|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Taka możliwość też istnieje. Z góry zakładasz, że odpuścili go z powodów sportowych, choć nikt czegoś takiego nie powiedział. Moim zdaniem to dziecinada i dopasowywanie faktów do teorii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Czyli coś te twoje informacje się nie pokrywają jak widać?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Przeczytaj treść - może podpisze, blisko Wisły plus jakieś cytaty z Onyszki.
Pewnie tj. przerobiony artykuł z wczorajszej GKrakowskiej - typowe dla ps. Swoją drogą po co łysy durniozaur był na obozie Na obozie przez parę dni jest gracz,łysy i trener i zamiast ściągnąć jeszcze agenta i pogadać za ile, na ile to towarzystwo się rozjeżdża w swoje strony i zaczyna negocjacje telefoniczno-mailowe. No na pewno tak jest łatwiej... Cóż... może się jeszcze dogadają, może kto inny, a może Bunoza:(
Ostatnio edytowane przez arti : 01.08.2012 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Rozwiń myśl, widocznie wiesz coś czego ja nie wiem.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytaliscie to? wywiad z Edmanem z Helsinborga, lezec mozna ze smiechu.Jest szansa pozbyc sie Jaliensa
![]() Polska liga też nie jest najsilniejsza. Ale jest lepsza. Polska ma 40 milionów mieszkańców, a Szwecja dziewięć. Przez to w waszej lidze prawa do transmisji telewizyjnych są trzykrotnie droższe niż w naszym kraju. Cóż więc z tego, że mamy lepszą reprezentację, skoro prawie wszyscy kadrowicze występują za granicą, a was stać na sprowadzanie dobrych zawodników spoza Polski? Gdy graliśmy z Wisłą, w tym zespole widziałem Kewa Jaliensa. Nie wyobrażam sobie, by taki zawodnik trafił do Szwecji. My mamy budżet w wysokości 11 mln euro. (...) Wcześniej w Heerenveen występował pan z Arkadiuszem Radomskim. Jak go pan wspomina? Doskonale. Arek jest jednym z najlepszych piłkarzy, z jakimi w życiu grałem. Chyba pan przesadza, występował pan przecież z gwiazdami Tottenhamu i reprezentacji Szwecji. Ale Arek był wtedy naprawdę fantastyczny. Należał do najlepszych pomocników w Holandii. Tyle że grał w Heerenveen, jest defensywnym pomocnikiem, więc trudno mu było zdobyć wielką sławę. To niejedyny Polak, jakiego poznałem. Z Holandii pamiętam jeszcze Ebiego Smolarka i Rząsę. We Francji grałem przeciw Jeleniowi. To dobry zawodnik podobała mi się jego gra. No i w Wigan grałem razem z Tomaszem Kupiszem. To pan znowu przesadził. On tam w ogóle nie grał, najwyżej może razem trenowaliście. Nieprawda. Graliśmy razem, tyle że w rezerwach. Ja zostałem tam przesunięty, gdy miałem problemy ze zdrowiem, i tak poznałem Kupisza. Spodobał mi się i dwa lata temu chciałem wziąć go do Helsingborga, ale nic z tego nie wyszło. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
O, widzę że mamy coś podobnego jak...
... sytuacja Bożok <-> Kirm.Nevermind. A już myślałem, że będziemy mieć nominalnego lewego obrońce, co prawda może się coś jeszcze zmieni - miejmy nadzieje. Ale wracają stare czasy : 31 lipca - Frederiksen podpisze kontrakt. 1 sierpnia - Frederiksen nie dla Wisły. ![]() ![]()
'Słowa mogą być jak promienie Roentgena; jeśli używać ich właściwie, przenikną wszystko. Czytasz i słowa cię przeszywają.'
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||
07/08 19 występów, 784 minuty 08/09 29 występów, ale wiele z ławki, stąd tylko 1453 minuty 09/10 17 występów, 595 minut Twoja interpretacja faktów: Frederiksen w Brondby, w lidze: 09/10 9 występów, ale 604 minuty 10/11 20 występów, 1587 minut 11/12 18 występów 1467 minut Nie wiem jak trzeba na te liczby spojrzeć, by uznać, że jedne przedstawiają zawodnika, który nie gra w swoim klubie, a drugi gra regularnie. W zimie Brondby sprowadziło 20letniego młodzieżowego reprezentanta Danii i odstawiło dwóch wcześniej rywalizujących na tej pozycji zawodników - Frederiksena (30 lat) i Rasmussena (35 lat). Ile w tym było decyzji czysto sportowej, ale ile chęci postawienia na młodego zawodnika, na którym można zarobić, ja nie wiem. Taki scenariusz też jest możliwy: Onyszko napisał(a):
Nie wiem czemu Frederiksen odszedł z Brondby i czemu nie podpisał kontraktu z Frankfurtem, ale wiem, że nie masz faktów potwierdzających Twoją z góry założoną teorię, że sprowadzamy szrot. To Twoje odczucie, opinia, a nie prawda. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra panie i panowie Lolek sie odezwał.
Spokojnie mam informację ,że ktoś ma być na testach koło piątku, nie wiem czy to Frederiksen, ale pewnie on........ , wszystko okaże się w piątek, albo dzień wcześniej jak przyjedzie......prasa pewnie rozdmucha, pozdro Więc czekamy do Czwartku lub Piątku. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jova-kazdy pilkarz poddawany testom sportowym w Wisle byl szrotem z Bednarzem szukamy tanich gosci z karta na reku, jezeli 30 letni facet wybieral sie na turniej dla bezrobotnych, to musi byc z nim naprawde zle. Pajlic - szrot. Frederisken- szrot. mozesz sobie grzebac w tych statystykach, ale to tego nie zmieni.Onyszko to gral w tej Danii 5 lat temu, taki sam dobry teraz ten dunczyk jak Radomski z relacji Edmana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piszecie o Edno, ze slaby, a facet byl na wypozyczeniu z PSV pol sezonu i mial konkurencje Kosowskiego i Uche na skrzydlach, dlatego sie nie przebil , bo byli lepsi,mielismy swietne skrzydla. Takiego Kirma to by zakrecil jak chcial.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla Edno konkurencją Kosa? ty wiesz o czym piszesz? Edno w Wiśle: II runda sezonu 2003/04 (debiut w marcu z Polkowicami - wtedy o ile pamiętam zadebiutowali Kłos, Kukiełka, Majdan, Kowalczyk. A gwiazdę w Edno widział ówczesny prezes Czerwiński.) Kosa w Wiśle:29.09.1999 – 10.07.2003; 01.07.2007 - 14.01.2008 W którym momencie niby ze sobą rywalizowali? Na PS czy Fifie? Uche w Wiśle wtedy był. Tyle tylko że grał na prawym skrzydle. A Edno na lewym. Taka drobna różnica. W meczu z Polkowicami i Świtem Nowy Dwór Mazowiecki wyszedł w podstawowym składzie (ze Świtem zmienił go Piotrek Brożek). Z Amicą i Wisłą Płock zmieniał Pietię na skrzydle. I tak skończyła się kariera Edno w Wiśle. Może szkoda że nikt nie miał cierpliwości do niego, może nie. Ja go zupełnie nie pamiętam. Tzn. wiem że był, w meczu z Polkowicami był strasznie wolny, reszty jego występów nie pamiętam amba fatima. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Nie ma zresztą co nad tym chyba gdybać, bo obecnie każdy nowy grajek wydaje się być wzmocnieniem. Oj źle się dzieje w naszym państwie, oj źle. Zarządzanie i jakiekolwiek planowanie przyszłości leży na poziomie piłkarskich piątek , jednak nie powinno to nas dziwic bo jaki Pan to taki kram.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2012 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak widzisz pozniej szlo mu calkiem niezle, umiejetnosci napewno mu nie brakowalo. http://www.wislaportal.pl/14510,Najl...o_wislaka.html
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z kolei mógł bym sie zgodzić z twoim osądem pod jednym warunkiem tzn. jeśli nasza polityka transferowa była by majstersztykiem a obsada pozycji była by konkretnie przemyślana i trafna. A obecnie o czym my tu gadamy? Wciąż brak LO a napastnicy jacy są to chyba wszyscy widzą. Cały myk polega właśnie na tym żeby wiedziec co planuje twój potencjalny nabytek i jakie są jego oczekiwania. Czy jesteś im w stanie sprostać itp itd... a nie działanie po omacku. Póżniej się dziwią że wychodzą takie problemy jak z Duńczykiem czy np. mogą wyjść z Brożkiem
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2012 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"- Jak to się stało, że z odległej Brazylii trafiłeś na boiska polskiej ekstraklasy? - Zrobiłem sobie wycieczkę po Niemczech i tam też zobaczył mnie trener Smuda. Spodobało mu się, jak gram, i zabrał mnie do Krakowa." z innego tekstu DP o Brasilii wynika, że to nie była wycieczka " Dokładnie cztery lata temu wiślacy sprowadzili filigranowego napastnika (tylko 168 cm wzrostu), gdy wpadł w oko trenerowi Franciszkowi Smudzie podczas tournee reprezentacji stanu Sao Paolo po Niemczech. " no chyba że on uważał że to wycieczka ![]() ja swojego zdania nie zmieniam: Brasilia to szrot. I za pierwszym razem i za drugim nic wielkiego dla Wisły nie zrobił. ps. to nie jest wujek google ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie ma szans, by Bednarz podpisał kogokolwiek się ceniącego. Sam się ustawił w takiej sytuacji i sam wypije to piwo. On dobrze wie, że nie ma po co chodzić do zarządu o dodatkowe środki na jakieś transfery, czy na zbyt duże (teraz każda jest za duża)gaże dla piłkarzy. Dla mnie Bednarz (piszę to z pozycji wiślackiej,a nie obserwatora polskiego rynku transferowego), to taka sama szkodliwa wersja J.Wojciechowskiego z Polonii, tyle że z drugiego końca kija. Jak tamten z wiślackiego punktu prawie całkowicie na parę lat rozregulował rynek transferowy, tak Jacuś przez obietnicę taniego mistrzostwa (mam silne przekonanie,że coś takiego wydukał,bo niby z jakiego innego powodu miałby dostać ponowną szansę przy Reymonta?) sprawił,że punkt akceptacji dla sprowadzania dobrych graczy załamał się całkowicie(a wiążę się to niestety z kasą). Rzecz jasna, Bednarz za długo na tym nie pojedzie (a z nim Probierz), ale na jakiś czas ma zajęcie.
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez arti : 01.08.2012 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale kto mu tyle da, gdzie on ostatnio gral i kiedy, a juz od siedzenia na lawce go dupa boli, w zadnym klubie, ktory placi takie kontrakty nie dostanie gwarancji gry, spodziewam sie ,ze wroci do Polskiej ligi jak nie teraz to w zimie, bo obecnie za granica jego wartosc jest znikoma,a renoma tak samo,w Wisle napewno by sie przydal, gdyby sie odbudowal to bylby napastnikiem numer jeden, ale teraz to juz jest raczej pozamiatne, przynajmniej w tym oknie.Na nasza lige to napewno pilkarz wyzszej klasy,zaden z naszych obecnych napasnikow nie mialby najmniejszych szans na kontrakt w Trabzonie.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|