The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2012, 09:03
Dlaczego głupio, sam pisałem, że nie wiadomo, czy z nim podpiszemy bo różne rzeczy się już działy, ktoś miał przyjść i się nie dogadywał itd. Zreszta to nawet było bardzo prawdopodobne. A z czasem mogę robić co chcę

Spoko, przyjdzie brazylijczyk z techniką. Jeszcze nawet nazwiska nie znamy, ale wiadomo, że jak z Brazylii to techniczny wymiatacz.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.08.2012 o godz. 09:08.
..
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 01.08.2012, 09:04
Nie rozumiecie mojej wypowiedzi, pisze wyraznie wole pilkarzy technicznych niz silowych, bo chcialbym zeby Wisla sie utrzymywala jak najdluzej przy pilce, ktokolwiek przyjdzie to i tak bedzie slaby, bo kasy na porzadny kontrakt Cupial nie sypnie.Czego sie boisz w pucharach nie gramy, w lidze bedziemy prowadzic gre, potrzebujemy kogos kto lepiej operuje pilka niz Pajlic.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.08.2012, 09:21
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Brasilia byl takim niewypalem? Byl lepszy napewno niz Nicinski,mial dobra lewa noge, podczas swojego pierwszego pobytu w Wisle w wielu meczach nalezal do najlepszych na boisku.Edno w Wisle nie dostal szansy, on wcale slaby nie byl, przeciez ci goscie byli w ch lepsi od takiego Sikorskiego.
Przyznam bez bicia, że przy pierwszym podejściu do Wisły go nie widziałem. Ale przy drugim zauważyłem, że prawej nogi praktycznie nie posiadał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.08.2012, 10:05
arti napisał(a):Wyświetl post
No i nie będzie szrota z Danii... cieszycie się?
Teraz naaaaaprzód - kto żyw biegiem po karnet
Hahaha Nawet po dwa, bo starczy.

Z dwojga złego wole Bunoze niż 'LO' na sztukę. Jakoś zaufania do Bednarza nie mam jeśli chodzi o transfery last minute....
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.08.2012, 10:40
a z jakich powodow, pijany przyszedl na trening?Nie byl lepszy od tych kolkow, ktorych tam mieli i go nie zatrudnili.
bo był dobry, ale nie aż tak by opłacało się dawać mu wysoki, jak na możliwości Frankfurtu, kontrakt?
Taka możliwość też istnieje. Z góry zakładasz, że odpuścili go z powodów sportowych, choć nikt czegoś takiego nie powiedział. Moim zdaniem to dziecinada i dopasowywanie faktów do teorii.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 10:57
jova napisał(a):Wyświetl post
bo był dobry, ale nie aż tak by opłacało się dawać mu wysoki, jak na możliwości Frankfurtu, kontrakt?
Taka możliwość też istnieje. Z góry zakładasz, że odpuścili go z powodów sportowych, choć nikt czegoś takiego nie powiedział. Moim zdaniem to dziecinada i dopasowywanie faktów do teorii.
Gosciu to Ty wymyslasz swoja teorie przeciw faktom, w slabiutkim obecnie Broendy nie gral tez z powodow pozasportowych?Czlowieku jak mozna sie tak oszukiwac?Dobry pilkarz nie wyladowal by poza kadra meczowa Broendby i nie pojechal by poddawac sie testom w jakims FSV Frankfurt,gdzie sie tylko osmieszyl,proste.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.08.2012, 11:05
http://wisla-krakow.przegladsportowy...702,1,727.html WTF ?!
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 01.08.2012, 11:10
Czyli coś te twoje informacje się nie pokrywają jak widać?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.08.2012, 11:11
Przeczytaj treść - może podpisze, blisko Wisły plus jakieś cytaty z Onyszki.
Pewnie tj. przerobiony artykuł z wczorajszej GKrakowskiej - typowe dla ps.
Swoją drogą po co łysy durniozaur był na obozie
Na obozie przez parę dni jest gracz,łysy i trener i zamiast ściągnąć jeszcze agenta i pogadać za ile, na ile to towarzystwo się rozjeżdża w swoje strony i zaczyna negocjacje telefoniczno-mailowe. No na pewno tak jest łatwiej...
Cóż... może się jeszcze dogadają, może kto inny, a może Bunoza:(
Ostatnio edytowane przez arti : 01.08.2012 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.08.2012, 11:14
(...)Dobry pilkarz nie wyladowal by poza kadra meczowa Broendby i nie pojechal by poddawac sie testom w jakims FSV Frankfurt,gdzie sie tylko osmieszyl,proste.
Rozwiń myśl, widocznie wiesz coś czego ja nie wiem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 11:28
Czytaliscie to? wywiad z Edmanem z Helsinborga, lezec mozna ze smiechu.Jest szansa pozbyc sie Jaliensa

Polska liga też nie jest najsilniejsza.

Ale jest lepsza. Polska ma 40 milionów mieszkańców, a Szwecja dziewięć. Przez to w waszej lidze prawa do transmisji telewizyjnych są trzykrotnie droższe niż w naszym kraju. Cóż więc z tego, że mamy lepszą reprezentację, skoro prawie wszyscy kadrowicze występują za granicą, a was stać na sprowadzanie dobrych zawodników spoza Polski? Gdy graliśmy z Wisłą, w tym zespole widziałem Kewa Jaliensa. Nie wyobrażam sobie, by taki zawodnik trafił do Szwecji. My mamy budżet w wysokości 11 mln euro.

(...)

Wcześniej w Heerenveen występował pan z Arkadiuszem Radomskim. Jak go pan wspomina?
Doskonale. Arek jest jednym z najlepszych piłkarzy, z jakimi w życiu grałem.

Chyba pan przesadza, występował pan przecież z gwiazdami Tottenhamu i reprezentacji Szwecji.
Ale Arek był wtedy naprawdę fantastyczny. Należał do najlepszych pomocników w Holandii. Tyle że grał w Heerenveen, jest defensywnym pomocnikiem, więc trudno mu było zdobyć wielką sławę. To niejedyny Polak, jakiego poznałem. Z Holandii pamiętam jeszcze Ebiego Smolarka i Rząsę. We Francji grałem przeciw Jeleniowi. To dobry zawodnik podobała mi się jego gra. No i w Wigan grałem razem z Tomaszem Kupiszem.

To pan znowu przesadził. On tam w ogóle nie grał, najwyżej może razem trenowaliście.
Nieprawda. Graliśmy razem, tyle że w rezerwach. Ja zostałem tam przesunięty, gdy miałem problemy ze zdrowiem, i tak poznałem Kupisza. Spodobał mi się i dwa lata temu chciałem wziąć go do Helsingborga, ale nic z tego nie wyszło.
Odpowiedz cytując
Popołudniowy Pisarz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 01.08.2012, 11:54
O, widzę że mamy coś podobnego jak... ... sytuacja Bożok <-> Kirm.
Nevermind.
A już myślałem, że będziemy mieć nominalnego lewego obrońce, co prawda może się coś jeszcze zmieni - miejmy nadzieje. Ale wracają stare czasy :
31 lipca - Frederiksen podpisze kontrakt.
1 sierpnia - Frederiksen nie dla Wisły.
'Słowa mogą być jak promienie Roentgena; jeśli używać ich właściwie, przenikną wszystko. Czytasz i słowa cię przeszywają.'
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 01.08.2012, 11:59
Przeczytaj treść - może podpisze, blisko Wisły plus jakieś cytaty z Onyszki.
Pewnie tj. przerobiony artykuł z wczorajszej GKrakowskiej - typowe dla ps.
Swoją drogą po co łysy durniozaur był na obozie
Na obozie przez parę dni jest gracz,łysy i trener i zamiast ściągnąć jeszcze agenta i pogadać za ile, na ile to towarzystwo się rozjeżdża w swoje strony i zaczyna negocjacje telefoniczno-mailowe. No na pewno tak jest łatwiej...
Cóż... może się jeszcze dogadają, może kto inny, a może Bunoza:(
Zgadza sie . Ciekawe co przez ten czas robił Bednarz jak była na obozie. Miał tyle roboty że nie miał czasu żeby pogadac z menago duńczyka lub nawet z samym duńczykiem? To pokazuje kim jest Jacek Bednarz (amatorka).
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.08.2012, 12:03
Gosciu to Ty wymyslasz swoja teorie przeciw faktom, w slabiutkim obecnie Broendy nie gral tez z powodow pozasportowych?Czlowieku jak mozna sie tak oszukiwac?
Paljić w drugiej bundeslidze:
07/08 19 występów, 784 minuty
08/09 29 występów, ale wiele z ławki, stąd tylko 1453 minuty
09/10 17 występów, 595 minut
Twoja interpretacja faktów:
gral regularnie przez poltora roku na dwa lata to sa fakty
Frederiksen w Brondby, w lidze:
09/10 9 występów, ale 604 minuty
10/11 20 występów, 1587 minut
11/12 18 występów 1467 minut

Nie wiem jak trzeba na te liczby spojrzeć, by uznać, że jedne przedstawiają zawodnika, który nie gra w swoim klubie, a drugi gra regularnie.

W zimie Brondby sprowadziło 20letniego młodzieżowego reprezentanta Danii i odstawiło dwóch wcześniej rywalizujących na tej pozycji zawodników - Frederiksena (30 lat) i Rasmussena (35 lat). Ile w tym było decyzji czysto sportowej, ale ile chęci postawienia na młodego zawodnika, na którym można zarobić, ja nie wiem.
Taki scenariusz też jest możliwy:
Onyszko napisał(a):
Trzy lata temu Frederiksen podpisał kontrakt z Brondby Kopenhaga. Na początku przegrywał walkę o miejsce w składzie z Thomasem Rasmussenem, dziewięciokrotnym reprezentantem Danii. Po jego odejściu wskoczył do składu, ale zimą ubiegłego roku doznał kontuzji uda i stracił miejsce w jedenastce. Gdy przychodził do Brondby, gazety pisały o jego bardzo wysokim kontrakcie. Potem klub popadł w problemy finansowe. Pewnie z tego powodu działacze przestali na niego stawiać, nie chcieli przedłużyć z nim umowy i musiał szukać innego pracodawcy.
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,12...h_w_Wisle.html

Nie wiem czemu Frederiksen odszedł z Brondby i czemu nie podpisał kontraktu z Frankfurtem, ale wiem, że nie masz faktów potwierdzających Twoją z góry założoną teorię, że sprowadzamy szrot. To Twoje odczucie, opinia, a nie prawda.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 01.08.2012, 12:19
No dobra panie i panowie Lolek sie odezwał.

Spokojnie
mam informację ,że ktoś ma być na testach koło piątku, nie wiem czy to Frederiksen, ale pewnie on........ , wszystko okaże się w piątek, albo dzień wcześniej jak przyjedzie......prasa pewnie rozdmucha, pozdro

Więc czekamy do Czwartku lub Piątku.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2012, 12:36
Brasilia byl takim niewypalem? Byl lepszy napewno niz Nicinski,mial dobra lewa noge, podczas swojego pierwszego pobytu w Wisle w wielu meczach nalezal do najlepszych na boisku.Edno w Wisle nie dostal szansy, on wcale slaby nie byl, przeciez ci goscie byli w ch lepsi od takiego Sikorskiego.
Tak Brasilia był niewypałem. Jeszcze za swoim pierwszym pobytem coś tam mu się udało zagrać (za Smudy), ale potem ustawiony przez Kasperczaka na lewej pomocy był bez na dziej ny . Kompletnie nie nadawał się na tę pozycję.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 12:39
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
No dobra panie i panowie Lolek sie odezwał.

Spokojnie
mam informację ,że ktoś ma być na testach koło piątku, nie wiem czy to Frederiksen, ale pewnie on........ , wszystko okaże się w piątek, albo dzień wcześniej jak przyjedzie......prasa pewnie rozdmucha, pozdro

Więc czekamy do Czwartku lub Piątku.
chodzi o testy medyczne, czy sportowe?

jova-kazdy pilkarz poddawany testom sportowym w Wisle byl szrotem z Bednarzem szukamy tanich gosci z karta na reku, jezeli 30 letni facet wybieral sie na turniej dla bezrobotnych, to musi byc z nim naprawde zle.

Pajlic - szrot.
Frederisken- szrot.

mozesz sobie grzebac w tych statystykach, ale to tego nie zmieni.Onyszko to gral w tej Danii 5 lat temu, taki sam dobry teraz ten dunczyk jak Radomski z relacji Edmana.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 12:47
emjot napisał(a):Wyświetl post
Tak Brasilia był niewypałem. Jeszcze za swoim pierwszym pobytem coś tam mu się udało zagrać (za Smudy), ale potem ustawiony przez Kasperczaka na lewej pomocy był bez na dziej ny . Kompletnie nie nadawał się na tę pozycję.
Brasilia jak na goscia wypatrzonego w lidze regionalnej byl calkiem dobry, w czasie swojego pierwszego pobytu w Wisle byl o wiele lepszy od Pajlica czy nawet Kirma, pozniej poszedl do Pogoni, ktora miala tego Turka, bo dostal wyzszy kontrakt, a nastepnie do Cottbus, ktore gralo w Bundeslidze, logiczne, ze w polskiej lidze sie wyroznial, bo by tam kontraktu nie dostal (wtedy).Pozniej juz zatracil swoja dynamike, to juz nie byl ten sam gosc w czasie drugiego pobytu, zostaly mu tylko niezle stale fragmenty.

Piszecie o Edno, ze slaby, a facet byl na wypozyczeniu z PSV pol sezonu i mial konkurencje Kosowskiego i Uche na skrzydlach, dlatego sie nie przebil , bo byli lepsi,mielismy swietne skrzydla. Takiego Kirma to by zakrecil jak chcial.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2012, 13:08
cfa napisał(a):Wyświetl post
Politykę transferową Pana Jacka Bednarza można określic "bez przyszłości". Wszyscy dostają kontrakt na rok i przed następnym sezonem będzie to samo. Chyba, że tzw. "Łysy legionista" wierzy w grudniowy koniec świata i ma wyjeb***

Tym bardziej optuję, za nazwaniem jego imieniem akademii piłkarskiej Wisły Kraków. Oczywiście pod warunkiem, że tak kiedykolwiek powstanie.
On nie wierzy, on to wie! Jego w zimie już tutaj nie będzie.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.08.2012, 13:49
Brasilia jak na goscia wypatrzonego w lidze regionalnej byl calkiem dobry, w czasie swojego pierwszego pobytu w Wisle byl o wiele lepszy od Pajlica czy nawet Kirma, pozniej poszedl do Pogoni, ktora miala tego Turka, bo dostal wyzszy kontrakt, a nastepnie do Cottbus, ktore gralo w Bundeslidze, logiczne, ze w polskiej lidze sie wyroznial, bo by tam kontraktu nie dostal (wtedy).Pozniej juz zatracil swoja dynamike, to juz nie byl ten sam gosc w czasie drugiego pobytu, zostaly mu tylko niezle stale fragmenty.

Piszecie o Edno, ze slaby, a facet byl na wypozyczeniu z PSV pol sezonu i mial konkurencje Kosowskiego i Uche na skrzydlach, dlatego sie nie przebil , bo byli lepsi,mielismy swietne skrzydla. Takiego Kirma to by zakrecil jak chcial.
Pozwolę się nie zgodzić. Brasilia to szrot. Nie wynaleziony, a przywieziony na cd pewnie, bo dvd nie było wtedy. Przez menago.

Dla Edno konkurencją Kosa? ty wiesz o czym piszesz?
Edno w Wiśle: II runda sezonu 2003/04 (debiut w marcu z Polkowicami - wtedy o ile pamiętam zadebiutowali Kłos, Kukiełka, Majdan, Kowalczyk. A gwiazdę w Edno widział ówczesny prezes Czerwiński.)
Kosa w Wiśle:29.09.1999 – 10.07.2003; 01.07.2007 - 14.01.2008 W którym momencie niby ze sobą rywalizowali? Na PS czy Fifie?
Uche w Wiśle wtedy był. Tyle tylko że grał na prawym skrzydle. A Edno na lewym. Taka drobna różnica.
W meczu z Polkowicami i Świtem Nowy Dwór Mazowiecki wyszedł w podstawowym składzie (ze Świtem zmienił go Piotrek Brożek). Z Amicą i Wisłą Płock zmieniał Pietię na skrzydle.
I tak skończyła się kariera Edno w Wiśle. Może szkoda że nikt nie miał cierpliwości do niego, może nie. Ja go zupełnie nie pamiętam. Tzn. wiem że był, w meczu z Polkowicami był strasznie wolny, reszty jego występów nie pamiętam amba fatima.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 01.08.2012, 13:49
chodzi o testy medyczne, czy sportowe?

jova-kazdy pilkarz poddawany testom sportowym w Wisle byl szrotem z Bednarzem szukamy tanich gosci z karta na reku, jezeli 30 letni facet wybieral sie na turniej dla bezrobotnych, to musi byc z nim naprawde zle.

Pajlic - szrot.
Frederisken- szrot.

mozesz sobie grzebac w tych statystykach, ale to tego nie zmieni.Onyszko to gral w tej Danii 5 lat temu, taki sam dobry teraz ten dunczyk jak Radomski z relacji Edmana.
Na testy medyczne oczywiście. Nie skreślaj tego Frederiksena. Daj mu szanse.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2012, 14:04
Cytat:
Dobrze poinformowany portal fotomac.com.tr donosi, że reprezentant Polski chce iść w ślady swojego brata i najprawdopodobniej odejdzie z Tranbzonsporu. W lipcu z tureckim klubem rozstał się Piotr, który rozwiązał kontrakt. Podobnie może być z Pawłem, który raczej nie będzie miał szansy na regularną grę.

W rundzie wiosennej poprzedniego sezonu z tego powodu został wypożyczony do Celtiku Glasgow. W szkockim klubie też siedział na ławce rezerwowych i ostatecznie wrócił do Turcji. Wiosną dziennikarze znad Bosforu pisali, że napastnik może wrócić do Wisły Kraków.

Informacje potwierdził wiceprezes Jacek Bednarz, ale latem krakowianie podpisali kontrakty z Danielem Sikorskim i Romellem Quioto, więc wątpliwe, by chcieli zakontraktować Brożka.
Trafia sie łysemu okazja jak ślepej kurze ziarno a skończy się tym że Brożek wyląduje w innym klubie mimo zapewnienia że chętnie do nas wróci... Echh szkoda słów, nie że bym był wielbicielem talentu Brozia ale w naszej sytuacji po krótkim zastanowieniu, chętnie bym go ponownie zobaczył z "Gwiazdą" na piersi.

Nie ma zresztą co nad tym chyba gdybać, bo obecnie każdy nowy grajek wydaje się być wzmocnieniem.
Oj źle się dzieje w naszym państwie, oj źle. Zarządzanie i jakiekolwiek planowanie przyszłości leży na poziomie piłkarskich piątek , jednak nie powinno to nas dziwic bo jaki Pan to taki kram.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2012 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 14:04
Pozwolę się nie zgodzić. Brasilia to szrot. Nie wynaleziony, a przywieziony na cd pewnie, bo dvd nie było wtedy. Przez menago.

Dla Edno konkurencją Kosa? ty wiesz o czym piszesz?
Edno w Wiśle: II runda sezonu 2003/04 (debiut w marcu z Polkowicami - wtedy o ile pamiętam zadebiutowali Kłos, Kukiełka, Majdan, Kowalczyk. A gwiazdę w Edno widział ówczesny prezes Czerwiński.)
Kosa w Wiśle:29.09.1999 – 10.07.2003; 01.07.2007 - 14.01.2008 W którym momencie niby ze sobą rywalizowali? Na PS czy Fifie?
Uche w Wiśle wtedy był. Tyle tylko że grał na prawym skrzydle. A Edno na lewym. Taka drobna różnica.
W meczu z Polkowicami i Świtem Nowy Dwór Mazowiecki wyszedł w podstawowym składzie (ze Świtem zmienił go Piotrek Brożek). Z Amicą i Wisłą Płock zmieniał Pietię na skrzydle.
I tak skończyła się kariera Edno w Wiśle. Może szkoda że nikt nie miał cierpliwości do niego, może nie. Ja go zupełnie nie pamiętam. Tzn. wiem że był, w meczu z Polkowicami był strasznie wolny, reszty jego występów nie pamiętam amba fatima.
Brasile wypatrzyl Smuda jak Wisla na jakims obozie byla, ten jego klub gral tam z kims sparing z tego co pamietam.Ty mowisz o jego drugim wejsciu do Wisly mi chodzilo o to z 99 roku.Kosowski zostal faktycznie wypozyczony przed tym sezonem w ktorym Edno dolaczyl, wiem, ze to wszystko mozna sprawdzic tez mam google.Edno debiutowal chyba z tym Switem, mial pierwsza polowe slaba byl jakis speszony, moze warunki zimowe go troche zamulily, a w drugiej krecil nimi jak chcial, pozniej juz go nie widzialem na boisku, zagral w jakims wyjezdzie z ktorego nie bylo transmisji.

jak widzisz pozniej szlo mu calkiem niezle, umiejetnosci napewno mu nie brakowalo.

http://www.wislaportal.pl/14510,Najl...o_wislaka.html
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 14:06
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Trafia sie łysemu okazja jak ślepej kurze ziarno a skończy się tym że Brożek wyląduje w innym klubie mimo zapewnienia że chętnie do nas wróci... Echh szkoda słów, nie że bym był wielbicielem talentu Brozia ale w naszej sytuacji po krótkim zastanowieniu, chętnie bym go ponownie zobaczył z Gwiazdą na piersi.

Nie ma zresztą co nad tym chyba gdybać, bo obecnie każdy nowy grajek wydaje się być wzmocnieniem.
Oj źle się dzieje w naszym państwie, oj źle. Zarządzanie i jakiekolwiek planowanie przyszłości leży na poziomie piłkarskich piątek , jednak nie powinno to nas dziwic bo jaki Pan to taki kram.
Dlatego bylem wk.. ze podpisali Sikorskiego, bo teraz juz jest za pozno.On juz stal sie problemem Wisly.Chociaz Brozek tez jest temu winny, bo mogl byc bardziej zdecydowany, a wydawalo mu sie, ze jak sprzedali najlepszego napastnika to ma szanse, nie przewidzial tylko, ze za chwile kupia rownie dobrego.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2012, 14:40
Dlatego bylem wk.. ze podpisali Sikorskiego, bo teraz juz jest za pozno.On juz stal sie problemem Wisly.Chociaz Brozek tez jest temu winny, bo mogl byc bardziej zdecydowany, a wydawalo mu sie, ze jak sprzedali najlepszego napastnika to ma szanse, nie przewidzial tylko, ze za chwile kupia rownie dobrego.
Z tą winą Brożka to bym jednak nie przesadzał. Przecież to zrozumiałe że wietrzył swoją szansę na regularne występy w Trabzonie. Każdy by tak postąpił kto poważnie myśli o swojej karierze więc winić Brozka za opieszałość nie powinniśmy. Tak naprawdę wydaje mi się że w obecnej sytuacjii to bardziej my go potrzebujemy niż on nas, dlatego jestem pewien że z pewnością jakiś klub z ambicjami znajdzie.

Z kolei mógł bym sie zgodzić z twoim osądem pod jednym warunkiem tzn. jeśli nasza polityka transferowa była by majstersztykiem a obsada pozycji była by konkretnie przemyślana i trafna. A obecnie o czym my tu gadamy? Wciąż brak LO a napastnicy jacy są to chyba wszyscy widzą.
Cały myk polega właśnie na tym żeby wiedziec co planuje twój potencjalny nabytek i jakie są jego oczekiwania. Czy jesteś im w stanie sprostać itp itd... a nie działanie po omacku. Póżniej się dziwią że wychodzą takie problemy jak z Duńczykiem czy np. mogą wyjść z Brożkiem
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2012 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.08.2012, 14:43
Brasile wypatrzyl Smuda jak Wisla na jakims obozie byla, ten jego klub gral tam z kims sparing z tego co pamietam.Ty mowisz o jego drugim wejsciu do Wisly mi chodzilo o to z 99 roku.Kosowski zostal faktycznie wypozyczony przed tym sezonem w ktorym Edno dolaczyl, wiem, ze to wszystko mozna sprawdzic tez mam google.Edno debiutowal chyba z tym Switem, mial pierwsza polowe slaba byl jakis speszony, moze warunki zimowe go troche zamulily, a w drugiej krecil nimi jak chcial, pozniej juz go nie widzialem na boisku, zagral w jakims wyjezdzie z ktorego nie bylo transmisji.

jak widzisz pozniej szlo mu calkiem niezle, umiejetnosci napewno mu nie brakowalo.

http://www.wislaportal.pl/14510,Najl...o_wislaka.html
faktycznie nie menago ale sam S. go przytaszczył na Reymonta: wywiad z DP z 2001:
"- Jak to się stało, że z odległej Brazylii trafiłeś na boiska polskiej ekstraklasy?
- Zrobiłem sobie wycieczkę po Niemczech i tam też zobaczył mnie trener Smuda. Spodobało mu się, jak gram, i zabrał mnie do Krakowa."
z innego tekstu DP o Brasilii wynika, że to nie była wycieczka " Dokładnie cztery lata temu wiślacy sprowadzili filigranowego napastnika (tylko 168 cm wzrostu), gdy wpadł w oko trenerowi Franciszkowi Smudzie podczas tournee reprezentacji stanu Sao Paolo po Niemczech. "
no chyba że on uważał że to wycieczka
ja swojego zdania nie zmieniam: Brasilia to szrot. I za pierwszym razem i za drugim nic wielkiego dla Wisły nie zrobił.
ps. to nie jest wujek google
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.08.2012, 14:59
Nie ma szans, by Bednarz podpisał kogokolwiek się ceniącego. Sam się ustawił w takiej sytuacji i sam wypije to piwo. On dobrze wie, że nie ma po co chodzić do zarządu o dodatkowe środki na jakieś transfery, czy na zbyt duże (teraz każda jest za duża)gaże dla piłkarzy. Dla mnie Bednarz (piszę to z pozycji wiślackiej,a nie obserwatora polskiego rynku transferowego), to taka sama szkodliwa wersja J.Wojciechowskiego z Polonii, tyle że z drugiego końca kija. Jak tamten z wiślackiego punktu prawie całkowicie na parę lat rozregulował rynek transferowy, tak Jacuś przez obietnicę taniego mistrzostwa (mam silne przekonanie,że coś takiego wydukał,bo niby z jakiego innego powodu miałby dostać ponowną szansę przy Reymonta?) sprawił,że punkt akceptacji dla sprowadzania dobrych graczy załamał się całkowicie(a wiążę się to niestety z kasą). Rzecz jasna, Bednarz za długo na tym nie pojedzie (a z nim Probierz), ale na jakiś czas ma zajęcie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.08.2012, 15:01
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Z tą winą Brożka to bym jednak nie przesadzał. Przecież to zrozumiałe że wietrzył swoją szansę na regularne występy w Trabzonie. Każdy by tak postąpił kto poważnie myśli o swojej karierze więc winić Brozka za opieszałość nie powinniśmy. Tak naprawdę wydaje mi się że w obecnej sytuacjii to bardziej my go potrzebujemy niż on nas, dlatego jestem pewien że z pewnością jakiś klub z ambicjami znajdzie.

Z kolei mógł bym sie zgodzić z twoim osądem pod jednym warunkiem tzn. jeśli nasza polityka transferowa była by majstersztykiem a obsada pozycji była by konkretnie przemyślana i trafna. A obecnie o czym my tu gadamy? Wciąż brak LO a napastnicy jacy są to chyba wszyscy widzą.
Cały myk polega właśnie na tym żeby wiedziec co planuje twój potencjalny nabytek i jakie są jego oczekiwania. Czy jesteś im w stanie sprostać itp itd... a nie działanie po omacku. Póżniej się dziwią że wychodzą takie problemy jak z Duńczykiem czy np. mogą wyjść z Brożkiem
Moim zdaniem Paweł chce łykać po 500-600-700 t. euro/rok jak długo się da, po tym sezonie i tak nie ma żadnych MŚ/ME więc grać nie musi. Jak zechce teraz odejść z T to pójdzie i tak nie do nas tylko do kogoś kto mu tyle i przy okazji da większe szanse gry.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.08.2012 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 16:02
Moim zdaniem Paweł chce łykać po 500-600-700 t. euro/rok jak długo się da, po tym sezonie i tak nie ma żadnych MŚ/ME więc grać nie musi. Jak zechce teraz odejść z T to pójdzie i tak nie do nas tylko do kogoś kto mu tyle i przy okazji da większe szanse gry.
ale kto mu tyle da, gdzie on ostatnio gral i kiedy, a juz od siedzenia na lawce go dupa boli, w zadnym klubie, ktory placi takie kontrakty nie dostanie gwarancji gry, spodziewam sie ,ze wroci do Polskiej ligi jak nie teraz to w zimie, bo obecnie za granica jego wartosc jest znikoma,a renoma tak samo,w Wisle napewno by sie przydal, gdyby sie odbudowal to bylby napastnikiem numer jeden, ale teraz to juz jest raczej pozamiatne, przynajmniej w tym oknie.Na nasza lige to napewno pilkarz wyzszej klasy,zaden z naszych obecnych napasnikow nie mialby najmniejszych szans na kontrakt w Trabzonie.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 16:07.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 01.08.2012, 16:04
faktycznie nie menago ale sam S. go przytaszczył na Reymonta: wywiad z DP z 2001:
"- Jak to się stało, że z odległej Brazylii trafiłeś na boiska polskiej ekstraklasy?
- Zrobiłem sobie wycieczkę po Niemczech i tam też zobaczył mnie trener Smuda. Spodobało mu się, jak gram, i zabrał mnie do Krakowa."
z innego tekstu DP o Brasilii wynika, że to nie była wycieczka " Dokładnie cztery lata temu wiślacy sprowadzili filigranowego napastnika (tylko 168 cm wzrostu), gdy wpadł w oko trenerowi Franciszkowi Smudzie podczas tournee reprezentacji stanu Sao Paolo po Niemczech. "
no chyba że on uważał że to wycieczka
ja swojego zdania nie zmieniam: Brasilia to szrot. I za pierwszym razem i za drugim nic wielkiego dla Wisły nie zrobił.
ps. to nie jest wujek google
ok, to teraz cie sprawdze- wymien pilkarzy z obecnej Wisly, ktorzy nie sa szrotem, bede mial porownanie czy jestes obiektywny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów