|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Gdyby banki czy Cupiał przyjmowali takie reguły gry,jakie opisujesz,to zamiast Wisły mielibyśmy zaorane pole Naprawdę nie mam ochoty kolejnemu "ekonomiście" udowadniać,że się myli i generalnie ma pojęcie czysto teoretyczne (o ile ma).A być albo nie być firmy może zależeć od kilku milionów,czy kilkuset tysięcy PLN,nawet jeśli obraca ona miliardami... Ale ani o wskaźnikach zadłużenia,jego strukturze i wpływu na finanse przedsiębiorstwa ani o wielu,wielu rzeczach,o których przyciasne mózgi księgowych słyszały,nie masz zielonego pojęcia.Nawet o tym,że bank może sobie sprawdzić częściej (i sprawdza) niż raz do roku olbrzymich pożyczkobiorców.A jak ? A choćby w BIK Przedsiębiorca. Zwłaszcza w czasach,w których rośnie zadłużenie (niespłacane) zarówno firm jak i klientów indywidualnych.Myślisz,otwarty biznesowy umyśle,że spłacanie lub nie kredytu w banku to jedyne,co bank interesuje Może nie udawaj fachowca od tych spraw,bo prawdopodobnie nigdy nie miałeś do czynienia z zarządzaniem pieniędzmi nawet na poziomie niewielkiej firmy. Wirtualny dług,tia...Tylko pieniądze,z których powstał,nie były wirtualne... Problem w tym,że nikt nie mówi o księgowym anulowaniu długu,ale o długu,który trzeba będzie spłacić,bądź w miarę możliwości go zmniejszać.Nigdy nie zadałeś sobie pytania dlaczego w prasie,tej przyjaznej Wiśle i nie,opisywano kłopoty Wisły przez chwile nawet z pensjami szeregowych pracowników,co dopiero pisac o kontraktach piłkarzy ? A przeciez wg Twojej teorii kreatywnej księgowości można sobie było ot tak,przelac potrzebne kwoty do zapłacenia,bo przecież "cóż to jest w porównaniu z kwotami,które obraca TF"... ![]() Skończmy ten off top,bo mi nawet szkoda czasu,żeby reagować na kolejnego "eksperta". Poza tym to temat transferowy, i jak chcesz dyskutować na ten temat,zapraszam na prv,wyjaśnię Ci,czym kierują się banki,co sprawdzają i ile razy oraz to,że spłacany regularnie kredyt w banku to nie wszystko. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kirma trzeba sprzedać i cieszyć się, że ktoś w ogóle go chce, bo jak będziemy tak wybrzydzać, to go nigdy nie sprzedamy... Nie ma sie co oszukiwać, Andraż to nie Maor, kolejka się po niego nie ustawia i jeśli możemy go sprzedać za pół bańki, to to zróbmy i cieszmy się, że zrobiliśmy dobry deal. Rozumiem, że zostaniemy z jednym skrzydłowym, ale spokojnie jesteśmy w stanie ściągnąć kogoś lepszego od Słoweńca... To nie jest duży problem znaleźć lepszego piłkarza.
Jeśli jednak Kirma nie sprzedadzą, to pozostaje mieć nadzieję, że zgodnie z jego formą w kratkę, zanotuje sezon podobny jak przed rokiem ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
2. Kirm oczywiście może i powinien iść w p.... bo jest i zawsze był dość cienki, ale... kto za niego i o ile lepszy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kirm już pewnie na testach medycznych
A tak się zastanawiam w jakim celu mamy podpisać kontrakt z Sobolem?
Ostatnio edytowane przez czesiu : 30.06.2012 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wyar, bredź dalej swoim pseudobełkotem. Jestem właścicielem średniego przedsiębiorstwa. Skoro masz wykształcenie to wiesz co znaczy książkowo średnie.
Pozdro i poćwicz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Nie jest jak masz do wydania więcej niż 500 tysięcy euro... Za tyle co niby chcą dać wątpię, abyśmy znaleźli kogoś lepszego. Efektowniej będzie grał każdy, ale efektywniej niekoniecznie. |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Średni przedsiębiorca. To znaczy, że zatrudniałeś miedzy 50 a 250 pracowników i miałeś obrót ponad 10 mln euro a mniej niz 50 mln euro? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zgadza się Szerloku
![]() Z resztą jeśli nie wierzysz to nie zamierzam Cię na siłę przekonywać I tak się niepotrzebnie wypuszczałem. Wyar : to, że Cupiał nie czuł potrzeby natychmiastowego wyrównania budżetu Wisły nie znaczy, że nie mógł tego zrobić (i koniec końców jednak zrobił). Ja dziur w budżecie nie zamierzam opierać na rzekomej spłacie długu, tylko raczej na 'szaleństwach transferowych' Stana Valcxa, wysokich kontraktach, zamrożeniu premii za puchary, słabej postawie w lidze i przeciętnej frekwencji na stadionie (była zakłądana dużo wyższa). Sorry, te rzeczy do mnie o wiele bardziej przemawiają niż to, że BC próbuje zarabiać na Wiśle i wyciągać z niej kasę. Co do reszty rzeczy o których pisałeś nie zamierzam się zagłębiać w Twoje wywody, bo nie ma w nich nic co by obalało to co pisałem ja. Widzę tylko wyzwiska, inwektywy poparte pomiędzy paroma psuedofachowymi hasłami. A w BIKU to se można sprawdzić conajwyżej historię kredytowania a nie to co firma sobie księguje na kontach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.06.2012 o godz. 23:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale jeśli mówimy o Kirmie, dla mnie jest to jeden z największych bumelantów występujących w Ekstraklasie. I nawet jeśli umiejętności posiada, to patrząc na jego teatralne truchtanie mam wrażenie, że całkowicie dynda mu między nogami, jak faktycznie postrzegają go kibice. Tyle że w jego przypadku nie jest to kwestia wytrzymałości i siły psychicznej, ale taki klasyczny "tumiwisizm". I w związku z tym ja mogę mieć teraz w głębokim poważaniu jego statystyki (choć te rzeczywiście są lepsze niż, dajmy na to, w przypadku takiego Jirsaka). No ale właśnie. Czy z Wisłą jest tak źle, że mamy się cieszyć , że pierwszy lepszy miglanc, robi nam łachę wychodząc na boisko? No bądźmy poważni... Co z tego, że Kirm ustrzeli kilka asyst w sezonie, skoro w co drugim spotkaniu zmarnuje 2-3 "patelachy"? Żeby jeszcze to były wszystkie zarzuty wobec niego - OK, trudno. Na lepszych nas nie stać. Ale nie jestem w stanie zdzierżyć zawodnika, który tu odpuści, tam nie wsadzi nogi, a jeszcze gdzie indziej nie pobiegnie, bo i tak pewnie nie dostanie piłki. Ktoś kiedyś ładnie nazwał taki styl: "granie na alibi". I to jest kwintesencja zachowania Słoweńca na boisku. Tak samo jak w przypadku Kirma, liczę, że uda się w tym okienku odstrzelić jeszcze naszą klasyczną 10-tkę. Mamy argumenty w postaci bileciku do Wrocławia, więc może (już zaczynam wbijać szpilki w laleczkę voodoo) będzie to as w rękawie "Łysego". Bo ten - wiadomo. Najlepszy transfer już zrobił, czyli podpisał nowy kontrakt z Pareiką. I co by nie mówić, legionista naprawdę się rozwinął. Ma łeb do transferów, a przede wszystkim piłkarzy, co przynajmniej jeśli o mnie chodzi, udowodnił tym ruchem bez dwóch zdań. Jestem pozytywnie zaskoczony. Szacun!
Ostatnio edytowane przez enzo : 01.07.2012 o godz. 00:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czyli czekaj, o ile dobrze zrozumiałem - ma łeb do transferów bo przedłużył kontrakt z jednym z najlepszych piłkarzy w drużynie? Jednym z najlepszych bramkarzy w E-klasie? Bo nie można było Pareiki oddać mając w alternatywie Jovanića i Miśkiewicza. Na razie czekam na Sobola, bo z tym może być różnie...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sobol zostanie, nie ma innej opcji. On wie że jest ikoną Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pól miliona euro za piłkarza ofensywnego to niestety jałmużna. Nie wiem czy sami tyle za Andraża nie daliśmy. Problem w tym, że marne widoki na sprowadzenie kogoś lepszego za te pieniądze. Jeżeli miałby przyjść ktoś lepszy - nie widzę problemu. Tyle, że transfer przeprowadzi Bednarz, a sprowadzić kogoś za takie pieniądze, do tego pewnie jeszcze mniej zarabiającego... Też bym chętnie pozbył się Kirma, ale nie jeżeli zamiast niego miałbym oglądać Burligę (który nagle okaże się nie wiślackim Gerrardem, a Pedro) albo innego asa z ME na skrzydle. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak, Kirma sprzedać za czapkę gruszek, z Sobolem nie przedłużac ...
W tej chwili, asbtrahując nawet od ustawienia, mamy 10 poważnych piłkarzy na 6 pozycji w pomocy i ataku I optymistycznie poważnymi nazywam: "snajpera" Sikorskiego "czyste spodenki" Gargułe Boguskiego , który najpożniej w 5 kolejce złapie kontuzje wykluczającą go do końca rundy czy Quioto po którym można sie spodziewać wszystkiego i niczego Naprawdę bardzo ostrożnie bym podchodził do pozbywania się kolejnych zawodników z klubu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś chce dać nam 500 tysięcy euro za Kirma to nie zastanawiać się i sprzedawać a w jego miejsce brać Traore z Lechii ( jeżeli prawdą jest ,że kończy mu się umowa to Lechia pusci go za 400 500 tysięcy) lub doplacić i brać Kupisza za 600- 700 tysięcy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Radosław Sobolewski nie jest już piłkarzem Wisły Kraków..... brak informacji o przedłużeniu kończącego się kontraktu 30 czerwca potwierdza tą informację!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ciężko się do tego przyznawać ,ale ja po Wiśle Kraków w nadchodzącym sezonie niczego dobrego się nie spodziewam. Polityka kadrowa tylko mnie w tym przekonaniu utwierdza. Całe szczęście ,że Kudłaty nie składa żadnych konkretnych deklaracji poza rutynowym "Wisła zawsze walczy o najwyższe cele". A ,że przy realnym potencjale kadrowym (nie tylko piłkarze ,ale i trener+pion zarządzający) "najwyższe cele" to miejsce 8-12 w Ekstraklasie 2012/2013 to już inna bajka.
Jedyny plus ,że wreszcie pozbyto się naczelnego szkodnika - Patryka Małeckiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
To ze nie podpisal n owego kontraktu nic nie znaczy. Sobol nadal trenuje z klubem i w kazdej chwili moze taki kontrakt podpisac wiec nie siej demagogii... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"To ze nie podpisal n owego kontraktu nic nie znaczy"
Oprocz tego ze nie jest naszym pilkarzem hehe |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, w czym jest problem z przedłużeniem kontraktu przez Sobolewskiego. Prawie dwa miesiące po sezonie i rzecz, która wydawała się zwykłą oczywistością staje się powoli tak trudna jak wejście w zimie na Mount Everest.
Bednarz bardzo wolno prowadzi negocjacje transferowe i widać, że nic się nie zmieniło przez kilka lat w porównaniu do jego pierwszego pobytu. Skoro też przez kilka tygodni nie ma właściwego finału w rozwiązaniu sprawy największego nieporozumienia w ostatnich kilkunastu latach, czyli oczywiście Żaliensa, co wielu kibiców czeka na to, aby ten grajek poszedł gdzie pieprz rośnie. Jest dużym wstydem dla Klubu, że ten kopacz dalej zakłada koszulkę Wisły. Na tą chwilę jest to najważniejsza sprawa do załatwienia (po przedłużeniu kontraktu z Sobolem). Skoro wywalono zawodnika - jednego z nielicznych, któremu zależało na grze w Wiśle, a dalej nie pozbyto się kilku bardzo kosztownych darmozjadów - najemników, którzy kompromitowali się w ostatnim sezonie i nic nie wskazuje na to, że im będzie zależało na grze w nowych rozgrywkach, to znowu nie rozumiem polityki Wisły. Na szczęście wrócił Głowa, więc liczba zawodników z podstawowego składu interesujących się losami Wisły nie zmaleje.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.07.2012 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Guest
|
|
A jak się np. jutro połamie (tfutfutfu) to co? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...staje_w_wisle/ Sobol przedłużył kontrakt o kolejny rok. Oby kontuzje omijały go z daleka to będzie z niego jeszcze dużo pożytku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |