The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2012, 13:45
30 latek na testach... Ja rozumiem młodych testować ale bez przesady, gorszy niż średniak. Gdyby był dobry do wystąpił by chociaż raz w reprezentacji. Oznacza to że Bednarz naprawdę ma nijaki wachlarz transferów, o ile taki ma. Jeżeli Dudu nie chcę przyjść szuka na szybkiego, wychodzi jakiś nieznany nawet w swoim kraju. Lepiej poszukać ten miesiąc i mieć pewniaka na pozycji
.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.07.2012, 14:20
michael napisał(a):Wyświetl post
Piotrek Brożek cały czas jest do wzięcia i zamiast robić z kulawego Bunozy lewego obrońcy, który jest stoperem i nawet z tym sobie nie radził czy dawać młodego stopera Żemłę na LO, daliby Piotrkowi pewnie max. 150-200 tys. euro i dobry obrońca jest. Przynajmniej wie czym je gra we Wiśle i gdyby nie kontuzje to myślę, że grałby w Trabzonie, bo gdy tam przyszedł Gunes na niego stawiał. Wartościowy zawodnik i z braku innych alternatyw zamiast wymyślać ze stoperami na LO lub jakimiś Duńczykami byłby naprawdę ok.
A ten Duńczyk na pewno wezmię kasę w tej okolicy co ja podałem.
No pewnie lepiej wziąść Brożka który nie rozegrał ani jednego meczu w ciągu 1 ROKU!!! niż Duńczyka który jest ograny na tej pozycji i rozegrał 4 mecze w I rundzie.
Brawo dla ciebie,
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.07.2012, 14:26
syryls napisał(a):Wyświetl post
30 latek na testach... Ja rozumiem młodych testować ale bez przesady, gorszy niż średniak. Gdyby był dobry do wystąpił by chociaż raz w reprezentacji. Oznacza to że Bednarz naprawdę ma nijaki wachlarz transferów, o ile taki ma. Jeżeli Dudu nie chcę przyjść szuka na szybkiego, wychodzi jakiś nieznany nawet w swoim kraju. Lepiej poszukać ten miesiąc i mieć pewniaka na pozycji
Zapomniałeś jak wyglądały i ile trwały poszukiwania bramkarza, wysokiego napastnika itd.?
Bednarz jest tu już 5 miesięcy, od maja maca się z Dudu,w rezultacie na 2 obóz przyjeżdża przypadkowo przypadkowy gracz. Pewnie wrzucił sobie w necie listę tych graczy na mecz bezrobotnych, wyłuskał z nich LO i wysłał maile czyby nie podjechali. Cóż... w sumie z pewnego pkt. widzenia to są te okazje... I to by w jakiś sposób tłumaczyło jego obecność na obozie.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.07.2012, 14:26
Chłop wygląda na całkiem niezłego asystenta jak na swoją pozycję, w dwóch ostatnich sezonach w lidze odpowiednio 3 i 4 asysty. Jeżeli go podpiszemy to żeby się nie okazało, że będzie bardziej produktywny w ofensywie niż Kirm.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2012, 14:32
Jak zwykle płacze... Gość nie jest jakimś zupełnym anonimem, gdzieś tam grał. Przetestują go i zobaczymy. Rozumiem że miłośnikom holenderskiej wizji JB dogodziłby kontraktując go z miejsca wzorem Lameya, Jaliensa czy - uwaga hicior - Serge'a Branco...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.07.2012, 14:34
Valckx ściąga Lameya (podobny status jak ten Duńczyk, nieprzedłużony kontrakt w średnim klubie) = Pokaz, że Valckx miał szeroki wachlarz możliwości, ale na lepszych graczy nie było kasy.
Bednarz "ściąga" tego Duńczyka = Pokaz, że Bednarz na wąski wachlarz możliwości i szuka po omacku.

PS. Nie zdziwiłbym się jak te testy miały na celu sprowokowanie Dudu to obniżenia oczekiwań "bo mamy kogoś innego na oku".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.07.2012, 14:50
Ciężko się wypowiadać o tym Duńczyku. Wygląda mimo wszystko na solidnego zawodnika. Nie mam nic przeciwko przetestowaniu go. Jak tylko nie będzie używał swoich nóg do urywania kończyn dolnych rywalom, a będzie całkiem solidny, w miarę szybki i stosunkowo łatwo wkomponuje się w zespół to jestem za. Tyle że jest to dość stary piłkarz i zbyt długo w Wiśle nie pogra. Liczę, że to będzie najbardziej udany transfer Bednarza.

A jeśli to swoista gra z Dudu i jego menedżerem, to nie mam pytań...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.07.2012, 14:52
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Valckx ściąga Lameya (podobny status jak ten Duńczyk, nieprzedłużony kontrakt w średnim klubie) = Pokaz, że Valckx miał szeroki wachlarz możliwości, ale na lepszych graczy nie było kasy.
Bednarz "ściąga" tego Duńczyka = Pokaz, że Bednarz na wąski wachlarz możliwości i szuka po omacku.

PS. Nie zdziwiłbym się jak te testy miały na celu sprowokowanie Dudu to obniżenia oczekiwań "bo mamy kogoś innego na oku".
Lamey przynajmniej przeciwko jakimś gwiazdom grał natomiast Duńczyk przeciwko swoim rodakom.
.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.07.2012, 14:53
Cytat:
Rozmawiamy o gościu, który kiedyś był uznawany za talent klasy europejskiej i grał w Lidze Mistrzów i o facecie, który wygląda na solidnego wyrobnika w swojej lidze i nic ponadto. Domyślam się, że chodzi ci bardziej o status obu piłkarzy w momencie przyjścia do Wisły, ale to chyba nie ta para kaloszy. Chociaż, w mojej opinii, facet nie wygląda źle. W przeciwieństwie do takiego Bunozy albo Paljicia, ma przynajmniej bardziej obiecującą metrykę.

Valckxowi nie stworzono warunków, których oczekiwał przed walką o LM i sprowadzenie takich a nie innych piłkarzy było buszowaniem po dnie. Bednarz - nie mnie oceniać, czy z nadania Cupiała czy z własnej nieudolności - wydaje się pukać w to dno od spodu.

Zresztą ja i tak uważam, że polska liga to jakieś ruchome piaski. Abstrahując od formy Jaliensów i Lameyów, tutaj tonęli piłkarze z niewiele gorszym CV niż wspomniana dwójka i to młodsi.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2012, 15:03
Czyli z Dudu się raczej nie dogadali. Nie wierzę, by w naszym klubie istniało coś takiego jak równoległe działanie na ≥2 płaszczyznach.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 24.07.2012, 15:11
Watts napisał(a):Wyświetl post
Chłop wygląda na całkiem niezłego asystenta jak na swoją pozycję, w dwóch ostatnich sezonach w lidze odpowiednio 3 i 4 asysty. Jeżeli go podpiszemy to żeby się nie okazało, że będzie bardziej produktywny w ofensywie niż Kirm.
Pozwoliłem sobie przeanalizować jego statystyki.
2010/11 - 20 meczów, 1 gol, 4 asysty; Brondby strzeliło w całym sezonie (czyli w 33 meczach) 52 gole.
2011/12 - 18 meczów, 3 asysty; Brondby strzeliło 35 goli.

Całkiem niezły dorobek biorąc pod uwagę to, że duńska Superliga jest solidna, a Brondby była raczej drużyną środka tabeli (w wymienionych wyżej sezonach zajmowali odpowiednio 3. i 9. miejsce na 12). Z drugiej strony martwi to, że w obu tych sezonach grał dość niewiele, bo jakieś 60-65% spotkań. Chociaż z tego powodu jego statystyki mogą się wydawać okazalsze ;]

Wywnioskować z tego można, że ma jakieś atuty ofensywne. Przez transfermarkt jest wyceniany na 500.000 Euro (w czerwcu 2011 było to 800 tys.).

Daleki jestem od tego, aby wyciągać wnioski na temat, czy jest dobrym piłkarzem, czy też może zwykłym ,,szrotem". Ja jednak patrzę na niego z pewną nadzieją, że jednak okaże się solidnym, wybieganym (ma 30 lat, ale w Ekstraklasie powinien dać radę ), lepszym lewym obrońcą od Bunozy :]
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.07.2012, 15:16
To są i tak testy, wogóle zobaczymy czy podpisze kontrakt. Właśnie zostały 2 najlepsze kluby z jakimi będziemy się mierzyć tego lata. I tak na tle Fenerbahce będziemy się mogli przekonać jak wygląda pod względem defensywnym. Ale czemu akurat ten pajac akurat wybrał gracza 30 letniego, już myślałem że zaczniemy odmładzać kadrę a tu znów po Głowackim(z szacunkiem do jego osoby) wybieramy gracza starszego
Ostatnio edytowane przez syryls : 24.07.2012 o godz. 15:19.
.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.07.2012, 15:39
Mnie tam pomysł sprowadzenia takiego zawodnika całkiem się podoba. Singlar, kiedy grał u nas, był w podobnym wieku, a spisywał się całkiem nieźle. Wolę Duńczyka niż Dudu, który (moim zdaniem) niczym specjalnie nie czaruje, a wymagania ma pewnie z kosmosu.
Nie trzeba chyba dodawać, że jest jakaś różnica między naszą ligą a ekstraklasą.

Poza tym - warto zauważyć progres. Nie jest to już Brazylijczyk ze sporym brzuszkiem, ale zawodnik, który coś tam grał.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 24.07.2012, 15:39
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na jeden sezon?
W obecnej kadrze mamy 6 czy 7 pilkarzy, ktorzy w przyszlym sezonie beda konczyc wypozyczenia/kontrakty. Powtorka z rozrywki.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.07.2012, 17:43
Nie mam nic przeciwko przemyślanym testom zawodników. Niestety w przypadku piłkarzy, których sprawdzamy razi to, że wcześniej w ogóle nie byli obserwowani, a ich wybór wynika z przypadku. Gdybyśmy byli profesjonalnym klubem, to taka sytuacja nie miałaby racji bytu.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.07.2012, 17:45
Na oficjalnie bylo napisane, ze go obserwowali. Zapewne sprawdzaja w jakiej jest formie bo ostatnio nie gral.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.07.2012, 17:51
Fanem Bednarza nie jestem - wręcz przeciwnie, ale akurat za testy tego Duńczyka krytykować go nie zamierzam. Już zapomniałem kiedy w Wiśle na pozycji lewego obrońcy grał nominalny lewy obrońca? Ostatnio na tej pozycji występowali: skrzydłowy Pajlic i ,,zawodnik na każdą pozycję Diaz" . Pomysł z Bunozą litościwie pominę.

Fakt jest taki - dla kibica Wisły lewy obrońca to coś jak Yeti - podobno istnieje, podobno ktoś go widział, ale w naszej okolicy na pewno go nie ma. Więc jak się jakiś już pojawił- jeszcze nie za stary, grający regularnie i w przyzwoitej lidze- wybrzydzał nie będę.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 24.07.2012, 17:52
najm napisał(a):Wyświetl post
Na oficjalnie bylo napisane, ze go obserwowali. Zapewne sprawdzaja w jakiej jest formie bo ostatnio nie gral.

Nigdzie na oficjalnej nic takiego nie jest napisane.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.07.2012, 17:59
Mam nadzieje że kiedy Garguła, Jaliens i inni starsi odejdą to nareszcie działacze zaczną myśleć o budowie zespołu na lata. Czy podpisanie wielu kontraktów z młodymi wyróżniającymi się zawodnikami, raz że młodymi można zwojować lige(tak czy siak młodzi mają gdzie trenować w przeciwieństwie do 10 lat wstecz, więc mimo to taki Chrapek ma lepszą technike od Garguły a być może za parę miesięcy od Meliksona czy Ilieva), chociaż nikt jeszcze nie próbował grać dużą ilością młodych graczy. Chętnie zatrudnił bym Ilieva jako trenera albo scouta, nie dość że jest jednym z lepszych w lidze to jeszcze zwiedził sporo świata.
.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.07.2012, 17:59
Co do Dudu, to tak właśnie wyglądają negocjacje z piłkarzem jeśli oferuje mu się kontrakt motywacyjny (© Jacek Bednarz). Wiem, że system ten ma tu wielu zwolenników ale prawda jest taka, że nikt poważny się na tak skonstruowane kontrakty nie godzi i pozyskanie dobrego gracza graniczy z cudem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.07.2012, 18:13
Takie pytanie, Bednarz przed przyjściem pierwszy raz do Wisły pracował gdzieś? Wydaję mi się że został wrzucony na głęboką wodę. I teraz skutki tego mamy do dziś. Nie miał nauczyciela w przeszłości.
.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.07.2012, 18:17
Jedna sprawa niepokoi. Nawet jakby ten Duńczyk się spodobał, to jeszcze się trzeba dogadać. A Jacek bynajmniej noe słynie z ekspreowych negocjacji. On raczej zawsze uznaje zasadę że " jest czas". Więc moja watpliwość po ilu miesiącach dojdą do porozumienia ?
Druga sprawa Romell Quioto i jego certyfikat ile kolejek straci kopacz zanim papier ten dotrze do Polski z Hondurasu ?
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.07.2012, 18:42
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Nie mam nic przeciwko przemyślanym testom zawodników. Niestety w przypadku piłkarzy, których sprawdzamy razi to, że wcześniej w ogóle nie byli obserwowani, a ich wybór wynika z przypadku. Gdybyśmy byli profesjonalnym klubem, to taka sytuacja nie miałaby racji bytu.
Oczywiście, że jest to rażące. To też narażanie spółki na straty. Należałoby taki stan, jaki jest obecnie, nazwać skrajną nieodpowiedzialnością. Z każdego piłkarza można zrobić rzemieślnika, który będzie ciężko pracował. Solidna praca na treningach wystarczy może na ligę(dla mnie to jednak niemożliwe przy obecnym zasobie kadrowym, nie wierzę nawet w pierwszą czwórkę, czy chociaż szóstkę), ale na europejskie puchary już nie.

Sam Duńczyk, i to muszę zaznaczyć, wydaje się być solidnym graczem. Ale czy taki jest? Czas pokaże.

Najgorsze jest to, że u nas zawsze liczy się efekt w postaci MP. Po tylu MP zdobytych za czasów Cupiała osobiście oczekuję czegoś więcej - corocznych małych sukcesów w europejskich pucharach. Ale tego nie będzie, co najwyżej zawsze jako zjawisko czysto incydentalne, dopóki nikt nie opracuje strategii budowy drużyny, nikt nie uderzy się w pierś i stwierdzi, że pieniądze przeznaczane na skauting nie idą na marne oraz dopóki nikt profesjonalnie nie zajmie się młodzieżą w naszym klubie.

Dopóki obecna sytuacja będzie trwać, to niech nikt nie ma wyrzutów sumienia, że na Wisłę nie będzie chodziło 34 tysiące ludzi na każdy mecz, tylko o połowę mniej. Ludzie cenią profesjonalizm. Taka cecha jest sowicie wynagradzana.

syryls napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie, Bednarz przed przyjściem pierwszy raz do Wisły pracował gdzieś? Wydaję mi się że został wrzucony na głęboką wodę. I teraz skutki tego mamy do dziś. Nie miał nauczyciela w przeszłości.
Bednarz pracował przez krótki czas w Legii. Pożegnano go bez żalu.

Grantar pisał kiedyś, kto mógłby być dyrektorem sportowym w Wiśle - moim zdaniem najlepszy zagraniczny, ale z Polaków wybrałbym Jakuba Jarosza, który zdobył szlify przy Stanie Valcxie. Polityka Bednarza jest nazbyt asekuracyjna. Dużą rolę w klubie powinno się przykładać teraz do marketingu, zwłaszcza po Euro 2012, gdyż można na tym zbić kapitał. Ale u nas jest jak zawsze prowizorka i na to nie ma pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.07.2012 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.07.2012, 19:08
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że jest to rażące. To też narażanie spółki na straty. Należałoby taki stan, jaki jest obecnie, nazwać skrajną nieodpowiedzialnością. Z każdego piłkarza można zrobić rzemieślnika, który będzie ciężko pracował. Solidna praca na treningach wystarczy może na ligę(dla mnie to jednak niemożliwe przy obecnym zasobie kadrowym, nie wierzę nawet w pierwszą czwórkę, czy chociaż szóstkę), ale na europejskie puchary już nie.

Sam Duńczyk, i to muszę zaznaczyć, wydaje się być solidnym graczem. Ale czy taki jest? Czas pokaże.

Dopóki obecna sytuacja będzie trwać, to niech nikt nie ma wyrzutów sumienia, że na Wisłę nie będzie chodziło 34 tysiące ludzi na każdy mecz, tylko o połowę mniej. Ludzie cenią profesjonalizm. Taka cecha jest sowicie wynagradzana.
Bednarz pracował przez krótki czas w Legii. Pożegnano go bez żalu.

Grantar pisał kiedyś, kto mógłby być dyrektorem sportowym w Wiśle - moim zdaniem najlepszy zagraniczny, ale z Polaków wybrałbym Jakuba Jarosza, który zdobył szlify przy Stanie Valcxie. Polityka Bednarza jest nazbyt asekuracyjna. Dużą rolę w klubie powinno się przykładać teraz do marketingu, zwłaszcza po Euro 2012, gdyż można na tym zbić kapitał. Ale u nas jest jak zawsze prowizorka i na to nie ma pieniędzy.
Jeśli spełni się Twój scenariusz (niżej niż 6 czy nawet 4 miejsce) to na 70% meczów - poza L,Amiką i może Lechią i Sląskiem nie wyjdziemy ponad 10tys... nawet mimo rozsądnych cen biletów.
Wydaje mi się, że o wiele gorszym niż JB nie można być...
Od marca do maja nie potrafi sobie przygotować listy 6 czy 10 LO w granicach swoich możliwości finansowych, dogadać się z jednym z nich i zakończyć sprawy przed obozami...
Poza tym np. taki Jarosz miałby mam nadzieję trochę serca/ciepłych uczuć dla Wisły bo u B ciężko mi to dojrzeć.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.07.2012, 19:20
Gdyby na stadion przychodziło więcej osób - klub byłby pewnie na plusie z finansami
.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.07.2012, 19:21
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie na oficjalnej nic takiego nie jest napisane.
nie ma maniery kłamania, wiec jako, że podważasz moją wiarygodność to o to proszę cytat:

"W zajęciach na siłowni i boisku wziął udział testowany przez Wisłę lewy obrońca – Jan Frederiksen. „Jest to zawodnik, którego oglądaliśmy już wcześniej. Jednak nie jedyny, którego obserwujemy. Przyjechał do nas na testy, na pewno będzie miał szansę pokazać się w meczach sparingowych. Po nich zadecydujemy co dalej” – tłumaczył Probierz."

a tutaj link - http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_dwie_grupy/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.07.2012, 19:51
A ci inni obserwowani to gdzie i jak będą mogli się pokazać jak JF się nie spodoba? Najwyższy czas na decyzje, na oglądanie dvd mieliście panowie maj i czerwiec.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.07.2012 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2012, 20:01
Ci obserwowani razem z nazwiskiem przyciągającym kibiców czekają w barakach. Nikt nie chce o tym mówić głośno bo forumowa wiara zaraz bedzie krzyczeć : dlaczego tylu testujemy,a do tego dlaczego chłop z wielim nazwiskiem godzi sie na testy!!

:O
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 24.07.2012, 20:38
najm napisał(a):Wyświetl post
nie ma maniery kłamania, wiec jako, że podważasz moją wiarygodność to o to proszę cytat:

"W zajęciach na siłowni i boisku wziął udział testowany przez Wisłę lewy obrońca – Jan Frederiksen. „Jest to zawodnik, którego oglądaliśmy już wcześniej. Jednak nie jedyny, którego obserwujemy. Przyjechał do nas na testy, na pewno będzie miał szansę pokazać się w meczach sparingowych. Po nich zadecydujemy co dalej” – tłumaczył Probierz."

a tutaj link - http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_dwie_grupy/
W związku z powyższym zwracam honor. Mam nadzieję, że wypowiadając te słowa Probierz nie tuszuje klubowej prowizorki. Ponadto, w słowie "oglądaliśmy" może być zawarta odpowiedź na pytanie, jak wnikliwe były obserwacje JF (DVD, youtube)
Ostatnio edytowane przez Galonek : 24.07.2012 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.07.2012, 21:06
Można też wnioskować, że ewentualni kolejni testowani będą to Ci, co do których płyty DVD się nie zachowały...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów