The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2012, 12:07
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Sosnowski nie mógł dostarczyć infa o rokowaniach gdyz aresztowalli go w Niemczech 1934r, a w 1936 r. do paki na dożywocie skazali go Polacy.
Link http://www.konflikty.pl/a,3410,Pozna...harskiego.html
Dzięki za link. Czyli wychodzi na to że planów ofensywy niemieckiej w 1939 SG też nie znał.
Szczerze mówiąc czytając tę recenzję to z 90% pewnością założyłbym że chłop był przynajmniej podwójnym agentem.
Vox populi vox dei. Jak rozumiem jeśli będziemy sobie chcieli podyskutować o kampanii wrześniowej to zostaliśmy poproszeni przez kolegów o założenie nowego tematu. Nie wiem czy w to wchodzimy?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.06.2012 o godz. 12:18.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.06.2012, 12:13
Sprawę domniemanej podwójnej gry Sosnkowskiego dobrze opisało "Uważam Rze Historia" (okładka z Piłsudskim). Wg. przytoczonych w artykule faktów faktycznie pracował dla Niemców.
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 12:17
No to coś na wesoło. Ministerstwo Kultury pomyliło sobie Stachurę ze Stachurskim
http://fakty.interia.pl/polska/news/...berezy,1814518
Pewnie można by znowu napisać coś o lemingach wychowanych na popkulturze zapełniających gmachy POowskich ministerstw ale po co?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.06.2012, 12:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie - tu akurat Zwierze ma rację, przykład podany tylko po to, by dowalić rudemu i PO... Najważniejsze o czym powinno się tu dyskutować to inteligencja tych młodych ludzi. Testowali sobie BMW na zamkniętej drodze... No proszę Was.
Wiadomo, że sami są sobie winni, ale to nie chodzi o winę tylko o wszechogarniający burdel. Jak jest ogrodzony teren budowy ze znakiem zakaz wstępu. To czy to powoduje że przy głębokim wykopie nie ma kolejnego znaku przed nim ostrzegającego? Choćby dla samego bezpieczeństwa budujących.

Jak może się droga kończyć siedmiometrowym urwiskiem i być nieoznakowana. Gdyby te osły nawet jadąc 150 km/h zobaczyły przed sobą biało czerwone barierki z napisem koniec rogi to może dalej by żyli. A tak barierek nie ma są dwa trupy.

To że gdyby A4 była gotowa na euro wypadku by nie było chyba jest logiczne? Oczywiście jest to debilny zarzut, ale na pewno nie mniej debilny niż ten który lemingi powtarzały za rudym cudakiem w 2007. Że Kaczyński jest odpowiedzialny za dużą ilość ofiar wypadków drogowych. Wtedy jakoś nikt debilizmu tego stwierdzenia nie dostrzegał. Filozofia Kalego?

Pytanie czy pomysł wykorzystania do testu samochodu drogi w budowie nie pojawił się pod wpływem propagandy serwowanej w mediach, że drogi niby niedokończone ale już przejezdne.

Ogólny obraz jest dramatyczny, walące się wiadukty, dzikie zwierzęta zabijające kierowców, samochody wyskakujące z siedmiometrowych nasypów. A to tylko newsy z ostatnich kilku dni.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.06.2012, 12:33
Jakby ktos chciał bilety na półfinał Niemcy - Włochy to moze je kupić u ................urzędników Tuska, ktorzy jak koniki wystawili je na sprzedaż:

Cytat:
Rządowe bilety na Euro na nielegalnej aukcji

Bilety z puli rządowej na półfinałowy mecz Niemcy - Włochy zostały wystawione na sprzedaż na portalu aukcyjnym. Taka transakcja jest nielegalna.

Urzędnik państwowy, który wystawił do licytacji dwa bilety, nie tylko nie robi sobie nic z łamania prawa ale chce zarobić ponad trzykrotnie więcej niż nominalna wartość biletów.

Sprzedawca biletów ukrywający się pod nickiem "bohdan11" ukrył informacje, które mogłyby posłużyć do jego identyfikacji. Na zdjęciach biletów widocznych na portalu aukcyjnym informacje o konkretnych miejscach na trybunach zostały zasłonięte.

Sprzedający na swojej aukcji napisał, że po dokonaniu wpłaty bilety może wysłać bądź kupujący może je odebrać osobiście w Warszawie.

Biletów przeznaczonych dla tzw. rządowej puli było ok. 2 tysięcy. Wejściówki trafiły do kilkunastu ministerstw, kancelarii i agencji rządowych.
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 12:48
"Wejściówki trafiły do kilkunastu ministerstw, kancelarii i agencji rządowych"
To pewnie ci od Stachurskiego
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.06.2012, 13:30
Szpen dziękuję "Panu"i jednocześnie jest za in vitro
jestem synku wierzący. w rodzinie mam dwoje dzieci z in vitro. widzę codziennie jak są szczęśliwi, zarówno rodzice jak i dzieci. Gwanatuje, że ojciec tych dzieci zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci.

Piecha powinien się zapaść pod ziemię, a nie kary za in vitro szykować. Gość się przyznał, że w swoim życiu lekarskim zrobił blisko tysiąc aborcji!

Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.06.2012, 13:36
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za link. Czyli wychodzi na to że planów ofensywy niemieckiej w 1939 SG też nie znał.
Szczerze mówiąc czytając tę recenzję to z 90% pewnością założyłbym że chłop był przynajmniej podwójnym agentem.
Vox populi vox dei. Jak rozumiem jeśli będziemy sobie chcieli podyskutować o kampanii wrześniowej to zostaliśmy poproszeni przez kolegów o założenie nowego tematu. Nie wiem czy w to wchodzimy?
Mówisz masz http://www.wislakrakow.com/forum/sho...30#post1260230
odpowiedz w wątku
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Arapaho
Senior Member

Stary 27.06.2012, 13:39
Szpen napisał(a):Wyświetl post
jestem synku wierzący. w rodzinie mam dwoje dzieci z in vitro. widzę codziennie jak są szczęśliwi, zarówno rodzice jak i dzieci. Gwanatuje, że ojciec tych dzieci zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci.

Piecha powinien się zapaść pod ziemię, a nie kary za in vitro szykować. Gość się przyznał, że w swoim życiu lekarskim zrobił blisko tysiąc aborcji!

Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali.
Młody wykształcony z wielkiego miasta
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.06.2012, 15:40
Cytat:
Czy Kempa zje robala?

Posłanka Beata Kempa ogłosiła właśnie, że „bardzo serdecznie żałuje”, iż poręczyła za Piotra Staruchowicza. Jako grzesznica za konfesjonał wybrała sobie telewizję TVN.

Gdy Kempa za „Starucha” poręczała, była w PiS i liczyła na głosy kibiców. Teraz swoją partię zdradziła i jest w Solidarnej Polsce. I liczy, że będą ją pokazywali w TVN. A TVN chce pokazywać polityków Solidarnej Polski, o ile atakują wrogów TVN. Np. Jarosława Kaczyńskiego. Oraz kiboli. Dlatego Kempa zmieniła poglądy w sprawie „Starucha” o 180 st. Jego aresztowanie za handel narkotykami w wyniku pomówienia wypuszczonego z więzienia przestępcy już nie budzi jej rozterek. Dla uczestników protestów przeciwko rosyjskiemu marszowi żąda trzech lat więzienia. Jeśli jej poglądy będą dalej ewoluowały w tym tempie, jutro zażąda kary śmierci. Podobnie zresztą Solidarna Polska zachowuje się w innych sprawach. Jej liderzy sądzą teraz, że w Smoleńsku doszło do wypadku, i atakują Antoniego Macierewicza. Bo pokażą ich w TVN.

Szefom TVN doradzam, by dla zabawy przetestowali, jak daleko Kempa jest w stanie się posunąć. Może niech zje robala na wizji? Albo wykąpie się z jakimś celebrytą w reality show? Ruszcie głowami, zawsze macie tyle fajnych pomysłów.
http://niezalezna.pl/30432-czy-kempa-zje-robala
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 15:43

Ciekawe czy byłby równie "wylewny" gdyby zabronił mu mieć to dziecko: proboszcz, biskup czy nie daj Boże sam papież.
Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.06.2012 o godz. 15:45.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.06.2012, 15:57
...zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci....
... moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle...
Ależ Ty prostak jesteś
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.06.2012, 16:14
Szpen napisał(a): ...zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci....
... moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle...

Ależ Ty prostak jesteś
E tam, to "sul" tej ziemii ( jakby napisal Bronek)
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
JEDREK76
konserwa

Stary 27.06.2012, 16:19
[...]Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali.
Widzę, że znasz to z autopsji.
Śmieszą mnie tacy pseudo-psychologowie, jakże podobni w swoim chamstwie i niskim poziomie intelektualnym do pseudo-satyryków, którzy swoje głęboko skrywane zapędy i seksualne dewiacje, próbują maskować i tuszować przypisując je drugiej stronie swoim interlokutorom. Choć Szpeniu i tak jest mniej niebezpieczny od takich gminnych figurskich, bo co najwyżej prześcieradło sobie poplami nie czyniąc bezpośredniej krzywdy żadnej Kobiecie.

Wiślak68 napisał(a):
[...] Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo
Podejście KK do sprawy samobójstwa, już od dość dawna jest takie, że Kościół uznaje, iż samobójca nie jest świadom popełnianego przez siebie czynu. Działa pod wpływem chwili impulsu, jest wówczas niepoczytalny. Zresztą zostało to udowodnione naukowo wiele samobójstw jest popełnianych przez Osoby o skłonnościach depresyjnych. Depresja jest chorobą.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.06.2012 o godz. 16:26.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.06.2012, 16:31
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy byłby równie "wylewny" gdyby zabronił mu mieć to dziecko: proboszcz, biskup czy nie daj Boże sam papież.
Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo
Oczywiście, że katolicki. Obecnie chowają na cmentarzach niemal każdego samobójcę bez większych wąpliwości. W przeciągu ostatnich kilku lat miałem trzy takie pobrzeby i tylko w jednym przypadku były jakieś problemy. To nie te czasy kiedy zabraniano chować na cmentarzach samobójców (zwykle chowano ich za murem), albo odmawiano im nabożeństwa. Świat idzie do przodu i KK trochę zarobi na "seryjnym samobójcy".
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 16:43
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że katolicki. Obecnie chowają na cmentarzach niemal każdego samobójcę bez większych wąpliwości. W przeciągu ostatnich kilku lat miałem trzy takie pobrzeby i tylko w jednym przypadku były jakieś problemy. To nie te czasy kiedy zabraniano chować na cmentarzach samobójców (zwykle chowano ich za murem), albo odmawiano im nabożeństwa. Świat idzie do przodu i KK trochę zarobi na "seryjnym samobójcy".
Dzięki za wyjaśnienia (również dla kolegi Jendrek). Dziękować Panu Bogu u mnie takich pogrzebów nie było.
Ale korzystając z okazji: możemy się spodziewać że nasz arbiter odniesienie się w jakikolwiek sposób do zakładu o drogach Może być nawet staropolskie spier... byle byśmy tylko wiedzieli na czym stoimy .
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.06.2012, 17:01
O Tusku i PO szkoda gadać, rząd kłamliwy, nieudolny, pijarowski, co więcej dodac?
Natomiast jak słyszę,że co niektórzy wyśmiewają Szpena za krytykę PISu (odnośnie in vitro) to powiem tyle- gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem.
Tylko Wisła!
JEDREK76
konserwa

Stary 27.06.2012, 17:12
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
O Tusku i PO szkoda gadać, rząd kłamliwy, nieudolny, pijarowski, co więcej dodac?
Natomiast jak słyszę,że co niektórzy wyśmiewają Szpena za krytykę PISu (odnośnie in vitro) to powiem tyle- gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem.
Słuchaj, nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, nie podejmuję się więc, ani krytyki, ani polemiki z Osobami, które zdecydowały się na taki krok. Nie mam zamiaru także nikogo oceniać w ten czy inny sposób. Natomiast uważam, że Dziecko nie jest zabawką, że nagle jakiejś Pannie w wieku lat 50-ciu wcześniej robiącej karierę zachce się jednak być Matką. Wiele Dzieci cierpi bez Rodziców w Domach Dziecka, może tędy droga. Istnieje też naturalny sposób leczenia bezpłodności naprotechnologia
http://ekai.pl/wydarzenia/x14636/nap...-bez-in-vitro/

Tak jak powiedziałem nie mam zamiaru nikogo tutaj oceniać ani oskarżać natomiast wydaje mi się, że zbyt często w sposób instrumentalny traktuje się posiadanie bądź nie Dzieci i człowiek chce się bawić w Boga, a to naprawdę zbyt daleko idące "zabawy".
yoda79
Senior Member

Stary 27.06.2012, 17:22
No widzisz, a ten problem dotyczy bliskich mi osób. Wiek -32 i 27 lat; czarna rozpacz, bo nie mogą mieć dzieci...
Kaprys - nie; rodzicielstwo dla osób nie mogących nic z tym zrobić - jak najbardziej.
Tylko Wisła!
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 17:33
...zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci....

Czy Twoim zdaniem to powyżej to polemika Myślisz że z czymś takim można dyskutować Można albo wzruszyć ramionami albo wyśmiać.
yoda79
Senior Member

Stary 27.06.2012, 17:40
No ok,ale chyba nie od dzisiaj wiadomo,że Szpen jako naczelny propagandysta cudaka na sam widok/dźwiek PIS dostaje białej gorączki.
Tu chodzi o coś więcej niż utarczki słowne, niektórzy naprawdę cierpią przez brak dzieci.
Tylko Wisła!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.06.2012, 18:12
W TV właśnie podają, że Kiszczak jest trwale niezdolny do uczestniczenia w procesie o zabójstwo górników w kopalni Wujek Ta niezdolność pozwala mu jednak na coroczny wypoczynek w Egipcie, gdzie lubi opalać ryja nie stawiajac się na sądowe rozprawy.

Co do in vitro. To problem jest dla wielu ludzi nie dogmatyczny. Bezpłodność staje się chorobą cywilizacyjną.Prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości takie zabiegi staną się normą jak obecnie przeszczepy.
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 19:15
No ok,ale chyba nie od dzisiaj wiadomo,że Szpen jako naczelny propagandysta cudaka na sam widok/dźwiek PIS dostaje białej gorączki.
Tu chodzi o coś więcej niż utarczki słowne, niektórzy naprawdę cierpią przez brak dzieci.
Dlatego gdyby ktoś chciał faktycznie podyskutowac na ten temat (ja osobiście słabo sie na tym znam) to z pewnością nikt o prawicowych poglądach nie uchyliłby się od takiej dyskusji. Tyle tylko że popatrz co robi z tego PO (i Szpenio jest tu tylko przekaźnikiem): mają w nosie problemy tych ludzi ale znaleźli sobie kolejny temat żeby walić w PiS i pokazać "wsteczny" charakter tej partii. To co robią nie ma nic wspólnego z żadną dyskusją ale ze zwykłym "czarnym PR".
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.06.2012, 19:23
Wojewoda Miller znany spec od raportu ws. Smoleńska osiadł tłustym dupskiem w Krakowie i jak na PO-wskiwgo burżuja przystało kupił sobie służbową limuzynę, bo poprzednia po Kraciku miała już jeden rok:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...s-zl,id,t.html
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2012, 19:28
Cytat:
gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem.
Tak samo jak gówno wiemy o życiu i problemach kobiet które mają dylemat czy dokonać aborcji(tylko kobiety mogą się wypowiadać w tematach aborcji-argument podnoszony przez feministki), życiu i problemach osób nieuleczanie i ciężko chorych, które pragną godnie umrzeć(argument podnoszony przez zwolenników ,,dobrej śmierci'') itp. itd.
Z metody in vitro wynikają pewne problemy natury etycznej i nie widzę powodu ekskluzywności czy monopolu na poruszanie tego tematu.
Ba! Osoby które są bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane w ten problem(tj te których on dotyczy) raczej nie są obiektywne.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.06.2012 o godz. 19:34.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.06.2012, 09:17
Żeby nie było, a nie mówiłem. I przy milczącej aprobacie społeczenstwa pozbywamy sie kolejnych wolności obywatelskich.Ciekawe czy to też przejdzie bez echa?
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.06.2012, 09:20
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak gówno wiemy o życiu i problemach kobiet które mają dylemat czy dokonać aborcji(tylko kobiety mogą się wypowiadać w tematach aborcji-argument podnoszony przez feministki), życiu i problemach osób nieuleczanie i ciężko chorych, które pragną godnie umrzeć(argument podnoszony przez zwolenników ,,dobrej śmierci'') itp. itd.
Z metody in vitro wynikają pewne problemy natury etycznej i nie widzę powodu ekskluzywności czy monopolu na poruszanie tego tematu.
Ba! Osoby które są bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane w ten problem(tj te których on dotyczy) raczej nie są obiektywne.
W rzeczy samej w każdym z powyższych tematów mamy do czynienia z problemami natury etycznej i oczywistym jest fakt, iż osoby bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane nie są obiektywne.

Sam miałem problemy z dochowaniem się potomstwa i jednak w końcu udało się - bez in vitro, moja przyjaciółka zaczęła starac się o adopcję, bo lekarz powiedział, że na dziecko mają szansę tylko na zasadzie in vitro - nie miała kasy, bach zaszła w ciążę.

Oczywiście kwestie etyczne są niezmiernie istotne przy In-vitro - tylko z drugiej strony - zabiegi są kosztowne, nie dają 100 % gwarancji sukcesu (inna znajoma dopiero za 4 razem urodziła i do tego cały kwartet), i teraz jeżeli miałoby to być dfla małżeństw, które nie mogą mieć w inny sposób potomstwa - zostawiłbym im furtkę. Natomiast ponieważ prawo w UE musi zapewniać "równość" co oznaczałoby równy dostęp do bezpłatnego zapłodnienia invitro, to pod to podchodziłaby każda osoba - 50 letnia kobieta, która młodość poświęciła na karierę i nie miała czasu na małżeństwo, potomstwo czy założenie rodziny....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2012, 09:27
ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie mecz oglądał a jego ludzie chcą emerytom ogródki działkowe zabrac...."By żyło sie lepiej"
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ow-dzialkowych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.06.2012 o godz. 09:31.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.06.2012, 09:42
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie mecz oglądał a jego ludzie chcą emerytom ogródki działkowe zabrac...."By żyło sie lepiej"
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ow-dzialkowych

Lobby dewelouperskie az przebiera nóżkami aby dorwać się do tych terenów. Tradycyjnie juz kolejna grupa Polaków zostanie okradziona (przy pomocy kruczków prawnych) a biznesmeni związani z PO będą jeszcze bogatsi. Więcej też wpłacą datków na kampanię wyborczą partii ryżego.
Praktycznie nie ma dnia kiedy się dowiadujemy albo o podwyżkach cen, opłat, podatków lub o tym , że komuś cos zostanie odebrane.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.06.2012, 11:15
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie było, a nie mówiłem. I przy milczącej aprobacie społeczenstwa pozbywamy sie kolejnych wolności obywatelskich.Ciekawe czy to też przejdzie bez echa?
czyli nie będzie kolejnej bitwy pod sztandarem patriotyzmu w dniu Niepodległości. Bardzo dobrze.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów