The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 23:21
Skoro bronisz go na każdym kroku za wszystko to po co udawać że jest inaczej . Bez hipokryzji, bez hipokryzji.

Możesz pisać , że nie, ale Twoje zachowanie i pisane przez Ciebie dyrdymały świadczą o czymś dokładnie odwrotnym i nic na to nie poradzisz, na nic zaklinanie rzeczywistości

______

Rzecz jasna od kolejnych całkowicie zbędnych zaczepek personalnych pod moim adresem od jakiś serków2c, czy serków.c2 ważne jest to :
RYBA napisał(a):Wyświetl post
Nadzieje daje jedynie to że Probierz już widział i zna tego zawodnika, oby faktycznie był to solidny przynajmniej na lige LO
Dokładnie tak jest.

______
Do propozycji poniżej, KacpiTSW

Może jedynie za Kirma, Boguski i oby tylko wszyscy zdrowi byli i w optymalnej formie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.08.2012 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.08.2012, 23:34

tak bym to widział

e:

ja tam będę się upierał przy Kirmie, Boguski może być wartościowym zmiennikiem dla Andraża...no chyba, że Rafał będzie poskładany w całości i żadna groźniejsza kontuzja mu się nie przytrafi to kto wie...
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 02.08.2012 o godz. 23:47.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.08.2012, 23:43
Ja to bym wrzucił jakiś limit postów na forum na dzień, np. max 6 bo jak się czyta w kółko Miłosza Miłosza i Miłosza to oszaleć idzie. Człowiek wchodzi sobie poczytać o Wiśle a co 3 post musi przewijać
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.08.2012, 23:46
s1imone, niech zgadnę ..drażni Cię każda krytyka J.B, zgadłem prawda !?
to poczytaj sobie tej .. http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=18887 , bo poziom kompetencji u Pana dyr. sp. wiele się nie zmienił..
_______
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
5 ściągniętych dotąd piłkarzy to dla mnie bardzo wątpliwe transfery. Ostatni - prawdopodobnie najlepszy to dzieło w 75 % Probierza. I to są fakty.
Tyle że na szczęście kadra jest dość mocna jak na nasza kiepską ligę, ale o tym przekonamy się w trakcie sezonu.

_______
Do raindog , pytasz gdzie pracował, ano w Legii i w Wiśle, u nas przestał w kontekście Levadii, a liczne transfery dobrze pamiętamy, zaś w Legii wcześniej, a link powyżej sporo wyjaśnia .
_______
co do kolejnego postu poniżej serkac2..jak zwykle broniącego Bednarza.

-Skoro LO sprowadza de facto Probierz to co przez ostatnie 5 miesięcy robił gość którego było to obowiązkiem, bo to nie tylko kwestia wyłącznie kasy, ale też kompetencji.

-Za poprzedni sezon odpowiada o tyle że nie powinien w trakcie jego trwania rozwalać drużyny, która i tak miała już swoje poważne kłopoty, po co było dolewać oliwy do ognia ..(współodpowiedzialność niezbyt wielka, ale jednak jest)..

- z Głowackim już rozmawiał o jego przyjściu Basałaj i przypisywanie jego przyjścia Bednarzowi, już zakrawa na bezczelność. To wyłącznie dobra wola i chęć gry ponownie dla Wisły ze strony Arka i nic ponad to.

i na koniec raz jeszcze krótko o starym, nowym dyr. sp Wisły J.B.:

raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie zrzucałbym na niego całej winy, ale uważam, że gość jest współwinny. .

Pełna zgoda. Dokładnie o tym i Ja piszę, po co wybielać postać, mającą część winy (kiedyś większą , teraz dużo mniejszą, bo kiedyś liczne decyzje transferowe, dziś jedynie brak wysokich kompetencji) za taką a nie inną sytuację w Wiśle.
Rzecz jasna za główne sznurki pociąga właściciel Sz. Pan B. Cupiał , a J. B. to tylko kolejny zderzak, nic więcej.

Ostatnio edytowane przez milosz : 03.08.2012 o godz. 04:07.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.08.2012, 00:01
Moje zdanie jest krótkie - jeśli do klubu przychodzi nowy prezes i zaczyna mówić, że w klubie nie ma kasy, stąd trzeba odstrzelić obcokrajowców, to taki gość pokazuje jedynie swój brak profesjonalizmu. Jedno pytanie - w jakim klubie pracował Bednarz zanim wrócił do Wisły?
Moja odpowiedź też będzie krótka - Bednarz nie pracował w żadnym klubie. Dlaczego? Bo jest przeciętnym albo wręcz słabym dyrektorem sportowym/prezesem. Czy jednak krytykowanie łysego za wszystko jest obiektywne? Czy to Bednarz odpowiada za ubiegły sezon? Czy krytykowanie go za obecne okienko ma sens jeśli nie wiemy jakimi środkami dysponował czy choćby na jakie pozycje zażyczył sobie piłkarzy Probierz? Chciałem jedynie zwrócić uwagę naczelnym krytykantom, że może wyżej od Bednarza należy szukać przyczyn takiego a nie innego przebiegu okienka transferowego. Zupełnie już nie potrafię zrozumieć umniejszania jego roli w pozyskaniu Głowy czy prawdopodobnym pozyskaniu Michela. Lysy geniuszem nie jest i jeszcze nie raz będę miał zapewne okazję do krytykowania jego posunięć (również nie podobała mi się wypowiedź w trakcie sezonu o piłkarzach - nie uważam jednak, by miało to wielki wpływa na wynik zespołu) ale na razie nie widzę wielkich potknięć Bednarza.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.08.2012, 04:08
Moje zdanie jest krótkie - jeśli do klubu przychodzi nowy prezes i zaczyna mówić, że w klubie nie ma kasy, stąd trzeba odstrzelić obcokrajowców, to taki gość pokazuje jedynie swój brak profesjonalizmu. Jedno pytanie - w jakim klubie pracował Bednarz zanim wrócił do Wisły?
Chyba krótka przygoda w Legii
.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.08.2012, 06:13
milosz napisał(a):Wyświetl post
Już widzę Grantara i serkac2 w geście Rejtana, bo J.B. dla nich ważniejszy niż Wisła jest przecież
Prosiłem cię już byś nie pisał co ja myślę bo brednie które wypisujesz o mnie nie mają nic wspólnego z prawdą.
To że nie opanowała mnie patologiczna awersja do Bednarza nie oznacza, że nie widzę Wisły.
Wręcz odwrotnie. Nie mam zamiaru dyskutować ciągle o gościu który z uwagi na fundusze jakimi dysponuje ma na drużynę znikomy wpływ.
A ty sobie klep i klep .... Bednarz be!, Bednarz fuj! Bednarz zbój !
Widzę że bez tego o Wiśle nie potrafisz myśleć i pisać.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2012, 06:29
Ale tu nie chodzi o to, jaki Bednarz jest, lub jakie podejmuje działania (bo wiadomo, że ma ograniczone fundusze), tylko jak się zachowuje. Po co te całe brednie, po co ta cała bufonada po objęciu stanowiska? Wtworzenie atmosfery grozy, załamania finansowego, co w istocie było wielkim picem na wodę... No i bzdurne deklaracje, których nie dotrzymał - a które dotrzymać mimo wszystko mógł (chociaż widać jak to się skończyło w przypadku innych drużyn granie Polakami...).
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.08.2012, 07:40
TRNKRN trafiles w sedno. Ale tez mozna latwo na to odpowiedziec caly kit byl po to aby uzasadnic wsteczny ruch pieniedzy, a ze kazde klamstwo ma krotkie nogi...
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2012, 08:05
Jeśli twierdzicie, że w Wiśle nie jest tak źle z pieniędzmi, to dlaczego są zwalniani ludzie z różnych pionów i określonymi gałęziami zarządza jedna osoba, chociaż wcześniej pracował nad tym cały zespół?

Rozumiem, że wstrętny Bednarz którego misją jest zniszczenie klubu, zapewne zburzenie stadionu i zapełnienie kibicami Wisły stadionu Legii, jest odpowiedzialny za te ruchy. Przecież to piąta kolumna.

---

Co do raportu, to mówi on tak naprawdę niewiele, bo nie podaje poziomu wydatków poza tymi kontraktowymi. Śmieszą mnie różne Wasze wyliczenia i udowadnianie, że określona pula kasy została w budżecie. Wysokości wynagrodzeń podane w raporcie nie obejmują na przykład prowizji dla menedżerów z tytułu transferów, nie ujmują też grantów dla zawodnika za podpisanie umowy. Ilu z Was wie ile w 2011 roku Wisła z własnej kasy włożyła w stadion? A włożyła i to niemało, bo kasa miasta jest od dłuższego czasu w jeszcze głębszej dupie. Gdzie w ogóle koszty zgrupowań, organizacji meczów itd.? I ktoś chyba zapomniał, że kurek z kasą która mogłaby podratować spółkę został gdzieś niedaleko Krakowa bardzo mocno zakręcony.

Finansowa pyta jest FAKTEM. Niezaprzeczalnym.

---

Tylu tutaj wielce troskliwych kibiców, wielkich fanatyków. Tylko czemu do kur*y nędzy karnety się sprzedają, tak jak się sprzedają?

---
Cytat:
Jeśli można mieć "ale" do Jacusia B. to za:
- obiecywanie LO wcześniej
- krytykowanie postawy Meleksa (najwyraźniej on nie lubi Meliksona ... nie mam pojęcia za co ale wszystkiego nie wiemy)
- mówienie że jakaś kasa na transfery jest ...
Grantar,

Jeśli chodzi o mówienie, że jest kasa na transfery to faktycznie mógł się ugryźć w język i nic nie obiecywać (ciekawe jakby forum zareagowało ) Z drugiej strony to jest tak, że wszystko zależy od tego którą nogą wstanie BC. Nie będę mówił jakiego niedoszłego transferu do Wisły byłem świadkiem, ale w pewnym momencie zawodnik był już dogadany, kwota transferu też, ogólnie wszystko klepnięte łącznie ze zgodą "rady nadzorczej" na transfer, a drugiego dnia (dosłownie) okazało się że "rada nadzorcza" zmieniła zdanie. W Wiśle wszystko zależy od góry, a właściwie od osób, które górze różne rzeczy podpowiadają. I tu jest problem.

Co do Bednarza i jego rzekomej niechęci do Meliksona (nic wprost nie zostało tak powiedziane), to różne ploty i ploteczki na jego temat dochodzą od pewnych osób, które w nieco innym świetle stawiają postawę zawodnika. Tyle.

---

To mój ostatni post w tym temacie. Wrócę do niego w grudniu, po rundzie. Wtedy ocenimy ktoś miał rację w kwestii polityki transferowej i czy faktycznie Bednarz sprowadził nas na dno, jak wielu to tutaj sugeruje.
Ostatnio edytowane przez hunter : 03.08.2012 o godz. 08:39.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 03.08.2012, 08:06
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Ale tu nie chodzi o to, jaki Bednarz jest, lub jakie podejmuje działania (bo wiadomo, że ma ograniczone fundusze), tylko jak się zachowuje. Po co te całe brednie, po co ta cała bufonada po objęciu stanowiska? Wtworzenie atmosfery grozy, załamania finansowego, co w istocie było wielkim picem na wodę... No i bzdurne deklaracje, których nie dotrzymał - a które dotrzymać mimo wszystko mógł (chociaż widać jak to się skończyło w przypadku innych drużyn granie Polakami...).
Jeśli chodzi o finanse to w tym samym poście piszesz że "ma ograniczone fundusze" a za chwile że załamanie finansowe to "pic na wodę".
Oczywiście kwestia w doborze słów. Dla mnie poziom wydatków na transfery w tym okienku to katastrofa. Podejrzewam ze bilans po wypożyczeniu Małego jest bliski zera a nawet ujemny.
Jeżeli Bonawentura pisze ze ocenia Bednarza po poziomie ściągniętych zawodników to winszuje mu obiektywizmu. Pytanie jest jakich zawodników dało się ściągnąć prawie za darmo.
Jeśli można mieć "ale" do Jacusia B. to za:
- obiecywanie LO wcześniej
- krytykowanie postawy Meleksa (najwyraźniej on nie lubi Meliksona ... nie mam pojęcia za co ale wszystkiego nie wiemy)
- mówienie że jakaś kasa na transfery jest ...
Tak w ogóle czasem B. coś chlapnie jęzorem ...nie przemyśli i lepiej by zachowywał się jak Valckx czyli no comments no contact ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 03.08.2012 o godz. 08:09.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 03.08.2012, 08:11
Boże. Nie zaglądałem tu przez kilka tygodni. Wchodzę, patrzę a tu wciąż ta sama żenująca dyskusja kilku chłopców o tym kto fajniej programuje, kto ile zarabia i jaki jest fajny. Idźcie sobie z tymi dyskusjami pod szkołę podstawową, tam rozstrzyga się kwestie tego kalibru.

W temacie głównym zaś - Bednarz z zadania czyszczenia kadry wywiązał się przyzwoicie, znalezienie lewego obrońcy w kilkanaście tygodni go przerosło. I to wyznacza dość precyzyjnie jego możliwości jako dyrektora sportowego.

Swoją drogą, może warto byłoby zmienić tytuł wątku, bo polityka to jednak działanie o charakterze świadomym, obliczone na efekt.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2012, 08:11
największy problem Bednarza to jest to że nie potrafi wyłowic tych perełek z niższych lig (gracze ofensywni),bo to że Kudłaty dysponuje ograniczonymi zasobami finansowymi to chyba wiadomo.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.08.2012, 08:31
Grantar napisał(a):Wyświetl post
...........- krytykowanie postawy Meleksa (najwyraźniej on nie lubi Meliksona ... nie mam pojęcia za co ale wszystkiego nie wiemy)................
jak to za co, za to, że Melex przez 1,5 roku gry w Wiśle (w tym czasie był też kontuzjowany) zagrał kilka razy więcej dobrych meczów niż kupiony przez niego za podobne pieniądze Tomas Jirsak......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.08.2012, 08:34
Największym problemem Wisły jest sam Cupiał, który położył na nią lagę. Bednarz jest jedynie pionkiem, od zwolnienia Basałaja w klubie wrócił PRL-owski styl zarządzania. Na pewno nikomu w tej chwili nie zależy na tym żeby budować silną drużynę.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.08.2012, 08:43
Ręce opadają. TRNKRN i Borys, widzieliście dane na temat przychodów? Jeśli tak, to jakim cudem możecie mówić, że załamanie finansowe jest "kitem", "picem na wodę"? Porównajcie sobie jak zmienią się przychody i wydatki w 2012 roku. Podpowiadam: przychody spadną znacznie bardziej niż wydatki. To, że w jednym roku udało się dopiąć budżet nie znaczy, że wszystko działa tak jak należy. Chyba chodzi o dopinanie budżetu co roku, a przy słabej postawie w lidze i braku gry w pucharach nie mamy na to szansy.

Pozwolę sobie też zwrócić uwagę forum na zastanawiające dane na temat wydatków na wynagrodzenia.

W 2008 stosunek wydatków na wynagrodzenia do przychodów mieliśmy na poziomie 62%, a przychód był znacznie niższy - 33,6 mln. Te 62% daje w takiej sytuacji 21 mln zł.

w 2009 73% z 30,1 mln zł, czyli 22 mln zł.

W 2010 46% z 27,2 mln zł, czyli 12,5 mln zł.

W 2011 to już było 59% z 55,4 mln zł, czyli 32,7 mln zł.

Wcale drastycznie nie zwiększono wydatków na płace i nie będzie to miało wpływu na działanie klubu w kolejnych latach. Nie i już!

Edit: Dane zaczerpnięte z kolejnych corocznych raportów Deloitte.
Ostatnio edytowane przez jova : 03.08.2012 o godz. 08:49.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 03.08.2012, 09:14
Nasze "zalamanie finansowe" to tak naprawde sciecie wydatkow ze wzgledu na brak pucharow. 1 przekaz ma jednak wydzwiek dramatyczny a drugi logiczny. Dzialanie w formie zmniejszenia budzetu musialo zostac przeprowadzone. Niestety jednak przedstawiono to, w taki sposob, ze o wlos nie dostalismy licencji, ze Cupiał wjechał na białym koniu, a ze wogole to wina Holendrow bo nadmuchali budzet placami. Zadne z tych stwierdzeń nie jest prawdziwe.

Dlatego też "załamanie finansowe" to pic na wode. Poprostu brak dodatkowych dochodow wymogł ciecia aby tego załamania nie było w przyszłóści. Cykl wszedł w faze spadkowa. Tyle.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 03.08.2012, 09:14
jova napisał(a):Wyświetl post
w 2009 73% z 30,1 mln zł, czyli 22 mln zł.
W 2010 46% z 27,2 mln zł, czyli 12,5 mln zł.
W 2011 to już było 59% z 55,4 mln zł, czyli 32,7 mln zł.
Wcale drastycznie nie zwiększono wydatków na płace i nie będzie to miało wpływu na działanie klubu w kolejnych latach. Nie i już!
No jak widać w 2011 nie było tragedii bo przychody wynosiły 55,4 mln ale przy drastycznym spadku dochodów w obecnym roku i uwzględnieniu kosztów stałych (np koszty użytkowania obiektów, licencji itp). Okaże się że NIE MOŻEMY SOBIE POZWOLIĆ na koszty płac na poziomie 32,7 mln.
Stąd na przykład rozpaczliwe proszenie Jaliensa by obniżył swoją gażę.
Stąd też pewnie "szalony" poziom kwotowy i sportowy w transferach.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 03.08.2012 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.08.2012, 09:56
Do milosza i reszty "znawcow", ktorzy tak napier.alaja na Bednarza - przypomnijcie sobie jak wyglądał ostatni sezon...

Valckx dostaje cel od Cupiala, ze w pierwszym sezonie pracy ma awansować do LM. Holender ściąga wiec zawodników, którzy (według niego) spełnia swoje zadanie. Jaliens, Lamey, Nunez, Paljic... gracze na JEDEN SEZON, dostają ogromne, jak na nasze warunki, wynagrodzenie. Według naszego dyrektora sportowego ci zawodnicy bez problemu poradzą sobie w IV rundzie kwalifikacji LM, ponieważ poziom jaki prezentują jest bardzo dobry. Przychodzi II runda, III... po spotkaniu rewanzowym Holender aż unosi się nad ziemia, drużyna pietnowana przez dziennikarzy pokonując dobry zespół mistrzów Bulgarii. Trafiamy na APOEL... każdy wie jak to się skończyło..

Valckx był pewny siebie, nie przyjmował do wiadomości, ze ten zespół może nie awansować do LM. Placil patalachom za grę ogromne pieniądze, ktore miały się zwrócić gdybyśmy do tej upragnionej LM trafili. .W ten sposób powstała dziura w budżecie klubu, nie było kasy nawet na regularne wypłaty. Kontrakty musiały być zmniejszone, na co większość piłkarzy przystało. Obraz poprzedniego sezonu zaciemnil fuksiarski awans z grupy LE. Valckx spier.olil cały poprzedni sezon i taka jest prawda, drogi miloszu.

Przychodzi wiec Bednarz, który ma praktycznie zerowe, w porównaniu do poprzedniego sezonu, srodki na transfery. Ściąga zawodników z karta w ręku ponieważ na kupno nie ma pieniędzy. Jak na takie warunki i tak poradził sobie dobrze, kadra jest skompletowana. Jest solidna pierwsza jedenastka, są zmiennicy. Tak naprawdę, gdybyś na wszystko trzeźwo popatrzyl, zauwazylbys ze nie ma się do czego przypier.olic.

Czekam na riposte
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 03.08.2012, 10:13
I kto tu napier... ?

Valckx mial cel LM ale... w I roku MP + LE a w drugim ta LM - zrodlo wypowiedzi Valckxsa i Maskaanta.

Po zdobyciu MP balonik napompowano LM w 1 podejsciu musi byc. Stad gracze na 1 SEZON.
Przychodzi okienko przed LM i dodatkowo stwierdza sie, ma byc LM i to bez znaczniejszych dodatkowych nakladow.

II, III runda, trafiamy na APOEL dla ktorego LM to nie pierwszyzna, ktory to nie zwalnia dyr i trenera co rok, ktory nie inwestuje gory pieniedzy ale robi to rok w rok. Odpadamy. Maskaant jest be czry goryczy dopelniaja derby, sypia sie kontuzje, Sobol, Malecki, Melikson, w lidze idzie slabo.

Valckx nigdy nie wyglaszal hurra optymistycznych zapowiedzi. Zazwyczal tonowal albo bylo no comment. Co do pensji na nasze warunki ogromne pieniadze - ok, na chec awansu do LM srednie co najwyzej.

Dziura nie powstala bo budzet byl planowany w ujeciu negatywnym, nie ma LE nie ma LM odpadamy w 1 rundzie, zarobki nie przekroczylu magicznych 60%. Valckx nie spie... sezonu, spier... go kontuzje ale tez oczywiste bledy transferowe - nie ma sily nie mozna miec 100% udanych.

Przychodzi wiec Bednarz, ktory ma byc "tuba" Cupiała i tylko tym. Informuje o tym, ze stoimy na krawedzi aby uwiarygodnic brak inwestycji. Budrzet trzeba sciac ale nie ma mowy o zlym stanie finansow, dlaczego? dlatego ze wiekszosc wpadek Valckxsa bylo na 1 rok wlasnie.

Bednarz kasy nie dostal sprowadzil kogo sprowadzil, sezon zweryfikuje, jesli bedzie brazyliano to w moim mniemaniu na walke o co najmniej podium brakuje "tylko" 1 ofensywnego zawodnika.

Bednarz zachowuje sie jak buc, jednak nie on tu rzadzi. Nie Bednarz czy Valckxs jest zly, aczkolwiek roznica klas jest niemniej jednak milosciwie panujacy znow sie obrazil i mamy tego skutki, wynnikiem tego jest stan obecny.

P.S Co do wypowiedzi Milosza nie popieram w 100 bo zmienil zdanie o 180% jak pisalem poczatkiem 2 rundy ze to wszystko padnie to on pisal, ze jestem naczelnym czarnowidzem. Rzeczywistosc pokazala inaczej.
Powód: P.S
Ostatnio edytowane przez borys : 03.08.2012 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.08.2012, 10:29
Kolego Birsa,
jak juz zaczynasz to zweryfikuj jakosc swoich argumentow przy wskazaniu Valcx i Paljic nalezalo by przestac czytac bo jak juz na poczatku widzi sie bzdure. LM miala byc w drugim sezonie j.w. Tylko nagle komus skoczylo cisnienie ze musi byc na juz. Druga sprawa kto dostal znowu takie wielkie wynagrodzenie. Dostali w ofertach dokladnie tyle co oferowano wczesniej gwiazdom na poziomie Garguly czy Lobo. A przy calym szacunku do pilkarzy Wisly. To Gula tak cienkiemu pilkarzowi jakim jest Nunez to niestety moze buty czyscic i to jest Patologia. TO nie Valcx rozjebal Wisle ona byla rozjebana juz dawno i nie mam watpliowsci ze gdyby dostal czas na dalsza prace to za 2 lata bylibysmy w zupelnie innym miejscu. Ale ty pokazujesz dokladnie ten sam tok myslenia na juz ma byc wszystko ekstra. Budowa klubu to LATA!
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 03.08.2012 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 03.08.2012, 10:42
borys napisał(a):Wyświetl post
stoimy na krawedzi aby uwiarygodnic brak inwestycji. Budrzet trzeba sciac ale nie ma mowy o zlym stanie finansow, dlaczego? dlatego ze wiekszosc wpadek Valckxsa bylo na 1 rok wlasnie.
A te nie-wpadki to po ile zarabiają? Jeśli nie było szastania pieniędzmi i przepłacania, to dlaczego wydatki na płace wzrosły o jakieś 50% w stosunku do poprzednich lat? Czy po ruchach transferowych z aktualnego okienka wrócimy do wydatków na wynagrodzenia na poziomie 20 mln zł? Raczej nie, prawda? Stąd stan finansów jest zły, bo już wiemy, że wydamy bardzo dużo w stosunku do prawdopodobnych przychodów.
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.08.2012, 10:51
Uwierz mi,ze za te pieniądze, które klub zapłacił za Jaliensa i Lameya można było ściągnąć przynajmniej 3 klasowych zawodników, Valckx zrobił z Wiselki dom starców dla swoich rodaków, którzy prezentowali zerowy poziom. Oczywiście, do budowy klubu potrzeba cierpliwości, która Cupialowi skończyła się po meczach z Levadia. Nie chodzi mi teraz o to, żeby wytykac błędy Cupiala bo gdyby jego nie było to dalej gralibysmy na zapleczu ekstraklasy.
Miłosz i reszta wykazuje się ogromna ignorancja, na ocenianie transferów i polityki klubu przyjdzie czas po zakończeniu sezonu, napewno nie teraz.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 03.08.2012, 10:55
Birsa napisał(a):Wyświetl post
Do milosza i reszty "znawcow", ktorzy tak napier.alaja na Bednarza - przypomnijcie sobie jak wyglądał ostatni sezon...

Valckx dostaje cel od Cupiala, ze w pierwszym sezonie pracy ma awansować do LM. Holender ściąga wiec zawodników, którzy (według niego) spełnia swoje zadanie. Jaliens, Lamey, Nunez, Paljic... gracze na JEDEN SEZON, dostają ogromne, jak na nasze warunki, wynagrodzenie. Według naszego dyrektora sportowego ci zawodnicy bez problemu poradzą sobie w IV rundzie kwalifikacji LM, ponieważ poziom jaki prezentują jest bardzo dobry. Przychodzi II runda, III... po spotkaniu rewanzowym Holender aż unosi się nad ziemia, drużyna pietnowana przez dziennikarzy pokonując dobry zespół mistrzów Bulgarii. Trafiamy na APOEL... każdy wie jak to się skończyło..

Valckx był pewny siebie, nie przyjmował do wiadomości, ze ten zespół może nie awansować do LM. Placil patalachom za grę ogromne pieniądze, ktore miały się zwrócić gdybyśmy do tej upragnionej LM trafili. .W ten sposób powstała dziura w budżecie klubu, nie było kasy nawet na regularne wypłaty. Kontrakty musiały być zmniejszone, na co większość piłkarzy przystało. Obraz poprzedniego sezonu zaciemnil fuksiarski awans z grupy LE. Valckx spier.olil cały poprzedni sezon i taka jest prawda, drogi miloszu.

Przychodzi wiec Bednarz, który ma praktycznie zerowe, w porównaniu do poprzedniego sezonu, srodki na transfery. Ściąga zawodników z karta w ręku ponieważ na kupno nie ma pieniędzy. Jak na takie warunki i tak poradził sobie dobrze, kadra jest skompletowana. Jest solidna pierwsza jedenastka, są zmiennicy. Tak naprawdę, gdybyś na wszystko trzeźwo popatrzyl, zauwazylbys ze nie ma się do czego przypier.olic.

Czekam na riposte
Ci goscie byli niby pierwszym wyborem Valcxa?Czlowieku on tych gosci sciagal za damo,nie dostasl zgody na Wasilewskiego nawet,Lamey czy Nunez mieli byc wg ciebie sowicie oplacani?Wiesz gdzie oni grali zanim przeszli do Wisly? nie mial gotowki na transfery przed LM, za kase zalatwil jeszcze wypozyczenie Bitona niedrogo.Valcx tez mial prawie zerowe.I tak zrobil zespol w pol roku ,ktory wygral lige i gral z powodzeniem w LE, a jak ten zespol wygladal po transferach Basalaja w sezonie zanim Stan rozpoczal prace wszyscy wiemy.Popatrz na Wroclaw i Poznan, tam widac efekty jak sie za to zabieraja Polscy specjalisci.Cupial chcial zeby Valcx zrobil mu profesjonalny klub a to i tak byly minimalne koszta, zeby taki stworzyc, niestety rzeczywistosc szybko Bogusia przerosla i przekonal sie, ze krezusem jest na warunki polskie, ale w europie tylko pionkiem, dlatego wystraszyl sie i sprowadzil Bednarza, ktory mial tylko obnizac wydatki gdzie sie da.Miedzy Valcxem a Bednarzem jest przepasc, smiech porownywac tych ludzi pod wzgledem kontaktow na zachodzie, rozpoznania rynku i transferow.W PSV gdzie Valcx pracowal kilka lat z powodzeniem, i obracal milionami to Bednarz moglby pracowac, ale z mopem i wiadrem.Przeciez my nawet porzadnej lawki rezerowych teraz nie mamy, a na prawej obronie zostalismy z Burliga, tylko czekac jak w podstawowym skladzie wybiegnie Sikorski,ha.Nie ma sie czego czepiac?jasne.Lepiej sie modl zeby sie dogadali z tym Brazylijczykiem bedziemy przynajmniej przyzwoitego LO mieli inczaczej zobaczysz tam paralityka Bunoze obronce na poziomie Wasiluka.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 03.08.2012 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 03.08.2012, 11:05
Nie da się wejść Polakami do LM, Valckx dobrze o tym wiedział, sprowadzając doświadczonych graczy. "Doświadczenia się nie kupi"
.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.08.2012, 11:15
Może i tak, ale czy za 300kilo nie da się nigdzie na Świecie znaleźć gościa na prawą obronę, który ma siłę biegać i nie jest wypalony ? To samo ze środkowym pomocnikiem Nunezem. Nie wiem ile zarabiał, ale zakładam, że ze 2 setki też musiał łyknąć.A nawet nie był nigdy środkowym pomocnikiem zanim tu przyszedł. Na prawdę nie było lepszych ? Przecież Lamey, Diaz, Paljic, Jaliens - taka obrona to kpina, w ogóle cud że jakieś rundy przeszliśmy z nimi.
..
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 03.08.2012, 11:18
Jesli nie wpadki tzn. ze przynajmniej moga sie zwrocic tak? Wiec warto utrzymywac.

Wzrost wydatkow na pensje - liczysz w skali T-ME czy druzyny aspirujacej do LM? Szastalismy jak na ligowca czy jak na kogos kto chce awansowac do LM?

To co piszesz zostalo juz odzwierciedlone w scieciu budzetu o 15 mln prawda? (czyzby budzet zakladal mozliwa strate - jesli nie pozbedziemy sie wysokich pensji - niemozliwe)
Ostatnio edytowane przez borys : 03.08.2012 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.08.2012, 11:18
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
W temacie głównym zaś - Bednarz z zadania czyszczenia kadry wywiązał się przyzwoicie, znalezienie lewego obrońcy w kilkanaście tygodni go przerosło.
Widzę, że tworzy tu się jakiś nowy mit- Bednarza czyściciela. No, a cóż on takiego dokonał ten nasz Herkules w wiślackiej stajni Augiasza? Wszyscy, którzy odeszli (poza Małeckim) mieli skończone kontrakty i cała robota Bednarza polegała na zamknięciu za nimi drzwi. Aha, zapomniałbym o największej zasłudze pana Jacka. Udzielił paru wywiadów, w których zadekretował "bidę z nyndzą" w klubie. Jak na tytuł Wielkiego Czyściciela, to trochę za mało, nie?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 03.08.2012, 11:37
Z jakiego czyszczenia kadry sie wywiazal przyzwoicie, odeszli goscie, ktorym skonczyly sie kontrakty, jak jest taki skuteczny, to niech sie pozbedzie Jaliensa,Jovanica i Bunozy, bedzie kasa na kontrakt dla solidnego PO.A ten Nunez jak mu sie chcialo grac, to z Apoelem czy Fulham radzil sobie swietnie, sp nam Standard, ale jakbyscie zobaczyli na boisku Mile, czy Kazimierczaka z takimi przeciwnikami, to oni by sobie pilki nie kopli.Naprawde wierzycie, ze Sobol w tej chwili dorownuje Nunezowi?Czy jakis Chrapek, bo zagral kilka dobrych meczow w 1 lidze?Nie sadze, zeby Nunerz ,ktorego klub spadl z argentysniej ekstraklasy,on niemal stamtad uciekl przed kibicami, dostal 200 tys euro, raczej Mila tyle dostaje czy inne zlomy ligowe.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 03.08.2012 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 03.08.2012, 11:44
Jesli nie wpadki tzn. ze przynajmniej moga sie zwrocic tak? Wiec warto utrzymywac.
Nie wiem co miałeś na myśli pisząc o wpadkach. Użyłem Twojej terminologii. Moim zdaniem wpadka to każdy zawodnik z kiepskim stosunkiem ceny do jakości.
Wzrost wydatkow na pensje - liczysz w skali T-ME czy druzyny aspirujacej do LM? Szastalismy jak na ligowca czy jak na kogos kto chce awansowac do LM?
Drużyny aspirującej do LM, która nie ma zagwarantowanego miejsca w eliminacjach. Wydawaliśmy pieniądze, które mogliśmy zarobić w przyszłości i okazało się, że się przeliczyliśmy. Zostaliśmy drużyną, która nie grając w pucharach może odnieść sukces tylko w skali T-ME, a wydaje pieniądze jakby walczyła o LM.
To co piszesz zostalo juz odzwierciedlone w scieciu budzetu o 15 mln prawda? (czyzby budzet zakladal mozliwa strate - jesli nie pozbedziemy sie wysokich pensji - niemozliwe)
Nie wiem. Twoim zdaniem możemy sobie pozwolić na jakieś większe inwestycje? Bo mi wychodzi, że nie ma na to szans, bo tniemy co się da by nie mieć strat.
Ostatnio edytowane przez jova : 03.08.2012 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów