The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2012, 13:39
No tak - jak będziemy patrzeć tylko na wynik sportowy w przyszłym sezonie, to możemy się "przejechać". Osobiście liczę po tym sztabie trenerskim, że wprowadzi teraz bardzo umiejętnie młodych zawodników do pierwszego zespołu. Liczę na syna Clebera, który z pewnością w genach ma taką brazylijską piłkę. Liczę, że będzie grał w tym sezonie jako zmiennik Meliksona, ewentualnie, ale to bardzo ewentualnie jako zmiennik Garguły. Na takich graczy trzeba postawić. Tak jak Jan urban potrafił postawić w Legii. Piłkarze, którzy z Legii zostali sprzedani, kosztowali tyle, dlatgo, że byli młodzi.

Chciałbym też napisać, że temat Valcxa osobiście uznaję za zamknięty. Nie ma co rozpisywać wizji, co by było gdyby. Teraz należy skupić się na poczynaniach ekipy obecnej i jej kibicować. Życzę wszystkiego najlepszego Sikorskiemu, by odnalazł formę, życzę Quioto również formy strzeleckiej. To, że oni tutaj są, jest zasługą, a może raczej "zasługą" Bednarza. Jeżeli jego plan wypali, Wisła będzie miała bardzo perspektywiczną drużynę, a jak nie, będzie się wieszać na nim psy.

Osobiście pierwszy pomysł, który w 100% jestem w stanie zaakceptować w poczynaniach Bednarza, to rezeygnacja z usług Małeckiego, a przynajmniej próba ogarnięcia jego charakteru, takiego krnąbrnego temperamentu poprzez wypożyczenie do kraju, gdzie piłka nożna jest religią - większą niż u nas, ale zarazem kraju, gdzie od piłkarza wymaga suię bardzo dużej pokory na treningach. Jeśli prawdą jest, że możemy tego zawodnika wypożyczyć za 700 tysięcy euro, to robiłbym to w ciemno. Jeśli go wykupią - wspaniale, jeśli wróci, może będzie innym zawodnikiem w zachowaniach pozasportowych.

Pytanie, gdyby jeśli udało się go wypożyczyć, kogo Wisła miałaby kupić za te środki? Po głębszym zastanowieniu myślę jednak, że nie Kupisza. Wisła mogłaby kupić, o ile ma jeszcze jakieś wolne środki na koncie, dwóch piłkarzy - Dwaliszwiliego i Magierę na obronę i mielibyśmy kadrę zamkniętą. Pierwszy to prawdziwy walczak, a drugi to jeden z najlepszych obrońców w Ekstraklasie. Myślę, że wówczas wszyscy byliby zadowoleni, a siła zespołu realnie by wzrosła. Przepraszam, że napisałem w tym temacie nazwisko tego pierwszego, bo nawet nie wiem, czy to nazwisko przewijało się w mediach w kontekście Wisły, jednak mógłby być to strzał w dziesiątkę, bo to piłkarz waleczny, potrafi cofać się po piłkę, odbierać, rozgrywać... Byłby niesamowicie przydatny, a chyba jest do wyjęcia za niezbyt duże pieniądze. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepszy zawodnik niż Kupisz, który ma 22 lata, ale którego forma jest niezbyt stabilna, bynajmniej nie taka, którą chcielibyśmy oglądać przez cały sezon. Dlatego walczak Dwaliszwili byłby kimś, kto podobnie jak Sobol, pociągnąłby grę Wisły do przodu.

Czy Wam też nie wydaje się, że tych walczaków w naszej drużynie jest zbyt mało? Że brakuje takiego genu zwycięzcy w naszym zespole? Czekam na wypowiedzi w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.06.2012, 13:40
Oj tam, za wiele o lidze azerskiej nie wiem... Oglądałem Karabach i nas zmietli. Dwukrotnie. Teraz słyszę, że Lech się boi, że trafi na Azerów... woleliby Estończyków, których też pamiętamy... Może to nie był taki wpie***l jak od Azerów ale dwa mecze bez wygranej mówią same za siebie. Ale - wracając do Lecha - na ich miejscu bałbym się najpierw o Kazachów. Mogą nie dostąpić zaszczytu zmierzenia się z Azerami (lub Estończykami). Probierz też chyba myślał o następnej rundzie bo na Kazachstanie zakończył swoją przygodę w "europejskich" pucharach.

Dziewczyna ładna, wyjątkowo dobrze wyszła na tym zdjęciu Bo tak ogólnie to są ładniejsze.

Czy brakuje genu zwycięzcy? No jak przegrywamy ze wszystkimi, estończykami, azerami, gruzinami, kazachami, macedończykami itd. to wiadomo, że mają w dupie wynik a liczy się to co na koncie Ale tak jest w każdym polskim klubie więc dlatego każdy może zdobyć MP.

Dlatego śmieszy mnie to, jak się mówi, że poziom ligi rośnie Tak jakby skoczenie z miejsca 25 na 20 miało jakieś znaczenie. Nie ma żadnego. Szczególnie, że wymyślono idiotyczne rozgrywki takie jak LE w których nikt poważny nie chce grać na poważnie. W ciągu ostatnich 10 lat kraje których ligi są na miejscach 1-12 w rankingu UEFA (czy nawet 1-15) odskoczyły nam o 2 długości w tym czasie. Ale niektórzy twierdzą, że 20 miejsce znaczy postęp... No niestety ale nie tak to działa.
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.06.2012 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.06.2012, 13:58
bonaventura jesli myslisz ze Lucas bedzie zmiennikiem Meliksona to ....grubo. Chłopak jeszcze nawet nie liznął seniorskiej piłki, ma 16 lat i ma byc zmiennikiem motorka Wisły? Słabo.
Jeśli zaliczy w meczu ligowym chociazby kilka minut to bedzie już duzo.

Probierz sobie teraz skompletował słaby zespól bo takie trenować lubi. I w Sikorskiego wierze, po tym co powiedział o Nim Pep.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.06.2012, 14:08
Też nie ma co za bardzo lamentować nad Sikorskim będzie zapewne zmienikiem Quioto czy Gankova, przy obecnym budżecie za mały pieniądz taki rezerwowicz w sam raz.

Mały może nas opuścić: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...hirsporu_.html

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
generalnie odeszło 5 w miarę klasowych piłkarzy (Diaz, Palic, Nunez, Jirsak, Biton), przyszedł jeden klasowy (Głowacki).
Ostatnio edytowane przez silver03 : 26.06.2012 o godz. 14:12.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2012, 14:22
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując, do tej pory odeszli:
- Kurto
- Lamey
- Diaz
- Palic
- Nunez
- Jirsak
- Biton
+ można zaliczyć Jaliensa do tej puli

Przyszli
- Miśkiewicz
- Głowacki
- Sikorski
- Burliga (powrót)

Kogoś pominąłem? Jeśli nie, to generalnie odeszło 5 w miarę klasowych piłkarzy (Diaz, Palic, Nunez, Jirsak, Biton), przyszedł jeden klasowy (Głowacki).
To są przeciętni piłkarze lub bardzo słabi. Paljić to skrzydłowy czy boczny obrońca? Ani tu, ani tu bez rewelacji. Jirsak strasznie niestabilna forma choć potencjał jakiś miał. Nunez racja, klasowy aktor. Biton tu się zgodzę, chociaż trochę wad miał. Diaz średniak.

Jedynie Bitona mi z tamtych piłkarzy żal. Głowacki jest lepszy od każdego z pozostałych. Przyszedł Miśkiewicz, który prezentuje się ciekawie i chyba będzie miał większe szanse niż Kurto. Przyszedł Quioto, który być może okaże się idealnym napastnikiem do gry w parze z Genkovem. Przyszedł Chrapek, który zastąpi Nuneza. Przyszedł Burliga, który gorszy od Paljicia czy Diaza na boku obrony nie będzie. Jak dla mnie status quo pod względem sportowym, widoczna zmiana jest za to pewnie w budżecie płacowym (nie zdziwiłbym się jakby to było ponad 1 mln euro/sezon oszczędności).
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 26.06.2012, 14:31
Zmartwiły mnie statystyki Sikorskiego przy nim to nasz Rafał to prawdziwa gwiazda 106 spotkań i 23 gole,Sikorski 41/6 byłem przekonany ,że tych bramek ma więcej nabitych .

Jest jeszcze szansa tylko czy ktoś w klubie pomyśli o tym czyli:: wypożyczyć na przetrwanie klasowego napastnika takiego jakim był Dudu Biton i przynajmniej mamy lepsze perspektywy.

Genkow+ wypożyczony napastnik klasy Bitona

Quioto Sikorski Boguski jako zmiennicy a możemy grać nawet na trzech napastników więc szansa na gre będzie dla każdego z nich.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.06.2012, 14:41
Nie iwem kto liczy na kolejnych napastnikow, przeciez przyszlo dwoch wiec na pewno kolejni nie przyjda. Raczej Genkov z Quito bedzie gral, ewentualnie Maly albo Illiev pojda do ataku.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.06.2012, 14:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post
bonaventura jesli myslisz ze Lucas bedzie zmiennikiem Meliksona to ....grubo. Chłopak jeszcze nawet nie liznął seniorskiej piłki, ma 16 lat i ma byc zmiennikiem motorka Wisły? Słabo.
Jeśli zaliczy w meczu ligowym chociazby kilka minut to bedzie już duzo.

Probierz sobie teraz skompletował słaby zespól bo takie trenować lubi. I w Sikorskiego wierze, po tym co powiedział o Nim Pep.
Ja liczę, że będzie grał te końcówki systematycznie, by w przyszłym sezonie i następnych grać coraz więcej. Zobaczymy, jak wyjdzie, ale liczę na taki wewnętrzną pomoc ze strony tych młodych zawodników.

jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze szansa tylko czy ktoś w klubie pomyśli o tym czyli:: wypożyczyć na przetrwanie klasowego napastnika takiego jakim był Dudu Biton i przynajmniej mamy lepsze perspektywy.
Genkow+ wypożyczony napastnik klasy Bitona
Biton był wypożyczony z myślą o zakupie go w razie awansu do Ligi Mistrzów. Tak się nie stało. Sam sobie odpowiedz, czy piłkarz tej klasy w obecnej sytuacji do nas przyjdzie...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.06.2012, 15:07
Dwaliszwili to chyba marzenie ściętej głowy. Owszem, piłkarz naprawdę dobry (jak na polską ekstraklasę - świetny), ale Dahan wygląda teraz na takiego, co raczej chce swoich piłkarzy trzymać z dala od Wisły.

Odejście Małeckiego jest podobno przesądzone, więc trzeba mieć nadzieję, że kogoś dobrego na jego miejsce ściągną. Mnie osobiście odpowiadałby Kupisz, ale za mniejsze pieniądze. Ewentualnie... Quioto nagle stanie się skrzydłowym.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.06.2012, 15:21
Z Sikorskim bym nie tragizował. Gość ma za sobą fatalny sezon, ale ma też jakiś potencjał. Jako boczny napastnik w 4-3-3 może się sprawdzić, chociażby jako wartościowy zmiennik. Ryzykujemy też niewiele, bo ma tylko roczny kontrakt. Jesteśmy w trudnej sytuacji, a ilościowo kadra musi się zgadzać. Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem. Jest jeszcze Quioto, o ile go zakontraktujemy. Fajnie by było, gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Ronaldo albo Messi, cieszylibyśmy się nawet jakby przyszedł jakiś w miarę rozsądny zawodnik z niezłym CV, tylko gość z gwarancją jakości i znaczkiem Teraz Polska kosztuje gdzieś pod milion Euro, na rok będzie inkasował nie mniej jak 200k euro i też nie da nam żadnej gwarancji trzymania poziomu. Trzeba chwilowo zacisnąć pasa i trzeba się z tym pogodzić.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2012, 15:36
thechris napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę ostatnie dwa mecze derbowe mam dokładnie tako samo zdanie. W jednym Cracovia wygrała w drugim do momentu straty gola z wolnego była zespołem zdecydowanie lepszym grając na R22. W zasadzie pierwsze 20 minut na R22 to Cracovia nie schodziła z połowy Wisły a Wiślacy za bardzo nie wiedzieli jak z własnej połowy wyprowadzić piłkę. Potem błysk Meliksona i mecz się wyrównał. Generalnie poziom sportowy piłkarzy Cracovii i Wisły jest zbliżony a różnicę między drużynami robi Melikson o ile ma dobry dzień... Na Kałuży go zabrakło i Cracovia wygrała. Mecz z ŁKS-em w Łodzi powinien być zremisowany bo ślepy sędzia nie uznał gola Łodzian... Mamy skład na poziomie Cracovii + Meliskona (jeszcze) oraz trenera na poziomie Jagiellonii (czyli klasę niżej od trenerów z ligi Kazachstanu i to wcale nie tych z topowej półki bo tacy z Żetysu Tałdykorgan czy Szachtiora Karaganda to już są dwie klasy różnicy) tak więc szykuje się bardzo ciekawy sezon. Walczymy o miejsca od 1. do 14. bo tak naprawdę możemy wygrać ligę a możemy równie dobrze spaść. Jakby polska liga była mocniejsza, chociażby tak mocna jak np. azerska to nie byłoby złudzeń. A że jest słabiutka to mistrzem może być każdy (np. Wasiluk), więc łudzić może się każdy, nawet Wojeciech Kędziora z Piasta czy ...Daniel Sikroski z Wisły.
Nie wiem do końca czy to żart czy tak na poważnie. Jeżeli na poważnie to aż trudno mi uwierzyć że osoba rzekomo interesująca się piłką nożną mogła coś takiego napisać. Liga azerska... O czym Ty w ogóle mówisz. Kiedy ostatnio liga azerska miała dwóch przedstawicieli w fazie pucharowej LE? A zresztą po ca ja w ogóle podaje jakieś argumenty? Przecież to jakiś absurd. I ci kazachscy trenerzy... Masakra.
Przytaczanie pojedynczych wyników o niczym nie świadczy. To że jakiś polski zespół znowu odpadnie z jakąś drużyną z tamtego rejonu nie potwierdzi żadnej z Twoich teorii. Równie dobrze liga polska jest lepsza od tureckiej (patrz Legia w eliminacjach), a Wisła świetnie radziłaby sobie w angielskiej (nawet w tak słabym sezonie była w stanie awansować kosztem Fulham). No i nie można zapomnieć że klika lat temu Wisła była minimalnie słabsza od wielkiej Barcelony (w dwumeczy był punktowy remis), czyli spokojnie moglibyśmy ją uznać za jedną z najlepszych drużyn na świecie w tamtym sezonie (Barcelona przegrała wtedy w pucharach jeszcze tylko jeden mecz).
Nie wiem jak ludzie na tym forum mogą brać na poważnie opinie osoby z tak "dogłębną" wiedzą na temat piłki.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.06.2012, 20:22
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Z Sikorskim bym nie tragizował. Gość ma za sobą fatalny sezon, ale ma też jakiś potencjał. Jako boczny napastnik w 4-3-3 może się sprawdzić, chociażby jako wartościowy zmiennik. Ryzykujemy też niewiele, bo ma tylko roczny kontrakt. Jesteśmy w trudnej sytuacji, a ilościowo kadra musi się zgadzać. Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem. Jest jeszcze Quioto, o ile go zakontraktujemy. Fajnie by było, gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Ronaldo albo Messi, cieszylibyśmy się nawet jakby przyszedł jakiś w miarę rozsądny zawodnik z niezłym CV, tylko gość z gwarancją jakości i znaczkiem Teraz Polska kosztuje gdzieś pod milion Euro, na rok będzie inkasował nie mniej jak 200k euro i też nie da nam żadnej gwarancji trzymania poziomu. Trzeba chwilowo zacisnąć pasa i trzeba się z tym pogodzić.
Popieram Twoją wypowiedź, tymbardziej że ostatni sezon Sikorskiego był sezonem spędzonym w.....Polonii W. więc każdy zdaje sobie sprawe z tego jak w tym pseudo klubie wszystko wyglądało. Zobaczymy co pokaże w jesieni bo z tego co widać i słychać raczej dostanie szanse od Probieża
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2012, 22:41
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Boguski na szpicy.
Będzie dobrze.
A poważnie to czy Bogus grał kiedyś na skrzydle ?
Potrzebny tam jakiś kumaty.
Tak, grał, nawet za Maaskanta z ŁKS-em. Generalnie jednak jest on raczej takim cofniętym napastnikiem, który może dograć i pójść za akcją. Słabo go widzę jako klasycznego skrzydłowego, za to w systemie z trójką napastników mógłby się odnaleźć.

Piszemy oczywiście o Boguskim zdrowym, w formie i nie grającym jak ....a. Czyli tym sprzed pierwszej poważnej kontuzji

speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Odejście Małeckiego jest podobno przesądzone, więc trzeba mieć nadzieję, że kogoś dobrego na jego miejsce ściągną.
Tu pojawia się poważny problem - Patryk ma śmiesznie niski (jak na ligowe warunki) kontrakt. Każdy ewentualny sensowny następca będzie chciał kilka - kilkanaście razy więcej. Średnio to widzę.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem.
Obiektywnie to jest on od nich o klasę gorszy. Po co dawać niemałe pewnie pieniądze komuś kto nie podniesie poziomu sportowego?
Przypomina mi się Twoja ocena Pajlicia - summa summarum wyszło niestety na moje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2012 o godz. 22:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.06.2012, 22:56
Wolfy, jest na to metoda - należy powiedzieć kategoryczne "nie" temu, który hipotetycznie dopuścił się najbardziej nieczystych zagrań, a kontrakt bierze całkiem spory.
Można też liczyć na to, iż rozrzutni Turcy wyrzucą trochę kasy na to wypożyczenie Małego.

Przecież my bez piłkarza, jakim potrafi(ł) być Małecki, będziemy walić głową w ścianę z jeszcze większą efektywnością (oraz mniejszą efektownością) niż w poprzednim sezonie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2012, 23:47
nie wiem czy było, na temat Chrapka

Kolejarz Stróże napisał(a):
Sam piłkarz deklarował chęć kontynuowania swojej przygody z naszą drużyną, ale po okresie wypożyczenia musiał wrócić do Krakowa, a tam w ciągu trzech tygodni ma się wyjaśnić czy znajdzie się w kadrze pierwszego zespołu. W przeciwnym wypadku mamy zapewnienie o naszym pierwszeństwie w pozyskaniu go na najbliższy sezon

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.06.2012, 00:11
Chłopak jest gotowy na grę w naszej drużynie , a na pewno bardziej niz Daniel Brud.. 3 lata starszy piłkarz . Tylko wyłącznie od niego zalezy czy wykorzysta szansę , trzymajmy kciuki .
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.06.2012, 09:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie to jest on od nich o klasę gorszy. Po co dawać niemałe pewnie pieniądze komuś kto nie podniesie poziomu sportowego?
Na papierze to nawet ze dwie klasy gorszy. Tylko oni NIC nie grają. Do tego w wypadku Kirma w wątpliwość należy poddawać jego zaangażowanie w grę. Ale nawet zakładając, że obaj stranieri będą w topowej formie - muszą mieć jakiegokolwiek zmiennika. Taki Iliew, nawet w formie, grania co tydzień po 90 minut na pełnych obrotach nie wytrzyma. W zeszłym sezonie mógł grać ale 30 minut. A są kartki, kontuzje, wypadki losowe. Probierz odgraża się, że będzie chciał grać 4-3-3 i zmiennik musi być. Młodzieży za bardzo nie mamy. Na ławie jest Boguski, ale póki co nie traktuję go poważnie. Quioto jeszcze oficjalnie nie ma, a nie wiadomo tak do końca na jakiej pozycji by miał grać. Przy naszym budżecie roczny kontrakt z Sikorskim to dosyć rozsądny wybór. Dość powiedzieć, że niektórzy na forum posikaliby się ze szczęścia gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Makuszewski, który na dobrą sprawę ma za sobą lepszą rundę ale gwarantem poziomu, podobnie jak Sikorski, jest żadnym. No i taki Makuszewski kazałby sobie płacić więcej i jego transfer też kosztowałby nas więcej, a w grę wchodziłaby też jedynie wyraźnie dłuższa umowa.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przypomina mi się Twoja ocena Pajlicia - summa summarum wyszło niestety na moje.
Czy wyszło... Z jednej strony Paljić ewidentnie się nie sprawdził i temu zaprzeczał nie będę. Z drugiej strony nikt w klubie nie kwapił się ze sprowadzeniem kogoś na lewą obronę. Gdybyśmy nie sprowadzili Paljicia pewnie oglądalibyśmy tam Bunozę albo Kirma, prawdopodobnie z jeszcze gorszym skutkiem, dodatkowo odchudzając kadrę na innej pozycji. Ja widziałem w Paljiciu rezerwowego który zluzuje i pozwoli pozbyć się Lobo, a tymczasem chłopa upchnęli do podstawowego składu na lewą obronę - tam, pomimo szczerych chęci, na dłuższą metę faktycznie się nie nadawał, chociaż jednocześnie wydawał się mniejszym złem w porównaniu do Bunozy czy Kirma.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.06.2012, 10:09
Rob, przeczytaj raz jeszcze tego newsa i zauważ, że jak wół stoi podane źródło, z którego serwis zaczerpnął tę informację...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.06.2012, 10:40
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Mały odchodzi
http://......../pilkanozna/12-wazne-...i-z-wisly.html
Ciekawe ile za Niego wyciagniemy - i gdzie pojdzie ta kwota, oby na transfery moze Kupisza? A moze kogos innego.

PS: sam mozesz usunac posta. Dajesz edytuj na swoim poscie, usun, zaznaczasz usun wiadomosc, nastepnie usun te wiadomosc na dole po prawej stronie i to wszystko.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.06.2012, 10:44
Ten ruch mozna bedzie ocenic po poznaniu nazwiska jego nastepcy.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.06.2012, 10:51
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile za Niego wyciagniemy - i gdzie pojdzie ta kwota, oby na transfery moze Kupisza? A moze kogos innego.
Przedłużymy Kirma i ściągniemy na skrzydło Łobodzińskiego
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.06.2012, 10:52
borys napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobra wypowiedź. O to własnie chodzi. Mały był wartosciwym graczem naszej druzyny, więc jesli pozyskają jakąs łajze to nic dobrego z tego nie będzie. Jesli zas miałby przyjśc piłkarz pokroju Kupisza to zajebista sprawa
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.06.2012, 10:52
Szkoda, ale cóż takie życie. Trzeba mieć kasę na sprowadzenie kolejnego szrotu z zagranicy i na zapłacenie rocznego kontraktu dla pewnych darmozjadów. Ci co chcą stawiać pomniki Jaliensowi, czy innemu Kirmowi na pewno się ucieszą.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.06.2012, 10:56
borys napisał(a):Wyświetl post
I to jest chyba najlepsze podsumowanie bo Małecki mimo tego, że ostatni sezon miał kiepski to piłkarzem jest dobrym, zwłaszcza kiedy gra z drużyną i myślał na boisku. Gdyby w klubie lepiej go prowadzili to pewnych rzeczy można było pewnie uniknąć. Nie znam się na tym i nie wiem jak było ale czy ta jego siłowania nie spowodowała, że zaczął trochę wolniej biegać, ciężko mu się grał co też było pewnie przyczyną jego ostatnich wybryków - wkur się na wszystko bo mu po prostu nie szło. Jeśli to miało jakieś znaczenie to też w klubie mogą się czuć winni że nikt za nim nie latał i nie doglądał tego co robi.

Życzę mu jak najlepiej i wierzę, że da sobie rade.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.06.2012 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2012, 11:00
no to Mały w Turcji na rocznym wypozyczeniu....ciekawe czy ktoś przyjdzie na jego plac czy Probierz wstawi młodego.

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.06.2012, 11:11
Mały miał umiejętności, aby być czołową postacią w Wiśle, ale taką nie był, a na pewno nie w zeszłym sezonie. Myślę, że ten wyjazd jest korzystny dla wszystkich. Dla Patryka, bo przy odrobinie szczęścia może zmądrzeje? Może jestem naiwny, ale wierze w to, że jak nie będzie miał tam taryfy ulgowej to dotrze do niego, że jest profesjonalnym graczem i pewnie zachowania nie mają prawa bytu. Dla Wisły, bo zarobi, jeśli te kwoty są prawdziwe, już za samo wypożyczenie kasę bardzo dobrą biorąc pod uwagę jego niedawne wybryki. Ciekawi mnie inna sprawa - co z tą kasą będzie? Nie widzę innej opcji jak zakup jego zastępstwa...
Odpowiedz cytując
agii1
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 27.06.2012, 11:12
Patryk Małecki rozpoczyna testy w Eskişehirsporze
http://.................../viewtopic.php?t=11200
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.06.2012, 11:20
Jesli kwoty sa prawdziwe to jest niebywala okazja. Miec ciastko i zjesc ciasto w pelni realne.

Scenariusz 1.

Malecki na wypozyczeniu wpada 600K EUR, kupujemy Kupisz/Makuszewskiego, po sezonie Maly wraca - mamy zabespieczone skrzydla na jako takim poziomie.

Scenariusz 2.

Malecki na wypozyczeniu wpada 600K EUR, kupujemy Kupisz/Makuszewskiego Turcy wykupuja Malego - mamy 1,5 mln. EUR na 2 niezlych pilkarzy - 3 dobre wzmocnienia w rok.

a jak to mozna spier...

Scenariusz 3.

Malecki na wypozyczeniu wpada 600K EUR, Turcy kupuja albo nie(w tym scenariuszu to nie wazne) kasa idzie di TF lub na funkcjonowanie klubu. Jestesmy w ciemnej dupie.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.06.2012, 11:22
Hehe mówicie, że Wisła ściągnęła dwóch napastników i kadra z przodu zamknięta, można tak powiedzieć, ale jakiej klasy są to napastnicy?
W sumie źle nie jest sprowadzamy byłego piłkarza AC Milan czy Bayernu Monachium, czy też gracza który wystąpi na Olimpiadzie he na papierze wygląda to imponująco

Sarkazm
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2012, 11:43
Szkoda że Mały odchodzi,życzę mu jak najlepiej oby sobie poradził w tym klubie, 6 drużyna Superligi to jest spore wyzwanie.

Patryk Małecki 1906 % Wisła Kraków

PS:Gwiazdy odchodzą z ekstraklasy Rudnevs,Stilic,Rybus,Małecki,Biton
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów