The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 20:00
Czyli Hutnik był twardym negocjatorem a Bednarz świnią? Hutnik wiedział (albo jego działacze byli na tyle głupi, że nie wiedzieli), że Wisła może pozyskać zawodnika płacąc jedynie ekwiwalent za wyszkolenie a Bednarz oferując więcej niż to wynika z odpowiednich regulacji zachował się bezczelnie. A to łajdak!

Takie działanie Wisły nie pokazuje krótkofalowej polityki a jedynie znajomość przepisów. Wam się chyba naprawdę rzuca na mózg... Bednarz miał oferować dziesiątki tysięcy złotych za nieopierzonego juniora, który pogrywał sobie w 5 (słownie - piątej!!!) klasie rozgrywkowej...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2012, 20:03
Gantar piszesz tylko dla zaczepki kolejny pusty merytorycznie post. czyli kolejne, (bla..bla...bla).
Głowacki przyszedłby do nas gdyby były vacaty na funkcji i trenera i dyr. sp., a mój tekst o tym że była pełna aprobata wobec przyjścia Arka oznacza tylko tyle, że jego ewentualne zablokowanie byłoby sabotażem, już Ci to kilka razy napisałem nie umiesz czytać cudzych tekstów ze zrozumieniem to ich nie recenzuj, nie na Twoja głowę, żegnam i bez odbioru.
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A co do Valcxa to nie ośmieszaj mnie, ściągnął takich piłkarzy jakich chciał.
Sorry ale sam się ośmieszasz, chciał np. Baszczyńskiego i transfer zablokował Cupiał, a wiele innych było blokowanych przez Rade Nadzorczą. Pensje Garguły i jemu podobnych sprowadzonego przez Bednarza też wysokie i nie było problemu, podobnie z wydatkowaniem kasy na transfery, jednak lepiej było sprowadzić Meliksona za 700 tyś, niż Jirsaka za 750 tyś, a po 5 latach NIC na nim nie zarobić, jak dzięki Bednarzowi .

Bednarz jest dyletantem w wydawaniu kasy, więc jego ciągłą obronę na tym forum, uważam jedynie za objaw poczucia humoru kibiców Wisły.

Aktualnie Quioto jest wypożyczony, tak jak Valckx wypożyczył Bitona, zobaczymy czy ten piłkarz strzeli dla Wisły też 16 bramek we wszystkich rozgrywkach, choćby te 11 w lidze niech strzeli, chciałem aby było minimum połowę (czyli w lidze 5 lub6 ), ale jak tak chcesz porównywać to bardzo proszę, ma być 11 bramek strzelonych przez tego że Cię zacytuję „bliżej nieznanego piłkarza” Zaś porównywanie napastnika do obrońcy to już czysta demagogia, Lamey strzelił dla Wisły 4 bramki, jak na obrońcę to nieźle.
s1mone napisał(a):Wyświetl post
w przeciwieństwie do Ciebie nie nazywam gówna czekoladą.
Jeśli masz z tym problem, a widzę że masz i nieśmiało się tą informacją z nami podzieliłeś, to szczerze współczuje, u mnie ten problem na szczęście nie występuje.

Wracając do meritum, Bednarz niczym pozytywnym się jak dotąd nie wykazał, a już mimo krótkiego okresu ponownego pobytu w Wiśle pokazał się wyłącznie ze złej strony.

PS.I).C o do zaległości to były zapewne wynikiem zamrożenia przez UEFA części zarobionych pieniędzy w LE w kontekście afery z Mandziarą, czyli kumplem Kapki, bliskiego współpracownika J. Bednarza.

PS.II). Ciekawe jeszcze ile peanów na tym forum będzie wypisywane na temat J.B., a może tak oddzielna stronka i ołtarzyk do którego jego fan-klub będzie się modlił, pozdr. ślepo zakochanych w J.B. to musi być dojmujące doznanie.

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
działania Bednarza pokazują jedynie krótkofalową wizję klubu. A ja taką prowizorkę zawsze będę krytykował.
I słusznie , bo Bednarz jest z założenia tylko prowizorką.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.07.2012, 20:13
Skrytykować Bednarza można za wiele, ale czepianie się go o to, że ściągnął nikomu nieznanego piłkarza za ledwie 8 tysięcy złotych to IMHO lekka przesada. Jak myślicie za ile Wisła sprzedała Mączyńskiego, za ile by oddała Kowalskiego? Za ile musiała oddać Leszczaka? Czy dostała pieniądze za Kokoszkę? Ile dostanie za Guedesa? A za ile byłaby skłonna oddać masę innych piłkarzy, którzy CV przebijają dokonania Burasa (chociażby spotkania na poziomie 1. ligi - było nie było ligi na poziomie centralnym)?

Te kluby z których chcecie, aby nasi włodarze brali przykład, właśnie tak robią. Arsenal, PSV i setki (tysiące!) innych drużyn. To nic w porównaniu z perypetiami transferu Sadloka i Sobiecha do Polonii Warszawa. Problem jest w międzynarodowych przepisach piłkarskich. My na tym tracimy i inni na tym tracą. Tracimy na istnieniu prawa Webstera (Kokoszka), tracimy na tym, że za Guedesa nic nie dostaniemy. Jednak to Wisła robi złe wrażenie...

CV to oczywiście nie wszystko. Jednak czy ten Buras pokazał coś na tym zgrupowaniu po czym można sądzić, że jest wart więcej niż te 20 tysięcy złotych. To jest jedna wielka niewiadoma. Na razie gra słabo (co zaskoczeniem być nie powinno), asekuracyjnie. U Probierza w rankingu młodzieżowców pewnie nie łapie się do pierwszej piątki. Pokazują się Żemło, Kolanko, którzy pewnie nas kosztowali mniej niż 20 tysięcy złotych.

Jak bardzo krytykowano Basałaja, że wykorzystuje lukę w kontrakcie Chaveza? Czym to się różni?

PS Prawo Bosmana wam nie przeszkadza?

Edit:

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jacek Bednarz to słaby dyrektor sportowy - ocenianie jednak każdej jego decyzji, każdego ruchu negatywnie jest nienormalne.
Dokładnie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 13.07.2012 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2012, 20:13
Miłosz - przykro mi to pisać ale Ty nie odróżniasz wyważonej oceny nt działań Bednarza od peanów na jego cześć. Ja naprawdę nie widzę stawiania ołtarzyka Jackowi przez jakiegokolwiek usera. Przeczytaj natomiast kilka Twoich postów a zauważysz, że jesteś wręcz zaślepiony miłością do Stana.

Jacek Bednarz to słaby dyrektor sportowy - ocenianie jednak każdej jego decyzji, każdego ruchu negatywnie jest nienormalne.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 13.07.2012, 20:50
serek2, przykro mi to pisać, ale przypisujesz własne postrzeganie świata komuś innemu . Sam się, kierujesz jedynie emocjami w tym jak widzę pozytywnymi do Bednarza (jak rozumiem słaby, ale nasz, Polak) i awersją do Valckx’a (obcy, czyli zły, każde wykazywanie per salto sukcesu to "zaślepienie"), co nie ma charakteru merytorycznego. Jak nie widzisz że każda krytyka Bednarza powoduje jego rozpaczliwą obronę , to sorry, ale nie mam pytań. Wybacz, ale to nie jest tak, że Twoje poglądy są wyważone, a kogoś innego, różniące sie od Twoich to tylko zaślepienie, bo jak sam widzisz łatwo to można obrócić o 180 stopni.

Co do Valckx’a to nie musze ponownie czytać swoich postów, bo znam własne poglądy, wielokrotnie pisałem, że większość transferów była udana więc nie wszystkie, o żadnej też miłości tu nie ma mowy, przeciwnie uważałem że dla dobra Wisły należało wycisnąć z niego ile się da. Po raz kolejny też zbędnie i szkodliwie personalizujesz temat. Widać nie setki razy ale milion razy trzeba powtarzać to samo, że nie o personalia tu chodzi tylko o wizje rozwoju Wisły, czy ma upodabniać się do zachodnich klubów, czy tkwić jedynie w polskim grajdołku.

Wracając do sprawy negocjacji z Hutnikiem.. jeśli prowadzisz z kimś pertraktacje i oferujesz 20 tyś., aby następnie je przeciągnąć i skorzystać z kruczka prawnego, po czym pozyskujesz potencjalny towar za 8 tyś. , to jaką masz od teraz opinię, otóż krętacza i oszusta. To nie personalnie do Ciebie tylko do J.B., a uderzy to w przyszłości i Wisłę przy kolejnych negocjacjach. Jasne że nie powinniśmy wykładać sum żądanych przez Hutnika, którego interes mam notabene głęboko gdzieś, ale kontrahentów sie szanuje, bo inaczej sami tracimy szacunek u innych, nie 8 a minimum te 20 tyś powinno być na koncie Hutnika, a może i cos w dodatku, jakaś obietnica trwałej współpracy.
Ciekawy będzie też arbitraż, ufam że go nie przegramy, bo w każdych okolicznościach interes Wisły w takich relacjach jest dla mnie priorytetowy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2012, 20:58
Miloszu drogi - zarzucasz mi coś co sam skutecznie wdrażasz... Nie kieruję się emocjami w ocenie pracy Bednarza (którego uważam za miernego działacza) ani tym bardziej Valckxa... Nikt inny tylko Ty reagujesz wręcz alergicznie na każdą wiadomość o Bednarzu... Mniejsza z tym - jak jest każdy widzi.

Odnośnie negocjacji z Hutnikiem - rozumiem, że Bednarz powinien owe negocjacje zakończyć słowami "drodzy Hutnicy - co prawda mogę tego chłopaka zgodnie z prawem pozyskać za 8 tysięcy zł jednak dbam o przyszłość Wisły, stosuję długoterminową strategię i wiem, że jak to zrobię to w przyszłych negocjacjach mi nie odpuścicie"?

Jacek Bednarz pozyskał piłkarza zgodnie z prawem, zapłacił wymaganą przepisami kwotę. Zapewne w dobrej wierze oferował więcej (inaczej po co oferowałby kwotę większą niż wymagana?). Czy to jego wina, że Hutnik zażyczył sobie nieadekwatnych pieniędzy? Ciekawi mnie jedno - skoro tak bardzo martwi Cię długoterminowa strategia... Gdyby Wisła zapłaciła Hutnikowi 100 tysięcy za Burasa jak myślisz, czy małe kluby od których Wisła chciałaby pozyskiwać w przyszłości piłkarzy żądałyby kwot racjonalnych czy wręcz przeciwnie?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 13.07.2012, 21:24
Na nic słodkości serek2, sorry, ale jestem w netcie na nie nieczuły. Alergie mam jedynie na pisanie nieprawdy. Po pierwsze nie personalizuj sporu o wizję rozwoju Wisły do dwóch nazwisk, po drugie zauważ, że jak pisze większość, znaczy dostrzegam też słabe transfery Valckx'a, więc teza o miłości i zaślepieniu to pusta teza i mająca charakter obraźliwy. Po trzecie jest dokładnie odwrotnie, każda krytyka Bednarza trafia na grono jego zapalczywych wielbicieli. Jak jest, każdy widzi, choć nie wszyscy widzą tak samo.

Co do negocjacji z Hutnikiem, odpowiedz sobie tylko na jedno pytanie .. skoro mógł J.B. pozyskać piłkarza za 8 tysięcy to po co były te negocjacje ..Jeśli zaś oferował 20 tysięcy tylko po to aby przeciągnąć rozmowy i skorzystać z niedopełnienia formalności z nowym kontraktem zawodowym dla piłkarza przez Hutnika i sprowadzić go za 8 tyś. To jest zwyczajne szachrajstwo. Gdyby to było na raz, to choć nieetyczne , ale skuteczne i nie ma że boli kogoś, dla dobra Wisły dla mnie okay. Problem w tym, że my do stołu negocjacyjnego zasiadać będziemy jeszcze wiele razy, a opinia oszusta i szachraja pozostaje.
Co należało zrobić, ano wpłacić te oferowane 20 tyś i ..kontynuować współpracę. Hutnik mógłby wówczas zaskarżać do arbitrażu, mógłby zrobić cokolwiek, ale Wisła miałaby dobrą opinię. Pytanie czy te 12 tyś (20-8=12) , to zysk w dłuższej perspektywie, czy przeciwnie strata, moim zdaniem jednak strata.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2012, 21:36
Bednarz pozyskując tanio zawodnika zachował się jak świnia - rozumiem, że przeprowadzając transfer Jirsaka zachował się profesjonalnie i wykazał się długofalową strategią przepłacając kilkukrotnie... No ale ten transfer zapewne zaprocentuje w przyszłości wzorową współpracą z czeskimi i słowackimi klubami. Piszę to z przymrużeniem oka gdyby komuś zechciało się odpowiadać...

Z mojej strony koniec.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.07.2012, 22:06
Po złotej erze holenderskich mistrzów mamy raczej kiepską sytuację finansową.
Wskazują na to wszystkie dostępne informacje.
Nie chcę rozprawiać czy to tylko wina pomarańczowych. Pewnie nie a zresztą gdyby udało się wejść do LM może byłoby inaczej.
Nie jest ważne czy to po prostu bilans zysków i kosztów czy efekt braku wsparcia Cupiała ale wg mediów mamy budżet o ok. 10 mln mniejszy (około 30%).
Niektórzy nie przyjmują tego do wiadomości ( bo jest kasa z LE ..). Żyją w swoim matrixie.
Ja przyjąłem to do wiadomości (bez radości bynajmniej) i w tym kontekście oceniam to co się dzieje w Wiśle.
Po pierwsze mam szacunek do piłkarzy takich jak Głowacki czy Melikson.
Po drugie mam szacunek do ludzi, którzy z pewnością na piłce znają się lepiej niż ja , tj. do trenera i dyrektora sportowego i zarządu Wisły.
Póki co ich działania są racjonalne:
- sięgnięcie po młodych ( tylu młodych zawodników nie przyszło do Wisły w okienku transferowym już dawno)
- szukanie transferów tanich (z konieczności) ale bardziej perspektywicznych
- stawianie na drużynę a nie na indywidualności
- budowanie drużyny z perspektywą kilku lat (ryzykowne u B.C)
Dla mnie ma też znaczenie że Wisła staje się bardziej polska (aktualne proporcje ok 50/50 są dla mnie ok)
Patrzę więc życzliwie na nasz klub nawet na Bednarza, który niektórymi działaniami też mnie nie zachwyca.
Mogę mieć żal do sponsora że nie wrzuca kolejnych baniek do Wisły ale ponieważ sam sponsoruje Wisłę tylko poprzez C+ i sporadycznie bilety, żal ten mogę sobie schować .... i przypomnieć sobie jednak 10 lat sukcesów Wisły.
Czytając niektóre posty zastanawiam się czy ludzie, którzy mieszają z błotem np J.B. kiedykolwiek kierowali pionem sportowym dużego klubu, może klubu a-klasowego, może jakąś firmą. Ja nie jestem żadnym "fanem J.B. " chociaż jeden .... napisałby to na tym forum 500 razy. Mam za to minimum szacunku dla ludzi ode mnie w danej dziedzinie mądrzejszych i bardziej doświadczonych.
Trzymam za nich kciuki.

Wisło !! na pohybel malkontentom z tego forum. W tym roku pierwsza trójka Za dwa lata MP a potem LM !!!

Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.07.2012 o godz. 08:08.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.07.2012, 22:12
Ściągnął piłkarza za 8 tysi - źle, ściągnął by za 100 tysi - źle, za 30 - źle, nie ściągnąłby wcale - źle. Narzekanie dla samego narzekania, niektórzy obierają dziwne strategie, zakładają sobie np. Bednarz jest fatalny, związku z czym wszystko co robi jest złe.

Nie róbcie z siebie ekspertów na siłę.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 13.07.2012, 22:33
Chodziła jakaś plotka ,że jakiś biznesmen nas chciał kupić , ale Cupiał zażyczył sobie za dużo i w tym momencie ten biznesmen wypunktował Cupiał ,że Wisła prawie nic nie ma.
Pamięta ktoś ten artykuł Przewinął się chyba jeszcze w tym roku.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.07.2012, 22:37
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wisło !! na pohybel malkontentom z tego forum. W tym roku pierwsza trójka Za dwa lata LP i LM !!!

piwo dla tego Pana , 100% poparcia. Cieszmy się z tego co jest , wielu tutaj życzyłoby sobie sfiksowanego właściciela jak Wojciechowski ( pamietam zreszta słowa po transferach do Polonii ze sowami zazdrości ) .

Mamy młodych chłopaków , za wyjątkiem 4-5 zawodników perspektywyczny skład , mieszankę rutyny z młodością . No i w końcu trenera który wie co to znaczy stawiać na młodych .
Struktura obcokrajowców również mnie cieszy . Pozbyliśmy się w większości przesiadaczy ławki rezerwowych , zostało 11 , w większości stanowiących wartość dodaną do zespołu . Gdybyśmy się pozbyli jeszcze przed startem rundy Jovanicia i Jaliensa było by już optymalnie . Czekamy tylko na solidnego lewego obrońcę ( Magiera byłby ok ) i walczymy do upadłego w lidze .
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.07.2012, 22:38
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli Hutnik był twardym negocjatorem a Bednarz świnią? Hutnik wiedział (albo jego działacze byli na tyle głupi, że nie wiedzieli), że Wisła może pozyskać zawodnika płacąc jedynie ekwiwalent za wyszkolenie a Bednarz oferując więcej niż to wynika z odpowiednich regulacji zachował się bezczelnie. A to łajdak!

Takie działanie Wisły nie pokazuje krótkofalowej polityki a jedynie znajomość przepisów. Wam się chyba naprawdę rzuca na mózg... Bednarz miał oferować dziesiątki tysięcy złotych za nieopierzonego juniora, który pogrywał sobie w 5 (słownie - piątej!!!) klasie rozgrywkowej...
Dokładnie

Panowie Bonaventura, miłosz, są naprawdę żałośni. Czytam ten temat często i fakt jest taki, że co by Bednarz nie zrobił, to zawsze dla was będzie świnią. Ja rozumiem, że nie zawsze jego posunięcia, to co mówi, jest pozytywne w 100%, bo musi podejmować niepopularne decyzje, ale ....a Ludzie! W tej sprawie gość zachował się wzorowo!!!

Panowie, racja Valks sprowadził lepszych piłkarzy Meliksona Ilieva, Pareiko, może nie wiem. Ale ten gość miał budżet na transfery i płace!! Bednarz tego nie ma, co winą jest jego poprzedników czyli Valksa i Basałaja!!! Czy to takie trunde do zauważenia? Dajcie Bednarzowi pieniądze to wam ściągnie piłkarzy, ale on ich nie ma!! Nie ma pieniędzy i to nie jest jego wina, że ich nie ma. Więc porównania, które wy tutaj prowadzicie, są nieadekwatne, bo tamten miał wiele możliwości.

Tylko teraz pytanie jakie skutki pozostały po rządach Valksa i Basałaja w tym klubie? Dlaczego się uwzięliście na gościu, który przyszedł i ma za zadanie ratować drużynę w obliczu finansowych tarapatów? Powiedz mi to panie misłosz. Co ma wyłożyć 700 tys euro na transfer Meliksona bis? Wtedy będzie dobrym dyrektorem według ciebie tak? Ciekawe to jest. Tylko twoja argumentacja nie zawiera takich zmiennych, jak sytuacja finansowa klubu. W chwili obecnej nawet ....a na uruchomienie jebanej sprzedaży internetowej nie ma pieniędzy, a wy oceniacie Valksa i Bednarza przez pryzmat transferów - Brawo! Logika was trzyma.

Wracając do tematu. Mówie drugi raz. HUTA JEST SOBIE SAMA WINNA. Pracują tam amatorzy. Za IV ligowego piłkarza choćby nie wiadomo jaki on dobry był, nie stawia się ceny: 100 tys zł!!! Już nie mówiąc o absurdzie czyli 300 tys zł.

Rozumiem, że Bednarz jest świnią dlatego, że sprowadził zawodnika za 8 tys zł... Można tą tezę skwitować tym:

Karherop napisał(a):Wyświetl post
piwo dla tego Pana , 100% poparcia. Cieszmy się z tego co jest , wielu tutaj życzyłoby sobie sfiksowanego właściciela jak Wojciechowski ( pamietam zreszta słowa po transferach do Polonii ze sowami zazdrości ) .

Mamy młodych chłopaków , za wyjątkiem 4-5 zawodników perspektywyczny skład , mieszankę rutyny z młodością . No i w końcu trenera który wie co to znaczy stawiać na młodych .
Struktura obcokrajowców również mnie cieszy . Pozbyliśmy się w większości przesiadaczy ławki rezerwowych , zostało 11 , w większości stanowiących wartość dodaną do zespołu . Gdybyśmy się pozbyli jeszcze przed startem rundy Jovanicia i Jaliensa było by już optymalnie . Czekamy tylko na solidnego lewego obrońcę ( Magiera byłby ok ) i walczymy do upadłego w lidze .
No i takie podejscie mi się podoba
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.07.2012 o godz. 22:44.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.07.2012, 22:38
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Chodziła jakaś plotka ,że jakiś biznesmen nas chciał kupić , ale Cupiał zażyczył sobie za dużo i w tym momencie ten biznesmen wypunktował Cupiał ,że Wisła prawie nic nie ma.
Pamięta ktoś ten artykuł Przewinął się chyba jeszcze w tym roku.
Mogło chodzić o Waldemara Kitę, który również jest właścicielem FC Nantes. Ale artykułu nie mam.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.07.2012, 22:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Jak to jest ze jak nie stawiaja na mlodych to sa zale kibicow ze inni to robia a my nie,a jak tak sie juz dzieje to kazdy pisze po co oni jak nic nie potrafia.

panowie rzeczywistosc jest taka a nie inna,trzeba obudzic sie ze snow i transferow z wysokiej polki,Wisla sie zmienila,i trzeba tylko liczyc i mocno wierzyc ze bedzie to zmina w dobrym kierunku.

jedyne co licze u Probierza jako ze geniusz stategiczny z niego nie jest,to to ze zrobi 11 walczakow goniacych przez 90 minut po tym boisku jak opętani.I na taka Wisle bedzie sie milo chodzilo na stadion.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 13.07.2012, 23:04
palikot, problem w tym że J.B. już wydał wspomniane 700, a nawet 750 tysięcy na Jirsaka i po 5 latach piłkarza nie ma i zysków też.
W sprawie Hutnika pytanie dotyczy tych wygranych na teraz (bo jest jeszcze arbitraż) 12 tyś. poprzez oszukanie rozmówcy i symulowanie rozmów, aby je tylko przeciągnąć i uzyskać piłkarza nie za oferowane przez samego siebie sumę 20 , jedynie 8 tyś. Można i tak, ale to nie tylko nieetyczne, co widać nikogo nie wzrusza, ale głupie bo następnym razem do takiego stolika z Wisłą, Hutnik nie zasiądzie, a jeżeli to z całkowitym brakiem zaufania, a zapewne nie tylko Hutnik. Pytanie czy warto było za 12 tyś, robic taki numer.

Co do postu Grantara. To jego „złota era” już była jak Wisła odpadała z Levadią i trener M. Skorża obciążał za nią J. Bednarza.

LM , super, ale..

1. Jest tylko jeden problem w tym śnie o zmierzaniu w kierunku LM , że nie podjęto żadnej decyzji, aby się do niej zbliżyć.

2. Miejsce na podium to biorąc aktualny potencjał kadry odziedziczonej po poprzednikach to obowiązek, a nie jakieś wyzwanie na pohybel komukolwiek.

3. Nadal pierwszy skład to piłkarze których już zastaliśmy plus Arek Głowacki, chyba że Miśkiewicz wygryzie ze składu Pareikę, na co się nie zanosi, albo rezerwowy z Polonii będzie tłukł bramki jak nigdy, albo, albo .. może starczy.

4. Super że dołączył do nas Arek Głowacki, ale na ile lat, hmm.

5. Młodzi, okay, tyle że który z młodych jest na poziomie gry do pierwszej jedenastki. Ja liczę jedynie na Chrapka, którego o ile mnie pamięć nie myli już promował Kulawik i okay, Ja w niego wierzę.

-budowanie drużyny z perspektywą kilku lat, a po czym to można wnosić, skoro nikt nie wie nawet co będzie w Wiśle nawet za pół roku. Stawianie na drużynę, a nie indywidualności, ładne slogany, tyle że na dziś to na konferencjach prasowych Pan łysy atakował Meliksona, że jeszcze jest w Wiśle, na budowanie jedności drużyny mi to nie wygląda.

Probierzowi życzę , tak jak sobie nawet i MP, ale pudło to minimum tego co ma osiągnąć, bo ta ekipa grając jedynie w lidze bez obciążenia rozgrywkami europejskimi była MP2011, więc jesienią roku kolejnego ma jedynie grać jak dawniej, czyli skutecznie, w czołówce tabeli, byle było jak najmniej rozbijania tej ekipy z zewnątrz, np. na kolejnych konferencjach prasowych , że może Melikson już powninen grać gdzie indziej, albo może Genkow.. Probierz i Bednarz to dwie różne osoby, Ja je akurat rozróżniam. Jeden stara się zrobić dobra pracę (choć warsztat trenerski mocno ograniczony, ale jest za to ambicja), drugi najwyraźniej mu w tym nie pomaga.

____
Do postu poniżej Karherop.
- Po pierwsze akurat J.B. to ..powinien podać się do dymisji bo się do tej funkcji nie nadaje.
-Po drugie jeśli chce jednak pozostać i pokazać że czegoś się nauczył to powinien być przynajmniej konsekwentny, mówił że jest kasa na transfery ? , mówił !, jest i ta kasa : http://www.wislaportal.pl/23027,Pona...ze_Europy.html , a doszła z wypożyczenia Małeckiego !? To powinien ją w jakiejś części wydatkować na niezbędne wzmocnienia, no a jeśli decyzją właściciela nie ma kasy i nic nie wydamy, to nie powinien mamić opinii publicznej tylko postawić sprawę jasno, że żadnych transferów nie będzie. A tu mamy lawirowanie, trzymanie stołka i transferowa iluzja.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.07.2012, 23:10
W zasadzie wypada zadać jedno proste pytanie . Co powinien zrobic idealny dyrektor sportowy na miescu Bednarza , czekam na propozycje wykwalifikowanych oponentów łysego Krytykowanie dla samej krytyki to bardzo fajne zajęcie , nie przeczę , ale dla niektórych granice absurdu zostały już dawno przekroczone .
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 13.07.2012, 23:50
milosz napisał(a):Wyświetl post
-Po drugie jeśli chce jednak pozostać i pokazać że czegoś się nauczył to powinien być przynajmniej konsekwentny, mówił że jest kasa na transfery ? , mówił !, jest i ta kasa : http://www.wislaportal.pl/23027,Pona...ze_Europy.html , a doszła z wypożyczenia Małeckiego !? To powinien ją w jakiejś części wydatkować na niezbędne wzmocnienia, no a jeśli decyzją właściciela nie ma kasy i nic nie wydamy, to nie powinien mamić opinii publicznej tylko postawić sprawę jasno, że żadnych transferów nie będzie. A tu mamy lawirowanie, trzymanie stołka i transferowa iluzja.
Brawo, a masz jeszcze informacje prasowe ile wydajemy na kontrakty zawodników, transfery, wynajem stadionu, kontrakty sztabu, prąd i inne media, spłatę zadłużenia itp. itd? Wybieranie ze szczątkowych newsów i faktów liczb i opieranie się na nich nie oddaje sedna całego problemu.

Masz informację prasową, że Kowalski zajął 10 miejsce w konkursie i dostał 3000 zł. Jaki jest zysk bądź strata Kowalskiego związany z wzięciem udziału w konkursie?

A co do ostatniego fragmentu twojej wypowiedzi to jak Bednarz postawił sprawę jasno, że ten i ten nie będą mieli przedłużonych kontraktów to narzekałeś. Teraz narzekasz, że nie postawił sprawy jasno odnośnie transferów. Zważ na to, że nie jest właścicielem klubu. Gdyby miał określony fundusz transferowy i płacowy można byłoby narzekać. W odniesieniu do tego holenderskiego genialnego poprzednika podobno płaci jak za frytki nowym piłkarzom. Ktoś już tu mówił (może media hmm), że Głowacki i Sikorski zarabiają relatywnie niewiele.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 14.07.2012, 01:07
A ty masz takie informacje , nie !?! To po co się wymądrzasz. Ja nie twierdze że je mam , jedynie stwierdzam fakt, że kiedyś była Levadia a teraz dodatkowa kasa z kw. do LM i z LE, a co boli Cie to !?! Że tak nerwowo reagujesz, mnie cieszy.

Co do ostatniego fragmentu to nie narzekałem , bo to Twoja cecha, tylko krytykowałem merytorycznie, że w trakcie sezonu się tego nie robi (nie wyrzuca się piłkarzy którzy są jeszcze pożyteczni dla drużyny, mimo , że kontrakty się im kończą), w trakcie sezonu, rozumiesz, nie !?, acha no tak myślałem ..

Teraz też nie narzekam , bo już ustaliliśmy że to Twoja cecha tylko krytykuje fakt zabawy w ciuciubabkę z kibicami J.B., wpierw twierdził Twój Idol, że jest kasa na transfery, później dochodzi do wypożyczenia Małeckiego, czyli powinno być jej więcej, a była też teza, że zawodnik odchodzący będzie zastąpiony innym i okazuje się że kasy nie jest więcej , tylko mniej, czyli jakbyśmy sprzedali Meliksona to byłoby więcej czy mniej, na logikę więcej, ale znając Bednarza dowiedzielibyśmy się że jest jej jakby znowu ..mniej. Zwyczajnie J.B. powie nam wszystko, nieważne czy to będzie prawda czy fałsz, a niektórzy , wszystko łykają , aż miło ..

To że Głowacki zarabia relatywnie mało, to dziękujmy samemu Arkowi że się na to zgodził, w istocie dzięki takim ludziom jak Głowacki Wisła Kraków nadal jest Wisłą Kraków.
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.07.2012 o godz. 01:13.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.07.2012, 02:47
Cupiał jednak miał racje. Przy obecnie panujacych przepisach, szkolenie narybku wydaje sie byc mało intratnym przedsięwzieciem.

Po co Ci SZKÓŁKA, wystarczy osiem kółka.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.07.2012, 05:50
TYlko jakbysmy posiadali dobrą akademie to zapewne mielibyśmy większą pewność że ci zawodnicy mają talent. A tak poza tym to te ciągłe dyskusje a wzasadzie kłótnie między niektórymi użytkownikami forum są już nudne. Prawda jest taka że potrzeba nam wzmocnień a ich nie widac, no chyba że prezes i trener zamierzaja oprzeć skład na szklanych piłkarzach typu JOva i Boguś ( chyba Czekaja też można za takiego uznać). NIe potrafia zapewnić nam nawet solidnej kadry.
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.07.2012, 06:52
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
100 tysięcy złotych za zawodnika 4-ligowego. A potem zdziwienie, że w Ekstraklasie są takie chore ceny.
I na tym cała dyskusja o tym transferze powinna się zakończyć, a zamiast tego mam kilka stron gadania o niczym. Prosta sprawa, w Hutniku kogoś poje... , jeszcze jakiś procent z następnego transferu rozumiem ale ta kwota jest z kosmosu. A po za tym spory między klubami, to nic nowego, więc po co ta cala dyskusja ? i tak nie znajdziecie kompromisu...
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.07.2012, 08:20
Żadnych pieniędzy Bednarzowi nie dawać. I tak by je przepieprzył, bo ocenić potencjał czy tam umiejętności grajka on nie potrafi za nic. Dlatego właśnie najlepiej się sprawdza w sytuacji, gdy kasy za wiele nie ma. Niech próbuje właśnie takich młodych gości wyławiać, o których usłyszy z kilku źródeł, że talenty (sam skąd mógłby niby to wiedzieć), albo z zagranicy jakichś szybkich murzynów tanich szuka w typie tego Quioto.
..
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.07.2012, 10:02
Nie akademia, tylko baza treningowa jest ważna w tym momencie. Nie da się w Myślenicach zrobić małego kompleksu? Baza to podstawa, zarówno dla naszej drużyny, jak i dla potencjalnych transferów żeby mieć czym zachęcić.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2012, 10:22
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie akademia, tylko baza treningowa jest ważna w tym momencie. Nie da się w Myślenicach zrobić małego kompleksu? Baza to podstawa, zarówno dla naszej drużyny, jak i dla potencjalnych transferów żeby mieć czym zachęcić.
Rok temu Probierz dziwował sie że FK Mińsk ma 18 boisk treningowych.Może i doczekamy czasów że i Cupiał wybuduje coś podobnego
http://www.rp.pl/artykul/686002.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.07.2012, 10:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Rok temu Probierz dziwował sie że FK Mińsk ma 18 boisk treningowych.Może i doczekamy czasów że i Cupiał wybuduje coś podobnego
http://www.rp.pl/artykul/686002.html
przecież powiedział, słowami Bednarza, że nie wybuduje
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 14.07.2012, 10:57
A ty masz takie informacje , nie !?! To po co się wymądrzasz. Ja nie twierdze że je mam , jedynie stwierdzam fakt, że kiedyś była Levadia a teraz dodatkowa kasa z kw. do LM i z LE, a co boli Cie to !?! Że tak nerwowo reagujesz, mnie cieszy.
Ciekawi mnie po co przytaczasz te liczby skoro nie wiesz ile ten sukces kosztował. Załóżmy, że mały klub A wydał 50 mln euro w jednym okienku transferowym, następnie awansował do LM i nie wyszedł z grupy. Wszyscy obwieszczą sukces, że awansował do LM. Co z tego skoro będzie strata? Nie znamy pozostałych liczb to darujmy sobie piękne tezy. Wiele klubów awansowało do LM w ostatnim 10-leciu, a kondycja finansowa niektórych z nich jest fatalna. Są przypadki, że kluby zniknęły z piłkarskiej mapy Europy. Monaco, finalista z 2004 roku, tuła się w 2. lidze francuskiej, Petrżałki juz nie ma, Glasgow Rangers jest w 4. lidze. Jest jeszcze Leeds United. Wreszcie jest przykład BVB, któremu kilkanaście lat odbijało się czkawką lekkie przeinwestowanie. No i jest Wisła, z kraju w którym na piłce zarabiasz takie kokosy, że miliarderzy ścigają się po najlepsze kluby.

Co do ostatniego fragmentu to nie narzekałem , bo to Twoja cecha, tylko krytykowałem merytorycznie, że w trakcie sezonu się tego nie robi (nie wyrzuca się piłkarzy którzy są jeszcze pożyteczni dla drużyny, mimo , że kontrakty się im kończą), w trakcie sezonu, rozumiesz, nie !?, acha no tak myślałem ..
To są piłkarze profesjonalni rzekomo, a nie amatorzy. Płacimy (nie mało!) to wymagamy. Poza tym w ich interesie jest jak najlepsza gra, aby znaleźć przyszły klub. Jak już na tym polu krytykujesz to zważ kto podpisywał tak krótkie kontrakty i do tego tak nieźle płatne.

Teraz też nie narzekam , bo już ustaliliśmy że to Twoja cecha tylko krytykuje fakt zabawy w ciuciubabkę z kibicami J.B., wpierw twierdził Twój Idol, że jest kasa na transfery,

Ja narzekam?
Mój idol?

Ciekawych rzeczy się dowiaduję. Zacytuj proszę.

później dochodzi do wypożyczenia Małeckiego, czyli powinno być jej więcej, a była też teza, że zawodnik odchodzący będzie zastąpiony innym i okazuje się że kasy nie jest więcej , tylko mniej, czyli jakbyśmy sprzedali Meliksona to byłoby więcej czy mniej, na logikę więcej, ale znając Bednarza dowiedzielibyśmy się że jest jej jakby znowu ..mniej. Zwyczajnie J.B. powie nam wszystko, nieważne czy to będzie prawda czy fałsz, a niektórzy , wszystko łykają , aż miło ..
Skąd wiesz, że nie założył sprzedaży Meliksona? Może były jakieś oferty i na nich się opierał. Nie znamy zresztą umów. Możliwe, że kasa za Małeckiego wpłynie zimą, a całkiem możliwe, że samo wypożyczenie to nie 500 tysięcy euro, ale np. 200 tysięcy. Bo dlaczego miałoby być to 500 tysięcy?

To że Głowacki zarabia relatywnie mało, to dziękujmy samemu Arkowi że się na to zgodził, w istocie dzięki takim ludziom jak Głowacki Wisła Kraków nadal jest Wisłą Kraków.
Sikorski też zarabia znacznie mniej niż w Polonii. Przy okazji transferu Brożka i jego kręcenia nosem na 200 tysięcy euro i pewny plac gry ktoś pisał, że Sikorski, relatywnie odnosząc się do najbogatszych, zarabia "grosze". To świadczy o jednym, teraz trzeba sprowadzać piłkarzy za co najmniej 2 razy mniej niż za holenderskiej ery. Stąd są problemy z zakontraktowaniem chociażby Dudu.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.07.2012 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2012, 11:31
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
W Myślenicach baza już niejako jest. Pozostaje kwestia dogadania sie z Gminą albo kimś kto jest operatorem/właścicielem całej infrastruktury na Zarabiu w Myślenicach..
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.07.2012, 13:04
Ponoć dział marketingu pracuje już nad możliwością kupowania biletów przy pomocy alfabetu morse'a i puszczania z balkonu sygnałów dymnych. Niestety wszystko uzależnione jest od Jacka Bednarza i jego negocjacji wypożyczenia z opcją pierwokupu telegrafu z Muzeum Miejskiego.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2012, 16:49
Myślę, że masz problem z doczytaniem tekstu do końca...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów