The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 11:43
Numer z Burasem kompromituje taki klub jak Wisła. Bednarz zachował sie jak Cygan na targowisku, zapłacił, z tym , że tylko pierwszy banknot na górze był prawdziwy. Tak się nie robi w poważnym handlu. Rozumiem, że teraz jest zadowolony, że wykiwał słabszego finansowo ? Niech oszczędności szuka gdzie indziej a nie na takim szczeblu, gdzie ktos wyszkoli gracza i dostanie za niego tyle co p. Bednarz wyda na jedną kolacje w vipowskiej loży.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 13.07.2012, 11:48
Jestem takiego samego zdania, nie chodzi tylko o Hutnika, info na temat praktyk Wisły pojdzie w Polske.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.07.2012, 11:56
No co, Bednarz to warszawiak a warszawiaki to cfaniaki.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.07.2012, 11:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Numer z Burasem kompromituje taki klub jak Wisła. Bednarz zachował sie jak Cygan na targowisku, zapłacił, z tym , że tylko pierwszy banknot na górze był prawdziwy. Tak się nie robi w poważnym handlu. Rozumiem, że teraz jest zadowolony, że wykiwał słabszego finansowo ? Niech oszczędności szuka gdzie indziej a nie na takim szczeblu, gdzie ktos wyszkoli gracza i dostanie za niego tyle co p. Bednarz wyda na jedną kolacje w vipowskiej loży.
Za to jak odchodzi Guedes za frytki, albo ogrywany w lidze Kokoszka, czy Leszczak, który właśnie dostawał szanse (na podstawie Webstera i innych praw) to wszystko w należytym porządku? Przepisy te dotyczą Wisły i wszystkich innych klubów. Dlaczego wszyscy mogą z nich korzystać, a nie może Wisła? Gdyby nie zainteresowanie Wisły, a dajmy na to Rakowa to ten Buras kosztowałby 30 tysięcy złotych pewnie (zresztą po pierwszych sparingach to on na tle naszej młodzieży wygląda raczej nie najlepiej, więc jeszcze nie wiemy czy to taki super transfer). To jest zresztą rzekomo koronny argument Cupiała przeciwko Akademii. Oczywiście problem jest w systemie, ale to nie u nas, a na całym świecie. Słynne transfery młodzieżowców na linii Barcelona - Arsenal to pierwszy z brzegu przykład. Arsenal się skompromitował bo ściągnął Fabregasa? Trzeba zmienić przepisy i tyle. Wtedy będą opłacalne wszelkie akademie. Transfer Marcelo odbył się w podobny sposób, a bodajże wcześniej tak ściągnięto Thwaite'a.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 13.07.2012 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.07.2012, 12:11
Z tego co się orientuję to w tym przypadku (Burasa) chodziło o terminy. Bednarz tak przeciagał rozmowy, żeby w koncu wyjąć z kieszeni tylko 8 tys. zł. Fajnie jest w handlu wystrychnąc na dutka mocniejszego od siebie ale nie zdecydowanie słabszego. Trzeba mieć po prostu klasę.
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.07.2012, 12:15
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Za to jak odchodzi Guedes za frytki, albo ogrywany w lidze Kokoszka, czy Leszczak, który właśnie dostawał szanse (na podstawie Webstera i innych praw) to wszystko w należytym porządku? Przepisy te dotyczą Wisły i wszystkich innych klubów. Dlaczego wszyscy mogą z nich korzystać, a nie może Wisła? Gdyby nie zainteresowanie Wisły, a dajmy na to Rakowa to ten Buras kosztowałby 30 tysięcy złotych pewnie (zresztą po pierwszych sparingach to on na tle naszej młodzieży wygląda raczej nie najlepiej, więc jeszcze nie wiemy czy to taki super transfer). To jest zresztą rzekomo koronny argument Cupiała przeciwko Akademii. Oczywiście problem jest w systemie, ale to nie u nas, a na całym świecie. Słynne transfery młodzieżowców na linii Barcelona - Arsenal to pierwszy z brzegu przykład. Arsenal się skompromitował bo ściągnął Fabregasa? Trzeba zmienić przepisy i tyle. Wtedy będą opłacalne wszelkie akademie. Transfer Marcelo odbył się w podobny sposób, a bodajże wcześniej tak ściągnięto Thwaite'a.
Ale Gwiaździasty to nie cygan, ma chłopak klase i wyłożyłby 100 tys. zł nie swoich pieniędzy
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 13.07.2012, 12:18
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się orientuję to w tym przypadku (Burasa) chodziło o terminy. Bednarz tak przeciagał rozmowy, żeby w koncu wyjąć z kieszeni tylko 8 tys. zł. Fajnie jest w handlu wystrychnąc na dutka mocniejszego od siebie ale nie zdecydowanie słabszego. Trzeba mieć po prostu klasę.
Super. A dałbyś za wielką niewiadomą 'z klasą' 300k zł, bo tyle sobie na początku śpiewał Hutnik? Klub z NH chciał za dużo hajsu. Nawet po negocjacjach. Można było zrobić tak jak zrobił Bednarz, albo 'z klasą' odpuścić sobie zawodnika (a potem ewentualnie pluć w brodę). Mimo, że nie jestem zwolennikiem Bednarza, to tutaj go popieram. Chytry dwa razy traci. A Hutnik chyba też miał pojęcie o tym, że terminy się kończą?

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.07.2012, 12:20
Miłosz, daj sobie spokój. Jova już przecież wszystko wie, jak ci co uważają, że nad Smoleńskiem mgłę wyprodukowali Rosjanie. I zdania nie zmieni.

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
No co, Bednarz to warszawiak a warszawiaki to cfaniaki.
Tak warszawiak z Mysłowic. To jakaś nowa kategoria warszawiaka?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 13.07.2012, 12:26
Rafał_TS napisał(a):Wyświetl post
Ale Gwiaździasty to nie cygan, ma chłopak klase i wyłożyłby 100 tys. zł nie swoich pieniędzy
Nie kolego, nie rozumiesz, chodzi o zasady.

Robienie interesów "jednorazowo" to powolne zwijanie swojej firmy. Klucz w tym żeby klient do Ciebie wrócił, albo przynajmniej traktował Cię neutralnie. Ale jak go zrobisz w ch... to drugi raz nie zarobisz.

Tym bardziej że prawdopodobieństwo że będziemy robić interesy z PSV jest wielokroć niższe niż to że będziemy chcieli kogoś ściągnąć z Hutnika.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2012, 12:29
riv napisał(a):Wyświetl post
Jakie skąpstwo? Żądanie 100 tys zł za zawodnika 4 LIGOWEGO w okresie gdy ekstraklasa poważnie się odchudza to głupota i pazerność. ŻADEN klub nie poszedł by na takie ryzyko, bo co o Burasie wiemy? Że MOŻE mieć potencjał. I tyle. Poza tym jest jedną wielką niewiadomą.
Czy Wy dostrzegacie absolutną transparentność działań ze strony Bednarza? Działanie na zasadzie - ha ha ha! Nie chcecie 20 tysi? To zrobię was w ch$@a, bo w gruncie rzeczy niewiele mnie obchodzicie. Dla mnie to jest działanie na niekorzyść klubu, nie tylko wyrabia niechęć ze strony działaczy Hutnika, ale puszcza też do innych klubów szkolących młodzież jasną i czytelną informację, że Wisła nie jest poważnym kontrahentem do rozmów.

Dlaczego mieliśmy im zapłacić więcej niż te 8 tysięcy? Ano dlatego, że sami nie chcemy szkolić młodzieży, a moglibyśmy w przyszłości zawiązać jakąś ewentualną umowę z Hutnikiem, który dostarczałby nam narybek. Takie działanie powoduje we mnie odruchy wymiotne, bo nie pozwala myśleć o przyszłości. Bednarz właśnie się scharakteryzował po raz kolejny - brak jakichkolwiek zdolności koncyliacyjnych, brak cech prawdziwego dyplomaty oraz brak przymiotów deliberatywnych. Nie podoba mi się ten gość i jeżeli ktoś z decydentów to forum czyta, niech wreszcie przejrzy na oczy i stwierdzi, że Bednarz to jakaś kompletna pomyłka.

Zapłacić za Burasa jak za kilogram ziemniaków... cóż... no jeśli ktoś Bednarza w tym miejscu broni, to chyba najbliższa rodzina.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.07.2012 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 13.07.2012, 12:34
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Czy Wy dostrzegacie absolutną transparentność działań ze strony Bednarza? Działanie na zasadzie - ha ha ha! Nie chcecie 20 tysi? To zrobię was w ch$@a, bo w gruncie rzeczy niewiele mnie obchodzicie. Dla mnie to jest działanie na niekorzyść klubu, nie tylko wyrabia niechęć ze strony działaczy Hutnika, ale puszcza też do innych klubów szkolących młodzież jasną i czytelną informację, że Wisła nie jest poważnym kontrahentem do rozmów.

Dlaczego mieliśmy im zapłacić więcej niż te 8 tysięcy? Ano dlatego, że sami nie chcemy szkolić młodzieży, a moglibyśmy w przyszłości zawiązać jakąś ewentualną umowę z Hutnikiem, który dostarczałby nam narybek. Takie działanie powoduje we mnie odruchy wymiotne, bo nie pozwala myśleć o przyszłości. Bednarz właśnie się scharakteryzował po raz kolejny - brak jakichkolwiek zdolności koncyliacyjnych, brak cech prawdziwego dyplomaty oraz brak przymiotów deliberatywnych. Nie podoba mi się ten gość i jeżeli ktoś z decydentów to forum czyta, niech wreszcie przejrzy na oczy i stwierdzi, że Bednarz to jakaś kompletna pomyłka.
A dlaczego mieliśmy im zapłacić 100 tys, których żądali, gdy doskonale wiedzieli, że możemy zapłacić 8? Przecież to było by działanie na szkodę spółki z naszej strony, kompletna niegospodarność! Żeby nie było niejasności. Też nie lubię Bednarza, też uważam, że to pomyłka i też uważam, że 8 tys to robienie Hutnika w chvja. Ale Hutnik też zachowywał się niepoważnie kończąc negocjacje na sumie 100 tys zł.

@lazy
Ten tekst to raczej do zarządu Hutnika.
Powód: lazy
Ostatnio edytowane przez riv : 13.07.2012 o godz. 12:41.

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 13.07.2012, 12:39
A dlaczego mieliśmy im zapłacić 100 tys, których żądali, gdy doskonale wiedzieli, że możemy zapłacić 8? Przecież to było by działanie na szkodę spółki! Żeby nie było niejasności. Też nie lubię Bednarza, też uważam, że to pomyłka i też uważam, że 8 tys to robienie Hutnika w chvja. Ale Hutnik też zachowywał się niepoważnie kończąc negocjacje na sumie 100 tys zł.
Uwaga, uwaga!! Panie, Panowie, Pan Panie Jacku i wy Działacze Hutnika!!

Oto wielką mądrość Wam wyjawię - albowiem między 8.000 a 100.000 są też inne liczby: 9.500, 20.000, 38.645 a nawet 53.242 i pół!!!
Powód: riv
Ostatnio edytowane przez lazy : 13.07.2012 o godz. 13:30.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2012, 12:43
A dlaczego mieliśmy im zapłacić 100 tys, których żądali, gdy doskonale wiedzieli, że możemy zapłacić 8? Przecież to było by działanie na szkodę spółki z naszej strony, kompletna niegospodarność! Żeby nie było niejasności. Też nie lubię Bednarza, też uważam, że to pomyłka i też uważam, że 8 tys to robienie Hutnika w chvja. Ale Hutnik też zachowywał się niepoważnie kończąc negocjacje na sumie 100 tys zł.
Ale Wisła chciała dać 20 tysięcy - mogła coś dołożyć, mogła coś obiecać Hutnikowi, mogła zawrzeć jakąś wstępną dżentelmeńską umowę o współpracę, mogła zawrzeć w umowie, że 10% z następnego transferu dla nich etc. Więc jak sam uważasz, że to robienie Hutnika w ch..., to po co dyskutujesz. Chyba znamy Bednarza z jego niewyparzonej gęby i mówienia wszystkiego co ślina na język przyniesie przed kamerami.

Najgorsze jest to, że Bednarz ma z tego powodu dziką satysfakcję, a tak nie powinno się robić i już.

PS. Rozumiem, że jak już sprowadziliśmy Burasa, to działacze nie wydawali tej kasy na zasadzie, że kupujemy kota w worku, tylko bierzemy na tyle utalentowanego piłkarza, że mamy pewność zarobku co do niego. A jak nie(a może i tak było, że wzięli, bo z Krakowa), to nie mam słów...

PS2. Wiadomo, że zawsze nie ma stuprocentowej pewności, ale przypomnę, że była mowa jeszcze o Gajosie i Nowaku. Po paru latach dowiemy się gdzie są jedni a gdzie drudzy.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.07.2012 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 13.07.2012, 12:55
Z tego co czytałem w mediach (a chyba nikt nie ma na ten temat innych informacji) to Hutnik zszedł do 100k i potem przyjął postawę: 'nie i chvj', więc gadanie o dokładaniu czegokolwiek nie ma sensu. Było to działanie niepoważne, a że Wisła nie chciała odpuścić zawodnika to go podpisała nie dogadując się z klubem. Już wyobrażam sobie plucie na Bednarza, jakby chłopak za 3-4 latka wypłynął w jakiejś Amice.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2012, 12:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Miłosz, daj sobie spokój. Jova już przecież wszystko wie, jak ci co uważają, że nad Smoleńskiem mgłę wyprodukowali Rosjanie. I zdania nie zmieni.

Tak warszawiak z Mysłowic. To jakaś nowa kategoria warszawiaka?
Czy to ważne z kąd pochodzi łysy? Bednarz to Bednarz i kropka.
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.07.2012, 13:20
lazy napisał(a):Wyświetl post
Nie kolego, nie rozumiesz, chodzi o zasady.

Robienie interesów "jednorazowo" to powolne zwijanie swojej firmy. Klucz w tym żeby klient do Ciebie wrócił, albo przynajmniej traktował Cię neutralnie. Ale jak go zrobisz w ch... to drugi raz nie zarobisz.

Tym bardziej że prawdopodobieństwo że będziemy robić interesy z PSV jest wielokroć niższe niż to że będziemy chcieli kogoś ściągnąć z Hutnika.

Jak będziemy robić ponowne interesy z Hutnikami to sytuacja będzie raczej analogiczna i Hutnik nic nie będzie wstanie zrobić.Nie rozumiem tylko ludzi którzy wiedząc że klub ma problemy finansowe przypieprzają się do goscia że za mało zapłacił za Burasa.Dla mnie jest to pozbawione logiki i podejrzewam że gdyby podobną transakcje przeprowadził SV dyskusji by nie było.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.07.2012, 13:23
milosz napisał(a):Wyświetl post
1)Sam sobie przeczysz. Skoro Baszczyński wymienia z nazwiska właściciela, w kontekście zablokowania transferu, a przecież nie musiał, to znaczy że nie sugeruje tylko wprost tak twierdzi i tyle.. Ja natomiast Ci sugeruje , odpuść sobie bo fakty są jakie są ich nie przeskoczysz, jedyne co możesz teraz zrobić to postawić tezę że Baszczyński kłamie i tyle, nic już więcej tu nie wymyślisz.
Baszczyński wprost twierdzi, że odpowiedzialne są "osoby na najwyższym szczeblu". Przywołanie Cupiała najwyżej sugeruje, że właściciel miał wpływ na tę decyzję. Wypowiedz Baszczyńskiego nie jest jednoznaczna. Można ją interpretować jako bezpośrednią interwencję samego Cupiała albo, że Cupiał zablokował transfer pod wpływem jakichś doradców albo, że wśród osób na najwyższym szczeblu była frakcja nieprzychylna Baszczowi, a Cupiał nie zdecydował się zabrać głosu w dyskusji i przeciwko nim zaaprobować transfer.

Twoje stwierdzenie, że pracownicy nie decydowali o powrocie Baszcza, tylko sam właściciel, to jedna z możliwych, subiektywnych interpretacji słów Marcina.
Podpisanie kontraktu z Głowackim jest czymś naturalnym skoro chciał go trener, problemów finansowych nie było, a dyr. sp. miał jedynie dokonać formalności, za coś pieniądze bierze.. Zasługa w tym żadna tylko wypełnianie obowiązku pracowniczego, jakby nie chciał podpisać kontraktu z Głowackim to wystąpiłby przeciw trenerowi, przeciw aprobacie innych członków Rady Nadzorczej i to byłby sabotaż. Grubo się mylisz jak sądzisz że każde działanie na rzecz Wisły jego pracownika to natychmiast jego zasługa, czy tego chcesz czy nie, Bednarz zasłużony dla Wisły nie jest, ale jak rozumiem, członek jego fan klubu jest ślepy na fakty.
Znów polecę Ci słownik języka polskiego. Zasługa to "rezultat jakiegoś działania lub czyjejś pracy, mający wielką wartość dla innych". W definicji nie ma założenia, że praca musi być wielka, to efekt ma być istotny. Nigdy nie twierdziłem, że Bednarz i spółka wykonali jakąś dużą prace przy tym transferze, choć i Ty i Wolfy sugerowaliście, że coś takiego napisałem. Wykonali pracę, choćby minimalną? Wykonali. Jeśli ta praca będzie miała wielką wartość - tzn. zespół zostanie istotnie wzmocniony małym kosztem, to będzie to ich zasługa.

Jeszcze raz powtórzę, że gdyby Głowa złapał poważną kontuzję, to nikt nie twierdziłby, że pracownicy klubu praktycznie nie mieli nic do powiedzenia przy tym transferze. Gromy poleciałyby i to przede wszystkim na Bednarza. Ponieważ zapowiada się, że transfer się uda, to wiecznym krytykantom nie pozostaje nic innego, tylko udawanie, że Głowacki sam załatwił swój transfer.

Nigdy nie powiedziałem, że Bednarz jest zasłużony dla Wisły, to byłoby grube nadużycie. To, że nie jestem uprzedzony do Bednarza nie czyni mnie członkiem jego fanklubu. Ta części Twojego posta to oczywiście sofizmat rozszerzenia, tzw. wolfizm, czyli próba pozamerytorycznego oczerniania mnie i przypisywania mi poglądów, których nigdy nie głosiłem.

Ok, uznaję oba tematy za wyczerpane i z mojej strony to koniec dyskusji.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.07.2012, 13:30
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem cała indolencja Jovanovica w ofensywie bierze się z prostego faktu, mianowicie jest on (ponoć) nominalnym stoperem. Można powiedzieć, że nie jest prawym obrońcą, tylko protezą prawego obrońcy i obawiam się tylko, że (z obojętnie jakiego powodu) podobną sytuację będziemy mieli na lewej z Bunozą.
No niestety ale w defensywie jest równie beznadziejny co w ofensywie. A jako, że w Partizanie grał na prawej obronie tzn. że - w najlepszym wypadku - na stoperze będzie równie beznadziejny jak na prawej obronie. Koszmarny grajek - lepiej wyjść na mecz w 10-tkę niż grać z takim partaczem. Jakby jeszcze kaleczył futbol w pomocy jak Kirm to byłaby mniejsza szkodliwość dla drużyny ale w obronie taki kopacz to jest prawdziwy dramat.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2012, 13:32
jova napisał(a):Wyświetl post
Ok, uznaję oba tematy za wyczerpane i z mojej strony to koniec dyskusji.
Jasne. Nie chodziło Ci o dojście do czegokolwiek w dyskusji tylko o wywinięcie się z niej kiedy stwierdzono, że się pomyliłeś. Nawiasem mówiąc, przyznanie się do błędu wzbudziłoby szacunek do Ciebie, a wywijanie się raczej budzi politowanie. Sam wybierasz jak chcesz być traktowany.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 13.07.2012, 13:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jasne. Nie chodziło Ci o dojście do czegokolwiek w dyskusji tylko o wywinięcie się z niej kiedy stwierdzono, że się pomyliłeś. Nawiasem mówiąc, przyznanie się do błędu wzbudziłoby szacunek do Ciebie, a wywijanie się raczej budzi politowanie. Sam wybierasz jak chcesz być traktowany.
Dojście do czegokolwiek w dyskusji z miloszem jest niemożliwe, więc nie dziwie się że jova nie wytrzymał i to zakończył.

Niektórzy są tutaj niepodrabialni. Teraz okazuje się, że Bednarz jest zły bo zapłacił... ZA MAŁO. Genialne.

Myślicie, że powinniśmy jeszcze dorzucić kilkaset tysięcy euro Jaliensowi? Bo słyszałem, że chciałby zarabiać więcej a niedobrze jakby miał złe wspomnienia. Ponadto jaka informacja pójdzie w Polskę. Może to nam przeszkodzić w późniejszych negocjacjach.

A tak poważniej. Hutnik sam sobie winien, mógł brać to co dawaliśmy, a jak nie to ich problem. Dziwne zachowanie z ich strony.

To tak jakby np. kogoś złapała policja na przekroczeniu prędkości o 50 km/h. Za to należy się 500 zł i 10 pkt. Policja widząc, że złapany to biedny student mówi: "Dobra, damy 50 zł za pasy i niech Pan jedzie". Złapany delikwent zamiast brać do dają i cieszyć się że dostał "tylko" 50 zł to zaczął się kłócić. Efekt? 500 zł i 10 pkt. A potem chodzi i żali się chłopakom jaka ta policja zła, niedobra i go oszukała.

Dla mnie analogiczna sytuacja.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.07.2012, 13:45
Niestety ale takie osobistości nie potrafią się przyznawać do błędów i brną w coraz to dziwaczniejsze teorie. Dla nich mam dobrą radę niech zaczną pisać książki fantasy albo coś w ten deseń.
Kolega powyżej posługuje się dość daleką analogią w tej materii.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 13.07.2012 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 13.07.2012, 13:49
Jak będziemy robić ponowne interesy z Hutnikami to sytuacja będzie raczej analogiczna i Hutnik nic nie będzie wstanie zrobić.Nie rozumiem tylko ludzi którzy wiedząc że klub ma problemy finansowe przypieprzają się do goscia że za mało zapłacił za Burasa.Dla mnie jest to pozbawione logiki i podejrzewam że gdyby podobną transakcje przeprowadził SV dyskusji by nie było.
Wiesz tu już nie chodzi o samego Bednarza, ale o modus operandi klubu.
Zawodnicy za grosze, puchary za parę złotych, Liga Mistrzów za trzy stówy. Ta krótkowzroczność jest zaraźliwa w Wiśle.
Co jakiś czas zmartwieni kibice roztrząsają na tym forum przyczyny takiej lub innej porażki/niepowodzenia. Ja już nie wierzę w sukces bo widzę jak jest prowadzony ten interes - to nie może się udać. Prowizorki, wypożyczenia, p.o. trenerzy, p.o. dyrektorzy, permanentny brak pieniędzy itd. A po porażce z Levadią lub APOEL-em głosy oburzenia: Jak do tego mogło dojść? Ojej, ojej!! Skandal! Zwolnijmy tego czy tamtego!!

Zakup Burasa jest ok. i jeśli to rzeczywiście utalentowany zawodnik to chwali się to tym którzy go znaleźli i samemu Bednarzowi że dopiął transfer. Jeśli jednak skończy się to postępowaniem przed PZPN-em to chluby nam nie przyniesie. PR-owiec z Jacka jest żaden to już wiemy, fajnie by było gdyby np. rzecznik prasowy zdementował parę informacji i namalował jakiś (nawet wydumany) obrazek stawiający Bednarza i klub w dobrym świetle. Dobre imię to rzecz bezcenna.
Poza tym jak taki młody chłopak w Hutniku będzie faszerowany informacjami jakie to są buce w tej Wiśle, jak nas wyruchali, itd. to na pewno nie przybiegnie do nas w podskokach.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.07.2012, 13:54
Mylę się co do niejednoznaczności słów Baszcza? Udowodnij to. Podałem trzy możliwe scenariusze:
- bezpośrednia autorytarna decyzja Cupiała
- wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza namawiają Cupiała do interwencji
- wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza blokują transfer, a Cupiał nie decyduje się go zatwierdzić wbrew nim.

Czy któryś z tych scenariuszy jest niezgodny z wypowiedziami Baszcza? Czy są podstawy by uznać scenariusze dopuszczające wpływ pracowników klubu na transfer za nierealne?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 13.07.2012, 14:05
Jova:
Takie forum.
Jeden Moderator przywali ci że piszesz to samo (co czasem się zdarza jak adwersarze wciskają ci w usta to czego nie myślisz i trzeba wyjaśniać co miałeś na myśli)
Drugi będzie cie pouczał że się "wywijasz" z dyskusji jak próbujesz ją zakończyć.
Moderatorom nie przeszkadzają w postach wyżej słowo "buc" (post z 1:55). Pouczają cię natomiast że masz się przyznać do błędu.
Blisko dna.
Jeśli mój post jest za daleko od tematu wątku to proszę konsekwentnie wywalić te z godziny 14:32, i 14:45.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 13.07.2012 o godz. 14:15.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2012, 14:10
Z Twojej strony jova jest tylko negacja faktów, ale faktów zanegować się nie da.

1). Żyjesz w urojonym świecie, bo faktem jest że Baszczyński jednoznacznie stwierdza wpierw że transfer zablokowały osoby z góry, a na pytanie, czy z Myślenic, odpowiada twierdząco i precyzująco, wymieniając nazwisko : „CUPIAŁ”. Możesz kombinować jak chcesz , pisać co tylko chcesz ale faktów nie zmienisz. Twoja teza, że „właściciel miał wpływ na tę decyzję”, oznacza tylko jedno że sam już wiesz, że nie masz racji i napiszę to kolokwialnie, że zwyczajnie ”nie masz jaj” aby się do tego przyznać. Bo jeśli miał wpływ, to jak to u Cupiała, wpływ decydujący i rozstrzygający.
Nie ma żadnej mojej interpretacji, są jedynie suche fakty, w klubie rządzi Cupiał i ostateczne decyzje podejmuje jednoosobowo on, nikt inny. Jeśli pracownicy klubu, trener Maaskant i dyr. sportowy Valckx byli zwolennikami transferu i nie było przeszkód finansowych, a sam Baszczyński wymienia nazwisko Cupiała w kontekście blokady jego transferu to sprawa jest jasna , koniec i kropka.
2). W kwestii zasługi, dobrze wiesz że chodzi o definicje potoczną, więc na nic twoja sofistyka. Wszystko wyjaśnił Ci już wolfy. Zasługi to wyjątkowe działanie mające znamiona sukcesu osobistego, wpływ na zatrudnienie Głowackiego to nie żadna zasługa tylko dopełnieni formalności. Zatrudnienie ponowne Arka to decyzja jego (czyli osobista Arka Głowackiego) i trenera, a Bednarz miał jedynie wypełnić swój obowiązek czyli przygotować właściwa umowę, obowiązek pracowniczy, gdyby chciał blokować przyjście Głowackiego, byłby to sabotaż. tyle w temacie.
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dojście do czegokolwiek w dyskusji z miloszem jest niemożliwe, więc nie dziwie się że jova nie wytrzymał i to zakończył.
Nie jest możliwe jedynie negowanie faktów, co u Ciebie ma charakter nagminny.
____
Mylę się co do niejednoznaczności słów Baszcza? Udowodnij to. Podałem trzy możliwe scenariusze:
- bezpośrednia autorytarna decyzja Cupiała
- wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza namawiają Cupiała do interwencji
- wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza blokują transfer, a Cupiał nie decyduje się go zatwierdzić wbrew nim.
Czy któryś z tych scenariuszy jest niezgodny z wypowiedziami Baszcza? Czy są podstawy by uznać scenariusze dopuszczające wpływ pracowników klubu na transfer za nierealne?
No to mnie jednak ubawiłeś, czy Ty czasem czytasz to co sam piszesz !?!

A - bezpośrednia autorytarna decyzja Cupiała
B - wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza namawiają Cupiała do interwencji
C - wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza blokują transfer, a Cupiał nie decyduje się go zatwierdzić wbrew nim.

Ad A). Czyli w ostateczności decyzja Cupiała.
Ad B). Czyli w ostateczności decyzja Cupiała.
Ad C). Czyli w ostateczności decyzja Cupiała.

____
W sprawie negocjacji z Hutnikiem, należało szukać kompromisu, A nie palić mosty.
Kwota którą żądał Hutnik była zbyt wysoka i należało poszukać niższej (jednak będącej jakimś ekwiwalentem za piłkarza na poziomie kilkudziesięciu tyś. złotych) , ale ostateczne rozwiązanie w stylu J.B. to być może stracenie możliwości na pozyskiwanie podobnych piłkarzy w przyszłości z tego źródła.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 13.07.2012, 14:23
Dodam jeszcze, że jestem pewien, że w sytuacji w której płacimy w tym momencie za tego Burasa 100 tysięcy złotych, a on nie okazuje się drugim Błaszczykowskim to od razu padłyby tutaj oskarżenie o "dorabianie Bednarza". Że na pewno przytulił na tym transferze okrągłą sumkę.

Ale to już urok tego forum. Fakty są dorabiane do założonej teorii, a nie na odwrót.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.07.2012, 14:25
No to jak następnym razem zapłaci walizką pełną pieniędzy , z których tylko te banknoty na górze będą prawdziwe a pod nimi ścinki z gazet, to też dostanie brawa, ze tak tanio kupił . I ile zaoszczędził ! A następne deale będzie już robił z rumuńskimi cyganami na Tandecie.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 13.07.2012, 14:31
W sprawie negocjacji z Hutnikiem, należało szukać kompromisu, A nie palić mosty. Kwota którą żądał Hutnik była zbyt wysoka i należało poszukać niższej (jednak będącej jakimś ekwiwalentem za piłkarza na poziomie kilku dziesięciu tyś. złotych) , ale ostateczne rozwiązanie to być może stracenie możliwości na pozyskiwanie podobnych piłkarzy w przyszłości.
1. Hutnik nie chciał zejść poniżej 100 tys.
2. Kierunek na młodych zdolnych Polaków jest przecież nieprofesjonalny
3. Jaki sens ma kupowanie zawodnika nie gotowego do gry w drużynie pół roku wcześniej nawet za 50 tys. jeśli można go wziąć za darmo pół roku później ? Działacze Hutnika się obrażą i nie będą sprzedawać Wiśle zawodników ? Przecież gdyby był wart tyle ile chcieli w Hutniku to ktoś by go w końcu za tą kasę kupił. O co się tu obrażać ? to tak jakbyśmy się obrazili na jakiś klub, że za byłego zawodnika Wisły któremu skończył się kontrakt nie dał nam 10 % jego wartości w imię dobrych stosunków .....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 13.07.2012, 14:31
Nie jest możliwe jedynie negowanie faktów, co u Ciebie ma charakter nagminny.
Konkrety. Najlepiej z cytatami.

Tylko bez tekstów, że "szkoda ci czasu na kłótnie z fan clubem Bednarza" czy inne tego typu gimnazjalne zbywanie współrozmówcy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.07.2012, 14:39
Czy ja dobrze rozumiem? Narzekacie na Bednarza bo potrafił wyciągnąć za grosze zawodnika? Czy swego czasu było narzekanie na Stana, że wykorzystał błędny zapis w umowie Chaveza? Czy narzekaliśmy na transfer Marcelo (również wykorzystano kruczki prawne)?

Co my jesteśmy dobre wujki, żeby dawać więcej niż się należy?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów