The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2012, 13:56
palikot napisał(a):Wyświetl post
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584

Tak jeszcze wracając do tematu z przed kilku dni, i osób, którzy próbowali mi za wszelką cenę udowodnić "obiektywność" mediów, jak to one chcą dobrze, dla nas i tych co strasznie chcieli udowodnić jakimś tvnowskim gównem swoje argumenty...

p.s dalej napierdalajcie na swoich i właźcie w dupe tym z zachodu... w końcu jesteśmy "europejczykami"
nie obrazajac nikogo czytałem ta zacieta dyskusje i brylował w niej jeden z administratorów,ha..... gorylowate buczenie nomen omen na białych zawodnikowno to tylko w Polszy moze byc
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.06.2012, 13:58
Stało się to o czym kiedyś mówiłem - nagonka na własnych kibiców odbija się rządowi czkawką a walka z kibicami i fatalna opinia o nich przenosi się i przekształca w opinie o całej Polsce. Ewidentny błąd PR'owy.Kto na tym zyska? Chyba tylko sami kibole którzy zrobią sobie reklamę u zagranicznych kolegów po fachu. No i oczywiście zyskają nasze derby, bo co by nie mówić, wybór nie jest z przypadku. Ba, nawet nieco na wyrost.

Sytuacje mamy jaką mamy, jeśli chodzi o Kraków i kibiców obu drużyn, więc nie powinien nikogo dziwić i ten reportaż - myślę że nie pokaże niczego o czym nie wiemy. O co się obrażać? Przedstawią nas w mało cywilizowanym świetle, ale ile też można malować trawę na zielono i twierdzić ze jest inaczej. Oczywiście, dzięki tej opinii wszelkie wyjazdy będą jakie będą czy pozostaną na cenzurowanym, także poza granicami kraju. A co do Wisły... będziemy deko 'bardziej medialni'. Wybór naszych derbów też jest miły - zyskają na medialności, pewnie więcej osób będzie chciało je oglądnąć, oczywiście przed telewizorem.

Jestem optymistą - myślę że dziennikarze skupia się na obiektywno-negatywnym przedstawieniu kibica-kibola w Polsce (na przykładzie kibiców Wisły i Cracovii). Nie mają w zamyśle przedstawić negatywnie jedynie kibiców Wisły Kraków jako ewenementu na skale kraju i Europy bo to naciągane, nudne i mało powiązane z tematem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.06.2012, 15:53
Podsumuję w kilku słowach Twoje wynurzenia, a będzie to tym łatwiejsze, że nie wiesz o czym piszesz.
Od samego początku tej "dyskusji" stałem na stanowisku, że wiele rzeczy na treningu Holandii było po prostu nie na miejscu i nie o czasie.
Na treningu pojawiły się jakies oszołomy, ktore uznały, że to dobry czas i miejsce, żeby zamanifestowac rzeczy i sprawy z treningiem nie związane.
Jesli starannie przeczytasz moje posty (zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem), to zorientujesz sie, że tylko o tych, niepotrzebnych, wsiowych zachowaniach, pisałem. Na koniec zas ustosunkowałem się do rewelacji pana Szatanika, twierdząc, ze to tylko propaganda, bo pan Szatanik z pewnością na treningu nie był i powiedział to, co było w interesie miasta.

A teraz do rzeczy
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście nie słyszałem nic, a takie rzeczy się po prostu słyszy.
A teraz tekst DOTYCZĄCY ODGŁOSÓW "MAŁP" w prasie holenderskiej:

Według holenderskiej gazety "Volkskrant" "(...)
jak dla mnie to również efekt jakichś zmagań jednej prasy z druga prasą, byc może po pewnych naciskach. Niestety niektórzy prostacy chodzący na stadion przekonali mnie swoim zachowaniem przez ostatnie lata, że rasistowskie buczenie było w ich przypadku możliwe.
Po prostu nie wierzę w rzeczy niemożliwe.
jesli powiesz mi, że za oknem fruwa słoń grając na wuwuzele, to nie pofatyguję sie nawet, żeby za okno wyjrzeć, bo wiem, że robisz mnie w konia.
Jesli powiesz, że na stadionie jakas banda obłąkańców chocby przez kilka sekund buczała na czarnych, to uwierzę, bo nie po raz pierwszy by się to wydarzyło.
Ty zawsze widzisz samo zło w kibicach Wisły i tyle, a jak ktoś nas obrazi Ty jesteś pierwszy aby także nam dołożyć. To fakt, jest to sprawa do poruszenia na forum w odpowiednim dziale. Jak tylko znajdę chwilę czasu, to poruszę Twoje zachowania i postępowanie wobec innych Kibiców Wisły Kraków i ogólnie wizerunku Wisły i Krakowa.
Wyraźnie piszę o grupie oszołomów, ktorzy wszystkim kibicom Wisły przynoszą wstyd.
I tylko o nich.

Napisem ten tekst, jak i poprzedni post dlatego, że Ty sobie tutaj dowolnie piszesz, kasujesz i banujesz (NIKT CI NIE NAPISZE, ŻE TO NIE NA TEMAT) - a nam każesz pisać gdzie indziej, owszem gdzie indziej też będzie napisane - ale tutaj dla innych forumowiczów zainteresowanych tym tematem sprawa jest także ważna i chcę aby wiedzieli "KTO" nam "MODERUJE TEMAT".
owszem, proszę pisać w odpowiednich temat. Czy o taką prosbę też będziesz miał żale?
Nie jestem i nie byłem rasistą, ale szanuję Polskę, Kraków, Wisłę, Kibiców i siebie i nie pluje na swoich.
To tak samo jak ja, nie pluję na swoich, chyba, że ci "swoi" przynoszą mi wstyd wieśniackim zachowaniem. Zresztą wtedy przestają być "swoimi."
Mam w "wielkim poważaniu" opinie ludzi zachodu, mediów zachodnich i polskich, "elyt", gejów, lesbijek, pedefilów i innych odmieńców. Jeśli ktoś krzyczy, że w Polsce zabijają, mordują i gwałcą, to nie wolno mówić, że TO PRAWDA, BO GDZIEŚ JAKIŚ NAĆPANY ZWOLENNIK PALIKOTA KOGOŚ ZGWAŁCIŁ - ale, że proponujemy udać się do pewnych dzielnic Londynu lub do Saint Denis pod Paryżem i sprawdzić co tam się zastanie....jeśli w ogóle wyjdzie się żywym.
I jak tak samo, z małym wyjątkiem: nie tylko zwolennikom Palikota trafiaja się rózne zachowania.
Btw. W Saint-Denis jestem kilka razy w roku i... jakoś żyję. Zapominałes tylko dodac, że większością w Saint-Denis sa czarni i Arabowie. To nie Polska
Ten "ADMINISTRATOR" przyznał się, że NIE BYŁ, ALE WIE. Wie lepiej od wszystkich, którzy byli, którzy to sprawdzili i zdementowali. Co więcej on to nadal wie, mimo że Holendrzy piszą, że to ściema i prowokacja.
Po pierwsze; nie jestem administratorem. Czaisz różnicę?
Po drugie Jak napisałem Ci wyżej, pisałem o innych rzeczach: w skrócie, wkurzają mnie oszołomy na stadionie, którzy przynoszą nam wstyd swoim wieśniactwem
Trzeba być chory z nienawiści do Wisły, Krakowa, Polski aby takie teorie głosić. Co najgorsze on nas wszystkich może ZBANOWAĆ BO NIE NA TEMAT PISZEMY, BO NIE PISZEMY TAK JAK ON CHCE. JEŚLI DOSTANĘ BANA, TO TRUDNO - CZASEM TRZEBA. Pamiętaj jednak, że nie obraziłem Cię, nie nazwałem tak jak na to zasługujesz, a jedynie opisałem Twoje PRAWDZIWE ZACHOWANIE, którego powinieneś się WSTYDZIĆ.
A teraz zastanów się... czy obszczekujesz właściwe drzewo
Z tej perspektywy to BAN dla JOT`a wygląda kuriozalnie i dziwacznie od powyższego administratora.
Za Mleczko: Obywatelu, nie p..ol bez sensu. Jot obrażał ludzi wyzywając ich osobiście i imiennie.
Mniej emocji a więcej myslenia zyczę
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.06.2012 o godz. 15:56.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.06.2012, 17:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podsumuję w kilku słowach Twoje wynurzenia, a będzie to tym łatwiejsze, że nie wiesz o czym piszesz.
Od samego początku tej "dyskusji" stałem na stanowisku, że wiele rzeczy na treningu Holandii było po prostu nie na miejscu i nie o czasie.
Na treningu pojawiły się jakies oszołomy, ktore uznały, że to dobry czas i miejsce, żeby zamanifestowac rzeczy i sprawy z treningiem nie związane.
Jesli starannie przeczytasz moje posty (zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem), to zorientujesz sie, że tylko o tych, niepotrzebnych, wsiowych zachowaniach, pisałem. Na koniec zas ustosunkowałem się do rewelacji pana Szatanika, twierdząc, ze to tylko propaganda, bo pan Szatanik z pewnością na treningu nie był i powiedział to, co było w interesie miasta.
Ogólnie rzecz biorąc istota manifestacji składa się ku temu, że robi się ją w nie odpowiednich miejscach o nieodpowiednim czasie kolego Sądząc inaczej twoje poglądy kierują się wśród tego co kiedyś nasi starsi koledzy obalili.

Jeśli prawo nie zabrania wyrażania swoich poglądów na treningu Hollandii, to każdy ma prawo wyrażać swoje opinie i poglądy na tym treningu, bo jest to również miejsce publiczne, tak jak każde inne. Nazywanie kogoś kto odnosi swój negatywny stosunek do euro oszołomem, jest świadectwem tego, że nie rozumie się kompletnie systemu w którym żyje, także słowo poprawność polityczna nie jest żadnym sloganem, co dokładnie pokazujesz. Dla ciebie najlepiej jakby manifestacje drogowców, czy kiedyś za Leppera - rolników odbywały się o 2 w nocy, bo wtedy nikt nie jeździ, nikomu nie przeszkadza i wtedy wypada, żeby manifestacje solidarności odbywały się w ich zakładach pracy, bo wtedy to nikomu nie przeszkadza, najlepiej, jakby żadna prasa tego nie widziała, bo się wizerunek zepsuje... Żyjesz chłopie w poprzednim systemie, czytając twoje posty mam wrażenie, że, twoje poglądy świadczą, ze jesteś euroentuzjastą, czyli socjalistą, więc nie ma co sie dziwić, że poprawność polityczna jest dla ciebie ważną wartością. Także daj domin_czyzyny daj spokój, bo gość żyje inną rzeczywistością, nie dogadacie się.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.06.2012, 17:44
Kolejne bzdurne argumenty.
Próbujesz z moich argmentów zrobić absurdy, ale sam w bagno absurdu wpadasz.
Fakt, prawo nie zabrania wyrażania swoich poglądów podczas treningu reprezentacji Holandii. Ja jednak nie mówię niczego o prawie. Mówię o tym, że albo jest sie wiochmenem, albo normalnym, kulturalnym człowiekiem, który wie, co kiedy można i co kiedy wypada i kiedy coś jest na miejscu, a kiedy nie jest.
Oczywiście, zgadzam się, że niektórzy nie widzą różnicy, ba jest ich calkiem sporo. Nie znaczy to jednak, ze kiedy ktoś robi wiochę, to ktoś inny nie może tej wiochy wyśmiac i napiętnować.
Więc nie czepiam się prawa do manifestacji, ale wiochy. Skoro jednak wolisz byc wiochmenem... masz prawo.
Nikt Ci nie przeszkadza w czasie meczu Wisły zorganizowac manifestację przeciwko zawyżonym kosztom roamingu, bo jest to również miejsce publiczne, tak jak każde inne.
Ale to będzie przejaw oszołomstwa i wiocha, nie ze względu na to, że obnosisz się ze swoim negatywnym stosunkiem do roamingu, ale że robisz to w nieodpowiednim miejscu.
Tak samo manifestowane w casie treningu Holandii, swojej niechęci do Cracovii jest oszołomstwem i wiochą. Jeszcze raz powtorzę: nie ten czas, nie to miejsce.
Zresztą, daj sobie spokój... dyskusja z kims o nicku palikot, na forum kibicowskim, w świetle tego, co Ruch Palikota dzisiaj wymodził, to już w ogóle oszołomstwo. Tak więc kończę
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.06.2012 o godz. 17:47.

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.06.2012, 18:54
Ogólnie rzecz biorąc istota manifestacji składa się ku temu, że robi się ją w nie odpowiednich miejscach o nieodpowiednim czasie kolego Sądząc inaczej twoje poglądy kierują się wśród tego co kiedyś nasi starsi koledzy obalili.
Hmm, prawdę mówiąc nie sądzę, żeby to była istota manifestacji. Bardziej chodzi o to, że robi się ją tam gdzie adresat najbardziej ją odczuje. To ADRESAT nie chce jej w tym miejscu i czasie. Nie tak ogólnie byle w niedobrym...
Co wam zawinili Holendrzy?

"Starsi koledzy" o odrobinę co innego walczyli niż możliwość manifestowanie swoich poglądów (np na temat smaku pasty do zębów) wszędzie (np w restauracji - toż publiczne miejsce). Demokracja to jednak nieco bardziej intelektualnie wymagający system

Reszty nie komentuję bo Fra-Mat skomentował, choć właściwie ... szkoda klawiszy wystukiwać.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.06.2012, 22:38
Dajcie już spokój - dla mnie też przychodzenie na trening i ogłaszanie swoich manifestów to kiepska sprawa ale...no ja .......e, mamy tą niby demokracje a ponoć jej jednym z założeń, jest możliwość głoszenia własnych poglądów
'Małp' jak się okazało nie było - reszta to kwestia gustu.Nie każdemu musi się wszystko podobać ale żadnej afery bym z tego nie robił.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.06.2012, 00:49
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Hmm, prawdę mówiąc nie sądzę, żeby to była istota manifestacji. Bardziej chodzi o to, że robi się ją tam gdzie adresat najbardziej ją odczuje. To ADRESAT nie chce jej w tym miejscu i czasie. Nie tak ogólnie byle w niedobrym...
Co wam zawinili Holendrzy?

"Starsi koledzy" o odrobinę co innego walczyli niż możliwość manifestowanie swoich poglądów (np na temat smaku pasty do zębów) wszędzie (np w restauracji - toż publiczne miejsce). Demokracja to jednak nieco bardziej intelektualnie wymagający system

Reszty nie komentuję bo Fra-Mat skomentował, choć właściwie ... szkoda klawiszy wystukiwać.
A co "myśmy" tym Holendrom złego takiego zrobili?

A poza tym dobrze to ująłeś... Takie mamy prawo, że ADRESATowi może być niewygodne miejsce i czas jakiejś manifestacji i to widać doskonale jak wam i całej tej szopce jest to nie na rękę. Stąd wyzwiska od oszołomów, wiochmenów, chamów, małpiszonów, kiboli etc.

P.s Starsi koledzy walczyli o wolność nie twórz teorii

Kolejne bzdurne argumenty.
Próbujesz z moich argmentów zrobić absurdy, ale sam w bagno absurdu wpadasz.
Fakt, prawo nie zabrania wyrażania swoich poglądów podczas treningu reprezentacji Holandii. Ja jednak nie mówię niczego o prawie. Mówię o tym, że albo jest sie wiochmenem, albo normalnym, kulturalnym człowiekiem, który wie, co kiedy można i co kiedy wypada i kiedy coś jest na miejscu, a kiedy nie jest.
Oczywiście, zgadzam się, że niektórzy nie widzą różnicy, ba jest ich calkiem sporo. Nie znaczy to jednak, ze kiedy ktoś robi wiochę, to ktoś inny nie może tej wiochy wyśmiac i napiętnować.
Więc nie czepiam się prawa do manifestacji, ale wiochy. Skoro jednak wolisz byc wiochmenem... masz prawo.
Nikt Ci nie przeszkadza w czasie meczu Wisły zorganizowac manifestację przeciwko zawyżonym kosztom roamingu, bo jest to również miejsce publiczne, tak jak każde inne.
Ale to będzie przejaw oszołomstwa i wiocha, nie ze względu na to, że obnosisz się ze swoim negatywnym stosunkiem do roamingu, ale że robisz to w nieodpowiednim miejscu.
Tak samo manifestowane w casie treningu Holandii, swojej niechęci do Cracovii jest oszołomstwem i wiochą. Jeszcze raz powtorzę: nie ten czas, nie to miejsce.
Zresztą, daj sobie spokój... dyskusja z kims o nicku palikot, na forum kibicowskim, w świetle tego, co Ruch Palikota dzisiaj wymodził, to już w ogóle oszołomstwo. Tak więc kończę
Ok jesteśmy wiochmenami, niech ci będzie

Tak mi się przypomniały przepychanki polityczne miedzy PO i PIS
Pisy są oszołomami
Starsi ludzie moherami
fanatycy kibolami
protestujący wiochmenami

Ok niech ci siedzi

p.s jeszcze co do logiczności przytoczonego przez ciebie przykładu. Opinie kibiców przeciw Euro, podczas euro chyba bardziej logiczniejsze niż protest przeciwko roamingu.
Kiedyś w latach 80 protestowano na stadionach przeciw Polsce Ludowej. Kontekst ten pewnie jest twoim zdaniem wiochmeński? Bo chyba nie twierdzisz, że protestowano, przeciw napuszczeniu przez Amerykanów stonki ziemniaczanej na pola uprawce? To by było dopiero wiochmeńskie jak na tamte czasy
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.06.2012 o godz. 01:01.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 15.06.2012, 07:55
Za to tylko Ty wszystko wiesz, jesteś nieomylny, jesteś alfą i omegą.

Słowa klucze:
1. "wynurzenia" - Miłe w sam raz na administratora, moderatora czy kimkolwiek Ty jesteś.
2. "nie wiesz o czym piszesz" - bez komentarza

To Twoje zdanie, moje jest takie, że bardzo dobrze, że chociaż Oni zamanifestowali sprzeciw wobec szopki euro (nie mówię o małpach, których NIE BYŁO). Ale Ty stoisz na stanowisku, że wszystkim ma się podobać. Zadekretowałeś sobie w główce, że wszyscy mają skakać, cieszyć się, śpiewać pioseneczkę disco polo z okazji szopki zwanej EURO 2012. A jak nie to są wiochmenami.

Słowo klucz: nie ma, mod nikogo tym razem nie obraża - pozytyw w sumie, to się chwali.

Oszołomy wg Ciebie. A wg innych są to ludzie, którzy nie chcą wspierać "rodziny UEFA", sponsorów, działaczy, leśnych dziadków, tej tandety i komercji nie mającej nic wspólnego z piłką nożna i prawdziwymi kibicami. Oni mają takie samo prawo, a nawet obowiązek zademonstrowania swoich poglądów wobec tej komercyjnej imprezy, która dała tylko pretekst do walki z kibicami i atmosferą stadionową. Każde miejsce jest dobre i akurat trening Holandii dawał szanse, że ten protest będzie zauważony.

słowo klucz: oszołomy - miłe, kolejny raz mod obraża naszych kibiców. Nie mówię o wyimaginowanych małpach, ale o sprzeciwach wobec EURO. Wg naszego moda musisz być za EURO, musisz kochać tą imprezę, musisz wspierać obecna władzę, musisz być za gnębieniem kibiców, musisz się godzić z propagandą - wtedy JESTEŚ OK. Jeśli się nie godzisz i jesteś przeciw to wg naszego MODA siedź cicho (pamiętacie jak Prezydent Francji Jacques Chiraca powiedział o Polakach, że straciliśmy okazje aby siedzieć cicho - czyżby mod też ten styl dyskusji popierał ?), a jak się odezwiesz to z automatu jesteś OSZOŁOM!!

Jesli starannie przeczytasz moje posty (zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem), to zorientujesz sie, że tylko o tych, niepotrzebnych, wsiowych zachowaniach, pisałem.
wg Ciebie wsiowe zachowanie prezentują OSZOŁOMY z treningu, a wg mnie to zachowanie ludzi którzy piszczą i podniecają się na widok Balotelliego, Buffona czy van Persiego, ubierają się w obce barwy, malują sobie nasze barwy na ryju, czy Bóg wie czym jeszcze, oblepiają samochody w wieśniacki sposób nieszanując naszych barw narodowych, po czym te barwy leżą później na ulicach i są w sposób skandaliczny szargane.

tu przejdę do zdania kluczowego: "zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem".
Czyżby powyższe zdanie ma zdeprecjonować dyskutanta ? Bo moim zdaniem zakłada, że ja ledwo co składam literki, a o rozumieniu słowa pisanego już nie ma co mówić...Kolejny pokaz szacunku ze strony moda wobec forumowicza, czyżby tylko szacunek miał obowiązywać na linii: forumowicz niezgadzający się z modem wobec moda, a w druga stronę już nie ?

Na koniec zaś ustosunkowałem się do rewelacji pana Szatanika, twierdząc, ze to tylko propaganda, bo pan Szatanik z pewnością na treningu nie był i powiedział to, co było w interesie miasta.
Ty nie byłeś - to wiemy na 100%, On może był, może nie - tego nie wiemy, ale jest większe prawdopodobieństwo, że był, niż w Twoim przypadku. Wiele osób było i nic nie słyszało, wszyscy to już dementują tylko nasz mod jeszcze idzie w zaparte. Działasz jak osławiony propagandysta ostatniego okresu PRLu, który stosował zasadę: JEŚLI PROPAGANDA NIE JEST ZGODNA Z FAKTAMI, TYM GORZEJ DLA FAKTÓW!

resztę zostawię sobie na "po pracy" lub "na weekend"
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.06.2012 o godz. 08:05.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.06.2012, 08:58
Napracowałeś się, bez efektu. Wystarczy tego OT

Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2012, 09:12
Napracowałeś się, bez efektu. Wystarczy tego OT
Wyraził swoją opinie w sposób bardzo celny. Chcesz zakończyć dyskusje tanim kosztem...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.06.2012, 09:17
Nie chcę jej przedłużać bez sensu. Niektórzy uważają, że to fajnie przyjść do opery w klapkach i bermudach i obrażają się jak ktoś sie z nich wyśmiewa. I tak nigdy nie zrozumieją, dlaczego. Za to będą rozgadywali się na temat jak to ktos ich nie szanuje.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2012, 11:19
Nie chcę jej przedłużać bez sensu. Niektórzy uważają, że to fajnie przyjść do opery w klapkach i bermudach i obrażają się jak ktoś sie z nich wyśmiewa. I tak nigdy nie zrozumieją, dlaczego. Za to będą rozgadywali się na temat jak to ktos ich nie szanuje.
Myślę, że rozmowa jest jeszcze do zakończenia, ale jak znajdę chwilkę skończę swój post i wtedy zakończymy rozmowę. Nie może być tak, że Tobie wszystko wolno a innym nie. Jeśli mówisz A, to każdy ma prawo powiedzieć B.

Co do Twojego postu o operze, to zgadzam się! - jeśli ktoś przyjdzie tam lub do teatru w klapkach, bermudach, nie wyłączy telefonu, będzie rozmawiał itp. - to zgadzam się z Tobą, wtedy takiego delikwenta trzeba będzie wyprowadzić.

Ale jeśli ktoś przychodzi na stadion i chce wprowadzić zwyczaje teatru i opery to wtedy trzeba wynieść, ale tego co takie zwyczaje na stadionie chce zaszczepić. BO STADION TO NIE TEATR ANI OPERA!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.06.2012 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.06.2012, 14:41
Nie może być tak, że Tobie wszystko wolno a innym nie. Jeśli mówisz A, to każdy ma prawo powiedzieć B.
A kto Tobie czegokolwiek zabrania? To raczej Ty chcesz mi anjwyraźniej czego zabronić... ;-)
Co do Twojego postu o operze, to zgadzam się! - jeśli ktoś przyjdzie tam lub do teatru w klapkach, bermudach, nie wyłączy telefonu, będzie rozmawiał itp. - to zgadzam się z Tobą, wtedy takiego delikwenta trzeba będzie wyprowadzić.

Ale jeśli ktoś przychodzi na stadion i chce wprowadzić zwyczaje teatru i opery to wtedy trzeba wynieść, ale tego co takie zwyczaje na stadionie chce zaszczepić. BO STADION TO NIE TEATR ANI OPERA!
Jesli ktoś przyjdzie na imprezę zorganizowaną dla miłośników pilki nożnej (trening obcej reprezentacji) i tam uzna za stosowne pokazywac zachowania typowo kibicowskie ograniczone do jednego klubu (tu akurat Wisły) i wymierzone przeciwko klubowi rywalizujacemu w tym samym mieście (okrzyki przeciwko Cracovii) to zachowuje się jak gość w klapkach i bermudach na premierze operowej. Teoretycznie prawo takich manifestacji czy chodzenia w klapkach do opery nie zabrania (ukłon w stronę palikota). Ale jak sam widzisz... coś tu jest nie tak.

Co do tego, że "STADION TO NIE TEATR ANI OPERA" to jakoś takich zachowań jak na meczach piłkarskich nie widac na żadnych innych stadionach (żużlowych, lekkoatletycznych,) czy boiskach (siatkarskich, kszykarskich i innych - chyba że naprawde marginesowo). Wniosek? mamy problem z niektórymi kibicami piłkarskimi

Odpowiedz cytując
gremian
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 15.06.2012, 14:51
Odnośnie dyskusji powyżej:

Dla nierozumiejących istoty Fuck Euro Festiwalu.

Mam kolegę... który lubi chodzić do kina.
Na moją prośbę... napisał nieco o ostatnich zmianach w ich świecie wielbicieli kina.
Myślę, że warto uważnie to przeczytać, by zrozumieć co oznacza wywieszone na pewnym kinie
hasło:
FUCK EURO FESTIWAL

Chodzę do kina.
Można rzecz, że jestem kinomaniakiem.
Od 20 lat z uporem maniaka chodzę na te nudne filmy, wydaje kasę na to kino, jestem trudną, ale wierną publicznością.
Często gęsto w naszym starym kinie filmy się puszcza tylko dla takich jak ja - i w sumie gdyby nie tacy jak ja...to pewnie dawno by to kino w ....u zamknęli.

Reszta woli dyskoteki, przesiadywanie w parku bądź komputerowe gry.

Dwa lat temu okazało się, że w moim miasteczku zostanie zorganizowany
FESTIWAL EURO FILMÓW!

Nareszcie, po latach posuchy, jakaś uczta dla takich jak ja - zgodzicie się ze mną?

Już zaczęliśmy ze znajomymi zastanawiać jakie filmy będą, jaka będzie cała ta otoczka...
i jak będzie super.
Tylko zdobyć bilety (które dla wiernych klientów powinny być poza kolejnością - tak na logikę)
i my pokażemy światu jak w moim miasteczku się ogląda filmy - będzie mnóstwo atrakcji i będziemy wreszcie mogli się wykazać swoją wiedzą kinematograficzną.

I zaczęło się:
pojawił się burmistrz obiecując remont kina i nawet budowę nowej drogi by łatwo było dojechać.
Trochę to podejrzane (bo burmistrz to typowa k***a i menda), ale niech będzie.

I tylko...dziwnie zacząłem z kolegami odczuwać, że... tacy jak my stają się wrogami publicznymi.
Milicja zaczęła regularnie nas spisywać pod kinem,
burmistrz zapowiedział walkę z tymi co siadają w pustym kinie nie na swoich miejscach...
a miejscowa Gazeta Wyboru ochrzciła nas... Kinolami

Wejście do kina zaczęło pod względem kontroli przypominać wejście na lotnisko,
kazano nas ponumerować, wszyscy musieli wyrobić Kartę Kinomaniaka...
i przez dwa lata milicja robiła wszystko by... nas zniechęcić od chodzenia do kina.

Mandaty, zakaz filmowy, jakieś dziwne prowokacje, jakieś aresztowania...
k***a...
nagle się okazuje, że nie dość, że nie będę uhonorowany za swoją życiową pasję
to jeszcze organizator Festiwalu robi wszystko,
bym nie mógł usiąść na sali z takimi jak ja!

W zamian za to ściąga się do kina wymalowanych na ryju frajerów (głównie urzędasów i wybrańców korporacji),
którzy ni chuja nie wiedzą o filmach, za to na pewno wydadzą dużo pieniędzy (na programy i koszulki okolicznościowe oraz na popcorn).

Z mojej pasji kinomaniaka nagle robi się komercyjna maszynka do wyciskania pieniędzy z debili przychodzących do kina w perukach!

Szok!

Przy okazji kutas burmistrz, co to zawsze gardził kinem,zadłuża w rekordowym tempie budżet miasta (przy okazji już ogłosił podwyżkę podatków)
by dać szwagrowi zrobić trzy razy drożej remont kina....
a kuzyn robi astronomicznie drogą drogę, której budowa przypomina farsę. Drogą farsę, która jest ogłoszona jako kolejny sukces ....iny burmistrza!
Jeden wielki wałek...
który jest tuszowany medialną walką z Kinolami,
których trzeba wyeliminować, bo mogą wybuczeć romantyczną i tandetną komedię produkcji niemieckiej!

No i na koniec hit Festiwalu: stuprocentowa polska produkcja filmowa która ma być hitem i ma wygrać nam jakąś nagrodę!
"Stuprocentowo polska" z aktorami z Niemiec i Francji!

Niedługo zaczyna się ten Festiwal... i na mieście zrobił się szał.
Niemal każdy nagle okazuje się kinomaniakiem, ludzie wymieniają się plakatami, malują twarze w kolory zwiastunu tej polskiej produkcji filmowej.
W telewizji jeszcze gorzej: debile w garniturach oraz idiotki prowadzące programy dla gospodyń domowych
nagle okazują się specami od filmów.
Ludzie którzy nie mają pojęcia o pasji kinomaniactwa nagle zaczynają się uważać za prawdziwych kinomaniaków!
W sklepach ich do końca pojebało: ostatnio widziałem nawet "kefir kinomaniaka"!

Ale już spokojnie...

Fajnie, że ludzie się zaczęli interesować kinem...
naprawdę fajnie i pozytywnie, że dzieci wiedzą kto gra w stuprocentowo polskiej produkcji filmowej...
fajnie, że tłumy chcą iść do kina...
fajnie, że wielu wywiesza flagi narodowe z okazji Festiwalu...

...ale ja .......ę ten Festiwal.
Bo to nie jest mój Festiwal... i to nie tylko dlatego, że mimo propozycji kumpla nie odkupiłem jego biletu.
Po prostu okradziono mnie z moich marzeń, moich fascynacji i mojego stylu życia.
FUCK EURO FESTIWAL!

Oczywiście obejrzę w domu parę filmów z tego Festiwalu,
ale brzydzę się wszystkim co jest związane z tym festynem.
Brzydzę się wymalowanymi na ryju pedałami co siedzą w moim kinie,
brzydzę się strefami kinomaniaków gdzie przy drogim piwie jedynego słusznego sponsora można oglądać filmy w plenerze,
brzydzę się nowoodkrytymi znawcami filmów,
brzydzę się chauturami pseudoartystów wyjących w telewizji o Festiwalu,
brzydzę się prężącym się w wszędzie burmistrzem i wszystkimi organizatorami tej szopki.

Mój kolega całość podsumował następująco:

Jeśli się czuło klimat naszego kina, jeśli utożsamiało się choć trochę z ideałami naszego kina sprzed Festiwalu...
to trzeba nie mieć godności, wstydu i honoru
by w jakikolwiek sposób popierać lub sponsorować (chociażby swoją obecnością na Festiwalu czy w strefie kinomaniaka) ten medialny anty-kinomaniakowy festyn.

tekst: dubaj (Widzew)
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 15.06.2012, 14:56
A co "myśmy" tym Holendrom złego takiego zrobili?
To oni w "waszą" stronę też małpy robili

Cytat:
A poza tym dobrze to ująłeś... Takie mamy prawo, że ADRESATowi może być niewygodne miejsce i czas jakiejś manifestacji i to widać doskonale jak wam i całej tej szopce jest to nie na rękę. Stąd wyzwiska od oszołomów, wiochmenów, chamów, małpiszonów, kiboli etc.
Tak wygląda, jakbym, między innymi, adresatem był - a co ja tym razem mam wspólnego z tematem manifestacji

Cytat:
P.s Starsi koledzy walczyli o wolność nie twórz teorii
No tak, nic dziwnego, że teraz ręce załamują widząc jak niektórzy korzystają z ich wywalczonej wolności
Taką "prasę" WIŚLE robimy korzystając z wolności po szczeniacku i prymitywnie
gremian napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie dyskusji powyżej:

Dla nierozumiejących istoty Fuck Euro Festiwalu.

Mam kolegę... który lubi chodzić do kina.
Hmm, metafora trochę grubo szyta, a tekst przydługi i w zasadzie o niczym; takie "nasze lepsze niż wasze"
Nike (nagroda literacka, nie dres czy buty) to on nie dostanie
PS Taki film z jedną gwiazdką - "dla wybitnie upartych i znudzonych. Inaczej szkoda czasu" , że nawiążę do "stylistyki" kinowej
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 15.06.2012 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.06.2012, 16:18
to oni w "waszą" stronę też małpy robili

Tak wygląda, jakbym, między innymi, adresatem był - a co ja tym razem mam wspólnego z tematem manifestacji

No tak, nic dziwnego, że teraz ręce załamują widząc jak niektórzy korzystają z ich wywalczonej wolności
Taką "prasę" wiśle robimy korzystając z wolności po szczeniacku i prymitywnie

hmm, metafora trochę grubo szyta, a tekst przydługi i w zasadzie o niczym; takie "nasze lepsze niż wasze"
nike (nagroda literacka, nie dres czy buty) to on nie dostanie
ps taki film z jedną gwiazdką - "dla wybitnie upartych i znudzonych. Inaczej szkoda czasu" , że nawiążę do "stylistyki" kinowej
kto robił jakieś małpy.chłopie nie umiesz czytać?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2012, 16:39
Pablo - Ona jest boska ! - ten uśmiech, oczy i zawstydzenie miód malina. Uff - dobrze, że Żona tego forum nie czyta ;-)
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.06.2012, 16:55
Pablo - Ona jest boska ! - ten uśmiech, oczy i zawstydzenie miód malina. Uff - dobrze, że Żona tego forum nie czyta ;-)
Ale ona jest Januszową z Rosji bić trzeba!!!
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.06.2012, 16:59
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Człowieku ty wszędzie napinki szukasz? Co temat przeczytam to ty piszesz jakieś głupoty ze zjebaną ironią. Proszę Cie, nie masz niczego mądrego do napisania to nie pisz. Oszczędzi to nerwów Tobie i nam.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 15.06.2012, 17:28
gremian napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie dyskusji powyżej: .....
Kolego kibicu - wszystko pięknie i świetnie tylko czemu autor tego tekstu robi z siebie męczennika oraz bezczelnie pali Jana ponieważ zapomina iż w tym kinie:

- ma całkowicie wyjebane na film i koneserem nie jest
- wyrywa krzesełka i rzuca w innych
- bije po gębie kolesia obok i musi być oddzielany rzędem buforowym od innych
- urządza pikiety polityczne w kinie
- jest przeważnie narąbany, zachowuje się wulgarnie rzuca k..wami na aktorów, rzuca w innych 'koneserów' co ma pod ręką, szcza po kątach i żuje gumę
- za jego zachowanie odpowiada kino i na konto kina lecą kary
- itd itp

No czemu? Rozumiem że kreatywnego dziennikarstwa oraz pewnych tricków nauczył się od GW której sam nie trawi.

Nie róbcie z siebie świętych - huliganka to 'sport' z gatunku ekstremalnych - tak jak skoki na bungee, jazda na wiertarkach czy alpinistyka. Tyle że różnica jest taka ze uprawiacie go na koszt innych i w kinie. Dlatego was w tym kinie nie chcą.

P.S.
Mam nadzieje ze nikogo z Was nie obraziłem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.06.2012 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.06.2012, 17:30
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nudzisz chłopie, w każdym temacie to samo...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2012, 17:43
Wychowani na GW czy TVN i mówiący ich bełkotem niech zmienią forum i wrócą do siebie. Nikt waszego słodkiego pierdzenia nie chce już słuchać. Idźcie tam gdzie będziecie się mogli nakręcać kibolami, odgłosami małp, zaściankowością, rasizmem, seksizmem, ksenofobią itp. bzdurkami aż się wam mokro w majtkach zrobi z wrażenia. Tam jest wasze środowisko nie tu. Tutaj nie znajdziecie zrozumienia.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 15.06.2012, 17:54
A już myślałem że w niczym się z Tobą nie zgodzę, a tu taka niespodzianka
Ślicznota
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 15.06.2012, 18:03
A już myślałem że w niczym się z Tobą nie zgodzę, a tu taka niespodzianka
Ślicznota
Hehe, podbije.
Nawet 'podkradłem' link do zdjęcia od i porozsyłałem dalej, do znajomych. Co za naturalność - uff.

Edit:

P.S.
Pablo, mogę się spytać jak ją 'znalazłeś' ?

Edit:
Tomek 11 haha, dzięki
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.06.2012 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.06.2012, 18:14
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nudzisz chłopie, w każdym temacie to samo...
Wybacz ale taki poziom absurdu mnie chyba nigdy nie przestanie bawić

Cytat:
Wychowani na GW czy TVN i mówiący ich bełkotem niech zmienią forum i wrócą do siebie. Nikt waszego słodkiego pierdzenia nie chce już słuchać. Idźcie tam gdzie będziecie się mogli nakręcać kibolami, odgłosami małp, zaściankowością, rasizmem, seksizmem, ksenofobią itp. bzdurkami aż się wam mokro w majtkach zrobi z wrażenia. Tam jest wasze środowisko nie tu. Tutaj nie znajdziecie zrozumienia.
Już Ci raz pisałem telewizora nie mam gazet nie kupuję. Smutno tak patrzeć jak ludzie dają się w taki prosty sposób napuszczać na siebie. Zamiast samodzielnego myślenia proste slogany.

PIS -- ktoś myśli inaczej pomiot TVN moja prawda najmojsza wszyscy idzcie w p*** to moje miasto mój kraj moje forum.

PO -- ktoś myśli inaczej mocher, pieniacz moja prawda najmojsza wszyscy idzcie w p*** to moje miasto mój kraj moje forum.

Broń Boże nie wolno dyskutować, wymieniać argumentów, wróg to wróg!.

Można tak wymieniać. Otóż gdybyś wygrzebał się z własnego kotła, zaczął podróżować czytać książki, pić wódę po całej Polsce i Europie, troszkę by Ci się zdanie zmieniło.

Otóż to forum nie jest ani Twoje ani moje ani nikogo innego. Zdziwił byś się jak różni ludzie kibicują Wiśle, nawet Ci drący papę na C. Życzę Ci tego żebyś kiedyś spojrzał na to co dziś piszesz i skwitował to tylko lekkim uśmiechem.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.06.2012, 21:06
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Hehe, podbije.
Nawet 'podkradłem' link do zdjęcia od i porozsyłałem dalej, do znajomych. Co za naturalność - uff.

Edit:

P.S.
Pablo, mogę się spytać jak ją 'znalazłeś' ?
całe yt się nad nią pałuje
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 16.06.2012, 10:48
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
kto robił jakieś małpy.chłopie nie umiesz czytać?
Ech, no żart przecież
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
całe yt się nad nią pałuje
Wstydź się TOMEK, taka śliczna, delikatnej urody osóbka, a ty taki wulgarny "żart", wstyd
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.06.2012, 11:54
to jesteśmy rasistami czy nie bo nie wiem co w końcu ustaliliście ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.06.2012, 12:15
a zauważyliście ze ona sobie tuz przed skapnięciem się ze jest w TV beknęła?

A i przy okazji, przestańcie zachowywać się jak GW TVN i inne gówna i nie zakłamujcie rzeczywistości. Zostali wybuczeni (małpie odglosy jak wolicie), i poprawnie. Płaczki niech sobie nad tym płaczą. Tylko tyle mogą.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 16.06.2012 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów