The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2012, 21:22
ci nasi niby utalntowani polacy pozniej tak wygladaja w pucharach, a ten bramkarz Ruchu to czasami nie mial podpisac kontraktu z Wisla?

http://www.youtube.com/watch?feature...v=VZy3q6gyHIc#!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2012, 21:49
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Wracając do Legionisty jeśli Brożek sie sprawdzi w Lechii i okaże sie udanym transferem wtedy Brożek może być gwoździem który spowoduje że Legionista szybko poleci ze stołka zwłaszcza że Pietia był do zgarnięcia za darmo .Zresztą nieudolność ściągnięcia Brożków do Wisły może być podwójnym grzechem głównym w polityce transferowej Legionisty
a nie przyszło Ci do głowy, że to może nie Legionista decyduje o braku zainteresowania Brożkami?

Nie żebym go bronił. Mam do niego stosunek dość obojętny. Jak i do całej "polityki sportowej" Cupiała po wywaleniu Holendrów i Basałaja.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.08.2012, 21:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem sobie z nudów z 10 skrótów z ligi greckiej (na stronie footytube.com) i bramki po akcjach lewą stroną Aris raczej nie strzelał, a stracić się zdarzało. Dlatego nie wiem czy jest sens sprowadzać na bok obrony kolejnego piłkarza po 30. Dwa tymczasowe rozwiązania bo takie uważam za transfer Frederiksena oraz ewentualny transfer Michele to za dużo.

O Chrapku najpewniej zmienisz szybko zdanie bo to dobry piłkarz już teraz. Mam nadzieję, że Probierz da mu szanse. Zresztą nie wiem po co osądzać młodych chłopaków już teraz. U Burusa spodobała mi się jedna cechy charakteru, którą bardzo cenię na boisku, mianowicie chce piłkę do gry nie przejmuje się, że gdzieś straci, nie gra do najbliższego, próbował trudnych przerzutów w meczach testowych. Uważam, że ta cecha sprawia, że może sobie poradzić. Do tego ten chłopak ma 18 lat...
Niezmiernie trudno w naszej lidze promuję się technicznych piłkarzy, zwłaszcza w środkowej strefie gdzie magowie trenerscy rzucają 3 drwalów, dlatego wprowadzenie młodego chłopaka na tą pozycję do łatwych nie należy.

PS. Możecie być za powrotem Pawła lub nie, jednak błagam wyrażajcie się zachowując elementarne zasady szacunku o zawodniku, który strzelił ponad 100 goli dla Wisły bo tego forum się czytać już nie da.
Masz rację za bardzo dosadnie wyrazilem.Zwyczajnie uważam, że zdecydowanie pilniejszą potrzebą jest wzmocnienie obrony.Środek mamy dobry,ale boki to jak i pomoc, to za mało na walkę o czołowe lokaty.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.08.2012 o godz. 22:03.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Popołudniowy Pisarz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 10.08.2012, 22:29
Z szacunkiem dla Pawła Brożka, ale dwa razy nie wchodzi się do tej samej... Wisły (Żurawski czy Kuźba).
Nic nie grał przez parę miesięcy, dwa - kontrakt pewnie chciałby nie mały, trzy - to już gracz dość wiekowy, więc na ew. transfer nie ma za bardzo co liczyć. Poza tym już przerabialiśmy graczy którzy mieli przyjść do Wisły i 'odbudować formę' - Matusiak, Niedzielan (z tym że Wtorek trochę pecha miał z kontuzją). Tak czy inaczej 'nie' dla Brożka.

Pozdrawiam.
'Słowa mogą być jak promienie Roentgena; jeśli używać ich właściwie, przenikną wszystko. Czytasz i słowa cię przeszywają.'
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.08.2012, 22:44
Jeżeli Brożek wróciłby do dawnej formy, to oczywiście tak. Brożkowi w formie, Genkow mógłby jedynie buty czyścić. Tyle, że od tamtego czasu niestety minęło sporo czasu i niestety nie wiem, czy by to wypaliło. Pewnie i tak do tego tematu nie dojdzie, bo są Quioto oraz Sikorski (w sensie, że są nowi napastnicy, a nie, że jest odpowiednia jakość - bo tej od odejścia Brożka brakuje - przez moment wydawało się, że Biton będzie godnym napastnikiem, ale czar szybko prysł).
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.08.2012, 23:18
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jednak ten Genkov mógłby się uczyć podstaw piłkarskich od Pawła, on oprócz tego, że jest duży i potrafi strzelić głową to za dużo nie potrafi. z Genkovem nie zagrasz klepy, on wyjdzie po piłkę to albo się wywrócić albo ją straci, natomiast Paweł pierwszą piłkę po wyjściu gry ma bardzo dobrą.

Takiego piłkarza jak Paweł Brożek na polskim rynku nie ma, nie jest nim Piech, Lukjanovs czy nawet Dvalishvili, dlatego Wisła powinna ustawić się pierwsza w kolejce po niego bo tutaj jest jego dom, on za pewne chciałby tu grać.
No, westersyl, podziwiam Cię, że z uporem maniaka próbujesz dowodzić, że Brożek jest lepszy od Genkova. Ciężko powiedzieć - za Maaskanta dużą rolę przywiązywało się do organizacji gry. Każdy piłkarz miał ustaloną pozycję na boisku. Może to szwankowało, ale z pewnością widać było pewną dyscyplinę taktyczną, którą próbował narzucić Maaskant. Dlatego też można piłkę pod rządami holendrów określić mianem zorganizowanej.

Piłka polska nie opiera się na jakiejś zaawansowanej taktyce. Piłka Probierza w dużej mierze opierać się będzie na grze z kontry. I westersyl tutaj się z Tobą i jeszcze z kolegą MichaelMeyers zgodzę, że ogólnie pod taką taktykę Brożek by pasował. Jest szybki, możnaby szybko podciąć skrzydła rywalom ładując im kilka bramek. Problem jednak w tym, że to znowu wystarczy na polską ligę, a nie na europejskie puchary.

Cóż - obecny stan Wisły pozostawia wiele do życzenia. Wolałbym więcej profesjonalizmu w tym klubie, jakiś skauting, a nie powracanie do "starego". Bo Brożek nie był tym kimś, kim był np. Żuraw, Franek. Może i to była wina braku transferów w klubie, nie przeczę, ale i tak jego gra bazowała w przeważającej większości na szybkości.

Ogólnie myślę, że nam brakuje bardziej pomocników, rozgrywających, defensywnych pomocników. Cała nasza druga linia woła o pomstę do nieba. Przypuszczam, że cały ten sezon będziemy grali z kontry, najczęściej z pominięciem drugiej linii. Bo drugiej linii po przesunięciu Meliksona na skrzydło praktycznie nie mamy. Nie mamy piłkarzy do prowadzenia piłki przez dłuższy czas.
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.08.2012, 23:31
Według mnie, Paweł Brożek to co miał zrobić w Wiśle to zrobił. Nie widzę go teraz w tej drużynie. Nie po to mamy tylu napastników, żeby teraz zatrudniać jeszcze jednego. Z całym szacunkiem dla Pawła.

Chcieliśmy młodych zawodników to mamy. A teraz niektórzy ich pomijają i od razu ich skreślają. To samo Boguski i Sikorski. Aby ocenić ich przydatność, podobnie jak i nowych graczy, będzie potrzeba około 10 meczów. Imponują mi tacy 'specjaliści', którzy potrafią ocenić zawodnika, jego umiejętności po sparingu, czy nawet po 15 minutach.

Poziom z każdym rokiem spada, więc trzeba się przyzwyczaić że to już nie to samo co kilka lat temu. Musimy też zdecydować - czy ściągamy zagranicznych zawodników z dobrym CV, czy dajemy szanse młodym. Bo o ile pamiętam, obie te opcje były w pewnych okresach bardzo modne (np. pierwszy mecz z Apoelem i wcześniejsze mecze, a z drugiej strony przegrane derby). Większość teraz opowiedziała się za tą drugą wersją, a teraz nagle się odwidziało.

"Ja nie rozumiem"
Ostatnio edytowane przez wislak1995 : 10.08.2012 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 10.08.2012, 23:56
bonawentura - akurat Brozek znacznie lepiej sie pokazal w europie niz Genkov, strzelil troche bramek w reprezentacji, Bulgar zagral prawie 20 meczow w swojej kadrze i zadnej nie strzelil, Brozek strzelal w grupie PU z Nancy, Basel 2x,Feyenoordem, a gdzie strzelal Genkov w polskiej i jeszcze slabszej bulgarskiej lidze,wiem , ze wepchnal brzuchem Standardowi, ale to byl przypadkowy gol, facet jest zbyt wolny zeby sam cos zrobic, Brozek to bardziej jak Biton gra, potrafi zabrac sie z pilka pociagnac akcje,kiwnac, zgubic krycie , krotko mowiac ma to cos co ma Biton i czego nie ma Genkov, jest w stanie zrobic cos z niczego....Genkov ma swoje atuty jak np dobra gra glowa,ale nie dostaje dosrodkowan, a jak ma sam pociagnac akcje to odrazu sie pogubi i traci pilke, jeden na jeden nic nie potrafi zrobic jak Biton czy Brozek,zza pola karnego w ogole nie ma strzalu jak ci dwaj, dlatego to akurat Genkov jest dla mnie co najwyzej na lige niezlym napastnikiem, ale na puchary zbyt slaby.Genkov sam sobie nie poradzi z lepszym przeciwnikiem, jednak w duecie oni by sie swietnie uzupelniali,nie trace nadziei, chociaz szanse sa znikome przez tego Sikorskiego,gdyby nie dostal kontraktu Brozek mialby drzwi do Wisly otwarte.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 11.08.2012 o godz. 00:13.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.08.2012, 00:22
Genkov czy Sikorski jest tym młodym zdolnym, których mielismy ściągać ?

jakbyśmy mieli dylemant brożek czy saganowski lub ljuboja lub chociaż piech, jankowski ale my a raczej wy macie tu dylemat wicznie kontuzjowany genkov, który gra tylko pół sezonu, tragiczny sikorski (nie wierze w jego wybuch talentu) lub ten q z hondurasu - to juz wogule nie śmieszny żart kontra brożek, który strzelał bramki i lidze i w pucharach i reprezentacji ... komedia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2012, 00:46
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No, westersyl, podziwiam Cię, że z uporem maniaka próbujesz dowodzić, że Brożek jest lepszy od Genkova.
On nie musi niczego udowadniać. Nawet jeżeli ktoś jest ślepy/nie zna się na piłce/ma urojenia, to zawsze są jeszcze statystyki. Udowadnianie, że to Genkov jest lepszy wbrew faktom - to tutaj można chyba popukać się w czoło.

Można dorabiać jakąś ideologię, ale czemu ma to służyć? Piłkarsko Genkova zjada Saganowski. I nie mam na myśli tego sprzed dziesięciu lat...

Cwetan w polu karnym potrafi:
- wywrócić się
- wysoko skoczyć do piłki.

Trochę mało, zwłaszcza że nie ma w drużynie piłkarza który potrafiłby sensownie dośrodkować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2012 o godz. 00:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.08.2012, 01:09
o ile dobrze pamiętam to Cwetan większość bramek dla Wisły strzelił nie głową, a nogami :]

Uważam, że nie zatrudnienie braci Brożków jest/będzie złym posunięciem nie tylko pod względem sportowym, ale też i marketingowym. Obaj w mniejszym lub większym stopniu są ikonami Wisły... dla których większa ilość kibiców pojawiłaby się na R22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.08.2012, 01:17
wislak1995 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie, Paweł Brożek to co miał zrobić w Wiśle to zrobił. Nie widzę go teraz w tej drużynie. Nie po to mamy tylu napastników, żeby teraz zatrudniać jeszcze jednego. Z całym szacunkiem dla Pawła.

Chcieliśmy młodych zawodników to mamy. A teraz niektórzy ich pomijają i od razu ich skreślają. To samo Boguski i Sikorski. Aby ocenić ich przydatność, podobnie jak i nowych graczy, będzie potrzeba około 10 meczów. Imponują mi tacy 'specjaliści', którzy potrafią ocenić zawodnika, jego umiejętności po sparingu, czy nawet po 15 minutach.

Poziom z każdym rokiem spada, więc trzeba się przyzwyczaić że to już nie to samo co kilka lat temu. Musimy też zdecydować - czy ściągamy zagranicznych zawodników z dobrym CV, czy dajemy szanse młodym. Bo o ile pamiętam, obie te opcje były w pewnych okresach bardzo modne (np. pierwszy mecz z Apoelem i wcześniejsze mecze, a z drugiej strony przegrane derby). Większość teraz opowiedziała się za tą drugą wersją, a teraz nagle się odwidziało.

"Ja nie rozumiem"
A kogo ty masz w tym momencie na myśli?

Bednarz łysa pało bierz Brozia i sie nawet głupio nie zastanawiaj. Kogo jak kogo ale Brożka , króla strzelców i zdeklarowanego Wiślaka nie powinno się tak po prostu zbyć. Trzeba być klubem który pamięta zasługi swoich piłkarzy i w razie potrzeby wyciągnąć pomocną dłoń. No chyba że cała ta zabawa w wciąganie koszulek jest niczym innym jak zgrabnym chwytem marketingowym.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
a nie przyszło Ci do głowy, że to może nie Legionista decyduje o braku zainteresowania Brożkami?

Nie żebym go bronił. Mam do niego stosunek dość obojętny. Jak i do całej "polityki sportowej" Cupiała po wywaleniu Holendrów i Basałaja.
No a niby kto według Ciebie o tym decyduje?
Jasne ze Lysy, bez dwóch zdań - Wiceprezes zasrany.
Dyrektor sportowy od siedmiu boleści się nam trafił. On to by nawet Messiego zaprosił na testy po czym go odesłał do domu twierdząc że nie pasuje do naszej koncepcji.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.08.2012 o godz. 08:06.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2012, 04:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.

Cwetan w polu karnym potrafi:
- wywrócić się
- wysoko skoczyć do piłki.

Jezeli zeczywiscie jestes przekonany ze Genkov w polu karnym potrafi tylko sie wywrocic lub skoczyc do pilki to chyba jestes ślepy/nie znasz się na piłce/masz urojenia ...

Polecam ogladnac pare meczy Wisly Krakow.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.08.2012, 07:55
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Jezeli zeczywiscie jestes przekonany ze Genkov w polu karnym potrafi tylko sie wywrocic lub skoczyc do pilki to chyba jestes ślepy/nie znasz się na piłce/masz urojenia ...

Polecam ogladnac pare meczy Wisly Krakow.
Ok czasami zgra piłkę lub pobiegnie we właściwe miejsce, jeśli jednak wyjdzie mu coś w grze nogami to jest w tym więcej improwizacji niż umiejętności czy celowości. On tak naprawdę nie potrafi zagrać precyzyjnie prostej klepki.
Chociażby takiej:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__0_4_.html

Tak czy inaczej uważam go za pożytecznego piłkarza jednak Paweł to moim zdaniem półka wyżej. Ja do tej pory nie potrafię zrozumieć jak taki kawał chłopa jak Genkov ma więcej kontaktów z podłożem niż dobrych zagrań. Ok rolą środkowego napastnika jest "walka" z obrońcami jednak widzieliście kiedyś aby Rudniev, Ljuboja czy Dvalishvili wywracali się tak jak Genkov ?
Sami widzicie, że tylko walcząc na boisk to można dostać 5:0 w pucharach.

Ja sobie wyrażam to w ten sposób że nasz Melikson mógłby nareszcie zagrać z kimś klępę z przodu czy podać prostopadłą piłkę bo większość to adresował jedynie do Kirma.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2012 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2012, 08:05
wymieniłbym Genkova na Brozia jakby była taka możliwośc.Paweł jeszcze stary nie jest, mimo że niewiele grał w ostatnich dwóch latach to jednak na naszą lige by sie przydał.Myśle że strzeliłby więcej bramek niż Cwetan
Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2012, 08:07
Co do bramek Genkowa (wszystkich) to z tego co strzelił:
wiosna 2011 7 goli z czego jeden głową w meczu z Bełchatowem
sezon 2011/2012 13 goli z czego 6 głową (Widzew, 2xŁKS oraz 2xRuch i Lech w PP)

Jeśli chodzi o ewentualny transfer Pawła Brożka, to możemy powiedzieć że Paweł jest poza naszym zasięgiem finansowym. Sportowo zaś też nie wiadomo jakby się prezentował.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.08.2012, 08:15
Obecnie mamy 4 napastników z czego jeden gra przyzwoicie, drugi jest ofermą która przestrzela mając piłkę na linii bramkowej, o trzecim nic nie wiadomo, a czwarty jest wiecznie kontuzjowany. Jasne, ze powinni ściągnąć Pawła, bo jest lepszy niż cała ta czwórka razem.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.08.2012, 08:20
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
Obecnie mamy 4 napastników z czego jeden gra przyzwoicie, drugi jest ofermą która przestrzela mając piłkę na linii bramkowej, o trzecim nic nie wiadomo, a czwarty jest wiecznie kontuzjowany. Jasne, ze powinni ściągnąć Pawła, bo jest lepszy niż cała ta czwórka razem.
Dokładnie tak
lepszy jest Paweł po roku nie grania niz nasze Fantastic Four, z którego gole strzelać umie tylko jeden
ale i tak tylko wtedy gdu go sie dobrze trafi piłka w głowe
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.08.2012, 08:45
Brożek jest wogóle bez formy, nawet jak grał w Trabzonie to gowno strzelił, coś się zaczyna coś się kończy, w czym Genkov jest gorszy od Brożka, przecież Paweł też bramki z niczego nie zdobędzie jak Biton przykładowo, strzeli to co mu ktoś wypracuje, mogę się założyć że gdyby Genkov na miejscu Pawła z sezonów kiedy on zdobywał tytuł Króla Strzelców był Genkov zdobyły więcej goli bo te które mu wypracowali + bramki głową, Genkov grał w Dynamo Moskwa i grał nie siedział na ławce, Brożek by się do 18 meczowej nie załapał
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 11.08.2012, 08:49
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak
lepszy jest Paweł po roku nie grania niz nasze Fantastic Four, z którego gole strzelać umie tylko jeden
ale i tak tylko wtedy gdu go sie dobrze trafi piłka w głowe
Już nie przesadzaj, że trzeba go trafić w głowę żeby piłka wpadła do siatki, bo to śmieszne.
Poza tym byłoby fajnie, gdyby Kamiński wchodził na te 10-15 min i za 2 lata mamy nowego, darmowego napastnika
Odpowiedz cytując
NoRules
Junior Member

Stary 11.08.2012, 09:52
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzaj, że trzeba go trafić w głowę żeby piłka wpadła do siatki, bo to śmieszne.
Poza tym byłoby fajnie, gdyby Kamiński wchodził na te 10-15 min i za 2 lata mamy nowego, darmowego napastnika

Tak,tak bo to FM a Ty jesteś jasnowidz.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.08.2012, 10:03
kolejny mit powstaje na temat wieku Brożka jest stary ? jest rocznik 83 a Genkov 84 więc ocb ?

zapominacie wiecznie że Genkov zarał w Wiśle 2x pół sezonu a drugie pół kontuzja/dochodzenie do formy
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.08.2012, 10:38
Uważam, że jeżeli chcemy realnie myśleć o mistrzostwie to Brożek jest konieczny. I nie przesadzajcie. Sikorski, Quioto czy ktokolwiek inny na pozycji 2 napastnika to niestety spore osłabienie (może z wyjątkiem zdrowego Boguskiego). Takich dziur mamy więcej bo o ile bramkarz, środek obrony, skrzydła i Genkova czyli łącznie 6 piłkarzy może grać o najwyższe cele, o tyle Wilk, Jovanovic jeszcze się nadają i można wierzyć, że złapią życiową formę i dorównają to pozostałych, o tyle pozostałe 3 miejsca absolutnie nie gwarantują walki o najwyższe lokaty. Jak przyjdzie Brożek to zredukujemy te wielkie wyrwy do 2 pozycji (Fred i Garguła/Chrapek). Źle? Przypominam ile MP ma Brożek na koncie. A dla nas MP może być warte minimum 5 milionów Euro przy naszym współczynniku. Nie warto zainwestować dodatkowych 250 tysięcy żeby zgarnąć 5 milionów. A powiedzmy sobie szczerze, na pensję Brożka zarobi się na tych dodatkowych 2 tysiącach, którzy przyjdą na stadion po paru zwycięstwach z rzędu i kilku bramkach Pawła.

Osobiście uważam, że pod każdym względem warto wziąć Pawła na taki kontrakt jaki ma Genkov. Na każdej płaszczyźnie jest to transfer małego ryzyka dla nas.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 11.08.2012 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 11.08.2012, 10:49
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że jeżeli chcemy realnie myśleć o mistrzostwie to Brożek jest konieczny. I nie przesadzajcie. Sikorski, Quioto czy ktokolwiek inny na pozycji 2 napastnika to niestety spore osłabienie (może z wyjątkiem zdrowego Boguskiego). Takich dziur mamy więcej bo o ile bramkarz, środek obrony, skrzydła i Genkova czyli łącznie 6 piłkarzy może grać o najwyższe cele, o tyle Wilk, Jovanovic jeszcze się nadają i można wierzyć, że złapią życiową formę i dorównają to pozostałych, o tyle pozostałe 3 miejsca absolutnie nie gwarantują walki o najwyższe lokaty. Jak przyjdzie Brożek to zredukujemy te wielkie wyrwy do 2 pozycji (Fred i Garguła/Chrapek). Źle? Przypominam ile MP ma Brożek na koncie. A dla nas MP może być warte minimum 5 milionów Euro przy naszym współczynniku. Nie warto zainwestować dodatkowych 250 tysięcy żeby zgarnąć 5 milionów. A powiedzmy sobie szczerze, na pensję Brożka zarobi się na tych dodatkowych 2 tysiącach, którzy przyjdą na stadion po paru zwycięstwach z rzędu i kilku bramkach Pawła.

Osobiście uważam, że pod każdym względem warto wziąć Pawła na taki kontrakt jaki ma Genkov. Na każdej płaszczyźnie jest to transfer małego ryzyka dla nas.
Jest to transfer dużego ryzyka. Brożek jest zawodnikiem który jak wszystko idzie dobrze gra na poziomie. Niestety aktualnie potrzebujemy walczaków a nie machających rękami. Dochodzi do tego styl pracy trenera po kilku treningach albo meczach na ławce Brożek by coś odpyskował Probieżowi i na tym by się skończyło.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.08.2012, 10:52
Ilu mamy tych napastników ?

Genkov i....

Nie powiesz mi, że Wisła oprze swoją grę w ataku na Boguskim (cud, że jeszcze ćwiczy z drużyną bez kontuzji!) a może na Sikorskim ?

Chcemy grać ustawieniem 4-4-2 a na ten moment mamy jednego napastnika, który się do tego nadaje.
W ciemno bym brał Pawła z powrotem jeżeli byłaby tak opcja.

Przydatność Boguskiego oceniamy już kilka lat, przed kontuzją można było powiedzieć,że był pewniakiem co do składu, no ale teraz wątpię. Sikorski jakoś mnie nie przekonuje, nie wydaje mi się aby wniósł coś nowego w ataku Wisły, czy zapewnił nam 10 bramek w sezonie - jeżeli tak będzie zwrócę mu honor.

"Ja nie rozumiem"
Zagranicznych zawodników z dobrym CV czyli ? Jaliens i Lamey ? Bo nie wiem. Nie stać nas na zawodników z zagranicy z naprawdę dobrym CV, którzy by wzmocnili nasz zespół więc musimy się ''zadowolić'' Jaliensem czy Frederiksenem bo nikt wyżej postawiony do nas nie przyjdzie ponieważ:

1. Nie mamy na to kasy.
2. Nie gramy w pucharach.
3. Infrastruktura treningowa stoi na marnym poziomie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.08.2012, 11:03
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Jest to transfer dużego ryzyka. Brożek jest zawodnikiem który jak wszystko idzie dobrze gra na poziomie. Niestety aktualnie potrzebujemy walczaków a nie machających rękami. Dochodzi do tego styl pracy trenera po kilku treningach albo meczach na ławce Brożek by coś odpyskował Probieżowi i na tym by się skończyło.
Pozwole sobie sie nie zgodzic
Mamy juz walczaków: Genkova, Sikorskiego w ataku, Wilka, Sobola w pomocy
Potrzebujemy kogoś kto potrafi strzelać gole, nie wazne jak ani czym wazne zeby strzelal
Brozek to w naszej lidze potrafi
Przypominam, ze w zeszlym sezonie strzelilismy 29 goli w 30 meczach!
A strzelca 11 z nich - Bitona, już w Wisle nie ma
jest za to niewaidoma Quioto i ekhmm "napastnik" Sikorski
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.08.2012, 11:03
Ja tylko przypomnę, że ostatnie mecze, które wygrywaliśmy regularnie "zmianami" były za... Bednarzowych czasów kiedy to najczęściej dobre zmiany dawał ten, który, nie lubi grać w niedziele o 17 Piotr Ćwielong oraz Małecki regularnie zmieniał Łobo, jeszcze wyróżniłbym w tej kwestii Jirasak bo on też dawał dobre zmiany.

Oczywiscie zdarzało się potem, że ktoś od nas z ławki rezedowych wnosił co poztywnego do gry jednak nie było regułą dlatego dobrych zawodników do przednich formacji nigdy nie jest za wielu bo ławką rezerwowych nie jest od tego aby osłabiać drużynę tylko po to aby wnieść coś pozytywnego.

Cytat:
Niestety aktualnie potrzebujemy walczaków a nie machających rękami.
Jak Brożek machami łapami na Kirma to ten nie tracił wszystkich piłek w meczu, a nawet zaczaynał grać nieco lepiej, w tej drużynie po prostu nie miał sie kto w....i na boisku, budować drużyne na grzecznych chłopakach to może Barcelona.

Niech Jaliens po meczu w szatni wygłasza przemówienia do zawodników że nic się nie stało po przegranej z Legią bo z Lechem wygraliśmy i niech wszyscy wracają po przegranych meczach uśmiechnięci bo atmosfera w szatni musi być zajebista.

Przypomnę że w Legii Ljuboja jedzie każdego za nawet najdrobniejszy szczegół, macha, łapami wyzywa, nie wiadomo jeszcze on wyprawia tam w szatni. Piłkarzem jest na tyle dobrym że mimo swojego destrukcyjnego zachowania warto go mieć w drużynie. A Brożek przy Ljuboji jest aniołkiem.

Paradoksalnie ktoś o charakterze Brożka mógłby mieć pozytywny wpływ na drużynie, gdyby Jaliens zaznał się w bliższym otoczeniu Pawła to grałby pewnie ze 2 razy lepiej.

Jak zapytasz kibica Legii to czy przeszkadza mu to czy Ljuboja w ostatnim meczu pucharowym machał łapami to nie oszukujmy się on nawet nie zwróci na to uwagi tylko będzie pamiętał. że strzelił gola i rzucił dwie asysty.
Dlatego szczerze mówiąc ma gdzieś to czy Brożek machałby łapami czy wyzywał wszystkich dokoła bo nie uwierzę już w to, że Kirm gra przez to słabo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2012 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.08.2012, 11:09
Abstrahując od ich klasy sportowej, naprawdę niektórzy chcieliby powrotu Brożków, a co za tym idzie fochów, wymachiwania rękami, rządzenia się w szatni, psucia atmosfery w drużynie, a nawet kopania dołków pod trenerem jeśli coś byłoby nie po ich myśli?

Paweł to dobry zawodnik ale zastanawiam się czy warto go zatrudniać w związku z powyższymi problemami, tym bardziej, ze trzeba by mu zapłacić grube pieniądze. A jestem przekonany, że przy dobrej grze pomocników Genkov jest w stanie strzelić te 20-kilka bramek w lidze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 11.08.2012, 11:16
NoRules napisał(a):Wyświetl post
Tak,tak bo to FM a Ty jesteś jasnowidz.
Nie, tylko jakbyś trochę popatrzył na tego chłopaka to byś zobaczył, że ma potencjał i nie bez powodu wychodził w kilku sparingach w pierwszym składzie. Dużo zależy od niego, ale też od naszego sztabu jak go będą prowadzić.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.08.2012, 11:21
jak taki zawodnik jest za darmo to trzeba go brać zwłaszcza że wcześniej się go sprzedało być może znowu się go uda opchnąć i się zarobi ^^
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów