The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2012, 17:03
"Widzew pozbył się wszystkich najlepszych zawodników, ale wystarczyło postawić na młodzież, zwozić masowo szrot na testy, a następnie zakontraktować tych, którzy przyjechali rowerem i zgodzili na grę za frytki, żeby w pierwszej kolejce ograć mistrza, a w drugiej wicemistrza Polski."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.08.2012, 17:25
Widzew idzie dobra droga. U nich wieksze pieniadze to tylko 2 zawodnikow zarabia wieksze pieniadze.
Inna sprawa ze ten mistrz i wicemistrz to w tej chwili slaba i dramatycznie slaba druzyna.
Trzeba jednak oddac ze zawsze z podziemi wyciagna mlodych zawodnikow, uzupelnia ich solidnymi i nieprzepłaconymi grajkami i to wystarcza na jakis czas

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.08.2012, 18:55
Fajny i ciekawy mecz w Wa-wie ..... nie chodzi mi o umiejetnosci strikte pilkarskie bo takich nikt w polskiej pilce nie ma ale dlaczego fajny ?/ bo byla walka, ambicja, gryzienie trawy, DYNAMIKA, pomysla na gre ( jakikolwiek ale byl ) i wola zwyciestwa ....nie tak jak w przypadku przeplacanych gwiazdorow z Biala Gwiazda na piersi prowadzonych przez dwoch z dupy wzietych fachowcow w postaci Lysego Weza Bednarza i cwaniaczka Probierza ktory neguje i cwaniakuje w kazdym wywiadzie z jakimkolwiek dziennikarzem jakby wszystkie rozumy pozjadal ....... do czego pije ? pamietacie te Wasze huurra zachwyty tydzien temu nad tym murzynem i tym drugim krzywo obcietym Bohunem z Amiki na tle beznadziejnego Ruchu niektorzy juz robili z nich nowe gwiazdy ligi a dzis ?/ no coz - tydzien minal i tak naprawde dzis ta dwojka asiorow nawet nie piernela w tym meczu ... pisze to wszystkich dzieciakow ktorzy po jednym meczu robia z niektorych kopaczy naszej smiesznej ligi mega gwiazdy ....fakt ze Amika dzis wygrala psim smedem ....ale to jednak nie taki tytan jak tydzien temu zachwycala sie nim polowa nastoletniej i dziennikarskiej polski
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 25.08.2012, 19:12
Lech narazie najlepiej wyglada w tej lidze, potrafia pograc kombinacyjnie, jak sprowadza tego napastnika to dla mnie sa glownym kandydatem do MP, dziwi mnie troche fakt , ze Baruchyan ciagle jest rezerwowym w Polonii, a gra taki Golebiewski, ktory pilki przyjac nie potrafi, ale to juz jest ciemnota polskich trenerow.

Mecz Widzew-Ruch wylaczylem po pol godzinie, nie dalem rady tego dluzej ogladac.
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.08.2012, 03:26
Widzew chwilę pogra, pozdobywa punktów i się skończy...w poprzednim sezonie tez mieli nieżły początek, a potem...młodzież mogła zaskoczyć i zaskoczyła, ale na dłuższą metę nie ma sensu stawiać na nich..Ruch naprawde wygląda tragicznie, zupełnie zeszło z nich powietrze...dziwne, bo maja już kilka oficjalnych meczy w pucharach za soba i powinno to jednak procentować w starciach z innymi ligowcami...widać ile robił dla Ruchu W.Fornalik..
Możemy krytykować Amike, że w Warszawie grali cieniznę, ale 6 punktów już mają...chociaż z drugiej strony patrząc jak wystartowali w zeszłym sezonie, a jak wyglądali w drugiej cześci jesieni to..się zobaczy.
My po dwoch takich sobie meczach mamy 4...mogło byc lepiej, jednak w Bielsku naprawde nieciekawie to wyglądało z anszej strony, zdecydowanie gorzej niz z Bełchatowem tydzień temu. Szkoda, bo Podbeskidzie dzisiaj naprawde trzeba było i można było klepnąć...z takimi drużynami właśnie najcześciej gubi się punkty decydujące na końcu sezonu.
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 26.08.2012, 07:26
Zerkałem na ten mecz Widzew vs Ruch i poziom był okręgowy. Z taką grą Ruch będzie walczył o utrzymanie. Coś mi się wydaje , ze razem z Widzewem i Piastem a kto wie może i Śląskiem będzie zażarta walka o utrzymanie.

Mecz Lech vs Polonia jak na warunki Ekstraklasy był całkiem ciekawy. Gra Lecha mi się też podobała. Może nie było tak efektownie , jak z Ruchem ale dawno nie widziałem Lecha grającego na wyjezdzie i wymieniającego kilka podań. Niektóre akcje Lecha były świetne a bramka Toneva będzie chyba trafieniem kolejki , jak nie sezonu. Mamy bardzo cenne 3 punkty. :}

Polonia też miło mnie zaskakuje. Naprawdę grali niezle , choć momentami robili trochę za dużo strat. Jednak szybkościowo dobrze wyglądają i jeszcze nie jeden zespół straci tam punkty.

Jak widać w naszej lidze wygrywanie na wyjazdach , to spora sztuka i byłem pewien , że Wisła wygra a tutaj zaskoczenie. Pierwsza połowa w meczu z Podbeskidziem była fatalna , druga trochę lepsza , ale jako całokształt Wisła wypadła kiepsko. Tak słabego Głowackiego nie pamiętam.

Podbeskidzie ładnie grało w pierwszej połowie , jak na ich możliwości. Kilka szybkich podań i było gorąco pod bramka gości. Dla Podbeskidzia punkt z Wisła na wagę złota.

Coś mi się zdaje , że przed Wisłą trudna przeprawa z Polonią.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.08.2012, 07:47
Amikorz nic nie ugra bez ofensywnego pomocnika, Nowa Legia to zrozumiala i zakupila tego Salinasa.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.08.2012, 08:41
Tak czytam opinie nt. szans poszczególnych drużyn i śmiać mi się chce. Co roku to samo. Amica już jest najpoważniejszym kandydatem do MP a Górnik będzie bić się o puchary . Forumowi spece zapomnieli chyba o Widzewie przecież ma już 2 wygrane mecze .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 26.08.2012, 09:31
Rok w rok jest takie wrozenie z fusow a pozniej nic z tego nie wychodzi
Lech gra solidnie, ale Gulasz i Kebab nie zachwycili w meczu z KSP. Polonia tez nie grala slabo i mogla ten mecz wygrac, ale bylo widac ze w okolicach 16 gra zaczyna sie psuc. Tempo bylo ok,ale jednak zbyt malo dokladnych podan.
Jedynym pewnikiem jest to, ze padaczke gra Ruch i jesli nie zlapia kilku punktow w nastepnych 2-3 kolejkach to bedzie im bardzo ciezko o utrzymanie. Widac ile tam znaczyl Waldek.
Cos czuje ze Milik zablokuje sie na kolejne kilka spotkan a szkoda bo chlopaczek ma to cos czego wymaga sie od napastnikow.

Zobaczymy jak dzisiaj zagramy z Belchatowem i czy Salinas zaliczy debiut

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.08.2012, 09:48
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Lech gra solidnie, ale Gulasz i Kebab nie zachwycili w meczu z KSP. Polonia tez nie grala slabo i mogla ten mecz wygrac, ale bylo widac ze w okolicach 16 gra zaczyna sie psuc. Tempo bylo ok,ale jednak zbyt malo dokladnych podan.
To wrażenie solidności bierze się z tego, że są na innym etapie przygotowywań do ligi. Oni rozegrali o 4 spotkania więcej od innych i to poważnych w LE. Niebawem ta różnica zatrze się gdy inne zespoły w lidze rozegrają po kilka kolejek więcej i wtedy zobaczymy. Jeśli chodzi o Groclin to będzie to zespół, który grał będzie od przypadku do przypadku. Jak się mecz dobrze ułoży to wygrają jak nie to przegraja. Taka gra bez celów i presji.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 26.08.2012, 09:54
Gwiaździsty nie zgodzę się Chciałbym mieć podobne zdanie do Twojego ( wiadomo czemu ) ale myślę że zdjęcie presji tego buraka J.W tak ich rozpędzi, że będą trzymać się czuba tabeli do końca rundy i wiele wyjaśni okienko transferowe. Jeśli nie pozbędą się Wszołka i Dwalishwiliego a wzmocnią się kimś jeszcze to może być ciekawie...dla nich.
Zobaczymy jak pokażą się w meczu z Wami. Jeśli zagrają podobnie jak z Lechem.... to znaczy że tendencja może być stała, może ale nie musi.
Za wczesnie na długoterminowe prognozy ale już widać kto lepiej wszedł w sezon. Problem w tym że u Nas co roku ktoś dobrze w sezon wchodzi a później wszystko się rozsypuje.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.08.2012, 13:41
Ilość osób na stadionie we Wrocławiu pokazuje ile warte jest Mistrzostwo Polski bez dobrych występów w europejskich pucharach. Czyli mimo wszystko niewiele - mistrzostwo to tylko pożywka dla niszowych fanatyków fascynujących się rywalizacją na krajowym podwórku, która nie jest ceniona w świecie. Prawda jest taka, że zdecydowana większość jednak oczekuje tego, aby kluby przede wszystkim stawały się konkurencyjne dla rywali spoza Polski, bo i wtedy wartość mistrzostwa krajowego zaczyna mieć jakieś znaczenie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 26.08.2012 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2012, 14:03
Jeśli mogę powiedzieć, że kibicuję dzisiaj Ślązakom, tak po prostu sędzia Gil, standardowo musi być w głównej roli. Mam nieodparte wrażenie, że kontaktu między Małkowskim a Sobotą nie było wcale, Sobota celowo zostawił nogę - wykazał się cwaniactwem i tyle w temacie. Chwilę potem za to nieuznany wyrównujący gol prawidłowo zdobyty przez Kielczan. Masakra.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.08.2012, 14:30
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mogę powiedzieć, że kibicuję dzisiaj Ślązakom, tak po prostu sędzia Gil, standardowo musi być w głównej roli. Mam nieodparte wrażenie, że kontaktu między Małkowskim a Sobotą nie było wcale, Sobota celowo zostawił nogę - wykazał się cwaniactwem i tyle w temacie. Chwilę potem za to nieuznany wyrównujący gol prawidłowo zdobyty przez Kielczan. Masakra.
Obydwa karne słuszne. Sobota wychodził na czystą pozycję i został z premedytacją przez bramkarza podcięty. Gol dla Kielczan - wyglądało że faktycznie Żewłakow był na spalonym, a nie ten co strzelał - mógł być uznany. Drugi karny też prawidłowy. Lisowski wybijał ręką piłkę po błędzie bramkarza.
Odpowiedz cytując
noff
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 26.08.2012, 14:34
Co tu dużo mówić - Śląsk dostał w prezencie 3 pkt, oczywiście wolę to niż męczarnie o remis. Pierwsze pół godziny to straszne męczarnie i Korona pokazała w jakim miejscu jest wrocławski zespół. Pal licho brak Mili, Pawelca. Śląsk fatalnie jest przygotowany i w kolejnych meczach będzie ciężko.
To choć dzisiaj może ku pokrzepieniu serc jeszcze jakieś bramki strzelą
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.08.2012, 15:01
Czy dobrze usłyszałem i Smuda ma objąć Śląsk?
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 26.08.2012, 15:01
rw88 nie do końca masz rację moim zdaniem co do diagnozy wrocławskiego zjawiska po zdobyciu MP. Zobacz choćby na Lecha oni też skompromitowali się na arenie międzynarodowej, a dzieki dobremu wejściu w sezon ludzie znowu odżyli Kolejorzem i frekwencja jest wysoka.Śląsk dopiero trzeci rok uczestniczy w "wielkiej piłce" i jeszcze nie ma tam nawykow, pozatym odcuwalne tam jest zmęczenie Lenczykiem i ogólne rozczarowanie i chyba dotarło tam, że ten MP był trochę na wyrost.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 26.08.2012, 16:04
Z przykrością muszę stwierdzić, że Śląsk gra straszną padakę. Nie jedna drużyna grając z przewagą dwóch zawodników strzeliłaby jeszcze co najmniej 2 gole.
Zmiany Lenczyka to kolejna tragedia. Mieć przewagę dwóch zawodników i nie wprowadzić drugiego napastnika, tylko zdjąć Voskampa zastąpić go ofensywnym pomocnikiem... parodia.
Lenczyk musi już chyba o emeryturze pomyśleć.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2012, 16:12
Tak się wszyscy nabijali z Legii, jak kupiła Saganowskiego, a ta mieszanka młodości i doświadczenia może dać naprawdę dobre efekty. Ja wiem, że to dopiero drugi mecz, ale mimo wszystko, jak patrzy się na Legię, jak potrafi ogórkom narzucać swój styl gry od początku to aż się przykro robi na samą myśl, że my mamy takie problemy.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.08.2012, 16:13
Polecam popatrzeć na to, jak Legia "bawi się" z Bełchatowem. Szkoda tylko, że to właśnie Legia...
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.08.2012, 17:07
Bełchatów zmiażdżony przez Legię. Nareszcie jakieś sensowne porównanie, jesteśmy 100 lat za murzynami(Legią). 14:3 w strzałach dla Legii w I połowie. Z tego co pamiętam to my mieliśmy 14 strzałów ale na koniec meczu. To oddaje teraz gdzie jest Legia a gdzie my. 1:0 dla Legii jest krzywdzące, gdyby było 3:0 a nawet 4:0 nie byłbym zdziwiony
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2012, 17:15
Legia dużo skorzysta na Saganowskim, ponieważ facet po roku spędzonym tam, gdzie był, ma głód prawdziwej piłki i dodaje do tego swoje umiejętności. Dodatkowo, strzelił już kilka bramek ( np. ważną w rewanżu z Ried ) i zamknął usta krytykom. Lech jak Lech, swoje gra, wychodzi po wpadce z AIK, kibice mają dla ich piłkarzy kredyt zaufania i mają korzystną atmosferę. W Śląsku, moim zdaniem, jak odejdzie Oro, to wszystko się zmieni jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżczki. Nawet frekwencja.

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.08.2012, 17:20
jak można ściągnąć z boiska największy talent polskiej piłki, który niestety wybrał GKS zamiast Wisły? (czyt. Mateusz Mak)
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 26.08.2012, 17:38
paszczak napisał(a):Wyświetl post
Zobacz choćby na Lecha oni też skompromitowali się na arenie międzynarodowej, a dzieki dobremu wejściu w sezon ludzie znowu odżyli Kolejorzem i frekwencja jest wysoka.
Opinie są różne. Roman Kołtoń tydzien temu w Magazynie Ekstraklasy mówił, że Lech zaliczył udane puchary i, że wpadka z AIK nie może przysłaniać, że Lech przeszedł 2 rundy. Powiedział, że trzeba pochwalić Lecha. A zatem zdaniem Kołtonia Śląsk się skompromitował a Lecha ocenił pozytywnie więc nie można przesądzać i porównywać obu pucharowiczów. Choć z 2 strony tylko Kołtoń był jedynym, który chwalił Amice za tegoroczne puchary. Wszyscy inni dziennikarze mówili, że słabo.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 26.08.2012, 17:57
Stwierdzam, ze GKS gra taka padake i jest tak przesłaby ze zasluguje na 1 lige.
Coz, jesli u Nich Wronski ( rocznik 94 ) stwarza najwieksze zagrozenie pod bramka rywala to chyba mowi wszystko.

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2012, 17:59
Jose napisał(a):Wyświetl post
Opinie są różne. Roman Kołtoń tydzien temu w Magazynie Ekstraklasy mówił, że Lech zaliczył udane puchary i, że wpadka z AIK nie może przysłaniać, że Lech przeszedł 2 rundy. Powiedział, że trzeba pochwalić Lecha. A zatem zdaniem Kołtonia Śląsk się skompromitował a Lecha ocenił pozytywnie więc nie można przesądzać i porównywać obu pucharowiczów. Choć z 2 strony tylko Kołtoń był jedynym, który chwalił Amice za tegoroczne puchary. Wszyscy inni dziennikarze mówili, że słabo.
Kołtoń akurat jest wielkim fanem Amiki, zna się i utrzymuje kontakty z właścicielami Lecha wiec jesli sie tylko da to slodzi kuchenkorzowi - w tej kwesti nie zmiania sie nic od lat.
Tez sluchalem tej wypowiedzi i tylko sie usmiechalem - zenujace
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2012, 18:03
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Lech narazie najlepiej wyglada w tej lidze, potrafia pograc kombinacyjnie, jak sprowadza tego napastnika to dla mnie sa glownym kandydatem do MP,.
Eee tam.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2012, 18:08
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Eee tam.
0 22 chyba masz racje trzeba was postawic na rowni z kuchenkami w walce o wasze 9 mistrzostwo Polski
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.08.2012, 18:09
Jose napisał(a):Wyświetl post
Bo Kołtoń rozmawiał z Rumakiem w Cafe Futbol, trener Amici stwierdził że ważniejsze są dobre 2-3 transfery i LIGA, chciał dojść daleko w LE ale jak najmniejszym kosztem
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2012, 18:21
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Legia dużo skorzysta na Saganowskim, ponieważ facet po roku spędzonym tam, gdzie był, ma głód prawdziwej piłki i dodaje do tego swoje umiejętności. Dodatkowo, strzelił już kilka bramek ( np. ważną w rewanżu z Ried ) i zamknął usta krytykom. Lech jak Lech, swoje gra, wychodzi po wpadce z AIK, kibice mają dla ich piłkarzy kredyt zaufania i mają korzystną atmosferę. W Śląsku, moim zdaniem, jak odejdzie Oro, to wszystko się zmieni jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżczki. Nawet frekwencja.
Tylko u nas po staremu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów