|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Dzisiaj Brazylijczyk w Wiśle?Oby!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
3,4 lata hhah . Przy takim poziomie nakładów na klub jestem się w stanie założyć, że za maksymalnie rok 90 procent kbicow będzie chciało wywieźć Bednarza i Probierza na taczkach. Tu sobie nikt nie poradzi. Prędzej czy później kopacze z każdego zrobią ch uja. Tak samo zresztą jak to się dzieje w reprezentacji Polski.
Jak Petrescu sobie zęby połamał na Wiśle to tym bardziej Probierz sobie nie poradzi. A puchary europejskie to jest zwykle dla każdego trenera polskiego klubu ściana na której się rozbija i początek końca.. Wcześniej się można oszukiwać parę miesięcy dobrze sobie radząc vs polscy paralici z ligi. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
oferty. Gdyby wiedzieli że Probierz i Bednarz będą dawać szanse młodym tak jak teraz może by (pomijając kwestie finansowe) wybrali Wisłę. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak był nawet wywiad, ale ofertę odrzucili.Nie ma gdybania.Wisła to nie jest klub- szkółka, tylko topowy w Polskiej lidzie, z której można się wybić poziom wyżej.Nikt tu nie będzie za darmo dawał miejsca, tylko dlatego, że ktoś jest młodym Polskim zawodnikiem.Od tego są inne kluby.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Orientuje się czy w innych ligach gra ktoś na wychowankach(15-21 to wychowanek), i czy próby takiej zabawy ma sens. Mamy zdolną młodzież, ale nikt z nich się nie ogra, a marna Młoda tylko pogorszy ich poziom, niektórzy mają spory potencjał, weźmy chociaż takiego Kolanko, tylko gra, gdyby Bednarz się zajął od tygodnia nad młodymi, ale ten ci*** nie ma zamiaru się już ruszać, i znów będziemy mieć wiele niewykorzystanych potencjalnych zawodników, czemu się nie zmieni choćby samo zarządzanie juniorami. Valckx wprowadził restrykt w zespole ME: masz powyżej 20-21, a na grę w pierwszym składzie nie masz szans to wypad. To się nazywa dyrektor do spraw sportowych, Bednarz w tym słowie nie widzi chyba nic innego jak słowo transfery w dodatku w 95% nieudane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak sobie myślę. że w zasadzie Bednarzowi na rękę brak planów budowy akademii bo przecież to tylko dodatkowa robota dla niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeśli akademia powstanie to jej pierwsze efekty będziemy mieli dopiero za jakieś 10 lat. Myślisz ze Bednarz będzie tu tak długo
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nie. Ale ktoś musiałby nadzorowac rozwój akademii i to chyba jeden z obowiązków jak nie dyrektora sportowego to prezesa ds sportowych. Już nie wiem jaką funkcję pełni Jacek tutaj.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mogę się założyć że kilku można by takich znaleźć. Uważam, że w takiej akademii powinien być zatrudniony (dodatkowo) np Szymkowiak, Żurawski, Frankowski .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2012 o godz. 09:36.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Online |
|
|
O czym wy tu piszecie?
Akademia? Przecież najwięcej zarabia się na prowizjach managerskich. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szkółka nic nie da, jeśli wokół Wisły będzie rozciągała się szkoleniowa pustynia... Poza tym efekty, jeśli jakieś, będą za 6-8 lat. Czy w tym klubie ktoś myśli aż tak perspektywicznie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Szkółki nie będzie. Przecież właściciel to wyraźnie powiedział. Nie rozumiem o czym rozmowa.Raczej pasuje do nibylandii.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Lepiej żeby akademia powstała i jej efekty były za kilka lat, niż za parę lat znowu narzekać na niski poziom. Z drugiej strony szkółka to nie wszystko, muszą w niej pracować odpowiedni ludzie. Jakby dostała się tam polska myśl szkoleniowa to nawet najlepsza akademia nie da nam dobrych piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
|
Żenująca prowokacja.
_____ do postu poniżej fialo. A o czym byś chciał poczytać, o jakościowych transferach których nie ma (!?), temat się zmieni, jak zmieni sie dyr. sportowy. Gdybym był złośliwy to bym zasugerował, aby może tak zacząć pisać o innym naszym "profesjonaliście" Zdzichu K. Problem dotyczy jednak w gruncie rzeczy polityki właściciela, a nie jego tymczasowych wykonawców, których obecność jest jedynie pochodną jego działań. Taka polityka na ligę tradycyjnie może wystarczy, na puchary już nie, bo w Europie mamy już inne standardy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.08.2012 o godz. 15:23.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grantar z Miłoszem taka propozycja, ponieważ spamujecie ten temat od początku wakacji, przerzucając się w kółko tymi samymi argumentami, który każdy z was przytoczył jakieś 10558557 razy
Odechciewa się ten temat czytać i przeglądać bo ciągle wasze posty tu widnieją.Do rzeczy. Weźcie umówcie się na browara, przedstawicie sobie swoje racje, a nie będziecie przy tym irytować swoją ciągłą gadką o tym samym ludzi, którzy czasem by chcieli poczytać coś innego(jak ja).
Ostatnio edytowane przez fialo : 06.08.2012 o godz. 14:44.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
? Wtedy wszystko miałoby sens. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
cos sie przedluzaja te negocjacje z Michelem, koles juz 4 dzien jest w Krakowie i jeszcze nic nie wiadomo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
czyli 2 minuty temu hehehe?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. horyzontu czasowego dla budowania drużyny 2. odpuszczenia młodzieży ( skonkretyzowanej w braciach Makach) przez Valckxa i Maskanta. To o czym ty chcesz czytać w tym wątku A co do mojego postu: Prowokacja ożywia dyskusję. Chcesz mieć wątek z 3 postami na tydzień ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
Grantar, ile głów, tyle pomysłów. Holendrzy mieli po prostu nieco inne spojrzenie na sprawę. Skądinąd - ta wizja mi się podobała. Była zbyt kosztowna - to wiemy, ale pytanie na ile ten wysoki koszt był winą RN, a ile pionu sportowego spółki. Generalnie - Valcx i Maaskant musieli mieć przyzwolenie na to, by spółka poniosła taki koszt. Zatem osoby zasiadające w RN musiały w pełni świadomie podejmować takie, a nie inne decyzje. Moja teza jest taka, że właściciel, słynący z tego, iż jest w gorącej wodzie kąpany, chciał mieć Ligę Mistrzów w jednej chwili przy Reymonta. Jak się okazało po raz kolejny( już n-ty), nie da rady tak funkcjonować. Myślę, że bardziej przemyślana polityka transferowa w przerwie letniej przed poprzednim sezonem byłaby na wskroś wskazana - wówczas nie dostrzeglibyśmy aż takiego kryzysu finansowego w Spółce. Brak pieniędzy nie oznacza jednak, że bezgranicznie powinniśmy ufać Bednarzowi. Jak ktoś już wspomniał, wiele jego transferów było kompletnie nieprzemyślanych. Bednarz nikogo nie odkrywał, tylko brał najlepszych z polskiej ligi po promocyjnych cenach. I najczęściej pakował Wisłę w kłopoty. Nie wiem, chyba trudno zapomnieć Bednarzowi wieloletniego kontraktu danego Gargule czy Łobodzińskiemu, trudno również zapomnieć przepłacenia Jirsaka. Osobiście, widząc listę piłkarzy sprowadzonych przez niego, nie mam zamiaru tego człowieka tolerować w szeregach Wisły. To totalny niewypał. Wszystkie transfery jak dotąd zostały dokonane tylko doraźnie, bez myślenia o przyszłości. Zespół będzie za rok potrzebował kolejnych graczy i po raz kolejny zobaczymy "połów" piłkarzy, którzy są na wyciągnięcie ręki - nikt nie będzie chciał ich brać, to weźmie ich Bednarz(mam jednak nadzieję, że Bednarza już w Wiśle nie będzie, bo doprawdy - jest beznadziejny).
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 06.08.2012 o godz. 18:24.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Koniec Łukasza Burligi w Wiśle na kilka miesięcy.... niestety...także jeśli sie to potwierdzi to chyba możemy podziękować Łukaszowi za grę w Wiśle i zacząć szukać nowego prawego obrońcy...
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27103 A co z tym lewym obrońcą? wiadomo czy ten gościu przeszedł juz testy medyczne?
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 06.08.2012 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ta te transfery były na obecną chwilę, ale trudno aby walkę o LM zacząć z młodymi w składzie, Valckx miał plan taki że jeśli się nie uda awansować to po 2-3 latach siłę zespołu mieli stanowić młodzi zawodnicy. Bednarz oczywiście ten plan wyrzucił do kosza, juniorzy znów będą grali w tej żałosnej Młodej Ekstraklasie, no chyba że przyjdzie ktoś bardziej pracowity od Bednarza, bo prawdą jest że gdyby był w ciągłym toku pracy jakieś owoce musiałoby to przynieść, ale on ma to w dupie, liczy kolejne pieniążki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Online |
|
Nie wiem ile osob bawi ta dyskusja ale jej wyniki sa mizerne. Ile osób przekonałeś do swych racji? Przedawkowanie używania tego forum może być szkodliwe dla zdrowia... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
bonawentura zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem kupowanie zawodników u schyłku kariery jest rozwiązaniem doraźnym, taki zawodnik może przydać się w młodej drużynie wnosząc doświadczenie do jej gry. Ale 11 dziadków za dużo nie ugra. Trzymanie w klubie Garguły to moim zdaniem największy błąd ostatnich lat, stary, bez formy nic nie wnosi do gry zespołu. Wolałbym na jego miejscu widzieć jakiegoś młodzika który łapałby doświadczenie w Ekstraklasie, jestem przekonany, że gorzej by się nie prezentował od wyżej wymienionego grajka. Co do kontuzji Burligi to moim zdaniem jest to solidny, przeciętny kopacz wystarczający na naszą ligę. Na ten moment zostajemy z Jovanoviciem na prawej obronie, który często bywa kontuzjowany.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|