The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2012, 21:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Teorie?

Wiesz, praktycznie każdy zawodowy piłkarz potrafi skierować piłkę do bramki, pokazać jakąś sztuczkę jeżeli tylko nikt mu specjalnie nie przeszkadza. Uwierz, że nie każdy kopacz który bryluje na poziomie trzecioligowym będzie to powtarzał w ekstraklasie.

Przeczytałem jeszcze raz powyższe dwa zdania i odpadłem. Dopisuję Cię do listy nieogarów. Nie dlatego, że wierzysz w Genkova, bo ja też chciałbym żeby grał dobrze. Ocenianie jednak umiejętności zawodnika ekstraklasy na podstawie meczu z trzecioligowcem oznacza, że nie masz zielonego pojęcia o piłce.

Potem takie elementy jak Ty piszą, że skoro jakieś pierdoła w ekstraklasie uciułała parę bramek, to zaraz będzie grała w Juventusie. To jest właśnie ten poziom ignorancji.

Strata czasu.

FraMat - strzelił ładnie? Chwała mu.
Będzie umiał to regularnie powtarzać z drużynami ekstraklasowymi, gdzie poziom obrońców jest jednak sporo wyższy? Szczerze wątpię...

To nie to, że nie chcę żeby strzelał - dobrze by było w tym sezonie przekroczyć magiczną barierę bramki na mecz, a Cwetan wydaje się jedynym który może w obecnym składzie w tym pomóc. Ale odróżniajmy to co chcemy od tego co mamy.

Genkov jest - jak na warunki ligowe - przyzwoity, ale raczej nie będzie seryjnie dziurawił siatki. Raz, że nie pasuje do reszty składu (brak dośrodkowań, nie ma z przodu komu dogrywać bo reszta to pierdoły) a dwa, że raczej nie jest typowym snajperem.

Niemniej - liczę na niego. Z konieczności. No bo jak nie on, to kto?
Skomentuję krótko - jesteś nienormalny.

Genkov chwilę już w Wiśle gra, może w swoim świecie tego nie ogarniasz, i na tej podstawie go oceniam, a nie po jednym meczu z trzecioligowcem. Ten mecz to tylko jeden z kilku przykładów, że jednak nie ja, a ktoś inny nie ma tutaj zielonego pojęcia o czym pisze oceniając tego zawodnika. (Zerowe pojęcie prezentujesz nie tylko w tym przypadku)

Zarzuciłeś facetowi, że w polu karnym tylko wywracać się potrafi (i wysoko wyskoczyć, zakładam że masz na myśli wysoko i bez sensu). Jak na gościa, który tylko to potrafi, to wręcz kosmicznie prezentuje się jego bilans choćby z pierwszej rundy u nas gdzie w lidze strzelił 6 bramek w 13 meczach. W kolejnym sezonie w lidze było 7 bramek, ale należy pamiętać że sporo czasu spędził na leczeniu. W ogóle to bardzo ciekawe, że taka straszliwa łamaga była ponadto królem strzelców w Bułgarii, a w rundzie jesienne przed transferem do Wisły strzeliła 11 bramek w lidze.

Nigdzie nie napisałem, że Genkov to niesamowity snajper, bo nim nie jest. Jednak wobec wielu głupot które tutaj wypisujesz po prostu nie sposób się nie odnieść. I wskaż mi proszę, gdzie napisałem bądź w jakimś stopniu chociaż zasugerowałem, że "pierdoła w ekstraklasie uciułała parę bramek, to zaraz będzie grała w Juventusie."

Z Tobą dyskutował już nie będę, bo za każdym razem stosujesz ten schemat, że ucinasz nagle temat jak nie potrafisz odpowiedzieć na argumenty. Mnie przekonywałeś, że Łobodziński do Wisły przechodził z tytułem ligowego łamagi, stąd taka cena za niego i Ty wszechwiedzący miałeś doskonałe wyczucie co z niego za zawodnik będzie. Wytknąłem Ci kilka punktów, to już nie raczyłeś się odnieść, bo najzwyczajniej w świecie musiałbyś uznać że pier*oliłeś głupoty.

arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Z waszym wznoszeniem Gienka na piedestał może być podobnie, nie popadajcie w huraoptymizm, bo znowu się gorzko rozczarujecie (i będzie znowu płacz na forum i jak to wtedy czytać!? Oo)
Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie Genkova wychwalał pod niebiosa, ale nikt o zdrowych zmysłach nie napisze też że to łamaga i mu bardzo daleko do poziomu obecnego Saganowskiego. Aj nie, jednak wolfy tak napisał.
Ostatnio edytowane przez hunter : 12.08.2012 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2012, 21:29
hunter napisał(a):Wyświetl post
Zarzuciłeś facetowi, że w polu karnym tylko wywracać się potrafi (i wysoko wyskoczyć, zakładam że masz na myśli wysoko i bez sensu).
Mówią Ci coś terminy ironia, hiperbola?

Faktem jest, że przerażająco często Cwetan pada w polu karnym.

Faktem jest, że bardzo wysoko skacze (a czy ma to sens zależy od partnerów, takich jak nasz mistrz dośrodkowań Łukasz G.).

Umie też zastawić piłkę, ale bardzo rzadko mamy z tego pożytek, bo nie ma jej komu odegrać.

I co, uważasz że jeśli przypniesz się do jakiejś mojej (na poły) żartobliwej wypowiedzi i będziesz ją traktował dosłownie, to mnie ośmieszysz? A może coś udowodnisz?

Napisałem wielokrotnie co sądzę o Genkovie. Napisałem też co sądzę o prezentowanym przez Ciebie poziomie. I nie, nie musiałeś nic napisać o Juventusie żebym miał rację, to było takie porównanie, chodziło mi o kolesi którzy kompletnie nie rozumieją jak różnica poziomów wpływa na efektywność zawodników. Użyłem bardzo prostych słów (celowo), wiec wszelkie próby egzegezy lub ekstrapolacji są pozbawione sensu.

Mogę być nienormalny (normy ustala większość, a ja wcale nie muszę się do nich dostosowywać), ale mój przekaz jest chyba dość prosty. Sam piszesz że strzelił - odpowiednio - sześć i siedem bramek w lidze, a później próbujesz go usprawiedliwiać. Wybacz, ale nie tylko Ty widziałeś te bramki. Inni - w tym ja - również wyciągnęli z nich wnioski.

Wyśmiewałeś moje "teorie", sam nie mając żadnych argumentów aby je zbić. Teraz zobaczyłeś, że niektórzy forumowicze się ze mną zgadzają, to próbujesz tonować. Może więc napisz wprost - jakim według Ciebie piłkarzem jest Genkov.

EDIT: Łobodziński przed przyjściem do Wisły grał jak łamaga i został wybrany przez kibiców Zagłębia ich najgorszym piłkarzem, a jego pudła wygrały jakiś ichniejszy plebiscyt. Zdaje się nawet, że Ci to odpisałem.
Podtrzymuję, że Genkov jest słabszy piłkarsko od obecnego Saganowskiego. Łamagi w odniesieniu do niego sobie nie przypominam. Jeżeli coś takiego napisałem (daj link lub cytat), to pewnie żartobliwie. Trudno być łamagą w drużynie z Sikorskim...

EDIT2: Po co ja z Tobą dyskutowałem? Ignor...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.08.2012 o godz. 21:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 12.08.2012, 22:44
Zastanawiam sie, czy gdybym wybral kolegow z osiedla i zagralibysmy z Wisla na boisku osiedlowym , przegrali np 15-0 a Genkov strzelil 5 bramek, to tez by co niektorzy analizowali jakim jest dobrym strzelcem? Moze i strzelil trzy, ale drugie tyle przestrzelil z metra, a ten przeciwnik, ktory zostawia go samego dwa metry przed bramka w ogole nie jest miarodajny.To ,ze Sikorski moglby przestrzelic wszystkie te sytuacje , nie znaczy, ze byly one trudne.Wiadomo, ze Genkov gra bardzo dobrze glowa, ale biega jak slon, zwykle strzela tylko slabeuszom, na lige wystarcza, ale na puchary jest za slaby, przy obroncach wyzszej klasy goscia nie ma,w tej chwili i tak jest zdecydowanie najlepszym napastnikiem jakiego mamy, nad czym sie tu rozwodzic?
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 12.08.2012 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2012, 22:58
Genkov umie się znaleźć w polu karnym, umie grać głową i ma niesamowitą skoczność. Biega jak biega, technikę ma jaką ma lub jej nie ma, ale problem widzę też w tym, że brak mu opanowania nieco pod bramką. W sytuacjach kiedy wybiega sam na sam z bramkarzem. Kiedy ma dołożyć głowę lub nogę, czyli strzał z pierwszej piłki to większego kłopotu nie ma, schody są kiedy musi sobie poprawić piłkę i pomyśleć. Choć i tak uważam, że teraz kiedy Maor gra bardziej na skrzydle i będzie wrzucał tak jak z Lubońskim to Genkov ma szansę na króla strzelców w tej parszywej lidze.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.08.2012, 23:30
Wy to byście chcieli, żeby napastnik umiał wszystko. Nigdy nie będziemy mieli, ani nie będzie na świecie napastnika (ogólnie gracza) kompletnego na swojej pozycji (może poza Ronaldo, który akurat taki jest. Messi np. nie potrafi regularnie zdobywać bramek głową). Nikt z was nie wskaże napastnika który będzie miał wszystkie cechy których oczekujecie. Jeden będzie szybki i dobrze grał głową, ale za to będzie miał przeciętną technikę, drugi będzie miał bajeczną technikę ale nie będzie miał mocnego strzału z dystansu, trzeci będzie miał kopyto w nodze ale nie będzie się umiał znaleźć pod bramką itd. Genkov ma akurat takie cechy napastnika i koniec, nie zmienicie tego.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 13.08.2012, 00:57
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Wy to byście chcieli, żeby napastnik umiał wszystko. Nigdy nie będziemy mieli, ani nie będzie na świecie napastnika (ogólnie gracza) kompletnego na swojej pozycji (może poza Ronaldo, który akurat taki jest. Messi np. nie potrafi regularnie zdobywać bramek głową). Nikt z was nie wskaże napastnika który będzie miał wszystkie cechy których oczekujecie. Jeden będzie szybki i dobrze grał głową, ale za to będzie miał przeciętną technikę, drugi będzie miał bajeczną technikę ale nie będzie miał mocnego strzału z dystansu, trzeci będzie miał kopyto w nodze ale nie będzie się umiał znaleźć pod bramką itd. Genkov ma akurat takie cechy napastnika i koniec, nie zmienicie tego.
Kto mowi o klasie swiatowej, Genkow jest dwie klasy gorszy niz Zurawski czy Frankowski i klase niz Kuzba czy Brozek,oczywiscie mam tu na mysli czas kiedy ci ludzie prezentowali dobra forme, Wisla zaplacila za niego kilkaset tysiecy euro i byla to cena adekwatna do jego mozliwosc, ani nie przeplacili, ani nie byla to zadna okazja, dlatego potrzebujemy drugiego napastnika, ktory mu pomoze i kims takim moglby byc Brozek, teraz mamy pol ataku.Puki co to mamy drugiego napastnika, ktory nie umie nic,Sikorski.Brozek, oczywiscie, ze nie jest juz tak dobry jak wtedy ,kiedy mial najlepsze sezony w Wisle tylko , ze on wtedy byl warty 2-3 ml euro.I nie przejmowal bym sie, ze Zurawski zawiodl, bo kiedy on do Wisly wracal byl kilka lat od Brozka starszy.Zreszta czacha sam powiedzial, ze Brozek ma pierwszenstwo do powrotu i w ogole chetnie by go tu widzial, czekam na realizacje, i niech sie nie zaslania kompletna kadra i Sikorskim, bo wszyscy wiemy, ze ten gosc zarabia niewiele wiecej od chlopakow z ME, i mozna go tam odstawic, a klub jego obecnosci finansowo nie poczuje.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 13.08.2012 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.08.2012, 02:46
Genkow i Brożek to piłkarze o zupełnie różnej charakterystyce (a ich porównywanie stawiające jednego ponad drugim jest bezcelowe) i moim zdaniem dobrze by się uzupełniali, Brożek jest szybszy i lepszy technicznie, Genkow jest za to waleczniejszy i lepiej gra głową, jest ponadto pożyteczniejszy w defensywie. Kiedyś mieliśmy duet Żurawski – Kuźba, też różna charakterystyka, Żurawski był bardziej kreatywny, Kuźba zaś lepiej odgrywał piłkę grając tyłem do bramki, był też jak pamiętam bardziej waleczny w sumie nieco przypomina stylem gry Genkowa (problem u tego to, to odgrywanie piłki, reszta jak u Kużby), więc aż prosi się o próbę zbudowania kolejnej dobrej pary z przodu, pisząc krótko Paweł Brożek gorszy od Sikorskiego nie będzie .. i z Genkowem tworzyłby dobry duet, tyle że to na teraz jedynie teoria.
_____
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie łudźcie się, Paweł nie wróci, mamy już 6 napastników do opłacenia i bednarz na bank nie będzie chciał mieć siódmego.
Myślę że sam wiesz, iż mamy de facto jednego środkowego napastnika Genkowa, zaś pozostali to raczej mogą być jako słabi, lub bardzo słabi zmiennicy, ewentualnie jako skrzydłowi .. , środkowego mamy tylko jednego, do systemu 4-4-2, obok Genkowa, hmm , .. , na siłę, ewentualnie, może ..Quioto (oby się sprawdził), bo Sikorski na bramkostrzelnego napastnika to się nie zapowiada, może , ewentualnie Boguski, ale ten też nigdy szczególnie bramkostrzelny nie był. Pozostaje więc Genkow i ..tyle

______
Pytanie o jego sprowadzenie (Pawła Brożka), to nie czy należałoby, tylko czy to jest możliwe..

Odpowiedź na nie zależy od właściciela (vide pozamerytoryczna blokada na powrót Baszczyńskiego, oraz od możliwości finansowych klubu, czyli też od bossa), ale i od samego piłkarza, czyli pytanie, czy zgodzi się grać u nas za ewentualnie proponowaną stawkę (i jaką !?), .. jest otwarte i nikt tu na tym forum nie zna na nie odpowiedzi.

Od dyr. sportowego oczekiwałbym jedynie kontaktu z piłkarzem, a że decyzje i tak w tej sprawie zależą od B.C. i od oczekiwań piłkarza to akurat jak dla mnie dość oczywiste. Problem w tym czy J. Bednarz (do Placek, łagodnie rzecz ujmując entuzjastą nowego „niby-dyr. sp.” nie jestem, ale jego nazwisko powinno być z dużej litery) w ogóle ma chęć na jakieś rozmowy skoro, oficjalnie zamknął kadrę na nowy sezon http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aprezentowany/.
_____
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Brożek nie będzie tutaj pobierał jakiejś ogórkowej pensji, tylko pewnie ok. 200 tysięcy euro za sezon. To jest pewnie minimum jakie by chciał. Z 700 tysięcy euro rocznie zejść do jakichś marnych groszy to dla niego żaden interes. Na pewno znajdzie się klub choćby w drugiej Bundeslidze, który śmiało mógłby Wisłę przelicytować.
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jest też kolejna sprawa - Brożek jest bez formy. Musiałby pewnie ją odbudowywać co najmniej 2 miesiące, by znów zagrać na przyzwoitym poziomie. Potrzebowałby aklimatyzacji, bo w klubie zaszły kardynalne zmiany.
Mecze z silniejszymi rywalami w lidze gramy za miesiąc, półtora, więc myślę że zdążyłby się odbudować, tyle że na teraz wygląda na to iż znajdzie sobie inny klub, taki który mu lepiej zapłaci, a co gorsza nie ma gwarancji że opcja Wisła Kraków jest w ogóle brana pod uwagę przez J.B. i Probierza, cóż oby było miłe zaskoczenie i jednak z pożytkiem dla Wisły trafił do nas. Oby.
_____
PS. A teraz czas na ligę, marną ale naszą, a od forum czas na przerwę.

Ostatnio edytowane przez milosz : 13.08.2012 o godz. 04:30.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2012, 06:19
Wywiad z Bednarzem
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...spol,id,t.html
Rodzynek dla Miłosza Bonawentury i Wolfy-a:
"Może będę pracował tutaj dwa, trzy lub pięć lat."

A tak poważnie: Bednarz jest zdecydowanie większym optymista niż ja.
A ja jestem optymistą.
Nie podobają mi się jego wypowiedzi dotyczące:
- akademii ( " Nie mamy jakiejś hiperakademii. [.....] Nie jest zatem idealnie, ale też nie jesteśmy w gorszej sytuacji niż inne kluby")
- Meliksona - wynika z kontekstu że J.B chce ratować finanse sprzedażą Meleksa, o którym sam mówi że jest ponadprzeciętny i w dobrej formie.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 13.08.2012 o godz. 10:47.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2012, 08:32
Mówią Ci coś terminy ironia, hiperbola?
Nic, a nic. Zielonego pojęcia nie mam o czym piszesz.

Wyśmiewałeś moje "teorie", sam nie mając żadnych argumentów aby je zbić. Teraz zobaczyłeś, że niektórzy forumowicze się ze mną zgadzają, to próbujesz tonować. Może więc napisz wprost - jakim według Ciebie piłkarzem jest Genkov.
Pisałem już wcześniej, ale napiszę raz jeszcze. To średniej klasy zawodnik, na ligę polską solidny. Dobrze gra głową, potrafi zgrać, potrafi się zastawić, nie jest na pewno surowy technicznie. Niezły zawodnik jak na możliwości finansowe Wisły i poziom naszej rodzimej ligi.

Do reszty się nie odnoszę, bo skoro mam ignora to nawet mi się nie chce. Jesień pokaże kto ma racje w kwestii Saganowski - Genkov. Nie omieszkam Ci przypomnieć publicznie za kilka miesięcy, że Saganowski podobno "zjada" Genkova.

Użyłem bardzo prostych słów (celowo), wiec wszelkie próby egzegezy lub ekstrapolacji są pozbawione sensu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.08.2012, 10:26
Grantar napisał(a):Wyświetl post

- Meliksona - wynika z kontekstu że J.B chce ratować finanse sprzedażą Meleksa, o którym sam mówi że jest ponadprzeciętny i w dobrej formie.
Ponadprzeciętny to i może jest ale na naszą ligę, bo w Europie takich grajków jest na pęczki. Poza tym kto wyłoży za niego grosz pozwalający ratować finanse klubu skoro facet nic nie pokazał w Europie, a na tej podstawie będzie się go wyceniać. Bo przecież nikt nie da 2 baniek za faceta, ktory minął jakiś Ogórkow z Lubonia czy Widzewa. Jak dla mnie szanse na sprzedaż Meliksona są minimalne i wszystko co się pisze na ten temat jest w sferze życzeniowej. Bo pewnie chętnych na niego jest tyle co na Stilica swego czasu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.08.2012, 10:33
Cytat Jacka Bednarza:

Cytat:
Odeszli piłkarze drodzy, a na ich miejsce mamy zawodników i lepszych i tańszych.
Pstryczek wiadomo w jakie osoby. Szkoda, że taki słaby.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 13.08.2012, 11:06
Genkov ma technikę tylko nie umie jej wykorzystać(zła koordynacja albo coś, nie wiem co jest tego przyczyną), pamiętacie jak fajnie zgrał do Quioto takiego lobika podkręconego, wyżej np. w Ekstraklasie, mia tyko strzelać bramki a nie rozgrywać
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.08.2012, 11:38
Wywiad z Bednarzem
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...spol,id,t.html
Rodzynek dla Miłosza Bonawentury i Wolfy-a:
"Może będę pracował tutaj dwa, trzy lub pięć lat."

A tak poważnie: Bednarz jest zdecydowanie większym optymista niż ja.
A ja jestem optymistą.
Nie podobają mi się jego wypowiedzi dotyczące:
- akademii ( " Nie mamy jakiejś hiperakademii. [.....] Nie jest zatem idealnie, ale też nie jesteśmy w gorszej sytuacji niż inne kluby")
Brakuje mi tu 2 pytań - 1.o możliwość powrotu Pawła w obecnej sytuacji 2.z odejściem którego (których bo 1-2) liczy się jeszcze w tym okienku B.(Jovanic, Jaliens, jacyś młodzi na wyp czy Melikson)
B snuje swoje opowieści, dziennikarz nic nie dopytuje... słabo Panie Karcz.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.08.2012, 12:27
arti napisał(a):Wyświetl post
Brakuje mi tu 2 pytań - 1.o możliwość powrotu Pawła w obecnej sytuacji 2.z odejściem którego (których bo 1-2) liczy się jeszcze w tym okienku B.(Jovanic, Jaliens, jacyś młodzi na wyp czy Melikson)
Dlaczego nie zapytal Lysego kiedy poznamy nazwisko nowego Dyrektora Sportowego?
Zarty zartami ale za pasem nasza ekstraklasa wiec pasowalo by poczynic jakies wzmocnienia...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2012, 12:38
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie zapytal Lysego kiedy poznamy nazwisko nowego Dyrektora Sportowego?
Zarty zartami ale za pasem nasza ekstraklasa wiec pasowalo by poczynic jakies wzmocnienia...
Żarty żartami ....
Chyba nie czytałeś wywiadu. Jak się nie osłabimy będzie dobrze ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.08.2012, 12:53
arti napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedzi na punkt pierwszy jest w miarę oczywista czyli: "Tłumaczę trenerowi, że ciągłe dokładanie nowych zawodników powoduje dodatkowe obciążenia, na które nie (...) chcemy się decydować."

Co do tego z odejściem kogo się 'liczymy' to chodzi głównie o Meliksona. Myślę że taki Jovanic czy Jaliens niewiele Probierza obchodzi a to on kryje się pod magicznym słowem 'my'.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.08.2012, 12:58
Ja tam Bednarza lubie... nie wali głupot bajeczek i innych dziwnych opowieści. Ważne, że stąpa twardo po ziemi, w porównaniu do jego poprzedników, którzy to obiecywali gruszki na wietrze, nie mając zbytnio wielkich argumentów. Małymi kroczkami chce dążyć do celu, to plus. Ma być determinacja, ambicja wola walki. Mamy trudne czasy, kasa pusta wiec trzeba z tej ekipy wykrzesać 120% a nie bujać w chmurach. Okienko na plus. Odeszli piłkarze wypompowani, którzy nie stanowili jakości, przyszli piłkarze którzy według mnie gorsi nie będą a może być tylko lepiej. Powrót Głowy mam nadzieje ustabilizuje obronę, Fredrikson rokuje lepiej niż Paljic, miejmy nadzieje, że Maor nie złąpie kontuzji i razem z Ilievem będą w formie, to będzie spoko Do tego paru młodych czycha za plecami, jest Chrapek i paru innych to dobrze rokuje. Jeszcze zamienić Andraża za kogoś kto ma dynamikę, zwód i dośrodkowanie i będzie lux
Ostatnio edytowane przez regan : 13.08.2012 o godz. 13:02.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 13.08.2012, 13:07
Jak Bednarz sprzeda Meliksona to wtedy naprawdę będziemy mogli tylko marzyć... W tej chwili obok Ilieva jedyna osoba która trzyma Wisłę "przy życiu"
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 13.08.2012, 13:08
Wywiad Bednarza mozna uznac za bajkopisarstwo:

"Transfer Michała Chrapka to jest już ruch innego rodzaju".

To juz powrot z wypozyczenia nazywamy transferem?

"W większości przypadków, może poza Małeckim, nie odczuliśmy straty sportowej"

Dyrektorio mowil: Ktos odejdzie przyjdzie rownie dobry albo lepszy...
Biton >>> Sikorski

"Sikorskiego wszyscy znają, a jego problem polegał na tym, czy będzie w stanie funkcjonować u nas."

Czy bedzie w stanie funksjonowac w Ekstraklasie chyba...

Co do jednorocznych kontraktow i wypozyczeń: "Mamy możliwości przedłużenia umowy z Pareiką, Quioto, Sikorskim. Nie jest to zatem sytuacja, w której zostaniemy "na lodzie". "

Bo po ostatnim nie bylo mozliwosci, wykupu, przedluzenia?

"Ewentualne szanse na mistrzostwo wymuszą na nas pracę nad tą drużyną."

Aha... czyli z jednej strony gramy o MP ale zobaczy sie w praniu, no i jak bedzie slabo szlo to nie bedzie bodzca do wzmocnienia druzyny.

"Tłumaczę trenerowi, że ciągłe dokładanie nowych zawodników powoduje dodatkowe obciążenia, na które nie zawsze chcemy się decydować."

Ja to rozumiem tak: Probierz: Potrzebuje wzmocnien. Bednarz: nie ma bata.

"Może na tej pozycji (LO) grać Burliga czy Marko Jovanović."

Dodalbym i Pareiko i Genkov co za roznica...

"My nie mamy czasu(sprawa Brazylijczyka), bo liga startuje za kilka dni. Dlatego wzięliśmy ostatecznie Frederiksena.

Transfer last minute z lapanki...

O szkoleniu: "Uważam, że byliśmy ofiarą antypropagandy."

Posiadanie systemy szkolenia to propaganda.

"Jesteśmy gotowi na odejście jeszcze jednego, dwóch piłkarzy."

Za to juz na przyjscie kogos w zamian pewnie wogole.

"Wierzę, że kibice wrócą na trybuny, zwłaszcza jeśli drużyna dobrze wystartuje. Już obserwujemy ten trend, bo karnety na nowy sezon sprzedają się nieźle. "

Ktos coś wie bo fajnie by było mieć konkrety?.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 13.08.2012, 13:12
W dupie będę miał następne MP, jak Bednarz i tak wszystko wysprzeda a zostawi jakichś Sikorskich z walką o LM.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.08.2012, 13:22
Was boli, że nie obiecuje Ligi mistrzów, chwały sławy i splendoru Nie ukrywa, że sytuacja finansowa klubu nie jest stabilna, jakby się mogło wydawać, wobec czego jasno mówi, że Melikson może zostać sprzedany. On mówi, o determinacji w dążeniu do osiągnięcia celów, budowaniu lepszej Wisły, z głową, powoli, przy jak najniższym nakładzie finansowym a jak największej jakości! a nie liczy że napompuje balon i kupi gwiazdorów za setki tysiecy euro, co na chwilę sprawi, że kibice sukcesu się pojawią będzie medialnie, że coś może się uda a potem zostaną długi. To odróżnia go od tego co słyszymy od 10 lat, w stylu "Teraz idziemy twardo na Lige mistrzów" - tylko pytanie do Basałaja Engela, Kasperczaka, Masskanta, itd.... - z czym? Lepsze, bogatsze kluby nie grają tam regularnie, odpadają czasem z byle kim, tak jak RB Salsburg teraz czy Anderlecht, Celtic parę razy i co? A my co chcemy? Podzielić los Petrzałki, Debreczyna Zyliny? Awansować do Ligi mistrzów raz w historii na farcie dostać po 5-6:0 od każdego i się stoczyć? Takie mamy ambicje? Tak nam presja społeczna nakazuje fantazjować od 10 lat, że musimy za wszelką cenę tam awansować. A dupa! My się mamy równomiernie rozwijać i grać tak jak potrafimy najlepiej, a nie bujać... Was boli, że za sprawa Bednarza kończymy z iluzją z którą nam dobrze od 10 lat. My chcieliśmy grać w LM na rynnie, gdzie sala konferencyjna to namiot, gdzie kto poważny się tu zjawił padał ze śmiechu, teraz chcemy rywalizować z czołówką Europy z Budżetem 5-6-10 razy mniejszym od nich. Nie będziemy tam grać regularnie na pewno w obecnych warunkach. Raz czy dwa razy może nam się fartnie, to wszystko. Pomyślcie o tym.

syryls - Skonto Ryga też zdominowało ligę Łotewską. Tylko oni znają swoje miejsce w szeregu. My nie...
Marzyć trzeba, walczyć też jak najbardziej, ale nie wymagać więcej od możliwości jakie obecnie mamy, bo to nic nie daje. stąpamy 10 lat w tym samym miejscu, tylko stadion nam się zmienił.
Ostatnio edytowane przez regan : 13.08.2012 o godz. 13:50.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 13.08.2012, 13:27
regan napisał(a):Wyświetl post
Was boli, że nie obiecuje Ligi mistrzów, chwały sławy i splendoru Nie ukrywa, że sytuacja finansowa klubu nie jest stabilna, jakby się mogło wydawać, wobec czego jasno mówi, że Melikson może zostać sprzedany. On mówi, o determinacji w dążeniu do osiągnięcia celów, budowaniu lepszej Wisły, z głową! a nie liczyć, że coś może się uda. To odróżnia go od tego co słyszymy od 10 lat, w stylu "Teraz idziemy twardo na Lige mistrzów" - tylko pytanie do Basałaja Engela, Kasperczaka, Masskanta, itd.... - z czym?
Wisła zdominowała ligę w ostatnim dziesięcioleciu to chyba mieli racje z Ligą Mistrzów Zresztą mówienie gramy o MP jest równoznaczne z "gramy o LM".
Czyli uważasz że z roku na rok możemy zdobywać MP i odpadać jak z Levadią. Finanse klubu nie są super ale gdyby na początku pieprzył że kasy nie ma a później że jest to z nim jest chyba nie tak
Ostatnio edytowane przez syryls : 13.08.2012 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2012, 13:44
Szkoda, że nie dajemy (kibice) sobie czasu na zbudowanie drużyny. Drużyny na awans do fazy grupowej LM nie da się zbudować w jednym czy 2 okienkach. Potrzeba stabilizacji, czasu. A tu na forum panuje przekonanie, że ta LM musi być już od razu! Tak jak powiedział regan awansujemy do grupy dostaniemy 0:5 od każdego, w lidze zagramy dno i na uj nam te 7 mln euro, które i tak nie będą przeznaczone na transfery? Marek Pol wyliczył, że zespół na ćwierćfinał Ligi Mistrzów buduje się około 15 lat, choć są też wyjątki. A my chcemy, żeby w ciągu jednego okienka zawojować pół europy.. Mierzmy siły na zamiary.

Szkoda, że nasz kochany klub jest zarządzany przez ludzi, którzy nie chcą za bardzo jego dobra.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.08.2012, 13:45
borys napisał(a):Wyświetl post
Dyrektorio mowil: Ktos odejdzie przyjdzie rownie dobry albo lepszy...
Biton >>> Sikorski
Zależy o którym Bitonie mówimy.
Biton z jesieni > Genkov
Moja babcia >>>> Biton z wiosny
Bo po ostatnim nie bylo mozliwosci, wykupu, przedluzenia?
Bitona, Nuneza i Diaza? Raczej nie.
Aha... czyli z jednej strony gramy o MP ale zobaczy sie w praniu, no i jak bedzie slabo szlo to nie bedzie bodzca do wzmocnienia druzyny.
Ten bodziec nazywa się "pieniądze". Jeśli nie będzie szansy na duży przychód to nie będzie dużych inwestycji. Musimy zarabiać, żeby móc wydawać. Proste.
Transfer last minute z lapanki...
Gdy Valckx sprowadzał piłkarza na kilka dni przed pierwszym oficjalnym meczem to nazywało się chyba: 'stawianie na graczy z niższych miejsc listy transferowej z powodów finansowych'.
Posiadanie systemy szkolenia to propaganda.
W skali ligi nasze szkolenie jest raczej przeciętne, a krytyka skupiała się na nas.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 13.08.2012, 13:52
1. Co oznacza ze Twoja babcia jest nadal lepsza od Sikorskiego...
2. Biton, Nunez (klauzula wykupu definitywnego) kwestia kasy/checi tak samo jak Quioto teraz.
3. A jakie to wielkie pieniadze masz za zdobycie MP? (odlicz premie)
4. Na kogo Valckx postawil KILKA DNI PRZED MECZEM?
5. MP celujacy w LM z przecietnym szkoleniem(na glowe bija nas w tym temacie co najmniej 4 zespoly - na glowie mowie a nie o troche - a jak jest reszta tuzow?).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2012, 13:59
2. Biton, Nunez (klauzula wykupu definitywnego) kwestia kasy/checi tak samo jak Quioto teraz.
5. MP celujacy w LM z przecietnym szkoleniem(na glowe bija nas w tym temacie co najmniej 4 zespoly - na glowie mowie a nie o troche - a jak jest reszta tuzow?).
Biton i Diaz.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.08.2012, 13:59
Widze ze co niektorzy nie maja co robic tylko szukają sobie kolejne kozły ofirarne na ktorych moga sie wyżywać... bo ekspertami to są marnymi, niektórzy to nie kibice Wisły tylko jej przeciwnicy chyba
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.08.2012, 14:09
Żarty żartami ....
Chyba nie czytałeś wywiadu. Jak się nie osłabimy będzie dobrze ...
No przyznam się bez bicia że nie czytałem.
Od czasu kiedy oznajmił że Brud nie jest na sprzedaż przestałem go traktować poważnie. Jednak skuszony twoim postem złamałem się i wbrew sobie przeczytałem do końca.

Tak więc na moje oko widać ze się przygotował a sam wywiad przebiegał w miłej atmosferze.
Jednak mimo widocznej poprawy jest to przypadek beznadziejny więc całą treśc trzeba traktować z lekkim przymrużeniem oka. Jego świat chyba za bardzo sie od nas oddalił żeby meć jeszcze nadzieję.

Cytat:
Żebym mógł spokojnie spacerować po Krakowie, musimy grać jak najlepiej, musimy wygrywać i musimy każdego dnia chcieć być najlepszym.
W tej jednej kwestii całkowicie się z nim zgadzam.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 13.08.2012, 14:10
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Biton i Diaz.
13.07 - mecz ze Skonto

03.07 Biton byl na testach
30.06 - wyladowal u nas DIaz.

Dodatkowo mowimy o Lipcu. Lapanka LO skonczyla sie w sierpniu.
Bierzmy tez pod uwage , ze liga nie konczyla sie wczesniej i miedzy jej koncem a startem nowych rozgrywek bylo znaczaco mniej czasu.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.08.2012, 14:18
1. Jeśli ostatni mecz uznamy za wyznacznik umiejętności naszych zawodników, to tak, moja babcia jest lepsza od Sikorskiego, ale od Quioto już niekoniecznie.
2. A kwoty wykupu też były porównywalne?
3. Walka o mistrza to też ilość kibiców na stadionie, szansa na pozyskanie sponsora, itd., itp. Nie twierdzę, że to byłyby wielkie pieniądze, ale to zawsze lepsze niż nic.
4. Biton, Diaz, Jovanović.
5. Nie jestem pewny, czy rozumiem o co Ci chodzi. Że z racji naszych aspiracji, powinniśmy mieć lepsze szkolenie? Też tak sądzę. Nie wiem tylko, czy są na to pieniądze.
Wydaje mi się, że Bednarz mówiąc o propagandzie, miał na myśli skupianie się na jakości szkolenia w Wiśle, choć jest ono na podobnym, miernym poziomie w większości ligowych klubów, stąd wyróżnianie nas nie było do końca sprawiedliwe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów