|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ja bym powiedział że kogo jak kogo , ale właśnie Ruchu próżno będzie szukać nawet i w górnej części tabeli . I to akurat można powiedzieć nie tyle po dwóch kolejkach , co i po łomocie w Europie super dowcip można było wczoraj usłyszec w lidze + extra , jesli to suchar to sorry ![]() przychodzą piłkarze Ruchu do baru i zamawiają kolejno : 5 Pilsnerów , 0,7 czystej , 4 leszki i 2 harnasie co do innych faktów to jednak można pokusić się o jakies spostrzeżenia wyobrażasz sobie Legie i Lecha którzy będą się bronić przed spadkiem z ligi ? no nie sądzę . Śląsk Wrocław podobnie , tyle że oni będą plasować się raczej w okolicach środka , niż pierwszego miejsca Wisla zresztą podobnie ,tyle że może zając zarówno 1 jak i 6 miejsce w lidze , ale sądzę że aż tak źle nie będzie co do reszty nie będę forował wyroków. Dolna połowa tabeli myślę że będzie w tym sezonie bardzo płaska , czub tabeli zaś - nie sądzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Faktycznie idiotycznie głosić ostateczne sądy po dwóch kolejkach, ale dwie pierwsze rundy ekstraklasy dają nadzieję, że w tym sezonie górą będzie piłka – Legia i Lech, niż rzemieślnictwo jak z Chorzowa. Oczywiście dla nas wiślaków to fatalny prognostyk, ale patrzę z neutralnego punktu widzenia. Nie mówiąc o tym, jak ciężko jest wytypować resztę tabeli od trzeciego miejsca w dół. Dzisiaj widzę łatwe zwycięstwo Pogoni, Lechia gra stałą kichę od ładnych kilku(nastu?) miesięcy, beniaminek nie mógł się nie podobać z Lubinem, którego przed sezonem typowałem na cichego pretendenta do co najmniej pierwszej piątki.
Paradoksalnie, najbardziej martwią mnie sędziowie. Patrząc na ostatnią kolejkę - Borski w Białymstoku popsuł mecz, Gil we Wrocławiu dyskusyjny ale i tak rękę do wygranej Śląska przyłożył. PS A propos Lechii – tyle jest właśnie warte przewidywanie w tej lidze
Ostatnio edytowane przez Watts : 27.08.2012 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ruch ma skład na podium, niemniej uważam, że to co zdobywali to na farcie w głównej mierze, rzecz jasna to ich 0-6 robi wrażenie, ale nie są znów aż tak słabi żeby mieć takie statystyki. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy były już takie przypadki, że mecze Wisły i Cracovii w Krakowie były tego samego dnia ?
Jak Cracovia była w Ekstraklasie to gdy my graliśmy na wyjeździe to oni u siebie i na odwrót a teraz... 2012-09-22 19:00 I liga, Kolejka 9 Cracovia - Bogdanka Łęczna 2012-09-22 18:00 Ekstraklasa, Kolejka 5 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mam racji? Chyba chciałeś napisać, że masz odmienne zdanie bo na jedyną słuszną rację nikt nie ma monopolu. Moim zdaniem piłkarze za głupotę powinni płacić (często słono) ze swojej kieszeni. Zawieszenia bowiem w największej mierze dotykają kluby, a nie o to przecież w zamyśle karzących chodzi, prawda? A argument, że gdzieś na zachodzie ktoś zrobił tak czy siak jest wg mnie słaby. Nie wszystko co "zagraniczne" musi być z definicji lepsze niż nasze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
czasem nawet lepiej jakiemus zespołowi napompować balonik , wtedy głośniej pęknie ( jak chociazby rok temu Lechowi po 3 kolejkach , czy Polonii warszawa ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
po kieszeni to piłkarz w takiej sytuacji powinien dostać przede wszystkim od klubu. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Traore wraca do formy, dzis wygral Lechii mecz , od stycznia bedzie wolnym pilkarzem,Melikson i Iliev mieliby z kim grac kombinacyjnie,ciekawe czy sie zainteresujemy, czy odpuscimy kolejnego dobrego zawodnika, a bedziemy szukac jakiegos odpada.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 27.08.2012 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
On nie jest dobrym zawodnikiem.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
A czy przypadkiem nie jest tak, że przy równej ilości MP o tym kto jest najbardziej utytułowany decydują wówczas PP? Tak wnioskuję bo Górnik ma mniej vicemistrzostw od Ruchu ale więcej PP a o Górniku się mówi, że jest najbardziej utytułowanym więc chyba jeszcze 1 tytuł nie da tego miana Wiśle. Tak myślę. Ale to i tak tyllko kwestia czasu krótkiego kiedy Wisła zdobędzie 2 tutyły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mimo wszytko pozostanę przy swoim zdaniu.Przecież to jest paranoja, żeby za czerwoną kartkę (często uderzenie w twarz, ostry wślizg) piłkarz pauzował średnio 2-3 mecze, a za śpiewanie (czego by nie śpiewał) niemal pół rundy jesiennej. Cały czas uważam, że proporcje i zdrowy rozsądek zostały zachwiane. Poza tym wydaje mi się, że dla zdecydowanej większości naszych piłkarzy bardziej odczuwalna będzie duża kara finansowa (tak jak pisałem wcześniej, procentowa część zarobków, a nie widełki 1 000 - 5 000 PLN które zostaną niezauważone w budżecie domowym grajka zarabiającego 50 kPLN miesięcznie) a teraz oni wszyscy pewnie i tak uważają, że wszyscy się nad nimi znęcają, a oni do winy się nie poczuwają zbytnio... Tymczasem na koncie im się co miesiąc zgadza |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Czy za awanturę kibiców Legii poza stadionem, np. na ul. Szczęśliwickiej zostanie zamkniety stadion Legii ? Oczywiście nie. To jest ewidentna szykana PZPN-wskich dziadów, którym gul pikał wtedy tak mocno, że zdecydowali się na to, zanim dobrze ochłonęli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Zapomniałeś, że Polsce trybuny/ stadiony są zamykane nawet, kiedy kibice danej drużyny nie mają nic na sumieniu (vide wydarzenia z wiosny tego roku).![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kibice maja wplyw na postrzeganie "marki" przez reszte, ale nie sa pracownikami klubu tak jak pilkarze
Od zawsze mowilem ze te kary zawieszen sa z dupy, powinni im wstrzymac pensje na ten czas a nie zawieszac bo takie cos jest bez sensu. Nie lubie Slaska ale caly klub traci za wybryki grupy malo ogarnietych. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Nic mnie nie poniosło, ponieważ stadiony zamykane były/są ze względów POlitycznych przez wojewodów (ręka Tuska w terenie) i POlicję , a nie przez PZPN jak to było w przypadku Śląska ! Cytat:
.Może PZPN będzie sie teraz zajmować donosami z nagrań youtuba, gdzie kilku piłkarzy po kilku piwach przy grillu zaśpiewa sobie o kims brzydko ? Nie czarujmy sie gdyby to chodziło o inny klub to sprawy by nie było. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Traore jeśli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie to jest Top 5 polskiej ligi. W lepszym klubie byłby niekwestionowaną gwiazdą.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Wyjscie z burdelu to jedno, spiewanie na przeciwnika to drugie. Pisałem juz wczesniej ale widac nie dotarlo: Slask i Legia to skladowe EKSTRAKLASY, Zawodnicy to PRACOWNICY i jesli pracownik na pracownika nadaje to ZARZĄDCA w tym wypadku Ekstraklasa daje po lapach. Zawodnik po meczu, przy grillu moze sie najebac, moze zaliczyc .....e i moze nawet sie zesrac na srodku ulicy - ukarze go klub za niestosowne zachowanie. Takie zachowanie godzi w dobre imie klubu w pierwszej kolejnosci. Jesli zawodnik klubu X swiadomy tego co spiewa i swiadomy tego ze sa kamery bo do k.. nedzy bylo oczywistym ze kamery w takiej chwili i miejscu beda zachowuje sie jak skonczony debil i nie okazuje SZACUNKU WSPOLPRACOWNIKOWI czy jak tam wolisz PRZECIWNIKOWI, to dostaje kare. Kara powinno byc odebranie kilku wyplat a nie absencja w meczach bo to kara dla calego klubu a nie bandy idiotow. Kare to oni juz dostali, pokazali jacy sa zajebiscie inteligentni Gadanie ze sprawy by nie było gdyby np Slask spiewal na Polonie,Lecha,Szczakowianke itd jest po prostu szczytem glupoty. Potem sie dziwisz ze wyskakujemy z kompleksami? Halo, czasy kiedy "kradlismy zawodnikow" juz dawno minely. Tak nas ....a foruja ze nie mozemy zdobyc MP DO tego z kim Slask gra w czasie, gdy "miszczowie" sa zawieszone? Z Legia ? Co zyskalismy dzieki tej karze? Podpowiem - gówno.Zapomniales dodac standardowy tekst o wiecznie pokrzywdzonej Wisle ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.08.2012 o godz. 10:14.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Faktycznie, nie mogliśmy się od tych nieuczciwie zdobytych trofeów odpędzić *Różnica między Wiertniczą a chórzystami jest taka, że śpiewaki świadomie śpiewały swoje radosne piosenki wobec kamer i publicznie, podczas gdy chłopcy po Spartaku raczej tych kamer nie przewidywali i poszli strzelać gole ruskim koleżankom prywatnie Co nie zmienia faktu, że bzdurą jest, że za agreswyny faul mogący zakończyć karierę przeciwnika dostaje się dyskwalifikację mniejszą, niż za to że się jest debilem i śpiewa coś, czego się śpiewać publicznie nie powinno. Wymiar kary wobec piłkarzy Śląska jest absurdalny - zawieszenie nawet jeśli, to maks na 1-2 spotkania (najlepiej wcale), a przede wszystkim kara finansowa.Z innej beczki: GW donosi, że już jest po Oreście, Hannover na pożegnanie. _______ * spokojnie, wiem jak było Nie wybielam tego aspektu historii Legii, po prostu innych forowano bardziej, a łatka przyklejona jest w pierwszej kolejności do nas.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 28.08.2012 o godz. 10:21.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z Traore jest prosta sprawa. Osobiście uważam, że jest jedynym piłkarzem w Lechii, który potrafi grać ponad przeciętność naszej ligi, lecz:
1. Musi mieć ochotę do gry (coś jak Kalu Uche swego czasu - jak mu się chciało to był wspaniały, jak nie - w najlepszym razie nic nie wnosił do zespołu). Widać afrykańską mentalność. 2. Musi mieć odpowiednich kolegów w drużynie do grania. Pod względem technicznym bije na głowę każdego w Lechii, reszta za nim po prostu nie nadąża. Nie dziwię się, że Traore się czasami irytuje - on po prostu nie ma z kim grać. Nie ma z kim rozegrać klepy, nie ma do kogo zagrać by ten nie stracił szybko piłki. W takich warunkach gra się trudniej, aniżeli miałby poklepać z Ilievem czy Meliksonem. 3. Moim zdaniem Traore sprawia wrażenie nieodpowiedzialnego, nie wiem czy poradziłby sobie psychicznie gdyby mu przyszło grać w czołowym klubie ligi. Umiejętności czysto piłkarskie ma, ale nie wiem czy predyspozycje psychiczne. Może stąd się biorą te wahania formy. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Gdyby zamiast zawieszeń była tylko kara finansowa to każdy kto jest bogaty mógłby sobie śpiewać co się mu żywnie podoba. Czyż nie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Większość kibiców z Warszawy zna i nie jest dumnych z tych czasów i z tych działaczy. Dziwi nas jedynie, że to odium przyczepiło się tylko do Legii, a nie do innych klubów, często w o wiele większym stopniu forowanych.
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 28.08.2012 o godz. 13:43.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Abdou Razack ma 23 lata ? Nigga please.
Tylko taką mam obawe, że ze starosci zacznie nie domagać Piłkarsko całkiem niezły jak mu się chce,![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
hmm jego kariera piłkarska (tzn kierunki) raczej nie pozwoliły by na zakłąmanie rzeczywistości..
Raczej by to wyłapali. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
Pomimo tego Legia praktycznie nie osiągneła niczego bo było tam jedno wielkie chlanie i tumiwisizm. Świetni piłkarze z innych klubów marnowali tam swoje kariery nie wracajac do dawnej dyspozycji. Nawet mówiło się : "Nie idź do Legii bo tylko sie tam zmarnujesz". Czy chcesz czy nie Legia była wtedy pieszczochem tamtego systemu, Górnik też ale w innym, finansowym wymiarze. |
||
|