|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Szczerze mówiąc czytając tę recenzję to z 90% pewnością założyłbym że chłop był przynajmniej podwójnym agentem. Vox populi vox dei. Jak rozumiem jeśli będziemy sobie chcieli podyskutować o kampanii wrześniowej to zostaliśmy poproszeni przez kolegów o założenie nowego tematu. Nie wiem czy w to wchodzimy?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.06.2012 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to coś na wesoło. Ministerstwo Kultury pomyliło sobie Stachurę ze Stachurskim
![]() http://fakty.interia.pl/polska/news/...berezy,1814518 Pewnie można by znowu napisać coś o lemingach wychowanych na popkulturze zapełniających gmachy POowskich ministerstw ale po co? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jakby ktos chciał bilety na półfinał Niemcy - Włochy to moze je kupić u ................urzędników Tuska, ktorzy jak koniki wystawili je na sprzedaż:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Wejściówki trafiły do kilkunastu ministerstw, kancelarii i agencji rządowych"
To pewnie ci od Stachurskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
jestem synku wierzący. w rodzinie mam dwoje dzieci z in vitro. widzę codziennie jak są szczęśliwi, zarówno rodzice jak i dzieci. Gwanatuje, że ojciec tych dzieci zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci.
Piecha powinien się zapaść pod ziemię, a nie kary za in vitro szykować. Gość się przyznał, że w swoim życiu lekarskim zrobił blisko tysiąc aborcji! Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...30#post1260230 odpowiedz w wątku ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.06.2012 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
konserwa
Offline |
||
Śmieszą mnie tacy pseudo-psychologowie, jakże podobni w swoim chamstwie i niskim poziomie intelektualnym do pseudo-satyryków, którzy swoje głęboko skrywane zapędy i seksualne dewiacje, próbują maskować i tuszować przypisując je drugiej stronie swoim interlokutorom. Choć Szpeniu i tak jest mniej niebezpieczny od takich gminnych figurskich, bo co najwyżej prześcieradło sobie poplami nie czyniąc bezpośredniej krzywdy żadnej Kobiecie. Wiślak68 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.06.2012 o godz. 16:26.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale korzystając z okazji: możemy się spodziewać że nasz arbiter odniesienie się w jakikolwiek sposób do zakładu o drogach |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
O Tusku i PO szkoda gadać, rząd kłamliwy, nieudolny, pijarowski, co więcej dodac?
Natomiast jak słyszę,że co niektórzy wyśmiewają Szpena za krytykę PISu (odnośnie in vitro) to powiem tyle- gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
http://ekai.pl/wydarzenia/x14636/nap...-bez-in-vitro/ Tak jak powiedziałem nie mam zamiaru nikogo tutaj oceniać ani oskarżać natomiast wydaje mi się, że zbyt często w sposób instrumentalny traktuje się posiadanie bądź nie Dzieci i człowiek chce się bawić w Boga, a to naprawdę zbyt daleko idące "zabawy". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widzisz, a ten problem dotyczy bliskich mi osób. Wiek -32 i 27 lat; czarna rozpacz, bo nie mogą mieć dzieci...
Kaprys - nie; rodzicielstwo dla osób nie mogących nic z tym zrobić - jak najbardziej. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
... moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle... Czy Twoim zdaniem to powyżej to polemika |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ok,ale chyba nie od dzisiaj wiadomo,że Szpen jako naczelny propagandysta cudaka na sam widok/dźwiek PIS dostaje białej gorączki.
Tu chodzi o coś więcej niż utarczki słowne, niektórzy naprawdę cierpią przez brak dzieci. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W TV właśnie podają, że Kiszczak jest trwale niezdolny do uczestniczenia w procesie o zabójstwo górników w kopalni Wujek
Ta niezdolność pozwala mu jednak na coroczny wypoczynek w Egipcie, gdzie lubi opalać ryja nie stawiajac się na sądowe rozprawy.Co do in vitro. To problem jest dla wielu ludzi nie dogmatyczny. Bezpłodność staje się chorobą cywilizacyjną.Prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości takie zabiegi staną się normą jak obecnie przeszczepy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego gdyby ktoś chciał faktycznie podyskutowac na ten temat (ja osobiście słabo sie na tym znam) to z pewnością nikt o prawicowych poglądach nie uchyliłby się od takiej dyskusji. Tyle tylko że popatrz co robi z tego PO (i Szpenio jest tu tylko przekaźnikiem): mają w nosie problemy tych ludzi ale znaleźli sobie kolejny temat żeby walić w PiS i pokazać "wsteczny" charakter tej partii. To co robią nie ma nic wspólnego z żadną dyskusją ale ze zwykłym "czarnym PR".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wojewoda Miller znany spec od raportu ws. Smoleńska osiadł tłustym dupskiem w Krakowie i jak na PO-wskiwgo burżuja przystało kupił sobie służbową limuzynę, bo poprzednia po Kraciku miała już jeden rok:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...s-zl,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Z metody in vitro wynikają pewne problemy natury etycznej i nie widzę powodu ekskluzywności czy monopolu na poruszanie tego tematu. Ba! Osoby które są bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane w ten problem(tj te których on dotyczy) raczej nie są obiektywne.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.06.2012 o godz. 19:34.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Żeby nie było, a nie mówiłem. I przy milczącej aprobacie społeczenstwa pozbywamy sie kolejnych wolności obywatelskich.Ciekawe czy to też przejdzie bez echa?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Sam miałem problemy z dochowaniem się potomstwa i jednak w końcu udało się - bez in vitro, moja przyjaciółka zaczęła starac się o adopcję, bo lekarz powiedział, że na dziecko mają szansę tylko na zasadzie in vitro - nie miała kasy, bach zaszła w ciążę. Oczywiście kwestie etyczne są niezmiernie istotne przy In-vitro - tylko z drugiej strony - zabiegi są kosztowne, nie dają 100 % gwarancji sukcesu (inna znajoma dopiero za 4 razem urodziła i do tego cały kwartet), i teraz jeżeli miałoby to być dfla małżeństw, które nie mogą mieć w inny sposób potomstwa - zostawiłbym im furtkę. Natomiast ponieważ prawo w UE musi zapewniać "równość" co oznaczałoby równy dostęp do bezpłatnego zapłodnienia invitro, to pod to podchodziłaby każda osoba - 50 letnia kobieta, która młodość poświęciła na karierę i nie miała czasu na małżeństwo, potomstwo czy założenie rodziny.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie mecz oglądał a jego ludzie chcą emerytom ogródki działkowe zabrac...."By żyło sie lepiej"
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ow-dzialkowych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.06.2012 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lobby dewelouperskie az przebiera nóżkami aby dorwać się do tych terenów. Tradycyjnie juz kolejna grupa Polaków zostanie okradziona (przy pomocy kruczków prawnych) a biznesmeni związani z PO będą jeszcze bogatsi. Więcej też wpłacą datków na kampanię wyborczą partii ryżego. Praktycznie nie ma dnia kiedy się dowiadujemy albo o podwyżkach cen, opłat, podatków lub o tym , że komuś cos zostanie odebrane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|