The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2012, 08:03
zamiast organizowac kolejne turnieje chyba lepiej te pieniądze przeznaczyc na zatrudnienie trenerów z dyplomami do pracy z najmłodszymi
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 23.07.2012, 08:25
Pomysl z tym turniejem jest znakomity, chodzi o pokazanie ze Ślask/Wroclaw/Polska to nie zadupie i mozna tu cos fajnego zrobic. Co z tego ze Solorz sypnalby milionami skoro nikt by tu nie przyszedl z racji ze to prowincja, polska bieda itp. Marketingowcy z operatora stadionu spisali sie na szostke.
Fakt ze malo ludzi bylo ale: to byl mecz towarzyski, sa wakacje, ceny tez nie male, godziny meczow **owe. Daj Boze zeby co roku takie zespoly przyjezdzaly na sparingi do nas a nie jakies drugoligowe z Litwy czy Malty.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2012, 12:55
Król w Polonii, i ok. Może liga nie będzie ciekawsza ale na pewno weselsza.

Skoro Polish Masters ma być imprezą cykliczną i to z takimi firmami, to proponuje aby z strony polskiej reprezenotwał nas MP oraz zespół z eliminacji tzn z 2 miejsca w lidze na koniec sezonu. Jest się o co bić wtedy myśle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2012, 13:25
Brawo dla kibiców GKS Katowice, że zajęli się własną sprawą i że udało im się poniekąd sprawić, że nikt nie zatopił ich klubu. No a Polonia niemal jak Jezus - zmartwychwstała po trzech dniach.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.07.2012, 13:35
Cytat:
Brawo dla kibiców GKS Katowice, że zajęli się własną sprawą i że udało im się poniekąd sprawić, że nikt nie zatopił ich klubu.
Teraz dopiero zacznie się komedia, bo Król wycofuje się z GieKSy i klub zostanie na garnuszku miasta, jeżeli nie znajdą jakiegoś sponsora. Może się okazać, że decyzja kibiców z Katowic będzie ich kosztowała riplej sprzed paru lat, bo klub bez źródła utrzymania zatonie równie szybko, jak np. Polonia Bytom.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.07.2012, 14:09
Spokojnie, w naturze nic nie ginie. Spadną nie spadną, będą GKSą. Czy nie o to chodzi w tym sporcie? Sponsorów można sprowadzać, pieniądze wydawać itd. ale nie KUPOWAĆ licencje, że o honorze nie będę pisał...
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 23.07.2012, 16:04
Dzieje biedy, część kolejna:

Cytat:
Niewiadomą jest przyszłość Polonii Warszawa, a tymczasem kolejny klub Ekstraklasy znalazł się w dramatycznej sytuacji. Polska Grupa Energetyczna jeszcze przez rok miała sponsorować GKS Bełchatów, tymczasem główny sponsor tego klubu właśnie zerwał umowę!
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...gks-belchatow/

Naprawdę nieciekawie robi się w polskiej piłce. Chociaż nie powiem, żebym jakoś szczególnie żałował Bełchatowa.
Ostatnio edytowane przez Watts : 23.07.2012 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2012, 16:28
Jak to jest, że w Ekstraklasie największe emocje są zwykle PRZED rozpoczęciem sezonu. I nie chodzi tu o transfery, ale które kluby dostaną licencję, a które zbankrutują?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.07.2012, 16:38
Watts napisał(a):Wyświetl post
I tak nikt ich nie będzie szanował tak, jak - nawet na tym forum - szanuje się legionistów, którzy kilkanaście miesięcy temu śpiewali, że Legia to oni i chodzili na CWKS (drużyna o takiej nazwie, rzekomo założona w 1916 funkcjonuje w lidze okręgowej; piszę o tym na marginesie, ponieważ nie znam sytuacji prawnej), a teraz posłusznie zasilają kasę ITI. Z tego nikt się nie śmieje. A szkoda, bo to według mnie gorsze niż akceptowanie tego że drużyna z tymi samymi barwami podskoczyła o poziom wyżej.
?
No trochę się minąłeś z prawdą. Aktualna Legia grająca w ekstraklasie została wyodrębniona z CWKS i wtedy CWKS nie miał sekcji piłkarskiej. CWKS grając w niższych ligach zostało założone przez kibiców, aby CWKS oprócz innych sekcji miało też piłkę nożną. Więc kontynuatorem tradycji, barw, historii itp jest Legia grająca w ekstraklasie, a nie tak jak napisałeś CWKS grające w okręgówce. Więc z czego tu się śmiać?

PS nadal śpiewamy LEGIA TO MY (ale chyba nie wiesz o co z tym chodzi. Ba, nawet mamy taką flagę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.07.2012, 16:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest, że w Ekstraklasie największe emocje są zwykle PRZED rozpoczęciem sezonu. I nie chodzi tu o transfery, ale które kluby dostaną licencję, a które zbankrutują?
Odpowiedź jest prosta i zawiera się w kilku punktach :

1) Nadal są w Polsce idioci, którzy myślą że na piłce da się zarobić grubą kasę a skoro da się na niej zarobić to podchodzą do niej jak do innych swoich interesów i prędzej czy później zostawiają za sobą spaloną ziemię.
2) Nadal w Polsce są idioci, którzy mają w dupie tradycje,honor,przywiązanie do barw, kibiców i z niczym ani z nikim nie mają zamiaru się liczyć
3) Nadal są w Polsce idioci, którym ktoś notorycznie pluje w twarz a oni myślą że deszcz pada.
4) Mamy kryzys

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 23.07.2012, 17:33
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
(...)
W poście odnosiłem się do Polonii i do odrębności, ale pisząc o Legii nie miałem na myśli takiego procesu, stąd wspomniałem o CWKS na marginesie. Nie miałem i nie mam najmniejszego zamiaru porównywać tych sytuacji nawet pod względem prawnym, więc twoja odpowiedź jest średnio trafiona.

W skrócie - dziwi mnie, że największymi lustratorami polonijnej moralności są ludzie, którzy potykali się z Walterem i spółką na dżihady, torty i gołe pięści, a po jakimś czasie przestało im to przeszkadzać. Oczywiście z wyjątkiem ludzi, którzy z własnego widzimisię mecze na Ł3 i tak bojkotują albo np. siedzą w pierdlu.

PS Tak, nie wiem o co chodzi z "Legia to my", dopiero przyleciałem z Jowisza Na temat flag nie będę kontynuował gadki, bo co do herosów których czcicie na płotach mam zdanie niebezpiecznie tożsame z tym polonijnym, jeżeli kumasz o co mi chodzi
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.07.2012, 18:14
Co by nie pisać to dalej w Warszawie pod nazwą Polonia będzie grał Groclin Grodzisk Wielkopolski i nie ma sensu tworzyć teorii, że tak nie jest. Odnośnie Bełchatowa, no cóż można się tylko zapytać gdzie są dzisiaj ci co nie tak dawno roztaczali wizję , że po Euro 2012 kluby i całą ligę czekają wyjątkowo tłuste lata.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.07.2012, 18:32
Dzieje biedy, część kolejna:

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...gks-belchatow/

Naprawdę nieciekawie robi się w polskiej piłce. Chociaż nie powiem, żebym jakoś szczególnie żałował Bełchatowa.
A mi się wydaje, że liga po prostu normalnieje. Kluby bez kibiców, bez stadionów i z małych miasteczek nie mają prawa bytu w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.07.2012, 19:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Co by nie pisać to dalej w Warszawie pod nazwą Polonia będzie grał Groclin Grodzisk Wielkopolski i nie ma sensu tworzyć teorii, że tak nie jest. Odnośnie Bełchatowa, no cóż można się tylko zapytać gdzie są dzisiaj ci co nie tak dawno roztaczali wizję , że po Euro 2012 kluby i całą ligę czekają wyjątkowo tłuste lata.

Niemożliwe żeby to był Rudy, on przecież nie kłamie ...

Z Bełchatowem mam nadzieję że jak padną to za miesiąc, wtedy polecą walkowery dla reszty drużyn a nie zacznie się znowu przekręt z licencjami.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2012, 19:20
Jakby kogos interesowało to Puchar Polski w pilce noznej przez najblizsze 2 lata w Orange Sport.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 23.07.2012, 19:35
GKS nic nie wnosił do naszej ligi. Tylko kasę doili jak Płock, przystań dla wielu miernot, pewny grosz nie było się o co martwić, bo sponsor za wiele nie wymagał. No i się zesrało.........
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.07.2012, 20:02
Mi też nie będzie żal Bełchatowa. Zawsze uważałem ich za klub dla kopaczy bez ambicji, lokalnych gwiazdek. Zero wymagań, zero presji, a kasa niezła. Zawsze w środku tabeli, żeby przypadkiem ani nie spaść, ani nie wejść do pucharów. Idealnie podsumować można ich strachem Nowaka przed normalną rywalizacją w Polonii.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.07.2012, 20:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
GKS nic nie wnosił do naszej ligi. Tylko kasę doili jak Płock, przystań dla wielu miernot, pewny grosz nie było się o co martwić, bo sponsor za wiele nie wymagał. No i się zesrało.........
Ładny sezon 2006/2007, potem parę razy 5 miejsce dopóki były pieniądze.
Niestety kolejny klub przetrącony...
Doliczymy się w całej naszej piłce chociaż ze 20 stabilnych finansowo klubów?
Widzew, Bełchatów, Polonia pewnie ktoś jeszcze z extra będą ledwie dychać.
W 1 lidze są Pejsy, Zawisza, Miedź i może Bogdanka i może póki co Bruk, który nie będzie walczył o awans bo po co mu on. A poza tym?
Rozwój piłki pełną parą...:/
Ostatnio edytowane przez arti : 23.07.2012 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 23.07.2012, 21:06
Może PGE miało dość słabych wyników,nie oszukujmy się, ale nie były to oszałamiające wyniki.14 miejsce nie jest idealne i PGE powiedziało STOP.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 23.07.2012, 21:13
Ale co Tych chesz od Bruku? Ekstraklasa byłaby czymś ponad ich stan i możliwości. I liga jest w sam raz dla nich.

Rozwój piłki.....a powiedz mi który sport w Polsce się rozwija lub przeżywa renesans ? Siatkówka może ale reszta?Wszędzie zapaść. Powiedzmy sobie to jasno i szczerze, w Polsce ludziom nie jest potrzebny sport.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.07.2012, 21:35
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale co Tych chesz od Bruku? Ekstraklasa byłaby czymś ponad ich stan i możliwości. I liga jest w sam raz dla nich.

Rozwój piłki.....a powiedz mi który sport w Polsce się rozwija lub przeżywa renesans ? Siatkówka może ale reszta?Wszędzie zapaść. Powiedzmy sobie to jasno i szczerze, w Polsce ludziom nie jest potrzebny sport.
Nic nie chcę, nie obchodzi mnie.
Zmierzam do tego, że już prawie nawet na siłę nie jesteśmy w stanie zebrać 16 drużyn, które byłyby w stanie przetrwać finansowo rok w extra bez historii, że wiszą grajkom pensje czy premie za pół roku czy rok. Dość smutne spostrzeżenie jak dla mnie. Hmm...tygrys Europy...A przecież piłka to mimo wszystko cały czas najpopularniejsza dyscyplina w Polsce.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2012, 22:02
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Może PGE miało dość słabych wyników,nie oszukujmy się, ale nie były to oszałamiające wyniki.14 miejsce nie jest idealne i PGE powiedziało STOP.
W siatkówce podobno kurek z kasą został lekko przykręcony a sukcesów to tam nie brakowało. Znajomy który interesuje się siatkówką mówił że jakieś zmiany kadrowe tam nastąpiły (w PGE).
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 23.07.2012 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2012, 07:02
Jedno jest pewne - mimo wycofania sie PGE ze sponsorowania GKS-u Bełchatow druzyna nadal bedzie grala w ekstraklasie ale pilkarze beda dostawali mniejsze wynagrodzenia. Ci co beda w takim razie chcieli odejsc to odejda, Ci co zaakceptuja nowe warunki zostaną a jezeli beda braki kadrowe na ekstraklase to do skladu zostana wlaczeni zawodnicy z Mlodej Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.07.2012, 08:58
PGE prawdopodobnie podpisze nową umowę z GKS Bełchatów ale na innych warunkach no i oczywiście w gre beda wchodziły dużo mniejsze pieniądze. Info od kolegi z Bełchatowa.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2012, 12:47
Manifestacja kibiców GKS Katowice pod domem Ireneusza Króla:

http://youtu.be/W8P9xdwLq6c
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2012, 12:56
"ekstraklasa dla grubasa"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.07.2012, 18:04
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Manifestacja kibiców GKS Katowice pod domem Ireneusza Króla:

http://youtu.be/W8P9xdwLq6c
2;23 - koleś ma przekreślony herb Banika Ostravy na karku ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2012, 18:55
NIE.
2000 znaków.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 24.07.2012, 20:41
Wzrosły znacznie szanse, że Cracovia jednak zagra na zapleczu ekstraklasy
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2012, 20:41
W poście odnosiłem się do Polonii i do odrębności, ale pisząc o Legii nie miałem na myśli takiego procesu, stąd wspomniałem o CWKS na marginesie. Nie miałem i nie mam najmniejszego zamiaru porównywać tych sytuacji nawet pod względem prawnym, więc twoja odpowiedź jest średnio trafiona.

W skrócie - dziwi mnie, że największymi lustratorami polonijnej moralności są ludzie, którzy potykali się z Walterem i spółką na dżihady, torty i gołe pięści, a po jakimś czasie przestało im to przeszkadzać. Oczywiście z wyjątkiem ludzi, którzy z własnego widzimisię mecze na Ł3 i tak bojkotują albo np. siedzą w pierdlu.

PS Tak, nie wiem o co chodzi z "Legia to my", dopiero przyleciałem z Jowisza Na temat flag nie będę kontynuował gadki, bo co do herosów których czcicie na płotach mam zdanie niebezpiecznie tożsame z tym polonijnym, jeżeli kumasz o co mi chodzi
To skoro nie miałeś na myśli tego procesu (chociaż ja mam inne zdanie na ten temat, bo pisałeś, że nikt się z legionistów nie śmieje), to po co w ogóle o tym wspominałeś? Zero logiki.

Potykaliśmy się i wywalczyliśmy swoje - herb a nie trumnę, niskie bilety na Żyletę, możliwość stania na Żylecie gdzie się chce a nie na miejscu na bilecie, masa zdjętych zakazów stadionowych nałożonych przez klub, 90% puli biletów na wyjazdy sprzedaje SKLW. A patologia jak była tak jest nadal, race na trybunach i na murawie itp. Tak się przejmujemy Walterem, że klub płaci największe kary finansowe w ekstraklasie za zachowanie fanów. Wy też nie macie łatwo na trybunach a jednak nic nie robicie i wielbicie Cupiała. My coś działaliśmy,a wy nic.

Może i wiesz o co chodzi z tym Legia To My, ale tego nie rozumiesz. Na temat Deyny nie będę się wypowiadał, bo i po co. A ja się nie będę wypowiada na temat waszej walki o przywrócenie herbu zamiast loga.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów