The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
methiu
Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2012, 11:43
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
Włochów w to nie mieszaj. Tam panuje inna kultura. W potrzebie antagonistyczne kluby pomagają wręcz sobie. Przywołam tutaj Christiana Abbiattiego z Milanu, który został wypożyczony do Juventusu, gdy w nim kontuzję doznali Buffon i jego zmiennik. Poza tym podzielam twoje zdanie. Polska mentalność niestety jest niezmienialna. Przywołane przykłady Żewłakowa, Żurawskiego, Głowackiego i jeszcze jak do tego dodamy W.Kaczmarka (Śląsk -> Cracovia), M.Kaczmarka (ŁKS -> Widzew), B.Grzelaka czy też J.Wawrzyniaka dobitnie świadczą, iż czasami trzeba przełamać wrodzoną niechęć do pochodzenia zawodnika.

Jeśli ktoś z Cracovii miałby wnieść do nas wartość dodaną to byłbym za takim transferem. Oczywiście, jesli dany osobnik nie afiszował sie zbytnio z calowaniem herbu, wychwalaniem Cracovii jako wymarzonego klubu. Bo tacy panowie są dla mnie pajacami, których z Białą Gwiazdą na piersi widzieć bym nie chciał.
I o to chodzi! Merytorycznie wyłożyć jak to jest bo już myślałem, że typowy argument na tym forum to nie, koniec i kropka.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.06.2012, 14:46
Edson napisał(a):Wyświetl post
Czy będzie dobry transfer to można będzie ocenić w grudniu, a nie teraz. Paradoksalnie piłkarze z beznadziejnymi referencjami mają lepiej niż ci gloryfikowani przez media. Taki Sikorski jak będzie marnował 10 setek na mecz nikogo nie zdziwi, natomiast w przeciwnym wypadku jego postawa może wywołać pozytywne zaskoczenie. Wszystko jest kwestią aklimatyzacji i radzenia sobie z presją.
Myślę, że ktokolwiek nie przyjdzie, a będzie predysponowany do gry na lewej obronie już będzie sukcesem. Od tylu lat nie grał u nas na lewej obronie żaden gracz przeznaczony do tej pomocy. Przecież najczęściej mielismy tam lewego pomocnika (Brozek, Paljic) lub defensywnego (Diaz)
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.06.2012, 17:16
Z tym Sikorskim i jego transferem definitywnym to na poważnie?
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 26.06.2012, 17:35
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Z tym Sikorskim i jego transferem definitywnym to na poważnie?
Nie rozumiem trochę ironii.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.06.2012, 19:26
Ten Bolek to jest magik sprzedać Małeckiego to majstersztyk, a jeszcze za takie pieniądze...
--------
Sikorski jest ok, wyszkolony na wysokim poziomie będzie jeszcze z niego pożytek.

Generalnie wszystkie ruchy transferowe oceniam (jak na nasze warunki) pozytywnie z zastrzeżeniem, że przyjście Głowy nie ma sensu. Tak samo jak nowy ewentualny kontrakt dla Sobola.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.06.2012, 19:44
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Ten Bolek to jest magik sprzedać Małeckiego to majstersztyk, a jeszcze za takie pieniądze...
--------
Sikorski jest ok, wyszkolony na wysokim poziomie będzie jeszcze z niego pożytek.

Generalnie wszystkie ruchy transferowe oceniam (jak na nasze warunki) pozytywnie z zastrzeżeniem, że przyjście Głowy nie ma sensu. Tak samo jak nowy ewentualny kontrakt dla Sobola.
Powrót ikony współczesnej Wisły
33 letniego stopera (Zewlakow jest 3 lata starszy!), zawodnika który w zeszlym sezonie na wyzszym poziomie rozgegrał 32 mecze w ty 6m w LM jest błędem
A ściagniecie 25 letniego napastnika,który przez 2 sezony w Ekstraklasie strzelil 6 goli a w życiu rozegrał 42 mecze na poziome wyzszym niz 4 liga oraz zasłynał z nietrafiania z metra na pusta bramke jest pozytywem
Kur...a alez ja czasów dożyłem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.06.2012, 20:14
Panowie kubeł zimnej wody na głowy, po pierwsze mamy do czynienia z wyjątkowo oszczednościowym budowaniem drużyny na sezon a po drugie zostawmy ocenę transferów na grudzień kiedy runda się skończy
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.06.2012, 21:25
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Powrót ikony współczesnej Wisły
33 letniego stopera (Zewlakow jest 3 lata starszy!), zawodnika który w zeszlym sezonie na wyzszym poziomie rozgegrał 32 mecze w ty 6m w LM jest błędem
A ściagniecie 25 letniego napastnika,który przez 2 sezony w Ekstraklasie strzelil 6 goli a w życiu rozegrał 42 mecze na poziome wyzszym niz 4 liga oraz zasłynał z nietrafiania z metra na pusta bramke jest pozytywem
Kur...a alez ja czasów dożyłem
Powrót innej takiej ikony okazał się porażką...
Jestem zwolennikiem budowania zespołu na wzór Borussi Dortmund, czyli opartego na zdolnych zawodnikach w wieku 22-27 lat. Ambitnych, ktorych celem jest wygrywanie zawsze, a więc MP i dalsze na europejskich arenach. Natomiast Głowa już zdobywał MP, grywał na fajnych stadionach... Innymi słowy nie chcę ikon! Chcę wojowników!
Dla mnie Sikorski ma solidne wyszkolenie (5 lat w Bayernie M.) i chce coś w piłce osiagnąć.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2012, 21:44
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze większym sukcesem była sprzedaż Mierzejewskiego za 5.5 mln euro do Trabzonsporu. Może brał lekcje od pewnego portugalskiego agenta piłkarskiego.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.06.2012, 21:57
To akurat Wojciechowski zrobił...

edit: co do Sikorskiego, jeśli przychodzi jako uzupełnienie kadry to OK, lepszy on, niż jakiś no name z testów. Ale jeśli ma grać w pierwszym, to naprawdę, dramat.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.06.2012, 22:13
https://www.facebook.com/permalink.p...57863384329859

To forum jak dobrze pamiętam miało zawsze sprawdzone informacje
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2012, 22:38
chłopaki słabo przędą, muszą sobie jakoś oglądalność podbić
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.06.2012, 07:43
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
chłopaki słabo przędą, muszą sobie jakoś oglądalność podbić
Też tak mi się zdaję. Najbardziej śmieszne w tym wszystkim jest to że w Bułgarii najpierw wypościli news, który powołuję się na nasze media... nie było by nic w tym dziwnego gdyby nie to że nikt u nas o nim w tamtym czasie nie napisał. Wszystko się w ten mniej więcej sposób nakręciło.

Kolejna Informacja z Bułgarii: Wisla I Legia chcą Plamena Krachunova:

http://www.gol.bg/footballbulgaria/2...achunov.134069
Odpowiedz cytując
agii1
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 27.06.2012, 08:37
Tak troche na śmiech czysta fantazja może ścigniemy (hihihihih)32-letni Michael Owen
Owen jest obecnie wolnym zawodnikiem
http://.................../viewtopic.php?t=11191
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2012, 17:26
Ktoś wie czy Cywka już znalazł klub? Jeżeli nie to fajnie jakby nasi po wypożyczeniu Małeckiego się nim zainteresowali. Chociaż wolałbym Kupisza bo jego widziałem, a Cywkę nie. Można jeszcze Wszołka z Polonii spróbować ściągnąć.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.06.2012, 19:32
Pozostaje mieć nadzieje że Wiślacki Tevez nie przejdzie testów medycznych i jak szybko wyjechał do Turcji tak szybko wróci na Reymonta wtedy szanse na gre w wyjściowej 11stce Sikorskiego spadną do minimum ewentualnie ograniczą sie do występów w PP ewentualnie do gry na wypożyczeniu w teamie Moskala
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.06.2012, 19:36
Pozostaje mieć nadzieje że Wiślacki Tevez nie przejdzie testów medycznych i jak szybko wyjechał do Turcji tak szybko wróci na Reymonta wtedy szanse na gre w wyjściowej 11stce
Chyba ocipiałeś. Ten transfer to dla nas jak lokata, nie dosyć że na początku wyjmiemy trochę kasy, to tam się zdyscyplinuje piłkarsko i mentalnie. A za 2 lata może będzie w miejscu Brożka i będzie chciał tak czy owak wrócić do nas Za fundusze z transferu mogą kupić zastępcę który da nam więcej namacalnie, tu i teraz, może ten wyczekiwany Kupisz by przyszedł.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 28.06.2012, 16:09
Ruch nie chce Pawła Abbotta ,chętnie widziałbym go u nas, pamiętam jak wdał się nam we znaki grozny zawodnik i jakoś bardziej grozniejszy wydaje się być atak Genkow-Abbott niz Genkow -Sikorski .

Gdybym miał glos przy rozdzielaniu kasy za wypożyczenie Małego(600-700 tysięcy euro) to zrobiłbym tak

Saidi (300-400 tys euro) w miejsce Patryka

Paraiba lewa obrona (stówka za podpis)

Abbott do ataku (stowka za podpis)

i mamy pake na mistrza

Pareiko Paraiba Głowacki Chavez Jovanovic Iliev Wilk Melikson Saidi Genkow Abbott

system 4-4-2 tak jak chce Probierz.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2012, 16:11
Pozostaje mieć nadzieje że Wiślacki Tevez nie przejdzie testów medycznych i jak szybko wyjechał do Turcji tak szybko wróci na Reymonta wtedy szanse na gre w wyjściowej 11stce Sikorskiego spadną do minimum ewentualnie ograniczą sie do występów w PP ewentualnie do gry na wypożyczeniu w teamie Moskala
Tak czytam Twoje posty i zawsze piszesz jako wróżbita albo jakaś wyrocznia. Czas bastować z tymi zabobonami i przejdź do świata realnego, to tylko jeden krok - odstąpić od internetu (dla Ciebie)

Tłumaczyć Ci nie będę czy bla bla bla Małecki się nam przyda czy nie. To jest jego transfer by ten człowiek się ukształtował zagranicą, potrzebuje tego transferu jak ryba wody. Turcy poleją zimną wodą na jego rozgrzaną głowę, albo się dostosuje, albo wyleci. Dobrze o tym sam Patryk wie, że to jest jego być albo nie być, w razie niepowodzeń jego nazwisko przestanie się liczyć w świecie piłkarskim, a stanie się zwykłym ligowcem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 28.06.2012, 16:22
Cytat:
Tak czytam Twoje posty i zawsze piszesz jako wróżbita albo jakaś wyrocznia. Czas bastować z tymi zabobonami i przejdź do świata realnego, to tylko jeden krok - odstąpić od internetu (dla Ciebie)
Ew. opcja ignor.

Cytat:
Saidi (300-400 tys euro) w miejsce Patryka
Chyba śnisz, że pasiasty przedstawiciel rasy negroidalnej do nas zawita ^^

Cytat:
Abbott do ataku (stowka za podpis)
My się mamy wzmacniać podobno...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2012, 16:29
Smuda widziany dziś z Kapka w jednym z hoteli w centrum Krakowa :/
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.06.2012, 16:57
Henio1 nie kracz temat Smudy zamknięty na Reymonta.stalsanok1946 lepiej zacznij debate nad Sikorskim bo jakoś na dzień dzisiejszy skuteczniejszy i bardziej przydatny jest Małecki niż Sikorski
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 28.06.2012 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2012, 17:31
Heniowi wierzę bo on jako pierwszy podał ze do Wisły idzie Lamey. W każdym razie mam nadzieję, ze to było niezobowiązujące spotkanie starych znajomych i nie dotyczyło pracy w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2012, 19:58
Henio1 nie kracz temat Smudy zamknięty na Reymonta.stalsanok1946 lepiej zacznij debate nad Sikorskim bo jakoś na dzień dzisiejszy skuteczniejszy i bardziej przydatny jest Małecki niż Sikorski
Czy Ja napisałem że Smuda w Wiśle ? dziwi mnie tylko że w ciagu tygodnia spotkał się już z trzecią osobą zwiazana z WISŁĄ a taka jest nadal niestety Kapka który ciągle jest widywany na Reymonta nie tylko w dniach meczowych . reszta na priv dla zainteresowanych jakie to osoby bo nie chce miec kłopotów w pracy z tego powodu.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.06.2012, 06:29
Może truje dupę każdemu pracownikowi Wisły z nadzieją, że wezmą go na trenera do ME.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.06.2012, 07:52
Może skautem chce zostać? Ma już doświadczenie po 2.5 letniej selekcji. I jest dobry w szukaniu Polaków!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2012, 08:24
Henio1 napisał(a):Wyświetl post
Smuda widziany dziś z Kapka w jednym z hoteli w centrum Krakowa :/
pewnie Dyzma przyjdzie jak sie Probiemu noga podwinie niestety....

Chciałbym żeby jeszcze kiedyś Skorża wrócił,w Legii co pokazała w pucharach Maciek poprawił swój warsztat.Levadia sie nie powtórzy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.06.2012 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.06.2012, 08:38
najm napisał(a):Wyświetl post
Może skautem chce zostać? Ma już doświadczenie po 2.5 letniej selekcji. I jest dobry w szukaniu Polaków!
Ja się nie dziwie, że można zobaczyć Smude w Krakowie ... On przecież tutaj mieszka, więc nie widze nic dziwnego w tym ...
Odpowiedz cytując
agii1
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 29.06.2012, 08:54
Probierz chce kupić znajomego z Jagi
http://.................../viewtopic.php?t=11263
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.06.2012, 13:11
Smuda niech się zajmie wykończeniem kurnika

http://wnetrza.onet.pl/foto/goralski...foto-male.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów