|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
||
Panowie Bonaventura, miłosz, są naprawdę żałośni. Czytam ten temat często i fakt jest taki, że co by Bednarz nie zrobił, to zawsze dla was będzie świnią. Ja rozumiem, że nie zawsze jego posunięcia, to co mówi, jest pozytywne w 100%, bo musi podejmować niepopularne decyzje, ale ....a Ludzie! W tej sprawie gość zachował się wzorowo!!! Panowie, racja Valks sprowadził lepszych piłkarzy Meliksona Ilieva, Pareiko, może nie wiem. Ale ten gość miał budżet na transfery i płace!! Bednarz tego nie ma, co winą jest jego poprzedników czyli Valksa i Basałaja!!! Czy to takie trunde do zauważenia? Dajcie Bednarzowi pieniądze to wam ściągnie piłkarzy, ale on ich nie ma!! Nie ma pieniędzy i to nie jest jego wina, że ich nie ma. Więc porównania, które wy tutaj prowadzicie, są nieadekwatne, bo tamten miał wiele możliwości. Tylko teraz pytanie jakie skutki pozostały po rządach Valksa i Basałaja w tym klubie? Dlaczego się uwzięliście na gościu, który przyszedł i ma za zadanie ratować drużynę w obliczu finansowych tarapatów? Powiedz mi to panie misłosz. Co ma wyłożyć 700 tys euro na transfer Meliksona bis? Wtedy będzie dobrym dyrektorem według ciebie tak? Ciekawe to jest. Tylko twoja argumentacja nie zawiera takich zmiennych, jak sytuacja finansowa klubu. W chwili obecnej nawet ....a na uruchomienie jebanej sprzedaży internetowej nie ma pieniędzy, a wy oceniacie Valksa i Bednarza przez pryzmat transferów - Brawo! Logika was trzyma. Wracając do tematu. Mówie drugi raz. HUTA JEST SOBIE SAMA WINNA. Pracują tam amatorzy. Za IV ligowego piłkarza choćby nie wiadomo jaki on dobry był, nie stawia się ceny: 100 tys zł!!! Już nie mówiąc o absurdzie czyli 300 tys zł. Rozumiem, że Bednarz jest świnią dlatego, że sprowadził zawodnika za 8 tys zł... ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.07.2012 o godz. 22:44.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mogło chodzić o Waldemara Kitę, który również jest właścicielem FC Nantes. Ale artykułu nie mam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak to jest ze jak nie stawiaja na mlodych to sa zale kibicow ze inni to robia a my nie,a jak tak sie juz dzieje to kazdy pisze po co oni jak nic nie potrafia. panowie rzeczywistosc jest taka a nie inna,trzeba obudzic sie ze snow i transferow z wysokiej polki,Wisla sie zmienila,i trzeba tylko liczyc i mocno wierzyc ze bedzie to zmina w dobrym kierunku. jedyne co licze u Probierza jako ze geniusz stategiczny z niego nie jest,to to ze zrobi 11 walczakow goniacych przez 90 minut po tym boisku jak opętani.I na taka Wisle bedzie sie milo chodzilo na stadion. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
palikot, problem w tym że J.B. już wydał wspomniane 700, a nawet 750 tysięcy na Jirsaka i po 5 latach piłkarza nie ma i zysków też.
W sprawie Hutnika pytanie dotyczy tych wygranych na teraz (bo jest jeszcze arbitraż) 12 tyś. poprzez oszukanie rozmówcy i symulowanie rozmów, aby je tylko przeciągnąć i uzyskać piłkarza nie za oferowane przez samego siebie sumę 20 , jedynie 8 tyś. Można i tak, ale to nie tylko nieetyczne, co widać nikogo nie wzrusza, ale głupie bo następnym razem do takiego stolika z Wisłą, Hutnik nie zasiądzie, a jeżeli to z całkowitym brakiem zaufania, a zapewne nie tylko Hutnik. Pytanie czy warto było za 12 tyś, robic taki numer. Co do postu Grantara. To jego „złota era” już była jak Wisła odpadała z Levadią i trener M. Skorża obciążał za nią J. Bednarza. LM , super, ale.. 1. Jest tylko jeden problem w tym śnie o zmierzaniu w kierunku LM , że nie podjęto żadnej decyzji, aby się do niej zbliżyć. 2. Miejsce na podium to biorąc aktualny potencjał kadry odziedziczonej po poprzednikach to obowiązek, a nie jakieś wyzwanie na pohybel komukolwiek. 3. Nadal pierwszy skład to piłkarze których już zastaliśmy plus Arek Głowacki, chyba że Miśkiewicz wygryzie ze składu Pareikę, na co się nie zanosi, albo rezerwowy z Polonii będzie tłukł bramki jak nigdy, albo, albo .. może starczy. 4. Super że dołączył do nas Arek Głowacki, ale na ile lat, hmm. 5. Młodzi, okay, tyle że który z młodych jest na poziomie gry do pierwszej jedenastki. Ja liczę jedynie na Chrapka, którego o ile mnie pamięć nie myli już promował Kulawik i okay, Ja w niego wierzę. -budowanie drużyny z perspektywą kilku lat, a po czym to można wnosić, skoro nikt nie wie nawet co będzie w Wiśle nawet za pół roku. Stawianie na drużynę, a nie indywidualności, ładne slogany, tyle że na dziś to na konferencjach prasowych Pan łysy atakował Meliksona, że jeszcze jest w Wiśle, na budowanie jedności drużyny mi to nie wygląda. Probierzowi życzę , tak jak sobie nawet i MP, ale pudło to minimum tego co ma osiągnąć, bo ta ekipa grając jedynie w lidze bez obciążenia rozgrywkami europejskimi była MP2011, więc jesienią roku kolejnego ma jedynie grać jak dawniej, czyli skutecznie, w czołówce tabeli, byle było jak najmniej rozbijania tej ekipy z zewnątrz, np. na kolejnych konferencjach prasowych , że może Melikson już powninen grać gdzie indziej, albo może Genkow.. Probierz i Bednarz to dwie różne osoby, Ja je akurat rozróżniam. Jeden stara się zrobić dobra pracę (choć warsztat trenerski mocno ograniczony, ale jest za to ambicja), drugi najwyraźniej mu w tym nie pomaga. ____ Do postu poniżej Karherop. - Po pierwsze akurat J.B. to ..powinien podać się do dymisji bo się do tej funkcji nie nadaje. -Po drugie jeśli chce jednak pozostać i pokazać że czegoś się nauczył to powinien być przynajmniej konsekwentny, mówił że jest kasa na transfery ? , mówił !, jest i ta kasa : http://www.wislaportal.pl/23027,Pona...ze_Europy.html , a doszła z wypożyczenia Małeckiego !? To powinien ją w jakiejś części wydatkować na niezbędne wzmocnienia, no a jeśli decyzją właściciela nie ma kasy i nic nie wydamy, to nie powinien mamić opinii publicznej tylko postawić sprawę jasno, że żadnych transferów nie będzie. A tu mamy lawirowanie, trzymanie stołka i transferowa iluzja.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
W zasadzie wypada zadać jedno proste pytanie . Co powinien zrobic idealny dyrektor sportowy na miescu Bednarza , czekam na propozycje wykwalifikowanych oponentów łysego
Krytykowanie dla samej krytyki to bardzo fajne zajęcie , nie przeczę , ale dla niektórych granice absurdu zostały już dawno przekroczone . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Masz informację prasową, że Kowalski zajął 10 miejsce w konkursie i dostał 3000 zł. Jaki jest zysk bądź strata Kowalskiego związany z wzięciem udziału w konkursie? A co do ostatniego fragmentu twojej wypowiedzi to jak Bednarz postawił sprawę jasno, że ten i ten nie będą mieli przedłużonych kontraktów to narzekałeś. Teraz narzekasz, że nie postawił sprawy jasno odnośnie transferów. Zważ na to, że nie jest właścicielem klubu. Gdyby miał określony fundusz transferowy i płacowy można byłoby narzekać. W odniesieniu do tego holenderskiego genialnego poprzednika podobno płaci jak za frytki nowym piłkarzom. Ktoś już tu mówił (może media hmm), że Głowacki i Sikorski zarabiają relatywnie niewiele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A ty masz takie informacje , nie !?! To po co się wymądrzasz. Ja nie twierdze że je mam , jedynie stwierdzam fakt, że kiedyś była Levadia a teraz dodatkowa kasa z kw. do LM i z LE, a co boli Cie to !?! Że tak nerwowo reagujesz, mnie cieszy.
Co do ostatniego fragmentu to nie narzekałem , bo to Twoja cecha, tylko krytykowałem merytorycznie, że w trakcie sezonu się tego nie robi (nie wyrzuca się piłkarzy którzy są jeszcze pożyteczni dla drużyny, mimo , że kontrakty się im kończą), w trakcie sezonu, rozumiesz, nie !?, acha no tak myślałem .. Teraz też nie narzekam , bo już ustaliliśmy że to Twoja cecha tylko krytykuje fakt zabawy w ciuciubabkę z kibicami J.B., wpierw twierdził Twój Idol, że jest kasa na transfery, później dochodzi do wypożyczenia Małeckiego, czyli powinno być jej więcej, a była też teza, że zawodnik odchodzący będzie zastąpiony innym i okazuje się że kasy nie jest więcej , tylko mniej, czyli jakbyśmy sprzedali Meliksona to byłoby więcej czy mniej, na logikę więcej, ale znając Bednarza dowiedzielibyśmy się że jest jej jakby znowu ..mniej. Zwyczajnie J.B. powie nam wszystko, nieważne czy to będzie prawda czy fałsz, a niektórzy , wszystko łykają , aż miło .. To że Głowacki zarabia relatywnie mało, to dziękujmy samemu Arkowi że się na to zgodził, w istocie dzięki takim ludziom jak Głowacki Wisła Kraków nadal jest Wisłą Kraków.
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.07.2012 o godz. 01:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cupiał jednak miał racje. Przy obecnie panujacych przepisach, szkolenie narybku wydaje sie byc mało intratnym przedsięwzieciem.
Po co Ci SZKÓŁKA, wystarczy osiem kółka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
TYlko jakbysmy posiadali dobrą akademie to zapewne mielibyśmy większą pewność że ci zawodnicy mają talent. A tak poza tym to te ciągłe dyskusje a wzasadzie kłótnie między niektórymi użytkownikami forum są już nudne. Prawda jest taka że potrzeba nam wzmocnień a ich nie widac, no chyba że prezes i trener zamierzaja oprzeć skład na szklanych piłkarzach typu JOva i Boguś ( chyba Czekaja też można za takiego uznać). NIe potrafia zapewnić nam nawet solidnej kadry.
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
I na tym cała dyskusja o tym transferze powinna się zakończyć, a zamiast tego mam kilka stron gadania o niczym. Prosta sprawa, w Hutniku kogoś poje... , jeszcze jakiś procent z następnego transferu rozumiem ale ta kwota jest z kosmosu. A po za tym spory między klubami, to nic nowego, więc po co ta cala dyskusja ? i tak nie znajdziecie kompromisu...
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Żadnych pieniędzy Bednarzowi nie dawać. I tak by je przepieprzył, bo ocenić potencjał czy tam umiejętności grajka on nie potrafi za nic. Dlatego właśnie najlepiej się sprawdza w sytuacji, gdy kasy za wiele nie ma. Niech próbuje właśnie takich młodych gości wyławiać, o których usłyszy z kilku źródeł, że talenty (sam skąd mógłby niby to wiedzieć), albo z zagranicy jakichś szybkich murzynów tanich szuka w typie tego Quioto.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie akademia, tylko baza treningowa jest ważna w tym momencie. Nie da się w Myślenicach zrobić małego kompleksu? Baza to podstawa, zarówno dla naszej drużyny, jak i dla potencjalnych transferów żeby mieć czym zachęcić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.rp.pl/artykul/686002.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||||
Ja narzekam? ![]() Mój idol? ![]() Ciekawych rzeczy się dowiaduję. Zacytuj proszę.
Sikorski też zarabia znacznie mniej niż w Polonii. Przy okazji transferu Brożka i jego kręcenia nosem na 200 tysięcy euro i pewny plac gry ktoś pisał, że Sikorski, relatywnie odnosząc się do najbogatszych, zarabia "grosze". To świadczy o jednym, teraz trzeba sprowadzać piłkarzy za co najmniej 2 razy mniej niż za holenderskiej ery. Stąd są problemy z zakontraktowaniem chociażby Dudu.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.07.2012 o godz. 11:01.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W Myślenicach baza już niejako jest. Pozostaje kwestia dogadania sie z Gminą albo kimś kto jest operatorem/właścicielem całej infrastruktury na Zarabiu w Myślenicach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ponoć dział marketingu pracuje już nad możliwością kupowania biletów przy pomocy alfabetu morse'a i puszczania z balkonu sygnałów dymnych. Niestety wszystko uzależnione jest od Jacka Bednarza i jego negocjacji wypożyczenia z opcją pierwokupu telegrafu z Muzeum Miejskiego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myślę, że masz problem z doczytaniem tekstu do końca...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|