The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2012, 11:50
Michniewiczowi bez Fryzjera to już nic nie wychodzi (no chyba, że częste bycie bezrobotnym)
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.08.2012, 12:24
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Michniewiczowi bez Fryzjera to już nic nie wychodzi (no chyba, że częste bycie bezrobotnym)
Ja jestem przekonany, że oni ze sobą o wędkowaniu rozmawiali cały czas
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.08.2012, 13:54
Mówiłem, że takich Brudów to można znaleźć na byle orliku... Puenta przykra ale co zrobić:

http://www.weszlo.com/news/11349-Wis...uda_A_nie_mowi
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.08.2012, 14:03
Nooo, faktycznie poprzedni sezon to niebywały, wręcz niewyobrażalny jak na Wisłę sukces!

Dwumecze Wisły w Europejskich pucharach :

Wisła - Skonto Ryga 1 : 0, 2 : 0
Wisła - Liteks Łowecz 2 : 1, 3 : 1
Wisła - APOEL 1 : 0, 1 : 3
Wisła - Twente 1 : 4, 2 : 1
Wisła - Fulham 1 : 0, 1 : 4
Wisła - OB 1 : 3, 2 : 1
Wisła - Standart Liege 1 : 1, 0 : 0 A

Siódme miejsce w lidze i bycie lepszym od Skonto i Liteksu.

Do tego w poprzednim sezonie udało nam się pobić tak wiele chlubnych rekordów :
- najmniej zdobytych punktów od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- najmniej zdobytych goli od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- najmniej wykreowanych dogodnych okazji bramkowych / na mecz od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- najgorszy bilans bramkowy od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- największa ilość meczy bez żadnej klarownej sytuacji bramkowej,
- najgorsza frekwencja pod względem % zapełnienia stadionu od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- największa ilość graczy po 30 w pierwszym składzie od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała.
- najmniejsza ilość Polaków w Wiśle w pierwszym składzie od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała.

Niebywałe. Tylko czemu tych superprofesjonalnych Holendrów wywieziono na taczce? :o

Cupiał musi być naprawdę kretynem, że nie dostrzegł tych wszystkich wspaniałych osiągnięć i rekordów)))))))))))))))))))
Ale tak, sezon był super, bo Wiśle udało się przeczołgać do 1/16 finału LE przegrywając po drodze wszystkie możliwe dwumecze grupowe (chyba pierwszy taki przypadek w historii). Co z tego, że wszystko inne s.......ono dokumentnie
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2012 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.08.2012, 15:03
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Nooo, faktycznie poprzedni sezon to niebywały, wręcz niewyobrażalny jak na Wisłę sukces!

Dwumecze Wisły w Europejskich pucharach :

Wisła - Skonto Ryga 1 : 0, 2 : 0
Wisła - Liteks Łowecz 2 : 1, 3 : 1
Wisła - APOEL 1 : 0, 1 : 3
Wisła - Twente 1 : 4, 2 : 1
Wisła - Fulham 1 : 0, 1 : 4
Wisła - OB 1 : 3, 2 : 1
Wisła - Standart Liege 1 : 1, 0 : 0 A

Siódme miejsce w lidze i bycie lepszym od Skonto i Liteksu.

Do tego w poprzednim sezonie udało nam się pobić tak wiele chlubnych rekordów :
- najmniej zdobytych punktów od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- najmniej zdobytych goli od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- najmniej wykreowanych dogodnych okazji bramkowych / na mecz od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- najgorszy bilans bramkowy od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- największa ilość meczy bez żadnej klarownej sytuacji bramkowej,
- najgorsza frekwencja pod względem % zapełnienia stadionu od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała,
- największa ilość graczy po 30 w pierwszym składzie od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała.
- najmniejsza ilość Polaków w Wiśle w pierwszym składzie od czasu zainwestowania w Wisłę przez Cupiała.

Niebywałe. Tylko czemu tych superprofesjonalnych Holendrów wywieziono na taczce? :o

Cupiał musi być naprawdę kretynem, że nie dostrzegł tych wszystkich wspaniałych osiągnięć i rekordów)))))))))))))))))))
Ale tak, sezon był super, bo Wiśle udało się przeczołgać do 1/16 finału LE przegrywając po drodze wszystkie możliwe dwumecze grupowe (chyba pierwszy taki przypadek w historii). Co z tego, że wszystko inne s.......ono dokumentnie
umniejszaj sukces Holendrów dalej..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2012, 15:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Nie dawno odświeżyłem sobie nasz mecz z Realem na R22, to nie była drużyna zbudowana przez Valckxa, a piłka tam chodziła jak po sznurku, nie było żadnych trolejbusów w polu karnym, na boisku nie było trzech defensywnych pomocników, w porównaniu z drużyną Maaskanta to jest różnica kilku klas. Cantoro rzucał crosy co do centymetra, Figo nie mógł przejść Milialovicia, Głowacki stopował Ronaldo, Uche momentami dawał rade z Carlosem i tak mógłbym wymieniać.
Była to drużyna zbudowana prze Polaków... nie trzeba było Holendra.
Demagogia. Oderwana od rzeczywistości, żałosna demagogia mająca ukryć rzeczywisty stan naszego futbolu.

Tę drużynę zbudował Henryk Kasperczak - jako trener i menedżer. Polak - fakt, ale tylko idiota może twierdzić że przedstawiciel polskiej myśli szkoleniowej. Wisła o której piszesz została ułożona i wyszkolona przez FRANCUSKIEGO trenera.

Tak, tak. FRANCUSKIEGO, który z rodzimą myślą szkoleniową zetknął się dopiero bodajże prowadząc Wisłę (nie mam na myśli kariery zawodniczej).

Jak ja nienawidzę takiego .......enia. Zupełnie jak Antek Piechniczek. Tylko w jego przypadku można go zasłaniać wiekiem, a tu...

Tekstu o tym, że wystarczy być inteligentnym i mieć Canal+ nie będę komentował.
Powinieneś zgłosić się do PZPN. Potrzebują tam takich ludzi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2012 o godz. 15:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.08.2012, 15:17
Cytat:
Była to drużyna zbudowana prze Polaków...
I może dlatego Polonia złożona z rodzimych gwiazdek ściąganych z całej Eks i z zagranicy nic nie osiągnęła. Bo wiesz co? Bo liczy się podejście i całokształt zarządzania klubem, stabilność polityki. Jeżeli Cupiał będzie karczował las po każdym "blitzkriegu" na LM kleconym pospiesznie, to do LM nie wejdziemy z Polakami, Łemkami ani Eskimosami.

Nie wiem, jak ktoś może przypisywać wręcz magiczne znaczenie paszportom, kiedy jest pierdylion innych czynników które się składają na sukcesy.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.08.2012, 15:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tę drużynę zbudował Henryk Kasperczak - jako trener i menedżer. Polak - fakt, ale tylko idiota może twierdzić że przedstawiciel polskiej myśli szkoleniowej. Wisła o której piszesz została ułożona i wyszkolona przez FRANCUSKIEGO trenera.

Tak, tak. FRANCUSKIEGO, który z rodzimą myślą szkoleniową zetknął się dopiero bodajże prowadząc Wisłę (nie mam na myśli kariery zawodniczej).
Może i tak,ale jak widac na przykładzie Górnika Zabrze to z pustego i Salomon(przedstawiciel francuskiej myśli szkoleniowej) nie naleje. Zresztą takich przykładów jest więcej,np Bakero czy Urban jako przedstawiciel hiszpańskiej myśli szkoleniowej.Albo Maskaant w Wiśle jako przedstawiciel holenderskiej myśli.

Lemur napisał(a):Wyświetl post
Lamey z Jaliensem dali Wiśle o wiele więcej niż np.: Piech czy Jankowski Ruchowi, lub Sobota Śląskowi.
Czytam i oczom nie wierzę..drugie miejsce dla Ruchu,klubu który ledwo wiąże koniec z końcem a w/w piłkarze zarabiaja kilkukrotnie mniej od naszych holenderskich gwiazdek to dla Ciebie nic? Możesz teraz pisac ze Ruch się skompromitował z Viktorią Pilzno,ale przecież to drużyna,która w zeszłym sezonie grała w fazie grupowej Ligi Mistrzów,a w jej składzie są podstawowi zawodnicy reprezentacji Czech. Dostalibyśmy od nich takie same,a może i większe baty niż Ruch.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 04.08.2012 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.08.2012, 16:07
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Może i tak,ale jak widac na przykładzie Górnika Zabrze to z pustego i Salomon(przedstawiciel francuskiej myśli szkoleniowej) nie naleje. Zresztą takich przykładów jest więcej,np Bakero czy Urban jako przedstawiciel hiszpańskiej myśli szkoleniowej.Albo Maskaant w Wiśle jako przedstawiciel holenderskiej myśli.
Dla piłkarza jak i trenera liczą się dwie rzeczy: talent i wyszkolenia. Utalentowani ludzie rodzą się wszędzie, także w Polsce. Problem w tym, że u nas nie szkoli się na jakimkolwiek przyzwoitym poziomie ani piłkarzy, ani szkoleniowców.

Nie każdy zagraniczny trener jest dobry, ale nie ma w Polsce trenerów na poziomie. Na zachodzie mają szansę zdobyć odpowiednie kwalifikacje, u nas - nie.

Co do nazwisk: Urban i Bakero przyjechali do nas, ponieważ w Hiszpanii byli za słabi.

Maaskant zdobył MP i zrobił najlepszy wynik w Europie od czasów Petrescu/Okuki.
Przedstawianie go jako słabego trenera pozostawię bez komentarza - chorzy ludzie zawsze byli na tym forum.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.08.2012, 16:09
Cytat:
Maaskant zdobył MP i zrobił najlepszy wynik w Europie od czasów Petrescu/Okuki.
Wyżej cenie pokonanie mocnego Beitaru Jerozolima niż pokoanie Litexu Łowecz bo dalszych losy druzyny Maaskanta były już smutne, a jak pokazuje ostatnie wyniki polskich drużyn w pucharach zdobycie mistrza w tej lidze wyczynem jest nadludzkim.

Demagogia. Oderwana od rzeczywistości, żałosna demagogia mająca ukryć rzeczywisty stan naszego futbolu.

Jak ja nienawidzę takiego .......enia. Zupełnie jak Antek Piechniczek. Tylko w jego przypadku można go zasłaniać wiekiem, a tu...

Tekstu o tym, że wystarczy być inteligentnym i mieć Canal+ nie będę komentował.
Powinieneś zgłosić się do PZPN. Potrzebują tam takich ludzi.

Moja wypowiedź była kierowana tylko i wylłącznie do jednego konkretnego postu miłosza i nie powinno się komentować nie mają tego postu jak tła.
Widzę tutaj stek kłamstw i nadinterpretacji mojej wypowiedzi połączona z mentorsim stylem ala weszło.

Z tego co wiem Kasperczak ściągał głównie czarnych także o budowli drużyny przez Kasperczaka to tu mi nie pier.
Reszty nawet nie komentuję bo skoro raz źle zinterpretowałeś tekst to nie mam pewności czy kolejna próba coś da.
PS. Używasz wytłuszczania po to aby podkreślić największe bzdury w swoich wypowiedziach bo chyba nie są to sentencje, który można uznać za wybitne.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.08.2012, 16:18
Widzę tutaj stek kłamstw i nadinterpretacji mojej wypowiedzi połączona z mentorsim stylem ala weszło.
To wymień te kłamstwa.

Kasperczak nie zrobił papierów trenerskich we Francji? Nie tam prowadził (z sukcesami) swoje pierwsze kluby? Ile polskich zespołów prowadził jako trener przed Wisłą? Kiedy wrócił do Polski z Francji?

Dajesz. Wypunktuj mnie.

Z tego co wiem Kasperczak ściągał głównie czarnych także o budowli drużyny przez Kasperczaka to tu mi nie pier.
Kłos, Kukiełka, Kowalczyk, Paszulewicz, Gorawski, Mihajlović, Zieńczuk, Dawidowski, Kwiek, Hughues, Majdan - sami murzyni. Może jeszcze po testach i nadwagę mieli?

Murzyni byli, ale:
- w śladowych ilościach (Temple Omeonu, Ouadja, Ekwueme)
- kiedy brakowało pieniędzy.

Kasperczak był marnym menedżerem (co udowodnił w Górniku różnymi Szczotami), ale to on decydował w Wiśle o wszystkich transferach.

Widzisz - tak wygląda kłamstwo/nadinterpretacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2012 o godz. 16:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 04.08.2012, 16:22
Nie każdy zagraniczny trener jest dobry, ale nie ma w Polsce trenerów na poziomie. Na zachodzie mają szansę zdobyć odpowiednie kwalifikacje, u nas - nie.
Przepraszam bardzo wielu polskich trenerówi jeździ co jakiś czas za granicę na staże,zdobywa doświadczenie,fundowane są im wyjazdy do klubów,które są futbolowymi potęgami,gdzie mogą podglądac metody treningowe i zdobywac doświadczenie . Dla mnie sprawa jest prosta: nie ważne czy Polak czy obcokrajowiec,albo ktoś jest dobrym terenerem albo słabym i tyle.

Co do nazwisk: Urban i Bakero przyjechali do nas, ponieważ w Hiszpanii byli za słabi.
A Maskaant w Holandii to niebył za słaby?

Maaskant zdobył MP i zrobił najlepszy wynik w Europie od czasów Petrescu/Okuki.[/B] Przedstawianie go jako słabego trenera pozostawię bez komentarza - chorzy ludzie zawsze byli na tym forum.
I dostawał wtopy z Podbeskdziem w lidze.Chyba nie pamiętasz kompromitującego stylu gry na jesień..a co do LE,to równie dobrze ten wynik można przypisac Kaziowi Moskalowi,bo za Maskaanta była równia pochyła
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.08.2012, 16:27
Nie. Chcesz wiedzieć więcej, to sobie sprawdź. Na przykład - gdzie teraz pracuje...

I dostawał wtopy z Podbeskdziem w lidze.Chyba nie pamiętasz kompromitującego stylu gry na jesień..a co do LE,to równie dobrze ten wynik można przypisac Kaziowi Moskalowi,bo za Maskaanta była równia pochyła
- jedyny komentarz na jaki mnie stać.

Dobrze, że za Moskala i Probierza kroczyliśmy od sukcesu do sukces.

A co do staży - znów bez komentarza. Pojedzie taki Probierz na miesiąc, zobaczy cztery treningi i wraca odmieniony
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.08.2012, 16:32
Cytat:
Kłos, Kukiełka, Kowalczyk, Paszulewicz, Gorawski, Mihajlović, Zieńczuk, Dawidowski, Kwiek, Hughues, Majdan - sami murzyni. Może jeszcze po testach i nadwagę mieli?
Nie chce wynikać kto ściągał tych wszystkich graczy bo zdecydowanie większość z nich nie decydowała o obliczu meczu z Realem który zacytowałem.

Z wyjątkiem jednego piłkarza, który grać w piłkę potrafił bardzo dobrze niestety nie było to MiHaljlovic, który grać potrafił jeszcze lepiej, a Mijailovic, którego Kasperczak NIE ŚCIĄGAŁ bo boss już miał dość tych jego wynalazków.

Cytat:
Dajesz. Wypunktuj mnie.
Że niby ja napisałem że Kasperczak to przedstawiciel polskiej mysli szkoleniowej ? Gdzie ? Nie musisz mi udowadniać ze uczył się fachu we Francji.

Cytat:
westersyl, gdzie masz tą sygnaturkę ROBERT I TRUST YOU?
Mam chyba jeszcze gdzieś zapisana na twardym dysku marki SEAGATE Barracuda. Chcesz ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.08.2012, 16:34
Skoro odejście do Wisły to było jego decyzją własną a nie spowodowaną brakiem pracy w tejże Holandii to chyba za słaby nie był. Zwłaszcza, że dość szybko dostał tam pracę.

westersyl, gdzie masz tą sygnaturkę ROBERT I TRUST YOU?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 04.08.2012, 16:41

Maaskant zdobył MP i zrobił najlepszy wynik w Europie od czasów Petrescu/Okuki.[/B]
Chyba najlepszą sraczkę Również uważam, że pokonanie Beitaru było już bardziej wartościowe od wygrania z Litexem. Bo w grupie to był dość obciachowy występ... Te łomoty po 4:1... przykro było patrzyć bo mogło być z 8:1 w obydwu przypadkach.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 04.08.2012, 16:51
Nie. Chcesz wiedzieć więcej, to sobie sprawdź. Na przykład - gdzie teraz pracuje...
Patrze,widzę i co jedynie podrzędne holenderskie klubiki. Nie odbiegają na pewno poziomem od Arisu,który trenował Probierz

- jedyny komentarz na jaki mnie stać.

Dobrze, że za Moskala i Probierza kroczyliśmy od sukcesu do sukces.
Nie wkładaj mi w ust słowa,których nie wypowiedziałem. Czy ja gdzieś wychwalam Moskala albo Probierza? Napisałem tylko,ze równie dobrze ten ubiegłoroczny sukces w LE mozna przypisac Moskalowi,ponieważ zmiana trenera zadziałała jako efekt "nowej miotły" i tyle. Natomiast co do stylu gry Wisły za wszystkich tych trenerów nie zauważyłem żadnej znaczącej różnicy pomiędzy nimi trzema.Dlatego ja bardziej skupiałbym się na materiale z którego szło im korzystac. A za materiał odpowiadał Valcx.

A co do staży - znów bez komentarza. Pojedzie taki Probierz na miesiąc, zobaczy cztery treningi i wraca odmieniony
A wg Ciebie,gdzie Maskaant jako trener nabywał doświadczenia? nie na stażach?myślisz,ze na zachodzie trenerzy rodzą się czarodziejami i gdzie przychodzą to jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki robią sukces?
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 04.08.2012 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.08.2012, 17:34
jakie tu pie*dolenie jest to głowa mała jeden drugiego przekrzykuje i kłócą się o gęstość masy w placku hehe

Ty wolfy Kasperczaka wychwalasz jak Kasperczak Wisły nie zbudował, zrobił mu ją Smuda, a później było tylko wychwalanie Henia jaki on zaj*ebisty nie jest, szkoda że z Karabachem już jego filozofia przestała mieć sens
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 04.08.2012, 17:46
Z obroną Kowalski - Bunoza to Mourinho nawet w....... by dostał.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 04.08.2012, 17:56
thechris napisał(a):Wyświetl post
Chyba najlepszą sraczkę Również uważam, że pokonanie Beitaru było już bardziej wartościowe od wygrania z Litexem. Bo w grupie to był dość obciachowy występ... Te łomoty po 4:1... przykro było patrzyć bo mogło być z 8:1 w obydwu przypadkach.
Wez pod uwage tylko , ze Wisla punktowala, gdyby nie ten sezon to teraz na rankingu bylibysmy w dupie.Wolal bys dwa razy po 0-1? to byla grupa, punkty sie liczyly, gole nie byly takie istotne.I tak trzeba przyznac, ze z Fulham gralismy o wiele lepiej niz wskazywal na to wynik, Anglicy byli zabojczo skuteczni i wykorzystywali wszystkie nasze bledy, glownie Pajlica- tak sie koncza takie slabe elementy na poziomie LE, nawet kiedy cala druzyna gra przyzwoicie, wystarczy taki Pajlic i pozamiatane.Z Twente juz roznica byla ogromna na wyjezdzie,ale Wisla zdobyla prawie 10 pkt do rankingu.Zreszta pozniej ta druzyna wyraznie nabrala pewnosci, ze Standardem juz nie pekli w Liege.

Ktos wie co z tym Michelem? wczoraj mial miec testy medyczne i cisza, w sparingu nie zagral.Bunoza jest wykluczony na lewej obronie facet przy sprincie odpada na drugim metrze.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 04.08.2012 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.08.2012, 19:04
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Ty wolfy Kasperczaka wychwalasz jak Kasperczak Wisły nie zbudował, zrobił mu ją Smuda, a później było tylko wychwalanie Henia jaki on zaj*ebisty nie jest, szkoda że z Karabachem już jego filozofia przestała mieć sens
Bzdura. Tekst nie do mnie, ale takie nonsensy trzeba tępić.. Z Karabachem brakło jakości, transfery robił Kapka, a Kasperczak był już trenerskim emerytem.. Co innego gdy przychodził do nas pierwszy raz, wówczas był na topie.
To po kolei. Porównajmy ekipę Smudy z tą którą zbudował H. Kasperczak.

Po pierwsze Smuda w ostatnich meczach miał system gry z 3 obrońcami i z przody grał tzw. „choinką” , skład z ostatniego jego meczu sprzed Kasperczaka.
Sarnat- Jop, Zając, Głowacki- Pater, Szymkowiak, Moskal, Kosowski – Żurawski, Frankowski – Sypniewski, we wcześniejszych meczach grał w obronie z Baczyńskim i Kaliciakiem, Cantoro był rezerwowy jako napastnik, a z przodu stawiał konsekwentnie na Sypniewskiego.

Kasperczak zmienił ustawienie, do systemu, klasyczne 4-4-2.
W bramce za Smudy był Sarnat, za Kasperczaka francuski piłkarz Angelo Hugues, w obronie zamiast Kaliciaka pojawił się Stolarczyk, zamiast B. Zająca , na stałe pojawił się Głowacki tworząc parę środkowych z Jopem (grywał tez Paszulewicz), zmieniona więc została obrona, w pomocy, Cantoro zaczął grać jako def. pomocnik, za Smudy był jedynie rezerwowym napastnikiem, Pojawił się też na tej pozycji Strąg. To Kasperczak postawił też na K. Uche na prawej pomocy, w ataku zamiast Sypniewskiego graliśmy wpierw dwójką Żurawski, Frankowski, Smuda z pierwszego próbował robić skrzydłowego, a z drugiego wręcz środkowego pomocnika , tak było w ostatnich meczach, kto pamięta ten wie, zaś przy kontuzji Frankowskiego w ataku grał później obok Żurawskiego, Kuźba.

Za Kasperczak zmienił się system gry, inny bramkarz, zmiany w obronie, zmiany w pomocy i ataku, zmieniło się więc niemal wszystko, ale widać niektórych drażni że Kasperczak to francuska myśl szkoleniowa i dla obrony swoich poglądów są wstanie pisać każda bzdurę.
____
westersyl , na każdym kroku bronisz Bednarza, na każdym kroku atakujesz Valckxa, hmm , przypadek !?
A po jaka cholerę nam znajomość piłki zachodniej gdzie każdy może się przekonać o jej wartości włączając sobie mecz w HD pokazywany z 20 kamer wraz ze szczegółowymi statystykami i pierdołami.
Różne już głupoty czytałem na tym forum , ale ta jest chyba jedna z większych. Jasne , wystarczy oglądać TV..

Cantoro rzucał crosy co do centymetra, Figo nie mógł przejść Milialovicia, Głowacki stopował Ronaldo, Uche momentami dawał rade z Carlosem i tak mógłbym wymieniać.
No tak sami Polacy ..

Nie dawno odświeżyłem sobie nasz mecz z Realem na R22, to nie była drużyna zbudowana przez Valckxa, a piłka tam chodziła jak po sznurku
Tyle że ta drużynę zbudował Kasperczak, co powyżej udowodniłem , a że wyszkolony na trenera we Francji, to akurat nie przypadek. Swoją drogą to szkoda że Melikson czy Iliew nie byli piłkarzami tamtej ekipy, a Valckx, nie był dyr. sportowym w tamtych czasach.

Co Valckxowi dała znajomość piłki zachodniej podczas pobytu u nas skoro i tak ściągaliśmy piłkarzy ze wschodu i innych egzotycznych rejonów ?
Otóż nawet te znajomości wystarczyły do ściągnięcia dobrych piłkarzy z mniej znanych piłkarsko rejonów, a budując Wisłę na przyszłość jego wiedza mogłaby być dużo lepiej pożytkowana.

Niechęć niektórych do ludzi powiązanych z zachodnia piłką , w kontekście lania jakie dostajemy regularnie w europejskich pucharach jest tyleż komiczna co zwyczajnie smutna, śmieszna obiektywnie, a smutna bo dotyczy naszej Wisły.. Dopóki takie zaściankowe podejście będzie miało swoich wyznawców, do póty będziemy tkwić w polskim grajdołu, a zachodnia piłka rok, po roku będzie nam uciekać.
____
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
(..) gdyby nie góra to kto wie czy ta LM by u nas nie była.. zaciąg wakacyjny to były przecież opcje rezerwowe, a nie gracze z 1 miejsc na liście Stana. Organizacyjnie to też nie wyglądało źle, bo przypominało ruchy na Cyprze i Turcji kilkanaście lat temu, a gdzie Cypr i Turcja są teraz, każdy widzi... tam dano sobie czas i się im opłaciło tylko w Polsce są niecierpliwi ludzi którzy by wszystko chcieli na już.. dlatego nigdy nie udaje się nam zbudować porządnych fundamentów...
Nic mi tu dodać. Zabrakło długofalowego działania ze strony właściciela, czyli nic nowego .

____
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Ktos wie co z tym Michelem? wczoraj mial miec testy medyczne i cisza, w sparingu nie zagral.Bunoza jest wykluczony na lewej obronie facet przy sprincie odpada na drugim metrze.
Do tego kontuzja Burligi, a na Jovanovicia na PO przyjdzie nam jeszcze poczekać. Niech ten pomysł Probierza z Michelem odpali, byłoby dobrze.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.08.2012, 19:14
Cytat:
No tak sami Polacy ..
Przeczytaj jeszcze raz o co chodzi.
Cytat:
Tyle że ta drużynę zbudował Kasperczak

Kasperczak ustawił tych zawodników, a nie TRANSFEROWAŁ. Chodzi o mecz Realem Madryt jak napisałem gdzie ta drużyna wznosiła się na International level. Takiego Cantoro to Kasperczak chciał wywalić na Cypr czy gdzieś tam.
Już się dzisiaj dowiedziałem że Kasperczak ściągał Nikole, czekam aż napiszesz że to on ściągnął Żurawskiego bo tak we Francji magowie nauczyli selekcjonować zawodników. Bez odbioru.
edit:
Musze skomentować
Cytat:
Cytat:
- Wymieniłeś dobrze grających nie-polaków, fakt jest faktem.
- "Francuska myśl szkoleniowa" Kasperczaka też jest faktem, boli Cię to czy Co !?
Chyba nie wsystko z Tobą dobrze, a strzelam, że powodem tego są dyskusje prowadzone przeze Ciebie pod tyłem Bednarz vs Valckx, Polacy vs zagraniczni i każdego forumowicza umieszczasz po któreś ze strony barykady mimo, że zupełnie co innego chciałem przekazać.
Czy ja zwolennik pracy Valckxa jestem już w Fan Cubie Bednarza czy nie ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.08.2012, 19:22
Więc odpowiem na Twoją kolejną zaczepkę, bo chyba coś z Tobą jest nie tak iż nie potrafisz zinterpretować własnych postów, ..

Nie chodzi o Bednarza tylko o brak profesjonalizmu i rządy koterii w Wiśle, nie chodzi o Valckxa, bo dyr. sp. może być były dyr. sp. dowolnego innego klubu z zachodu (może być jak najbardziej nasz rodak byle ze znajomością piłki lepszej od naszej i z wymiernymi sukcesami we wspomnianej pracy) byle by miał podobne realne sukcesy wcześniej jak Stan, bo nie o personalia chodzi tylko o wizję rozwoju klubu.

A to że dziwnym trafem cały czas bronisz J.B., a czepiasz się S.V., sam sobie zinterpretuj.

- Wymieniłeś dobrze grających nie-polaków, fakt jest faktem.

- "Francuska myśl szkoleniowa" Kasperczaka też jest faktem, boli Cię to czy Co !?

- Nic o transferach H. K. nie pisałem nie zmyślaj.

Cytat:
Bez odbioru.
Vice versa.

______
Do raindog i tekstu poniżej.
Zgadzamy się w tej sprawie. A jedyne co bym skorygował we własnym tekście przez Ciebie cytowanym to słowo "będzie", tylko raz być powinno, zwłaszcza że mam nadal taką nadzieję, że nastąpi u nas zmiana w sposobie patrzenia na całą polską piłkę i jednak .. "nie będzie" nam świat tak uciekał..
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.08.2012, 20:37
raindog napisał(a):Wyświetl post
Wiśle udało się zaistnieć w Europie pierwszy raz od wielu lat - gdzie, skład był budowany przez obcokrajowców i z obcokrajowców.

Zastanawiam się nad jednym - czy krytycy polityki Stana są zdania, że lepiej, aby Wisła grała w I lidzę, ale z Polakami/Bednarzami itp. czy może oni po prostu uważają, iż Polska Myśl Szkoleniowa da Wiśle sukcesy na arenie międzynarodowej? Pierwsze można jakoś zrozumieć, ale drugie trudno pojąć intelektualnie i.
To że musimy mieć zachodniego trenera żeby Wisła miała sukcesy jest poglądem zakompleksionych i zapatrzonych w "zachód" gości.
Wystarczy popatrzeć na cudotwórcę Bakero i jego następce by wyleczyć się z takich poglądów.
Jak już tu ktoś wcześniej napisał, żadnych większych różnic w grze Wisły nie było widać za Maskanta i następców (niestety), przy czym zalążki jakiegoś stylu widać było w przypadku .... Moskala.
Fakty są takie, że nikt z trenerów naprawdę dobrych za aktualnie oferowane w Polsce (w Wiśle) pieniądze nie będzie pędził trenować na R22. Tak więc, Miłosz pisanie o zaściankowości innych nic tu nie da.

Ten model: zachodni trener, zbieranina odpadów z lig zachodnich, zachodni dyrektor już mieliśmy.
I zgadzam się że rewelacji nie było, a obraz fałszuje częściowo fuksiarski sukces w pucharach, z których za rok, dwa nie będziemy pamiętać choćby jednego meczu.
A to wszystko okazuje się nieco ponad stan.
Zdobędziemy w tej naszej lidze MP wtedy może po raz kolejny Boss zainwestuję ....
Ja bym mu radził by zainwestował w szkolenie młodzieży oraz zakup 2 dobrych zawodników (nie ważna narodowość). Na pewno nie w trenera który nie zna polskich realiów i języka i nie ma żadnych sukcesów trenerskich, albo dyrektora który z "wielkimi znajomościami" w Europie i "świetnie rozbudowaną siecią skautów" załatwia ciepłe posadki Lameyom i Jaliensom oraz wypożycza zawodników na rok z prawem pierwokupu za abstrakcyjne kwoty.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2012 o godz. 20:56.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 04.08.2012, 20:49
Grantar napisał(a):Wyświetl post
To że musimy mieć zachodniego trenera żeby Wisła miała sukcesy jest poglądem zakompleksionych i zapatrzonych w "zachód" gości.
Wystarczy popatrzeć na cudotwórcę Bakero i jego następce by wyleczyć się z takich poglądów.
Rozumiem, że 0-3 w pucharach u jakichś pasterzy Cię zadowala?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.08.2012, 20:52
muerte napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że 0-3 w pucharach u jakichś pasterzy Cię zadowala?
Nie.
Ale że to wina trenera bo on Polak też się nie zgadzam.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.08.2012, 21:05
Owszem, jesteś Grantar przykładem takiej zaściankowości i zakompleksionej niechęci wobec ludzi powiązanych z zachodnią piłką i rozmowa z Tobą jest startą czasu.

Po 9 latach zagraliśmy wiosną w europejskich pucharach, obyśmy nie musieli czekać kolejnych 9 lat przez takie durne myślenie jakie prezentujesz.

Za Stana sprowadzono jedynie 3 piłkarzy z klubów za które tym klubom musieliśmy za transfery zapłacić , tylko trzech. Melikson (650 tyś) to na szczęście nie Jirsak (750 tyś) Bednarza, Genkow (500 tyś) i Jovanović (400 tyś), a można było za podobne kwoty sprowadzać jak Kapka Jovanicia (ok.400 tyś euro) , jasne Kapka i Bednarz to właściwi "fachowcy", lubię czarny humor, byle nie dotyczył realnie tego na czym mi zależy, np. Wisły Kraków.. Był jeszcze Chavez, ale to nie był autorski transfer Valckxa.

Długość tych kontraktów to Melikson (Kontrakt do: 30 czerwca 2015), Genkow (Kontrakt do: 30 czerwca 2014), Jovanović (Kontrakt do: 30 czerwca 2016). I zawsze mile widziane wypożyczenia z takim efektem bramkowym jaki dał nam Biton jesienią.

W izolacji od zachodniej piłki, nigdy się do niej nie zbliżymy, koniec i kropka.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.08.2012, 21:15
milosz napisał(a):Wyświetl post
Owszem, jesteś Grantar przykładem takiej zaściankowości i zakompleksionej niechęci wobec ludzi powiązanych z zachodnią piłką i rozmowa z Tobą jest startą czasu.
Stratą czasu jest dyskutowanie z gościem, który z Wisły chce zrobić zachodni klub, którego polskie jest tylko adres i nazwa.

]przez takie durne myślenie jakie prezentujesz. W izolacji od zachodniej piłki, nigdy się do niej nie zbliżymy.
Przez takie "durne" myślenie np w Victoria Pilzno .... grała w lidze mistrzów ...
Popatrz na skład tej drużyny.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/vi...erein_941.html
Rzeczywiście oparta na "zachodnich profesjonalistach".

Specjalnie podaje przykład drużyny o porównywalnym budżecie i geografii.
Niech ci to da do myślenia. Teoretycznie bo ty tak swoje wiesz po co tu myśleć.

Europa pełną gębą ok. Ale to my musimy się stać Europą a nie kupować Europę za pieniądze których nie mamy by przylazła do nas.
Żeby była jasność uczyć się musimy od lepszych i sami stawać się lepszymi.

A co do poziomu twojej wypowiedzi i jej mentorskiego, protekcjonalnego tonu to już nie będę wypowiadał.
Po co ja czytam te twoje durnowate twoje posty ?.
Już wiem.
o godz. 0.43 napisałeś coś z sensem ....
No ale ci przeszło.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2012 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.08.2012, 21:29
Grantar; moja sugestia , nie kompromituj się. jeden przykład wyjęty z d..y, hahaha

Bilans polskich drużyn w ostatniej konfrontacji europejskiej , 4 mecze , 4 porażki, bilans bramek 1-10, (a ta jedna to jednak nie-polak). Ruch, Śląsk postawa wręcz wzorcowa..

Chcesz , żyj sobie w świecie równoległym, Ja pozostanę w świecie realnym.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
(..), który z Wisły chce zrobić zachodni klub, (..).
Tak chcę aby Wisła Kraków była klubem mającym zachodnie standardy, a bez ludzi związanych z nim zrobić się tego nie da.

Nie ma też sprzeczności w tym aby tożsamość klubu była nadal polska, kibicami byli Polacy, aby kilku piłkarzy w jedenastce to też byli Polacy, aby kultywować jego historię i tradycję, kluby włoskie, a później angielskie też powoli dojrzewały do otwierania się na zagranicznych piłkarzy, czy trenerów, ale w końcu do tych zmian dojrzały , Wisła i polska piłka też kiedyś do tego dojrzeje.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.08.2012, 21:40
Grantar; moja sugestia , nie kompromituj się. jeden przykład wyjęty z d..y, hahaha
Nerwy puściły ?
Pokaż inny przykład drużyny z Europy środkowej w której gra 1-2 miejscowych trenuje ich obcokrajowiec a kierownikiem sportowym jest kolejny obcokrajowiec.
Fakty misiu fakty ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2012 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów