The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2012, 14:40
Ci co flekują Sikorskiego (jeden mistrz to nawet napisał że zagrałby lepiej) niech spokojnie obejrzą pierwszą połowę i zanotują sobie ile razy "pokazał się" rozgrywającemu do gry on a ile Genkov.
Bułgar nie tracił tylu piłek bo może 3 razy jej dotknął.
No ale mamy kozła ofiarnego na którego można będzie teraz wieszać psy. Ktoś tu wcześniej pisał że kibice może i flekują łysych działaczy ale zawsze wspierają piołkarzy.
W następnym meczu nie wystąpi i .... będzie problem.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.08.2012, 14:44
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Uprzedzając stwierdzenia,że Brożek nie musi zgodzić się na obniżke kasy tak jak Glowacki...powody dla których może do nas trafić:

1.Sam zadeklarował,że jeszcze tu wróci
2.Jest bez formy lekko pewnie rozbity a Wisła to dla niego idealne miejsce do odbudowy
3.Kasy zarobił w Turcji bardzo dużo,podobno 700 tys euro dostawał za sezon+zapewne dostał ładną sumke za rozwiązanie kontraktu.

Dać Brożkowi podstawe 200 tysięcy euro plus bonusy za bramki /mistrzostwo
Wisła to klub piłkarski czy sanatorium w którym piłkarze rozbici, po kontuzjach, bez formy odbudowują się piłkarsko? jesli chodzi o kontrakt to 200.000 złotych a nie euro! niech najpierw coś pokaże zanim zacznie zarabiać!

2000/01 (w) 8 1
2001/02 (j) 3 0
2002/03w 5 0
2003/04 (j) 8 2
2004/05 (w) 9 0
2005/06 30 13
2006/07 23 7
2007/08 27 23 król strzelców
2008/09 27 19 król strzelców
2009/10 25 10
2010/11 (j) 13 6

Tyle Brożek dał Wiśle... tak naprawdę tylko 2,5 sezonu konkretnej gry!
Mocno wierzę w to że Quioto i Genkov zdobędą razem ponad 30 goli, a Sikorski z Boguskim dorzucą ponad 10!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.08.2012, 14:50
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
haldir_sgn 5lat w rezerwach Bayernu ani razu w meczowej 18tce pierwszego zespołu w Bundeslidze transferowy niewypał Górnika i Polonii.
1. W Bayernie nie tacy gracze jak on nie mogli się przebić, więc to żaden argument.
2. W Górniku był jednym z najważniejszych piłkarzy, więc totalna bzdura.
3. W Polonii był tragiczny, to fakt, ale to zawsze był dość specyficzny zespół ze względu na osobę nadprezesa.

Nie bronię Sikorskiego, nie mówię, że jego transfer był świetnym pociągnięciem. Ale chłop zarabia grosze i wystarczy, że strzeli parę bramek wchodząc z ławki i już się spłaci.

Mam wrażenie, że dla niektórych Sikorski jest niejako symbolem braku dużych transferów w Wiśle i dlatego wielu tutaj tak po nim jedzie. Ja nie mam złudzeń ani wielkich oczekiwań względem Daniela, a jeśli mnie pozytywnie zaskoczy będę szczęśliwy.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2012, 15:00
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Wisła to klub piłkarski czy sanatorium w którym piłkarze rozbici, po kontuzjach, bez formy odbudowują się piłkarsko
dokładnie popieram ! niema tu miejsca dla sikorskiego niech swoją formę (25m6bramek, ależ mi forma) odbudowywuje gdzie indziej !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2012, 15:25
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Wisła to klub piłkarski czy sanatorium w którym piłkarze rozbici, po kontuzjach, bez formy odbudowują się piłkarsko? jesli chodzi o kontrakt to 200.000 złotych a nie euro! niech najpierw coś pokaże zanim zacznie zarabiać!

2000/01 (w) 8 1
2001/02 (j) 3 0
2002/03w 5 0
2003/04 (j) 8 2
2004/05 (w) 9 0
2005/06 30 13
2006/07 23 7
2007/08 27 23 król strzelców
2008/09 27 19 król strzelców
2009/10 25 10
2010/11 (j) 13 6

Tyle Brożek dał Wiśle... tak naprawdę tylko 2,5 sezonu konkretnej gry!
Mocno wierzę w to że Quioto i Genkov zdobędą razem ponad 30 goli, a Sikorski z Boguskim dorzucą ponad 10!
Mocne słowa, cóż... Wiara ponoć góry przenosi... oby.
Czy BC zgodzi się na powrót i wydanie niemałych pieniędzy na kontrakt Pawła
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2012, 15:26
transfer Brożka powinien być transferem honorowym Legionisty na zamknięcie nieudanego transferowego okienka letniego .Zresztą Brożek to wychowanek Wisły więc roczny kontrakt można byłoby zaproponować zwłaszcza że kwestią czasu jest jak ktoś wypadnie z ataku z powodu kontuzji.Jeśli Brożek miałby pomóc zdobyć mistrza i odzyskać formę taką jak kilka lat temu to czemu nie zwłaszcza że Brożek nie podpadł C tak jak Kosowski.Aczkolwiek to co może martwić to że jeśli Kasperczak zawita do Lecha podobno negocjacje trwają to Brożek może zawitać do Lecha Wronki.Na pocieszenie Brożek może zawitać też do Lechii Gdańsk
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 12.08.2012 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2012, 15:35
transfer Brożka powinien być transferem honorowym Legionisty na zamknięcie nieudanego transferowego okienka letniego .Zresztą Brożek to wychowanek i legenda Wisły więc roczny kontrakt można byłoby zaproponować zwłaszcza ż kwestią czasu jest jak ktoś wypadnie z ataku z powodu kontuzji.Jeśli Brożek miałby pomóc zdobyć mistrza i odzyskać formę taka jak kilka lat temu to czemu nie zwłaszcza że Brożek nie podpadł C tak jak Kosowski.Aczkolwiek to co może martwić to że jeśli Kasperczak zawita do Lecha podobno negocjacje trwają to Brożek może zawitać do Lecha Wronki.Na pocieszenie może zawitać też do Lechii Gdańsk
Ja pie*olę...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2012, 15:47
transfer Brożka powinien być transferem honorowym Legionisty na zamknięcie nieudanego transferowego okienka letniego .Zresztą Brożek to wychowanek i legenda Wisły więc roczny kontrakt można byłoby zaproponować zwłaszcza że kwestią czasu jest jak ktoś wypadnie z ataku z powodu kontuzji.Jeśli Brożek miałby pomóc zdobyć mistrza i odzyskać formę taką jak kilka lat temu to czemu nie zwłaszcza że Brożek nie podpadł C tak jak Kosowski.Aczkolwiek to co może martwić to że jeśli Kasperczak zawita do Lecha podobno negocjacje trwają to Brożek może zawitać do Lecha Wronki.Na pocieszenie Brożek może zawitać też do Lechii Gdańsk
Sprawdź jakiego klubu jest wychowankiem zanim zaczniesz zmyślać.
Jak BC nie zechce mu zapłacić to pozostaje nam tylko jedno... ściepa 200t euro... mamy 2,5 tygodnia na zebranie tej sumki
PS. Kasperczak w Amice - świetny pomysł - oby się tak stało Jeszcze np.Michniewicz w Śląsku i będzie bardzo obiecujący początek sezonu
Ostatnio edytowane przez arti : 12.08.2012 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.08.2012, 16:30
arti napisał(a):Wyświetl post
Sprawdź jakiego klubu jest wychowankiem zanim zaczniesz zmyślać.
Jak BC nie zechce mu zapłacić to pozostaje nam tylko jedno... ściepa 200t euro... mamy 2,5 tygodnia na zebranie tej sumki
PS. Kasperczak w Amice - świetny pomysł - oby się tak stało Jeszcze np.Michniewicz w Śląsku i będzie bardzo obiecujący początek sezonu
Lepiej sam sprawdź definicję słowa wychowanek.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.08.2012, 17:04
arti i hunter zgadzam się z lorddavy przez ponad 12 lat gry w Wiśle Brożek podchodzi pod wychowanka klubu z Reymonta .Nawet jego 6cio letnia przygoda z Polonią Białogon Kielce nie zmienia faktu że Brożek jest wychowankiem Wisły Kraków.Więc zanim zaczniecie krytykować sprawdźcie dobrze jakiego klubu jest wychowankiem i sprawdzcie definicje wychowanka zanim zaczniecie zmyślać i krytykować .Aczkolwiek jak chcecie to mogę podać definicje wychowanka klubu .Przyjacielu lorddavy dzięki za wsparcie
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 12.08.2012 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2012, 17:10
Teraz Brożka już przecież nie sprowadzą, mamy Genkova, Sikorskiego (wiem, wiem, jak to brzmi...), Quioto i Boguskiego. Do tego jeszcze dwóch młodych (Kamiński, Szewczyk), więc nie ma biedy w ataku, przynajmniej na papierze. Osobiście żałuję, że Łysy się nie wstrzymał z transferem Sikorskiego, bo zamiast niego mógłby wziąć Brożka. Myślę, że każdy się ze mną zgodzi, że byłby to lepszy transfer.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2012, 17:24
Skąd w ogóle pomysł, że Brożek przyjdzie tutaj grać za 200k euro?

Inna sprawa, że nie po to robimy cięcie kosztów, żeby dać Brożkowi taki kontrakt ze względu na przeszłość i z nadzieją, że się odbuduje.

gypsy napisał(a):Wyświetl post
Osobiście żałuję, że Łysy się nie wstrzymał z transferem Sikorskiego, bo zamiast niego mógłby wziąć Brożka. Myślę, że każdy się ze mną zgodzi, że byłby to lepszy transfer.
Myśle, że można było sprobować podejść Ibrahimovica. Myślę, że każdy się ze mną zgodzi, że byłby to lepszy transfer.

Przepaść między kosztem ściągnięcia Sikorskiego i Brożka, a Brożka i Zlatana jest pewnie podobna.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 12.08.2012 o godz. 17:29.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2012, 17:26
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
z tego forum i chyba nawet z tego tematu
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.08.2012, 17:31
gypsy Legionista podczas każdego okienka gra o stołek i o swój honor a transfer Brożka może być transferem honorowym Legionisty albo brak transferu może być podwójnym grzechem głównym który przyczyni się do tego że Legionista jeszcze szybciej poleci ze stołka.Zresztą Brożek jest na wolnym transferze więc tylko kwestią czasu kiedy będzie trenował indywidualnie z Wisłą .Aczkolwiek do zamknięcia okienka jest jeszcze trochu czasu więc ws Brożka wszystko możliwe zwłaszcza że ma kartę w ręku a w Wiśle ostatnio jest moda na powroty na Reymonta
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.08.2012, 17:47
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
dokładnie popieram ! niema tu miejsca dla sikorskiego niech swoją formę (25m6bramek, ależ mi forma) odbudowywuje gdzie indziej !
Wypadało by zrobić tak, że Brożek również zostanie podpisany na rok za taką samą kasę co Sikorski i za rok zdecydujemy który z nich zostanie rekonwalescentem roku !!

ps. ja jednak liczę że Sikorski wypali, rok temu walczyły o niego czołowe polskie kluby takie jak Legia , Lech, Polonia ... i tylko dzięki rozrzutności JW trafił do Polonii, gdzie trochę chłopak się zmarnował. Robert Jeż zresztą podobnie. Odchodził z Górnika jako czołowy pomocnik ligi a w Warszawie mu nogi powiązano.

Sikorski strzelił dla słabego Górnika 6 bramek w 26 meczach jako debiutant w polskiej lidze kopanej, za to rok wcześniej Brożek osiadł na laurach po dwukrotnej koronie króla strzelców strzelając w 25 meczach zaledwie 10 bramek, marnując mnóstwo 100% sytuacji. Nieskuteczność była wówczas głównym powodem utraty mistrzowskiej korony!! Fakt faktem w następnym sezonie Brożek strzelił 6 goli w 13 meczach rundy jesiennej... nie będę gdybał ile by dorzucił na wiosnę bo mógłby równie dobrze 15 jak i 2.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 12.08.2012 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2012, 17:56
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ktoś rzucił hasło i gawiedź podchwyciła Tak zresztą wypełnionych jest z 1950 stron tego tematu.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 12.08.2012, 18:46
arti i hunter zgadzam się z lorddavy przez ponad 12 lat gry w Wiśle Brożek podchodzi pod wychowanka klubu z Reymonta .Nawet jego 6cio letnia przygoda z Polonią Białogon Kielce nie zmienia faktu że Brożek jest wychowankiem Wisły Kraków.Więc zanim zaczniecie krytykować sprawdźcie dobrze jakiego klubu jest wychowankiem i sprawdzcie definicje wychowanka zanim zaczniecie zmyślać i krytykować .Aczkolwiek jak chcecie to mogę podać definicje wychowanka klubu .Przyjacielu lorddavy dzięki za wsparcie
def. UEFA - Za wychowanka uznaje piłkarza, który podpisał z klubem kontrakt jako ukształtowany 18-latek, a nie uznaje za wychowanka piłkarza, który uczył się w klubie od 7. do 17. roku życia.

Idąc tym tropem okazuje się, że sprowadzony do Wisły dwa miesiące temu Damian Buras jest na ten moment wychowankiem Wisły... (nieważne gdzie ukształtowany, kontrakt podpisał, pogra parę lat więc wychowanek) Pójdźmy dalej, każdy 18-latek który podpisuje kontrakt z Wisłą będzie nazywany gremialnie wychowankiem, nawet jeśli z Krakowem i Wisłą nie miał wcześniej nic wspólnego (bo przecież podpisał kontrakt w wieku 18 lat, jako ukształtowany zawodnik). Definicje to sprawa płynna i zmienna, za chwilę się okaże że wychowankiem będzie każdy zawodnik, który trafił do klubu przed 20. rokiem życia i spędził w nim np. trzy sezony po podpisaniu pierwszego kontraktu. Mniej pierdzielenia o frazesach i widzimisię kilku działaczy, a więcej rozwagi i samodzielnego myślenia.

Druga sprawa, to używanie słowa "legenda". Ja rozumiem, że można mieć dla Pawła dużo szacunku i uznania (mam te same odczucia co do niego) za to co zrobił dla Wisły, jednak używanie słowa "legenda" w tym przypadku to chyba "lekkie" nadużycie i deprecjonowanie tego słowa. "Broziu" zostawił sporo zdrowia na boisku, zawsze był w dobrych relacjach z trybunami, ale to chyba jednak za mało żeby nazywać go legendą. Rozumiem, że ustawiamy Pawła Brożka w jednym rzędzie z Henrykiem Reymanem, Antonim Szymanowskim i choćby Kazimierzem Moskalem?
Ostatnio edytowane przez hunter : 12.08.2012 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 12.08.2012, 18:47
haldir_sgn 5lat w rezerwach Bayernu ani razu w meczowej 18tce pierwszego zespołu w Bundeslidze transferowy niewypał Górnika i Polonii.Aczkolwiek to że przez 5lat nie udało się Sikorskiemu przebić do meczowej 18tki Bayernu chyba najlepiej o nim świadczy.Do Wisły ściągnięty by w najlbliższym okienku sprzedać i zarobić na nim.Kwestią czasu kiedy Brożek zacznie trenować z Wisłą wtedy Sikorski może witać się z ławką bo po powrocie Małeckiego Sikorski przywita się z rezerwami
mistrzu, gdyby Daniel łapał się do 18 meczowej Bayernu ( :O ) to gwarantuje Ci, że nigdy a to kurva przenigdy nie przyszedłby do ekstraklasy, i nigdy nie było by Nas na niego stać. Ale rozumiem, jak się przyjebać to przyjebać do wszystkiego.
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.08.2012, 19:03
Sikorski (...) Do Wisły ściągnięty by w najlbliższym okienku sprzedać i zarobić na nim.
Już widzę te grube miliony płynące na konto Wisły za Sikorskiego, proszę Cię koleś podpisał z Wisłą roczny kontrakt z opcją przedłużenia - jak dla mnie równoznaczne jest to z tym, że w czerwcu nie przedłużymy z nim kontraktu.

Kwestią czasu kiedy Brożek zacznie trenować z Wisłą wtedy Sikorski może witać się z ławką bo po powrocie Małeckiego Sikorski przywita się z rezerwami
A jest już w Krakowie? Wiesz coś więcej? Kwestia godzin? Czy dni?
Nie potrzeba Brożka aby Sikorski przywitał się z ławką, mam nadzieję, że Probierz ma oczy i widział jaką w sobotę zmianę dał Romell.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.08.2012, 19:10
hunter napisał(a):Wyświetl post
Ja pie*olę...
Coraz łatwiej zostać symbolem albo legendą Wisły.
a Brożek raczej nie wróci, kontrakt pewnie chciałby "niemotywacyjny".
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2012, 20:28
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Wilczku,

Luboński KS

0 : 5
(Koniec)
Wisła Kraków

Cwetan Genkow 60 min
Cwetan Genkow 66 min
Łukasz Garguła 85 min
Cwetan Genkow 88 min
Rafał Boguski 90 min

Tyle Ci mogę napisać, reszta to już by był zbytek łaski.

Genkov strzelił trzy bramki Lubońskiemu K.S., drużynie trzecioligowej i nagle wszytko, co pokazał (a właściwie to, czego nie pokazał) przestało się liczyć...
Mógłbym zapytać skąd się biorą takie nieogary, ale byłoby to pytanie retoryczne...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.08.2012, 20:30
Uzyskaliśmy najlepszy wynik w 1/16, i to się liczy. Takie Lechy czy Górniki mogą nam pozazdrościć
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 12.08.2012, 20:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Tyle Ci mogę napisać, reszta to już by był zbytek łaski.

Genkov strzelił trzy bramki Lubońskiemu K.S., drużynie trzecioligowej i nagle wszytko, co pokazał (a właściwie to, czego nie pokazał) przestało się liczyć...
Mógłbym zapytać skąd się biorą takie nieogary, ale byłoby to pytanie retoryczne...
A czy to nie Ty napisałeś:

Cytat:
Cwetan w polu karnym potrafi:
- wywrócić się
- wysoko skoczyć do piłki.

Trochę mało, zwłaszcza że nie ma w drużynie piłkarza który potrafiłby sensownie dośrodkować.
Kolega Ci ładnie opisał jaką odpowiedź na Twoje brednie dał Genkov. Wszystkie trzy bramki z pola karnego, sezon się jeszcze nie zaczął a już Twoje teorie zaczynają się chwiać.

Przypominam także poprzednie bramki Genkova, bynajmniej nie z trzecioligowcami...

Aha. I ktoś jednak w tej drużynie dośrodkować potrafi.

---

Trzy bramki Genkova przeciwko 3-ligowej drużynie polskiej to kompletne gówno, zaś trzy bramki Saganowskiego przeciwko niemal amatorskiemu zespołowi z Łotwy to już majstersztyk
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.08.2012, 20:40
Cytat:
Uzyskaliśmy najlepszy wynik w 1/16, i to się liczy. Takie Lechy czy Górniki mogą nam pozazdrościć
Jagiellonia miała lepszy...
Wolfy... nieważne komu strzelił. Zrobił to w bardzo dobry sposób. Zwłaszcza pierwszy gol głową w róg bramki wyniknął z jego dobrego ustawienia się i niewielu bramkarzy byłoby w stanie to wyciągnąć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2012, 20:47
def uefa: Każdy kto między 15 a 21 rokiem życia spędzi 3 kolejne sezony w danym klubie. OK - z tego pkt. widzenia Twoja racja.
Czyli wg. tej definicji Buras jak spędzi w Wiśle 3 kolejne lata to będzie wychowankiem...i Hutnika i Wisły
A np. Fabregas, Szczęsny to wychowankowie Arsenalu...
Ostatnio edytowane przez arti : 12.08.2012 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2012, 20:48
hunter napisał(a):Wyświetl post
(...)
Teorie?

Wiesz, praktycznie każdy zawodowy piłkarz potrafi skierować piłkę do bramki, pokazać jakąś sztuczkę jeżeli tylko nikt mu specjalnie nie przeszkadza. Uwierz, że nie każdy kopacz który bryluje na poziomie trzecioligowym będzie to powtarzał w ekstraklasie.

Przeczytałem jeszcze raz powyższe dwa zdania i odpadłem. Dopisuję Cię do listy nieogarów. Nie dlatego, że wierzysz w Genkova, bo ja też chciałbym żeby grał dobrze. Ocenianie jednak umiejętności zawodnika ekstraklasy na podstawie meczu z trzecioligowcem oznacza, że nie masz zielonego pojęcia o piłce.

Potem takie elementy jak Ty piszą, że skoro jakieś pierdoła w ekstraklasie uciułała parę bramek, to zaraz będzie grała w Juventusie. To jest właśnie ten poziom ignorancji.

Strata czasu.

FraMat - strzelił ładnie? Chwała mu.
Będzie umiał to regularnie powtarzać z drużynami ekstraklasowymi, gdzie poziom obrońców jest jednak sporo wyższy (nie mylić z - wysoki)? Szczerze wątpię...

To nie to, że nie chcę żeby strzelał - dobrze by było w tym sezonie przekroczyć magiczną barierę bramki na mecz, a Cwetan wydaje się jedynym który może w obecnym składzie w tym pomóc. Ale odróżniajmy to co chcemy od tego co mamy.

Genkov jest - jak na warunki ligowe - przyzwoity, ale raczej nie będzie seryjnie dziurawił siatki. Raz, że nie pasuje do reszty składu (brak dośrodkowań, nie ma z przodu komu dogrywać bo reszta to pierdoły) a dwa, że raczej nie jest typowym snajperem.

Niemniej - liczę na niego. Z konieczności. No bo jak nie on, to kto?

EDIT: Genkov i Brożek w formie to mogłoby być "to". Wówczas Cwetan mógłby zgrywać piłki na Pawła, który ma szarpnięcie i umie wyprzedzić obrońcę na kilku metrach. Nie wiem jak Quioto, ale chyba raczej nie mamy kogoś kto mógłby się urwać, zgrać piłkę w polu karnym. I żeby mi tu ktoś nie wyjechał znowu z jakimś trzecioligowcem, bo my - jak na razie - gramy na poziomie ekstraklasy. Powtarzam - fajnie że przeszliśmy K.S. Lubońskie, ale niektórzy tutaj przeżywają jakbyśmy co najmniej Karabach Angdam ograli...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.08.2012 o godz. 21:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 12.08.2012, 20:55
Piszcie dalej z wolfy'm "jestem z szefem na ty i jestem zajebistym programista", ktory nie potrafi podac zadnego konkretnego argumentu majacego jakiekolwiek odniesienie do rzeczywistosci, a potrafi tylko "".

Nie ma sensu kopac sie z koniem, jak sobie cos ubzdural i w to wierzy niczym moher
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.08.2012, 21:05
Cytat:
Zwłaszcza pierwszy gol głową w róg bramki wyniknął z jego dobrego ustawienia
Naprawdę nie mam nic do Genkova bo uważałem go za pożytecznego piłkarza jednak o tej piłki nawet nie trafił głową lecz jak dobrze się przyjrzycie to trafił ją jakoś barkiem. Ustawienie owszem dobre ale przecież nic nadzwyczajnego nie zrobił cofnął się na długi słupek aby obrońca pobiegł za nim wtedy zrobił się więcej miejsca w środku pola karnego gdzie mógł potem wbiec i wykończyć świetne dośrodkowanie Maora.

Z Genkova może być pożytek jeśli w ofensywie będą ludzie od "robienia gry " tak aby nie trzeba było korzystać z jego kreatywności bo on tego pod bramką nie ma, z nim nie zagra się dokładnej klepy itd. Przydałoby się jeszcze aby Melikson mógł z kimś rozegrać piłkę, a Genkov może być dobry do finalizacji akcji. Analogicznie do Bayernu gdzie jak to wielokrotnie było powtarzane Gomez tam nic nie robi tyko przepycha się z obrońcami i dostawią nogę/głowę, a całą grę robią zawodnicy którzy potrafią to robić.

Co do oczekiwania na ewentualny powrót Brożka do formy to Paweł potrafi grać po prostu w piłkę, a to atut który czyniłby go wyjątkowym z pośród naszej kadry dlatego rozumiałem Smude kiedy cenił wyżej Brożka od gwiazd typu Jankowksi, Pieich czy Sobiech.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.08.2012 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.08.2012, 21:07
baton napisał(a):Wyświetl post
Piszcie dalej z wolfy'm "jestem z szefem na ty i jestem zajebistym programista", ktory nie potrafi podac zadnego konkretnego argumentu majacego jakiekolwiek odniesienie do rzeczywistosci, a potrafi tylko "".

Nie ma sensu kopac sie z koniem, jak sobie cos ubzdural i w to wierzy niczym moher
Pieprzysz, tu akurat ma racje i ja myślę tak samo.
Sagan też potrafił wpakować hat-tricka pasterzom z Łotwy, a jak przyszło zagrać z kimś kto choć trochę przeszkadzał (Ried, zwłaszcza w pierwszym meczu, Śląsk) to już nie było tak różowo..
.
Lubię Ceco, ale nie popadajmy w jakąś paranoje, bo kopnął trzy bramki jakimuś nauczycielowi/fryzjerowi czy tam komuś. (bo oni to chyba tylko amatorsko grają, no nie?) bo pamiętam, że jeszcze rok temu był wielki płacz, że nie strzela bramek (el. do pucharów i generalnie jesień).

Nie wiem zdecydujcie się.. Gienek jest absolutnie naszym numer 1 w ataku (z braku laku). ale nie jest i nie będzie to nigdy żaden superstrzelec. Ot, zwykły odgrywający, który raz na jakiś czas trafi. Nie róbcie z niego gwiazdy na tydzień przed początkiem ligi, w końcu Radovic już powiedział, że są obok Wisły jedynym zespołem, które na coś stać w tym sezonie i Śląsk mu to wszystko ładnie poukładał.

Z waszym wznoszeniem Gienka na piedestał może być podobnie, nie popadajcie w huraoptymizm, bo znowu się gorzko rozczarujecie (i będzie znowu płacz na forum i jak to wtedy czytać!? Oo)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.08.2012, 21:13
Nie wiem co się tak spinacie na wolfego...Genkow jest kiepski i tyle.Nie jest tragiczny ale też nie jest to dobry zawodnik.Zdecydowanie wolał bym Brożka w napadzie, szczególnie rozdzielonego z bratem, tyle że nie czarujmy się - stać nas na niego nie będzie.Zresztą mam takie wrażenie że to że rozwiązał umowę oznacza że już się z kimś dogadał.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów