|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja rozumiem - mecz był słaby w naszym wykonaniu, ale pisanie o spadku to gruba przesada. Lament po remisie też. Nie wiem czy niektórzy sobie zdają sprawę, że mistrz w tamtym roku nie miał nawet 2 punktów w meczu, a my teraz po dwóch meczach je mamy. I nie - nie zamierzam wyciągać daleko idących wniosków typu 'idziemy na mistrza'. Drużyna jest sklecona bez dużych nakładów, może wypalić, może nie wypalić.
Może być mistrz, może być podium, może być "zażarta walka o 7-8 miejsce" (c) TheChriss. Chelsea też zremisowała mecz na początek sezonu i w meczu tym zagrała totalną kaszanę. To jest piłka. Jeden słaby mecz, mogą być teraz dwa dobre. Już pisałem. Niech Wisła gra 3 dobre mecze, 1 słaby to jestem spokojny o naszą grę o mistrzostwo do ostatniej kolejki. Na razie bilans jest 1-1. Na larum jeszcze przyjdzie czas, więc już się tak nie gotujcie. Z resztą ludzie śmiesznie patrzą, jadą po Wiśle bo zremisowała z PBB. A jakby Iliev strzelił i Genkow i byłoby 3:1? To co dobrze by było? Nie. To nadal był słabszy mecz w naszym wykonaniu, bo 1 połowa była zmarnowana. Druga była ok. Mecz trwa 90 minut, Probierz musi tak zrobić, żeby drużyna potrafiła utrzymać poziom gry z 2 połowy przez ten czas, a nie przez 45 minut. Wtedy można by było mówić o dobrym meczu - niezależnie od wyniku. Chociaż podejrzewam, że jakby nasi grali tak jak w drugiej połowie przez cały mecz to jednak coś by wpadło i prawdopodobniej więcej niż 1 bramka, bo ile można pudłować? Skuteczność szwankuje, dobrze Probierz mówi - mogliśmy w drugiej połowie strzelić dużo goli. Ktoś narzeka, że nie mieliśmy klarownych okazji, tylko w tłoku i strzały z 16 metra. Bzdura. Nie mieliśmy sytuacji w 1 połowie, w drugiej już były. Wisła z poprzedniego sezonu potrafiła zagrać tak jak dzisiaj z PBB przez 90 minut! Nie pamiętacie?! Dziś mieliśmy kupę dobrych dośrodkowań, gdzie wystarczyło lepiej główkować - fakt, to nie są klarowne sytuacje - raczej bym je sklasyfikował jako okazje, które można wykorzystać. Za to klarowną sytuację miał Iliev, bo to nie był 16 metr, tylko 10. Z podobnej odległości strzelał Kirm (12m?). Genkow miał sytuację oko w oko z bramkarzem. Takie sytuacje drużyna pretendująca do tytułu musi przynajmniej w części wykorzystywać i wcale się nie dziwię Probierzowi, że narzeka na skuteczność w drugiej połowie. Katastrofalny mecz w pierwszej połowie w naszym wykonaniu, niezły w drugiej (jakby piłkarze lepiej celowali powiedziałbym, że dobry) - i co, zwalniamy trenera? Bez jaj. Cierpliwości bracia narzekacze ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.08.2012 o godz. 18:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przeciez tu wcale nie chodzi o przebieg meczu, czy o niewykorzystywane sytuacje. Narzekałbym tak samo, nawet gdyby w ostatnich pięciu minutach wpadły dla nas 4 gole, a mogły wpaść.
Mnie chodzi o styl i poziom gry. Podbeskidzie na początku postanowiło nas zabiegać, bo to jedyny ich argument i dlatego im bliżej do końca meczu tym bardziej przewaga Wisły wzrastała. Bo bielszczanie już swoje zrobili wcześniej i nie mieli już mocy. Jednak powinniśmy dyktowac warunki gry od początku dzieki przemyślanej taktyce i schematom obronnym i ofensywnym. Tego brakowało. I dlatego mówie, że nie widze postepu w drużynie prowadzonej przez Probierza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
na pocieszenie Wisła pod wodzą Probierza jest niepokonana od 3 spotkań co powinno dobrze wróżyć przed meczem z Polonią.A co do dzisiejszego meczu to na wyjeździe remis jest zawsze lepszy niż w plecy zwłaszcza że Wisła miała braki w obronie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawia mnie co rozumiesz przez styl, przemyślaną taktykę i schematy obronne/ofensywne.
Skąd wiesz, które akcje są inwencją zawodników, a które są wypracowane na treningach? Czy dane zagranie na obieg jest zagraniem na pamięć, czy jest pokłosiem kreatywności piłkarzy? Czy prostopadła piłka zagrana w meczu była trenowana na treningu czy jest to zwyczajny kaprys zawodnika, który zwęszył dobrą okazję? Skąd wiesz jaki styl gry nakazuje Probierz i jaka jest taktyka na mecz? Nie wiem, dla mnie to jest wróżenie z fusów, za mało jest zmiennych, nikt z nas nie siedzi w szatni i nie podgląda naszych treningów (Chociaż? ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Styl czy poziom nie przyjda.... poniewaz nie ma schematow, ktore ta druzyna probowalby grac do bolu - czy to srodkiem czy bokami. Gramy na Meliksona ktory moze wymienic klepe z Ilievem i tyle. Lepiej nie bedzie bo przygotowaniem fizycznym tez jakos nie gorujemy nad reszta stawki.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zgadam sie z dużą częscią tej wypowiedzi WislaOnly. Poza jednym: móiwsz o ustawieniu a nie o taktyce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
MIALES CHAMIE ZLOTY ROG ....ostal ci sie jeno Probierz i Bednarz ......gdzie ci wszyscy wychwalajacy warsztat Probierza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Akurat mamy grajków, z których żaden trener więcej nie wyciągnie (choć w sumie Maaskantowi się udawało). Gdyby nie Melikson to bylibyśmy mega ciency.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
nie masz człowieku o niczym pojęcia o pitolisz wiesz czemu jest taki wynik a nie inny? przez obronę. nie mamy obrońców to że Pareiko, Głowacki i Burliga coś grają to za mało o dwóch. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
ech ta eroCupialowe pokolenie Wislakow ....... nic nie zrozumiales synku - wiec moja edukacja w Twoim przypadu nie ma sensu ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem jaki to był złoty róg za Maskaanta.
No przykro mi, nie widzę tego. Gramy zupełnie inną piłkę, Maskaant skupiał się na zacieśnianiu tyłów, 'a z przodu i tak coś wpadnie', Probierz nawet grając 5 pomocnikami ustawia drużynę ofensywniej. Z resztą takie gdybanie i tak wolę taki futbol niż tą Maskaantową, milsza dla oka. Jednemu i drugiemu zdarzają się kijowe mecze, ale przynajmniej więcej bramek pada ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Szczegóły, ale wiesz o co chodzi, to ważne. Myślę sobie (może to do innego działu), ale Wisła grała by bardziej kolektywnie gdyby nie było Meliksona. A tak, podać do Maora czy Ilieva i niech się męczy. A tak, odpowiedzialność ofensywna spływała by na cały zespół, a nie na 2-3 zawodników!!! ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie waż się takich sformułowań używać, bo podchwycą to władze i będą gotowi sprzedać naszego jedynego realnie produktywnego zawodnika z przodu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Zobaczymy co z tych "analiz" Probierza wyjdzie...
Już w najbliższy piątek mecz o 6 pkt dla naszego trenera, a Polonia o ironio gra lepiej nie ktokolwiek się spodziewał. Jak wtopi (nie wygra) to niewykluczone, że nasz Guardiola nie będzie miał już okazji więcej analizować naszej kopaniny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Kto przy zdrowych zmysłach wypowiada głośno nazwisko Smuda? Chcecie wywołać wilka? A dlaczego nie wziąć na trenera Kasperczyka z Podbeskidzia? Od Probierza jest 10 razy lepszy bo wie o co w piłce chodzi. Takich trenerów jak ww jest w Polsce wielu tylko nie mają klaki w C+ czy PZPN. Jeżeli facet wprowadza do ligi drużynę na którą nikt nie stawiał to znaczy że potrafi. Nie to co nasz. Co nie stać nas na niego? Cała nasza gra to bezustanna próba jednym dwoma podaniami stworzenia okazji bramkowej, czyli inaczej mówiąc liczenie na farta. Dlatego każda piłka idzie do Meliksona bo on uwielbia tak grać, sam na czterech, może się uda. A reszta sie przygląda, bo przecież nie wie co ma robić, skoro cała gra o przodu zależy od kaprysu jednego bądź drugiego zawodnika. Włączcie sobie ostatnie 15 minut dzisiejszego meczu i popatrzcie czy w grze była jakaś myśl czy totalna improwizacja? Która mogła przynieść wygraną ale równie blisko było do wtopy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.08.2012 o godz. 23:55.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Gramy to samo co na wiosnę. "Zakupy" Bednarza nie wnoszą nic do naszej gry. Nawet Głowacki zaliczył dziś wtopę przy bramce. Natomiast Probierz nie poprawił taktyki. Owszem jest nowe ustawienie. Tylko co nam to daje? Bo ja widzę chaos w środku pola. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na jego usprawiedliwienie - mamy dwóch zawodników ofensywnych na poziomie, w tym żadnego napastnika. Trudno z tego coś złożyć.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Podbeskidzie ma lepszych? U nich było wiać o co im chodzi, może się zamieńmy?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Probierz jest juz w klubie prawie pol roku, a kompletnie nie ma poprawy, o wiele gorzej niz za Kazka, i rowniez gorzej niz za Maaskanta. Taka "taktyka" byla dobra na Jage, gdzie byli rzemieslnicy, twarda gra i z kontry. U nas to nie przejdzie, u nas trzeba grać szybko pilka... Taktycznie w defensywie DNO! za duze przerwy miedzy zawodnikami i formacjami, ofensywa zero schematów i gry z pirwszej pilki. Cokolwiek jest to tylko i wylacznie dzieki kreatywnosci Maora i Ivicy.. Fartowne zwyciesto z Belchatowem i remis z Podbeskidziem... Po 6 mscach powinno byc widac jakąkolwiek poprawe, a tu nic... Pare meczów i go zegnamy... tylko kto za niego? Skorza ponownie bylby widziany, z pewnoscia duzo wiekszy bagaz doswiadczen... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
MI osobiscie sie wydaje ze jednak trener probierz baszej Wisły nie odmienił, chociaz jeszcze za wczesnie na jakies konkretne oceny. Pojawia się tylko pytanie kto za niego
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest jeszcze trochę dni okienka może by wzmocnić kimś ofensywę, sprzedać Kirma kupić kogoś za 200 tys EURO, ale to musi być transfer pewniak
|
|
|
|
Guest
|
|
Poza tym przypominasz sobie jakiś transfer pewniak Bednarza? Nawet Marcelo potrzebował chwilę na wejście do 11. Szkoda Małego... w dobrej formie fizycznej i psychicznej to był nasz jeszcze jeden (trzeci) kreatywny grajek. Te paręset tys. euro za Małego nie dało nam nic/prawie nic.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.08.2012 o godz. 14:31.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeszcze jeden taki remisik i przyjdzie Smuda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko nie wiem czy jak zarząd wywrze presje na Probierzu to może być tylko gorzej. Mam nadzieje że z Polonią się przełamią i zagrają na 0 z tyłu + własny gol. Pora wprowadzić dosyć konkretne zmiany w zespole, jeśli Probierz nie zaryzykuje to się może żegnać z posadą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powtarzam jak na ligę mamy potencjał, tylko bez trenera nic z tego nie będzie. Może wygramy jakiś mecz, ale nawet wtedy będzie to tylko i wyłącznie przypadek, tak jak z GKS. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Małecki to był taki piłkarz, który mógł zrobić statystykę czyli mieć z 10 goli i z 10 asyst w sezonie( zakładając że byłby to ten Małecki w wersji podającej i nie tak napakowany emocjami). Za niego oczywiście nie przyszedł nikt. Być może za wcześnie oceniam Frederiksena jednak Dudu Pariba w takich sytuacjach jak on miał to rzucał piłki dopieszczone albo przynajmniej odrobinie niedokładnie, a nie bardzo nie dokładne. To też był piłkarz który mógł zrobić statystykę. Wreszcie nawet nikt w klubie nie zainteresował się Pazdanem, który pasował do Bednarzowej koncepcji bycia Wiślakiem i przy okazji grania w piłkę. Jak widziałem jakie podania on rzucał w ostatnim meczu i jak wchodził w drugą linie jako stoper to żal się robi, że kogoś takiego pominęli. Rzadko się u nas zdarza, że zaowdonicy z numerami 10 potrafią u nas grać w piłkę... a tutaj mamy do czynienia z defensywy pomocnikiem/stoperem który ma o tym trochę pojęcia. Większość zawodników z naszej kadry nie ma żadnej przyszłości. Nie gramy słabo od wczorajszego meczu bo źle to wyglądało już w meczu z Piastem, Lubońskim i Belchatowem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.08.2012 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Weźcie juz dajcie sobie spokoj z tym Smuda. Gosc wyjasnił, ze z zadnym Cupiałem sie nie porozumiał a dodatkowo nie ma zamiaru teraz podejmowac zadnej pracy - chce odpoczac od otoczki pilkarskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jakkolwiek to brzmi - Meilikson i Iliew są zbyt dobrzy na grę z resztą piłkarzyn, którzy noszą koszulki z Białą Gwiazdą. O, jeszcze Pareiko się nadaje, bo jego dłuuuuugie podania są czasem dokładniejsze niż odegrania z odległości np. 5 metrów. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|