The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2012, 18:01
Ja rozumiem - mecz był słaby w naszym wykonaniu, ale pisanie o spadku to gruba przesada. Lament po remisie też. Nie wiem czy niektórzy sobie zdają sprawę, że mistrz w tamtym roku nie miał nawet 2 punktów w meczu, a my teraz po dwóch meczach je mamy. I nie - nie zamierzam wyciągać daleko idących wniosków typu 'idziemy na mistrza'. Drużyna jest sklecona bez dużych nakładów, może wypalić, może nie wypalić.

Może być mistrz, może być podium, może być "zażarta walka o 7-8 miejsce" (c) TheChriss. Chelsea też zremisowała mecz na początek sezonu i w meczu tym zagrała totalną kaszanę. To jest piłka. Jeden słaby mecz, mogą być teraz dwa dobre.

Już pisałem. Niech Wisła gra 3 dobre mecze, 1 słaby to jestem spokojny o naszą grę o mistrzostwo do ostatniej kolejki. Na razie bilans jest 1-1. Na larum jeszcze przyjdzie czas, więc już się tak nie gotujcie.

Z resztą ludzie śmiesznie patrzą, jadą po Wiśle bo zremisowała z PBB. A jakby Iliev strzelił i Genkow i byłoby 3:1? To co dobrze by było? Nie. To nadal był słabszy mecz w naszym wykonaniu, bo 1 połowa była zmarnowana. Druga była ok. Mecz trwa 90 minut, Probierz musi tak zrobić, żeby drużyna potrafiła utrzymać poziom gry z 2 połowy przez ten czas, a nie przez 45 minut. Wtedy można by było mówić o dobrym meczu - niezależnie od wyniku. Chociaż podejrzewam, że jakby nasi grali tak jak w drugiej połowie przez cały mecz to jednak coś by wpadło i prawdopodobniej więcej niż 1 bramka, bo ile można pudłować?

Skuteczność szwankuje, dobrze Probierz mówi - mogliśmy w drugiej połowie strzelić dużo goli. Ktoś narzeka, że nie mieliśmy klarownych okazji, tylko w tłoku i strzały z 16 metra. Bzdura. Nie mieliśmy sytuacji w 1 połowie, w drugiej już były. Wisła z poprzedniego sezonu potrafiła zagrać tak jak dzisiaj z PBB przez 90 minut! Nie pamiętacie?! Dziś mieliśmy kupę dobrych dośrodkowań, gdzie wystarczyło lepiej główkować - fakt, to nie są klarowne sytuacje - raczej bym je sklasyfikował jako okazje, które można wykorzystać. Za to klarowną sytuację miał Iliev, bo to nie był 16 metr, tylko 10. Z podobnej odległości strzelał Kirm (12m?). Genkow miał sytuację oko w oko z bramkarzem. Takie sytuacje drużyna pretendująca do tytułu musi przynajmniej w części wykorzystywać i wcale się nie dziwię Probierzowi, że narzeka na skuteczność w drugiej połowie.

Katastrofalny mecz w pierwszej połowie w naszym wykonaniu, niezły w drugiej (jakby piłkarze lepiej celowali powiedziałbym, że dobry) - i co, zwalniamy trenera?

Bez jaj. Cierpliwości bracia narzekacze
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.08.2012 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2012, 18:13
Przeciez tu wcale nie chodzi o przebieg meczu, czy o niewykorzystywane sytuacje. Narzekałbym tak samo, nawet gdyby w ostatnich pięciu minutach wpadły dla nas 4 gole, a mogły wpaść.
Mnie chodzi o styl i poziom gry.
Podbeskidzie na początku postanowiło nas zabiegać, bo to jedyny ich argument i dlatego im bliżej do końca meczu tym bardziej przewaga Wisły wzrastała. Bo bielszczanie już swoje zrobili wcześniej i nie mieli już mocy.
Jednak powinniśmy dyktowac warunki gry od początku dzieki przemyślanej taktyce i schematom obronnym i ofensywnym.
Tego brakowało. I dlatego mówie, że nie widze postepu w drużynie prowadzonej przez Probierza.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2012, 18:24
na pocieszenie Wisła pod wodzą Probierza jest niepokonana od 3 spotkań co powinno dobrze wróżyć przed meczem z Polonią.A co do dzisiejszego meczu to na wyjeździe remis jest zawsze lepszy niż w plecy zwłaszcza że Wisła miała braki w obronie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.08.2012, 18:25
Zastanawia mnie co rozumiesz przez styl, przemyślaną taktykę i schematy obronne/ofensywne.

Skąd wiesz, które akcje są inwencją zawodników, a które są wypracowane na treningach? Czy dane zagranie na obieg jest zagraniem na pamięć, czy jest pokłosiem kreatywności piłkarzy? Czy prostopadła piłka zagrana w meczu była trenowana na treningu czy jest to zwyczajny kaprys zawodnika, który zwęszył dobrą okazję?
Skąd wiesz jaki styl gry nakazuje Probierz i jaka jest taktyka na mecz?

Nie wiem, dla mnie to jest wróżenie z fusów, za mało jest zmiennych, nikt z nas nie siedzi w szatni i nie podgląda naszych treningów (Chociaż?), żeby to wiedzieć. Styl gry jakiś jest i pozwala nam stwarzać okazję. Mecz z GKS to pokazał i druga połowa z PBB. W pierwszej połowie z PBB stylu żadnego nie było, bo ciężko mówić o stylu, jak ma się problemy z pokonaniem linii 40 metra od bramki przeciwnika

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.08.2012, 18:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Styl czy poziom nie przyjda.... poniewaz nie ma schematow, ktore ta druzyna probowalby grac do bolu - czy to srodkiem czy bokami. Gramy na Meliksona ktory moze wymienic klepe z Ilievem i tyle. Lepiej nie bedzie bo przygotowaniem fizycznym tez jakos nie gorujemy nad reszta stawki.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.08.2012, 18:33
Przeciez tu wcale nie chodzi o przebieg meczu, czy o niewykorzystywane sytuacje. Narzekałbym tak samo, nawet gdyby w ostatnich pięciu minutach wpadły dla nas 4 gole, a mogły wpaść.
Podbeskidzie na początku postanowiło nas zabiegać, bo to jedyny ich argument i dlatego im bliżej do końca meczu tym bardziej przewaga Wisły wzrastała. Bo bielszczanie już swoje zrobili wcześniej i nie mieli już mocy.
Jednak powinniśmy dyktowac warunki gry od początku dzieki przemyślanej taktyce i schematom obronnym i ofensywnym.
Tego brakowało. I dlatego mówie, że nie widze postepu w drużynie prowadzonej przez Probierza.
A na jakiej podstawie można wnioskować, że Ci zawodnicy chcą/potrafią realizować założone warianty. W większości są to Ci sami zawodnicy co w zeszłym sezonie. Średnia wieku około 28 lat, w meczu z GKS 29,73.Gdzie w tym wieku, to założenia taktyczne to się ma opanowane do perfekcji. Trener mówi 4-4-2, drużyna: "bez problemu"; 4-3-2-1 drużyna: "jak jeszcze"!!! Nie chce mi się wierzyć, że Probierz umiał osiągnąć styl w Jadze, umiał w ŁKS a nagle w Wiśle nie potrafi. Powie ktoś, że kwestia czasu? Bzdura! Moim zdaniem, ta drużyna zbudowana za konkretne pieniądze w większości nadal składa się z zawodników bardzo przeciętnych i takich, którzy są tutaj dla kasy (Jaliens, Garguła). Nie będzie drużyny, stylu do puki będziemy mieć takich a nie innych piłkarzy. A nie winą Probierza jest, że takich ma.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2012, 18:58
Zgadam sie z dużą częscią tej wypowiedzi WislaOnly. Poza jednym: móiwsz o ustawieniu a nie o taktyce.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.08.2012, 19:01
MIALES CHAMIE ZLOTY ROG ....ostal ci sie jeno Probierz i Bednarz ......gdzie ci wszyscy wychwalajacy warsztat Probierza ? co tak cicho facet oprocz glupich gadek do kazdego niemal dziennikarza nie zrobil nic przez pol roku - po prostu nic ... o Lysym Wezu nawet nie wspomne bo to tylko byl gwozdz do trumny ....kopanina po czole z przecietniakami typu Belchatow i Podbeskidzie- i jedynie czekanie na przejaw geniuszu Maora - ot co zrobil Probierz przez pol roku w Wisle - na Wisle juz teraz nie trzeba wcale umiec grac w pilke - wystarczy po prostu biegac , ruszac sie i nie wywracac przed Wisla - to wystarcza zeby wygrac albo zremisowac .... mysle ze taka Legia zrobi z nas pasztet wybieganiem - jakimkolwiek pomyslem - dynamika i wola zwyciestwa- tak - wlasnie tylke wystarczy zeby lac niedawnego hegemona polskiej pilki ...do tego wlasnie doprowadzily rzady naszego Bosa - otaczajacego sie wlasnie takimi "FACHOWCAMI"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2012, 19:07
Akurat mamy grajków, z których żaden trener więcej nie wyciągnie (choć w sumie Maaskantowi się udawało). Gdyby nie Melikson to bylibyśmy mega ciency.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.08.2012, 19:48
A Probierz mega frajer ustawia z taką drużyną 4 pomocników. Sorry 3(usuń Garguła), w Ruchu gra 2 napastników(rok temu) ale oni są akurat szybcy i aktywni. Natomiast widać że Probierz nie ma kompletnie zielonego pojęcia jak tą drużyną ułożyć ofensywnie.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2012, 21:12
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
MIALES CHAMIE ZLOTY ROG ....ostal ci sie jeno Probierz i Bednarz ......gdzie ci wszyscy wychwalajacy warsztat Probierza ? co tak cicho facet oprocz glupich gadek do kazdego niemal dziennikarza nie zrobil nic przez pol roku - po prostu nic ... o Lysym Wezu nawet nie wspomne bo to tylko byl gwozdz do trumny ....kopanina po czole z przecietniakami typu Belchatow i Podbeskidzie- i jedynie czekanie na przejaw geniuszu Maora - ot co zrobil Probierz przez pol roku w Wisle - na Wisle juz teraz nie trzeba wcale umiec grac w pilke - wystarczy po prostu biegac , ruszac sie i nie wywracac przed Wisla - to wystarcza zeby wygrac albo zremisowac .... mysle ze taka Legia zrobi z nas pasztet wybieganiem - jakimkolwiek pomyslem - dynamika i wola zwyciestwa- tak - wlasnie tylke wystarczy zeby lac niedawnego hegemona polskiej pilki ...do tego wlasnie doprowadzily rzady naszego Bosa - otaczajacego sie wlasnie takimi "FACHOWCAMI"

nie masz człowieku o niczym pojęcia o pitolisz
wiesz czemu jest taki wynik a nie inny?
przez obronę. nie mamy obrońców
to że Pareiko, Głowacki i Burliga coś grają to za mało o dwóch.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.08.2012, 21:19
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
nie masz człowieku o niczym pojęcia o pitolisz
wiesz czemu jest taki wynik a nie inny?
przez obronę. nie mamy obrońców
to że Pareiko, Głowacki i Burliga coś grają to za mało o dwóch.

ech ta eroCupialowe pokolenie Wislakow ....... nic nie zrozumiales synku - wiec moja edukacja w Twoim przypadu nie ma sensu ...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.08.2012, 21:41
Ja nie wiem jaki to był złoty róg za Maskaanta.

No przykro mi, nie widzę tego.

Gramy zupełnie inną piłkę, Maskaant skupiał się na zacieśnianiu tyłów, 'a z przodu i tak coś wpadnie', Probierz nawet grając 5 pomocnikami ustawia drużynę ofensywniej.

Z resztą takie gdybanie i tak wolę taki futbol niż tą Maskaantową, milsza dla oka. Jednemu i drugiemu zdarzają się kijowe mecze, ale przynajmniej więcej bramek pada
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.08.2012, 22:11
Zgadam sie z dużą częscią tej wypowiedzi WislaOnly. Poza jednym: móiwsz o ustawieniu a nie o taktyce.
Jeśli ustawienie nie jest częścią taktyki to czym że jest Szczegóły, ale wiesz o co chodzi, to ważne.

Myślę sobie (może to do innego działu), ale Wisła grała by bardziej kolektywnie gdyby nie było Meliksona. A tak, podać do Maora czy Ilieva i niech się męczy. A tak, odpowiedzialność ofensywna spływała by na cały zespół, a nie na 2-3 zawodników!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2012, 23:06
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post

Myślę sobie (może to do innego działu), ale Wisła grała by bardziej kolektywnie gdyby nie było Meliksona. A tak, podać do Maora czy Ilieva i niech się męczy. A tak, odpowiedzialność ofensywna spływała by na cały zespół, a nie na 2-3 zawodników!!!

Nie waż się takich sformułowań używać, bo podchwycą to władze i będą gotowi sprzedać naszego jedynego realnie produktywnego zawodnika z przodu...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.08.2012, 23:25
Zobaczymy co z tych "analiz" Probierza wyjdzie...

Już w najbliższy piątek mecz o 6 pkt dla naszego trenera, a Polonia o ironio gra lepiej nie ktokolwiek się spodziewał. Jak wtopi (nie wygra) to niewykluczone, że nasz Guardiola nie będzie miał już okazji więcej analizować naszej kopaniny.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.08.2012, 23:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie dajcie Probierzowi czas i zarzad musi zrobic to samo. Nie chce w tym momencie ogladac na lawce trenerskiej Smudy bo dopiero wtedy bedziemy do dupy grali.
Czas? Na co? Chyba na nabicie kabzy kosztem Wisły, bo jaki może być zysk z trzymania na ławce takiego indolenta. Miał całą poprzednią rundę trzy miesiące przerwy i czasu mu mało? Tak jak w pierwszym meczu pod jego batutą była kopanina bez ładu tak w dzisiejszym meczu taka sama kopanina. Zresztą co sie dziwić jako zawodnik był słaby to jak może być dobrym trenerem. Jak SAM NIE WIE O CO CHODZI TO JAK MOŻE UCZYĆ INNYCH ?

Kto przy zdrowych zmysłach wypowiada głośno nazwisko Smuda? Chcecie wywołać wilka? A dlaczego nie wziąć na trenera Kasperczyka z Podbeskidzia? Od Probierza jest 10 razy lepszy bo wie o co w piłce chodzi. Takich trenerów jak ww jest w Polsce wielu tylko nie mają klaki w C+ czy PZPN. Jeżeli facet wprowadza do ligi drużynę na którą nikt nie stawiał to znaczy że potrafi. Nie to co nasz. Co nie stać nas na niego?

Cała nasza gra to bezustanna próba jednym dwoma podaniami stworzenia okazji bramkowej, czyli inaczej mówiąc liczenie na farta. Dlatego każda piłka idzie do Meliksona bo on uwielbia tak grać, sam na czterech, może się uda. A reszta sie przygląda, bo przecież nie wie co ma robić, skoro cała gra o przodu zależy od kaprysu jednego bądź drugiego zawodnika. Włączcie sobie ostatnie 15 minut dzisiejszego meczu i popatrzcie czy w grze była jakaś myśl czy totalna improwizacja? Która mogła przynieść wygraną ale równie blisko było do wtopy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.08.2012 o godz. 23:55.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 25.08.2012, 23:37
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem jaki to był złoty róg za Maskaanta.

No przykro mi, nie widzę tego.

Gramy zupełnie inną piłkę, Maskaant skupiał się na zacieśnianiu tyłów, 'a z przodu i tak coś wpadnie', Probierz nawet grając 5 pomocnikami ustawia drużynę ofensywniej.

Z resztą takie gdybanie i tak wolę taki futbol niż tą Maskaantową, milsza dla oka. Jednemu i drugiemu zdarzają się kijowe mecze, ale przynajmniej więcej bramek pada
Ha, ha, ha. Jest zaj... ofensywnie. Ja dziekuje za taka ofensywe.
Gramy to samo co na wiosnę. "Zakupy" Bednarza nie wnoszą nic do naszej gry. Nawet Głowacki zaliczył dziś wtopę przy bramce. Natomiast Probierz nie poprawił taktyki. Owszem jest nowe ustawienie. Tylko co nam to daje? Bo ja widzę chaos w środku pola.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2012, 23:43
syryls napisał(a):Wyświetl post
Natomiast widać że Probierz nie ma kompletnie zielonego pojęcia jak tą drużyną ułożyć ofensywnie.
Na jego usprawiedliwienie - mamy dwóch zawodników ofensywnych na poziomie, w tym żadnego napastnika. Trudno z tego coś złożyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2012, 00:00
A Podbeskidzie ma lepszych? U nich było wiać o co im chodzi, może się zamieńmy?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.08.2012, 00:12
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Norma na tym forum, działajaca jednak w obie strony. Za tydzień wygramy z Polonią to niektórzy zaczną snuć plany o podboju LM, potem przyjdzie remis/porazka z Pogonią to uznają, że najlepiej by było rozwiązać cały klub. Nic mnie tak nie irytuje jak popadanie ze skrajności w skrajność i bezsensowne płacze i żale.
Ale o czym Ty piszesz?! Nawet jesli wygramy to jest bicie glowa w mur.

Probierz jest juz w klubie prawie pol roku, a kompletnie nie ma poprawy, o wiele gorzej niz za Kazka, i rowniez gorzej niz za Maaskanta. Taka "taktyka" byla dobra na Jage, gdzie byli rzemieslnicy, twarda gra i z kontry. U nas to nie przejdzie, u nas trzeba grać szybko pilka...

Taktycznie w defensywie DNO! za duze przerwy miedzy zawodnikami i formacjami, ofensywa zero schematów i gry z pirwszej pilki. Cokolwiek jest to tylko i wylacznie dzieki kreatywnosci Maora i Ivicy.. Fartowne zwyciesto z Belchatowem i remis z Podbeskidziem... Po 6 mscach powinno byc widac jakąkolwiek poprawe, a tu nic...

Pare meczów i go zegnamy... tylko kto za niego? Skorza ponownie bylby widziany, z pewnoscia duzo wiekszy bagaz doswiadczen...
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.08.2012, 07:08
MI osobiscie sie wydaje ze jednak trener probierz baszej Wisły nie odmienił, chociaz jeszcze za wczesnie na jakies konkretne oceny. Pojawia się tylko pytanie kto za niego Bo jesli ma być to smuda to chyba dobrej zamiany nie zrobimy
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 26.08.2012, 08:02
Jest jeszcze trochę dni okienka może by wzmocnić kimś ofensywę, sprzedać Kirma kupić kogoś za 200 tys EURO, ale to musi być transfer pewniak
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.08.2012, 08:22
syryls napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze trochę dni okienka może by wzmocnić kimś ofensywę, sprzedać Kirma kupić kogoś za 200 tys EURO, ale to musi być transfer pewniak
Wątpię w to bo przecież Łysy pozyskując LO uroczyście zamknął skład i pewnie teraz leży do góry kołami bardzo zadowolony z siebie.
Poza tym przypominasz sobie jakiś transfer pewniak Bednarza? Nawet Marcelo potrzebował chwilę na wejście do 11.
Szkoda Małego... w dobrej formie fizycznej i psychicznej to był nasz jeszcze jeden (trzeci) kreatywny grajek. Te paręset tys. euro za Małego nie dało nam nic/prawie nic.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.08.2012 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.08.2012, 08:23
Jeszcze jeden taki remisik i przyjdzie Smuda.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 26.08.2012, 08:29
Tylko nie wiem czy jak zarząd wywrze presje na Probierzu to może być tylko gorzej. Mam nadzieje że z Polonią się przełamią i zagrają na 0 z tyłu + własny gol. Pora wprowadzić dosyć konkretne zmiany w zespole, jeśli Probierz nie zaryzykuje to się może żegnać z posadą.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2012, 08:46
arti napisał(a):Wyświetl post
Wątpię w to bo przecież Łysy pozyskując LO uroczyście zamknął skład.
Poza tym przypominasz sobie jakiś transfer pewniak Bednarza? Nawet Marcelo potrzebował chwilę na wejście do 11.
Szkoda Małego... w dobrej formie fizycznej i psychicznej to był nasz jeszcze jeden (trzeci) kreatywny grajek. Te paręset tys. euro za Małego nie dało nam nic/prawie nic.
Jak to już ktoś zauważył, lepszy lew na czele stada baranów niż baran na czele stada lwów. Jak na naszą ligę skład mamy BARDZO MOCNY. Tylko potencjał się strasznie marnuje. Jedyni widoczni to Meleks i Iliev bo jeden jest szybki i się nie boi, a drugi dobry technicznie i potrafi się zastawić. Dlatego potrafią zrobić z piką coś pożytecznego w pojedynkę. Reszta myśli tylko o tym jak sie piłki jak najszybciej pozbyć żeby nie zrobić straty, więc walą o przodu na wolne pole i tak wygląda cała nasza gra. Jak nas podłapie lepsza drużyna to nie wyjdziemy z połówki przez cały mecz. Potrzebny jest TRENER który wie o co w piłce chodzi. Dlaczego nie gra Boguski? Gość który prze kontuzją był w Wiśle najlepszy? Tylko oldboj.

Powtarzam jak na ligę mamy potencjał, tylko bez trenera nic z tego nie będzie. Może wygramy jakiś mecz, ale nawet wtedy będzie to tylko i wyłącznie przypadek, tak jak z GKS.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.08.2012, 09:02
Cytat:
Trzeci to liczysz tak bardzo optymistycznie bo jak widziałem wczoraj co robił Iliev to się zastanawiam czy on da nam jeszcze radość w tym sezonie , chłop zawracał takimi łukami, że śmiać mi się chciało, żeby zmienić kierunek biegu musiał wykonać łuk 5 metrów.

Małecki to był taki piłkarz, który mógł zrobić statystykę czyli mieć z 10 goli i z 10 asyst w sezonie( zakładając że byłby to ten Małecki w wersji podającej i nie tak napakowany emocjami).
Za niego oczywiście nie przyszedł nikt.

Być może za wcześnie oceniam Frederiksena jednak Dudu Pariba w takich sytuacjach jak on miał to rzucał piłki dopieszczone albo przynajmniej odrobinie niedokładnie, a nie bardzo nie dokładne. To też był piłkarz który mógł zrobić statystykę.

Wreszcie nawet nikt w klubie nie zainteresował się Pazdanem, który pasował do Bednarzowej koncepcji bycia Wiślakiem i przy okazji grania w piłkę. Jak widziałem jakie podania on rzucał w ostatnim meczu i jak wchodził w drugą linie jako stoper to żal się robi, że kogoś takiego pominęli. Rzadko się u nas zdarza, że zaowdonicy z numerami 10 potrafią u nas grać w piłkę... a tutaj mamy do czynienia z defensywy pomocnikiem/stoperem który ma o tym trochę pojęcia.

Większość zawodników z naszej kadry nie ma żadnej przyszłości. Nie gramy słabo od wczorajszego meczu bo źle to wyglądało już w meczu z Piastem, Lubońskim i Belchatowem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.08.2012 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2012, 10:15
Weźcie juz dajcie sobie spokoj z tym Smuda. Gosc wyjasnił, ze z zadnym Cupiałem sie nie porozumiał a dodatkowo nie ma zamiaru teraz podejmowac zadnej pracy - chce odpoczac od otoczki pilkarskiej.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.08.2012, 10:17
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post

Identycznie pomyślałem po tym meczu. Nasza "taktyka" (nie można mieć do końca pewności, czy nie jest to po prostu wygodnictwo części zawodników) polega na podaniu do Meliksona lub Iliewa, a jak oni stracą piłkę, to oznacza, że nic nie dało się zrobić.

Jakkolwiek to brzmi - Meilikson i Iliew są zbyt dobrzy na grę z resztą piłkarzyn, którzy noszą koszulki z Białą Gwiazdą. O, jeszcze Pareiko się nadaje, bo jego dłuuuuugie podania są czasem dokładniejsze niż odegrania z odległości np. 5 metrów.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów