|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie wiem jak to napisać, ale ostatnio Argus Miodowy z Lidla "żondzi". Poważnie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Perłe zgodnie z sugestiami smakuje od miesiąca i muszę przyznać,że jest doprawy rewelacyjnym piwem. Polecam.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A i owszem. I to wszelkie praktycznie odmiany Perełki podchodzą mi pięknie. Wyżej stawiam jedynie czeskie i słowackie pilznery, no ale to inna liga w ogóle jest
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dla mnie osobiście już od dawna Perła ale w wersji EXPORT jest jednym z lepszych piw na rynku. Osobiście nie podchodzi mi CHMIELOWA ale to już raczej rzecz gustu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
A mi ta export nie podchodzi za bardzo,za to chmielowa jak najbardziej,do tego zasmakowała mi Łomża akurat w wersji export
A do przetestowania kupiłem dwa piwka http://www.smaki-piwa.pl/wp-content/...8/DSCN2933.jpg oraz http://3.bp.blogspot.com/-7c5auabExq...5%82awskie.jpg ale to czekają na jakąś okazję.![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mazowieckie jak i Wrocławskie fajne lekkie piwa i w dodatku tanie, bo chyba poniżej 3 kosztują. Odnośnie Pint, to ten Atak Chmielu to jest stały produkt tak? Bo swego czasu kupowałem pewną Pintę i okazało się po jakimś czasie że to była limitowana edycja i nie wiem jak to jest.
Ostatnio zacząłem kupować też pszeniczne i godne polecenia jest Gościszewo, Pszeniczne (to piłem w HoB, w sklepach nie mogę dorwać) i Viva Hel, jeśli ktoś lubi mocniejszy aromat. Natomiast niemieckie pszeniczne piwa nie dość że w cenie pint, to moim zdaniem są niedobre, jakiś taki specyficzny mają smak. I jeszcze jedno pytanko, Radegasta i Ostravar'a można gdzieś w Krakowie kupić?
Ostatnio edytowane przez Arkas : 23.06.2012 o godz. 21:29.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
mi zasmakował ten nowy lech shandy (lemoniada)
![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Lech to nie piwo, to napój chmielo-podobny
![]() Ostatnio w HoB testowane: ![]() Pycha ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Potwierdzam
w jednej knajpie na rynku po 4/5 zł serwują ![]() ![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jest przed południem, ale takiego smaka mi na browara Kocur zrobił, że szok.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja miałem niemałą przyjemność być w browarze Grybów i zasmakować piw tamtejszych. Byłem miło zaskoczony, że piwa o voltagu kolo 9% nie ciągną spirolem jak te wszystkie żubry złote i czarne tatry, tylko mają naprawde przyjemny mocny smak i aromat. Wszystkie piwa tam po 2,5zł za butelke więc cena zacna, polecam jakby ktoś się zapuścił w tamte okolice!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak samo jak to. Znajomy, z Browarów Południe, mówił o wystrzeganiu się piw "miodowych". Nie da się połączyć (bez drobnych chemikaliów ) piwa z miodem. Oni starali się to zrobić w uczciwy sposób. Poddali się
Ja polecam natomiast piwko Klasztorne. Także do zakupienia w HoB.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 24.06.2012 o godz. 15:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dużo lepsza w tym klimacie jest warka cytrynowa
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Czy ja wiem ... w porze zimowej w Krakowskiej Kolibie na Siennej jak się uśmiechnie do barmanki albo się jest częstym bywalcem to do grzanego piwa (piwa, nie kufla w mikrofalówce) dodają łychę albo dwie miodu - taki grzaniec miażdży ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Właśnie mnie ochota wzięła na jakieś miodowe piwo - chciałem łyknąć Ciechana ale w sklepie brak więc wziąłem Lubuskie Miodowe. Kosztował ktoś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mnie jakoś te Lubuskie nie przekonują. Jeśli chodzi o miodowe, to wysoko nad nim stawiam Ciechana. Z kolei te "egzotyczne" - np. jagodowe, czekoladowe itp. - są, moim zdaniem, fatalne. Naprawdę lepiej kupić Warkę Radler albo Lecha Shandy (chociaż cenowo bardziej się opłaca, przynajmniej u mnie). Tak samo niefajnie, także moim zdaniem, wypadają eksperymentalne Bernardy (z Browaru Zamkowego w Radomiu). Szczególnie ten o smaku coca-coli jest odrzucający (nawet kobieta moja nie dopiła!).
Moimi absolutnymi faworytami są ostatnio Ciechan Lagerowe (fenomenalne piwo) oraz Atak Chmielu z Pinty. Także Żywe i Awiatik dają radę - szczególnie w upalne dni. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Racja - Lubuskie Miodowe w porównaniu do miodowego Ciechana wypada słabiutko... Zawiodłem się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A jakie sa Wasze typy odnośnie piw zagranicznych ? Tylko bez piw z róznymi dodatkami typu "miodowe" bo nie jestem miłosnikiem paskudzenia piwa
. Piwo dla mnie to piwo bez dodatkowych smaków typu soczek + rurka. Swego czasu podczas pobytu w Niemczech lubiałem wypić piwo o nazwie Krombacher, po jakims czasie przekonałem się tez do piw typu weissbier pitych w Bawarii czyli metnych pszenicznych całkowicie innych w smaku i polecanych na trawienie przy jedzeniu obiadu. Tydzien temu wypiłem sentymentalnie DAB-a, piwo, które w czasach komuny przywiózł kolega z wizyty u ojca w Niemczech i delektowalismy się nim jako symbolem lepszego swiata. Oczywiście jak każdy w latach postsowieckich smakowałem tez piwa czeskie, które były oknem na świat typu Zlaty Bażant itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Z tych popularnych zagranicznych piw to mi zasmakował Budweiser oraz Krusovice.A co do piw miodowych mi jakoś nie podchodzą za bardzo,może zimą w formie grzańca by były dobre,ale w normalnych warunkach wolę tradycyjny smak.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czeski Starovar mi smakuje,wiele nie kosztuje a czuc wyraźną chmielową goryczke.Z Niemieckich piw lubie Veltinsa ale z butelki oczywiście.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2012 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Na nadchodzace upaly polecam meksykanskie Negra Modelo oraz Modelo Especial .Corona Extra tez ujdzie. Oczywiscie wszystkie w.w. z dodatkiem swiezej cytryny .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Orientuję się ktoś gdzie w Krakowie kupie piwko Specjal Jasne Pełne?
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z zagranicznych piw polecam chorwackie Ožujsko, zwykłe jak i cytrynowe.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Był ktoś ostatnio w Strefie Piwa na Kazimierzu? Jak cenowo to wszystko wygląda?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dobra, na wczorajszy finał szarpnąłem się na Pintę "Atak Chmielu".
Piwo naprawdę super - ale ze względu na cenę chyba będę je kupował tylko z okazji kolejnych finałów ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
aktualnie smakuje Krakowiaka Miodowego i jestem na prawdę mile zaskoczony - delikatny smak, czuć delikatną goryczkę, a przez nią przebija się miód. Lekka pianka nie schodzi, barwa jasna (jaśniejsza niż Ciechan). Myslałem że w kategorii piw miodowych Ciechan nie ma sobie równych, muszę przyznać, że jednak Krakowiak daje rade (jakby co, do nabycia w Planecie w cene 3,99 zł).
Ostatnio edytowane przez Krav : 07.07.2012 o godz. 21:04.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o miodowe to polecam "Raciborskie Miodowe" - to piwo dopiero udowadnia że Krakowiak i Ciechan to pierwsza liga przy ekstraklasie Raciborska
![]() ![]()
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W ogóle Raciborskie to jest bardzo dobre piwo!! Jeszcze do połowy maja była w Krakowie na Floriańskiej knajpa, która serwowała tylko butelkowe Raciborskie i tylko za 4zł!! Niestety na wakacje zamknięta :( Ale po wraca z nową lokalizacją!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ostatnio własnie odbiłem sie o drzwi..
Jeżeli wiesz gdzie i kiedy się będą znów otwierać to daj znać ![]() ![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|