The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2012, 22:06
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

Pablo84, ile my dobrych transferow zrobilismy na przestrzeni ostatnich 4-5 lat? Ile w tym czasie mielismy wtop transferowych?
Szczerze mówiać, nie powiem Ci ile mieliśmy wtop transferowych , bo to subiektywna opinia.Mogę Ci za to napisać ilę mieliśmy mistrzostw Polski.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.08.2012, 22:17
Akurat MP to zaden wyznacznik. Powie Ci to Helsinborg albo... Levadia
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.08.2012, 22:27
Powiedz to Legii,Kuchenkorzowii itp.
Jeśli chodzi o mnie, to Wisła może się rok co rok kompromitować w pucharach, byle miała by to mistrzostwo.
Dla mnie MP to tort,puchary to tylko wiśienka.

Odpowiedz cytując
Ghost Rider
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 18.08.2012, 22:32
hej wie ktoś może czy na naszym stadionie jest depozyt?
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 18.08.2012, 22:34
Spokojnie Lech lubi se pogromić w pierwszych kolejkach, żeby potem nie wygrać 6 meczów i spaśc na środek. Pamiętacie ŁKS i Korone chyba w zeszłej rundzie? Pamiętajmy jeszcze, że to ten sam Ruch co w Pilźnie piątke wyłapał...
Liga tyle lat trwa, a tu co poniektórzy naiwni dalej po jednym dobrym meczu wnioski co do transferow i mistrzostwa wyciagają...
Lech może przegrać 3:0 nastepny mecz, a Śląsk po wolnych w 90 minucie wygrać nastepne 5 i znowu bić się o najwyższy cel...taka to liga od paru lat
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2012, 23:03
paszczak napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie Lech lubi se pogromić w pierwszych kolejkach, żeby potem nie wygrać 6 meczów i spaśc na środek. Pamiętacie ŁKS i Korone chyba w zeszłej rundzie? Pamiętajmy jeszcze, że to ten sam Ruch co w Pilźnie piątke wyłapał...
Liga tyle lat trwa, a tu co poniektórzy naiwni dalej po jednym dobrym meczu wnioski co do transferow i mistrzostwa wyciagają...
Lech może przegrać 3:0 nastepny mecz, a Śląsk po wolnych w 90 minucie wygrać nastepne 5 i znowu bić się o najwyższy cel...taka to liga od paru lat
Podstawowa sprawa - Lech grał z Ruchem, czyl takimi typowym średniakiem...
Tabela ligowa to wypadkowa wielu czynników. W każdym razie ani Śląsk nie był i nie jest najlepszą ekipą w Polsce, ani taki Ruch drugą siłą. Zrozumieć takie prawidła i oklepy, które zbierze jeszcze nie raz klub z Chorzowa przestaną dziwić.

Lech przejechał się po "Niebieskich" tak, jak czynić to powinna każda ekipa myśląca o Pucharach w 2013 roku. Tak, jak uczynił to parę dni wstecz dobry klub czeski. Żadna sensacja, tyle są warte Piechy i inne Zieńczuki. Także obiektywana ocena klubu z Wielkopolski będzie możliwa np. za miesiąc.
Ostatnio edytowane przez felipe : 18.08.2012 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 18.08.2012, 23:08
Dokladnie mam to samo zdanie, liczy sie mistrz, reszta jest nagroda dla pilkarzy czy kibicow niedzielnych. co do transferow, co z tego ze jeden sie uda jak reszta druzyny gra slabo?
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 18.08.2012, 23:22
Pablo84, ale co ma do rzeczy zdanie legionisty cze lechisty z faktami? Jak dla mnie to oni sobie moga wolec walke o awans w pierwszej lidze.
Fakty sa natomiast brutalne; mistrzostwo w tak slabej lidze jak nasza to co najwyzej niskiej klasy wiejska zabawa.
Napic sie napijesz, jakies laski znajdziesz, ale umowmy sie, ani to nie bedzie trunek wysokiej klasy, ani laski przez duze L to nie beda.

W czolowych ligach tak; mistrzostow to cos.

----------------------------------------
Nie pisze ze mam w dupie lige. Chce raczej powiedziec, ze lige traktuje jako... rozgrzewke. Powazne granie, powazna kasa, powazny prestiz rozpoczyna sie tak naprawde w europie. Na takiej glupiej fazie grupowej LE mozna zarobic kilkanascie milionow zlotych (liczac wszystko). Na glupiej LE! 1/3 albo 1/2 naszego budzetu. LM nawet nie wspominam bo to juz calkowity kosmos. Sama obecnosc to jest juz nasz roczny budzet!
Badzmy powazni...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 18.08.2012 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.08.2012, 23:28
Ale nie jesteśmy czołową ligą i przez 10 lat nie będziemy.
Zapiszcie sobie tę stronę i za 10 lat Wam przypomnę

I w takiej buraczanej lidze jaka by ona nie była najważniejsze jest Mistrzostwo.
Nieważne czy Legia czy Amika sprowadzą Ronaldo - nie transfery są ważne ale zdobyte mistrzostwa. Przynajmniej przez te 10 lat.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.08.2012, 23:29
Jasne.Będąc szczery Legii zazdroszczę Ligi Misiów- ale to były jednak trochę inne realia.Warszawie też zazdroszczę metra lubC.N Kopernik, ale co z tego? .
Sam nie wiem.Wydaje mi się, że przez te ostatnich parę lat nabrałem trochę pokory, mimo że na prawie wszystko ostatnio narzekam.
Dla mnie Liga mimo wszystko jest najważniejsza i traktuje ją jako priorytet.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.08.2012 o godz. 23:33.

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 18.08.2012, 23:40
Kocur
Nie pisze ze transfery sa wazniejsze od MP, tylko ze wynik w europie jest wazniejszy od MP.

----------------------
A najlepiej to jest miec wynik w europie i MP. Jak w 2002/2003
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.08.2012, 08:13
Tylko Miatrzostwa dla mnie się liczą.

Chcę jednak aby Wisła grała regularnie w Pucharach bo wtedy...może zdobywać Mistrzostwa Polski.
Bez kasy z UEFA może być ciężko.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 19.08.2012, 08:53
Mam wrażenie , że takie samo podejście mają wszyscy właściciele w naszej lidze , że Mistrzostwo najważniejsze a dalej... Niech się pali i wali. No i jesteśmy trzecim czy czwartym światem , mamy ogórkową ligę i tak sobie kopiemy od wielu lat bez LM z rzadkimi przebłyskami w LE. Mistrz Polski na pewno daję satysfakcję i uśmiech na twarzy , ale na pewno nie jest wyczynem godnym gloryfikowania naszych kopaczy pod niebiosa.
Jestem ciekaw czy taki Śląsk po MP a właściwie jego kibice bardziej cieszą się z MP czy może jest im bardziej wstyd , że dali plamę w pucharach i nie potwierdzili , że na Mistrzostwo zasłużyli ?

Co do Lecha , to faktycznie zagrali świetnie. Zwłaszcza podobał mi się Lovrencsics a także Cassay i Murawski. Jednak nie ma co wyciągać daleko idących wniosków , bo liga dopiero ruszyła i właściwie każdy mecz jest zupełnie inny. Na chwilę obecna jest jakaś tam satysfakcja , choć gorycz żenującej porażki z Grudziądzem pozostaje.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.08.2012, 09:26
Ale mi nie zależy na gloryfikowaniu kopaczy pod niebiosa

Mi zalezy na chwale Wisły Kraków. Tak, aby za 50 lat Wisła była najbardziej utytułowanym polskim Klubem. Do tego trzeba wygrywać Ligę.

Tak jak pisałem wyżej. Cieszę się jak Wisła gra dobrze w pucharach. Ale jakbym miał wybór: dobra gra w pucharach i 2 miejsce w lidze albo klapa w pucharach i Mistrzostwo, to wybrałbym to drugie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2012, 09:32
Zgodnie z przewidywaniami Ruch dostał w łeb. Jedyne czego nie przewidziałem to rozmiarów tego oklepu. No i dobrze,,że takie rozmary, bo komuś chyba urwał się film i odleciał bredząc coś, że Ruch jest jakąś siła w naszej lidze. Bida z nędzą i tyle. Teraz środek tabeli a za rok walka o utrzymanie.

Tak już na marginesie, to I liga zapowiada się dużo ciekawiej od E-klasy
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2012, 09:36
Dla mnie liczy się tylko puchar Polski

A tak na poważnie ja zawsze chyba mam inne zdanie. Jeśli miałbym wybierać między Wisłą zdobywającą mistrzostwo co sezon, a Wisłą grając w LE tak długo jak w ostatnim sezonie to wybieram to drugie. Nie potrafię już się emocjonować tą pseudoligą - kolejnymi meczami z Belchatowem czy zbieraninami takimi jak Widzew.

Puchary to zawsze jest świeto, jakaś odmiana, coś nowego, niewiadoma i emocje z tym związane, możliwość fajnego wyjazdu etc.
Kiedy gada się z kimś z zagranicy to kiedy powie się, że wyszli z grupy LE przed Fulham to temu komuś coś to mówi.
Kiedy powie się, ze zdobyliśmy mistrzostwo Polski to nie znaczy to nic.
Mistrzostwo zostało zdewaluowane przez takie drużyny jak Śląsk.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.08.2012, 09:45
Za 10,15,50 lat nikt nie będzie wspominał jakichś śmiesznych występów polskich drużyn w pucharach, nikogo nie będzie obchodziło czy zagrają na wiosnę, czy to będzie 1/16 czy 1/8 finału. Gdyby to były finały, połfinały to owszem miałyby znaczenie.
Za te kilkanaście, kilkadziesiąt lat będą się liczyły tylko daty w rubryce "Mistrz Polski" i stylu też nikt wspominać nie będzie. Dla mnie puchary to tylko miejsce zdobywania pieniędzy i prestiżu, a obie te rzeczy są potrzebne po to, żeby ściągać coraz lepszych piłkarzy żeby znowu zdobyć mistrzostwo Polski.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 19.08.2012, 09:51
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ale mi nie zależy na gloryfikowaniu kopaczy pod niebiosa

Mi zalezy na chwale Wisły Kraków. Tak, aby za 50 lat Wisła była najbardziej utytułowanym polskim Klubem. Do tego trzeba wygrywać Ligę.

Tak jak pisałem wyżej. Cieszę się jak Wisła gra dobrze w pucharach. Ale jakbym miał wybór: dobra gra w pucharach i 2 miejsce w lidze albo klapa w pucharach i Mistrzostwo, to wybrałbym to drugie.
Do tego nie trzeba 50 lat.Już za rok Wisła może zrównać się mistrzostwami z Ruchem i Górnikiem, tyle że to my mamy więcej vice i 3 miejsc.Więc jeśli daj Boże będzie mistrz, będzie można powiedzieć, że kibicujemy najbardziej utytułowanej Polskiej drużynie

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 19.08.2012, 09:57
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
Za 10,15,50 lat nikt nie będzie wspominał jakichś śmiesznych występów polskich drużyn w pucharach, nikogo nie będzie obchodziło czy zagrają na wiosnę, czy to będzie 1/16 czy 1/8 finału. Gdyby to były finały, połfinały to owszem miałyby znaczenie.
Za te kilkanaście, kilkadziesiąt lat będą się liczyły tylko daty w rubryce "Mistrz Polski" i stylu też nikt wspominać nie będzie. Dla mnie puchary to tylko miejsce zdobywania pieniędzy i prestiżu, a obie te rzeczy są potrzebne po to, żeby ściągać coraz lepszych piłkarzy żeby znowu zdobyć mistrzostwo Polski.
O czym jest częściej mówione/pisane - o tym,że polskie kluby nie były w LM od 16 lat czy o 14 mistrzostwach Ruchu i Górnika ?
Poza tym z kierunkiem w jakim zmierza polska piłka to za 20 lat będzie się mówiło, że 20 lat temu ostatni raz polska drużyna grała w grupie LE
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2012, 10:05
To co mówił Głowacki, o Mistrza będą bić się "Lech", Legia i oby Wisła.
Co jak co ale w Poznaniu skauting pracuje...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.08.2012, 11:03
Licza sie MP, bo tylko one daja mozliwosc walki o LM a nie o puchar pocieszenia.
Każdy srednio ogarniety kibic odda 10 lat w grupie LE za 1MP i jeden wystep w LM.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2012, 11:21
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem czy w tym momencie, bez zaglądania nigdzie lepiej pamiętasz wyniki naszych meczów z Schalke czy Lazio w sezonie 2002/03 czy ile i w jakich sezonach zdobyliśmy od tamtego czasu mistrzostw ?
W piłce nożnej niezapomniane i wspominane są zazwyczaj pojedyncze mecze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.08.2012, 12:01
Lubie takie pytania z tezą - jak Ci powiem, że nie bardzo pamiętam wyniki to i tak nie uwierzysz (pamietam po jednym z każdego dwumeczu ). Ba, nie jestem w stanie Ci powiedzieć jakie mieliśmy wyniki w grupie LE w zeszłym roku, za to daty mistrzostw i np mecze derbowe pamiętam dobrze.

Za 40 lat nie będe opowiadał wnukom, że kiedyś Wisła wygrala w 1/16 z jakąś niemiecka drużyną, tylko że za moich czasów była bezdyskusyjnie najlepsza w Polsce. (obym mógł mówić że "od moich czasów" )
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.08.2012, 12:06
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Fakty sa natomiast brutalne; mistrzostwo w tak slabej lidze jak nasza to co najwyzej niskiej klasy wiejska zabawa.
Skoro to taka śmiesznostka, to dlaczego "wielki Lech" mający, wg niektórych z was, najlepsze transfery w lidze, w ostatnich latach zdobył tylko jeden tytuł MP, i to mega-fartownie, dzięki kwadratowej głowie Jopa?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.08.2012, 13:04
kot napisał(a):Wyświetl post
...
Ot co.

Święta prawda kot, święta prawda. Gdzie głowa żeby płacić Boninom, Łobodzińskim, Gargułom i innym Jodłowcom po 100 tysięcy zł na miesiąc, to jest chore. Ale należy też zwrócić uwagę na zagraniczniaków, którzy też są jak pijawki. Arboleda, Jaliens, czy inne Baruchiany, że o tym napastniku z Zagłębia Lubin nie wspomnę - wyleciało mi z głowy nazwisko, co to z Widzewa go wzięli. Jeszcze by długo wymieniać kaleki, które nie potrafią grać w piłkę, a zarabiają krocie.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 19.08.2012, 16:49
Dla każdego klubu jest inaczej. Dla Wisły MP jest ważniejsze a dla Amici LE.

Tylko LE wyznacza poziom uwielbienia i ''spuszczania'' się ekspertów. Kiedy Amica grała w pucharach i w lidze katastrofa to wszyscy mówili Wielki Lech, najlepszy polski klub, jedyny zespół który się wybija z naszej ligi. Także kibice nie konkretnych klubów a ogólnie pisali o Wiśle, zdobywającej MP, że nic nie zbudowali i co mają? A Lech pokonuje MCity i eliminuje Juventus. I, że jako jedyny klub potrafi coś zbudować.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.08.2012, 17:05
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Do tego nie trzeba 50 lat.Już za rok Wisła może zrównać się mistrzostwami z Ruchem i Górnikiem, tyle że to my mamy więcej vice i 3 miejsc.Więc jeśli daj Boże będzie mistrz, będzie można powiedzieć, że kibicujemy najbardziej utytułowanej Polskiej drużynie
Dokładnie

Dla mnie zawsze MP jest najważniejsze. Puchary to deser, główne danie to MP i płacz parchów, amicowców czy krawaciarzy że znowu oglądają nasze plecy

BTW
Co mnie obchodzą jacyś Duńczycy czy Belgowie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 19.08.2012, 20:21
Jose napisał(a):Wyświetl post
Dla każdego klubu jest inaczej. Dla Wisły MP jest ważniejsze a dla Amici LE.

Tylko LE wyznacza poziom uwielbienia i ''spuszczania'' się ekspertów. Kiedy Amica grała w pucharach i w lidze katastrofa to wszyscy mówili Wielki Lech, najlepszy polski klub, jedyny zespół który się wybija z naszej ligi. Także kibice nie konkretnych klubów a ogólnie pisali o Wiśle, zdobywającej MP, że nic nie zbudowali i co mają? A Lech pokonuje MCity i eliminuje Juventus. I, że jako jedyny klub potrafi coś zbudować.
Spotkałem się z wieloma opiniami kibiców Amiki, również przeglądając ich forum, że bez wahania oddaliby te ich wielkie europejskie podboje za mistrzowską passę jaką miała Wisła. I trudno się temu dziwić. Wszyscy tak strasznie spuszczają się nad Amiką w Europie, a to przecież były ledwie 2 sezony, kiedy coś tam ugrali - 1/16 LE z Udinese i rok później 1/16 LE z Bragą.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2012, 20:40
Ludzie, ale co Wy porównujecie ligowego średniaka Amikę z POZnania do Wisły ? Chyba raczycie żartować . Weźcie sobie popatrzcie na osiągnięcia obu klubów. Amikowcy mogą nawet dodać do swoich osiągnięć zdobycze nie istniejącego Lecha, które kupili wraz z nazwą na pchlim targu.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 19.08.2012, 20:44
^^i takie właśnie myślenie mi się podoba
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów