The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2012, 10:07
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko jedyne co z tego meczu zapamiętam to "Hellas" niosące się przez cały stadion śpiewane przez 1000 Greków na 55 tys stadionie. I tak przez min 40% meczu. Sam mecz srał pies. Kto nie interesuje się piłką od wczoraj nie jest zaskoczony. Teraz dopiero będzie z górki. Łatwy w....... od kacapów i na boisku i na trybunach i pod stadionem, później mecz o honor z Czechami i wreszcie święty spokój bo już rzygam tym jełro. Łosie, które nie odróżniają spalonego od autu tłumaczące mi zawiłości taktyki Smudy. Niestety nie tylko w TV bo to można ściszyć ale o zgrozo również w realu. Prosty przykład - człowiek, który na stadion nie pójdzie bo tam biją ciągnący mnie do strefy kibica. WTF? Jeszcze sobie mam ryj pomalować?
no o ten w....... pod stadionem to raczej bym stawiał ze moze byc odwrotnie a z reszta niestety ale zgadzam sie ,chyba ze nagle cos w tej rosyjskiej maszynce sie zatnie albo sie dogadaja na najwyzszych szczeblach i remisik ktory nas tez urzadza przy wygranej z czechami i wygranej kacapow z pastuchami
Ostatnio edytowane przez kriswisla : 09.06.2012 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.06.2012, 10:18
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Widzisz jaka cisza w tym temacie? A jak posądzono nas o rasizm to przez pare stron tylko mówiono o tym, że jaki wstyd na Europe. Tutaj nas leją, a nikogo to nie bulwersuje. Bo my mamy być gościnny. "Europejscy".
Tzn.,jaka cisza ? Bo ja widze,ze o tym pisza... Ale masz racje - skoro w jednym przypadku pismaki klamali (to o tym rasistowskim malpowaniu na Wisle) - to teraz pewnie tez klamia.Zapewne sie jakis Rusek w stewarda przebral,poza tym - czy ktos z kibicow Wisly potwierdza,ze sytuacja z pobiciem miala miejsce ? Poza tym dajmy spokoj - Fuck Euro !
Ale masz racje - nikogo to i tak nie zbulwersowaloby - poza nielicznymi bohaterami z Reymonta my wszyscy pozwolilibysmy sie lac Ruskom,gwalcic nasze zony i ulubione pluszaki,bo jestesmy tymi glupimi Europejczykami.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.06.2012, 10:20
Ofensywa ruskich plus defensywa pzpnu musi się skończyć tęgim wpier..lem. Naszą jedyną nadzieją są Czesi.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.06.2012, 10:21
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
no o ten w....... pod stadionem to raczej bym stawiał ze moze byc odwrotnie a z reszta niestety ale zgadzam sie ,chyba ze nagle cos w tej rosyjskiej maszynce sie zatnie albo sie dogadaja na najwyzszych szczeblach i remisik ktory nas tez urzadza przy wygranej z czechami i wygranej kacapow z pastuchami
Pod stadionem będą ci sami albo podobni do tych z meczu z Grekami. Nie chodzi tu nawet o brak "chłopców od mocnych wrażeń" do których sam się nie zaliczam ale o brak zwykłych heteroseksualnych samców z minimalnym poziomem testosteronu, którzy nie lubią jak ktoś im szcza na pysk.
Co do wyników to szczerze ale nie zdziwiłbym się gdyby Grecy zremisowali z kacapami ( oni nie będą szli na hura jak Czesi a bronić się potrafią) i ograli Czechów po jakimś jedynym strzale w meczu. Czesi mają taki atak, że np nasz słynny "golmachine" mógłby aktualnie zostać u nich gwiazdą ataku. Zresztą 3 x remis może dać Grekom wyjście z drugiego miejsca w grupie a nie jest to jakieś specjalnie abstrakcyjne. My: w....... od kacapów i remis z pepikami, Czesi - remis z nami i z Grekami i co mamy Nie brzmi to jak dla mnie jak science fiction.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.06.2012, 11:19
Powiem tak: niby kładę lagę na tę Franz-owatą armię zaciężną - na czele z Boenischem, Perquisem i Obraniakiem. Ale z drugiej strony oglądając to spotkanie, przeżywałem je jak cholera... I aż żal mi dupę ściska, że w czasie takiego święta, jakim niewątpliwie jest EURO (abstrahując przy tym od całej tej pieprzonej pozasportowej otoczki), szkoleniowcem odpowiedzialnym za drużynę jest tak niesamowity patałach.

Toż to chyba każdy średnio rozgarnięty "janusz" zrobiłby zaraz na początku drugiej połowy ze dwie zmiany, bo gra siadła wówczas niesamowicie. Ktoś tu wcześniej pytał: kogo niby Smuda miał wpuścić...? Bez jaj! Spokojnie można było wzmocnić skład Mierzejewskim i Grosickim, którzy z pewnością rozruszaliby naszą grę. Ale nie, k@#$%^ - nie ma kto wejść! Ten półgłówek twierdzi zresztą, że już szykował Brożka (sic!), którego liczba występów była w ubiegłym sezonie na poziomie połamanego Boenischa - tyle że plany pokrzyżowała mu czerwona kartka. Widzisz i nie grzmisz!

Nie wiem, czy też to zauważyliście, ale mam wrażenie, że od pewnego czasu Smudzie niesamowicie wyostrzył się dowcip. Choćby na konferencjach prasowych stara się odgryzać dziennikarzom. Niestety, jego żenujące i zwyczajnie chybione poczucie humoru nikogo raczej nie bawi.

Chociaż od spotkania minęło już sporo godzin, wciąż nie potrafię ogarnąć, jakim cudem reprezentacja nie była w stanie ograć tak bezpłciowej Grecji. Ktoś mi pewnie zaraz powie, że sami wcale nie jesteśmy lepsi. No i w sumie będzie miał rację. Niemniej trzeba też pamiętać, że Smudeiro w swoim stylu klasycznie biegnie pod prąd i robi wszystko, by tylko pokazać jaki to on nowoczesny i zabójczo oryginalny zarazem. Zarżnął chłopaków fizycznie, zmian nie zrobi - bo nie (w Amice jeszcze dopisywał mu fart i zespół nawet pomimo nie wprowadzenia zmienników, był w stanie czasem odwrócić w końcówce losy meczu), a w wywiadzie pitoli, że nadal jesteśmy w grze (trzeba biedakowi jednak wybaczyć, bo wszak nie widział jeszcze wtedy, jak wyglądają pozostali rywale na turnieju...). DRAMAT!

*Cieszę się, że na ławce mamy jednak Probierza...
Ostatnio edytowane przez enzo : 09.06.2012 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2012, 12:01
Wczoraj prawdopodobnie pogrzebaliśmy szansę na wyjście z grupy. To co wczoraj się stało trudno nazwać inaczej niż frajerstwem. 1-0 do przerwy, gra w przewadze, żaden klasowy zespół nie pozwoliłby sobie na wypuszczenie takiej okazji, tym bardziej z tak słabiutkim zespołem jak Grecja. To był pierwszy mesz euro, ale obawiam się, że słabszych zespołów już nie zobaczymy.
Rosjanie zagrali wczoraj naprawdę dobrze, Dżagojev jest świetny. Jeśli z Polską od pierwszej minuty zagra Pawliuczenko zamiast dramatycznie nieskutecznego Kerżakowa to może być naprawdę kiepsko. Widać u nich indywidualności, a przy okazji są zespołem. No i mają trenera, który nie ekscytuje się przebiegiem meczu, ale cały czas analizuje i w odpowiednim momencie reaguje na to co się dzieje na boisku.
A Czechów też nie ma co lekceważyć. Dostali baty, ale po naprawdę dobrym i otwartym meczu. Jak tak zagrają z Polską, to nie mam złudzeń co do wyniku meczu.
Mój balonik wcale nie pękł. Mamy słaby zespół. To znaczy nie zespół, bo z zespołem to oni nie mają wiele wspólnego. To słaba reprezentacja. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.06.2012, 12:04
wszystko jest mozliwe dopoki pilka jest w grze ....a mac
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2012, 12:19
Faktycznie wszystko jest możliwe.
Nawet to, że Smuda w końcu dokona jakiejś zmiany
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2012, 12:58
Przepraszam. W dalszym ciągu kasuję w tym wątku posty nie pasujące do tematu, ktory z zalozenia ma byc sportowy.
W dalszej kolejności będę edytował posty i pozostawiał tylko rozkminy sportowe, a wszelkie inne (kibice, organizacja, prasa, itd...) usuwał
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 09.06.2012, 14:21
Stracone 2p. i to na własne życzenie. Prowadzimy 1:0 i gramy w przewadadze. Kopacze zamiast uspokoić gre i kontrolować wynik to oddają inicjatywe. Ku**a na co poszło te 2,5 roku? 0 taktyki, 0 wypracowanych akcji, 0 przewidywania. Piłkarze po I połowie praktycznie chodzą po boisku. Czy ku**A znowu w 4 kolejnej imprezie w XXI wieku mamy zjebaną motorykę zespołu? Piłkarze nie mają siły na bieganie w 60 minucie. Szlag człowieka trafia.
A Smuda widząc to wszystko nawet zmian nie robi. Wprowadzenie Grosickiego i Wolskiego wprowadziłoby świeżą energie na boisku. Po skrzydle Grosicki mógłby wyprzedzic rywala na sprincie. Zrobić jakąs akcje. Wolski mógłby w środku kiwnąć jednego zawodnika i zrobić przewage. A tak to ... aaa pie**olić to.

WYPIE***LIĆ SMUDE!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.06.2012, 14:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bohaterem meczu jest Szczęsny. Uratował nam - na spółkę z Tytoniem - remis.

szczesny bohaterem, no tak w ułamku sekundy rozkminił, aby jednak faulowac, rownie dobrze grek moglby nie trafic w bramke tak jak i Tytoń obronić karnego. Szczęsny jasnowidz!!

Dla mnie mial duzy wspoludzial w utracie 1 bramki, poza tym zupelnie nie mial nic do roboty przez 60 minut, nawet celnego strzalu...

Nie staraj sie być za wszelka cenę outsaiderem-na przekór wszystkim wszedzie i zawsze, bo ten przykład z bohaterem Szczęsnym jest akurat żałosny...

EDIT:
od strony kibicowskiej TRAGEDIA! Już na Małyszu jest lepiej, ale nie ma sie co widzic jak Rossati, Muchy, Dody, Cichopki i inne wynalazki siedza i ciesza miche ... Najgorsza bedzie porażka pod każdym wzgledem z kacapami (kibicowsko i sportowo). Djdzie do tego, że kilkunastu ruskich oklepie kilku naszych, a janusze w liczbie 10x wiekszej beda udawac ze nic sie nie dzieje...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.06.2012 o godz. 14:42.

Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 09.06.2012, 15:58
@UP

Czy ja wiem czy była kicha na trybunach podczas naszego meczu .... w telewizorze nie słyszysz dokładnie tego co się dzieje "tam" na żywo. Czytałem, że skandynawskie media pisały, że dawno takiego emocjonującego meczu nie było na otwarcie turnieju. Jak kibice ryknęli to stadion o mało " nie pęk". To słowa ze skandynawskiej prasy. Po raz kolejny wychodzi na to, że my Polacy widzimy negatywy i na siłę szukamy jakiś minusów. Ja widząc w tv stadion Narodowy i ten we Wrocławiu po prostu byłem dumny, że takie coś mamy w Polsce. Kapitalne obiekty.

Co do tych "waszych" januszy na stadionie to też się dziwie waszym narzekaniom. Na ME2008, MŚ 2002 i 2006 również byli sami janusze i wtedy nie było narzekań, żę atmosfera do dupy. Nagle wam coś nie pasuje. Druga rzecz -> oczekujcie takiego dopingu jak na meczach ligowych? To nie możliwe, bo na reprezentacji nie ma sformułowanego dopingu, którym "zarządza" 2-3 ludzi. Tam wszystko jest chaotycznie. Trudno żeby było inaczej.

Nie od dzisiaj na mecze reprezentacji chodzą janusze. Oni zawsze tam byli jako 95% wszystkich kibiców. Tylko kiedyś wam to nie przeszkadzało. A teraz nagle wielkie oburzenie .... polactwo na 100% po prostu od was bije. Narzekanie zawsze i wszędzie.

Ostatnia rzecz. Chcesz, aby atmosfera było zajebista na spotkaniach reprezentacji? Zrób se klub kibica reprezentacji, chodź na każdy mecz i bądź tym "dowodzącym", który będzie jechał z dopingiem przez 90 minut. Broni ci ktoś?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.06.2012, 18:02
Pytanie nie do końca związane z meritum ale trochę powiązane - Gdzie mogę oglądać mecze euro na Cyfrze+? Może ktoś już sprawdzał stacje obcojęzyczne. Sorry ale jak włączam tv i widzę tą nieskażoną inteligencją mordę Gmocha to mam ochotę rozwalić tv.
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.06.2012, 18:05
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Pytanie nie do końca związane z meritum ale trochę powiązane - Gdzie mogę oglądać mecze euro na Cyfrze+? Może ktoś już sprawdzał stacje obcojęzyczne. Sorry ale jak włączam tv i widzę tą nieskażoną inteligencją mordę Gmocha to mam ochotę rozwalić tv.

Na ARD teraz leci mecz
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2012, 18:16
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
@UP

Czy ja wiem czy była kicha na trybunach podczas naszego meczu .... w telewizorze nie słyszysz dokładnie tego co się dzieje "tam" na żywo. Czytałem, że skandynawskie media pisały, że dawno takiego emocjonującego meczu nie było na otwarcie turnieju. Jak kibice ryknęli to stadion o mało " nie pęk". To słowa ze skandynawskiej prasy. Po raz kolejny wychodzi na to, że my Polacy widzimy negatywy i na siłę szukamy jakiś minusów. Ja widząc w tv stadion Narodowy i ten we Wrocławiu po prostu byłem dumny, że takie coś mamy w Polsce. Kapitalne obiekty.
Obiekty kapitalne, ale kibice przypadkowi, kiedyś takich było duz mniej. Swoja teze opieram o opinie ludzi ktorzy byli na meczu. Zrywy owszem byly, ale generalnie tak jak w USA na meczu na soldier Field... czyli jeden wielki piknik, nawet stwierdził to Marcin Meller (ten od playboya), mówił ze nei ma porownania do tego co dzieje sie na lazienkowskiej (co jest oczywiste), myślałem że 50tys Janków cos tam jednak małego zrobi (nie chodzi mi o odspiewanie hymnu bo to nawet na wyspach owczych wychodzi dobrze)...

qqq_b napisał(a):Wyświetl post
@UP
Ostatnia rzecz. Chcesz, aby atmosfera było zajebista na spotkaniach reprezentacji? Zrób se klub kibica reprezentacji, chodź na każdy mecz i bądź tym "dowodzącym", który będzie jechał z dopingiem przez 90 minut. Broni ci ktoś?
jakbym chciał to jeżdziłbym... a że nie chce to nie jeżdze, jesli już pojawiłbym się na meczu to nie pompowałbym balonów tylko starał się z całych sił pomóc Orłom Franciszka Polactwo to właśnie było wczoraj na meczu... Polactwo januszy cieszacych sie z remisu, bo moglismy przegrac Ja tam bym się cieszył nawet jakbysmy wszystko dostali do zera, bo przeciez samo uczestnictwo w takim turnieju to już osiągnięcie <lol> co z tego ze gralismy z automatu, przeciez janusz siedzacy z balonem nie wie ze nie gralismy w eliminacjach <lol>

PS.
Własnie chodzi o to, że grajac ostatni mecz decydujacy o awans (chyba z Norwegia) to byla super atmosfera na Śląskim... kiedyś (pare lat temu) bylo zdecydowanie lepiej, jakbys nie wiedzial to duzo ludzi zbojkotowało szopke przez Late i jego cyrki, od tego momentu zaczelo sie sypac... jakbys nie wiedzial... i dzisaj zbieramy tego efekty
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.06.2012 o godz. 18:23.

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.06.2012, 19:25. Gratulacje dla Duńczyków
No i kapelusze z głów przed Duńczykami. Obawiałem się, że Holendrzy zjedzą ich na kolację, tymczasem Gang Olsena zagrał bardzo dobre spotkanie. Jak piłka szła do Robbena, to podwajali krycie. Jak była okazja - skutecznie ukąsili. Franz, ucz się od Mortena, jak się prowadzi drużynę!

Gdyby tak jeszcze Niemcy potknęli się w meczu z Portugalią, to wtedy starcie Holandia - Niemcy byłoby meczem o to, kto zostaje, a kto się pakuje Wiem, wiem, trudno żądać aż tylu sensacji jednego dnia.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 09.06.2012, 19:38
Mam nadzieję, że Portugalia pokaże pazur i wygra z Niemcami Przynajmniej w grupie śmierci byłoby ciekawiej
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.06.2012, 19:41
Ta muzyka na wejście drużyn na murawe.. wiedziałem że coś mi przypomina... otóż jest to melodia z jakiejś nuty Lechii Gdańsk...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.06.2012, 21:41
Ja juz nic nie mowie kto wygra a kto przegra bo tutaj moze wydarzyc sie wszystko. Holandia dobry mecz a jednak przegrała przez nieskutecznosc. Niemcy jak zwykle zgodnie z planem chociaz zakładałem, ze przejada sie po Portugalczykach jak walec a tutaj tylko 1-0.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 09.06.2012 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.06.2012, 21:58
Holandia wcale nie grała dobrze, klepała i klepała a jak przychodziło wykończyć akcję to w kosmos najczęściej strzelali. Za to Duńczycy - znakomicie! Tak się gra z lepszymi, solidna, twarda obrona, blisko siebie. Ale jak mieli piłkę to nie wybijali na pałę tylko rozegrali każdy wiedział co zrobić z piłką. Zaimponowali mi.

Szkoda Portugalii bo wcale gorsza nie była, pod koniec brakło im szczęścia, a Niemcy jak to Niemcy dużo szczęścia...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2012, 22:33
Niemcy grają strasznie konsekwentny futbol. Przyjęło się mówić, że to nie to co dawniej,,że teraz jest w ich grze polot. W porówaniu z tym co grali kiedyś to jakiś polot jest, ale tak ogólnie, to nie jestem do tego typu piłki przekonany. Dla mnie jest to konsekwentne realizowanie taktyki, zero improwizacji. Typowo turniejowe podejście. Dlatego zapewne będa na podium. Przy taki szczęsciu i konsekwencji na turnieju zachodzi się daleko. Tym bardziej, że przed nimi dramatycznie słaba Holandia.

Portugalia grała dobrze ale sama chyba nie była przekonana do tego co chce zrobić. Ronaldo niczym nie przypominał gościa z Realu, w ogóle nie przypominał najelpszego piłkarza na świecie. Kilka akcji polegających na zakręceniu Boatengiem to ciut skromnie jak na tego typu piłkarza. Z Olsenami łatwo im nie będzie, bo oni grają podobnie jak Niemcy, konsekwentnie i wyrachowanie. Ciężko powiedzieć jaki będzie los Portugalii w tych mistrzostwach,ale dla mnie pozostają zagadką. Piłkarze co pokolenie galaktyczni a wyniki nędzne. Może muszą się otrząsnąc jak Hiszpanie, którzy przecież też co impreza szybko ją kończyli, mimo gigantyczego potencjału a teraz, prosze? Gdzie tkwi problem nie mam pojęcia, ale piłkarze bardzo dobrzy a wynki żadne.

Holandia mnie zawiodła okrutnie. Nie wiem co się dzieje z Robbenem ale jak tak dalej pójdzie to skończy w Chinach. Co nie zrobi to zepsuje, dziś ten słupek. Z Niemcami za wiele szans im nie daje, przy takiej skuteczności.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.06.2012, 22:56
Portugalczycy zagrali zachowawczo, gdyby stracili gola na początku to pewnie było by to dla nich lepiej, bo dopiero po golu przycisnęli i trzeba szczerze powiedzieć , Niemiachy miały sporego farta - dlatego ja bym ich jeszcze nie koronował, czyli minimum półfinał bo grubo się pogubili w tych ostatnich 15 minutach ale wiadomo - prawdziwy turniej zaczyna się dopiero po grach grupowych.

Holandia kiepściutko - do straty gola jakoś to wyglądało ale później to widać było brak pomysłu - Robben - widać że psychicznie jest zniszczony tym sezonem
Jeszcze wracając do Czechy-Rosja...Czesi świetnie zaczęli ale w nagrodę dostali bramę, potem drugą.Niestety nie oglądałem ostatnich 30 minut ale wygląda na to że możemy mieć z nimi większy problem niż z Grekami
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Stary 09.06.2012, 23:23
Gra była dobra do końca pierwszej połowy. W drugiej wszystko siadło, w takim momencie wpuszcza się rezerwowego, który może zapierniczać i poderwać do walki (np. Grosicki). Dlaczego Smuda kisił tą pierwszą jedenastkę? Myślę, że jeśli cztery połowy, które nam zostały w grupie będziemy grać jak w pierwszej z Grecją to pokrzyżujemy plany niektórym.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2012, 00:34
Co do naszej grupy to jak dla mnie sytuacja jest jasna.
Z kacapami raczej po walce przegramy,ewentualnie wyciśniemy remis. Czesi w tym czasie powinni wygrać z Grekami.
Maja nad nami punkt/2 punkty przewagi.
O awansie decyduje ostatni mecz,wygramy z pepikami - awansujemy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.06.2012, 01:17
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co do naszej grupy to jak dla mnie sytuacja jest jasna.
Z kacapami raczej po walce przegramy,ewentualnie wyciśniemy remis. Czesi w tym czasie powinni wygrać z Grekami.
Maja nad nami punkt/2 punkty przewagi.
O awansie decyduje ostatni mecz,wygramy z pepikami - awansujemy.
To co napisałeś nie byłoby jeszcze najgorsze = w ostatniej kolejce zależelibyśmy od siebie. Wygrana z Czechami = gramy dalej. A to jeszcze będzie mecz kiedy jeszcze sędzia może pomóc nam jak w piątek.
Mam nadzieję, że Błaszczykowski, Lewy i kto tam jeszcze ma dużo do powiedzenia w reprze przemówią półgłowkowi do resztek rozumu. Ma patrzeć co się dzieje i reagować, a nie ulegać emocjom jak baba (i to głupia) w czasie okresu.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.06.2012, 08:40
Ja się dziwię, po tym, co widziałem, że ktoś ma jakiekolwiek nadzieje na pozytywny wynik z Ruskimi. Ja sądzę, że przejadą się po nas jak Armia Czerwona w 1945... Problem leży w wielu miejscach. Po pierwsze w przygotowaniu fizycznym kadry pzpn'u - chyba każdy widzi jak gracze są zajechani i nie mają siły ciągnąć gry w okolicach 60 minuty... Przy szybkich Ruskich to obrońcy się będą tylko oglądać za siebie... Obrona, no właśnie - to jest ten drugi problem. Szkoda gadać co wyrabia Boenisch z Perquisem - kolesie którzy w sumie rozegrali kilka meczy w rundzie wiosennej nie powinni się w tej kadrze znaleźć. Jeśli można powiedzieć, że któryś z farbowanych lisów coś wnosi, to jest to wg mnie Obraniak... Ojgen niby też w porządku, ale szału nie ma. No i problem nr 3, największy moim zdaniem to ten ślepy dyletant, co skacze koło ławki rezerwowych jak małpa za bananem... Wiem, że mamy w Polsce 20, jak nie więcej milionów trenerów a każdy z nich wie swoje, no ale przecież każdy widział, że już w 50-60 minucie trzeba było robić zmiany... No, prawie każdy, poza małpą schowaną w klatce swoich poronionych pomysłów...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.06.2012, 08:48
Z Ruskimi moze byc roznie. Remis wszyscy chyba biora w ciemno. Co do meczu Grekow z Czechami to ja wygranej Czechow nie obstawiam. Dobry bylby remis. Rosja ogrywa pozniej Grecje bo majac 4 punkty ( zakladajac remis z nami ) beda cisnac. Nawet jesli beda miec 6 to raczej tez nie odpuszcza. Czechow po prostu trzeba rozjechac i jesli nasze gwiazdki nie zepna posladow i nie wygraja to znak ze to co wszyscy mysla ( ze Smuda to ch... trener a zaciag farbowanych lisow to tragedia narodowa ) jest prawda i czas na nowe rozdanie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.06.2012, 09:10
Ja może trochę przewrotnie powiem, że klęska na Euro mogłaby się przysłużyć wystrzeleniu w kosmos Laty i jego błazna na stołku trenerskim... Naród wiele zdzierży, ale takiej klęski, w takiej grupie? Raczej nie...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.06.2012, 09:13
Narod mamy taki jaki mamy, widac to po tym co leci w tv, co ma najwieksza ogladalnosc ( pomijam mecze ) te same mordy na stolkach etc. To jest przykre i nie liczylbym na jakas sensowna reakcje.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.06.2012, 10:15
W meczu z Rosja ratuje nas tylko nagle nabycie umiejętności Duńczyków, gra dwoma defensywnymi pomocnikami, ostra defensywa i gra bardzo blisko siebie tak, żeby Rosjanie nie mogli się rozędzić. Wysoka obrona i kontry. Wtedy może zdarzyc się kolejna Bitwa warszawska i Cud nad Wisłą
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów