The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 17:42
Wybaczcie za offtopa, ale oglądniemy któryś z polskich meczy w telewizji?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.08.2012, 18:47
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Bobek90, to nie ma sensu. Raz po raz obalamy te argumenty, ale on tego kompletnie nie czyta, widocznie to przekracza jego możliwości i powtarza te dyrdymały cały czas, bo "wie lepiej". Radziłbym odpuścić.

E: Co do Śląska...no cóż, grali całkiem fajnie jesienią 2011, mimo że już wtedy nie był to poziom na puchary, potem na wiosnę grali bardzo słabo, mimo to dociułali wystarczającą ilość punktów, bo Legia, Lech i Wisła były w kryzysie. Nie można było liczyć na coś więcej, skoro po sezonie 2011/2012 drużyna Śląska jest...jeszcze słabsza, niż ta wiosną! Odszedł Celeban, który nie dość, że był bardzo, bardzo solidnym obrońcą, to jeszcze strzelał sporo goli, odszedł doświadczony Madej, który w jakiś sposób napędzał te ich akcje (5 goli i 4 asysty), totalnie bez formy są jedyni napastnicy w drużynie, czyli Diaz i Voskamp, słabo wygląda Mila, BEZNADZIEJNY po kontuzji jest Kazmierczak. W drużynie nie ma też całkiem niezłych i doświadczonych stoperów, czyli Pietrasiaka i Fojuta, odszedł też Sztylka, który zapewne trzymał tą ekipę w szatni. W zamian nie przyszedł praktycznie nikt, Grodzicki i Patejuk to co najwyżej uzupełnienie składu, jeśli mówimy o drużynie, która chce się bić o LM, natomiast Kowalczyk nie może zrobić różnicy, skoro był zbyt słaby na Zagłębie Lubin.

Jestem pewien, że aktualny Śląsk nie wyznacza poziomu ligi (bo ma się nijak choćby do Śląska z jesieni) i jestem pewien, że w aktualnym sezonie czołówka będzie wyglądać zupełnie inaczej.
Sorki kolego ale co ty mi obaliłeś bo nie zauważyłem? Prosiłeś o moje argumenty to ci wypisałem dlaczego ten twój ranking jest gówno wart.
Jeśli opierasz na nim swoje wnioski że nasz poziom się podniósł to gratulueje. Jeśli uważasz że dlatego bo Polska podskoczyła w klasyfikacji to też gratuluje.

POLSKA jest tam dlatego bo głównie punktowała amica i gówno to się ma do progresu naszyj ligi. Podobna sytuacja ma się z Duńczykami tj. punktowała głównie Kopenhaga wiec chyba nie znaczy to że poziom tamtej ligi się podniósł ? Ale wy tłoczcie dalej.
Już nawet napisaliście że jeśli w tej edycji nastąpi klapa to wcale nie bedzie to oznaczać obniżenia poziomu, hmmm ciekawa teza.

Przecież to gołym kurna okiem widać że jest gorzej niż było hehe. Progres jest wtedy gdy kluczowe drużyny podnoszą swój poziom a nie kiedy kraj notuje awans lub spadek w waszym zacnym rankingu. Bo na lokatę wpływa wiele czynników bezpośrednio niezależnych od zainteresowanego kraju.

Nawet nie punktując możesz awansować! więc sorki ale wyciąganie wniosków że nasz poziom się podnosi na płaszczyżnie sumy wyników z 5 ostatnich lat jest poprostu idiotyczne.
To miało by sens tylko wtedy gdyby zrobić coroczne zestawienie a następnie porównać lokaty jakie osiągnięto rok, dwa lub trzy lata wczesniej przez daną federację.
Obecnie to ja mogę powiedzieć tylko tyle że suma punktów z sezonów 2007 - 2011 jest większa lub mniejsza sumie punków z sezonów 2002 - 2006 tj 17.000 : 19.916

Bobku ja rozumiem że lubisz wyciągać zdania z kontekstu a następnie dosztukowywać do nich swoje tezy ale bez przesady, szanujmy się...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.08.2012, 18:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Nawet nie punktując możesz awansować!
Jakiś przykład?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 02.08.2012, 19:04
Sorki kolego ale co ty mi obaliłeś bo nie zauważyłem? Prosiłeś o moje argumenty to ci wypisałem dlaczego ten twój ranking jest gówno wart.
Tylko wszystkie Twoje argumenty NIE MAJĄ SENSU, NIE MAJĄ ZBYT WIELE LOGIKI, co wiele razy Ci udowadnialiśmy. Przynajmniej te argumenty odnośnie rankingu.

Jeśli opierasz na nim swoje wnioski że nasz poziom się podniósł to gratulueje. Jeśli uważasz że dlatego bo Polska podskoczyła w klasyfikacji to też gratuluje.
Jeszcze raz, ostatni raz. Ranking wyznaczany jest na podstawie co rocznej bezpośredniej rywalizacji z klubami najpierw teoretycznie słabszymi, potem teoretycznie równorzędnymi, a następnie teoretycznie silniejszymi - jak Spartak, Fulham, Twente, Manchester City, Juventus, Salzburg, Dnipro i wiele innych. Dlatego możemy powiedzieć, że NA TLE RYWALI nasz poziom się podnosi.

NA TLE RYWALI - a więc może być też tak, co wątpliwe ale jednak, że np. poziom całego rejonu od 16 do 30 miejsca się obniża, to znaczy zdecydowana większość krajów z tego rejonu jest słabsza, dlatego my stojąc w miejscu robimy na tle rywali postęp, albo też np. wolniej się cofamy niż inni. Niech każdy sobie odpowie, czy rzeczywiście jest tak, że poziom piłki w tym rejonie spada.

POLSKA jest tam dlatego bo głównie punktowała amica i gówno to się ma do progresu naszyj ligi.
Już z zasady skoro "amica" tak świetnie punktowała, to biorąc pod uwagę fakt, że "amica" jest członkiem polskiej ligi i tylko raz z (aktualnie) czwartego ich sezonu w pucharach była w tej lidze mistrzem o czymś świadczy. Co więcej, raz radziła sobie świetnie z drużynami dużo silniejszymi, następnie odpadła z późniejszym finalistom i...nie zakwalifikowała się z tej słabej ligi choćby do LE o czymś świadczy.

Druga sprawa, argument, że tylko "amica" punktowała dużo dla Polski - jakoś tej "amiki" nie było w poprzednim sezonie w pucharach, a osiągnęliśmy rekordowy w ostatnich latach dorobek, wytłumacz mi to z łaski swojej, jak to możliwe, skoro punktuje tylko "amica"...? Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.

Podobna sytuacja ma się z Duńczykami tj. punktowała głównie Kopenhaga wiec chyba nie znaczy to że poziom tamtej ligi się podniósł ? Ale wy tłoczcie dalej.
Już nawet napisaliście że jeśli w tej edycji nastąpi klapa to wcale nie bedzie to oznaczać obniżenia poziomu, hmmm ciekawa teza.[/QUOTE]

Przecież to gołym kurna okiem widać że jest gorzej niż było hehe.
Gołym okiem to sobie można...Na oko też wszak widać, że pod względem wybiegania i organizacji w grze defensywnej, taktyce gry defensywnej i powrotu do defensywy w czasie kontry jest o niebo lepiej, niż było kiedyś. I rozstrzygnij, kto ma racje?

Bo na lokatę wpływa wiele czynników bezpośrednio niezależnych od zainteresowanego kraju.
Oświeć mnie, bo nie potrafię za bardzo znaleźć tych tajemniczych czynników. Chyba że chodzi Ci o to, że jednym z tych czynników są porażki rywali, w takim wypadku wybacz, ale naraziłbyś się na śmieszność.

Nawet nie punktując możesz awansować!
Jakim cudem?
To miało by sens tylko wtedy gdyby zrobić coroczne zestawienie i porównanie z lokatami osiągniętych rok, dwa , trzy lata wczesniej.
OK, więc jeszcze inaczej możemy stwierdzić - na przełomie ostatnich pięciu sezonów polska liga zrobiła postęp. Teraz będziemy precyzyjni. Zadowolony?

Niemniej jednak w tym jest problem, że każdy z nas inaczej rozumie postęp - dla Ciebie postęp to tylko to co widzisz, atrakcyjność spotkań, dla innych to coś więcej, czynników na to wpływających jest więcej a podstawowym czynnikiem jest bezpośrednia rywalizacja z rywalami w Europie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2012, 19:06
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jakiś przykład?
Zdobywamy 0 punktów a Szkocji odpada 10 punktów zbodytych 5 lat temu ... PASI?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.08.2012, 19:08
Źle zrozumiałem. Myślałem, że ci chodzi, że można nie zdobyć punktów w danej rywalizacji, a awansować rundę dalej. Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.08.2012 o godz. 19:22.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.08.2012, 19:19
Patrzac na obecne wyniki polska pilka to dno.
Amikorz 0:1 w plecy, Nowa Legia 0:2.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 02.08.2012, 19:23
No widzisz, kolejny dowód, że nie czytasz co Ci się pisze, albo (niestety) nie rozumiesz. Szkocja w tym przypadku nie spadła dlatego, że odpadły jej punkty, tylko dlatego, że cztery kolejne sezony osiągali żenujące wyniki, na poziomie Gruzji czy Węgrów. Nie brak jednego sezonu zadecydował, tylko cztery kolejne słabe sezony - nikt im nie bronił cztery kolejne lata zdobywać podobne rezultaty. Jak chcesz dokładniej to opisane, to poszukaj kilka stron wstecz.

Zresztą ciekawa rzecz, chcesz z jednej strony, żeby o rankingu decydowały ostatnie dwa, góra trzy sezony, a narzekasz że szkotom odpada z rankingu sezon sprzed pięciu lat...To jak to w końcu jest?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2012, 19:33
[QUOTE]
Tylko wszystkie Twoje argumenty NIE MAJĄ SENSU, NIE MAJĄ ZBYT WIELE LOGIKI, co wiele razy Ci udowadnialiśmy. Przynajmniej te argumenty odnośnie rankingu.
A twoje są pełne logicznej analizy? to zapraszam do lektury :

Cytat:
Jeszcze raz, ostatni raz. Ranking wyznaczany jest na podstawie co rocznej bezpośredniej rywalizacji z klubami najpierw teoretycznie słabszymi, potem teoretycznie równorzędnymi, a następnie teoretycznie silniejszymi - jak Spartak, Fulham, Twente, Manchester City, Juventus, Salzburg, Dnipro i wiele innych. Dlatego możemy powiedzieć, że NA TLE RYWALI nasz poziom się podnosi.
NIEPRAWDA! Ranking jest wyznaczany na sumie punktów z 5 ostatnich sezonów! A nie corocznej bezpośredniej rywalizacji.

Cytat:
NA TLE RYWALI - a więc może być też tak, co wątpliwe ale jednak, że np. poziom całego rejonu od 16 do 30 miejsca się obniża, to znaczy zdecydowana większość krajów z tego rejonu jest słabsza, dlatego my stojąc w miejscu robimy na tle rywali postęp, albo też np. wolniej się cofamy niż inni. Niech każdy sobie odpowie, czy rzeczywiście jest tak, że poziom piłki w tym rejonie spada.

Podałem ci przykład Szkocji, że jeden sezon może cie wywindować lub strącic w otchłań. To niewiele ma wspólnego z poziomem w realnym świecie. Przykłady można mnożyć...

Cytat:
Już z zasady skoro "amica" tak świetnie punktowała, to biorąc pod uwagę fakt, że "amica" jest członkiem polskiej ligi i tylko raz z (aktualnie) czwartego ich sezonu w pucharach była w tej lidze mistrzem o czymś świadczy. Co więcej, raz radziła sobie świetnie z drużynami dużo silniejszymi, następnie odpadła z późniejszym finalistom i...nie zakwalifikowała się z tej słabej ligi choćby do LE o czymś świadczy.
Ale to amica podniosła swój poziom a równocześnie swoje punkty. To nijak się ma na przełożenie ogólnokrajowe ..patrz : Sląsk W.

Cytat:
Druga sprawa, argument, że tylko "amica" punktowała dużo dla Polski - jakoś tej "amiki" nie było w poprzednim sezonie w pucharach, a osiągnęliśmy rekordowy w ostatnich latach dorobek, wytłumacz mi to z łaski swojej, jak to możliwe, skoro punktuje tylko "amica"...? Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.
Rekordowy wynik nie znaczy wcale progres. Popatrzmy w jakich okolicznościach to nastąpiło? No ale zawiłości rankingu i faworyzowanie druzyn rozstawinych wytłumaczyłem wcześniej ...dotyczy Wisły i jej dorobku 5-1. Pózniej to bida z nęndzą

Cytat:
Gołym okiem to sobie można...Na oko też wszak widać, że pod względem wybiegania i organizacji w grze defensywnej, taktyce gry defensywnej i powrotu do defensywy w czasie kontry jest o niebo lepiej, niż było kiedyś. I rozstrzygnij, kto ma racje?
Co jest lepiej? Kto grał lepiej ? ekipa Maaskanta czy ekipa Kasperczaka? No własnie więc przestań mi tutaj wyciągać własne odczucia

Cytat:
Oświeć mnie, bo nie potrafię za bardzo znaleźć tych tajemniczych czynników. Chyba że chodzi Ci o to, że jednym z tych czynników są porażki rywali, w takim wypadku wybacz, ale naraziłbyś się na śmieszność.
Czynnik 1)
patrz przykład Szkocja tj odpadnięcie wysokiego lub niskiego wyniku z przed pięciu lat diametralnie zaważa na pozycji i nijak się ma do sumy z 5 ostatnich lat.

Czynnik2)

Punktująca tylko amica mimo odpadniecia wszystkich drużyn na niskich strzeblach rozgrywek winduje całą federację
To samo w przypadki innych krezusów krajowych jak Kopenhaga, Anderlecht, Apoel itp itd

Czynnik 3)

Bardzo duza zależnośc od ilości drużyn występujacych w pucharach tj lepiej mieć 3 dobre niż 4 średnie drużyny.

Cytat:
OK, więc jeszcze inaczej możemy stwierdzić - na przełomie ostatnich pięciu sezonów polska liga zrobiła postęp. Teraz będziemy precyzyjni. Zadowolony?
Ale dlaczego postęp? Odnośnie do kogo? Poprostu zdobyła o 2 z hakiem punktów więcej niż 5 lat temu w sumie pięciu ostatnich sezonów. Bo majac sezon z 6pkt a w kolejnym np 3pkt odnosi się wrazenie spadku jednak nijak się to ma jeśli 5 lat temu sytuacja wyglądała np 3pkt a w następnym 4 pkt...

Cytat:
Niemniej jednak w tym jest problem, że każdy z nas inaczej rozumie postęp - dla Ciebie postęp to tylko to co widzisz, atrakcyjność spotkań, dla innych to coś więcej, czynników na to wpływających jest więcej a podstawowym czynnikiem jest bezpośrednia rywalizacja z rywalami w Europie.
kolego postęp po prostu jest widoczny!!!
Tak jak widzisz postęp w transporcie kolejowym np lokomotywa parowa : pociąg elektryczny tak samo widzisz postęp w piłce nożnej. Postęp na przykład zrobiła liga niemiecka natomiast regress liga włoska . To widać gołym okiem bez jakichkolwiek magicznych wykładni z 5 ostatnich sezonów.

A polska liga nie zrobiła kroku w wprzód, a wręcz przeciwnie. Dzięki
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.08.2012, 19:39
Ruch 0:1, Lech 0:2, Legia 0:2. Szkoda słów.

edit. Legia strzeliła, jak utrzymają to spokojnie przejdą dalej. Ruch 0:2 także mogą się skupić na lidze
Ostatnio edytowane przez cinekw : 02.08.2012 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.08.2012, 19:40
Lecdh 0-2
Legia 0-2
Ruch 0-1

Edit: Legia 1-2
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 02.08.2012, 19:40
Że niby euro 2012 napedzi koniunkture na poska pilke? hehehe
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2012, 19:43
No widzisz, kolejny dowód, że nie czytasz co Ci się pisze, albo (niestety) nie rozumiesz. Szkocja w tym przypadku nie spadła dlatego, że odpadły jej punkty, tylko dlatego, że cztery kolejne sezony osiągali żenujące wyniki, na poziomie Gruzji czy Węgrów. Nie brak jednego sezonu zadecydował, tylko cztery kolejne słabe sezony - nikt im nie bronił cztery kolejne lata zdobywać podobne rezultaty. Jak chcesz dokładniej to opisane, to poszukaj kilka stron wstecz.

Zresztą ciekawa rzecz, chcesz z jednej strony, żeby o rankingu decydowały ostatnie dwa, góra trzy sezony, a narzekasz że szkotom odpada z rankingu sezon sprzed pięciu lat...To jak to w końcu jest?
Kurde co ty piepszysz? Co to ma do rzeczy ze 3 ostatnie sezony były zenujace? a dlaczego niby to cię tak teraz to interesuje? Przeciez ranking to suma 5 ostatnich lat!

Więc rok wcześniej byli zajebiści i trzymali się w czybie? a po roku zostani zdeklasowani o nascie pozycji?

Jak to się ma kolego do faktycznego i realnego ich poziomu?

I tu masz właśnie złoty przykład ile wart jest ten twój ranking! Rok wcześniej cacy a rok póżniej dno!
Mimo trzymania średniej krajowej hehe!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Stary 02.08.2012, 19:44
Lech 0-3, Ruch 0-2
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.08.2012, 19:45
Ma ktoś jeszcze złudzenia odnośnie polskiej piłki ? Aha, zapomniałem " Nic się nie stało Polacy, nic się nie stało " hymn zawsze usłużnej bandy głupków tak ochoczo lansowanej w prorządowych mediach.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.08.2012, 19:46
No i chyba mamy wreszcie efekty szalonej walki o mistrzostwo ostatnich lat i niesamowitego wyścigu zbrojeń polskich klubów. W Polsce po prostu nikt poważnej piłki robić nie chce. Szkoda... do dziś się łudziłem, że coś jeszcze z tego będzie. Ale widocznie nie... Dno.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Szkoda Śląska, ale reszta elegancko Przynajmniej nie będzie podniecania się meczami Amiki i Legiuni w LE.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

nie mam słów żenada
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2012, 19:47
RW88 Polecam wyniki naszych Polskich drużyn! Ave progres !
A teraz się cofnij i zobacz kilka postów wcześnie moje prognozy, hehe

Daj juz spokój tym twoim LOGICZNYM tezom.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.08.2012, 19:48
Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.08.2012, 19:49
Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 02.08.2012, 19:50
Kurde co ty piepszysz?
Waż słowa, na razie tutaj jedna osoba się kompromituje.

Co to ma do zeczy ze 3 ostatnie sezony były zenujace? a dlaczego niby to cię tak teraz to interesuje? Przeciez ranking to suma 5 ostatnich lat!
Dlaczego mnie to interesuje? Może dlatego, że cztery z pięciu sezonów branych do rankingu są chyba znaczną częścią końcowego wyniku? Ja pier... z kim ja gadam?

Więc rok wcześniej byli zajebiści i trzymali się w czybie? a po roku zostani zdeklasowani o nascie pozycji?
Zadajmy sobie inne pytanie, byli oni wtedy w jakimś czubie? Ano nie byli. 10, 13, 16, 15, 18, 27...to są kolejne pozycje Szkocji. Tak, jeden świetny sezon ich trzymał jeszcze trochę wyżej, ale z pierwszej dziesiątki lecieli przez długie lata, a nie jeden sezon. I dlaczego się nie utrzymali w tym rejonie? Bo CZTERY OSTATNIE SEZONY grali słabo.

I tu masz właśnie złoty przykład ile wart jest ten twój ranking! Rok wcześniej cacy a rok póżniej dno!
Mimo trzymania średniej krajowej hehe!
I tu masz właśnie kolejny przykład słabości Twojej logiki.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 02.08.2012, 19:51
W sumie temat mozna zamknac do przyszlego sezonu
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.08.2012, 19:53
E nie, Legia może jeszcze spokojnie awansować.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Dzisiejsze wyniki polskich druzyn wywolaly wielki usmiech na mojej twarzy . Bez Wisly w pucharach moje zainteresowanie w tym roku przekladalo sie tylko na sprawdzeniu wynikow po zakonczonych meczach .Ciekawe co teraz z napinka gosci z Chorzowa , Poznania czy Warszawy .
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

RW88 Polecam wyniki naszych Polskich drużyn! Ave progres !
A teraz się cofnij i zobacz kilka postów wcześnie moje prognozy, hehe

Daj juz spokój tym twoim LOGICZNYM tezom.
No cóż...do dziś mieliśmy tendencję wzrostową, od dziś odnotowujemy regres. Trafiłeś na swój dzień, tyle.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.08.2012, 19:54
Takiego w.......u nie było nigdy w historii.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

To jest masakra co ci szwedzi z nami zrobili, takich wp... nie zaliczalismy nawet z Hiszpanami.Niestety, ale w ch nas ich liga przeskoczyla obecnie.Legia sie cudem uratowala, a dokladnie Ljuboja ja ocalil i powinna awansowac, ale w tym roku raczej nie bedziemy mieli druzyny w LE.Coz trzeba wygrac lige i wracac do pucharow osobiscie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Waż słowa, na razie tutaj jedna osoba się kompromituje.

Dlaczego mnie to interesuje? Może dlatego, że cztery z pięciu sezonów branych do rankingu są chyba znaczną częścią końcowego wyniku? Ja pier... z kim ja gadam?

Zadajmy sobie inne pytanie, byli oni wtedy w jakimś czubie? Ano nie byli. 10, 13, 16, 15, 18, 27...to są kolejne pozycje Szkocji. Tak, jeden świetny sezon ich trzymał jeszcze trochę wyżej, ale z pierwszej dziesiątki lecieli przez długie lata, a nie jeden sezon. I dlaczego się nie utrzymali w tym rejonie? Bo CZTERY OSTATNIE SEZONY grali słabo.

I tu masz właśnie kolejny przykład słabości Twojej logiki.
No to na jakiej podstawie wogóle twierdzisz ze ranking jest wykładnią progresu lu regresu federacji? Jeśli jeden jedyny sezon tak diametralnie potrafi obrócić wszystko do góry nogami!
Jakim trzeba być magikiem żeby stwierdzić ze poziom spadł z 18 na 27 ?!

Waż na to :

Odniose się do całości :

Widać że nie jesteś taki bystrzacha na jakiego się lansujesz.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

PMSz w najlepszym wydaniu ...

Zapowiada się na totalną kompromitację polskiej piłki klubowej!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów