The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2012, 16:11
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
ale kto mu tyle da, gdzie on ostatnio gral i kiedy, a juz od siedzenia na lawce go dupa boli, w zadnym klubie, ktory placi takie kontrakty nie dostanie gwarancji gry, spodziewam sie ,ze wroci do Polskiej ligi jak nie teraz to w zimie, bo obecnie za granica jego wartosc jest znikoma,a renoma tak samo,w Wisle napewno by sie przydal, gdyby sie odbudowal to bylby napastnikiem numer jeden, ale teraz to juz jest raczej pozamiatne, przynajmniej w tym oknie.Na nasza lige to napewno pilkarz wyzszej klasy,zaden z naszych obecnych napasnikow nie mialby najmniejszych szans na kontrakt w Trabzonie.
Ale co ma do tego czy ktoś mu tyle da do tego, że nas na niego nie stać?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.08.2012, 16:48
arti napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Paweł chce łykać po 500-600-700 t. euro/rok jak długo się da, po tym sezonie i tak nie ma żadnych MŚ/ME więc grać nie musi. Jak zechce teraz odejść z T to pójdzie i tak nie do nas tylko do kogoś kto mu tyle i przy okazji da większe szanse gry.
No tak masz rację bo w takie bierki to polscy piłkarze są bezapelacyjnymi zwycięzcami. Z drugiej strony jednak żeby grać w MS/ME wcale nie trzeba grać, można też odcinać kupony na co świetnym przykładem jest nasz Paweł. Co do kwestii jego zarobków to w tym wypadku chyba mało ważne jest ile on chce łykać, pytaniem jest ile ktoś zechce mu do tej japy wrzucić . Jednak reasumując na sucho, to obecnie Brozio stoi na równi z Duńczykiem...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2012 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.08.2012, 16:56
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jednak reasumując na sucho, to obecnie Brozio stoi na równi z Duńczykiem...
No, jest jedna podstawowa różnica.

Brozio może jeszcze rok sobie na ławce posiedzieć za niemałe pieniądze, zaś Duńczyk musi znaleźć klub na gwałt. Podejrzewam, że Paweł mógłby zrezygnować z części zarobków, żeby do nas wrócić, ale i tak byłyby to bardzo wysokie sumy - nawet za czasów Basałaja moglibyśmy mieć problem z podpisaniem go, a co dopiero teraz...

A przy tym nie jest to jakiś gwarant sukcesu, już ostatni sezon w Wiśle miał zwyczajnie słaby, postawienie na Pawła z gwiazdorskim kontraktem byłoby imo zbyt dużym ryzykiem.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.08.2012, 17:04
Ok. To możemy ustalmy nie tylko kto jest szrot, a kto nie, ale też ważniejsze, na kogo nas dzisiaj stać !?

Na piłkarza za 8 tyś tak, na zawodnika co sobie sam obniży wymagania bo ma sentyment do Wisły (vide Głowacki) też, na piłkarza niechcianego w innym polskim klubie (Sikorski) również i wreszcie na takiego co pierwszy raz przyjeżdża do Europy (grać zawodowo w piłkę), a nie załapał się do kadry olimpijskiej swojego kraju ale tylko u nas na zasadzie wypożyczenia , to na takiego też nas stać (Quioto), a poza tym ..to na kogo jeszcze !?

Doprawdy nie stać nas na nikogo !? Nie mamy nawet kilkuset tyś euro na transfer !? A może jest tak , że J.B. nie chce dokonać transferu znaczącego, bo to by było ryzyko, więc lepiej brać niemal darmo i ..trzymać się stołka.

Jest też i taka hipoteza, że nie ma zgody Cupiała na żadne znaczące transfery i stąd mamy blokadę (!?) ze strony Rady Nadzorczej, a J.B jest tylko kozłem ofiarnym, ot pierwszym do odstrzelenia, może i tak jest.
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.08.2012 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.08.2012, 17:16
milosz napisał(a):Wyświetl post
a J.B jest tylko kozłem ofiarnym, ot pierwszym do odstrzelenia, może i tak jest.
A może jest najzwyczajniej w świecie pracownikiem który ma wypełniać swoje obowiązki w ramach finansowych możliwości firmy (klubu)?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 01.08.2012, 17:23
Tak !? A jakie one są !?
Podobno wypożyczyliśmy Małeckiego, tak słyszałem i co i nic...zapowiadał J.B. że każde odejście piłkarza z jedenastki będzie uzupełnione, czyżby kłamał !? Podobno też, a sam tak twierdził są środki na transfery, czyżby mijał się z prawdą ..Sorry ale jego postępowania w tym względzie obronić się nie da.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2012, 17:28
L
Ok. To możemy ustalmy nie tylko kto jest szrot, a kto nie, ale też ważniejsze, na kogo nas dzisiaj stać !?

Na piłkarza za 8 tyś tak, na zawodnika co sobie sam obniży wymagania bo ma sentyment do Wisły (vide Głowacki) też, na piłkarza niechcianego w innym polskim klubie (Sikorski) również i wreszcie na takiego co pierwszy raz przyjeżdża do Europy (grać zawodowo w piłkę), a nie załapał się do kadry olimpijskiej swojego kraju ale tylko u nas na zasadzie wypożyczenia , to na takiego też nas stać (Quioto), a poza tym ..to na kogo jeszcze !?

Doprawdy nie stać nas na nikogo !? Nie mamy nawet kilkuset tyś euro na transfer !? A może jest tak , że J.B. nie chce dokonać transferu znaczącego, bo to by było ryzyko, więc lepiej brać niemal darmo i ..trzymać się stołka.

Jest też i taka hipoteza, że nie ma zgody Cupiała na żadne znaczące transfery i stąd mamy blokadę (!?) ze strony Rady Nadzorczej, a J.B jest tylko kozłem ofiarnym, ot pierwszym do odstrzelenia, może i tak jest.
A jeszcze sezon temu wszyscy zastanawiali sie czy peknie banka ojro za pilkarza w obecnym okienku!
A tu taki klops...
Winne przedewszystkim sa polskie media ktore odplywaja I porywaja nasza fantazje a rzeczywistosc okazuje sie delikatnie brutalna.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 01.08.2012, 17:46
Myślę, że jakby Bednarz miał kasę to jednak jakieś transfery bardziej znaczące by były.

Chyba, że mu Probierz odstrzeliwuje jego kandydatów i mówi, że jak ma taki szrot dostać, to on woli na młodych postawić

Osobiście nic do Bednarza nie mam, ostatni raz jak u nas był, to uważałem go za solidnego dyrektora sportowego, nie wypasionego, nie supersłabego, ale solidnego. Teraz jak widzę, że chyba dalszych transferów nie będzie to się zaczynam lekko denerwować. Ale też nie jestem pewien czy to jego wina, czy się razem z Probierzem nie mogą zgadać co do wyboru piłkarza, czy zwyczajnie góra przykręciła kurek.

Z drugiej strony z ostateczną krytyką Bednarza wstrzymam się do końca rundy, bo wtedy będzie widać jaka ta nasza kadra tak naprawdę jest. Chociaż jeśli nie zakontraktujemy jakiegoś ciekawego zawodnika na lewą obronę to pewnie się nieźle w....ię....

W ogóle ciekawi mi, jak to możliwe, że nie byliśmy w stanie wygrać batalii o Dudu z klubem 2 ligi meksykańskiej a teraz jest problem z zakontraktowaniem piłkarza, który na hasło Wisła prawie się posikał ze szczęścia.... Jest aż tak źle czy Bednarz tak dusi grosza? :<
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.08.2012 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 01.08.2012, 19:01
Teza że Probierz blokuje liczne propozycje transferowe Bednarza jest tak kuriozalna , że nie warto jej komentować, niby jakie prozycje, jakich kandydatów, ilu to niby było kandydatów na LO !?

Miłośnicy J.B. w coraz większym stopniu zaczynają żyć w nieistniejącym świecie, w świecie równoległym.

J.B. i solidność, haha, no tak bo za solidność czyli transfery na czas przed meczami z Levadią wywalono go z Wisły, tak, za solidność, profesjonalizm, za udane transfery, ogólnie ..w nagrodę za całokształt. Też lubię czarny humor.
_____
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
co do duetu Probierz -Bednarz to raczej ten drugi ma większe szanse na pożegnanie z Wisłą zwłaszcza że raz już pożegnał się z Wisłą.Probierz to ulubieniec C więc wyleci najwcześniej po sezonie w porównaniu do Bednarza który może stracić posadę jeszcze przed półmetkiem sezonu a którego łączono już raz ze Śląskiem
To wielce prawdopodobny scenariusz.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.08.2012, 19:09
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No tak masz rację bo w takie bierki to polscy piłkarze są bezapelacyjnymi zwycięzcami. Z drugiej strony jednak żeby grać w MS/ME wcale nie trzeba grać, można też odcinać kupony na co świetnym przykładem jest nasz Paweł. Co do kwestii jego zarobków to w tym wypadku chyba mało ważne jest ile on chce łykać, pytaniem jest ile ktoś zechce mu do tej japy wrzucić . Jednak reasumując na sucho, to obecnie Brozio stoi na równi z Duńczykiem...
Ma kontrakt więc jak się nie da wypchnąć to tyle właśnie T Mu będzie płacił. To że zagrał w ME nie grając w klubie i będąc bez formy jest jeszcze jednym dowodem na to jakim Smuda jest przypałem, ale to już inna historia.
Niedługi czas pokaże na ile wiarygodna jest ta informacja poniżej.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.08.2012 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2012, 19:20
arti napisał(a):Wyświetl post
Ma kontrakt więc jak się nie da wypchnąć to tyle właśnie T Mu będzie płacił. To że zagrał w ME nie grając w klubie i będąc bez formy jest jeszcze jednym dowodem na to jakim Smuda jest przypałem, ale to już inna historia.
Tylko że w świetle tych informacji to Paweł chyba sam będzie chciał rozwiązać kontrakt. Zresztą co miał zarobić to zarobił i być może teraz zajmie się graniem a nie zarabianiem.

Cytat:
Dobrze poinformowany portal fotomac.com.tr donosi, że reprezentant Polski chce iść w ślady swojego brata i najprawdopodobniej odejdzie z Tranbzonsporu. W lipcu z tureckim klubem rozstał się Piotr, który rozwiązał kontrakt. Podobnie może być z Pawłem, który raczej nie będzie miał szansy na regularną grę.

W rundzie wiosennej poprzedniego sezonu z tego powodu został wypożyczony do Celtiku Glasgow. W szkockim klubie też siedział na ławce rezerwowych i ostatecznie wrócił do Turcji. Wiosną dziennikarze znad Bosforu pisali, że napastnik może wrócić do Wisły Kraków.

Informacje potwierdził wiceprezes Jacek Bednarz, ale latem krakowianie podpisali kontrakty z Danielem Sikorskim i Romellem Quioto, więc wątpliwe, by chcieli zakontraktować Brożka.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.08.2012, 20:44
Co do Bednarza to Śląsk ,Legia,albo GKS Polonia W-wa w najbliższej przyszłości któryś z tych klubów będzie dziękować Wiśle za Bednarza .Aczkolwiek najważniejsze żeby Legionista był z dala o od klubu z Reymonta.Tylko pytanie jakie są wasze typy kto za Bednarza
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.08.2012, 21:31
Dajcie spokój temu Bednarzowi.Wiadomo, wirtuozem nie jest,ale gdyby miał pieniądze ściągnał by dobrych piłkarzy.

Mi głupio pisać na temat Cupiała, bo co napize, zostanie to źle odebrane.
Napisze wieć "dziękuje, ale czasami lepiej ze sceny zejść niepokonanym"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.08.2012, 21:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój temu Bednarzowi.Wiadomo, wirtuozem nie jest,ale gdyby miał pieniądze ściągnał by dobrych piłkarzy.
Śliska teza.

Więcej by wydal - tak bym to określił. Taki z niego dyrektor sportowy jak z Bunozy LO.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.08.2012 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 01.08.2012, 23:04
Doprawdy lubię czarny humor, ten żart zaś jest świetny , kolejny Jirsak za 750 tyś, kolejni Łobo, Beto, Guła ..itd, itp.. Ja bym tam nie chciał wielu transferów tego Pana do Wisły, tylko jakiś jeden choćby fuks, nic takiego ..coś z przypadku, jakiś menago z dobrym graczem i nowy grajek na "102" u nas.. złudzeń co do profesjonalnej polityki transferowej nie mam, ale niech trafi choć w jedno ziarno, choćby z przypadku, z testów, cokolwiek ..
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.08.2012 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.08.2012, 23:20
Miejmy nadzieję, że Bednarza wyrzucą czym prędzej z Wisły. On nigdy nie miał nosa do transferów. Nigdy te transfery nie były dobrze przemyślane. Nigdy. Ani w Wiśle, ani w Legii.

Obrońcom Bednarza gratuluję dobrego samopoczucia, zastanawiam się jaki towar wciągacie? Sam bym chciał się tak czuć jak Wy, niestety nawet mój wrodzony optymizm przy Panu Bednarzu zamiera...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.08.2012, 00:01
Teza że Probierz blokuje liczne propozycje transferowe Bednarza jest tak kuriozalna , że nie warto jej komentować, niby jakie prozycje, jakich kandydatów, ilu to niby było kandydatów na LO !?

Miłośnicy J.B. w coraz większym stopniu zaczynają żyć w nieistniejącym świecie, w świecie równoległym.
Przestań p i e r d o l ić za przeproszeniem. Piszę stonowanego posta, sam nie wiem jaki do końca mam stosunek do Bednarza - on teraz na niego pracuje - a Ty mi tu u jakimś fan clubie. Co drugi Twój post to zakrzykiwanie kogoś kto tutaj wypowiada swoją opinie i powtarzanie w kółko tych samych zdań. Daruj sobie, naprawdę. Nie wiem wyjdź na zewnątrz, ochłoń, nie śledź forum 24/h czy czasem ktoś nie napisał czegoś choćby neutralnego o Bednarzu (strach pomyśleć cobyś zrobił jakby ktoś go pochwalił Chyba się zapluł i w szpitalu wylądował).

Na kolejną zaczepkę nie odpiszę, bo Ty i tak będziesz pisał swoje, fancluby, Bednarze, wywieść na taczkach, łysol winny wszystkiemu, oczywiście kryzys urojony, piłkarzy zawsze ściąga marnych, a nawet jak ściągnie dobrych to mu ktoś poleci, na pewno żadnych piłkarzy Probierzowi nie proponował nawet w formie pomysłu czy luźnego zapytania, bo przecież nie było tego w prasie. Poza tym Bednarz jest tak beznadziejny, że on w ogóle nie wie, że trzeba mieć jakieś opcje rezerwowe, czy trzeba w ogóle jakichkolwiek piłkarzy szukać. A nawet jeśli wie, to tego nie robi i czeka tylko na to co nam menedżerzy podeślą. W ogóle łysy legionista celowo osłabia nasz klub, żeby Legia zdobyła mistrzostwo i będzie psuł atmosferę i jątrzył, żeby Wisła znów mogła zagrać derby. Tym razem w 1 lidze. Aby litania odniosła należyty skutek trzeba przynajmniej raz wspomnieć słowo klucz - Levadia oraz drugie - Łobodziński.

eocik ;-)
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2012 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.08.2012, 00:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Przestań p i e r d o l ić za przeproszeniem. Piszę stonowanego posta, sam nie wiem jaki do końca mam stosunek do Bednarza
Stonowany post, chyba nie rozumiesz słów których używasz …Człowieku nie ośmieszaj się ..piszesz zwyczajne nonsensy i tyle. Na nic wulgaryzmy, nimi nie przykryjesz bzdury którą napisałeś o solidności J.B.. A to, że niewiele wiesz to akurat da sie zauważyć.A co do twojego stosunku do JB. to sam sobie przeczysz...

.. do Bednarza nie mam, ostatni raz jak u nas był, to uważałem go za solidnego dyrektora sportowego, nie wypasionego, nie supersłabego, ale solidnego.
Ha, ha, ha solidny dyrektor sportowy, to ten co go wywalili za niewypały transferowe, czy może za zbyt późne transfery przed meczami z Levadią .. „solidny” dobry żart.

(strach pomyśleć cobyś zrobił jakby ktoś go pochwalił
Niee pisanie że jest solidny to w ogóle nie jest chwalenie ..

że trzeba mieć jakieś opcje rezerwowe, czy trzeba w ogóle jakichkolwiek piłkarzy szukać
Ależ, wie, wie i dlatego mamy tylko testowanych czyli piłkarzy z przypadku..

W ogóle łysy legionista celowo osłabia nasz klub, żeby Legia zdobyła mistrzostwo
A to już tylko Twoja teoria, nikt tu jej nie prezentuje, poza Toba rzecz jasna, cóż podziwiam Twoją wyobraźnie.

. Aby litania odniosła należyty skutek trzeba przynajmniej raz wspomnieć słowo klucz - Levadia oraz drugie - Łobodziński.
Zmartwię Cię ale obok Łobodzińskiego było jesze wielu innych Beto i Jirsaków..

_____
A tak na poważnie to podziwiam ten upór w obronie Bednarza, to zaiste bardzo ciekawe. zjawisko.
_____
I mam do Ciebie też taka prośbę ..
Przestań p i e r d o l ić
No właśnie przestań.

Obrońcom Bednarza gratuluję dobrego samopoczucia, zastanawiam się jaki towar wciągacie? Sam bym chciał się tak czuć jak Wy, niestety nawet mój wrodzony optymizm przy Panu Bednarzu zamiera...
Też jestem tego ciekaw..
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.08.2012 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.08.2012, 08:14
http://www.wislaportal.pl/23125,Braz...nca_Wisly.html
Probierz napewno wie co robi... miejmy nadzieje, że ta wiadomość się sprawdzi bo Bunioza na lewej obronie to bylby kabaret...
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 02.08.2012, 08:15
"Michel Garbini Pereira, występujący ostatnio w greckim Arisie Saloniki, ma być nowym obrońcą krakowskiej Wisły - informuje "Dziennik Polski". Zawodnik jeszcze dziś powinien zjawić się w Krakowie, a zna go oczywiście trener Michał Probierz, który prowadził niedawno ekipę z Salonik. Brazylijczyk trafi do Wisły bez kwoty odstępnego, gdyż z Arisem rozwiązał kontrakt. Grecy od miesięcy nie wypłacali mu bowiem - podobnie jak i innym swoim zawodnikom - wynagrodzenia - czytamy ponadto na łamach "Dziennika Polskiego".

Michel ma 31 lat i 187 cm wzrostu. Jest wychowankiem Atlético Mineiro, z którego w latach 2004-2006 trafił do dobrze nam znanego Standardu Liège. Następnie wrócił do ojczyzny i grał dla Atlético Paranaense, Náutico oraz Vila Nova FC. W Grecji występował od 2010 roku"

http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_20797.html

wg transfermarkt ten koles zagral kilka razy w reprezentacji Brazylii, to napewno nie jest zaden ogor.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.08.2012, 08:37
Żaden ogór, a pierwszoplanowa postać Arisa. Aż mi się nie chce wierzyć, że ten gość może do nas trafić. Jeśli tylko (odpukać) nie spełni się casus Jaliensa, to będzie naprawdę olbrzymim wzmocnieniem.

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję, że Bednarza wyrzucą czym prędzej z Wisły. On nigdy nie miał nosa do transferów. Nigdy te transfery nie były dobrze przemyślane. Nigdy. Ani w Wiśle, ani w Legii.
Komentujesz rzeczywistość, czy piszesz ciągle co Ci się wydaje?

Odnieś się do ściągnięcia Marcelo. Poczekajmy parę godzin na to, czy naprawdę zakontraktują Garbiniego. Jeśli tak, to Ty i Twój przyjaciel Milosz powinniście dostać po banie. Bo sami pewnie dobrowolnie się nie zamkniecie.

No i jeśli to prawda, że ma zarabiać u nas mniej niż tam, a mimo wszystko przychodzi, to to powinno zamknąć usta wszystkim naczelnym krytykantom Bednarza. Jeśli oczywiście do transferu dojdzie.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 02.08.2012 o godz. 08:52.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.08.2012, 08:38
Jeśli to prawda.... to będę w szoku.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.08.2012, 08:44
ok, to teraz cie sprawdze- wymien pilkarzy z obecnej Wisly, ktorzy nie sa szrotem, bede mial porownanie czy jestes obiektywny.
Jak dla mnie jest tylko dwóch Melikson* i Pareiko*. I jeszcze dwa półprodukty piłkarskie: Chavez i Genkov, którzy mają trochę zalet a raczej więcej wad. Reszta to szrot... Czysto sportowy szrot jak Kirm i Bunoza, szrot w wyniku braku zdrowia jak Boguski, Sobolewski, Iliev czy też szrot w wyniku totalnego braku ambicji jak Jaliens. Czarek Wilk jest sztandarowym przykładem tzw. "ukrytego" szrotu. Ambicji mu nie brakuje i dla jednych to wystarczy... ale warunki fizyczne i totalny brak talentu do uprawiania tego sportu, słaba szybkość ruchowa i myślowa na boisku, idealnie oddaje typowego ligowego kopacza - ucieleśnienie szrotu. Ostatecznie szrot jest szrotem... i ciężko coś z tego będzie ukręcić. No ale jest jeszcze szrot do kwadratu, poziom Puszczy Niepołomic lub niżej jak Jovanović czy Brud. Do tego rodzaju szrotu jeszcze bym zaliczył - na szczęście już byłych piłkarzy Wisły - Paljicia i Nuneza.

* - Meliskon i Pareiko to tak trochę na wyrost... Maor miał dobrą rundę wiosenną 2011. Sezon 2011/12 to 4 góra 5 dobrych meczy w tym dwa z Litexem. Ogólnie sezon fatalny. Pareiko miał trochę lepszy od Izrealczyka i aż tak wyraźnie słabiej nie grał... ale widać, że jego forma leci w dół z każdym miesiącem. To co było w sezonie 2010/11 tak naprawdę powinno być mało istotne... Piłkarze Ślaską są świeżo upieczonym MP a już ma z nich polew cały kraj...
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.08.2012 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.08.2012, 08:45
Po tym jak wyczytalem jakie pieniadze zrabiaja te niedojdy(czyli polscy pilkarze) to slubuje dozgonna wdziecznosc Bednarzowi za to co robi! Zatruidnijcie nawet samych juniorow, a ja i tak przyjde na Wisle wiedzac, ze ograniczenia pilkarzy wynikaja z faktu ich jakosci jako nisko oplacanych, a nie z faktu zwyklego lenistwa!!! Wprowadzic ograniczenia placowe bo jak Sernas zarabia 100.000 na msc, albo Jodlowiec 80 tysi to sie scyzoryk otwiera!!1
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.08.2012, 09:33
Jeśli to prawda.... to będę w szoku.
Najwazniejsze, ze nie bedziemy musieli liczyc tylko na Bunoze na LO bo mnie strach ogarnia jak o takim rozwiazaniu sobie pomysle.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.08.2012, 09:42
Ten Brazylijczyk przyjdzie wyłącznie jako znajomości Probierza z Arisu, więc żeby nikt jego nazwiska nie zapisywał przy transferach Bednarza, bo on pokazał swojego Duńczyka i nie ma pomysłów, Probierz zaczyna go wyręczać jako dyrektora sportowego, to jest kuźwa śmieszne.
.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.08.2012, 09:43
Podstawowy zawodnik Arisu w zakończonym sezonie. Zanotował 3 asysty z Olympiakosem, Panathinaikosem i Panioniosem. W necie jest wiecej materiałów z ligi greckiej niż duńskiej co zrozumiałe, bo liga lepsza i popularniejsza. Ale z drugiej strony jak "szrot" z Danii stawia zaporowe warunki to jakie postawi zawodnik z lepszej ligi na dodatek podstawowy zawodnik ? Czy znowu nie zaskoczy Bednarza.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.08.2012 o godz. 09:47.
..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.08.2012, 09:52
"Michel Garbini Pereira, występujący ostatnio w greckim Arisie Saloniki, ma być nowym obrońcą krakowskiej Wisły - informuje "Dziennik Polski". Zawodnik jeszcze dziś powinien zjawić się w Krakowie, a zna go oczywiście trener Michał Probierz, który prowadził niedawno ekipę z Salonik. Brazylijczyk trafi do Wisły bez kwoty odstępnego, gdyż z Arisem rozwiązał kontrakt. Grecy od miesięcy nie wypłacali mu bowiem - podobnie jak i innym swoim zawodnikom - wynagrodzenia - czytamy ponadto na łamach "Dziennika Polskiego".

Michel ma 31 lat i 187 cm wzrostu. Jest wychowankiem Atlético Mineiro, z którego w latach 2004-2006 trafił do dobrze nam znanego Standardu Liège. Następnie wrócił do ojczyzny i grał dla Atlético Paranaense, Náutico oraz Vila Nova FC. W Grecji występował od 2010 roku"

http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_20797.html

wg transfermarkt ten koles zagral kilka razy w reprezentacji Brazylii, to napewno nie jest zaden ogor.
wrzucałem kiedyś jego kandydaturę jako propo w plotkach to mnie wyśmialiście
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 02.08.2012, 09:53
Kontrakt jest juz dogadany podobno, ten transfer to zasluga Probierza, o ile dojdzie do skutku.Spodziewam sie, ze jednak jemu dali powazny kontrakt,bo zrozumieli, ze czas przestac sie wyglupiac i sprowadzic prawdziwego pilkarza, w dodatku facet nie dostawal pieniedzy od kilku miesiecy, dlatego jego warunki nie moglby byc zbyt wygorowane.A ten dunczyk to c..a byla, dobrze, ze tak sie to skonczylo.Licze na kontrakt na dwa lata jak w przypadku Glowackiego.Jezeli juz trafia sie dobry pilkarz na korzystnych warunkach, to lepiej nie ryzykowac, ze po powrocie do pucharow znowu zostaniemy bez lewego obroncy.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 02.08.2012 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.08.2012, 09:54
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ten Brazylijczyk przyjdzie wyłącznie jako znajomości Probierza z Arisu, więc żeby nikt jego nazwiska nie zapisywał przy transferach Bednarza, bo on pokazał swojego Duńczyka i nie ma pomysłów, Probierz zaczyna go wyręczać jako dyrektora sportowego, to jest kuźwa śmieszne.
Niektórzy myla pozycję dyrektora sportowego z pozycją skauta.

Dodam, że w takim razie Valckx to też był amator bo mu Pareiko tez "podsunął" Franek, a nie sa go wynalazł
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów