|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu |
|||
| Uciekać gdzie pieprz rośnie |
|
224 | 29,20% |
| Udawać Cudzoziemca |
|
176 | 22,95% |
| Wdawac się w przepychanki |
|
153 | 19,95% |
| Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić |
|
214 | 27,90% |
| Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Po 1 bilety powinny być tańsze.
Komunikacja miejska, jeżeli ma być dobra nigdy nie będzie się zwracać wprost. KM ma za zadanie przynosić przede wszystkim inne korzyści - mniejsze korki, mniejsze zanieczyszczenie, mniejsze zniszczenie infrastrultury itp. Żeby tak było musi być wygodna i tania. Teraz nie jest ani szczególnie wygodnie, a już na pewno nie tanio. Po 2 kary za brak biletu powinny być odpowiednie. Wielokrotne złapanie powinno mieć wpływ na wysokość kary. Powinny być też większe zniżki dla ukaranych uczciwych - np. zapłacenie w ciagu 24h - 80% zniżki, 48h - 60% itd, żeby się nikomu nie opłacało dawać w łape tym mendom kanarom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Najbiedniejsi powinny mieć jakieś zniżki, tak aby każdego było stać. Ale to jest temat rzeka, my tu popiszemy, powymieniamy swoje poglądy a nasi rządzący podwyższą ceny i dyskutować wielce raczej nad tym nie będą niestety.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
No, a za drugim razem 60, za trzecim 120 itd
Zresztą, kara ma wynosic 240zł. A ten system byłby ok dla ludzi którym się karta skończyła i nie zauważyli albo sie im faktycznie zapomniało skasować, dla recydywisty biletowego suma sumarum byłoby kiepsko ![]() Ale najważniejsze żeby bilety były tanie
Ostatnio edytowane przez P.e.c.h : 26.04.2012 o godz. 15:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A tutaj zbór cenników z różnych miast: http://www.wroclaw.pl/nowe_ceny_biletow_mpk.dhtml http://ztm.poznan.pl/bilety/cennik2010/ http://ztm.poznan.pl/bilety/cennik2010/ http://www.ztm.waw.pl/?c=110&l=1 http://www.berlin.vel.pl/Cennik-komunikacji-miejskiej Gdyby nie było problemów z pieniędzmi to nikt by żadnych cen biletów nie podnosił! A jesli ktoś uważa że 2 zł na dojazd do pracy to za dużo to niech sobie pieszo chodzi. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak bilet na 2 linie który kosztuje 64 zł.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 26.04.2012 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Pablo84, a za mieszkanie płacisz czy nie bo też uważasz, że powinno być darmowe? W końcu dach nad głową powinien mieć każdy, no nie ? I to najlepiej za darmo bo po co deweloperom nabijać sakiewkę. Przecież podobnie jak 99% Polaków też mogą mieszkać w M3.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Od początku maja w 12 autobusach MPK SA: sześciu Solarisach przegubowych i sześciu Solarisach 12-metrowych dostępna będzie usługa bezpłatnego Internetu bezprzewodowego.
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wczoraj musiałem się gęsto tłumaczyć że mam prawo jechać jeden przystanek dalej niż sięga moja karta na inną linię. W końcu się odpieprzyli.
Chyba zacznę wozić wydrukowanego maila od rzecznika MPK gdzie mi potwierdził że taka możliwość jest. Edit: wieczorem jak nie zapomnę ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 14.06.2012 o godz. 09:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur mógłbyś podrzucić tutaj tego maila?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/...iasta-krakowa/ Par. 6 ust. 6. Kocur, a czy linia, którą odbiłeś jeden przystanek pokrywa się minimum na jednym odcinku (między dwoma przystankami) z linią, na którą masz kartę ? Bo chyba jest taki wymóg, jeśli dobrze interpretuję uchwałę. Samo skrzyżowanie tras nie wystarczy chyba, może o to sie pluli. A jeśli nie o to, to i tak warto pamiętać o tym wyjątku ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeśli dobrze rozumiem to tak
![]() Linia 152 - a podjechałem sobie tramwajką pod Pocztę Główną z Dworca - nie pierwszy raz zresztą. Więc między Rondem Mogilskim a Dworcem 152 i tramwaje jadą na ten samej trasie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem mógłby być, gdybyś pod Pocztę podjechał tramwajem, który jedzie Westerplatte i Pawią. Bo nie ma wspólnej trasy z twom autobusem. Ja do tej pory raz w życiu byłem kontrolowany przez kanara po "odbiciu" z trasy, na którą miałem kartę. Problemu nie było. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Czekam na maila ;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Zakładamy, że mamy bilet okresowy na jedną linię. W tym wypadku tą linią jest tramwaj numer 13.
Jedziemy natomiast tramwajem numer 3, bo musimy się dostać na Pędzichów. A że mieszkamy gdzie mieszkamy i od domu trasy obydwu linii się pokrywają, to zajebiście. No więc jedziemy. Kolor czerwony - trasa 13 Kolor żółty - trasa 3 Kolor biały - przystanki 1 - przystanek 1 wspólny 2 - przystanek 2 wspólny 3- Pędzichów 13- Bagatela ![]() Pierwszym przystankiem wspólnym (na obrazku), w rozumieniu zapisu regulaminu, jest Dworzec Główny (1). Drugim przystankiem wspólnym (na obrazku) jest Basztowa LOT (2). Basztowa Lot jest zarazem ostatnim przystankiem wspólnym. Trasy 3 i 13 rozchodzą się w dwóch różnych kierunkach. Cytat:
Cytat:
Wydrukujcie to sobie, pokażcie kanarowi ![]() Dziękuję za udostępnienie mapy serwisowi Zumi. Przepraszam za rozciągnięcie strony.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 14.06.2012 o godz. 12:24.
|
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dokładnie jak powyżej - przepis jest jasny i klarowny.
Maila i tak mogę wkleić wieczorem ale właśnie taki przykład opisałem rzecznikowi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ale rozumiem, że w 2 stronę już to nie działa. Np. Wsiadając na Pędzichowie i posiadając kartę na nr. 13.
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego ma nie działać? Działa. Oczywiście nie możesz jechać pod Kleparz ![]() Ja czekam na wypowiedź snyrtinga. Zabrzmiał w poprzednim poście stanowczo, jak osoba pewna swojego zdania. Zaskoczył mnie, bo dotąd wersja, którą tu potwierdza już kilka osób była dla mnie oczywista.
Ostatnio edytowane przez felipe : 14.06.2012 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Od dzięki! W takim razie teraz wystarczy mi 1 linia.
![]() ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Mail - ale już chyba wszystko zostało wyjaśnione:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jest sens w jakiś sposób się odwoływać? Wczoraj kartta mi sie skończyła, dzisiaj mnie złapali. Próbować załatwiąć sobie jakiś bilet czasowy na ten okres i powiedzieć że się zawieruszył czy co? Ktoś się odwoływał? Może podać że włąśnie jechałem kupić czy że np. oficjalnie dopiero pierwszy raz mnie złapali?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja na twoim miejscu bym powiedział, że po prostu zapomniałeś przedłużyć bo miałeś ostatnio dużo na głowie a jak kupujesz miesiąc w miesiąc kartę to powinien ci odpuścić i wlepić 10 zeta kary.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisalem maila do nich, że pierwszy raz mnie złapali, że karta do wczoraj i zapomniałem przedłużyć bo sesja. Do tego student więc kasy brak (jak się uda anulowac kare to kasa pójdzie na jakis wyjazd), i że dzisiaj już kupiłem nową. Jak się nie uda przez neta, to pójde na miejsce i tam będe kombinował.
A swoja drogą do jakiego stopnia kanar może mnie trzymać w tramwaju? Tzn wiem że może jakoś siły użyć, ale w jakim stopniu? Tylko żeby drogą zasłonić czy może złapać np. za kurtke? I po jakim czasie kara się przedawnia? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za pomoc, mam wysłać skan zakupu nowej karty i wtedy będe miał karę obniżoną do 10+1,9zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ej pomóżcie sprawa wygląda tak. Wsiadłem do tramwaju kupiłem bilet w automacie wsiadłem i mysle pojade bez kasowania. Jakiś gościu mi się przyglądał 2 przystanki na 3-cim ruszył do przodu i skasowalem w momencie jak mowil zeby zablokować. Powiedział mi że go nie uznaje nawet nie spojrzał bo mi się przyglądał. Bilet został skasowany. Czy idzie to jakoś odwołać ten mandat co dostałem
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|