The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2012, 07:02
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się Miłosz: że żeby ocenić działania sztabu trzeba poczekać 3-4 lata.
Niech wiec Probierz i Bednarz tyle dostaną.
A żeby was panowie z klubu adoracji wzajemnej i Stana Valcxa trochę rano pobudzić stawiam tezę że odpuszczenie braci Maków przez Wisłę w tamtym roku to typowy przykład "stawiania na młodzież i rozwój Wisły" prezentowany przez profesjonalnych Holendrów.
Piszę to w kontekście dwóch bramek strzelonych przez braci w sparingu GKS-u ....
3 albo 4 lata dla Bednarza ? Dla Probierza może tak, ale Bednarz zresztą zobaczymy co będzie na koniec sezonu. Czy wystartujemy za rok w pucharach i z jakim skutkiem. Jak by były podstawy, żeby legionistę zostawic na 3 lata nie miałbym nic przeciwko. Tylko, że z nim akademia Wisły nie powstanie, może co najwyżej szkółka w dodatku niedzielna.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.08.2012, 07:26
Dzisiaj Brazylijczyk w Wiśle?Oby!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2012, 07:31
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
możemy sprzedać zawodników, których sprowadził Valcx
Tylko ofert nie ma. Taki szczegół. A jeśli się pojawiają, to są na poziomie pieniędzy, które wydaliśmy by sprowadzić danego zawodnika.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.08.2012, 07:34
3,4 lata hhah . Przy takim poziomie nakładów na klub jestem się w stanie założyć, że za maksymalnie rok 90 procent kbicow będzie chciało wywieźć Bednarza i Probierza na taczkach. Tu sobie nikt nie poradzi. Prędzej czy później kopacze z każdego zrobią ch uja. Tak samo zresztą jak to się dzieje w reprezentacji Polski.

Jak Petrescu sobie zęby połamał na Wiśle to tym bardziej Probierz sobie nie poradzi. A puchary europejskie to jest zwykle dla każdego trenera polskiego klubu ściana na której się rozbija i początek końca.. Wcześniej się można oszukiwać parę miesięcy dobrze sobie radząc vs polscy paralici z ligi.
..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2012, 08:01
A żeby was panowie z klubu adoracji wzajemnej i Stana Valcxa trochę rano pobudzić stawiam tezę że odpuszczenie braci Maków przez Wisłę w tamtym roku to typowy przykład "stawiania na młodzież i rozwój Wisły" prezentowany przez profesjonalnych Holendrów.
Piszę to w kontekście dwóch bramek strzelonych przez braci w sparingu GKS-u ....
Tyle że twoja szpileczka w mig się złamała bo bracia Mak sami odrzucili ofertę Wisły, bo przestraszyli się głębokiej wody.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.08.2012, 08:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tyle że twoja szpileczka w mig się złamała bo bracia Mak sami odrzucili ofertę Wisły, bo przestraszyli się głębokiej wody.
Sami powiedzieli że ich marzeniem jest grać w Wiśle a że odrzucili ofertę Wisły .... no to chyba jest też kwestia ....
oferty.
Gdyby wiedzieli że Probierz i Bednarz będą dawać szanse młodym tak jak teraz może by (pomijając kwestie finansowe) wybrali Wisłę.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2012, 08:12
Tak był nawet wywiad, ale ofertę odrzucili.Nie ma gdybania.Wisła to nie jest klub- szkółka, tylko topowy w Polskiej lidzie, z której można się wybić poziom wyżej.Nikt tu nie będzie za darmo dawał miejsca, tylko dlatego, że ktoś jest młodym Polskim zawodnikiem.Od tego są inne kluby.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.08.2012, 08:22
Orientuje się czy w innych ligach gra ktoś na wychowankach(15-21 to wychowanek), i czy próby takiej zabawy ma sens. Mamy zdolną młodzież, ale nikt z nich się nie ogra, a marna Młoda tylko pogorszy ich poziom, niektórzy mają spory potencjał, weźmy chociaż takiego Kolanko, tylko gra, gdyby Bednarz się zajął od tygodnia nad młodymi, ale ten ci*** nie ma zamiaru się już ruszać, i znów będziemy mieć wiele niewykorzystanych potencjalnych zawodników, czemu się nie zmieni choćby samo zarządzanie juniorami. Valckx wprowadził restrykt w zespole ME: masz powyżej 20-21, a na grę w pierwszym składzie nie masz szans to wypad. To się nazywa dyrektor do spraw sportowych, Bednarz w tym słowie nie widzi chyba nic innego jak słowo transfery w dodatku w 95% nieudane
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 06.08.2012, 08:33
Tak sobie myślę. że w zasadzie Bednarzowi na rękę brak planów budowy akademii bo przecież to tylko dodatkowa robota dla niego.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.08.2012, 08:46
Jeśli akademia powstanie to jej pierwsze efekty będziemy mieli dopiero za jakieś 10 lat. Myślisz ze Bednarz będzie tu tak długo

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 06.08.2012, 08:53
Mam nadzieję, że nie. Ale ktoś musiałby nadzorowac rozwój akademii i to chyba jeden z obowiązków jak nie dyrektora sportowego to prezesa ds sportowych. Już nie wiem jaką funkcję pełni Jacek tutaj.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2012, 09:33
cfa napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę. że w zasadzie Bednarzowi na rękę brak planów budowy akademii bo przecież to tylko dodatkowa robota dla niego.
No macie rację że akademią powinien się zająć ktoś inny niż Bednarz - jakiś ambitny organizator z wiedzą jak to się robi w innych dobrych klubach ale znajacy polskie realia.
Mogę się założyć że kilku można by takich znaleźć. Uważam, że w takiej akademii powinien być zatrudniony (dodatkowo) np Szymkowiak, Żurawski, Frankowski .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2012 o godz. 09:36.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.08.2012, 09:41
O czym wy tu piszecie?
Akademia? Przecież najwięcej zarabia się na prowizjach managerskich.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.08.2012, 10:11
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tak był nawet wywiad, ale ofertę odrzucili.Nie ma gdybania.Wisła to nie jest klub- szkółka, tylko topowy w Polskiej lidzie, z której można się wybić poziom wyżej.Nikt tu nie będzie za darmo dawał miejsca, tylko dlatego, że ktoś jest młodym Polskim zawodnikiem.Od tego są inne kluby.
Topowe europejskie kluby charakteryzują się tym, że mają fundusze na wykup z wyróżniających się zawodników z innych klubów. My zaś, jak już kupujemy to z rezerw. Może to polska odpowiedz na europejską tendencję. Marzy mi się ta szkółka, bo bez niej daleko nie zajedziemy.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2012, 10:19
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Topowe europejskie kluby charakteryzują się tym, że mają fundusze na wykup z wyróżniających się zawodników z innych klubów. My zaś, jak już kupujemy to z rezerw. Może to polska odpowiedz na europejską tendencję. Marzy mi się ta szkółka, bo bez niej daleko nie zajedziemy.
Szkółka nic nie da, jeśli wokół Wisły będzie rozciągała się szkoleniowa pustynia... Poza tym efekty, jeśli jakieś, będą za 6-8 lat. Czy w tym klubie ktoś myśli aż tak perspektywicznie?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.08.2012, 11:18
Szkółki nie będzie. Przecież właściciel to wyraźnie powiedział. Nie rozumiem o czym rozmowa.Raczej pasuje do nibylandii.
..
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 06.08.2012, 11:23
Lepiej żeby akademia powstała i jej efekty były za kilka lat, niż za parę lat znowu narzekać na niski poziom. Z drugiej strony szkółka to nie wszystko, muszą w niej pracować odpowiedni ludzie. Jakby dostała się tam polska myśl szkoleniowa to nawet najlepsza akademia nie da nam dobrych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2012, 14:34
Żenująca prowokacja.
milosz napisał(a):Wyświetl post
W PSV Valckx potrafił przez 4 lata pracy kupić piłkarzy za łączną kwotę 51 mln a sprzedać za 83 mln Euro, tyle że to były 4 lata, a u nas raptem 2 okienka, (..) Nadal aktualne pytanie czy kiedyś w końcu boss zatrudni kogoś o podobnym poziomie profesjonalizmu i da mu popracować te 3, 4 lata. Haa, that is the question.
Bednarz już kilka lat pracował w Wiśle i pozostawił po sobie tragiczne (w przytłaczającej większości) transfery, brak skautingu, w dodatku brak wspomnianych dobrych transferów na czas , za co w końcu w kontekście Levadii go wywalił właściciel, a że nasz boss lubi się bawić to też lubi przywracać do łask, vide Kasperczak wykłócający się o kasę, Smuda co zaeksperymentował sie z naprawdę niezłym składem tak iż mu podziękowano, czy wreszcie nieudacznik Bednarz który powrócił, chyba tylko po to aby zakochani w nim bez pamięci , nawiedzeni użytkownicy typu Grantar mieli swoje 5 minut na forum, ale to będzie tylko przysłowiowe "5 minut", bo na pierwszym zakręcie Cupiał wyleje właśnie J.B. i na nic się zda płacz jego wyznawców.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Szkółki nie będzie. Przecież właściciel to wyraźnie powiedział. Nie rozumiem o czym rozmowa.Raczej pasuje do nibylandii.
Niestety tak właśnie jest na dziś. Problem nie dotyczy jednego niekompetentnego i tymczasowego pracownika Wisły typu J.B., czy innego niezatapialnego Zdzicha K., ale tego że właściciel nie chce potraktować naszej inwestycji w sposób strategiczny , długofalowy.

_____
do postu poniżej fialo. A o czym byś chciał poczytać, o jakościowych transferach których nie ma (!?), temat się zmieni, jak zmieni sie dyr. sportowy.

Gdybym był złośliwy to bym zasugerował, aby może tak zacząć pisać o innym naszym "profesjonaliście" Zdzichu K.

Problem dotyczy jednak w gruncie rzeczy polityki właściciela, a nie jego tymczasowych wykonawców, których obecność jest jedynie pochodną jego działań. Taka polityka na ligę tradycyjnie może wystarczy, na puchary już nie, bo w Europie mamy już inne standardy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.08.2012 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 06.08.2012, 14:42
Grantar z Miłoszem taka propozycja, ponieważ spamujecie ten temat od początku wakacji, przerzucając się w kółko tymi samymi argumentami, który każdy z was przytoczył jakieś 10558557 razy Odechciewa się ten temat czytać i przeglądać bo ciągle wasze posty tu widnieją.

Do rzeczy. Weźcie umówcie się na browara, przedstawicie sobie swoje racje, a nie będziecie przy tym irytować swoją ciągłą gadką o tym samym ludzi, którzy czasem by chcieli poczytać coś innego(jak ja).
Ostatnio edytowane przez fialo : 06.08.2012 o godz. 14:44.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 06.08.2012, 14:48
milosz napisał(a):Wyświetl post
Żenująca prowokacja.
Bednarz już kilka lat pracował w Wiśle i pozostawił po sobie tragiczne (w przytłaczającej większości) transfery, brak skautingu, w dodatku brak wspomnianych dobrych transferów na czas , za co w końcu w kontekście Levadii go wywalił właściciel, a że nasz boss lubi się bawić to też lubi przywracać do łask, vide Kasperczak wykłócający się o kasę, Smuda co zaeksperymentował sie z naprawdę niezłym składem tak iż mu podziękowano, czy wreszcie nieudacznik Bednarz który powrócił, chyba tylko po to aby zakochani w nim bez pamięci , nawiedzeni użytkownicy typu Grantar mieli swoje 5 minut na forum, ale to będzie tylko przysłowiowe "5 minut", bo na pierwszym zakręcie Cupiał wyleje właśnie J.B. i na nic się zda płacz jego wyznawców.
A może Grantar, to Bednarz ? Wtedy wszystko miałoby sens.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 06.08.2012, 14:57
cos sie przedluzaja te negocjacje z Michelem, koles juz 4 dzien jest w Krakowie i jeszcze nic nie wiadomo.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2012, 15:02
Kurz napisał(a):Wyświetl post
A może Grantar, to Bednarz ? Wtedy wszystko miałoby sens.
Ja mam cicha nadzieje ze zaprezentują go dzisiaj przed oficjalna sesja zdjeciowa zespolu
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 06.08.2012, 15:06
czyli 2 minuty temu hehehe?
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 06.08.2012, 15:20
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
cos sie przedluzaja te negocjacje z Michelem, koles juz 4 dzien jest w Krakowie i jeszcze nic nie wiadomo.
Na wyniki testów trzeba czekać czasami kilka dni a jemu robili przed weekendem więc pewnie dzisiaj dopiero wyniki najwczesniej są ,ja jestem dobrej myśli
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2012, 15:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
Grantar z Miłoszem taka propozycja, ponieważ spamujecie ten temat od początku wakacji, przerzucając się w kółko tymi samymi argumentami, który każdy z was przytoczył jakieś 10558557 razy Odechciewa się ten temat czytać i przeglądać bo ciągle wasze posty tu widnieją.
Do rzeczy. Weźcie umówcie się na browara, przedstawicie sobie swoje racje, a nie będziecie przy tym irytować swoją ciągłą gadką o tym samym ludzi, którzy czasem by chcieli poczytać coś innego(jak ja).
Napisałem krótki post zaczepno-prowokacyjny który dotyczył jak żywo polityki transferowej Wisły. Czyli
1. horyzontu czasowego dla budowania drużyny
2. odpuszczenia młodzieży ( skonkretyzowanej w braciach Makach) przez Valckxa i Maskanta.

To o czym ty chcesz czytać w tym wątku ?
A co do mojego postu: Prowokacja ożywia dyskusję. Chcesz mieć wątek z 3 postami na tydzień ?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2012, 16:57
Napisałem krótki post zaczepno-prowokacyjny który dotyczył jak żywo polityki transferowej Wisły. Czyli
2. odpuszczenia młodzieży ( skonkretyzowanej w braciach Makach) przez Valckxa i Maskanta.

A co do mojego postu: Prowokacja ożywia dyskusję. Chcesz mieć wątek z 3 postami na tydzień ?
Pojawia się pytanie, czy to jest odpuszczanie młodzieży. Moim zdaniem nie, bowiem Valcx sprowadził do Młodej Wisły i zespołów juniorskich minimum kilku(nastu?) zdolnych zawodników w wieku 15-17 lat. Makowie niekoniecznie musieli pasować do koncepcji budowy zespołu montowanego przez Holendrów. Właśnie po to sprowadza się tak młodych piłkarzy, by przygotować ich taktycznie do gry w pierwszym zespole. Gdyby wizja władz była jednolita, zapewne moglibyśmy pochwalić się młodymi zdolnymi piłkarzami na przestrzeni kilku lat. Musi być zachowana ciągłość, inaczej mamy chaos. Obecną sytuację nie można nazwać niczym innym niż właśnie chaos.

Grantar, ile głów, tyle pomysłów. Holendrzy mieli po prostu nieco inne spojrzenie na sprawę. Skądinąd - ta wizja mi się podobała. Była zbyt kosztowna - to wiemy, ale pytanie na ile ten wysoki koszt był winą RN, a ile pionu sportowego spółki. Generalnie - Valcx i Maaskant musieli mieć przyzwolenie na to, by spółka poniosła taki koszt. Zatem osoby zasiadające w RN musiały w pełni świadomie podejmować takie, a nie inne decyzje. Moja teza jest taka, że właściciel, słynący z tego, iż jest w gorącej wodzie kąpany, chciał mieć Ligę Mistrzów w jednej chwili przy Reymonta. Jak się okazało po raz kolejny( już n-ty), nie da rady tak funkcjonować. Myślę, że bardziej przemyślana polityka transferowa w przerwie letniej przed poprzednim sezonem byłaby na wskroś wskazana - wówczas nie dostrzeglibyśmy aż takiego kryzysu finansowego w Spółce.

Brak pieniędzy nie oznacza jednak, że bezgranicznie powinniśmy ufać Bednarzowi. Jak ktoś już wspomniał, wiele jego transferów było kompletnie nieprzemyślanych. Bednarz nikogo nie odkrywał, tylko brał najlepszych z polskiej ligi po promocyjnych cenach. I najczęściej pakował Wisłę w kłopoty. Nie wiem, chyba trudno zapomnieć Bednarzowi wieloletniego kontraktu danego Gargule czy Łobodzińskiemu, trudno również zapomnieć przepłacenia Jirsaka. Osobiście, widząc listę piłkarzy sprowadzonych przez niego, nie mam zamiaru tego człowieka tolerować w szeregach Wisły. To totalny niewypał.

Wszystkie transfery jak dotąd zostały dokonane tylko doraźnie, bez myślenia o przyszłości. Zespół będzie za rok potrzebował kolejnych graczy i po raz kolejny zobaczymy "połów" piłkarzy, którzy są na wyciągnięcie ręki - nikt nie będzie chciał ich brać, to weźmie ich Bednarz(mam jednak nadzieję, że Bednarza już w Wiśle nie będzie, bo doprawdy - jest beznadziejny).

syryls napisał(a):Wyświetl post
Ta te transfery były na obecną chwilę, ale trudno aby walkę o LM zacząć z młodymi w składzie, Valckx miał plan taki że jeśli się nie uda awansować to po 2-3 latach siłę zespołu mieli stanowić młodzi zawodnicy. Bednarz oczywiście ten plan wyrzucił do kosza, juniorzy znów będą grali w tej żałosnej Młodej Ekstraklasie, no chyba że przyjdzie ktoś bardziej pracowity od Bednarza, bo prawdą jest że gdyby był w ciągłym toku pracy jakieś owoce musiałoby to przynieść, ale on ma to w dupie, liczy kolejne pieniążki.
A mi się wydaje, że Bednarz nazbyt szybko ten plan realizuje. Wprowadza do gry niekoniecznie gotowych piłkarzy. Obozy przypominają bardziej zgrupowania Młodej Ekstraklasy. By młody piłkarz mógł skutecznie podnosić swoje umiejętności, musi mieć od kogo się tych umiejętności uczyć. Obawiam się, że obecnie nie bardzo od kogo ma możliwość. Cóż - wszystko wyjdzie w praniu. Ale ja po tej drużynie nie spodziewam się rewelacji. Karnet jednak kupię z nadzieją, że Bednarz zostanie czym prędzej przepędzony z Reymonta.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 06.08.2012 o godz. 18:24.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2012, 17:09
Koniec Łukasza Burligi w Wiśle na kilka miesięcy.... niestety...także jeśli sie to potwierdzi to chyba możemy podziękować Łukaszowi za grę w Wiśle i zacząć szukać nowego prawego obrońcy...
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27103

A co z tym lewym obrońcą? wiadomo czy ten gościu przeszedł juz testy medyczne?
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 06.08.2012 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.08.2012, 17:11
Ta te transfery były na obecną chwilę, ale trudno aby walkę o LM zacząć z młodymi w składzie, Valckx miał plan taki że jeśli się nie uda awansować to po 2-3 latach siłę zespołu mieli stanowić młodzi zawodnicy. Bednarz oczywiście ten plan wyrzucił do kosza, juniorzy znów będą grali w tej żałosnej Młodej Ekstraklasie, no chyba że przyjdzie ktoś bardziej pracowity od Bednarza, bo prawdą jest że gdyby był w ciągłym toku pracy jakieś owoce musiałoby to przynieść, ale on ma to w dupie, liczy kolejne pieniążki.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.08.2012, 17:14

I co? Jesteś z siebie zadowolony? Gratulacje.
Nie wiem ile osob bawi ta dyskusja ale jej wyniki sa mizerne. Ile osób przekonałeś do swych racji?

Przedawkowanie używania tego forum może być szkodliwe dla zdrowia...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 06.08.2012, 17:53
bonawentura zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem kupowanie zawodników u schyłku kariery jest rozwiązaniem doraźnym, taki zawodnik może przydać się w młodej drużynie wnosząc doświadczenie do jej gry. Ale 11 dziadków za dużo nie ugra. Trzymanie w klubie Garguły to moim zdaniem największy błąd ostatnich lat, stary, bez formy nic nie wnosi do gry zespołu. Wolałbym na jego miejscu widzieć jakiegoś młodzika który łapałby doświadczenie w Ekstraklasie, jestem przekonany, że gorzej by się nie prezentował od wyżej wymienionego grajka. Co do kontuzji Burligi to moim zdaniem jest to solidny, przeciętny kopacz wystarczający na naszą ligę. Na ten moment zostajemy z Jovanoviciem na prawej obronie, który często bywa kontuzjowany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów