The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2012, 18:01
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile Hannover daje za Kirma. Jeżeli faktycznie 500 tysięcy euro to należy to odrzucić. Zęby bolą jak się patrzy na jego grę, ale statystyki notuje niezłe. Jak za milion, czy więcej to sprzedać i szukać następcy ; )
Bez jaj... Jeśli kwota faktycznie oscyluje w okolicach pół bańki, to należy go sprzedać z pocałowaniem ręki. On jest do niczego. I to, że czasem coś wbije do pustej bramki czy zaliczy jakąś asystę, kompletnie tego nie zmienia. Niech już nawet gra za niego jakiś nieopierzony młodzian, bylem nie musiał oglądać tego łamagi, który jest idealną personifikacją wiślackiej polityki transferowej ostatnich lat...
Ostatnio edytowane przez enzo : 30.06.2012 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.06.2012, 18:21
enzo napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj... Jeśli kwota faktycznie oscyluje w okolicach pół bańki, to należy go sprzedać z pocałowaniem ręki. On jest do niczego. I to, że czasem coś wbije do pustej bramki czy zaliczy jakąś asystę, kompletnie tego nie zmienia. Niech już nawet gra za niego jakiś nieopierzony młodzian, bylem nie musiał oglądać tego łamagi, który jest idealną personifikacją wiślackiej polityki transferowej ostatnich lat...
Łysa pała go sprowadziła, niech teraz Łysa pała go odprawi z kwitkiem, Kirm to jest FAIL.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.06.2012, 18:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Widocznie masz ciasny księgowy umysł?

Sytuacja hipotetyczna. Boguś idzie do Bednarza : "Hej Jacek, weź no, mam dobry humor, sprowadź mi gwiazdora za 3 bańki". Bednarz to robi, Cupiał wchodzi na konto i przelewa kasę do klubu X. Księgowy na koniec miesiąca "yyyy, panie Bogusławie ale w budżecie mamy superatę wysokości 3 baniek, co z tym zrobić?" "No, kupiłem se piłkarza, to wrzuć w dług", "ok nie ma sprawy szefie"
/joke off, ale to jest jak najbardziej możliwa sytuacja.

To, że bank może wypowiedzieć w każdej chwili to wiadomo, ale w praktyce się tego nie robi, jeśli spłaty idą w terminie. Zgoda, może to zrobić jak idzie jakiś wielki szwindel (typu wyprowadzanie ciężkich pieniędzy ze spółki, żeby później ją ukatrupić), ale tak naprawdę żaden bank nie jest w stanie tego sprawdzać na bieżąco - bo niby jak? Bilanse i sprawozdania się donosi raz w roku lub w przypadku odnawiania kredytu (zależnie od banku panują różne zasady). Ciekaw jestem jak bank sprawdzi co sobie poksięgowali Wisła i TF pomiędzy zawieraniem umów

Poza tym nikt nie skasuje TF za anulowanie wirtualnego długu Wisły, gdyż jest on śmieszny w porównaniu z kwotami jakimi operuje TF. Dodatkowo, uwierz mi, w banku na zarządczych stanowiskach też nie pracują debile (ani księgowi z przyciasnymi mózgami) i wiedzą, że ten dług Wisły względem TF i tak jest nie do wyciągnięcia i jego być albo nie być nie ma żadnego znaczenia dla wypłacalności TF. Bądźmy poważni.

BC nie widzi powodu dla umarzania długu, bo od tego należy odprowadzić podatek. Na takie fanaberie to sobie może pozwolić Roman Abramowicz, a nie Bogusław Cupiał. Z resztą nawet w przypadku Abramowicza to zwyczajne wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Dzięki, pozdro.
Cieszę się,że Ty masz otwarty,biznesowy umysł
Gdyby banki czy Cupiał przyjmowali takie reguły gry,jakie opisujesz,to zamiast Wisły mielibyśmy zaorane pole
Naprawdę nie mam ochoty kolejnemu "ekonomiście" udowadniać,że się myli i generalnie ma pojęcie czysto teoretyczne (o ile ma).A być albo nie być firmy może zależeć od kilku milionów,czy kilkuset tysięcy PLN,nawet jeśli obraca ona miliardami... Ale ani o wskaźnikach zadłużenia,jego strukturze i wpływu na finanse przedsiębiorstwa ani o wielu,wielu rzeczach,o których przyciasne mózgi księgowych słyszały,nie masz zielonego pojęcia.Nawet o tym,że bank może sobie sprawdzić częściej (i sprawdza) niż raz do roku olbrzymich pożyczkobiorców.A jak ? A choćby w BIK Przedsiębiorca. Zwłaszcza w czasach,w których rośnie zadłużenie (niespłacane) zarówno firm jak i klientów indywidualnych.Myślisz,otwarty biznesowy umyśle,że spłacanie lub nie kredytu w banku to jedyne,co bank interesuje ? Może nie udawaj fachowca od tych spraw,bo prawdopodobnie nigdy nie miałeś do czynienia z zarządzaniem pieniędzmi nawet na poziomie niewielkiej firmy.
Wirtualny dług,tia...Tylko pieniądze,z których powstał,nie były wirtualne... Problem w tym,że nikt nie mówi o księgowym anulowaniu długu,ale o długu,który trzeba będzie spłacić,bądź w miarę możliwości go zmniejszać.
Nigdy nie zadałeś sobie pytania dlaczego w prasie,tej przyjaznej Wiśle i nie,opisywano kłopoty Wisły przez chwile nawet z pensjami szeregowych pracowników,co dopiero pisac o kontraktach piłkarzy ? A przeciez wg Twojej teorii kreatywnej księgowości można sobie było ot tak,przelac potrzebne kwoty do zapłacenia,bo przecież "cóż to jest w porównaniu z kwotami,które obraca TF"...
Skończmy ten off top,bo mi nawet szkoda czasu,żeby reagować na kolejnego "eksperta". Poza tym to temat transferowy, i jak chcesz dyskutować na ten temat,zapraszam na prv,wyjaśnię Ci,czym kierują się banki,co sprawdzają i ile razy oraz to,że spłacany regularnie kredyt w banku to nie wszystko.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.06.2012, 19:44
Tylko, że nie licząc Genkova i Bitona, czyli nominalnych napastników to od dwóch sezonów jest to nasz najskuteczniejszy gracz, do tego notujący najwięcej asyst. Jak dla mnie 500 tysięcy euro to nie jest gra warta świeczki w jego przypadku. Gdyby Małecki nie został wypożyczony to owszem za taką kasę mógłby odejść, ale teraz po jego odejściu zostajemy bez nominalnego skrzydłowego. Najpierw dwóch skrzydłowych, a potem niech odchodzi. Jeżeli ma odejść za 500 tysięcy euro, a za 800 tysięcy euro sprowadzimy Kupisza to jestem za. Szkoda, że nie walczymy o Traore.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.06.2012, 19:50
Kirma trzeba sprzedać i cieszyć się, że ktoś w ogóle go chce, bo jak będziemy tak wybrzydzać, to go nigdy nie sprzedamy... Nie ma sie co oszukiwać, Andraż to nie Maor, kolejka się po niego nie ustawia i jeśli możemy go sprzedać za pół bańki, to to zróbmy i cieszmy się, że zrobiliśmy dobry deal. Rozumiem, że zostaniemy z jednym skrzydłowym, ale spokojnie jesteśmy w stanie ściągnąć kogoś lepszego od Słoweńca... To nie jest duży problem znaleźć lepszego piłkarza.

Jeśli jednak Kirma nie sprzedadzą, to pozostaje mieć nadzieję, że zgodnie z jego formą w kratkę, zanotuje sezon podobny jak przed rokiem
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.06.2012, 19:51
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że nie licząc Genkova i Bitona, czyli nominalnych napastników to od dwóch sezonów jest to nasz najskuteczniejszy gracz, do tego notujący najwięcej asyst. Jak dla mnie 500 tysięcy euro to nie jest gra warta świeczki w jego przypadku. Gdyby Małecki nie został wypożyczony to owszem za taką kasę mógłby odejść, ale teraz po jego odejściu zostajemy bez nominalnego skrzydłowego. Najpierw dwóch skrzydłowych, a potem niech odchodzi. Jeżeli ma odejść za 500 tysięcy euro, a za 800 tysięcy euro sprowadzimy Kupisza to jestem za. Szkoda, że nie walczymy o Traore.
!. Co z Sobolem? Czy rozpoczniemy kolejny tydzień od informacji, że w następnym sezonie zagra w Jadze?
2. Kirm oczywiście może i powinien iść w p.... bo jest i zawsze był dość cienki, ale... kto za niego i o ile lepszy?
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.06.2012, 20:20
Kirm już pewnie na testach medycznych popieram!
A tak się zastanawiam w jakim celu mamy podpisać kontrakt z Sobolem?
Ostatnio edytowane przez czesiu : 30.06.2012 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.06.2012, 20:24
Wyar, bredź dalej swoim pseudobełkotem. Jestem właścicielem średniego przedsiębiorstwa. Skoro masz wykształcenie to wiesz co znaczy książkowo średnie.

Pozdro i poćwicz.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.06.2012, 20:38
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że zostaniemy z jednym skrzydłowym, ale spokojnie jesteśmy w stanie ściągnąć kogoś lepszego od Słoweńca...
Zostaniemy bez skrzydłowych. Iliev i Boguski to nie są nominalni skrzydłowi. Obaj to cofnięci napastnicy. Dla mnie to tak jakby zaliczać Meliksona do skrzydłowych bo tam niby też może grać. Iliev jest lepszy dla nas w środku.

gypsy napisał(a):Wyświetl post
To nie jest duży problem znaleźć lepszego piłkarza.
Nie jest jak masz do wydania więcej niż 500 tysięcy euro... Za tyle co niby chcą dać wątpię, abyśmy znaleźli kogoś lepszego. Efektowniej będzie grał każdy, ale efektywniej niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 30.06.2012, 20:48
arti napisał(a):Wyświetl post
2. Kirm oczywiście może i powinien iść w p.... bo jest i zawsze był dość cienki, ale... kto za niego i o ile lepszy?
raczej "kto za niego i o ile tańszy?"

nikt nie wspomniał o tym, że może Probierz chce grać nowym ustawieniem bez klasycznych skrzydłowych, zobaczymy
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.06.2012, 21:53
Boję się, że za Kirma i Małego nie będziemy mieli dwóch solidnych zmienników tylko maksimum jednego. Wydaje się, że pół miliona euro to za mało by sprzedawać tego zawodnika. Były jego lepsze momenty i w tych lepszych momentach pokazał się z dobrej strony. I nie można bez żalu oddawać Kirma, bo ktoś go chce. To jest bez sensu. Jak tak dalej pójdzie to staniemy się największym handlarzem w polskiej lidze, a transfery, które zaproponuje nam Bednarz będą godne pożałowania.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.06.2012, 21:55
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Wyar, bredź dalej swoim pseudobełkotem. Jestem właścicielem średniego przedsiębiorstwa..
sorry, nie wierzę... Twój przykład z 3 bańkami superaty nie jest w ogóle możliwy
Średni przedsiębiorca. To znaczy, że zatrudniałeś miedzy 50 a 250 pracowników i miałeś obrót ponad 10 mln euro a mniej niz 50 mln euro?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.06.2012, 22:47
Zgadza się Szerloku

Z resztą jeśli nie wierzysz to nie zamierzam Cię na siłę przekonywać I tak się niepotrzebnie wypuszczałem.

Wyar : to, że Cupiał nie czuł potrzeby natychmiastowego wyrównania budżetu Wisły nie znaczy, że nie mógł tego zrobić (i koniec końców jednak zrobił).

Ja dziur w budżecie nie zamierzam opierać na rzekomej spłacie długu, tylko raczej na 'szaleństwach transferowych' Stana Valcxa, wysokich kontraktach, zamrożeniu premii za puchary, słabej postawie w lidze i przeciętnej frekwencji na stadionie (była zakłądana dużo wyższa). Sorry, te rzeczy do mnie o wiele bardziej przemawiają niż to, że BC próbuje zarabiać na Wiśle i wyciągać z niej kasę.

Co do reszty rzeczy o których pisałeś nie zamierzam się zagłębiać w Twoje wywody, bo nie ma w nich nic co by obalało to co pisałem ja. Widzę tylko wyzwiska, inwektywy poparte pomiędzy paroma psuedofachowymi hasłami. A w BIKU to se można sprawdzić conajwyżej historię kredytowania a nie to co firma sobie księguje na kontach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.06.2012 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 01.07.2012, 00:41
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Boję się, że za Kirma i Małego nie będziemy mieli dwóch solidnych zmienników tylko maksimum jednego. Wydaje się, że pół miliona euro to za mało by sprzedawać tego zawodnika. Były jego lepsze momenty i w tych lepszych momentach pokazał się z dobrej strony. I nie można bez żalu oddawać Kirma, bo ktoś go chce. To jest bez sensu. Jak tak dalej pójdzie to staniemy się największym handlarzem w polskiej lidze, a transfery, które zaproponuje nam Bednarz będą godne pożałowania.
Małecki, to Małecki. I czy ktoś go lubi czy nie - jest ("był", znaczy się) w stanie, prezentując jako taką formę, dać tej drużynie impuls do walki i co bardziej sensownej gry. Więc jeśli o ten aspekt chodzi, pełna zgoda - odczujemy jego brak, tego jestem pewien.

Ale jeśli mówimy o Kirmie, dla mnie jest to jeden z największych bumelantów występujących w Ekstraklasie. I nawet jeśli umiejętności posiada, to patrząc na jego teatralne truchtanie mam wrażenie, że całkowicie dynda mu między nogami, jak faktycznie postrzegają go kibice. Tyle że w jego przypadku nie jest to kwestia wytrzymałości i siły psychicznej, ale taki klasyczny "tumiwisizm". I w związku z tym ja mogę mieć teraz w głębokim poważaniu jego statystyki (choć te rzeczywiście są lepsze niż, dajmy na to, w przypadku takiego Jirsaka).

No ale właśnie. Czy z Wisłą jest tak źle, że mamy się cieszyć , że pierwszy lepszy miglanc, robi nam łachę wychodząc na boisko? No bądźmy poważni... Co z tego, że Kirm ustrzeli kilka asyst w sezonie, skoro w co drugim spotkaniu zmarnuje 2-3 "patelachy"? Żeby jeszcze to były wszystkie zarzuty wobec niego - OK, trudno. Na lepszych nas nie stać. Ale nie jestem w stanie zdzierżyć zawodnika, który tu odpuści, tam nie wsadzi nogi, a jeszcze gdzie indziej nie pobiegnie, bo i tak pewnie nie dostanie piłki. Ktoś kiedyś ładnie nazwał taki styl: "granie na alibi". I to jest kwintesencja zachowania Słoweńca na boisku.

Tak samo jak w przypadku Kirma, liczę, że uda się w tym okienku odstrzelić jeszcze naszą klasyczną 10-tkę. Mamy argumenty w postaci bileciku do Wrocławia, więc może (już zaczynam wbijać szpilki w laleczkę voodoo) będzie to as w rękawie "Łysego". Bo ten - wiadomo. Najlepszy transfer już zrobił, czyli podpisał nowy kontrakt z Pareiką. I co by nie mówić, legionista naprawdę się rozwinął. Ma łeb do transferów, a przede wszystkim piłkarzy, co przynajmniej jeśli o mnie chodzi, udowodnił tym ruchem bez dwóch zdań. Jestem pozytywnie zaskoczony. Szacun!
Ostatnio edytowane przez enzo : 01.07.2012 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2012, 01:17
. Ma łeb do transferów, a przede wszystkim piłkarzy, co przynajmniej jeśli o mnie chodzi, udowodnił tym ruchem bez dwóch zdań. Jestem pozytywnie zaskoczony. Szacun!
Czyli czekaj, o ile dobrze zrozumiałem - ma łeb do transferów bo przedłużył kontrakt z jednym z najlepszych piłkarzy w drużynie? Jednym z najlepszych bramkarzy w E-klasie? Bo nie można było Pareiki oddać mając w alternatywie Jovanića i Miśkiewicza. Na razie czekam na Sobola, bo z tym może być różnie...

Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 01.07.2012, 01:34
Sobol zostanie, nie ma innej opcji. On wie że jest ikoną Wisły
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2012, 01:38
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Łysa pała go sprowadziła, niech teraz Łysa pała go odprawi z kwitkiem, Kirm to jest FAIL.
A to przypadkiem nie Skorża go sprowadził?

Pól miliona euro za piłkarza ofensywnego to niestety jałmużna. Nie wiem czy sami tyle za Andraża nie daliśmy. Problem w tym, że marne widoki na sprowadzenie kogoś lepszego za te pieniądze.

Jeżeli miałby przyjść ktoś lepszy - nie widzę problemu. Tyle, że transfer przeprowadzi Bednarz, a sprowadzić kogoś za takie pieniądze, do tego pewnie jeszcze mniej zarabiającego...

Też bym chętnie pozbył się Kirma, ale nie jeżeli zamiast niego miałbym oglądać Burligę (który nagle okaże się nie wiślackim Gerrardem, a Pedro) albo innego asa z ME na skrzydle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2012, 07:50
Tak, Kirma sprzedać za czapkę gruszek, z Sobolem nie przedłużac ...
W tej chwili, asbtrahując nawet od ustawienia, mamy 10 poważnych piłkarzy na 6 pozycji w pomocy i ataku
I optymistycznie poważnymi nazywam:
"snajpera" Sikorskiego
"czyste spodenki" Gargułe
Boguskiego , który najpożniej w 5 kolejce złapie kontuzje wykluczającą go do końca rundy
czy Quioto po którym można sie spodziewać wszystkiego i niczego
Naprawdę bardzo ostrożnie bym podchodził do pozbywania się kolejnych zawodników z klubu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 01.07.2012, 08:27
Jeżeli ktoś chce dać nam 500 tysięcy euro za Kirma to nie zastanawiać się i sprzedawać a w jego miejsce brać Traore z Lechii ( jeżeli prawdą jest ,że kończy mu się umowa to Lechia pusci go za 400 500 tysięcy) lub doplacić i brać Kupisza za 600- 700 tysięcy .
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2012, 08:52
Radosław Sobolewski nie jest już piłkarzem Wisły Kraków..... brak informacji o przedłużeniu kończącego się kontraktu 30 czerwca potwierdza tą informację!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.07.2012, 09:15
Ciężko się do tego przyznawać ,ale ja po Wiśle Kraków w nadchodzącym sezonie niczego dobrego się nie spodziewam. Polityka kadrowa tylko mnie w tym przekonaniu utwierdza. Całe szczęście ,że Kudłaty nie składa żadnych konkretnych deklaracji poza rutynowym "Wisła zawsze walczy o najwyższe cele". A ,że przy realnym potencjale kadrowym (nie tylko piłkarze ,ale i trener+pion zarządzający) "najwyższe cele" to miejsce 8-12 w Ekstraklasie 2012/2013 to już inna bajka.

Jedyny plus ,że wreszcie pozbyto się naczelnego szkodnika - Patryka Małeckiego.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.07.2012, 09:32
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Radosław Sobolewski nie jest już piłkarzem Wisły Kraków..... brak informacji o przedłużeniu kończącego się kontraktu 30 czerwca potwierdza tą informację!!
No chyba, ze sa juz z Nim dogadani tylko jeszcze transfer nie ogloszono - mam nadzieje, ze tak bedzie.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2012, 10:05
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Chlopie sorry ale jestes strasznie ograniczony...
To ze nie podpisal n owego kontraktu nic nie znaczy.
Sobol nadal trenuje z klubem i w kazdej chwili moze taki kontrakt podpisac wiec nie siej demagogii...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 01.07.2012, 10:42
"To ze nie podpisal n owego kontraktu nic nie znaczy"

Oprocz tego ze nie jest naszym pilkarzem hehe
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.07.2012, 10:46
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

Oj tam drobny szczegół może jutro podpisze chyba, że Bednarz zamknie przed nim drzwi jak to zrobił w przypadku Frankowskiego
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.07.2012, 10:46
Nie wiem, w czym jest problem z przedłużeniem kontraktu przez Sobolewskiego. Prawie dwa miesiące po sezonie i rzecz, która wydawała się zwykłą oczywistością staje się powoli tak trudna jak wejście w zimie na Mount Everest.

Bednarz bardzo wolno prowadzi negocjacje transferowe i widać, że nic się nie zmieniło przez kilka lat w porównaniu do jego pierwszego pobytu.

Skoro też przez kilka tygodni nie ma właściwego finału w rozwiązaniu sprawy największego nieporozumienia w ostatnich kilkunastu latach, czyli oczywiście Żaliensa, co wielu kibiców czeka na to, aby ten grajek poszedł gdzie pieprz rośnie. Jest dużym wstydem dla Klubu, że ten kopacz dalej zakłada koszulkę Wisły. Na tą chwilę jest to najważniejsza sprawa do załatwienia (po przedłużeniu kontraktu z Sobolem). Skoro wywalono zawodnika - jednego z nielicznych, któremu zależało na grze w Wiśle, a dalej nie pozbyto się kilku bardzo kosztownych darmozjadów - najemników, którzy kompromitowali się w ostatnim sezonie i nic nie wskazuje na to, że im będzie zależało na grze w nowych rozgrywkach, to znowu nie rozumiem polityki Wisły. Na szczęście wrócił Głowa, więc liczba zawodników z podstawowego składu interesujących się losami Wisły nie zmaleje.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.07.2012 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2012, 10:50
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Chlopie sorry ale jestes strasznie ograniczony...
To ze nie podpisal n owego kontraktu nic nie znaczy.
Sobol nadal trenuje z klubem i w kazdej chwili moze taki kontrakt podpisac wiec nie siej demagogii...
Tzn. do wczoraj (30 czerwca) trenował, a dziś, jutro?
A jak się np. jutro połamie (tfutfutfu) to co?
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 01.07.2012, 11:11
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Czyli czekaj, o ile dobrze zrozumiałem - ma łeb do transferów bo przedłużył kontrakt z jednym z najlepszych piłkarzy w drużynie? Jednym z najlepszych bramkarzy w E-klasie? Bo nie można było Pareiki oddać mając w alternatywie Jovanića i Miśkiewicza. Na razie czekam na Sobola, bo z tym może być różnie...
A przeczytaj raz jeszcze ten akapit, bo jest jasny jak konstrukcja cepa.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2012, 12:10
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...staje_w_wisle/ Sobol przedłużył kontrakt o kolejny rok. Oby kontuzje omijały go z daleka to będzie z niego jeszcze dużo pożytku
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 01.07.2012, 12:12
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

To że jest z drużyną znaczy, że dalej jest piłkarzem Wisły Kraków. Jeśli tylko trenuje. Nie widzę potrzeby dalszego komentowania tej kwestii
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów