The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2012, 13:33
jova ja wychodziłem z założenia że Dan widząc jacy są polscy piłkarze chciał zrobić ostry 1 sezon by stworzyć bdb podbudowę pod następne. A sądzę to po tym że miałem możliwość pracowania z trenerem który miał podobą wizję w 4 lidze. chciał ją zdobyć fizycznością i jednocześnie robić podbudowę na 3 ligę i wizja okazała się całkiem niezła tylko że w pewnym momencie trener przesadził i zrobił się klops jeśli chodzi o wyniki, bo wybiegani byli zawodnicy ale skuteczność była licha. Wg mnie patrząc na drużyny Dana on to umiał odp dobrać.

po seoznie 02/03 daliśmy dupy... i nie można powiedzieć że nie da się u nas tak zadziałać. Jestem pewien, że się da! Tylko trzeba mieć wokół siebie odp ludzi którzy siedzą w zarządzaniu klubów i znają sie na tym, a nie brać ludzi którzy dowodzą przedsiębiorstwem gdzie inaczej wszystko się organizuje..
Już mieliśmy takiego człowieka i szkoda że zrezygnowano z niego, Stan by zdziałał więcej jestem tego pewien, ale oczywiście wszyscy mu zarzucają że też szrot sprowadził. Tylko nikt nie pamięta że rok temu jak było MP, to Stan mówił, że już lista graczy do wzmocnienia była gotowa i zawodnicy byli sprawdzeni.. a nagle zrobiono zmianę w zarządzie, Pan B.C. prowadził swojego pionka który znany był z ostrych cięć i nagle okazało się że trzeba brać ludzi z niższych miejsc na liście Stana.. Reasumując transfery letnie i zimowe to były transfery wymuszone przez zarząd a nie transfery które chciał Stan.. chociaż i tak mu kilka z nich wypaliło..
Dopóki pan Cupiał nie otoczy się profesjonalistami i odp doradcami, dopóty będziemy zmuszeni oglądać Wisłę taką jaką widzimy od kilku db lat...

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.05.2012, 13:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem, że głosisz tezę, iż w Wiśle nie da sie odtworzyć warunków pracy polegających na tym, że ufa się trenerowi i się go popiera? Bo właściciel będzie zawsze sluchał funkcyjnych, Rogalów i Piechniczków zamiast trenera, ktorego zatrudnił?
Ja się z tą tezą zgadzam. Nie udało się i już nie uda takich warunków odtworzyć. Nie z tym właścicielem.
..
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.05.2012, 13:02
Jakub Błaszczykowski - sezon 2011/12

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=fxUhFk6ZqfA
Odpowiedz cytując
Czachaa
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 25.05.2012, 14:32
Coś o Piotrku Brożku :
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
... " Grali fair, a tak grając, Bóg nie pozwolił im przegrać " ...
... " Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili pokaż , że się mylili " ...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.05.2012, 14:51
http://www.eurofutbol.pl/news/513913...-szesc-meczow/

Szkoda, że w Wiśle nie udało mu się. Był to jedyny profesjonalista z zagranicy wśród trenerów i działaczy, a przewinęło się ich wielu. Nie interesowało go promowanie się w mediach jak Maaskanta, czy opowiadanie bajeczek. Tylko rzeczywista praca. On na pewno by się nie śmiał po przegranych derbach jak Robercik. Mam nadzieję, że kiedyś poprowadzi wielki klub w Europie, a w przyszłym sezonie niech poprowadzi Kubań do jeszcze większych sukcesów.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 25.05.2012, 20:38
Swoją droga Piotr Brożek widziany wczoraj w Multikinie.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.05.2012, 12:32
Troszkę niusów o Kazku

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ej_lidze_.html

oraz

Wśród potencjalnych nowych szkoleniowców Lechii wymienia trzech trenerów: Dariusza Kubickiego, Kazimierza Moskala i Jacka Zielińskiego.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.06.2012, 07:42
Marcin Baszczyński dziś kończy 35 lat

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=85
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.06.2012, 17:33
Dudu Biton podpisał kontrakt ze Standardem Liege.
http://standard.sudpresse.be/?lng=fr
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.06.2012, 18:26
Wiadomo za ile go sprzedali?
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.06.2012, 19:41
Według tego 800.000 euro

http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/1915...n-bij-standard

ps. jeśli nie mieliśmy 800 tyś na zawodnika klasy Bitona to zapomnijcie o Kupiszu.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 11.06.2012 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2012, 19:55
Tu potwierdzenie, albo źródło tamtej informacji.

http://www.one.co.il/Article/11-12/3...,0/201138.html

Dostanie 350 tysięcy za sezon.

Myśle, ze to było zaporą.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.06.2012, 19:57
A to ciekawe. Według fachowców z tego forum kwota rzędu 1.6 mln euro powinna zostać bez gadania przelana na konto Charleroi bo taki piłkarz za taką kase to okazja i nieskorzystanie z niej to wielki błąd, pokaz amatorki i kolesiostwa.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.06.2012, 20:26
Z Bogiem, Biton dał nam sporo punktów, ale nie był wart tej ceny, bo nie nadawał sie do kombinacyjnej gry.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.06.2012, 20:48
Ventigo napisał(a):Wyświetl post
ps. jeśli nie mieliśmy 800 tyś na zawodnika klasy Bitona to zapomnijcie o Kupiszu.
Skąd wiesz jakie warunki Charleoi postawił Wiśle (o ile nawet klauzuli nie było)? Może teraz skoro już wiedzą, żę Wisła go nie chciała postanowili zejść z ceny.
Odpowiedz cytując
C@sper
Banita

Od: 05.2012

Stary 11.06.2012, 21:27
Dudu dla Nas zrobił swoje.szkoda jedynie tego,że to My wypromowaliśmy tego piłkarza i nie mamy z tego zupełnie nic.Pora wrócić do czasów kiedy zawodnicy w Wiśle należeli do klubu a nie opieramy pierwszą 11 na wypożyczonych zawodnikach,bo jeśli ich później nie wykupujemy to to zwyczajnie sensu nie ma.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2012, 21:55
Hahaha niezle jaja jak za tyle tylko Biton przeszedł do Standardu. Smiech mnie ogarnia, ze nie mielismy tak małej kwoty na Niego. Teraz trzeba sie martwic
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2012, 22:09
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Tu potwierdzenie, albo źródło tamtej informacji.

http://www.one.co.il/Article/11-12/3...,0/201138.html

Dostanie 350 tysięcy za sezon.

Myśle, ze to było zaporą.
Zapomnijcie a takich transferach, płacach. Bieda aż trzeszczy.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.06.2012, 23:55
Poszedł do lepszego klubu,ja mu życzę powodzenia to był fajny gość i bardzo dobry piłkarz z przyszłością
A co do Wisły źle to wygląda,stoimy w miejscu
Klub nie ma kasy czy nie potrafi jej robić? Wisła ma w Małopolsce olbrzymi potencjał na duże zarobki ale niestety właściciel albo się nie zna albo ma złych doradców,strzelam to drugie

Nie wiem czy nie lepiej było pozbyć się słabych a zostawić dobrych a narazie to pozbywamy się wszystkich

Obawy co do polityki pana Bednarza zaczynają się sprawdzać
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 12.06.2012 o godz. 00:01.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2012, 08:06
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Z Bogiem, Biton dał nam sporo punktów, ale nie był wart tej ceny, bo nie nadawał sie do kombinacyjnej gry.
lol, nie nadawał się do kombinacyjnej gry w Wiśle, Ty się słyszysz?
powodzenia mu życzę, strasznie go lubiłem, świetny zawodnik, młody, niech nastrzela tam z 20 bramek na sezonie i zagra w jakimś czołowym klubie w Europie, od takiego Lewandowskiego wiele gorszy nie jest, o ile wcale
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.06.2012, 08:09
Jest gorszy.
I to zdecydowanie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.06.2012, 08:21
Cytat:
od takiego Lewandowskiego wiele gorszy nie jest, o ile wcale
Jedynie pod względem techniki strzału może się równać z Robertem. Reszty nawet nie ma sensu porównywać...
W grze z drużyną jest już lepszy nawet Genkov, którego gra nogami nie jest specjalnym atutem. Bitonowi brakuje takiej elastyczności, strasznie sztywno biega po tym boisku, unika walki, brakuje mu zrozumienia z kolegami.
Wydawało mi się że to można nadrobić jednak teraz się zastanawiam czy jak się tego nie czuję tego za młodego to czy on jest wstanie to opanować.

Jeśli nawet uzbierałoby się w kasie te 800 k euro to ja osobiście nie wydałbym tej kasy na Bitona, mamy zbyt wiele deficytów na rożnych pozycjach, za te pieniądze może uda się podpisać ze 3 zawodników w tym Brożka, na naszym rynku cały czas teoretycznie do wzięcia jest Dwaliszwili.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.06.2012 o godz. 08:24.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 12.06.2012, 08:43
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
lol, nie nadawał się do kombinacyjnej gry w Wiśle, Ty się słyszysz?
powodzenia mu życzę, strasznie go lubiłem, świetny zawodnik, młody, niech nastrzela tam z 20 bramek na sezonie i zagra w jakimś czołowym klubie w Europie, od takiego Lewandowskiego wiele gorszy nie jest, o ile wcale
A widziałeś kiedyś akcje kombinacyjną z udziałem Bitona? Jego zagranie z pierwszej piłki dzięki któremu partner z drużyny miał sytuacje bramkową?

A porównanie z Lewandowskim skwituje uśmiechem. Taki dobry był i dlatego przegrał rywalizacje z Genkovem. I proszę nie mów, że grał Genkov tylko dlatego, że było wiadomo, że Biton nie zostanie wykupiony.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 12.06.2012 o godz. 08:47.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.06.2012, 10:23
Cytat:
Według izraelskich mediów, które powołują się z kolei na agenta zawodnika - dobrze nam znanego Dudu Dahana - Standard zapłacił za transfer byłego wiślaka 800 tys. euro. W swoim nowym klubie napastnik zarabiać ma 350 tys. euro netto za sezon.
Biorąc pod uwagę, że po sezonie w Wiśle i bramkach w pucharach, jego cena powinna wzrosnąć, to nic tylko pogratulować wynegocjowania kwoty pierwokupu na poziomie 1,6 mln €.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.06.2012, 10:35
350 tys. euro netto
Kwota brutto jest dopiero odstraszająca.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.06.2012, 10:40
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że po sezonie w Wiśle i bramkach w pucharach, jego cena powinna wzrosnąć, to nic tylko pogratulować wynegocjowania kwoty pierwokupu na poziomie 1,6 mln €.
Mi sie zwyczajnie wydaje, żę ten chłop od samego początku miał być tylko na wypożyczenie.Nas by nie było stać "nawet" na te 800 tyś euro.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.06.2012, 13:01
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mi sie zwyczajnie wydaje, żę ten chłop od samego początku miał być tylko na wypożyczenie.Nas by nie było stać "nawet" na te 800 tyś euro.
Zaryzykowali sprowadzając kosztownych piłkarzy "z nazwiskiem", by wbić się do Ligi Mistrzów. Wtedy to wszystko by się zwróciło z nawiązką. Plan był dobry. Nikt nie przewidział, że APOEL okaże się późniejszą rewelacją Ligi Mistrzów, szkoda.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2012, 13:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jedynie pod względem techniki strzału może się równać z Robertem. Reszty nawet nie ma sensu porównywać...
W grze z drużyną jest już lepszy nawet Genkov, którego gra nogami nie jest specjalnym atutem. Bitonowi brakuje takiej elastyczności, strasznie sztywno biega po tym boisku, unika walki, brakuje mu zrozumienia z kolegami.
Wydawało mi się że to można nadrobić jednak teraz się zastanawiam czy jak się tego nie czuję tego za młodego to czy on jest wstanie to opanować.

Jeśli nawet uzbierałoby się w kasie te 800 k euro to ja osobiście nie wydałbym tej kasy na Bitona, mamy zbyt wiele deficytów na rożnych pozycjach, za te pieniądze może uda się podpisać ze 3 zawodników w tym Brożka, na naszym rynku cały czas teoretycznie do wzięcia jest Dwaliszwili.
Wskaż mi bramki Lewandowskiego z 25 metrów.
Zobaczymy jak Dudu będzie wyglądał w o wiele mocniejszym zespole.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A widziałeś kiedyś akcje kombinacyjną z udziałem Bitona? Jego zagranie z pierwszej piłki dzięki któremu partner z drużyny miał sytuacje bramkową?
Tak widziałem, ale to inny typ napastnika. Wskaż mi akcje kombinacyjne np. Izaghiego, Drogby etc.

Według mnie Dudu ma ogromny potencjał, czego nie raz udowadniał. Pożyjemy zobaczymy gdzie będzie choćby za rok, dwa.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.06.2012, 13:10
Nikt nie będzie ci wskazywał, bo wyszedłeś z porównaniem Bitona do Lewandowskiego, co samo w sobie jest daremne, a jeszcze poprawiłeś to tym, że w zasadzie to jest ten sam poziom.

No to napiszę:
Lewandowski to poziom takiego Cavaniego.
Biton jest słabszy i to zdecydowanie. W pomocy drużynie, w ustawianiu się, w pracowitości. Stukał bramki i dobrze, bo od tego jest napastnik, ale Lewandowski>>>>>>Biton.

Standard Liege nie jest o wiele mocniejszym zespołem, bo każdy widział, że są cieńcy jak dupa węża.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 12.06.2012, 13:16
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Wskaż mi bramki Lewandowskiego z 25 metrów.
Zobaczymy jak Dudu będzie wyglądał w o wiele mocniejszym zespole.

Tak widziałem, ale to inny typ napastnika. Wskaż mi akcje kombinacyjne np. Izaghiego, Drogby etc.

Według mnie Dudu ma ogromny potencjał, czego nie raz udowadniał. Pożyjemy zobaczymy gdzie będzie choćby za rok, dwa.
Najpierw musi się tam dostać.

No czyli jednak Biton to według Ciebie taki żydowski Inzaghi? Czyli jednak bardziej lis pola karnego niż zawodnik do kombinacyjnej gry? Czyli ogólnie potwierdzasz moją teze?

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony to był majstersztyk, tak zabajerować Charleroi, że odstąpili swojego najlepszego (jednego z najlepszych?) zawodnika za paczkę fajek wmawiając im, że kupimy go po sezonie za 1.6 mln euro.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 12.06.2012 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów