The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2012, 09:23
A co to niby jest Piast czy jakiś tam GKS Katowice ? Przecież nawet bycie mistrzem kraju nie oznacza, że drużyna potrafi grac w piłkę.Nie wszystkich zadowala suchy wynik. Kibice oczekują gry, z której można być zadowolonym. Wtedy i wyniki będą dobre i w pucharach nie będzie kompromitacji.
..
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.08.2012, 10:01
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak, chyba większość z Was chciałaby, żeby Wisła wygrała 10-0 i aby Luboński miał 20% posiadania piłki.

Zobaczcie jednak, że ten Luboński ograł kilka dni temu GKS Katowice w dobrym stylu. Ktoś może powiedzieć, że oni grają w 3 lidze, ale chłopaki walczą i może jak będą mieć finanse to w przeciągu 2-3 sezonów bedą grać na zapleczu T-mobile.

3-1 z Piastem, 5-0 z Lubońskim i ciągle narzekania. Jeszcze dwa miesiące temu mieliśmy dramat - wszem i wobec ogłaszano, że nadchodzą ciężkie czasy dla Wisły. Ja tych cięzkich czasów nie widze. Przeciwnie, takim składem i całkiem niezłą grą jestesmy obok Legii kandydatem do mistrzostwa.
Ja bym chciał żeby było wiadomo o co w naszej grze chodzi, żebyśmy swoją grą potrafili zmusić przeciwnika o błędu. A tu przez pół meczu nie potrafimy oddać strzału z trzecioligowcem. Można zatem przypuszczać że zbiorę 11 kumpli z osiedla i póki będziemy mieli siły biegać to Wisła nam bramki nie strzeli. Przepraszam ale moim zdaniem to jest żenada.

A tłumaczenie ze przecież graliśmy już prawie z pierwszoligowcem jeszcze tą żenadę pogłębia. Kolega ciężkich czasów nie widzi? A poprzednia runda to co było?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2012, 10:55
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak, chyba większość z Was chciałaby, żeby Wisła wygrała 10-0 i aby Luboński miał 20% posiadania piłki.

Zobaczcie jednak, że ten Luboński ograł kilka dni temu GKS Katowice w dobrym stylu. Ktoś może powiedzieć, że oni grają w 3 lidze, ale chłopaki walczą i może jak będą mieć finanse to w przeciągu 2-3 sezonów bedą grać na zapleczu T-mobile.

3-1 z Piastem, 5-0 z Lubońskim i ciągle narzekania. Jeszcze dwa miesiące temu mieliśmy dramat - wszem i wobec ogłaszano, że nadchodzą ciężkie czasy dla Wisły. Ja tych cięzkich czasów nie widze. Przeciwnie, takim składem i całkiem niezłą grą jestesmy obok Legii kandydatem do mistrzostwa.
Nie masz racji Mati bo nawet gdybysmy wygrali 10-0 i tak grono malkontentow i internetowych trenerow wylewaloby swoje zale. W tamtym roku ograllismy Limanovie ledwie 2-1 (poznie wiadomo vo) wtedy pisano ze takie mecze powinnismy wygrywac po 5-0, wczoraj wygralismy i to samo grono znowu niezadowlone. Nie wymagam zachwycania sie nad wczorajszym meczem bo nie ma nad czym ale przeginanie w druga strone z marudzeniem tez jest smieszne.
Nagle wielu jest zaskoczonych ze Gargula Sikorski czy Jaliens zagrali slabo... A jak mieli zagrac skoro od roku dwoch graja na takim poziomie?

Ja zawsze staram sie szukac pozytywow nawet jak jest ich malo i dazenia do lepszego - nie cierpie zrzedzenia i plakania.
1) Melikson zagrał świetnie - malkontent juz sie martwi co bedzie jak zlapie kontuzje
2) Genkov zrobil co do niego nalezalo - malkontent powie ze za duzo pudlowal
3) Sikorski podmeczyl rywala Quito to swietnie wykorzystal oby tak w ludze
4) na obecna chwile w obronie gramy 4 stoperami, kazdy mecz zagrany na zero z tylu trzeba przyjmowac z pocalowaniem reki
5) Boguski daje nadzieje ze moze ten sezon bedzie w koncu takim w ktorym dolozy cegielke do sukcesu zepolu

Cały post z lekkim sarkazmem, pierwsze koty za ploty, forma ma rosnac wiec tzreba zaufac tym ktorzy za to odpowiadaja.
Odpowiedz cytując
TKM
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 12.08.2012, 12:02
Mecz na niskim poziomie. Jak dla mnie Probierz nic nie pokazał (tzn. pokazał to co rok temu). Ewidentny brak Makanta czy Moskala. Za ich kadencji Wisła grala piłkę z głową i miała wyniki. A to co ? Tyko kopanina.

Jak dla mnie ratunkiem jest powrót Moskala. Ma wyniki i pomysł na zespół (ew. Maskant ale wolałbym Polaka).
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2012, 12:35
@up

Co miał Probierz, kurczę, pokazać ? Rabonę z 60 metrów ?
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.08.2012, 12:37
TKM napisał(a):Wyświetl post
Mecz na niskim poziomie. Jak dla mnie Probierz nic nie pokazał (tzn. pokazał to co rok temu). Ewidentny brak Makanta czy Moskala. Za ich kadencji Wisła grala piłkę z głową i miała wyniki. A to co ? Tyko kopanina.

Jak dla mnie ratunkiem jest powrót Moskala. Ma wyniki i pomysł na zespół (ew. Maskant ale wolałbym Polaka).
Dobranoc.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.08.2012, 13:19
Też pozwolę sobie na podsumowanie tego meczu i występu naszych piłkarzy :
Pareiko - nie miał jakoś strasznie dużo pracy , nie zawalił niczego aczkolwiek ten mocny strzał powinien wybić a piłka przeszła mu po rękach na słupek i mieliśmy trochę szczęścia ale trzeba przyznać ,że bomba była konkretna.
Jaliens - ma bardzo dużą szansę (nieoczekiwanie) na grę w pierwszym składzie w tym sezonie na prawej obronie ale jeśli taki poziom będzie prezentował to może o tym zapomnieć i zaprzyjaźniać się powoli z ławką albo trybunami.
Chavez - solidnie , bez większych błędów , mocno poturbowany, przez to jakim jest człowiekiem nie rewanżował się rywalowi a powinien poskrobać go oczywiście uważając żeby nie dostać czerwieni . Oby zmiana nie była spowodowana jakąś poważniejszą kontuzją.
Głowacki - również solidnie , podobało mi się szybkie przenoszenie ciężaru z jednej strony na drugą i ogólnie wyprowadzanie piłki .
Bunoza - ma ciąg do przodu tak jak powinien mieć każdy boczny obrońca , praktycznie w każdej akcji swoją stroną szedł do przodu i wyglądało to obiecująco , jednak ze względu na spory wzrost ma słabą zwrotność i dynamikę co dyskwalifikuje go jako dobrej klasy bocznego obrońcę , środek obrony czeka , nie jest bez szans w rywalizacji z Głową i Osmanem .
Wilk - ambicja walka i tyle , w grze do przodu fatalnie , również źle się ustawiał w defensywie , czasami nie było go tam gdzie powinien być , słaby mecz .
Garguła - w pierwszej połowie jeden ze słabszych , w drugiej troszkę lepiej , w tej połówce był bardziej aktywny i sporo biegał od jednego pola karnego po drugie i błagam niech On nie wykonuje już stałych fragmentów gry !!!
Melikson - co tu dużo mówić , spory udział przy każdej bramce , kilka razy mocno sponiewierany na co pozwolił sędzia aczkolwiek nasza gra nie może opierać się na jednym piłkarzu ! To nigdy nie przyniesie dobrych rezultatów . Kiedyś jak słabiej zagrał Uche był Kosa , jak nie on Żuraw pokazał klase , Franek zawsze błysnął , później Szymek brał ciężar gry na siebie a teraz to tak wygląda że wszyscy patrzą w stronę Meliksona. Słabszy dzień "Majora" albo kontuzja i nie istniejemy .
Iliev - słabszy mecz który pewnie jest spowodowany urazem z którym prawdopodobnie zmagał się od pierwszych minut gdzie wypadł przy dośrodkowaniu spod linii końcowej na ludzi siedzących tuż za linią końcową i ich sprzęt . Oby był tylko poobijany ponieważ On jako jedyny może nieco odciążyć Meliksona z kreowania naszej gry.
Genkov - może zaskoczę ale przeciętny mecz , walczył ,strzelił 3 bramki ale tak naprawdę powinien strzelić z dwie więcej .
Sikorski - ciężko po tym meczu cokolwiek powiedzieć , kilka razu w polu karny nie skleił piłki jak powinien i ogólnie mało widoczny i kreatywny ale ja jeszcze poczekam na kolejne mecze choć z grupy napastników Polonii ( Cani , Dwaliszfili czy jak mu tam , Teodorczyk, Wszołek , Sikorski ) nigdy nie wybrałbym tego ostatniego z całym szacunkiem .
Quioto - jeden z lepszych , miał udział raz większy raz mniejszy przy czterech bramkach , rozruszał naszą grę , dobrze się pokazywał na pozycji , był aktywny w przeciwieństwie do naszego Beckhama , grał przeważnie prawą nogą a myślałem ,że jest lewonożny .
Sobol - zrobił to co do niego należało , nie popełnił jakiegoś błędu ale bez wątpienia środek pola jest dla niego a patrząc na grę Czarka w tym meczu ma spore szanse na powrót do pierwszego składu o ile zdrowie pozwoli i zakładając że nadal będziemy grali na jednego defensywnego i jednego bardziej ofensywnego .
Boguski - pozytywnie , pokazał kilka razy jakość , brakuje mu jeszcze czucia piłki ale po tym meczu można być ciut większym optymistą jeśli chodzi o tego zawodnika i oby kontuzje Go omijały a pozycja mediapunta czeka.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.08.2012 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.08.2012, 14:00
fanfan napisał(a):Wyświetl post
.....
Generalnie zgadzam się z twoimi ocenami jednak ocenianie Boguskiego i Quioto jest obarczone tym że weszli na przeciwników którzy już ledwo biegali.
Tak na marginesie to dobre zwłaszcza dla Boguskiego któremu ta bramki pozwoli uwierzyć w siebie.
W tym kontekście pecha miał Sikorski .......
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.08.2012, 15:11
krowczax napisał(a):Wyświetl post
@up

Co miał Probierz, kurczę, pokazać ? Rabonę z 60 metrów ?
Jak to co? Wyniki swojej pracy na stanowisku trenera. Nie ma chyba lepszej okazji niż mecz z trzecioligowcem? A przepraszam, to nie wina Probierza że przez 45 minut nie oddajemy strzału. Za to winę ponosi wstrętny Luboński KS. Zamiast grać normalnie to unieśli się ambicją i sprawili że do przerwy wielka Wisła nie zrobiła sztycha, co za zaścianek.

zgrybus napisał(a):Wyświetl post
Dobranoc.
Najbardziej żenującą jest sytuacja kiedy braki intelektualne ktoś próbuje przykryć jeszcze bardziej ułomnym poczuciem humoru.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.08.2012 o godz. 15:16.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Łorio
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 12.08.2012, 15:19
jeśli Quioto będzie się prezentował tak w lidze jak w meczu PP to może być objawieniem sezonu.
Odpowiedz cytując
TKM
Junior Member

Stary 12.08.2012, 15:20
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak to co? Wyniki swojej pracy na stanowisku trenera. Nie ma chyba lepszej okazji niż mecz z trzecioligowcem? A przepraszam, to nie wina Probierza że przez 45 minut nie oddajemy strzału. Za to winę ponosi wstrętny Luboński KS. Zamiast grać normalnie to unieśli się ambicją i sprawili że do przerwy wielka Wisła nie zrobiła sztycha, co za zaścianek.

Najbardziej żenującą jest sytuacja kiedy braki intelektualne ktoś próbuje przykryć jeszcze bardziej ułomnym poczuciem humoru.
Ubodło Cię ? Widocznie wziołeś to do siebie. Wyrazy współczucia.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.08.2012, 15:40
Mnie? A niby dlaczego? Cieszę się przecież tak jak Ty, że nie potrafimy oddać strzału z trzecioligowcem. Więc jeżeli masz ochotę komuś współczuć to marsz przed lustro.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.08.2012, 15:46
kiedy losowanie i o której?
Odpowiedz cytując
TKM
Junior Member

Stary 12.08.2012, 15:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mnie? A niby dlaczego? Cieszę się przecież tak jak Ty, że nie potrafimy oddać strzału z trzecioligowcem. Więc jeżeli masz ochotę komuś współczuć to marsz przed lustro.
Ja mam iść ? Przecież czytając twoje wpisy i połowy Tobie podobnych (i to literalnie) wynika z tego że:
- Łysy to sprzedajna ... z Legii. Na niczym się nie zna i chce zniszczyć Wisłe.
- Cupiał robi skok na kasę z UEFA i tranferów i za tą kasę plażuje się w ciepłych krajach zamiast inwestować w klub.-
- Probierz to weufista który nie ma pojęcia o noweczesnej piłce.
- KAŻDY zawodnik to padałach. Nawet Meriksonowi się nie chce.

Taki jesteś. Płaczliwy, żałośliwy, wszystko jest źle a Ty to zrobilibyś najlepiej. Krytykujesz wszystko i wszystkich. Ty a połowa Tobie podobnych miałaby problem żeby trafić na stadion.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2012, 16:13
Ty a połowa Tobie podobnych miałaby problem żeby trafić na stadion.
zależy, który stadion ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.08.2012, 16:43
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
zależy, który stadion ?

dla TKM nie ma znaczenia - jest kibicem piłki nożnej
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 12.08.2012, 18:37
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
kiedy losowanie i o której?
Jakie losowanie ...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.08.2012, 18:39
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Jakie losowanie ...
Pucharu Polski?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
TKM
Junior Member

Stary 12.08.2012, 18:46
Jasne. Fajnie się pośmiać. Eksperci ... z poziomu TV. Gratuluję dobrego samopoczucia
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 12.08.2012, 19:19
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Pucharu Polski?
Wybacz ale nie nazwałbym tego losowaniem ...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.08.2012, 22:27
Ja mam iść ? Przecież czytając twoje wpisy i połowy Tobie podobnych (i to literalnie) wynika z tego że:
- Łysy to sprzedajna ... z Legii. Na niczym się nie zna i chce zniszczyć Wisłe.
- Cupiał robi skok na kasę z UEFA i tranferów i za tą kasę plażuje się w ciepłych krajach zamiast inwestować w klub.-
- Probierz to weufista który nie ma pojęcia o noweczesnej piłce.
- KAŻDY zawodnik to padałach. Nawet Meriksonowi się nie chce.

Taki jesteś. Płaczliwy, żałośliwy, wszystko jest źle a Ty to zrobilibyś najlepiej. Krytykujesz wszystko i wszystkich. Ty a połowa Tobie podobnych miałaby problem żeby trafić na stadion.

Nie wszystko i nie wszystkich. Moja wina, że nie ma za bardzo co chwalić? Oczywiście można się cieszyć że 5:0, zapomnieć że z amatorską drużyną, że do 60 minuty nie było za bardzo okazji itd.

Łysy z tego co kojarzę jest prawnikiem i na piłce zna się pewnie lepiej niż Probierz. No i z Ruchu chyba.

Cupiał może sobie robić skok na co chce, włożył kasę to chce coś wyjąć. Niestety ktoś go okłamał ze można to zrobić na wariackich papierach.

Probierza sam ocenisz po kilku meczach , ja jego charakterystyczną rękę zauważyłem w meczu z Lechią na wyjeździe.

Nikomu się nie chce jak wszyscy w koło, że tak to brzydko określę, olewają, a tak wyglądała gra odkąd odpadliśmy z pucharów. Jest tak dlatego że nikt nie wie o co chodzi nie ma planu, jak się uda. Jedyne co ma szanse to kontra, to jest gra? I jak mi się takie coś nie podoba to jestem płaczliwy? To nie jest okręgówka do ch...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.08.2012, 10:48
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Nie masz racji Mati bo nawet gdybysmy wygrali 10-0 i tak grono malkontentow i internetowych trenerow wylewaloby swoje zale.
Trochę w tym prawdy ale z drugiej strony nie ma czym się podniecać. Wiślacy zrobili co mieli zrobić - 5:0 z trzecioligowcem to wynik z zakresu przewidywalnych - ani pogrom ani kompromitacja.
Czyli cieszyć się trzeba z wygranej ale ani do zachwytów i wielkich nadziei ani powodów do płaczu i załamki nie ma.
Odpowiedz cytując
pawelek
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 17.08.2012, 20:43
juz we wtorek losowanie pucharu polski swietnie byloby trafic na craxe mecz na WISEŁCE atmosfera zajebista 25 tys kibiców fanatyczny z wygranej WISELKI
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.08.2012, 20:54
pawelek napisał(a):Wyświetl post
juz we wtorek losowanie pucharu polski swietnie byloby trafic na craxe mecz na WISEŁCE atmosfera zajebista 25 tys kibiców fanatyczny z wygranej WISELKI

Mecz w Kauflandzie...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2012, 21:21
pasuje trafić i przejść do następnej rundy, a tam dopiero trafić na przerzutów.Wtedy są dwa mecze. Tylko jest jeden problem... przerzuty muszą tam awansować a to już jest wielki problem.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 18.08.2012, 07:55
pawelek napisał(a):Wyświetl post
Na cracovie najlepiej trafić w późniejszej fazie gdzie jest dwumecz
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2012, 08:42
Przyznam szczerze , że byłem na meczu w Luboniu i , to co zobaczyłem zszokowało mnie zupełnie.
Gdybym przyszedł na ten mecz i nie wiedział za bardzo kto jest w jakich koszulkach , to po pierwszej połowie bym pomyślał , że Ci w niebieskich , to Wisła a Ci w czerwonych Luboński. Dramatyczna pierwsza połowa Wisły i nie ma na to wytłumaczenia , że ciężkie przygotowania , trema i deszcz. W Lubońskim grali młodzi chłopcy w dodatku na co dzień pracujący i grający w piłkę przy okazji a mimo tego robili z Wisła co chcieli. Normalnie przecierałem oczy ze zdumienia. Pal licho , gdyby w Wiśle grali jacyś juniorzy , ale grał pierwszy skład. Ludzie , którzy grali w pucharach i nawet w nich wygrywali. Oczywiście w drugiej połowie Luboński stracił siły i przegrał wysoko , ale takim podejściem jakie zaprezentowała Wisła daleko się nie zajedzie.

Żeby nie było , ze się wymądrzam , to Lech odpadł w kompromitującym stylu z Grudziądzem i na miejscu prezesa nie wypłacił bym im pensji do końca rundy no ale cóż... Nie można tak grać w piłkę , bo taką postawą Ci marni kopacze śmieją się nam w twarz a my płacimy za te ich popisy wcale nie małe pieniądze i póki będziemy je płacić wszyscy będziemy tkwić w tym marazmie... Prezes szczęśliwy , bo kabza pełna piłkarze szczęśliwi , bo niczego nie umieją a zarabiają fortunę. I tak sobie oglądamy kolejne porażki i jesteśmy tym trzecim czy czwartym światem...

Gdybym miał grać tak jak kopacze w w/w meczach skończył bym karierę , bo wstyd , by mi było się tak kompromitować przed rodziną znajomymi i samym sobą no i kibicami... , ale do tego trzeba mieć jaja a nasi kopacze nawet tego nie mają...
Odpowiedz cytując
Kamcio019
Member

Od: 12.2011

Stary 20.08.2012, 16:11
Bedzie losowanie jutro w tv?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.08.2012, 16:35
Cytat:
Na cracovie najlepiej trafić w późniejszej fazie gdzie jest dwumecz
O tak! I przerobić znaną pieśń:

"Tu są waaasze okoliiiiceee,
tu jest wasze miejsce
W PIERWSZEJ LIIIDZE."

;]
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 20.08.2012, 17:24
Jak trafimy na koronę to w PP też nas mogą nie wpuścić do Kielc ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów