|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Lukasz - zasadniczo sam już sobie odpowiedziałeś na to pytanie dlaczego Miśkiewicz woli u nas siedzieć na ławie - bo tam nawet nie miałby na to szansy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie ma tu różnych rzeczy tylko kłania się brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. To że kasa została zarobiona po tzw. „wielkiej wyprzedaży”, po MP2011 i po Kw. do LM i LE jest faktem, a to że w klubie nie ma kasy na transfery, to decyzja sponsora (OT. albo lepiej właściciela) i nic więcej. Toż to w polskich klubach nic nowego, kasa pozyskana z transferów w Legii też nie idzie zwrotnie na kolejne tym razem do Legii, podobnie ze środkami pozyskanymi z pucharów, ot decyzje sponsorów (czytaj właścicieli), odzyskujemy dużo wcześniej poniesione nakłady i kasy nie dajemy. Stąd spokojny jestem że ani Amica czy inna Legia po sprzedaży kogoś za kilka milionów nie sprowadzi nagle piłkarzy za podobne kwoty, nawet pewności nie ma że wrócą one do klubu..taki urok naszej ekstraklasy... W Wiśle Kraków jest dodatkowo sprawa zamrożonych środków pucharów przez UEFA w kontekście sprawy Mandziary.
Heroiczna obrona J.B. jest przyznaje, chwilami dość zabawna (i to nie moja , ale wasza /że zacytuje Twoją opinię/ "fobia" ), przypominam że mimo iż facet jest z Legii nie ma immunitetu na brak krytyki . Jeśli jeszcze sobie życzysz, aby to była właśnie opcja długofalowa to nie mam pytań .. A bycie w czołówce naszej marnej ligi to zwyczajna rzecz, bo kadra Wisły nie jest słabsza od tej co mają inne czołowe kluby polskiej ligi kopanej. Probierz ma konkretne zadanie i byle J.B. mu w tym nie przeszkadzał., a pomagał, wiosną raczej przeszkadzał ..Co do oczekiwań to chciałbym gry w pucharach europejskich wiosną np. za 2 sezony, a nie czekanie kolejnych 9 lat .. _____ kacpaw91 Nadal komentujesz moje posty, a sugerowałeś coś odwrotnego. Otóż ważne, czy drużyna powstaje przez kilka lat czy jest budowana „na chybcika” przez pół roku, jak można pisać , że to „nie ważne”, sorry ale popadasz w śmieszność .. Wisła grała po 9 latach wiosną w europejskich pucharach i choćbyś stanął na głowie i wymyślał kolejne powody aby to zdeprecjonować to takie są fakty, mnie one cieszą , choć rozumiem że dla niektórych są drzazgą pod paznokciem.. Zaskoczę Cie ale nie jestem księgowym Wisły i moje myślenie to tylko minimum logiki, jest dodatkowa kasa z transferów od Marcelo począwszy, przez MP2011 i kw. LM i LE to nie jest gorzej tylko lepiej, ale jak ktoś uważa że gra w pucharach to same finansowe straty , to jakbyśmy awansowali do LM to pewnie „zapaść finansowa” byłaby jeszcze większa, ot taka to pokrętna logika naszego klubu, ale coś myślę że całej naszej piłki .. Koncepcja „długu wewnętrznego” jest bardzo ciekawa (jedna firma właściciela jest winna drugiej firmie i to na procencie .., hmm), ale to temat do innego działu. Jovanovicia ocenie za rok, lub 2, teraz to wróżenie z fusów. Melikson był i tak lepszy nie tylko od Garguły czy Małeckiego, ale bez niego ciężko o jakakolwiek kreacje gry, ale o tym też już była mowa .. Wobec transferu Ł. Garguły byłem sceptyczny i mogę ten sceptycyzm podtrzymywać, tylko tyle, ot kolejny wątpliwie przydatny piłkarz J.B. (choć jako kibic Wisły to też bym chciał tu cudu i żeby Garguła zaczął grać , że ho, ho , ale tu więcej było żucia gumy niż dobrej gry , pisze o okresie gdy jest zdrowy, a nie o kontuzji, bo tej już nie ma) To że ktoś w danym momencie jest „gwiazdą” ligi nie znaczy że to byłby natychmiast dobry transfer..przykład Polonii Warszawa i działania Wojciechowskiego to pokazują. O Marcelo była już mowa, „nawet „ślepa kura jak dziobie to trafi czasem ziarno”, ciekawe że w tym przypadku nawet nie dziobała, ..ale każdy taki przypadek mile jest przeze mnie widziany, też już o tym pisałem , że teraz w Wiśle mamy czas oczekiwania na cud, jak choćby cud z Marcelo, bo przecież mógłby to być kolejny niewypał, a tu proszę Mielcarski kontaktuje się menadżerem Paulisty a ten daje nam Marcelo, super .. Co do wydawania kasy na transfery, to jednak wole aby te 700 tyś szło na Meliksona niż 750 tyś. na Jirsaka i to zamyka temat porównań wydatkowania kasy na transfer piłkarzy za których trzeba było płacić innym klubom.. Ostanie zdanie , mnie bardzo ucieszyło, ufam że nie będziesz już odpowiadał, bo kolejny raz próbujesz na wszelkie sposoby zdeprecjonować osiągnięcia 2 ostatnich lat (co jest zakłamywaniem rzeczywistości jak teza o tym że „to nie ważne” czy zespół powstaje przez kilka lat czy w pół roku), a co do J.B., to nieee, .. ależ skąd w ogóle go nie bronisz tylko mnie się tak zdawało .. I oby to było na tyle. -------------------------------------------------------------- Co do bramkarza Wiśle, to hmm 2 czy 3 to bramkarz .. Zamiast Kurto jak rozumiem, to krok do przodu czy polityka oszczędnościowa !? Wygląda na to że to drugie .. Powiem tak, bramkarza poznaje się po stabilności formy, napastnik może mieć jej wahania, bramkarz jak saper , ma być pewniakiem i już. A w ilu meczach o stawkę grał nasz nowy nabytek, aby mieć jakąś opnie !? Pytanie retoryczne , więc nie wiadomo dokładnie nic jaki to będzie bramkarz. Jovanić też miał być naszym podstawowym i danych było więcej, a jest słabiutki ... Na dziś chciałbym aby Pareiko był No.1, a co do ławki niech trwa rywalizacja i sprawdzanie przydatności obu rezerwowych gdzie się da, sparingi, będą mecze w PP, może okazje gry w lidze ..Pareiko młody nie jest , ale bramkarze mogą jak wiemy grać dłużej niż zawodnicy z pola .. Sorry, ale inne transfery są tu bardziej priorytetowe.. I jeszcze ponownie o naszym nowym rezerwowym bramkarzu..Bardzo lubię czytać takie posty, no tak już mam że b. lubię, nawet jak to tylko myślenie życzeniowe.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.06.2012 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Miłosz
chłopie proszę daj se na wstrzymanie, raz na jakiś czas chcę zobaczyć kogo znawcy forumowi typują do nas do składu, a ty klepiesz w koło to samo LITOŚCI, nie czytam nawet tego bełkotu, przewijam tylko temat, ale przez twoją paplaninę jest taki syf, że odniechciewa się tutaj wchodzić ( a to jest równoznaczne ze spadkiem odsłon na witrynie TWSD-forum :] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
LucjuszWielki Za to Twój post jest bardzo na temat ..
1) Jak nie czytasz to skąd wiesz że to bełkot 2) Jeśli ktoś zwraca się do mnie używając mojego nicku to mu odpowiadam, a że ciągle te same kwestie to już uwaga do moich oponentów. 3) Jeśli chcesz wiedzieć to najwyraźniej pomyliłeś miejsce , od tego jest :Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów i tam znajdziesz to czego szukasz. PS. A że w realnej polityce transferowej nie dzieje sie niemal nic i nikt z nas nie ma na to wpływu. Zaś twoje określenia typu : "Bełkot", "paplanina", "syf" również jak mniemam nie zwiększają liczbę odwiedzin na tej stronie i nie czynia to forum bardziej merytoryczne. Generalnie jednak pozdrawiam kibica Wisły kulturalnego inaczej, bo Wisła jest jedna , choć kibice różni ![]()
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.06.2012 o godz. 00:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Pieprzenie w kółko jedno i to samo, tak jest od lat.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czas skorzystać z opcji ignore, to mój pierwszy raz ale też już mam dość przewijania tego bełkotu.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Zapewniam Cię, że jak ktoś krytykuję Valckxa to nie znaczy, że jest w jakiejś sekcie Bednarza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.06.2012 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Wiśle lepiej nie będzie, może być najwyżej gorzej. Ten właściciel nam gwarantuje jedynie stagnację i ośmieszanie się w starciu z prawdziwymi dobrze zarządzanymi klubami w europejskich pucharach.
A jak odejdzie, to pewnie nawet tego ośmieszania nie będzie, bo kto normalny by inwestował w taki burdel jak polska piłka ? Chyba tylko ktoś kto się z pieniędzmi nie liczy typu jakiś petro arab, ale tacy wolą bardziej spektakularne inwestycje w mocniejszych ligach. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To ja już wolę tych murzynów z testów. Dopóki taki nie wybiegnie w meczu o punkty to można się łudzić. W przypadku takich asów jak ta dwójka jest już o wiele trudniej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Też mnie się takich tekstów odechciewa czytać. ____
____ Ileż można .. do postu poniżej ... westeryl : Nie wiem czy jesteś tego świadom ale ..nadal sam ciągniesz ten sam temat, naprawdę nie masz już dosyć .. Nikt tu nie pisze "hymnów pochwalnych na cześć Valckxa", Ja raczej widzę inne hymny pochwalne, tyle że nie mam ochoty w nieskończoność ciągnąć tego tematu. Otóż historia Wisły pokaże jakim wysiłkiem i jakimi kosztami ponownie zagramy wiosną w europejskich pucharach, sorry ale innej drogi niż otwieranie Wisły na zachodnią myśl szkoleniową i piłkarzy, ale i kontakty menadżerskie, jak i pomysł na funkcjonowanie klubu w tym politykę transferową , wzięty z wzorców zachodnich Ja nie widzę. Nie jestem pesymistą że dobrze już było i więcej nie będzie za tego właściciela, bo Wisła kręci sie w kółko, ot przyjdzie nowe rozdanie i będzie kolejna próba budowy nowoczesnego klubu, dziś właściciel jest mocno rozczarowany i ma ochotę sie spakować, ale pewnie mu to przejdzie, bo już to kilka razy przerabialiśmy.. Także luzik, jeszcze nie raz powalczymy o LM i inne fajne sportowe cele. ____ I jeszcze post Marszałka , też poniżej, My już takiego piłkarza mamy od złych wyborów, nazywa się Andraž Kirm i jak gra to mam palpitacje serca, bo wiem że najczęściej podejmie złą decyzje na boisku, sorry, ale drugi taki to ciut za dużo, zwłaszcza że Andraž i bramkę czasem strzeli i z nim jest ciągle nadzieja że zacznie u nas grać w końcu ten lepszy z reprezentacji swojego kraju.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.06.2012 o godz. 22:10.
|
|||
|
|
Guest
|
|
Osobiście nie jestem już wstanie czytać hymnów pochwalnych na cześć Valckxa. Nie wiem czy jesteś tego świadom ale atakujesz każdego kto napisze coś negatywnego na Stana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ćwielong nie jest zły. Gdyby miał do nas trafić to uważam to za niezły ruch, w każdym razie taki, którego się nie spodziewałem. Wystarczy, żeby zamiast sztrzelać podawał a zamiast podawać strzelał to powiem wam,że całkiem konkretnie by to wyglądało. Facet ma nieprawdopodobne szczęście jeśli idzie o dochodzenie do pozycji strzeleckich, tylko decyzje ma durne.
Tak więc ruch ok ale trochę go podkręcić ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() To ja propnuję wrócic do Pawełka. Wystarczy, żeby zamiast wpuszczać to łapał i zamiast stać, to się ruszał.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Marszałek, rozumiem że miałeś dziś wyczerpujący dzień.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
I tutaj jest cale podsumowanie . Okres przygotowawczy juz zaraz startuje a my zostajemy jak zwykle na lodzie.Jeden Glowa na obrone -ok ,ale on sam chcial wrocic a wiadomo ze tylko do Wisly. reszta pozycji to bida i nedza,temat Sikorskiego przemilcze bo on powinien grac ale w ataku Ruchu Radzionkow ,jeszcze nam Lysy zamien Probierza na Dyzme i moze uda sie powalczyc i utrzymac miejsce w tabeli z tamtego sezonu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo, jeszcze niedawno twierdzono, że spokojnie mamy czas bo transfery będą. A tych co twierdzili, że początek czerwca to idealny moment w naszej sytuacji do dopinania transferów mieszano z błotem i drwiono z nich.
Więc bez zaskoczeń, że mamy 21 czerwiec i podpisanego Głowę i rezerwowego bramkarza, bo sami kazaliście spokojnie czekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jasne: Ćwielong i tak jest lepszy niż ten cały Sikorski i mniej drewniany niż nasze asy z ME. Niestety, ale kilka takich ruchów transferowych, a staniemy się znów śmietniskiem ekstraklasy i zostaniemy z bandą partaczy na kontraktach, z których piłkarsko pożytku nie ma żadnego a sprzedać ich nie ma jak i komu. Just sayin'. Na razie podobno interesujemy się wspomnianym Sikorskim, który w Polonii nie strzelał - dlaczego? Bo może u nas zacznie? Nie przerabialiśmy już tego przypadkiem wielokrotnie? Tyle, ze Bednarz ma zerowe kontakty, skautów sam pozwalniał, więc kogo on niby może sprowadzić? Albo mu kogoś menedżerzy podeślą na testy, albo będziemy zbierać takie ofiary losu i liczyć, że może jednak nie są tacy słabi jak ich dotychczasowa kariera. Niestety, zwykle są...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2012 o godz. 00:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
"eśli natomiast chodzi o Gabre Selassiego to też jest to chłopak, który dużo potrafi. Mało kto o tym wie, ale on był blisko Wisły Kraków latem rok temu. Wiem, co mówię, bo dobrze znam ten temat. Stan Valckx, który decydował wtedy o transferach, wybrał jednak inną opcję."
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...j-pozycji.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
dobre![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
1. Cupiał bo trzeba było płacić
lub Valxx który wolał darmowego Holendra o nazwisku zaczynającym się na L. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Guest
|
|
Ciekawe kto zawalił sprawę. Nie wiem ile ten Selassie mógł kosztować ale my w tamtym okresie też wydaliśmy trochę pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.06.2012 o godz. 07:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Cupiał sam się zakręcił w swoich "rewolucjach". "Popalił" wielu trenerów, kilku ciekawych piłkarzy "straciło" formę w Wiśle. Od kilku lat rośnie ego klubu (otoczka medialna , etc.), ale wcale nie idzie to w parze z wynikami, wręcz przeciwnie. Generalnie jest to droga donikąd ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
I będzie donikąd, bo właściciel sam nie wie czego chce.
Planowania żadnego od dłuższego czasu w Wiśle nie ma (w ogóle było?)i tak otwarcie mówiąc te same teksty od paru dobrych lat czyta się na forum. Tylko na testach piłkarze się zmieniają... ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Z trenerami sytuacja jest bardzo podobna, ci niby popaleni trenerzy uwodniali że są dobrzy (Petrescu) jak widać kariery mu Cupiał nie zniszczył bo w Rosji ma się ok, reszta, która była słaba udowadniała, że jest słaba i myślę, że i tak wspomina go pozytywnie z racji przelewów i odpraw, które od niego dostawali.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.06.2012 o godz. 08:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||||
Tristan nie był plotką. http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-Tristana.html Nawet w Twoich przykładach rzekomych prasowych kłamstw jest więcej prawdy niż w Twoich cytatach. Ile razy już podlinkowałem oficjalną, wiarygodną informację, która udowadnia, że się mylisz? Nie chciałbyś choć raz odpowiedzieć mi tym samym?
Stan finansów, to nie jest tylko kwestia przychodów, ale też wydatków. Oczywiście zapomniałeś o nich wspomnieć.
Który dyrektor sportowy w Polsce w półtora roku szefowania pionem sportowym wydał więcej pieniędzy niż Valckx na transfery i kontrakty? Beret. Ktoś jeszcze by się znalazł?
Ostatnio edytowane przez jova : 21.06.2012 o godz. 10:29.
|
||||
|

|
||||||
![]() |
|
|