The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się spotkanie Wisła Kraków - GKS Bełchatów?
Wysokim zwycięstwem Wisły 106 46,49%
Minimalnym zwycięstwem Wisły 111 48,68%
Remisem 8 3,51%
Porażką 3 1,32%
Głosujących: 228. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2012, 17:05
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
A ja coś czuję, że będzie to dobry mecz i wysoko wygramy. Nie mam nawet pojęcia dlaczego jestem takim optymistą.
Ja też mam podobnie, ale przy okazji wiem, dlaczego tak jest
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.08.2012, 17:10
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/ZNMTbelchatow(2).jpg - sorry ale jak dla mnie zremisować to będzie szczyt frajerstwa, tu naprawdę można idealnie wejść w sezon strzelając 2,3 bramki jeśli się da cisnąć ile się da. Jedynie kojarzy nazwisko to wiadomo Kosowski i Alan Stulin, dobry boczny obrońca z niezłym dryblingiem i braci Mak, ale jak dla mnie to Michał jednak to nie jest napastnik z prawdziwego zdarzenia, Mateusz prezentuje się lepiej i jeśli miałbym stawiać który zawodnik GKS może coś zdziałać z nami to właśnie są to Makowie a konkretnie "Mati", Kamil jednak to już nie jest ten poziom co rok temu, pod koniec sezonu 11/12 pokazywał że wiek daję o sobie znać.
Ostatnio edytowane przez syryls : 18.08.2012 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.08.2012, 18:56
Trzeba 5:0 wygrać minimum, nie zdzierżę pajaców ze Szczecina i Wronek na fotelu lidera
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2012, 19:06
Spokojnie, wolę wygrane nawet po 1-0 ale częściej niż raz na jakiś czas wygrać wysoko a potem remisy i w dupe. Pierwsza kolejka to jeszcze nic.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 18.08.2012, 19:45
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, wolę wygrane nawet po 1-0 ale częściej niż raz na jakiś czas wygrać wysoko a potem remisy i w dupe. Pierwsza kolejka to jeszcze nic.
Dokładnie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2012, 22:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W końcu to Wilk strzelił gola Apoelowi na Cyprze. Swoją drogą czas myśleć jednak o kimś kto by go zmusił do rywalizacji na środku pomocy. Sobol długo już nie pogra.

Jak dla mnie era Sobola ,piękna i kazdemu wypada tylko takiej zyczyc,jest juz zakonczona ,choc Radek napewno jeszce zapał ma,i serce do gry,

Nalezy wywalic Gargule,bo dla niego po wpadce zawsze jest kolejny mecz,w ktorym to tez trzeba sie pokazac i walczyc-tak tak madra glowa z tego Łukaszka.Szukac kogos charakternego i oczywiscie stosunkowo mlodego.

co do meczu ,to to musi byc wygrana ,zobaczymy jak bedzie ,wynik moze byc w obie strony .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 18.08.2012, 22:56
W grudniu kończy się kontrakt Traore z Lechii.

Tak jak wyżej, uważam, że w miejsce Garguły powinien przyjść ktoś z zębem. Gdyby nie to, to bym był za sprowadzeniem Mateusza Maka, ale w moim odczuciu jest za mało jeszcze ograny i brakuje mu tej agresywności. Jest to spokojny ułożony chłopak, ale myślę, że nawet Chrapek lepiej by się sprawdził.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2012, 09:05
fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
W grudniu kończy się kontrakt Traore z Lechii.
tematy sobie pomyliłes

tak sobie dzisiaj pomyślałem ... nie wazne kto dzisiaj wyjdzie , Quioto , Sikorski czy Boguski . Liczą się tylko 3 punkty.

Kto jak kto ale Probierz nie bawi się w układy w drużynie, a sam nie będzie sobie wbijał szpilek . Zagrają najlepsi i najlepiej przygotowani na ten sezon zawodnicy . Jeśli Quioto wejdzie z ławki i strzeli gola to też będzie znaczyło że Probierz miał nosa.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.08.2012, 12:27
Trzeba wygrać zdecydowanie. Nie widzę innej opcji. Podobnie zresztą jak we wszystkich meczach pierwszych 6 kolejek. Inaczej wszelkie opowieści walce o mistrzostwo i puchary można włożyć między bajki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.08.2012, 12:29
Pareiko - Jaliens, Głowacki, Bunoza, Frederiksen - Iliev, Garguła, Wilk, Melikson - Genkov, Sikorski
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2012, 12:52
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko - Jaliens, Głowacki, Bunoza, Frederiksen - Iliev, Garguła, Wilk, Melikson - Genkov, Sikorski
Skład jakby najbardziej optymalny i do zaakceptowania...ale ja mimo wszystko wbiję małą szpileczkę...Sikorski obok Genkova jakoś mi nie pasuje...wolałbym "Romka" a poprawnie ROMELLA QUIOTO...

No ale Panie Probierz, Panie Bednarz to Wy układacie skład a My kibice musimy wierzyć że jest to skład optymalny i właściwy na dany dzień i przeciwnika...

Już za chwilę okaże się czym dysponujemy, jaką jesteśmy drużyną.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 19.08.2012, 13:01
Co jest z Chavezem? Nie ma go nawet na ławie
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2012, 13:16
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Co jest z Chavezem? Nie ma go nawet na ławie
Uraz oraz podróż z drugiego końca świata.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 19.08.2012, 14:25
Dobrze Wisła gra, dużo klepek, szkoda tylko gola z 1 minuty. A faulu Stulina na Ilievie nie skomentuję... ewidentny. Nawet jeśli sędzia liczyłby tylko to pierwsze dotknięcie, to wolny, ale potem musnął go po raz drugi czyli karny! Jedno z tych dwóch powinno być na 100%
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2012, 14:26
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze Wisła gra,
Tak....
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 19.08.2012 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2012, 14:27
W pierwszej minucie nowego sezonu dostać bramkę szacun. Melikson z Ilievem w formie.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 19.08.2012, 14:28
Gra słaba, nie ma wielu ciekawych akcji. pewnie z tego względu że słońce grzeje jak poje****
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 19.08.2012, 14:33
A co, źle grają? Porównując ten mecz z ostatnimi meczami zeszłego sezonu to Wisła wypada dobrze. Każdy jeździł po Sikorskim, że niepotrzebny a moim zdaniem to jest taki typ walczaka, nie odpuszcza żadnej piłki no i szybkość ma. Szkoda tylko, że w tej akcji co miał szanse na zdobycie bramki nie trafił. Tak co do innych zawodników, to pozytywnie zaskakują mnie Głowa i Bunoza. Najgorszy na boisku? Moim zdaniem Jaliens, nie ma w ogóle szybkości, jedynie wrzutki mu jako tako wychodzą. Oby szybko Jovanović wyzdrowiał
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.08.2012, 14:34
mam nadzieje ze ta nonszalancja w wykonczeniu akcji sie nie zemsci - karny ewidentny - i tak naprawde do przerwy powinien byc wynik 4-1 a nawet 5-1 .... nareszcie gra dwoma napastnikami - calkiem inaczej to wyglada niz w ubieglym sezonie ....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2012, 15:28
Bardzo slaba gra i slaby mecz,raczej wyrownany...
Szczesliwe zwyciestwo z zespolem kory ma byc najslabszy w tym sezonie...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2012, 15:30
To dopiero pierwszy mecz ligowy wiec nie ma co narzekac. Narzekac bedziemy mogli po 5-6 kolejkach. 3 punkty mamy i nic innego sie nie liczy
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 19.08.2012, 15:37
Jedyne na co teraz możemy narzekać to na Sikorskiego i brak skuteczności, Sikorski po prostu jest nic więcej, nie gra, nie cofa się, nie wychodzi na pozycje,czasem powalczy i tyle. Natomiast ta setka Quioto i Meliksona to jednak powinny być sytuacje wykorzystane. Martwi mnie tez to że perełka Mateusz Mak jest w GKS a nie w Wiśle:(
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2012, 15:38
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Bardzo slaba gra i slaby mecz,raczej wyrownany...
Szczesliwe zwyciestwo z zespolem kory ma byc najslabszy w tym sezonie...

raczej wyrównany ? zobacz na ilość fauli i desperacką grę Bełchatowian na własnej połowie .

powinno być 5-1 , jest 2-1 i nalezy się z tego i tak bardzo cieszyć

popatrzmy na pozycję Wisły w zeszłym sezonie i na to że takie mecze jak dzisiaj , najczęściej kończyły się wynikiem 0-1 . Dziś wygraliśmy i tylko to się liczy.
Odpowiedz cytując
Assurbanipal
Member

Od: 12.2002

Stary 19.08.2012, 15:45
Już od dawna widzę na Wiśle pewną irytującą rzecz - niezwykle monotonny doping. Ludzie, co to się podziało? Kiedyś trybuny były żywe, co chwilę gorąca, emocjonalna przyśpiewka, która zagrzewała do boju, a dzisiaj przy remisie (!) długotrwałe, ślamazarne powtarzanie "tak się bawią ludzie...". Doceniam wkład prowadzących doping i dbałość o równe, głośne śpiewy, ale coraz bardziej dostrzegam, że coś tu nie gra. W tamtym sezonie zabrałem zresztą na mecz kumpla z Włoch studiującego w Krakowie. Trudno było nie zauważyć jego pobłażania po tym, co zobaczył. Zresztą - kiedy porównać to z tym, co się dzieje na trybunach jego Torino.. http://www.youtube.com/watch?v=RqNJoS3v4NQ

Reasumując - czy nie lepiej wrócić do śpiewania wielu różnorodnych przyśpiewek w trakcie meczu, odzwierciedlających to, co chcemy przekazać piłkarzom? Mnie by tam nie motywowało, gdybym słyszał przez 20 min tę samą piosenkę, czy gram dobrze, czy źle.
Kaziu Moskal crazy fan
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.08.2012, 15:48
Nie moglem byc dzisiaj na meczu wiec ogladalem w TV, kilka ujec na sektor kiboli i widac, ze przez wakacje wiekszosc nabrala masy, szkoda ze tluszczowej, jak wsciekle psy to sie nie prezentowaliscie

Mecz ogladalo sie dobrze, sa 3 pkt wiec nie ma co jeczec.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2012, 15:57
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie moglem byc dzisiaj na meczu wiec ogladalem w TV, kilka ujec na sektor kiboli i widac, ze przez wakacje wiekszosc nabrala masy, szkoda ze tluszczowej, jak wsciekle psy to sie nie prezentowaliscie
A nie lepiej to jakieś atrakcyjne kobiety wypatrywać ?
Odpowiedz cytując
groc
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 19.08.2012, 16:00
Dobrze, że to wpadło pod koniec, naprawdę dobrze.
Głupie zachowanie Garguły ustawiło mecz, Bełchatów mądrze się bronił, u nas brakowało jakości z przodu (samym Meliksonem prochu nie da się wymyśleć).
Sikorski potwierdził wszystkie obawy, jakie każdy pewnie miał, widząc go dziś w podstawowej jedenastce. Na dodatek miał minę, jakby grał za karę i dostał przed meczem pręgierzem/Probierzem.
Frederiksen zagrał poprawnie, jedno fajne wejście ofensywne - za wcześnie na oceny. Podobnie jak z Quioto.
Najważniejsze są trzy punkty. Ale jeśli nie mają już nas straszyć pustki na trybunach - musi to być ostatni tak mało wyrazisty mecz u siebie, szczególnie w drugiej połowie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.08.2012, 16:00
Biednie w ofensywie. Mamy ledwie 2 graczy, którzy potrafią się kiwać, w ten sposób nie zdominujemy nikogo.
Sikorski moim zdaniem słaby, dość statyczny, niech gra Boguski albo Romell (ładnie-lekko się porusza, ale musi próbować gry 1 na 1).
W tej sytuacji powrót Pawła bardzo pożądany moim zdaniem.
Super że wyrwaliśmy te 3 punkty i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.08.2012, 16:02
jak na 1 mecz nie najgorzej - fajna gra z klepki - choc i tej czasem juz bylo za duzo i do przesytu - jak zwykle brak srzalow z dalsza - ale to w Wisle standard od kilku lat - czy ten Quioto dzis gral jako napastnik ? mam nadziej ze nie - bo koles caly czas biegal wzdluz lini bocznej a nie operowal w srodku pola - - tak sie zastanawiam czy to nie dobrze ze Wisla tak szybko stracila gola bo od razu wziela sie do roboty- kto wie jakby to wygladalo gdyby MISTRZ I TYTAN CIEZKIEJ PRACY czyli Mr.Gargula zamiast wybijac pike nie zaczal sie klaniac w pas dawnym kolegom ......na minus FATALNA (wrecz kompromitujaca) skutecznosc - martwi mnie to ze : 1.niewyobrazam sobie jak bedzie wygladala gra Wisly jak Maor odejdzie albo TFU - zlapie kontuzje - martwi mnie to ze Wisla tak naprawde jest uzalezniona tylko i wylacznie od gry jednego czlowieka - reszta tylko biega wokol Maora 2. fatalna skutecznosc 3 . widok beznadziejnego Garguly - czlowiek ktory zarabia wielkie pieniadze ktory gra jakby za kare- uu tego kolesia zero agresywnosci- przykladania sie- walki - umiejetnosci - jesli by to ode mnie zalezalo to ten koles nie laopal by sie nawet w ME . 4 fajnie momentami wygladal Mak i naprawde szkoda ze tego chlopca nie sciagnelismy do siebie - nie podniecam sie tak strasznie po 1 meczu ale widac ze koles ma papiery na dobra gre - szczegolnie ze to jeszcze gowniarz 5. czy sedziowie maja limit tylko 1 karnego w meczu ? bo jak tego Malek a zwlaszcza liniowy nie zobaczyli to tylko chyba Oni wiedza
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2012, 16:11
Dziadostwo w naszej lidze nadal jest. Mieli być sędziowie ZAWODOWI a sędzia Małek(Wałek) nie jest sędzia Zawodowym wiec co on robi na boiskach Ekstraklasy? A jego sędziowanie to jakiś koszmar! Nie dość że nam karnych nie zagwizdał to jeszcze faul na Sobolewskim którego nie było i z tego wpadła bramka dla nas.

Wracając do meczu. Męczarnia naszych piłkarzy.Troche lepiej to wyglada w ofensywie widac ze jest ciąg do przodu aleza dużo strat piłek z nie dokładnych podań. Brakuje im meczów o stawkę ale z meczu na mecz powinno być lepiej. Ważne 3 pkt.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów