|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jestem takiego samego zdania, nie chodzi tylko o Hutnika, info na temat praktyk Wisły pojdzie w Polske.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No co, Bednarz to warszawiak a warszawiaki to cfaniaki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z tego co się orientuję to w tym przypadku (Burasa) chodziło o terminy. Bednarz tak przeciagał rozmowy, żeby w koncu wyjąć z kieszeni tylko 8 tys. zł. Fajnie jest w handlu wystrychnąc na dutka mocniejszego od siebie ale nie zdecydowanie słabszego. Trzeba mieć po prostu klasę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Robienie interesów "jednorazowo" to powolne zwijanie swojej firmy. Klucz w tym żeby klient do Ciebie wrócił, albo przynajmniej traktował Cię neutralnie. Ale jak go zrobisz w ch... to drugi raz nie zarobisz. Tym bardziej że prawdopodobieństwo że będziemy robić interesy z PSV jest wielokroć niższe niż to że będziemy chcieli kogoś ściągnąć z Hutnika. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dlaczego mieliśmy im zapłacić więcej niż te 8 tysięcy? Ano dlatego, że sami nie chcemy szkolić młodzieży, a moglibyśmy w przyszłości zawiązać jakąś ewentualną umowę z Hutnikiem, który dostarczałby nam narybek. Takie działanie powoduje we mnie odruchy wymiotne, bo nie pozwala myśleć o przyszłości. Bednarz właśnie się scharakteryzował po raz kolejny - brak jakichkolwiek zdolności koncyliacyjnych, brak cech prawdziwego dyplomaty oraz brak przymiotów deliberatywnych. Nie podoba mi się ten gość i jeżeli ktoś z decydentów to forum czyta, niech wreszcie przejrzy na oczy i stwierdzi, że Bednarz to jakaś kompletna pomyłka. Zapłacić za Burasa jak za kilogram ziemniaków... cóż... no jeśli ktoś Bednarza w tym miejscu broni, to chyba najbliższa rodzina.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.07.2012 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@lazy Ten tekst to raczej do zarządu Hutnika. Powód: lazy
Ostatnio edytowane przez riv : 13.07.2012 o godz. 12:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oto wielką mądrość Wam wyjawię - albowiem między 8.000 a 100.000 są też inne liczby: 9.500, 20.000, 38.645 a nawet 53.242 i pół!!! Powód: riv
Ostatnio edytowane przez lazy : 13.07.2012 o godz. 13:30.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Najgorsze jest to, że Bednarz ma z tego powodu dziką satysfakcję, a tak nie powinno się robić i już. PS. Rozumiem, że jak już sprowadziliśmy Burasa, to działacze nie wydawali tej kasy na zasadzie, że kupujemy kota w worku, tylko bierzemy na tyle utalentowanego piłkarza, że mamy pewność zarobku co do niego. A jak nie(a może i tak było, że wzięli, bo z Krakowa), to nie mam słów... PS2. Wiadomo, że zawsze nie ma stuprocentowej pewności, ale przypomnę, że była mowa jeszcze o Gajosie i Nowaku. Po paru latach dowiemy się gdzie są jedni a gdzie drudzy.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.07.2012 o godz. 12:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co czytałem w mediach (a chyba nikt nie ma na ten temat innych informacji) to Hutnik zszedł do 100k i potem przyjął postawę: 'nie i chvj', więc gadanie o dokładaniu czegokolwiek nie ma sensu. Było to działanie niepoważne, a że Wisła nie chciała odpuścić zawodnika to go podpisała nie dogadując się z klubem. Już wyobrażam sobie plucie na Bednarza, jakby chłopak za 3-4 latka wypłynął w jakiejś Amice.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak będziemy robić ponowne interesy z Hutnikami to sytuacja będzie raczej analogiczna i Hutnik nic nie będzie wstanie zrobić.Nie rozumiem tylko ludzi którzy wiedząc że klub ma problemy finansowe przypieprzają się do goscia że za mało zapłacił za Burasa.Dla mnie jest to pozbawione logiki i podejrzewam że gdyby podobną transakcje przeprowadził SV dyskusji by nie było. ![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||
Twoje stwierdzenie, że pracownicy nie decydowali o powrocie Baszcza, tylko sam właściciel, to jedna z możliwych, subiektywnych interpretacji słów Marcina.
Jeszcze raz powtórzę, że gdyby Głowa złapał poważną kontuzję, to nikt nie twierdziłby, że pracownicy klubu praktycznie nie mieli nic do powiedzenia przy tym transferze. Gromy poleciałyby i to przede wszystkim na Bednarza. Ponieważ zapowiada się, że transfer się uda, to wiecznym krytykantom nie pozostaje nic innego, tylko udawanie, że Głowacki sam załatwił swój transfer. Nigdy nie powiedziałem, że Bednarz jest zasłużony dla Wisły, to byłoby grube nadużycie. To, że nie jestem uprzedzony do Bednarza nie czyni mnie członkiem jego fanklubu. Ta części Twojego posta to oczywiście sofizmat rozszerzenia, tzw. wolfizm, czyli próba pozamerytorycznego oczerniania mnie i przypisywania mi poglądów, których nigdy nie głosiłem. Ok, uznaję oba tematy za wyczerpane i z mojej strony to koniec dyskusji. |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jasne. Nie chodziło Ci o dojście do czegokolwiek w dyskusji tylko o wywinięcie się z niej kiedy stwierdzono, że się pomyliłeś. Nawiasem mówiąc, przyznanie się do błędu wzbudziłoby szacunek do Ciebie, a wywijanie się raczej budzi politowanie. Sam wybierasz jak chcesz być traktowany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niektórzy są tutaj niepodrabialni. Teraz okazuje się, że Bednarz jest zły bo zapłacił... ZA MAŁO. Genialne. Myślicie, że powinniśmy jeszcze dorzucić kilkaset tysięcy euro Jaliensowi? Bo słyszałem, że chciałby zarabiać więcej a niedobrze jakby miał złe wspomnienia. Ponadto jaka informacja pójdzie w Polskę. Może to nam przeszkodzić w późniejszych negocjacjach. A tak poważniej. Hutnik sam sobie winien, mógł brać to co dawaliśmy, a jak nie to ich problem. Dziwne zachowanie z ich strony. To tak jakby np. kogoś złapała policja na przekroczeniu prędkości o 50 km/h. Za to należy się 500 zł i 10 pkt. Policja widząc, że złapany to biedny student mówi: "Dobra, damy 50 zł za pasy i niech Pan jedzie". Złapany delikwent zamiast brać do dają i cieszyć się że dostał "tylko" 50 zł to zaczął się kłócić. Efekt? 500 zł i 10 pkt. A potem chodzi i żali się chłopakom jaka ta policja zła, niedobra i go oszukała. Dla mnie analogiczna sytuacja. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Kolega powyżej posługuje się dość daleką analogią w tej materii.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 13.07.2012 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawodnicy za grosze, puchary za parę złotych, Liga Mistrzów za trzy stówy. Ta krótkowzroczność jest zaraźliwa w Wiśle. Co jakiś czas zmartwieni kibice roztrząsają na tym forum przyczyny takiej lub innej porażki/niepowodzenia. Ja już nie wierzę w sukces bo widzę jak jest prowadzony ten interes - to nie może się udać. Prowizorki, wypożyczenia, p.o. trenerzy, p.o. dyrektorzy, permanentny brak pieniędzy itd. A po porażce z Levadią lub APOEL-em głosy oburzenia: Jak do tego mogło dojść? Ojej, ojej!! Skandal! Zwolnijmy tego czy tamtego!! Zakup Burasa jest ok. i jeśli to rzeczywiście utalentowany zawodnik to chwali się to tym którzy go znaleźli i samemu Bednarzowi że dopiął transfer. Jeśli jednak skończy się to postępowaniem przed PZPN-em to chluby nam nie przyniesie. PR-owiec z Jacka jest żaden to już wiemy, fajnie by było gdyby np. rzecznik prasowy zdementował parę informacji i namalował jakiś (nawet wydumany) obrazek stawiający Bednarza i klub w dobrym świetle. Dobre imię to rzecz bezcenna. Poza tym jak taki młody chłopak w Hutniku będzie faszerowany informacjami jakie to są buce w tej Wiśle, jak nas wyruchali, itd. to na pewno nie przybiegnie do nas w podskokach. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
- bezpośrednia autorytarna decyzja Cupiała - wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza namawiają Cupiała do interwencji - wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza blokują transfer, a Cupiał nie decyduje się go zatwierdzić wbrew nim. Czy któryś z tych scenariuszy jest niezgodny z wypowiedziami Baszcza? Czy są podstawy by uznać scenariusze dopuszczające wpływ pracowników klubu na transfer za nierealne? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jova:
Takie forum. Jeden Moderator przywali ci że piszesz to samo (co czasem się zdarza jak adwersarze wciskają ci w usta to czego nie myślisz i trzeba wyjaśniać co miałeś na myśli) Drugi będzie cie pouczał że się "wywijasz" z dyskusji jak próbujesz ją zakończyć. Moderatorom nie przeszkadzają w postach wyżej słowo "buc" (post z 1:55). Pouczają cię natomiast że masz się przyznać do błędu. Blisko dna. Jeśli mój post jest za daleko od tematu wątku to proszę konsekwentnie wywalić te z godziny 14:32, i 14:45.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 13.07.2012 o godz. 14:15.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|||
|
Z Twojej strony jova jest tylko negacja faktów, ale faktów zanegować się nie da.
1). Żyjesz w urojonym świecie, bo faktem jest że Baszczyński jednoznacznie stwierdza wpierw że transfer zablokowały osoby z góry, a na pytanie, czy z Myślenic, odpowiada twierdząco i precyzująco, wymieniając nazwisko : „CUPIAŁ”. Możesz kombinować jak chcesz , pisać co tylko chcesz ale faktów nie zmienisz. Twoja teza, że „właściciel miał wpływ na tę decyzję”, oznacza tylko jedno że sam już wiesz, że nie masz racji i napiszę to kolokwialnie, że zwyczajnie ”nie masz jaj” aby się do tego przyznać. Bo jeśli miał wpływ, to jak to u Cupiała, wpływ decydujący i rozstrzygający. Nie ma żadnej mojej interpretacji, są jedynie suche fakty, w klubie rządzi Cupiał i ostateczne decyzje podejmuje jednoosobowo on, nikt inny. Jeśli pracownicy klubu, trener Maaskant i dyr. sportowy Valckx byli zwolennikami transferu i nie było przeszkód finansowych, a sam Baszczyński wymienia nazwisko Cupiała w kontekście blokady jego transferu to sprawa jest jasna , koniec i kropka. 2). W kwestii zasługi, dobrze wiesz że chodzi o definicje potoczną, więc na nic twoja sofistyka. Wszystko wyjaśnił Ci już wolfy. Zasługi to wyjątkowe działanie mające znamiona sukcesu osobistego, wpływ na zatrudnienie Głowackiego to nie żadna zasługa tylko dopełnieni formalności. Zatrudnienie ponowne Arka to decyzja jego (czyli osobista Arka Głowackiego) i trenera, a Bednarz miał jedynie wypełnić swój obowiązek czyli przygotować właściwa umowę, obowiązek pracowniczy, gdyby chciał blokować przyjście Głowackiego, byłby to sabotaż. tyle w temacie.
____
A - bezpośrednia autorytarna decyzja Cupiała B - wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza namawiają Cupiała do interwencji C - wysoko postawieni przeciwnicy Baszcza blokują transfer, a Cupiał nie decyduje się go zatwierdzić wbrew nim. Ad A). Czyli w ostateczności decyzja Cupiała. Ad B). Czyli w ostateczności decyzja Cupiała. Ad C). Czyli w ostateczności decyzja Cupiała. ![]() ____ W sprawie negocjacji z Hutnikiem, należało szukać kompromisu, A nie palić mosty. Kwota którą żądał Hutnik była zbyt wysoka i należało poszukać niższej (jednak będącej jakimś ekwiwalentem za piłkarza na poziomie kilkudziesięciu tyś. złotych) , ale ostateczne rozwiązanie w stylu J.B. to być może stracenie możliwości na pozyskiwanie podobnych piłkarzy w przyszłości z tego źródła.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 14:25.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodam jeszcze, że jestem pewien, że w sytuacji w której płacimy w tym momencie za tego Burasa 100 tysięcy złotych, a on nie okazuje się drugim Błaszczykowskim to od razu padłyby tutaj oskarżenie o "dorabianie Bednarza". Że na pewno przytulił na tym transferze okrągłą sumkę.
Ale to już urok tego forum. Fakty są dorabiane do założonej teorii, a nie na odwrót. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. I ile zaoszczędził ! A następne deale będzie już robił z rumuńskimi cyganami na Tandecie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Kierunek na młodych zdolnych Polaków jest przecież nieprofesjonalny 3. Jaki sens ma kupowanie zawodnika nie gotowego do gry w drużynie pół roku wcześniej nawet za 50 tys. jeśli można go wziąć za darmo pół roku później ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konkrety. Najlepiej z cytatami.
Tylko bez tekstów, że "szkoda ci czasu na kłótnie z fan clubem Bednarza" czy inne tego typu gimnazjalne zbywanie współrozmówcy. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy ja dobrze rozumiem? Narzekacie na Bednarza bo potrafił wyciągnąć za grosze zawodnika? Czy swego czasu było narzekanie na Stana, że wykorzystał błędny zapis w umowie Chaveza? Czy narzekaliśmy na transfer Marcelo (również wykorzystano kruczki prawne)?
Co my jesteśmy dobre wujki, żeby dawać więcej niż się należy? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|