|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wybaczcie za offtopa, ale oglądniemy któryś z polskich meczy w telewizji?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Jeśli opierasz na nim swoje wnioski że nasz poziom się podniósł to gratulueje. Jeśli uważasz że dlatego bo Polska podskoczyła w klasyfikacji to też gratuluje. POLSKA jest tam dlatego bo głównie punktowała amica i gówno to się ma do progresu naszyj ligi. Podobna sytuacja ma się z Duńczykami tj. punktowała głównie Kopenhaga wiec chyba nie znaczy to że poziom tamtej ligi się podniósł ? Ale wy tłoczcie dalej. Już nawet napisaliście że jeśli w tej edycji nastąpi klapa to wcale nie bedzie to oznaczać obniżenia poziomu, hmmm ciekawa teza. Przecież to gołym kurna okiem widać że jest gorzej niż było hehe. Progres jest wtedy gdy kluczowe drużyny podnoszą swój poziom a nie kiedy kraj notuje awans lub spadek w waszym zacnym rankingu. Bo na lokatę wpływa wiele czynników bezpośrednio niezależnych od zainteresowanego kraju. Nawet nie punktując możesz awansować! więc sorki ale wyciąganie wniosków że nasz poziom się podnosi na płaszczyżnie sumy wyników z 5 ostatnich lat jest poprostu idiotyczne. To miało by sens tylko wtedy gdyby zrobić coroczne zestawienie a następnie porównać lokaty jakie osiągnięto rok, dwa lub trzy lata wczesniej przez daną federację. Obecnie to ja mogę powiedzieć tylko tyle że suma punktów z sezonów 2007 - 2011 jest większa lub mniejsza sumie punków z sezonów 2002 - 2006 tj 17.000 : 19.916 Bobku ja rozumiem że lubisz wyciągać zdania z kontekstu a następnie dosztukowywać do nich swoje tezy ale bez przesady, szanujmy się...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
||||
NA TLE RYWALI - a więc może być też tak, co wątpliwe ale jednak, że np. poziom całego rejonu od 16 do 30 miejsca się obniża, to znaczy zdecydowana większość krajów z tego rejonu jest słabsza, dlatego my stojąc w miejscu robimy na tle rywali postęp, albo też np. wolniej się cofamy niż inni. Niech każdy sobie odpowie, czy rzeczywiście jest tak, że poziom piłki w tym rejonie spada.
Druga sprawa, argument, że tylko "amica" punktowała dużo dla Polski - jakoś tej "amiki" nie było w poprzednim sezonie w pucharach, a osiągnęliśmy rekordowy w ostatnich latach dorobek, wytłumacz mi to z łaski swojej, jak to możliwe, skoro punktuje tylko "amica"...? Czekam na odpowiedź z niecierpliwością. Podobna sytuacja ma się z Duńczykami tj. punktowała głównie Kopenhaga wiec chyba nie znaczy to że poziom tamtej ligi się podniósł ? Ale wy tłoczcie dalej. Już nawet napisaliście że jeśli w tej edycji nastąpi klapa to wcale nie bedzie to oznaczać obniżenia poziomu, hmmm ciekawa teza.[/QUOTE] Gołym okiem to sobie można...Na oko też wszak widać, że pod względem wybiegania i organizacji w grze defensywnej, taktyce gry defensywnej i powrotu do defensywy w czasie kontry jest o niebo lepiej, niż było kiedyś. I rozstrzygnij, kto ma racje?
Jakim cudem?
Niemniej jednak w tym jest problem, że każdy z nas inaczej rozumie postęp - dla Ciebie postęp to tylko to co widzisz, atrakcyjność spotkań, dla innych to coś więcej, czynników na to wpływających jest więcej a podstawowym czynnikiem jest bezpośrednia rywalizacja z rywalami w Europie. |
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Źle zrozumiałem. Myślałem, że ci chodzi, że można nie zdobyć punktów w danej rywalizacji, a awansować rundę dalej. Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.08.2012 o godz. 19:22.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Patrzac na obecne wyniki polska pilka to dno.
Amikorz 0:1 w plecy, Nowa Legia 0:2. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widzisz, kolejny dowód, że nie czytasz co Ci się pisze, albo (niestety) nie rozumiesz. Szkocja w tym przypadku nie spadła dlatego, że odpadły jej punkty, tylko dlatego, że cztery kolejne sezony osiągali żenujące wyniki, na poziomie Gruzji czy Węgrów. Nie brak jednego sezonu zadecydował, tylko cztery kolejne słabe sezony - nikt im nie bronił cztery kolejne lata zdobywać podobne rezultaty. Jak chcesz dokładniej to opisane, to poszukaj kilka stron wstecz.
Zresztą ciekawa rzecz, chcesz z jednej strony, żeby o rankingu decydowały ostatnie dwa, góra trzy sezony, a narzekasz że szkotom odpada z rankingu sezon sprzed pięciu lat...To jak to w końcu jest? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||||||||
|
[QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Podałem ci przykład Szkocji, że jeden sezon może cie wywindować lub strącic w otchłań. To niewiele ma wspólnego z poziomem w realnym świecie. Przykłady można mnożyć... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
patrz przykład Szkocja tj odpadnięcie wysokiego lub niskiego wyniku z przed pięciu lat diametralnie zaważa na pozycji i nijak się ma do sumy z 5 ostatnich lat. Czynnik2) Punktująca tylko amica mimo odpadniecia wszystkich drużyn na niskich strzeblach rozgrywek winduje całą federację To samo w przypadki innych krezusów krajowych jak Kopenhaga, Anderlecht, Apoel itp itd Czynnik 3) Bardzo duza zależnośc od ilości drużyn występujacych w pucharach tj lepiej mieć 3 dobre niż 4 średnie drużyny. Cytat:
Cytat:
Tak jak widzisz postęp w transporcie kolejowym np lokomotywa parowa : pociąg elektryczny tak samo widzisz postęp w piłce nożnej. Postęp na przykład zrobiła liga niemiecka natomiast regress liga włoska . To widać gołym okiem bez jakichkolwiek magicznych wykładni z 5 ostatnich sezonów. A polska liga nie zrobiła kroku w wprzód, a wręcz przeciwnie. Dzięki |
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ruch 0:1, Lech 0:2, Legia 0:2. Szkoda słów.
edit. Legia strzeliła, jak utrzymają to spokojnie przejdą dalej. Ruch 0:2 także mogą się skupić na lidze
Ostatnio edytowane przez cinekw : 02.08.2012 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Lecdh 0-2
Legia 0-2 Ruch 0-1 Edit: Legia 1-2 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Że niby euro 2012 napedzi koniunkture na poska pilke? hehehe
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Więc rok wcześniej byli zajebiści i trzymali się w czybie? a po roku zostani zdeklasowani o nascie pozycji? Jak to się ma kolego do faktycznego i realnego ich poziomu? I tu masz właśnie złoty przykład ile wart jest ten twój ranking! Rok wcześniej cacy a rok póżniej dno! Mimo trzymania średniej krajowej hehe!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech 0-3, Ruch 0-2
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś jeszcze złudzenia odnośnie polskiej piłki ? Aha, zapomniałem " Nic się nie stało Polacy, nic się nie stało "
hymn zawsze usłużnej bandy głupków tak ochoczo lansowanej w prorządowych mediach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
No i chyba mamy wreszcie efekty szalonej walki o mistrzostwo ostatnich lat i niesamowitego wyścigu zbrojeń polskich klubów. W Polsce po prostu nikt poważnej piłki robić nie chce. Szkoda... do dziś się łudziłem, że coś jeszcze z tego będzie. Ale widocznie nie... Dno.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda Śląska, ale reszta elegancko
Przynajmniej nie będzie podniecania się meczami Amiki i Legiuni w LE. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie mam słów żenada
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
RW88 Polecam wyniki naszych Polskich drużyn! Ave progres !
A teraz się cofnij i zobacz kilka postów wcześnie moje prognozy, hehe Daj juz spokój tym twoim LOGICZNYM tezom.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Waż słowa, na razie tutaj jedna osoba się kompromituje.
I tu masz właśnie kolejny przykład słabości Twojej logiki. |
||
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
W sumie temat mozna zamknac do przyszlego sezonu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
E nie, Legia może jeszcze spokojnie awansować.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dzisiejsze wyniki polskich druzyn wywolaly wielki usmiech na mojej twarzy . Bez Wisly w pucharach moje zainteresowanie w tym roku przekladalo sie tylko na sprawdzeniu wynikow po zakonczonych meczach .Ciekawe co teraz z napinka gosci z Chorzowa , Poznania czy Warszawy .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Takiego w.......u nie było nigdy w historii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
To jest masakra co ci szwedzi z nami zrobili, takich wp... nie zaliczalismy nawet z Hiszpanami.Niestety, ale w ch nas ich liga przeskoczyla obecnie.Legia sie cudem uratowala, a dokladnie Ljuboja ja ocalil i powinna awansowac, ale w tym roku raczej nie bedziemy mieli druzyny w LE.Coz trzeba wygrac lige i wracac do pucharow osobiscie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakim trzeba być magikiem żeby stwierdzić ze poziom spadł z 18 na 27 ?! Waż na to : Odniose się do całości : Widać że nie jesteś taki bystrzacha na jakiego się lansujesz.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
PMSz w najlepszym wydaniu ...
Zapowiada się na totalną kompromitację polskiej piłki klubowej! |
|