|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Michniewiczowi bez Fryzjera to już nic nie wychodzi (no chyba, że częste bycie bezrobotnym)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mówiłem, że takich Brudów to można znaleźć na byle orliku... Puenta przykra ale co zrobić:
http://www.weszlo.com/news/11349-Wis...uda_A_nie_mowi |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tę drużynę zbudował Henryk Kasperczak - jako trener i menedżer. Polak - fakt, ale tylko idiota może twierdzić że przedstawiciel polskiej myśli szkoleniowej. Wisła o której piszesz została ułożona i wyszkolona przez FRANCUSKIEGO trenera. Tak, tak. FRANCUSKIEGO, który z rodzimą myślą szkoleniową zetknął się dopiero bodajże prowadząc Wisłę (nie mam na myśli kariery zawodniczej). Jak ja nienawidzę takiego .......enia. Zupełnie jak Antek Piechniczek. Tylko w jego przypadku można go zasłaniać wiekiem, a tu... Tekstu o tym, że wystarczy być inteligentnym i mieć Canal+ nie będę komentował. Powinieneś zgłosić się do PZPN. Potrzebują tam takich ludzi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2012 o godz. 15:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Nie wiem, jak ktoś może przypisywać wręcz magiczne znaczenie paszportom, kiedy jest pierdylion innych czynników które się składają na sukcesy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Czytam i oczom nie wierzę..drugie miejsce dla Ruchu,klubu który ledwo wiąże koniec z końcem a w/w piłkarze zarabiaja kilkukrotnie mniej od naszych holenderskich gwiazdek to dla Ciebie nic? Możesz teraz pisac ze Ruch się skompromitował z Viktorią Pilzno,ale przecież to drużyna,która w zeszłym sezonie grała w fazie grupowej Ligi Mistrzów,a w jej składzie są podstawowi zawodnicy reprezentacji Czech. Dostalibyśmy od nich takie same,a może i większe baty niż Ruch.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 04.08.2012 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie każdy zagraniczny trener jest dobry, ale nie ma w Polsce trenerów na poziomie. Na zachodzie mają szansę zdobyć odpowiednie kwalifikacje, u nas - nie. Co do nazwisk: Urban i Bakero przyjechali do nas, ponieważ w Hiszpanii byli za słabi. Maaskant zdobył MP i zrobił najlepszy wynik w Europie od czasów Petrescu/Okuki. Przedstawianie go jako słabego trenera pozostawię bez komentarza - chorzy ludzie zawsze byli na tym forum. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Moja wypowiedź była kierowana tylko i wylłącznie do jednego konkretnego postu miłosza i nie powinno się komentować nie mają tego postu jak tła. Widzę tutaj stek kłamstw i nadinterpretacji mojej wypowiedzi połączona z mentorsim stylem ala weszło. Z tego co wiem Kasperczak ściągał głównie czarnych także o budowli drużyny przez Kasperczaka to tu mi nie pier. Reszty nawet nie komentuję bo skoro raz źle zinterpretowałeś tekst to nie mam pewności czy kolejna próba coś da. PS. Używasz wytłuszczania po to aby podkreślić największe bzdury w swoich wypowiedziach bo chyba nie są to sentencje, który można uznać za wybitne. ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 16:25.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Kasperczak nie zrobił papierów trenerskich we Francji? Nie tam prowadził (z sukcesami) swoje pierwsze kluby? Ile polskich zespołów prowadził jako trener przed Wisłą? Kiedy wrócił do Polski z Francji? Dajesz. Wypunktuj mnie.
Murzyni byli, ale: - w śladowych ilościach (Temple Omeonu, Ouadja, Ekwueme) - kiedy brakowało pieniędzy. Kasperczak był marnym menedżerem (co udowodnił w Górniku różnymi Szczotami), ale to on decydował w Wiśle o wszystkich transferach. Widzisz - tak wygląda kłamstwo/nadinterpretacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2012 o godz. 16:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
I dostawał wtopy z Podbeskdziem w lidze.Chyba nie pamiętasz kompromitującego stylu gry na jesień..a co do LE,to równie dobrze ten wynik można przypisac Kaziowi Moskalowi,bo za Maskaanta była równia pochyła |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Chcesz wiedzieć więcej, to sobie sprawdź. Na przykład - gdzie teraz pracuje...
- jedyny komentarz na jaki mnie stać.Dobrze, że za Moskala i Probierza kroczyliśmy od sukcesu do sukces. A co do staży - znów bez komentarza. Pojedzie taki Probierz na miesiąc, zobaczy cztery treningi i wraca odmieniony ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|||
|
Cytat:
Z wyjątkiem jednego piłkarza, który grać w piłkę potrafił bardzo dobrze niestety nie było to MiHaljlovic, który grać potrafił jeszcze lepiej, a Mijailovic, którego Kasperczak NIE ŚCIĄGAŁ bo boss już miał dość tych jego wynalazków. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 16:45.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Również uważam, że pokonanie Beitaru było już bardziej wartościowe od wygrania z Litexem. Bo w grupie to był dość obciachowy występ... Te łomoty po 4:1... przykro było patrzyć bo mogło być z 8:1 w obydwu przypadkach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
A wg Ciebie,gdzie Maskaant jako trener nabywał doświadczenia? nie na stażach?myślisz,ze na zachodzie trenerzy rodzą się czarodziejami i gdzie przychodzą to jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki robią sukces?
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 04.08.2012 o godz. 17:46.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
jakie tu pie*dolenie jest to głowa mała
Ty wolfy Kasperczaka wychwalasz jak Kasperczak Wisły nie zbudował, zrobił mu ją Smuda, a później było tylko wychwalanie Henia jaki on zaj*ebisty nie jest, szkoda że z Karabachem już jego filozofia przestała mieć sens ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z obroną Kowalski - Bunoza to Mourinho nawet w....... by dostał.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Ktos wie co z tym Michelem? wczoraj mial miec testy medyczne i cisza, w sparingu nie zagral.Bunoza jest wykluczony na lewej obronie facet przy sprincie odpada na drugim metrze.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 04.08.2012 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||||||
To po kolei. Porównajmy ekipę Smudy z tą którą zbudował H. Kasperczak. Po pierwsze Smuda w ostatnich meczach miał system gry z 3 obrońcami i z przody grał tzw. „choinką” , skład z ostatniego jego meczu sprzed Kasperczaka. Sarnat- Jop, Zając, Głowacki- Pater, Szymkowiak, Moskal, Kosowski – Żurawski, Frankowski – Sypniewski, we wcześniejszych meczach grał w obronie z Baczyńskim i Kaliciakiem, Cantoro był rezerwowy jako napastnik, a z przodu stawiał konsekwentnie na Sypniewskiego. Kasperczak zmienił ustawienie, do systemu, klasyczne 4-4-2. W bramce za Smudy był Sarnat, za Kasperczaka francuski piłkarz Angelo Hugues, w obronie zamiast Kaliciaka pojawił się Stolarczyk, zamiast B. Zająca , na stałe pojawił się Głowacki tworząc parę środkowych z Jopem (grywał tez Paszulewicz), zmieniona więc została obrona, w pomocy, Cantoro zaczął grać jako def. pomocnik, za Smudy był jedynie rezerwowym napastnikiem, Pojawił się też na tej pozycji Strąg. To Kasperczak postawił też na K. Uche na prawej pomocy, w ataku zamiast Sypniewskiego graliśmy wpierw dwójką Żurawski, Frankowski, Smuda z pierwszego próbował robić skrzydłowego, a z drugiego wręcz środkowego pomocnika , tak było w ostatnich meczach, kto pamięta ten wie, zaś przy kontuzji Frankowskiego w ataku grał później obok Żurawskiego, Kuźba. Za Kasperczak zmienił się system gry, inny bramkarz, zmiany w obronie, zmiany w pomocy i ataku, zmieniło się więc niemal wszystko, ale widać niektórych drażni że Kasperczak to francuska myśl szkoleniowa i dla obrony swoich poglądów są wstanie pisać każda bzdurę. ____ westersyl , na każdym kroku bronisz Bednarza, na każdym kroku atakujesz Valckxa, hmm , przypadek !?
Niechęć niektórych do ludzi powiązanych z zachodnia piłką , w kontekście lania jakie dostajemy regularnie w europejskich pucharach jest tyleż komiczna co zwyczajnie smutna, śmieszna obiektywnie, a smutna bo dotyczy naszej Wisły.. Dopóki takie zaściankowe podejście będzie miało swoich wyznawców, do póty będziemy tkwić w polskim grajdołu, a zachodnia piłka rok, po roku będzie nam uciekać. ____
____ Do tego kontuzja Burligi, a na Jovanovicia na PO przyjdzie nam jeszcze poczekać. Niech ten pomysł Probierza z Michelem odpali, byłoby dobrze.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 19:57.
|
||||||
|
|
Guest
|
||||
|
Cytat:
Cytat:
Kasperczak ustawił tych zawodników, a nie TRANSFEROWAŁ. Chodzi o mecz Realem Madryt jak napisałem gdzie ta drużyna wznosiła się na International level. Takiego Cantoro to Kasperczak chciał wywalić na Cypr czy gdzieś tam. Już się dzisiaj dowiedziałem że Kasperczak ściągał Nikole, czekam aż napiszesz że to on ściągnął Żurawskiego bo tak we Francji magowie nauczyli selekcjonować zawodników. Bez odbioru. edit: Musze skomentować Cytat:
Cytat:
Czy ja zwolennik pracy Valckxa jestem już w Fan Cubie Bednarza czy nie ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.08.2012 o godz. 20:16.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc odpowiem na Twoją kolejną zaczepkę, bo chyba coś z Tobą jest nie tak iż nie potrafisz zinterpretować własnych postów, ..
Nie chodzi o Bednarza tylko o brak profesjonalizmu i rządy koterii w Wiśle, nie chodzi o Valckxa, bo dyr. sp. może być były dyr. sp. dowolnego innego klubu z zachodu (może być jak najbardziej nasz rodak byle ze znajomością piłki lepszej od naszej i z wymiernymi sukcesami we wspomnianej pracy) byle by miał podobne realne sukcesy wcześniej jak Stan, bo nie o personalia chodzi tylko o wizję rozwoju klubu. A to że dziwnym trafem cały czas bronisz J.B., a czepiasz się S.V., sam sobie zinterpretuj. - Wymieniłeś dobrze grających nie-polaków, fakt jest faktem. - "Francuska myśl szkoleniowa" Kasperczaka też jest faktem, boli Cię to czy Co !? - Nic o transferach H. K. nie pisałem nie zmyślaj. Cytat:
______ Do raindog i tekstu poniżej. Zgadzamy się w tej sprawie. A jedyne co bym skorygował we własnym tekście przez Ciebie cytowanym to słowo "będzie", tylko raz być powinno, zwłaszcza że mam nadal taką nadzieję, że nastąpi u nas zmiana w sposobie patrzenia na całą polską piłkę i jednak .. "nie będzie" nam świat tak uciekał..
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy popatrzeć na cudotwórcę Bakero i jego następce by wyleczyć się z takich poglądów. Jak już tu ktoś wcześniej napisał, żadnych większych różnic w grze Wisły nie było widać za Maskanta i następców (niestety), przy czym zalążki jakiegoś stylu widać było w przypadku .... Moskala. Fakty są takie, że nikt z trenerów naprawdę dobrych za aktualnie oferowane w Polsce (w Wiśle) pieniądze nie będzie pędził trenować na R22. Tak więc, Miłosz pisanie o zaściankowości innych nic tu nie da. Ten model: zachodni trener, zbieranina odpadów z lig zachodnich, zachodni dyrektor już mieliśmy. I zgadzam się że rewelacji nie było, a obraz fałszuje częściowo fuksiarski sukces w pucharach, z których za rok, dwa nie będziemy pamiętać choćby jednego meczu. A to wszystko okazuje się nieco ponad stan. Zdobędziemy w tej naszej lidze MP wtedy może po raz kolejny Boss zainwestuję .... Ja bym mu radził by zainwestował w szkolenie młodzieży oraz zakup 2 dobrych zawodników (nie ważna narodowość). Na pewno nie w trenera który nie zna polskich realiów i języka i nie ma żadnych sukcesów trenerskich, albo dyrektora który z "wielkimi znajomościami" w Europie i "świetnie rozbudowaną siecią skautów" załatwia ciepłe posadki Lameyom i Jaliensom oraz wypożycza zawodników na rok z prawem pierwokupu za abstrakcyjne kwoty.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2012 o godz. 20:56.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem, że 0-3 w pucharach u jakichś pasterzy Cię zadowala?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie.
Ale że to wina trenera bo on Polak też się nie zgadzam. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem, jesteś Grantar przykładem takiej zaściankowości i zakompleksionej niechęci wobec ludzi powiązanych z zachodnią piłką i rozmowa z Tobą jest startą czasu.
Po 9 latach zagraliśmy wiosną w europejskich pucharach, obyśmy nie musieli czekać kolejnych 9 lat przez takie durne myślenie jakie prezentujesz. Za Stana sprowadzono jedynie 3 piłkarzy z klubów za które tym klubom musieliśmy za transfery zapłacić , tylko trzech. Melikson (650 tyś) to na szczęście nie Jirsak (750 tyś) Bednarza, Genkow (500 tyś) i Jovanović (400 tyś), a można było za podobne kwoty sprowadzać jak Kapka Jovanicia (ok.400 tyś euro) , jasne Kapka i Bednarz to właściwi "fachowcy", lubię czarny humor, byle nie dotyczył realnie tego na czym mi zależy, np. Wisły Kraków.. Był jeszcze Chavez, ale to nie był autorski transfer Valckxa. Długość tych kontraktów to Melikson (Kontrakt do: 30 czerwca 2015), Genkow (Kontrakt do: 30 czerwca 2014), Jovanović (Kontrakt do: 30 czerwca 2016). I zawsze mile widziane wypożyczenia z takim efektem bramkowym jaki dał nam Biton jesienią. W izolacji od zachodniej piłki, nigdy się do niej nie zbliżymy, koniec i kropka.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Popatrz na skład tej drużyny. http://www.transfermarkt.co.uk/en/vi...erein_941.html Rzeczywiście oparta na "zachodnich profesjonalistach". Specjalnie podaje przykład drużyny o porównywalnym budżecie i geografii. Niech ci to da do myślenia. Teoretycznie bo ty tak swoje wiesz po co tu myśleć. Europa pełną gębą ok. Ale to my musimy się stać Europą a nie kupować Europę za pieniądze których nie mamy by przylazła do nas. Żeby była jasność uczyć się musimy od lepszych i sami stawać się lepszymi. A co do poziomu twojej wypowiedzi i jej mentorskiego, protekcjonalnego tonu to już nie będę wypowiadał. Po co ja czytam te twoje durnowate twoje posty ?. Już wiem. o godz. 0.43 napisałeś coś z sensem .... No ale ci przeszło.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2012 o godz. 21:36.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grantar; moja sugestia , nie kompromituj się. jeden przykład wyjęty z d..y, hahaha
Bilans polskich drużyn w ostatniej konfrontacji europejskiej , 4 mecze , 4 porażki, bilans bramek 1-10, (a ta jedna to jednak nie-polak). Ruch, Śląsk postawa wręcz wzorcowa.. Chcesz , żyj sobie w świecie równoległym, Ja pozostanę w świecie realnym. Tak chcę aby Wisła Kraków była klubem mającym zachodnie standardy, a bez ludzi związanych z nim zrobić się tego nie da. Nie ma też sprzeczności w tym aby tożsamość klubu była nadal polska, kibicami byli Polacy, aby kilku piłkarzy w jedenastce to też byli Polacy, aby kultywować jego historię i tradycję, kluby włoskie, a później angielskie też powoli dojrzewały do otwierania się na zagranicznych piłkarzy, czy trenerów, ale w końcu do tych zmian dojrzały , Wisła i polska piłka też kiedyś do tego dojrzeje.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pokaż inny przykład drużyny z Europy środkowej w której gra 1-2 miejscowych trenuje ich obcokrajowiec a kierownikiem sportowym jest kolejny obcokrajowiec. Fakty misiu fakty ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.08.2012 o godz. 21:54.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|