|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Też nie ma co za bardzo lamentować nad Sikorskim będzie zapewne zmienikiem Quioto czy Gankova, przy obecnym budżecie za mały pieniądz taki rezerwowicz w sam raz.
Mały może nas opuścić: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...hirsporu_.html
Ostatnio edytowane przez silver03 : 26.06.2012 o godz. 14:12.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Zmartwiły mnie statystyki Sikorskiego przy nim to nasz Rafał to prawdziwa gwiazda 106 spotkań i 23 gole,Sikorski 41/6 byłem przekonany ,że tych bramek ma więcej nabitych .
Jest jeszcze szansa tylko czy ktoś w klubie pomyśli o tym czyli:: wypożyczyć na przetrwanie klasowego napastnika takiego jakim był Dudu Biton i przynajmniej mamy lepsze perspektywy. Genkow+ wypożyczony napastnik klasy Bitona Quioto Sikorski Boguski jako zmiennicy a możemy grać nawet na trzech napastników więc szansa na gre będzie dla każdego z nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie iwem kto liczy na kolejnych napastnikow, przeciez przyszlo dwoch wiec na pewno kolejni nie przyjda. Raczej Genkov z Quito bedzie gral, ewentualnie Maly albo Illiev pojda do ataku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Biton był wypożyczony z myślą o zakupie go w razie awansu do Ligi Mistrzów. Tak się nie stało. Sam sobie odpowiedz, czy piłkarz tej klasy w obecnej sytuacji do nas przyjdzie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dwaliszwili to chyba marzenie ściętej głowy. Owszem, piłkarz naprawdę dobry (jak na polską ekstraklasę - świetny), ale Dahan wygląda teraz na takiego, co raczej chce swoich piłkarzy trzymać z dala od Wisły.
Odejście Małeckiego jest podobno przesądzone, więc trzeba mieć nadzieję, że kogoś dobrego na jego miejsce ściągną. Mnie osobiście odpowiadałby Kupisz, ale za mniejsze pieniądze. Ewentualnie... Quioto nagle stanie się skrzydłowym. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z Sikorskim bym nie tragizował. Gość ma za sobą fatalny sezon, ale ma też jakiś potencjał. Jako boczny napastnik w 4-3-3 może się sprawdzić, chociażby jako wartościowy zmiennik. Ryzykujemy też niewiele, bo ma tylko roczny kontrakt. Jesteśmy w trudnej sytuacji, a ilościowo kadra musi się zgadzać. Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem. Jest jeszcze Quioto, o ile go zakontraktujemy. Fajnie by było, gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Ronaldo albo Messi, cieszylibyśmy się nawet jakby przyszedł jakiś w miarę rozsądny zawodnik z niezłym CV, tylko gość z gwarancją jakości i znaczkiem Teraz Polska kosztuje gdzieś pod milion Euro, na rok będzie inkasował nie mniej jak 200k euro i też nie da nam żadnej gwarancji trzymania poziomu. Trzeba chwilowo zacisnąć pasa i trzeba się z tym pogodzić.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przytaczanie pojedynczych wyników o niczym nie świadczy. To że jakiś polski zespół znowu odpadnie z jakąś drużyną z tamtego rejonu nie potwierdzi żadnej z Twoich teorii. Równie dobrze liga polska jest lepsza od tureckiej (patrz Legia w eliminacjach), a Wisła świetnie radziłaby sobie w angielskiej (nawet w tak słabym sezonie była w stanie awansować kosztem Fulham). No i nie można zapomnieć że klika lat temu Wisła była minimalnie słabsza od wielkiej Barcelony (w dwumeczy był punktowy remis), czyli spokojnie moglibyśmy ją uznać za jedną z najlepszych drużyn na świecie w tamtym sezonie (Barcelona przegrała wtedy w pucharach jeszcze tylko jeden mecz). Nie wiem jak ludzie na tym forum mogą brać na poważnie opinie osoby z tak "dogłębną" wiedzą na temat piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
Piszemy oczywiście o Boguskim zdrowym, w formie i nie grającym jak ....a. Czyli tym sprzed pierwszej poważnej kontuzji ![]()
Przypomina mi się Twoja ocena Pajlicia - summa summarum wyszło niestety na moje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2012 o godz. 22:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Wolfy, jest na to metoda - należy powiedzieć kategoryczne "nie" temu, który hipotetycznie dopuścił się najbardziej nieczystych zagrań, a kontrakt bierze całkiem spory.
Można też liczyć na to, iż rozrzutni Turcy wyrzucą trochę kasy na to wypożyczenie Małego. Przecież my bez piłkarza, jakim potrafi(ł) być Małecki, będziemy walić głową w ścianę z jeszcze większą efektywnością (oraz mniejszą efektownością) niż w poprzednim sezonie. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie wiem czy było, na temat Chrapka
Kolejarz Stróże napisał(a):
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Chłopak jest gotowy na grę w naszej drużynie , a na pewno bardziej niz Daniel Brud.. 3 lata starszy piłkarz . Tylko wyłącznie od niego zalezy czy wykorzysta szansę , trzymajmy kciuki .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Czy wyszło... Z jednej strony Paljić ewidentnie się nie sprawdził i temu zaprzeczał nie będę. Z drugiej strony nikt w klubie nie kwapił się ze sprowadzeniem kogoś na lewą obronę. Gdybyśmy nie sprowadzili Paljicia pewnie oglądalibyśmy tam Bunozę albo Kirma, prawdopodobnie z jeszcze gorszym skutkiem, dodatkowo odchudzając kadrę na innej pozycji. Ja widziałem w Paljiciu rezerwowego który zluzuje i pozwoli pozbyć się Lobo, a tymczasem chłopa upchnęli do podstawowego składu na lewą obronę - tam, pomimo szczerych chęci, na dłuższą metę faktycznie się nie nadawał, chociaż jednocześnie wydawał się mniejszym złem w porównaniu do Bunozy czy Kirma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Rob, przeczytaj raz jeszcze tego newsa i zauważ, że jak wół stoi podane źródło, z którego serwis zaczerpnął tę informację...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
PS: sam mozesz usunac posta. Dajesz edytuj na swoim poscie, usun, zaznaczasz usun wiadomosc, nastepnie usun te wiadomosc na dole po prawej stronie i to wszystko. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ten ruch mozna bedzie ocenic po poznaniu nazwiska jego nastepcy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bardzo dobra wypowiedź. O to własnie chodzi. Mały był wartosciwym graczem naszej druzyny, więc jesli pozyskają jakąs łajze to nic dobrego z tego nie będzie. Jesli zas miałby przyjśc piłkarz pokroju Kupisza to zajebista sprawa
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Szkoda, ale cóż takie życie. Trzeba mieć kasę na sprowadzenie kolejnego szrotu z zagranicy i na zapłacenie rocznego kontraktu dla pewnych darmozjadów. Ci co chcą stawiać pomniki Jaliensowi, czy innemu Kirmowi na pewno się ucieszą.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
I to jest chyba najlepsze podsumowanie bo Małecki mimo tego, że ostatni sezon miał kiepski to piłkarzem jest dobrym, zwłaszcza kiedy gra z drużyną i myślał na boisku. Gdyby w klubie lepiej go prowadzili to pewnych rzeczy można było pewnie uniknąć. Nie znam się na tym i nie wiem jak było ale czy ta jego siłowania nie spowodowała, że zaczął trochę wolniej biegać, ciężko mu się grał co też było pewnie przyczyną jego ostatnich wybryków - wkur się na wszystko bo mu po prostu nie szło. Jeśli to miało jakieś znaczenie to też w klubie mogą się czuć winni że nikt za nim nie latał i nie doglądał tego co robi.
Życzę mu jak najlepiej i wierzę, że da sobie rade.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.06.2012 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no to Mały w Turcji na rocznym wypozyczeniu....ciekawe czy ktoś przyjdzie na jego plac czy Probierz wstawi młodego.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mały miał umiejętności, aby być czołową postacią w Wiśle, ale taką nie był, a na pewno nie w zeszłym sezonie. Myślę, że ten wyjazd jest korzystny dla wszystkich. Dla Patryka, bo przy odrobinie szczęścia może zmądrzeje? Może jestem naiwny, ale wierze w to, że jak nie będzie miał tam taryfy ulgowej to dotrze do niego, że jest profesjonalnym graczem i pewnie zachowania nie mają prawa bytu. Dla Wisły, bo zarobi, jeśli te kwoty są prawdziwe, już za samo wypożyczenie kasę bardzo dobrą biorąc pod uwagę jego niedawne wybryki. Ciekawi mnie inna sprawa - co z tą kasą będzie? Nie widzę innej opcji jak zakup jego zastępstwa...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jesli kwoty sa prawdziwe to jest niebywala okazja. Miec ciastko i zjesc ciasto w pelni realne.
Scenariusz 1. Malecki na wypozyczeniu wpada 600K EUR, kupujemy Kupisz/Makuszewskiego, po sezonie Maly wraca - mamy zabespieczone skrzydla na jako takim poziomie. Scenariusz 2. Malecki na wypozyczeniu wpada 600K EUR, kupujemy Kupisz/Makuszewskiego Turcy wykupuja Malego - mamy 1,5 mln. EUR na 2 niezlych pilkarzy - 3 dobre wzmocnienia w rok. a jak to mozna spier... Scenariusz 3. Malecki na wypozyczeniu wpada 600K EUR, Turcy kupuja albo nie(w tym scenariuszu to nie wazne) kasa idzie di TF lub na funkcjonowanie klubu. Jestesmy w ciemnej dupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Hehe mówicie, że Wisła ściągnęła dwóch napastników i kadra z przodu zamknięta, można tak powiedzieć, ale jakiej klasy są to napastnicy?
W sumie źle nie jest sprowadzamy byłego piłkarza AC Milan czy Bayernu Monachium, czy też gracza który wystąpi na Olimpiadzie he na papierze wygląda to imponująco Sarkazm ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szkoda że Mały odchodzi,życzę mu jak najlepiej oby sobie poradził w tym klubie, 6 drużyna Superligi to jest spore wyzwanie.
Patryk Małecki 1906 % Wisła Kraków PS:Gwiazdy odchodzą z ekstraklasy Rudnevs,Stilic,Rybus,Małecki,Biton ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|