The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 18:25
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle celem jest mistrzostwo.
Puste słowa... Równie dobrze Śląsk może mówić, że ich celem wejście do LM a Maaskant, że jego celem jest objęcie posady selekcjonera reprezentacji PZPN. Między celami a marzeniami czasem droga jest zbyt długa i kręta, żeby mówić o tym głośno i nie wystawić się na śmieszność.

dobrze zrozumiałem, że zapewne Głowacki i Sobolewski będą piłkarskimi łamagami? Z jednej kontuzji Sikorskiego wyciągasz wniosek, że jest podatny na kontuzje?
Sobolewski, Głowacki, Boguski... czy to naprawdę nimi mamy walczyć o ten niby-cel jakim ma być MP? No i tu niestety powstaje zgrzyt i zwyczajne wystawienie się na śmieszność. Kubica nie mówi o tym, że wygra najbliższy sezon F1 bo to byłoby... śmieszne.

Czasem trzeba przyjąć do wiadomości, że inni są nie tylko lepsi ale również np. są młodsi, bogatsi i mają lepsze zdrowie. Wisła to w tej chwili klub ambasadorów i kuracjuszy i takie emerycko-szpitalniane stroszenie piórek "Ja wam pokarzę" i wymachiwanie laseczką może być odebrane w najlepszym wypadku z politowaniem.

Ktoś kto się czuje silny nie szarżuje argumentem: "inni też są słabi"... Ktoś kto się czuje zdrowy, nie liczy na opatrzność Boską, że tym kontuzje będą go omijały skoro od dawna nie omijają... Ktoś kto się czuje bogaty nie zatrudnia Sikorskiego, który w ostatnim sezonie strzelał gole na Playstation jak większość z forumowiczów...

Są też tacy którzy mają cele i celami żyją... tylko niestety to inni je osiągają. Można sobie wyznaczyć za cel wyjście na Everest ale to nie jest specjalnie możliwe, jeśli gubisz się w Tatrach i to w ciągu dnia a nie w nocy. Jeśli ktoś kuleje na obie nogi i ma problemy z sercem... to bez "specjalnej pomocy" nie wyjdzie na Rysy... a granie na kodach w rzeczywistości może skończyć się we wrocławskiej prokuraturze.

Owszem, jest 0,5% może 1% szans na uczciwe wygranie ligi tylko i wyłącznie ze względu na jej ogólną słabość ale wolę uczciwe postawienie sprawy. Wolę zdeklarowaną walkę o utrzymanie niż granie o MP i pałętanie w okolicach miejsc 8-10.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.07.2012 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.07.2012, 18:51
Myślę, że Maor sam zasłużył sobie na takie traktowanie. Gdyby nie całował Wisły pod skorupką po przyjściu i nie handlował narodowością to zapewne byłby inaczej postrzegany.
Każdy popełnia błędy i się na nich uczy. Każdy podejmuje lepsze lub gorsze decyzje w swoim życiu. Jeśli swoim postępowaniem nie wyrządził krzywdy innym to w czym problem? Po co ten bat?

Wiem ze można patrzeć na niego przez pryzmat jego decyzji i nie znając prywatnie nie lubić, ale to jest nasz piłkarz. Może nie idealny, może czasami niedojrzały ale nasz.

Edit:

thechris napisał(a):Wyświetl post
Między celami a marzeniami czasem droga jest zbyt długa i kręta, żeby mówić o tym głośno i nie wystawić się na śmieszność.
.....
Owszem, jest 0,5% może 1% szans na uczciwe wygranie ligi tylko i wyłącznie ze względu na jej ogólną słabość ale wolę uczciwe postawienie sprawy. Wolę zdeklarowaną walkę o utrzymanie niż granie o MP i pałętanie w okolicach miejsc 8-10.
Thechris, co się tak boisz goryczy porażki? Rurkowce jesteśmy czy Wisła Kraków?

P.S.
http://www.youtube.com/watch?v=ODsnq0Q6LOQ od 0:57
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.07.2012 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.07.2012, 19:07
Grantar napisał(a):Wyświetl post
No na razie nie zakładałbym się że Wisła będzie w 1 czwórce ... ale celem ..... ma być mistrzostwo.
Duch sportu.
Jeśli Meleks zostanie, i będą obiecane 2 transfery to nie wiem na jakiej podstawie te biadolenie.
Kto wielki odszedł ?

Rozumiem że jesteś pesymistą ... ale takie krakanie dołuje ....

A czy jakieś 2 transfery były obiecane? Bednarz stwierdził, że nie widzi powodów do sprowadzania następcy za Małeckiego. Tak można byłoby wywnioskować z jego bodaj ostatniego wywiadu w Gazecie Krakowskiej.

Transfer lewego obrońcy to jedna wielka niewiadoma. Mamy niby priorytet - Dudu, ale nie jest pewne czy on do nas przyjdzie. Drugim celem jest Bajerano - to też wynalazek, który może ale nie musi wypalić. No i jest Piotr Brożek, a jego forma jest raczej wątła(dla mnie także umiejętności).
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.07.2012, 19:24
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale my w zespole nie mamy żadnych gwiazd. Może wyjątkiem jest Melikson.
Ano, o nim myślałem. ale i wcześniej dość dziwnie traktowany był np. Biton, a i Małeckiemu przydałaby się swego czasu "specjalna opieka", psycholog i realne doradztwo, a raczej troska o młodego, ale niedojrzałego człowieka.
____
Co do oceny naszego potencjału, to nadal na ligę jest spory (na udaną grę w pucharch , zdecydowanie już nie !!), jesteśmy jedną z 7-8 drużyn o zbliżonym umiejętnościach. Możemy być na miejscu 8, ale i 1, taka liga. Nadal jesteśmy czołową drużyną ligi, a poprzedni sezon był jednak dość specyficzny, pytanie tylko o warsztat pracy Probierza, ale to inny temat.. Utrzymanie szansy na puchary (a nawet MP) to minimum tego co ma zrobić aktualny trener w rundzie jesiennej, a na wiosnę, jak to na wiosnę ..nowe nadzieje. Może właściciel pozwoli wydać trochę grosza na realne wzmocnienia. Na teraz w szczególny pesymizm bym nie popadał, ale szkoda jedynie że sie nie rozwijamy, .. tylko ewidentnie cofamy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.07.2012 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.07.2012, 20:28
Jeżeli ktoś powie dzisiaj, przy takim zasobie kadrowym a nie innym, że celem Wisły jest MP, to jest co najmniej śmieszny. Ten skład nie gwarantuje nam w przyszłym sezonie gry w pucharach i tyle.
Puste słowa... Równie dobrze Śląsk może mówić, że ich celem wejście do LM a Maaskant, że jego celem jest objęcie posady selekcjonera reprezentacji PZPN. Między celami a marzeniami czasem droga jest zbyt długa i kręta, żeby mówić o tym głośno i nie wystawić się na śmieszność.
Bednarz już bodaj dwukrotnie zapewniał, że walczymy o mistrzostwo, więc patrząc na poprzednie lata jestem w stanie w to uwierzyć.

Co do ostatniego akapitu - tak, dobrze zrozumiałeś - chodzi mi o podatność na kontuzje, nic więcej. Mam szacunek do Sobola i Głowy, ale to już nie te lata, by móc zachwycać wszystkich swoją grą i jednoczesnym brakiem jakichkolwiek kontuzji w całym sezonie. Co do Sikorskiego - Ty myślisz, że to jest nienormalne, gdy kibic, widząc kontuzję nowozakontraktowanego zawodnika martwi się, czy on w ogóle będzie u nas w jakimkolwiek spotkaniu grał. Ja mam złe przeczucia i wolę w tym względzie być pesymistą. Po Dawidowskim i Gargule mam traumę. Nie wiem jak Ty.
Słowo łamaga nie odnosi się raczej do podatności na kontuzje. Dlatego się skrzywiłem, bo w moim rozumieniu obrażałeś Arka i Sobola. Jeżeli chodziło o podatność na kontuzję to się zgadzam. Co do podatności na kontuzje Sikorskiego to czas pokaże.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Każdy popełnia błędy i się na nich uczy. Każdy podejmuje lepsze lub gorsze decyzje w swoim życiu. Jeśli swoim postępowaniem nie wyrządził krzywdy innym to w czym problem? Po co ten bat?

Wiem ze można patrzeć na niego przez pryzmat jego decyzji i nie znając prywatnie nie lubić, ale to jest nasz piłkarz. Może nie idealny, może czasami niedojrzały ale nasz.
Maor sprawia wrażenie osoby, która za 2 € zabiłaby własną matkę. Nie miałbym z tym problemu, bo większość piłkarzy leci na kasę. Gdyby przyszedł do Wisły i mówił jak Wilk, że przychodzi tutaj się wypromować, czy mówił, że Wisła płaci mu 2 razy tyle itp. to nie widziałbym problemu. Jednakże jeżeli mówi o wdzięczności dla Wisły, że chce tu grać itd. a potem odwala takie rzeczy to moim zdaniem w Wiśle grać nie powinien. Do tego handlowanie narodowością... i jeszcze powiedział, że wybrał Izrael mimo iż gdyby grał dla Polski to zarobiłby... Dla mnie jest moralnym ogryzkiem i jego nazwisko nigdy więcej nie powinno być wykrzyczane/skandowane na Reymonta.

Na koniec sprawa miejsca w tabeli. Moim zdaniem porównywalne zespoły mają Legia i Zagłębie. Zamieszać będzie mogła Korona, Lech i może Jagiellonia. Ruch bez Fornalika zapewne utonie w ligowej szarzyźnie, a w Śląsku nie jest najlepiej. Reasumując w mojej ocenie za pierwszą 6 nie wypadniemy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.07.2012, 20:51
Bednarz już bodaj dwukrotnie zapewniał, że walczymy o mistrzostwo, więc patrząc na poprzednie lata jestem w stanie w to uwierzyć.
O MP walczymy, ale nie akurat dlatego , że tak powiedział Bednarz

Maor sprawia wrażenie osoby, która za 2 € zabiłaby własną matkę. Nie miałbym z tym problemu, bo większość piłkarzy leci na kasę. .
No to jednak masz problem sam ze sobą.

Maor wybrał Izrael bo mu tak serce podpowiedziało, a nie materialny stosunek do świata oferowany przez G. Latę, jasne że chce się rozwijać, jak każdy piłkarz i grać o coraz wyższe cele (a w Wiśle mamy regres i tyle), zarabiać też chce i to jest normalne, ale "zabić matki", nawet w ramach tej durnej metafory nie chce.. Oj to się chyba nazywa obsesyjna nienawiść do piłkarza, jednym słowem żenada.
Maor dał nam super brameczki z pasiakami, jedna dała MP2011, a druga zdegradowała niesympatyczną rywalkę do I ligi. I już za to ma pomnik w moim sercu. A poza tym,
100 % zgoda.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.07.2012, 21:17

Maor sprawia wrażenie osoby, która za 2 € zabiłaby własną matkę.
Wiem że czasem nie można się powstrzymać przed wklepaniem kolejnego postu, ale z reguły warto przeczytać co się napłodzi przed wciśnięciem przycisku"Wyślij". W przeciwny wypadku podpisujesz się pod takim debilnym tekstem Towarzyszu Generał. Ktokolwiek się kryje pod tym nikiem to właśnie wystawił sobie piękne świadectwo.
Gratulacje.

Wracając do tematu, dlaczego tak łatwo przychodzi wam wytłumaczenie sobie że możemy sprzedać Kirma, Małeckiego, Meliksona i może jeszcze Genkowa? Bo nie dali nam mistrzostwa w zeszłym sezonie? Ok, ale co dał swojej drużynie niejaki Sikorski - nawet w szerszej perspektywie niż ubiegły sezon? Redukcja dysonansu poznawczego?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.07.2012, 21:30
lazy napisał(a):Wyświetl post
Wiem że czasem nie można się powstrzymać przed wklepaniem kolejnego postu, ale z reguły warto przeczytać co się napłodzi przed wciśnięciem przycisku"Wyślij". W przeciwny wypadku podpisujesz się pod takim debilnym tekstem Towarzyszu Generał. Ktokolwiek się kryje pod tym nikiem to właśnie wystawił sobie piękne świadectwo.
i
lazy napisał(a):Wyświetl post
Redukcja dysonansu poznawczego?
Dbając (szłusznie !) o poziom wypowiedzi na forum ....przesadziłeś ....w drugą stronę ......
Na mój mózg za mądra ta "redukcja dysonansu ..." ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.07.2012 o godz. 21:44.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.07.2012, 21:42
....
Maor sprawia wrażenie osoby, która za 2 € zabiłaby własną matkę. Nie miałbym z tym problemu, bo większość piłkarzy leci na kasę. Gdyby przyszedł do Wisły i mówił jak Wilk, że przychodzi tutaj się wypromować, czy mówił, że Wisła płaci mu 2 razy tyle itp. to nie widziałbym problemu. Jednakże jeżeli mówi o wdzięczności dla Wisły, że chce tu grać itd. a potem odwala takie rzeczy to moim zdaniem w Wiśle grać nie powinien. Do tego handlowanie narodowością... i jeszcze powiedział, że wybrał Izrael mimo iż gdyby grał dla Polski to zarobiłby... Dla mnie jest moralnym ogryzkiem i jego nazwisko nigdy więcej nie powinno być wykrzyczane/skandowane na Reymonta
Myśle ze jest szczery. Zaczynając od końca - ktoś go chciał zachęcić do gry dla nas i starał się zachęcić na wszelkie możliwe sposoby a głównym argumentem kupca był argument finansowy. Dlaczego oceniasz negatywnie kuszonego a kuszącego z ofertą nie widzisz?

Co do 2 € ... Kiedyś, za młodych czasów, poszedłem na randkę i panna z którą byłem powiedziała mi w przypływie szczerości , na pierwszej randce, żebym nie liczył na coś więcej przed trzecią randką. Więc rewanżując się szczerością zapytałem: dlaczego akurat przed trzecią? Czemu nie szóstą? Dlaczego nie piątą? A ja wolałbym po ośmiu abym mógł poczuć się bardziej szanowanym. Więc zapytam: dlaczego akurat za 2 €? Czemu nie za 2 000 000 €? Dlaczego akurat swoją matkę a nie kogoś innego? Wszakże morderca to morderca.

Oczywiście no offence. To tak dla refleksji.

P.S.
Szanujmy chłopaka bo lepszych i spokojniejszych piłkarzy niż ma Maor szybko mieć nie będziemy. A jak kiedyś będzie inny Melikson u nas to i będą z nim inne, być może większe problemy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.07.2012 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 08.07.2012, 22:11
Thechris, co się tak boisz goryczy porażki? Rurkowce jesteśmy czy Wisła Kraków?

P.S.
http://www.youtube.com/watch?v=ODsnq0Q6LOQ od 0:57
Nie rurkowce tylko poziom Jagielloni a oni o MP walki nie zapowiadają. Nie bardzo rozumiem co ma na celu ten filmik. Widzę znerwicowanego starszego pana, który rozdygotany sili się na jakieś głębokie niczym rów mariański myśli... A sam jest takim rurkowcem bo mając taką inteligencję i w ogóle tak dużą sprawność umysłową mógłby się zająć czymś naprawdę pożytecznym. On sam najlepiej wie, że z celem zdobycia władzy na poziomie 0,2% poparcia traci tylko czas i energię... I dlatego ten "młody lewak" wyprowadził go z równowagi. Na szczęście dla Mikke'ego mnie się bardziej kojarzy jako świetny szachista kiedy to uczyłem się podstaw a później bardziej zaawansowanych technik tej gry z różnych książek i tam wielokrotnie pojawiały się przykłady partii, rozgrywane i podpisane właśnie nazwiskiem J.K. Mikke.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.07.2012 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2012, 22:19

Słowo łamaga nie odnosi się raczej do podatności na kontuzje. Dlatego się skrzywiłem, bo w moim rozumieniu obrażałeś Arka i Sobola. Jeżeli chodziło o podatność na kontuzję to się zgadzam. Co do podatności na kontuzje Sikorskiego to czas pokaże.

Maor sprawia wrażenie osoby, która za 2 € zabiłaby własną matkę. Nie miałbym z tym problemu, bo większość piłkarzy leci na kasę. Gdyby przyszedł do Wisły i mówił jak Wilk, że przychodzi tutaj się wypromować, czy mówił, że Wisła płaci mu 2 razy tyle itp. to nie widziałbym problemu. Jednakże jeżeli mówi o wdzięczności dla Wisły, że chce tu grać itd. a potem odwala takie rzeczy to moim zdaniem w Wiśle grać nie powinien. Do tego handlowanie narodowością... i jeszcze powiedział, że wybrał Izrael mimo iż gdyby grał dla Polski to zarobiłby... Dla mnie jest moralnym ogryzkiem i jego nazwisko nigdy więcej nie powinno być wykrzyczane/skandowane na Reymonta.

Na koniec sprawa miejsca w tabeli. Moim zdaniem porównywalne zespoły mają Legia i Zagłębie. Zamieszać będzie mogła Korona, Lech i może Jagiellonia. Ruch bez Fornalika zapewne utonie w ligowej szarzyźnie, a w Śląsku nie jest najlepiej. Reasumując w mojej ocenie za pierwszą 6 nie wypadniemy.
Na szczęście tacy ludzie jak ty nie mają w tym świecie nic do powiedzenia bo te czasy już są za nami.
Kim ty do chu.. jesteś żeby kogoś tak oceniać Przeczytałeś coś w gazecie czy na Weszło
Jesteś intelektualnie w gimnazjum kolego,bez żadnych podstaw oceniasz drugiego człowieka,który jest od ciebie starszy i coś w życiu osiągnął

Na forum jesteś od Maja tego roku ,zacznij szanować innych bo i ciebie nikt szanować nie będzie,nawet twoja internetowa anonimowość ci w życiu nie pomoże
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 08.07.2012 o godz. 22:37.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 08.07.2012, 23:17
Myśle ze jest szczery. Zaczynając od końca - ktoś go chciał zachęcić do gry dla nas i starał się zachęcić na wszelkie możliwe sposoby a głównym argumentem kupca był argument finansowy. Dlaczego oceniasz negatywnie kuszonego a kuszącego z ofertą nie widzisz?
Jak suka nie da to pies nie weźmie. Fakt. Oceniam Meliksona, bo jest piłkarzem Wisły. Kuszącym się nie zajmuje, bo nasza reprezentacja mnie nie interesuje.

Co do 2 € ... Kiedyś, za młodych czasów, poszedłem na randkę i panna z którą byłem powiedziała mi w przypływie szczerości , na pierwszej randce, żebym nie liczył na coś więcej przed trzecią randką. Więc rewanżując się szczerością zapytałem: dlaczego akurat przed trzecią? Czemu nie szóstą? Dlaczego nie piątą? A ja wolałbym po ośmiu abym mógł poczuć się bardziej szanowanym. Więc zapytam: dlaczego akurat za 2 €? Czemu nie za 2 000 000 €? Dlaczego akurat swoją matkę a nie kogoś innego? Wszakże morderca to morderca.

Oczywiście no offence. To tak dla refleksji.
Szczerze mówiąc jestem dość zaskoczony ogólnym naskakiwaniem na mnie za to zdanie, bo w miejscu gdzie się wychowałem takim zdaniem określa się ludzi dla których najwyższą wartością są pieniądze. Chociaż w oryginale było chyba 2 złotego, ale uznałem, że € jest bliższe Meliksonowi.
P.S.
Szanujmy chłopaka bo lepszych i spokojniejszych piłkarzy niż ma Maor szybko mieć nie będziemy. A jak kiedyś będzie inny Melikson u nas to i będą z nim inne, być może większe problemy.
Inaczej. Powiedz mi w takim razie po co były te słowa o długu wdzięczności, o chęci zostania tu długie lata?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2012, 23:25
Jak suka nie da to pies nie weźmie. Fakt. Oceniam Meliksona, bo jest piłkarzem Wisły. Kuszącym się nie zajmuje, bo nasza reprezentacja mnie nie interesuje.

Szczerze mówiąc jestem dość zaskoczony ogólnym naskakiwaniem na mnie za to zdanie, bo w miejscu gdzie się wychowałem takim zdaniem określa się ludzi dla których najwyższą wartością są pieniądze. Chociaż w oryginale było chyba 2 złotego, ale uznałem, że € jest bliższe Meliksonowi.

Inaczej. Powiedz mi w takim razie po co były te słowa o długu wdzięczności, o chęci zostania tu długie lata?
Pokaż gdzie Melikson pisał że chce zostać na lata
I drugie pytanie dlaczego miałby zostać skoro jest najlepszym zawodnikiem ligi i to ostatni moment[ma 28lat] żeby mógł coś w piłce większego osiągnąć A jeśli według ciebie nim nie jest to powiedz mi kto jest od niego lepszy
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 08.07.2012 o godz. 23:36.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.07.2012, 23:42
Nie rurkowce tylko poziom Jagielloni a oni o MP walki nie zapowiadają.
Przenosisz Probierza z Jagielloni do Wisły tak jakby to była figura w szachach, która na obu szachownicach porusza się tak samo i ma takie same prawa. To zbyt duże uproszczenie a ono jest podstawą Twoich wniosków.

Jak odzywa się w Tobie nawyk rurkowca i jestes asekuracyjny w wyznaczaniu celów to moze faktycznie lepiej zostać przy szachach, alpinistyce czy lataniu - tam jest wiecej czynników przewidywalnych i nacisk położony na bezpieczeństwo. W piłce minimalistyczne podejscie jest sprzeczne z ideą tego sportu i go de facto dobija - w nogę gra sie by wygrać, a nie by przeżyć.

Edit:

Cytat:
Towarzysz Generał
To był PR. Cos dla prasy, dla pikników i coś miłego dla ucha. Zdanie wypowiedziane w przypływie euforii, podczas przełomowego okresu w jego życiu. Zdanie w ktore sam Maor pewnie wierzyl a rzeczywistość okazala sie inna. Czy to zle ze o nas w superlatywach myślał?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.07.2012 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 08.07.2012, 23:44
Panowie, bez emocji.

Melikson grał świetnie póki mu się opłacało i póki mógł być zauważony. Dlatego wygrał prawie sam dwumecz z Litexem i zupełnie sam derby. A to, że w reszcie meczy odcina kupony to inna sprawa. Grałby normalnie to dostałby ofertę z lepszego klubu. Odwala gwiazdora to spędzi kolejną rundę w przeciętnej Wiśle. A może nawet wypełni cały kontrakt. Chyba źle mu tu nie jest? A to, że ma potencjał na grę na poziomie górnej połówki Premier League, natomiast wykorzystuje ten talent tylko od Święta to już jego wybór, jego charakter i jego ambicje. Nic z tym nie zrobimy.

Ogólnie sezon miał fatalny, tragiczny, koszmarny dlatego nie dziwi mnie, że nikt go nie chce.

Lukasz - owszem, piłka nożna to sport gdzie słabszy może wygrywać czasem, w porównaniu do innych dyscyplin nawet często... ale pojedyncze mecze. No dobra... dwa mecze. A my rozmawialiśmy o MP czyli 30 spotkaniach. Nawet piłka nożna nie jest aż tak niemiarodajna. Dla mnie EOT.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.07.2012 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.07.2012, 23:49
Grantar napisał(a):Wyświetl post
i

Dbając (szłusznie !) o poziom wypowiedzi na forum ....przesadziłeś ....w drugą stronę ......
Na mój mózg za mądra ta "redukcja dysonansu ..." ....
Liczę na ogólnodostępność googli.
Ale innymi słowy chodziło mi o tłumaczenie sobie że rzeczywistość nie jest aż tak zła.
A dobrze nie jest, dalej nie wiemy kim Bednarz chce zastąpić Małeckiego, a doświadczenie podpowiada że kimś pokroju Łobodzinskiego, czy Jirsaka. Oooooby Probierz to jakoś skleił, jeśli to w ogóle on się bedzie tym zajmował.

Panowie, bez emocji.

Melikson grał świetnie póki mu się opłacało i póki mógł być zauważony. Dlatego wygrał prawie sam dwumecz z Litexem i zupełnie sam derby. A to, że w reszcie meczy odcina kupony to inna sprawa. Grałby normalnie to dostałby ofertę z lepszego klubu. Odwala gwiazdora to spędzi kolejną rundę w przeciętnej Wiśle. A może nawet wypełni cały kontrakt. Chyba źle mu tu nie jest? A to, że ma potencjał na grę na poziomie górnej połówki Premier League, natomiast wykorzystuje ten talent tylko od Święta to już jego wybór, jego charakter i jego ambicje. Nic z tym nie zrobimy.

Ogólnie sezon miał fatalny, tragiczny, koszmarny dlatego nie dziwi mnie, że nikt go nie chce.
...
Ja go chcę i jescze wielu na tym forum. Rozumiem jednak że każdy ma swoje zdanie. Zastanawia mnie jednak bezmierna głupota Bednarza który zamiast chuchać i dmuchać na jedynego piłkarza który może podnieść frekwencję na trybunach to go publicznie gnoi.

Ps. A koszmarni to byli w tym sezonie Kirm i Małecki.
Ostatnio edytowane przez lazy : 08.07.2012 o godz. 23:56.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.07.2012, 00:13
Lukasz - owszem, piłka nożna to sport gdzie słabszy może wygrywać czasem, w porównaniu do innych dyscyplin nawet często... ale pojedyncze mecze. No dobra... dwa mecze. A my rozmawialiśmy o MP czyli 30 spotkaniach. Nawet piłka nożna nie jest aż tak niemiarodajna. Dla mnie EOT.
Własnie jest niemiarodajna - jakby tak było jak mowisz to bukmacherka by nie istniała lub Ty dzieki niej byłbyś nieprzeciętnie bogaty. Nie mówiac już o Bednarzu ktory mógłby obiecac nam kibicom np 3 miejsce +/- 1 i podstawic głowe pod topór jeśli nie ma racji.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.07.2012, 01:56
TheChris, Ty jesteś mądrzejszy od wszystkich, również bukmacherów. Przecież wiadomo, że oni się nie znają i dopłacają do interesu cały czas

I tyle mam do powiedzenia, bo wdawanie się z Tobą w polemikę nie ma najmniejszego sensu - większość już się zorientowała, część nadal próbuje z Tobą prowadzić bezcelowe dyskusje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.07.2012 o godz. 01:59.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 09.07.2012, 02:30
Stawiaj Thechris na Podbeskidzie swój majątek wszakże oni według Ciebie mają taką samą szansę na mistrza jak Wisła, a kurs bardzo kuszący
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.07.2012, 07:43
Tylk przypomnę, że techris ogląda mecze na Socpacie i komentuje je podczas ich trwania na forum. To dużo mówi na temat tego z kim mamy do czynienia.
Ja tylko zawre sugestię ze nie dawno pisał z regularnością zegarka o debach Krakowa, w których obecni pierwszy ligowcy jego zdaniem byli lepsi.
Pewne kwestie o Melikosnie itd wypisuję równie regularnie jakby podniecało go to, że zagrał kilka słabszych spotkań.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.07.2012 o godz. 07:48.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.07.2012, 09:56
Ja tylko przypomnę, że westersyl ma w domu ołtarzyk z Meliksonem. Modli się do niego 2x dziennie. Piszę PM-y czy przypadkiem ktoś nie ma jego meczowej koszulki, spodenek, majteczek. Chętnie by się do nich przytulił...

Teraz już wiecie z kim macie do czynienia.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 09.07.2012, 09:59
s1mone napisał(a):Wyświetl post
TheChris, Ty jesteś mądrzejszy od wszystkich, również bukmacherów. Przecież wiadomo, że oni się nie znają i dopłacają do interesu cały czas

I tyle mam do powiedzenia, bo wdawanie się z Tobą w polemikę nie ma najmniejszego sensu - większość już się zorientowała, część nadal próbuje z Tobą prowadzić bezcelowe dyskusje.
Mało aktualne, Dyskopolo nie ma już.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2012, 10:15

Sobolewski, Głowacki, Boguski... czy to naprawdę nimi mamy walczyć o ten niby-cel jakim ma być MP? No i tu niestety powstaje zgrzyt i zwyczajne wystawienie się na śmieszność. Kubica nie mówi o tym, że wygra najbliższy sezon F1 bo to byłoby... śmieszne.

Czasem trzeba przyjąć do wiadomości, że inni są nie tylko lepsi ale również np. są młodsi, bogatsi i mają lepsze zdrowie. Wisła to w tej chwili klub ambasadorów i kuracjuszy i takie emerycko-szpitalniane stroszenie piórek "Ja wam pokarzę" i wymachiwanie laseczką może być odebrane w najlepszym wypadku z politowaniem.

Ktoś kto się czuje silny nie szarżuje argumentem: "inni też są słabi"... Ktoś kto się czuje zdrowy, nie liczy na opatrzność Boską, że tym kontuzje będą go omijały skoro od dawna nie omijają... Ktoś kto się czuje bogaty nie zatrudnia Sikorskiego, który w ostatnim sezonie strzelał gole na Playstation jak większość z forumowiczów...

Są też tacy którzy mają cele i celami żyją... tylko niestety to inni je osiągają. Można sobie wyznaczyć za cel wyjście na Everest ale to nie jest specjalnie możliwe, jeśli gubisz się w Tatrach i to w ciągu dnia a nie w nocy. Jeśli ktoś kuleje na obie nogi i ma problemy z sercem... to bez "specjalnej pomocy" nie wyjdzie na Rysy... a granie na kodach w rzeczywistości może skończyć się we wrocławskiej prokuraturze.

Widzę, że przed każdym sezonem jest to samo. Biadolenie, płacz i zgrzytanie zębów.
Przypomnę tylko, że przed ostatnim sezonem mistrzowskim wielu skazywało Wisłe na środek tabeli lub niżej, kiedy to przychodzili piłkarze typu Paljić, Rios, Bunoza itp. itd. Jak się okazało wystarczyło zagrać pół rundy wiosennej na niezłym poziomie i tytuł był nasz.
Znowu przed poprzednim sezonem większość "znawców" z tego forum obstawiała pełną dominacje Wisły w lidze. Jak się skończyło każdy widział.
Tak więc powiem tylko tyle, że ocenianie przed sezonem na podstawie tego czy komuś się chce czy ktoś do nas przyjdzie jest gówno warte bo i tak wszystko zweryfikuje boisko. Bo kogo my tak naprawdę mamy się bać? Nasza liga jest żałośnie słaba i moim zdaniem każdy kto będzie punktował regularnie ma szanse na tytuł. Oczywiście może się okazać, że ten sezon nie będzie dla nas zbyt udany ale tekst typu "wole zdeklarowaną walkę o utrzymanie" jest po prostu żałosny. Walkę o utrzymanie to sobie mogła Cracovia deklarować, a nie my.

Powiem jeszcze na koniec, że ja również nie byłem zadowolony kiedy dowiedziałem się, że do Wisły trafi Sikorski. Trzeba sobie powiedzieć, że jego ostatni sezon był więcej niż tragiczny. Ale po co od razu po nim jechać jak po burej suce? Jakby nie patrzeć jest teraz naszym piłkarzem i trochę szacunku dla niego. Może on jednak da coś tej drużynie? Ciężko o tym mówić ale nie można popadać ze skrajności w skrajność i jechać po gościu, który jeszcze ani razu nie ubrał koszulki Wisły.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.07.2012, 10:16
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tylk przypomnę, że techris ogląda mecze na Socpacie i komentuje je podczas ich trwania na forum. To dużo mówi na temat tego z kim mamy do czynienia.
Ja tylko zawre sugestię ze nie dawno pisał z regularnością zegarka o debach Krakowa, w których obecni pierwszy ligowcy jego zdaniem byli lepsi.
Pewne kwestie o Melikosnie itd wypisuję równie regularnie jakby podniecało go to, że zagrał kilka słabszych spotkań.

Ja tylko przypomnę, że westersyl ma w domu ołtarzyk z Meliksonem. Modli się do niego 2x dziennie. Piszę PM-y czy przypadkiem ktoś nie ma jego meczowej koszulki, spodenek, majteczek. Chętnie by się do nich przytulił...

Cię ja krence. Jak dzieci normalnie.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 09.07.2012, 10:16
To był PR. Cos dla prasy, dla pikników i coś miłego dla ucha. Zdanie wypowiedziane w przypływie euforii, podczas przełomowego okresu w jego życiu. Zdanie w ktore sam Maor pewnie wierzyl a rzeczywistość okazala sie inna. Czy to zle ze o nas w superlatywach myślał?
Tutaj nie chodzi o to, że powinien grać u nas do końca kariery. Prawda jest taka, że zarówno Maor, jak i Wisła skorzystają na transferze. Mi chodzi o to jak odchodzi. Wcześniej pisałeś o dziewczynie, więc i ja dam taki przykład, chociaż nie z autopsji.

Mamy chłopaka i dziewczynę. Zakochują się, motyle w brzuchu, króliki itd. W pewnym momencie dziewczyna po konsultacjach z ojcem stwierdza, że chce zmienić płeć. Chłopak jest bi, więc mu wszystko jedno, a perspektywa dodatkowych pieniędzy z sesji po zmianie płci sprawia, że nie robi dziewczynie problemów. Jednak na miasteczku wybucha afera, znajomi odwracają się od dziewczyny, więc ta ostatecznie rezygnuje z operacji. Po jakimś czasie chłopak traci pracę i dziewczyna postanawia go rzucić. Jednak nie zrywa z nim, tylko romansuje z innymi, dodatkowo motywowana przez ojca do wyboru najbogatszego. W międzyczasie opowiada swoim przyjaciółkom o problemach w związku. Plotka idzie w świat, aż w końcu chłopak dowiaduje się, że na mieście mówi się, że on - chłopak w sile wieku - zamknął warsztat. Nagle okazuje się, że potencjalni kandydaci na związek odjeżdżają swoim mercedesami i z braku laku dziewczyna wraca do Golfa 2 swego partnera, kupionego na dodatek na raty.

Oczywiście pozwoliłem sobie na uproszczenia, ale ta historia oddaje mniej więcej o co mi chodzi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.07.2012, 10:21

Trolluj gdzie indziej błaźnie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.07.2012, 10:36
s1mone napisał(a):Wyświetl post

.
Lubin i Ruch niedoszacowane moim zdaniem.
A my... na dziś wygląda, że możemy powalczyć z powodzeniem o pudło, ale sprzedaż każdego kolejnego grajka, zwłaszcza Maora bez zapewnienia pełnowartościowego zastępcy to już będzie obsuwa.
Odpowiedz cytując
pcbkl
Banita

Od: 07.2012

Stary 09.07.2012, 10:38
TEMAT PAWŁA BROŻKA W WIŚLE UPADŁ NA DOBRE
Koniec spekulacji ze Paweł u nas zagra

Brożek zostaje ze względu na... pieniądze
http://...................../viewtopic...fbc2431a9b83e9
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.07.2012, 11:15
Tutaj nie chodzi o to, że powinien grać u nas do końca kariery. Prawda jest taka, że zarówno Maor, jak i Wisła skorzystają na transferze. Mi chodzi o to jak odchodzi. Wcześniej pisałeś o dziewczynie, więc i ja dam taki przykład, chociaż nie z autopsji.

Mamy chłopaka i dziewczynę. Zakochują się, motyle w brzuchu, króliki itd. W pewnym momencie dziewczyna po konsultacjach z ojcem stwierdza, że chce zmienić płeć. Chłopak jest bi, więc mu wszystko jedno, a perspektywa dodatkowych pieniędzy z sesji po zmianie płci sprawia, że nie robi dziewczynie problemów. Jednak na miasteczku wybucha afera, znajomi odwracają się od dziewczyny, więc ta ostatecznie rezygnuje z operacji. Po jakimś czasie chłopak traci pracę i dziewczyna postanawia go rzucić. Jednak nie zrywa z nim, tylko romansuje z innymi, dodatkowo motywowana przez ojca do wyboru najbogatszego. W międzyczasie opowiada swoim przyjaciółkom o problemach w związku. Plotka idzie w świat, aż w końcu chłopak dowiaduje się, że na mieście mówi się, że on - chłopak w sile wieku - zamknął warsztat. Nagle okazuje się, że potencjalni kandydaci na związek odjeżdżają swoim mercedesami i z braku laku dziewczyna wraca do Golfa 2 swego partnera, kupionego na dodatek na raty.

Oczywiście pozwoliłem sobie na uproszczenia, ale ta historia oddaje mniej więcej o co mi chodzi.
No i zobacz, trafne porównanie - wyszła z tego całkiem niezła opera mydlana, podniesiona do rangi sprawy honoru, życia i śmierci. Jeśli Maor wywołuje w Tobie takie emocje to szanuj go przynajmniej za to - jak Bednarz go sprzeda, to pieniądze przejemy, a Tobie i mi będzie nudno.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.07.2012, 12:59
Ahahahaahhaahaha, powiedz stary co Ty brałeś

No wyobraźnię to Ty masz, bez dwóch zdań.

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów