The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2012, 09:17
A Wy się tak na siłę do wszystkiego próbujecie przyjebać ? i to od miesiąca nieprzerwanie..... respect
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.07.2012, 09:24
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
A Wy się tak na siłę do wszystkiego próbujecie przyjebać ? i to od miesiąca nieprzerwanie..... respect
chcemy nie chcemy, jest do czego, łysa pała ściąga kolesia który nie mógł utrzymać miejsca w składzie w 3 od końca drużynie ligi duńskiej
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2012, 09:25
Pablo a dasz sobie rękę odciąć, że nie grał bo nie chciał podpisać nowego kontraktu? Chyba, że jesteś ekspertem od Duńskiej piłki to mój błąd...
PS To samo Tomek...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2012, 09:26
z braku laku i kit dobry
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.07.2012, 09:38
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jaką presję na Dudu, skoro on ma w gdzieś nasz klub i Amice.Pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą.
(...)
Tymczasem bierzemy chłopa z 3 drużyny od końca który wypadł ze składu i ma 30 lat.
.
No właśnie. A najlepsze finansowo oferty Dudu ma z Polski bo tutaj ma dobrą opinię. Zagraniczne kluby o niego raczej się nie biją. Fakt, że klub z którym negocjuje ma dla niego alternatywę osłabia pozycję negocjacyjną zawodnika i zwiększa szanse na szybkie i pozytywne rozstrzygnięcia dla Wisły.

Co do Frederiksena... nie zapominaj że to jednak tylko testy. Też bym wolał, żeby ze składem zgrywał się dobry lewy obrońca z długoterminowym kontraktem ale mamy zdolności transferowe Piasta Gliwice, wiec jest jak jest.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.07.2012, 09:41
Teraz doskonale rozumiem dlaczego Probierz i Łysy kłamali w żywe oczy kibicom i dziennikarzom, że "żaden z kandydatów na LO wymienianych przez prasę nie jest w kręgu zainteresowań Wisły." - czyli Dudu - Bo wiedzieli, że po prostu ten transfer nie wypali.

To prawie tak, jak bardzo chcieć umówić się z laską, u której nie ma się szans, ale rozpowiadać naokoło, że "tak naprawdę, to mam ją gdzieś."

Frederiksen? W najlepszym wypadku może będzie grał równie solidnie co Singlar. Niezły rzemieślnik, który przynajmniej będzie gwarantował relatywnie niską ilość zawałów serca u kibiców podczas akcji jego stroną. W najgorszym, nie będzie go w drużynie za pięć dni i Bednarz będzie musiał sięgnąć po jakiś plan B, C, D, E, F, Serge Branco.

Zresztą, tak naprawdę to przecież Bunoza może grać na lewej, ba, nawet w ataku można go ustawić jak będzie trzeba. Miśkiewicz ma warunki do grania jako defensywny pomocnik, a tak w ogóle to Kirm będzie podawał, dryblował i strzelał bramki na zawołanie, a podania Garguły (chyba jeszcze mogę pisać pełnym nazwiskiem, prawda?) niczym skalpel będą ciąć każdą linię obrony stąd do Gdańska.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.07.2012, 09:44
borys napisał(a):Wyświetl post
Na papierze wyglada ciekawie. Zobaczymy.

P.S Znowu mamy druzyne robiona na 1 sezon, kontrakty Sikorskiego, Sobola, Pareiki, Jaliensa, Ilieva, Quoito.

Czyzby w przyszlym sezonie znow zmiana kursu?
Co do S i Q to mam nadzieję są zapisane jakieś realne dla Wisły warunki ich zatrzymania jeśli się sprawdzą.
Dla pozostałych może poza Pareiką to rzeczywiście raczej będzie ostatni sezon w Wiśle (wiek).
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2012, 09:52
nie ma co... ten zawodnik wpisuje się idealnie w nową bednarzową politykę, czyli ściąganie młodych perspektywicznych polaków zamiast przepłaconych internacjonałów z kartą w ręku vide Lamey, czy inne Branco... nie ma co...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.07.2012, 09:53
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Bedzie strzelal co najwyzej w ME.Zapisuj sobie co chcesz, mozemy sie zalozyc, ze goscia za rok tu nie bedzie.Podobnie jak Sikorskiego zreszta.Taka cene za Maleckiego podal portal, ktory akurat jest wiarygodny, znajac rozutnosc Turkow wcale nie jestem zdziwiony, myslisz , ze Wisla za frytki im podstawowego zawodnika pozyczyla?

ps.Ktos kto porownuje Frederiskena do Clebera nigdy nie widzial tego Dunczka na boisku.To tak jakby porownac Pajlica do Marcelo.Broendy to bardzo slaba druzyna od kilku lat.
A na jakiej podstawie tak twierdzisz ? facetowi trzeba dać szanse , a nie wyzywać od wychudzonych murzynów , gdzie szacunek dla naszych zawodników ?

Nie wiem czy zapłacono tyle za Małeckiego , zawodnika któremu kończy się kontrakt za 2 lub 2,5 roku , gdzie mógłby równie dobrze odejść prawie za darmo ( on i jego menago mają tą świadomość ). Natomiast jaki portal uważasz za wiarygodny ?

Nigdzie nie porównałem Clebera do Duńczyka. Jedynie polemizuję ze stawieniem wieku dla obrońcy jako głównego kryterium wyboru/ dyskwalifikacji.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.07.2012, 10:13
Palić był jaki był- sprzedano go,Diazowi też czasami mecze tam wychodziły, Lamey - w miare solidnie.
Tymczasem bierzemy chłopa z 3 drużyny od końca który wypadł ze składu i ma 30 lat.
Mam nadzieje, że to przebłysk geniuszu łysego.
Proszę, odśwież mi pamięć. Skąd braliśmy Diaza i Lameya, i jak często występowali w tych klubach?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.07.2012, 10:22
Diaza wzieliśmy wypożyczyliśmy od klubu, któremu sprzedaliśmy naszego kopacza.
W Brugge grał w pierwszym składzie dopóki w Lidze Europy nie doznał kontuzji.Do naszego klubu trafił by się odbudować.Ja osobiscie nigdy za tym kopaczem nie przepadałem, ale generalnie jakiś tam poziom prezentował, a władze i widocznie władzom klubowym ten poziom odpowiadał, więc go wypożyczyli.
Co do Lameya.
Tak, zagrał on zdaje się w 4 meczach II ligi angielskiej , ale sprowadzany był w zupełnie innej sytuacjii niż teraz.W tej chwili nie mamy żadnego lewego obrońcy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.07.2012, 10:24
Bierzemy na testy zawodnika ogranego, od lat regularnie grającego w swoich klubach (ostatnia runda to pewnie efekt braku podpisu na nowym kontrakcie) - źle, Bednarz głąb. Powariowaliście? Przecież ten zawodnik wygląda na papierze bardzo solidnie - zagra u nas dwa mecze sparingowe i trener zdecyduje czy podpisujemy z nim kontrakt. Już naprawdę nie macie o co przypieprzać się do łysego - pewnie gdyby ten transfer przeprowadzał Stan już pojawiłyby się głosy o jego wspaniałych kontaktach, czarodziejskim notesie i nosie do robienia interesów.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2012, 10:25
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie ma co... ten zawodnik wpisuje się idealnie w nową bednarzową politykę, czyli ściąganie młodych perspektywicznych polaków zamiast przepłaconych internacjonałów z kartą w ręku vide Lamey, czy inne Branco... nie ma co...
grał w kadrach młodzieżowych... fakt 10 lat temu ale grał
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.07.2012, 10:27
Ten grajek to taki z pogranicza rezerwowego a pierwszego składu. Nie jest to chyba totalny szrot jak Branco czy Lamey bez kondycji, przynajmniej taką mam nadzieję. Wiecej bedzie można napisac po obejrzeniu sparingów.
..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.07.2012, 10:28
Może będzie lepszy niż Bunoza na LO, na pewno bardziej doświadczony niż Żemło - przyznacie?

Testy to testy, nie bierzemy chłopa w ciemno. Przyczepiliście się tego dziewiątego miejsca Broendby, ale na tle ligi duńskiej to pewnie tak, jak nasz wynik w polskiej. Marka już nie ta, klub ma problemy z osiągnięciem czegokolwiek od 4 lat. Dziwi mnie, że bylibyśmy w stanie ściągnąć kogoś takiego, a nie damy rady podpisać Dudu Paraiby. Może ten z Danii np. nie ma kolana albo dopiero wykaraskał się z boreliozy.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2012, 10:32
No to się zaczeło narzekanie. Jak sie sprawdzi Duńczyk to na pewno zostanie u nas. Może w końcu sie doczekamy tego lewego obrońcy klasycznego na tej pozycji.

Jak na nasz klub to ten Duńczyk solidnie wyglada i może być wzmocnieniem ale to czas pokaże.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.07.2012, 10:33
Watts napisał(a):Wyświetl post
Dziwi mnie, że bylibyśmy w stanie ściągnąć kogoś takiego, a nie damy rady podpisać Dudu Paraiby. Może ten z Danii np. nie ma kolana albo dopiero wykaraskał się z boreliozy.
Ostatnie trzy miesiące pauzował z powodu poważnego obtarcia napletka. A tak na poważnie, to różnica polega chyba na tym, że Dudu uważa, że ma przed sobą jeszcze niezłą karierę, a Frederiksen raczej traktuje ofertę Bednarza jak zbawienie.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.07.2012, 10:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Marszałek - zobacz co Bełchatów wywalczył młodymi i zdolnymi w poprzednim sezonie.
Widzę, że kolejny mitoman, który ma własną rzeczywistość napisaną pod swoją teorię. Dla formalności, skonfrontujmy ją z faktami:

B: Sapela (29)
O: Modelski (19), Lacic (31), Szmatiuk (32), Popek (33) / Wilusz (23)
P: Wróbel (29), Baran (29), Fonfara (29) / Zbozień (23), Bożok (27) / Wacławczyk (25), Kosowski (33) / Mak (20)
N: Żewłakow (36) / Nowak (27) / Buzała (26)

Zespół juniorów, nie ma co, szkoda że ze średnią wieku blisko 28 lat...Dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.07.2012, 10:48
Tak, zagrał on zdaje się w 4 meczach II ligi angielskiej, ale sprowadzany był w zupełnie innej sytuacjii niż teraz.W tej chwili nie mamy żadnego lewego obrońcy.
A kto w momencie przyjścia Lameya był prawym obrońcą? Podpowiadam: Cikosa nie było.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.07.2012, 10:54
Watts napisał(a):Wyświetl post
Może będzie lepszy niż Bunoza na LO, na pewno bardziej doświadczony niż Żemło - przyznacie?
Z tym , że Żemło nie jest lewym obrońcą . Gość jest młody i podobno bardzo utalentowany , przychodził do Wisły jako środkowy obrońca , mierzy 190 cm i może jeszcze urosnąć oraz jest prawonożny a lewą gra słabo- nie wiem co za geniusz zdecydował się przesunąć jego na lewą obronę!!!(Zresztą możecie mi podać nazwisko jakiegoś dobrego lewego obrońcy na przynajmniej europejskim poziomie który mierzy 1,90 m i jest prawonożny ?) I na dodatek jeszcze Bednarz oficjalnie mówi ,że można wiązać nadzieję z tym chłopakiem na przyszłość w kontekście lewej obrony ... Jest taka zasady w grupach i zespołach młodzieżowych że ważniejszy jest rozwój jednostki niż drużyny ale ja mam wrażenie że u nas jest inaczej . Najbardziej utalentowanych młodych piłkarzy u nas przesuwa się z ich nominalnych pozycji na innego pozycje ponieważ tam nie ma kto grać . Uryga defensywny pomocnik większość poprzedniego sezonu w Mesie zagrał na stoperze , Żemło - środkowy obrońca na lewej obronie ,itp. Wg mnie nie tak to powinno wyglądać .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.07.2012 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 24.07.2012, 11:41
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jacekbum, opanuj się i nie oczerniaj nam Prezesa!. Liczy się domknięty budżet. Cytując Probierza:
"... jeśli będzie okazja to sprzedamy, w zamian może uda się kogoś pozyskać ... mamy plany że jeżeli kogoś sprzedamy na pewno wiemy kogo ewentualnie kupimy"

Wiec jest jak w starym dowcipie - plotka głosi iż jak ktoś odejdzie to Jacek na pewno wie kogo sprowadzi na jego miejsce. A jak zagłębiasz się w detale to okazuje się ze nie 'na pewno' ale 'ewentualnie' i nie 'na jego miejsce' a na LO.

P.S.
Małeckiego nie mógł zostawić bo on chciał odejść.

Wypowiedz Bednarza z czerwcowej konferencje

Jeśli ktoś odejdzie, to w jego miejsce pozyskamy zawodnika lepszego lub o podobnej klasie - zastrzegł się wiceprezes Wisły.

Jasna deklaracja

Co do Małeckiego przeczytaj sobie wywiad na skwk zamiast pisać że to Małecki chciał odejść,jasno Małecki stwierdza w wywiadzie dla skwk że chciano się go pozbyć.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.07.2012, 11:52
Ale można już piękne kwiatki wyciągać z wypowiedzi Bednarza. O zastępowaniu sprzedanych zawodników, o naszym Gerrardzie (brudzie), o "solidnej" kwocie na transfery, o ściąganiu Polaków....

Dramat, żenada, wstyd i hańba a nie dyrektor sportowy.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2012, 11:53
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Z tym , że Żemło nie jest lewym obrońcą . Gość jest młody i podobno bardzo utalentowany , przychodził do Wisły jako środkowy obrońca , mierzy 190 cm i może jeszcze urosnąć oraz jest prawonożny a lewą gra słabo- nie wiem co za geniusz zdecydował się przesunąć jego na lewą obronę!!!(Zresztą możecie mi podać nazwisko jakiegoś dobrego lewego obrońcy na przynajmniej europejskim poziomie który mierzy 1,90 m i jest prawonożny ?) I na dodatek jeszcze Bednarz oficjalnie mówi ,że można wiązać nadzieję z tym chłopakiem na przyszłość w kontekście lewej obrony ... Jest taka zasady w grupach i zespołach młodzieżowych że ważniejszy jest rozwój jednostki niż drużyny ale ja mam wrażenie że u nas jest inaczej . Najbardziej utalentowanych młodych piłkarzy u nas przesuwa się z ich nominalnych pozycji na innego pozycje ponieważ tam nie ma kto grać . Uryga defensywny pomocnik większość poprzedniego sezonu w Mesie zagrał na stoperze , Żemło - środkowy obrońca na lewej obronie ,itp. Wg mnie nie tak to powinno wyglądać .
Właśnie nie bardzo wiem, skąd Bednarz wymyślił Żemłę na lewej stronie. On tam zagrał do tej pory kilka razy i chyba nawet ani razu od pierwszej minuty. To już częściej grywał jako prawy obrońca albo defensywny pomocnik.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.07.2012, 12:09
Piotrek Brożek cały czas jest do wzięcia i zamiast robić z kulawego Bunozy lewego obrońcy, który jest stoperem i nawet z tym sobie nie radził czy dawać młodego stopera Żemłę na LO, daliby Piotrkowi pewnie max. 150-200 tys. euro i dobry obrońca jest. Przynajmniej wie czym je gra we Wiśle i gdyby nie kontuzje to myślę, że grałby w Trabzonie, bo gdy tam przyszedł Gunes na niego stawiał. Wartościowy zawodnik i z braku innych alternatyw zamiast wymyślać ze stoperami na LO lub jakimiś Duńczykami byłby naprawdę ok.
A ten Duńczyk na pewno wezmię kasę w tej okolicy co ja podałem.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2012, 12:11
Wszystko fajnie, poza tym że Piotrek to nie obrońca...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.07.2012, 12:13
Spokojnie Panowie, spokojnie...

Pewnie, że każdy z Nas wolałby Jordiego Albę, ale Nasze mozliwości finansowe na chwilę obecną są jakie są więc testujemy Frederiksena. Ani on stary, ani kaleka, statystyki tez przyzwoite więc dlaczego nie dać mu szansy? Cantoro, Diaz, Uche też przyszli po testach.

Jesli Duńczyk okaże sie w miarę solidny to wziąłbym jego i Piotrka Brożka a Paraibę kopnąłbym w d..ę. Trzeba się szanować
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.07.2012, 12:17
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś odejdzie, to w jego miejsce pozyskamy zawodnika lepszego lub o podobnej klasie - zastrzegł się wiceprezes Wisły.
Jasna deklaracja
No właśnie nie do końca jasna. "Jeśli (...) z tego składu ubędą ludzie, bo otrzymamy interesujące oferty i będziemy transferowali piłkarzy". Tak to dokładnie brzmiało, a nie po prostu "jeśli ktoś odejdzie". W późniejszym wywiadzie pojawia się "jeżeli kogoś sprzedamy". Ja interpretuję to jako sygnały, że musimy kogoś sprzedać za poważne pieniądze, by być w stanie sprowadzić kolejnych graczy. Odczytywanie tego jako deklaracji, że zastąpimy każdego piłkarza, który odejdzie, wydaje mi się naiwne. Na miejsce Bruda też mielibyśmy kogoś sprowadzać?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.07.2012, 12:23

na LO proszę tego Pana
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.07.2012, 13:22
Cytat:
Cantoro, Diaz, Uche też przyszli po testach.
Jest jeden drobny szczegół różniacy wyzej wymienionych pilkarzy od testowanego Duńczyka: jakieś +- 8 lat Chociaz myśle że gorzej od Paljica i Diaza na lewej stronie spisywać się nie będzie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2012, 13:25
Stolarka jak przychodził do Wisły to też był mega płacz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów