|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się spotkanie Wisła Kraków - GKS Bełchatów? | |||
| Wysokim zwycięstwem Wisły |
|
106 | 46,49% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły |
|
111 | 48,68% |
| Remisem |
|
8 | 3,51% |
| Porażką |
|
3 | 1,32% |
| Głosujących: 228. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/ZNMTbelchatow(2).jpg - sorry ale jak dla mnie zremisować to będzie szczyt frajerstwa, tu naprawdę można idealnie wejść w sezon strzelając 2,3 bramki jeśli się da cisnąć ile się da. Jedynie kojarzy nazwisko to wiadomo Kosowski i Alan Stulin, dobry boczny obrońca z niezłym dryblingiem i braci Mak, ale jak dla mnie to Michał jednak to nie jest napastnik z prawdziwego zdarzenia, Mateusz prezentuje się lepiej i jeśli miałbym stawiać który zawodnik GKS może coś zdziałać z nami to właśnie są to Makowie a konkretnie "Mati", Kamil jednak to już nie jest ten poziom co rok temu, pod koniec sezonu 11/12 pokazywał że wiek daję o sobie znać.
Ostatnio edytowane przez syryls : 18.08.2012 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Trzeba 5:0 wygrać minimum, nie zdzierżę pajaców ze Szczecina i Wronek na fotelu lidera
![]() ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Spokojnie, wolę wygrane nawet po 1-0 ale częściej niż raz na jakiś czas wygrać wysoko a potem remisy i w dupe. Pierwsza kolejka to jeszcze nic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak dla mnie era Sobola ,piękna i kazdemu wypada tylko takiej zyczyc,jest juz zakonczona ,choc Radek napewno jeszce zapał ma,i serce do gry, Nalezy wywalic Gargule,bo dla niego po wpadce zawsze jest kolejny mecz,w ktorym to tez trzeba sie pokazac i walczyc-tak tak madra glowa z tego Łukaszka.Szukac kogos charakternego i oczywiscie stosunkowo mlodego. co do meczu ,to to musi byc wygrana ,zobaczymy jak bedzie ,wynik moze byc w obie strony . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
W grudniu kończy się kontrakt Traore z Lechii.
Tak jak wyżej, uważam, że w miejsce Garguły powinien przyjść ktoś z zębem. Gdyby nie to, to bym był za sprowadzeniem Mateusza Maka, ale w moim odczuciu jest za mało jeszcze ograny i brakuje mu tej agresywności. Jest to spokojny ułożony chłopak, ale myślę, że nawet Chrapek lepiej by się sprawdził. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tematy sobie pomyliłes
tak sobie dzisiaj pomyślałem ... nie wazne kto dzisiaj wyjdzie , Quioto , Sikorski czy Boguski . Liczą się tylko 3 punkty. Kto jak kto ale Probierz nie bawi się w układy w drużynie, a sam nie będzie sobie wbijał szpilek . Zagrają najlepsi i najlepiej przygotowani na ten sezon zawodnicy . Jeśli Quioto wejdzie z ławki i strzeli gola to też będzie znaczyło że Probierz miał nosa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Trzeba wygrać zdecydowanie. Nie widzę innej opcji. Podobnie zresztą jak we wszystkich meczach pierwszych 6 kolejek. Inaczej wszelkie opowieści walce o mistrzostwo i puchary można włożyć między bajki.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Pareiko - Jaliens, Głowacki, Bunoza, Frederiksen - Iliev, Garguła, Wilk, Melikson - Genkov, Sikorski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
No ale Panie Probierz, Panie Bednarz to Wy układacie skład a My kibice musimy wierzyć że jest to skład optymalny i właściwy na dany dzień i przeciwnika... Już za chwilę okaże się czym dysponujemy, jaką jesteśmy drużyną. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jest z Chavezem? Nie ma go nawet na ławie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Uraz oraz podróż z drugiego końca świata.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze Wisła gra, dużo klepek, szkoda tylko gola z 1 minuty. A faulu Stulina na Ilievie nie skomentuję... ewidentny. Nawet jeśli sędzia liczyłby tylko to pierwsze dotknięcie, to wolny, ale potem musnął go po raz drugi czyli karny! Jedno z tych dwóch powinno być na 100%
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 19.08.2012 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W pierwszej minucie nowego sezonu dostać bramkę szacun.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra słaba, nie ma wielu ciekawych akcji. pewnie z tego względu że słońce grzeje jak poje****
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co, źle grają? Porównując ten mecz z ostatnimi meczami zeszłego sezonu to Wisła wypada dobrze. Każdy jeździł po Sikorskim, że niepotrzebny a moim zdaniem to jest taki typ walczaka, nie odpuszcza żadnej piłki no i szybkość ma. Szkoda tylko, że w tej akcji co miał szanse na zdobycie bramki nie trafił. Tak co do innych zawodników, to pozytywnie zaskakują mnie Głowa i Bunoza. Najgorszy na boisku? Moim zdaniem Jaliens, nie ma w ogóle szybkości, jedynie wrzutki mu jako tako wychodzą. Oby szybko Jovanović wyzdrowiał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
mam nadzieje ze ta nonszalancja w wykonczeniu akcji sie nie zemsci - karny ewidentny - i tak naprawde do przerwy powinien byc wynik 4-1 a nawet 5-1 .... nareszcie gra dwoma napastnikami - calkiem inaczej to wyglada niz w ubieglym sezonie ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bardzo slaba gra i slaby mecz,raczej wyrownany...
Szczesliwe zwyciestwo z zespolem kory ma byc najslabszy w tym sezonie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To dopiero pierwszy mecz ligowy wiec nie ma co narzekac. Narzekac bedziemy mogli po 5-6 kolejkach. 3 punkty mamy i nic innego sie nie liczy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedyne na co teraz możemy narzekać to na Sikorskiego i brak skuteczności, Sikorski po prostu jest nic więcej, nie gra, nie cofa się, nie wychodzi na pozycje,czasem powalczy i tyle. Natomiast ta setka Quioto i Meliksona to jednak powinny być sytuacje wykorzystane. Martwi mnie tez to że perełka Mateusz Mak jest w GKS a nie w Wiśle:(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
raczej wyrównany ? zobacz na ilość fauli i desperacką grę Bełchatowian na własnej połowie . powinno być 5-1 , jest 2-1 i nalezy się z tego i tak bardzo cieszyć popatrzmy na pozycję Wisły w zeszłym sezonie i na to że takie mecze jak dzisiaj , najczęściej kończyły się wynikiem 0-1 . Dziś wygraliśmy i tylko to się liczy. |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Już od dawna widzę na Wiśle pewną irytującą rzecz - niezwykle monotonny doping. Ludzie, co to się podziało? Kiedyś trybuny były żywe, co chwilę gorąca, emocjonalna przyśpiewka, która zagrzewała do boju, a dzisiaj przy remisie (!) długotrwałe, ślamazarne powtarzanie "tak się bawią ludzie...". Doceniam wkład prowadzących doping i dbałość o równe, głośne śpiewy, ale coraz bardziej dostrzegam, że coś tu nie gra. W tamtym sezonie zabrałem zresztą na mecz kumpla z Włoch studiującego w Krakowie. Trudno było nie zauważyć jego pobłażania po tym, co zobaczył. Zresztą - kiedy porównać to z tym, co się dzieje na trybunach jego Torino.. http://www.youtube.com/watch?v=RqNJoS3v4NQ
Reasumując - czy nie lepiej wrócić do śpiewania wielu różnorodnych przyśpiewek w trakcie meczu, odzwierciedlających to, co chcemy przekazać piłkarzom? Mnie by tam nie motywowało, gdybym słyszał przez 20 min tę samą piosenkę, czy gram dobrze, czy źle. ![]()
Kaziu Moskal crazy fan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nie moglem byc dzisiaj na meczu wiec ogladalem w TV, kilka ujec na sektor kiboli i widac, ze przez wakacje wiekszosc nabrala masy, szkoda ze tluszczowej, jak wsciekle psy to sie nie prezentowaliscie
Mecz ogladalo sie dobrze, sa 3 pkt wiec nie ma co jeczec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dobrze, że to wpadło pod koniec, naprawdę dobrze.
Głupie zachowanie Garguły ustawiło mecz, Bełchatów mądrze się bronił, u nas brakowało jakości z przodu (samym Meliksonem prochu nie da się wymyśleć). Sikorski potwierdził wszystkie obawy, jakie każdy pewnie miał, widząc go dziś w podstawowej jedenastce. Na dodatek miał minę, jakby grał za karę i dostał przed meczem pręgierzem/Probierzem. Frederiksen zagrał poprawnie, jedno fajne wejście ofensywne - za wcześnie na oceny. Podobnie jak z Quioto. Najważniejsze są trzy punkty. Ale jeśli nie mają już nas straszyć pustki na trybunach - musi to być ostatni tak mało wyrazisty mecz u siebie, szczególnie w drugiej połowie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Biednie w ofensywie. Mamy ledwie 2 graczy, którzy potrafią się kiwać, w ten sposób nie zdominujemy nikogo.
Sikorski moim zdaniem słaby, dość statyczny, niech gra Boguski albo Romell (ładnie-lekko się porusza, ale musi próbować gry 1 na 1). W tej sytuacji powrót Pawła bardzo pożądany moim zdaniem. Super że wyrwaliśmy te 3 punkty i tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jak na 1 mecz nie najgorzej - fajna gra z klepki - choc i tej czasem juz bylo za duzo i do przesytu - jak zwykle brak srzalow z dalsza - ale to w Wisle standard od kilku lat - czy ten Quioto dzis gral jako napastnik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dziadostwo w naszej lidze nadal jest. Mieli być sędziowie ZAWODOWI a sędzia Małek(Wałek) nie jest sędzia Zawodowym wiec co on robi na boiskach Ekstraklasy? A jego sędziowanie to jakiś koszmar! Nie dość że nam karnych nie zagwizdał to jeszcze faul na Sobolewskim którego nie było i z tego wpadła bramka dla nas.
Wracając do meczu. Męczarnia naszych piłkarzy.Troche lepiej to wyglada w ofensywie widac ze jest ciąg do przodu aleza dużo strat piłek z nie dokładnych podań. Brakuje im meczów o stawkę ale z meczu na mecz powinno być lepiej. Ważne 3 pkt. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|