The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 10:59
Panowie ale po co ta cała napinka. Lepiej skupić się na tym co dzieję się teraz. Bo dzieje się dużo.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.06.2012, 11:03
sylver_ napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, zawsze można powiedzieć Wisełko nic się nie stało!... nie chodziło bezpośrednio o punkty. chodziło o Wasz SZACUNEK do kibiców, którzy chcieli mobilizować drużynę, dla których zwycięstwo było ważne. Pojechaliście po starych, tych, którzy nie zgadzają się taka politykę.

Tym razem pojechaliście po normalnych ludziach, którzy przyszli na piknik piłkarski.
Zachęciliście tym eventem ludzi do przychodzenia na nasz 35 tyś stadion?!

Nie podcina się własnych korzeni!

To tak OFTOP
ogólnie piszesz WY w stosunku do mnie. Ja wtedy dopingowałem Wisłę (jeśli mówisz o meczu z Lechem z wiosny 2011) na tyle ile się dało. O proteście dowiedziałem się na meczu, bo chyba ogłoszono go na niewiele przed meczem, a na mecz przyjechałem prosto z pracy.

Błędem był brak komunikacji z innymi kibicami, błędem był rozdźwięk który wtedy powstał. Wtedy uważałem, że ten protest nie był potrzebny, dziś uważam, że jednak był. To co się dzieje na stadionach względem kibiców wymaga naszych reakcji. Ale jak taki protest chce się przeprowadzić, to trzeba o nim poinformować dużo wcześnieji wytłumaczyć co i dlaczego - a wtedy tego zabrakło (ale chyba tez nie było na to czasu, bo decyzja o nie wpuszczeniu oprawy była na kilka godzin przed meczem).

Ale Ty tak wychwalasz tych "normalnych" kibiców, starszych kibiców - co z meczy na kilka minut przed końcem wychodzili, bo Wisła przecież już nie odrobiłaby strat... Każdy ma za uszami wiele, i nie ma stron bez winy.

Jedni i drudzy chcą być nad. Ale ja myślę, że problemem nie są Pikniki, ale ludzie, którzy na mecze nigdy nie chodzą, albo tylko sporadycznie a wypowiadają się jakby byli alfą i omegą.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.06.2012, 11:03
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
To co, były te okrzyki te nie.wg belgijskiej prasy nie było, wg rosyjskiej gazety wyborczej były.To wiec jak wkońcu?trybuna ludu jak widać wiecznie żywa.Troche to przerażające wszystko....
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...3,artykul.html
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2012, 11:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zastanowiłem sie.
Jot nie tylko mnie zwyzywał, ale zwracał się do innego użytkownika krkgiba per "smutne piz.dy"
Jesli inny moderator zdejmie mu bana, nie będe miał nic naprzeciwko
na każdego zawsze znajdzie się paragraf. Ile takich jest zwrotów na forum, jeśli za każdy taki zwrot byłby ban to nikt, kto tu się wypowiada nie mógłby pisać - bo miałby ban. Jot był cennym forumowiczem, nie chodzi mi o poglądy, ale że jednak się wypowiadał.

Ja myślę, ale to moje skromne zdanie i mam nadzieję że inni forumowicze to popierają, że jednak BANA powinien dać mu kto inny. Bo wiesz, że inny moderator nie ściągnie mu bana, bo podobno jest u Was taka zasada, że nie podważa się banów innych moderatorów.

To tak jak dać mandat i powiedzieć: załatwiaj sobie jego anulacje.

edit by FraMat:
W przypadku Jot to nie był jednorazowy wyskok.
Nie będe pisał do innych moderatorów ze skargą.
Sam proponuję, że jesli inny moderator uzna, że Jot zachował sie OK, niech mu zdejmie bana
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.06.2012 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.06.2012, 11:11
Nie wiedziałem, że udawanie goryla to walka o polskość i honor...
Chociaż, właściwie co po niektórzy nie muszą udawać.

człowiek to się uczy jednak całe życie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.06.2012, 11:13
Snow napisał(a):Wyświetl post
Kompleks to dla mnie ma ktoś kto podnieca się tym, że jakiejś światowej klasy kopacz wykonał kilka skłonów na treningu. To jest dopiero zaściankowość.

a tobie framat, gratuluje rozpowszechniania swoich idiotycznych tez na portalach ogólnopolskich

http://www.wykop.pl/link/1164705/ras...mment-10390137

Ktoś powinien cię utemperować anonimowy błaźnie.
Wiesz, co odczep się ode mnie.
W którym miejscu napisałem, że rozpowszechniam jakiekolwiek tezy o rasistowskim zachowaniu?
Jesli czegokolwiek się czepiam, to zachowania podczas treningu w ogólności. Zachowania, ktore było WIOCHĄ, bez wchodzenia w szczegóły
Powtórzę: ludzie przyszli sobie na trening, żeby zobaczyć w akcji jednych z najlepszych piłkarzy na świecie. Być może nie będą mieli biletów na żaden mecz Euro. Mieli okazję przyjśc za darmo NA TRENING a nie na JAKIEŚ AKCJE GRUPKI OSZOŁOMÓW.
Tymczasem mała grupka uznała za słuszne pokazac przed całym swiatem z jakiej wiochy się wywodzi, zajmując się sprawami, które z TRENINGIEM HOLENDRÓW nie miały nic wspólnego. Przy okazji pojawiły się zarzuty o rasizm. Nie byłem na treningu. Nie bawią mnie takie rzeczy, ale wkurza mnie gdy garstka oszołomów robi z kibiców Wisły wisokowych idiotów i rasistów.

ps. za błazna, też masz upomnienie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.06.2012 o godz. 11:15.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.06.2012, 11:18
willow napisał(a):Wyświetl post

Holender słyszał, jednak inne europejskie media nie słyszały nic.bardzo chciałbym przeczytać orginalny wywiad z tym piłkarzem.już wiele razy wkladano w usta piłkarzy przeróżne zdania.
Zresztą, nawet jakby to faktycznie miało miejsce.Ilu ludzi wydawało tego typu odgłosy?caly stadion?Cala trybuna?
Oburzony holender nieh się spyta swojego kolegi z drużyny Marcelo, czy spotkała go w Krakowie krzywda.
....a czasami mi się wydaje, że ludziom coraz trudniej przychodzi własne myślenie...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.06.2012 o godz. 11:22.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2012, 11:19

a kto pisze, że to walko o honor i polskość. A czy odgłosy były to nie jest pewne, wszyscy twierdzą co innego. Może biednemu Holendrowi się coś przyśniło, niewykluczone bo przecież po meczu o tym nie mówili. Dopiero następnego dnia się obudzili i stwierdzili, że nie było tak miło i kulturalnie, jak to mówili dzień wcześniej.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.06.2012, 11:23
Każdy słyszy to co chce i na co jest akurat zapotrzebowanie w zachodniej prasie. Aby się nie ośmieszyć BBC i inne media atakujące Polskę będą widzieć rasizm wszędzie gdzie tylko się da. Moralnośc i rzetelnosc dzisiejszych dziennikarzy jest mocno naciągana. Pamietam jak kilka lat temu konkurencyjna stacja nagrała dziennikarza ,który rozmawiał z protestującymi ludzmi pod ambasadą Rosyjską. Namowił ich aby weszli na teren ambasady bo będzie lepszy efekt i lepsze ujęcia. Dziennikarz wyleciał z pracy.Ksenofobia wobec Polaków jest bardzo mocna w Belgii i Holandii min. wystąpienia polityków nawołujących do niechęci wobec naszych rodaków czy to nie jest naganne ? Wyszukuje się jakieś incyndentalne zdarzenia ,których nigdzie i nikomu jeszcze nie udało sie uniknąć.

p.s. Rozumiem ,ze ci niezadowoleni kibice skandujący f**ck euro nie oglądną żadnego meczu.... bo inaczej byli by hipokrytami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.06.2012, 11:24
Ciekawe dlaczego inne treningi w innych miastach przebiegły spokojnie i prasa nie miała sie do czego doczepić.
Zawsze tylko ten biedny Kraków prześladowany.
Może warto się nad tym zastanowic, zamiast iść w zaparte i wybielać grupkę, ktora często robi nam wiochę?

Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.06.2012, 11:26
[QUOTE=domin_czyzyny;1255461]tekst prawie jak z Gówna Wybiórczego. Nikt mądry nie zachęca do latania za Holendrami, Włochami czy Niemcami. Przyjechali do nas i mają się czuć dobrze, co nie znaczy, że Polacy (Ci dla których Polska to coś więcej niż malowanie ryjów i kupowanie kondomów w barwach Biało - Czerwonych) mają im dawać dupy czy robić loda... Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.

Jak my jako naród nie będziemy się szanować, to nikt nas szanować nie będzie. Jeśli my nie będziemy bronić własnego zdania, to nikt nie będzie nas szanował i traktował poważnie. Musimy mieć ogromne kompleksy, które pogłębiają jeszcze media i wmawiają nam, że jesteśmy gorsi od Włochów, Niemców czy Hiszpanów.
I tylko lizidupstwo jest pochwalane.

nie obrażam się na określenie "prawdziwy Polak" - widzę, że w Twoim języku to określenie obraźliwe, szydercze, itp. Nigdy też nie udawałem małpy na widok czarnucha - tak uprzedzając Twoje oskarżenie.
I nie cała Europa jest negatywnie nastawiona do naszych kibiców, w wielu miejscach byliśmy traktowani dużo lepiej niż w tej "TOLERANCYJNEJ HOLANDII" (choćby Liege - tak blisko a jaka różnica w traktowaniu). A w Enschede zostaliśmy potraktowani gorzej od muzułmanów, czarnuchów, żółtych, itp. - co oczywiście nie znaczy, że teraz się zaczaję na Holendra i mu w.......ę. Ja mówiłem tylko o tym, że dla mnie ten kraj pod względem wizerunku jest skończony i wiele lat minie zanim zmienię zdanie. I nigdy nie ubrałbym sobie koszulki w tym kolorze (rodem z MPO) i z pogardą patrze na ludzi nieświadomych, którzy ją ubierają - podczas, gdy nasi rodacy są gnębieni przez obywateli i państwo holenderskie i traktowani w wielu przypadkach jak zwierzęta.
Osoba, która ubiera sobie koszulkę obcego Państwa i jara się nim, dla mnie nie jest świadoma swojej Polskości. Dla takiej osoby, Polska to tylko miejsce, w którym się urodziła i obecnie mieszka.
Taką świadomość narodową zresztą lansują obecne media i niestety szkoła. W Twojej głowie ta świadmość chyba też jest na takim poziomie.

ja nic takiego nie słyszałem, reportem PAP też tego nie słyszał. Może Fuck Euro zrozumieli zgodnie z linia polityczną dzisiejszego lewactwa, że jak jesteś przeciw EURO to jesteś rasista i cham!!
I nie mówiłem o udawaniu małp, mówiłem o szacunku dla samego siebie, swojego Klubu i Kraju. Chodziło mi głównie i jaranie się jakimiś kopaczami, ubieranie obcych barw i zlewanie swojej godności i szacunku do swojego kraju.

a dla mnie Wisłę i Polskę poniżaja osoby, które piszczą na widok kopacza, ubierają obce barwy - w szczególności holenderskie. I nie piernicz o wierności, bo co ma piernik do wiatraka.
Nie jeden taki jak Ty chodzi oglądać mecze na stadionie Cracovii, bo przecież Legia, Lech tam też przyjeżdża - a to renomowane kluby są ...

Widze ze wszystko o mnie wiesz. mowisz o piernku do wiatraka, tylko ze to wy przyszliscie manifestowac swoja nienawisc do wszystkiego w formie ktora byla jaka byla. Ciezko bylo mi zrozumiec jaki cel mial ten protest gdyz poszedl w zla strone. Wygladalo to tak jakby dwoch wiedziala co robi a reszta klakierow przyszla "bo bedzie fajnie" ktos cos zaspiewal ktos cos powtorzyl i wyszla wielka "kupa" nie protest.

Poruszasz sie po forum w bardzo patriotycznym tonie i dobrze z tym ze nie oceniaj innych lub krytykuj na podstawie opini z ktorymi ci nie po drodze.
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Stary 08.06.2012, 11:29
Ciekawe dlaczego inne treningi w innych miastach przebiegły spokojnie i prasa nie miała sie do czego doczepić.
Może warto się nad tym zastanowic, zamiast iść w zaparte i wybielać grupkę, ktora często robi nam wiochę?
jak to nie wiesz? przeciez to byla prowokacja...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.06.2012, 11:30
....a czasami mi się wydaje, że ludziom coraz trudniej przychodzi własne myślenie...
Czytajac Twoje posty nabieram pewnosci, ze ludzie nie mysla. Nasi dobrzy i maja racja i niewinni , inni winni
Mojsza racja
http://www.youtube.com/watch?v=ff-XVdiepTo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.06.2012, 11:31
Holender słyszał, jednak inne europejskie media nie słyszały nic.bardzo chciałbym przeczytać orginalny wywiad z tym piłkarzem.już wiele razy wkladano w usta piłkarzy przeróżne zdania.
Zresztą, nawet jakby to faktycznie miało miejsce.Ilu ludzi wydawało tego typu odgłosy?caly stadion?Cala trybuna?
Oburzony holender nieh się spyta swojego kolegi z drużyny Marcelo, czy spotkała go w Krakowie krzywda.
dokładnie, coraz trudniej przychodzi własne myślenie, a coraz łatwiej poddawanie się jakiejś ogólnej schizie. Gdzieś ktoś przy piwie rzucił, że euro to nagonki na kibiców, brutalność policji i utrata tożsamości narodowej i grupka przygłupich nastolatków zapragnęła zaistnieć i zaprotestować.

I co? Czują się bohaterami? Uratowali Polskę przed rozbiorami niechybnymi, wzniecili iskrę rewolucji, która niczym kula śnieżna spowoduję lawinę i wyzwoli Polskę spod jarzma Unii Europejskiej, tak?

A gówno. Zrobili z siebie debili i na szczęście tylko z siebie. Bezmózgowcy, manipulowani, tylko jestem ciekaw, przez kogo, bo sami nie zdolni do przyjęcia jakiejkolwiek wizji. Starszy powie, że trzeba udawać małpę, to trzeba udawać.

Na wymioty się zbiera, ale przyzwyczaiłem się już. Poziom wiślackiego kibica schodzi - nomen omen - na psy.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2012, 11:32
widzisz, Ty też obrażasz osoby od wieśniaków, oszołomów a nie masz pewności czy były ODGŁOSY MAŁP.
A co do pozostałego zachowania - bo też je potępiasz - może po prostu na innych stadionach byli sami tzw. "normalni kibice", którzy na meczu nigdy nie byli - nie dostali gazem, pałką w twarz, nigdy nie byli traktowani jak bydło przez policjantów, ochroniarzy, rząd.

Może tamci ludzie nigdy nie mieli do czynienia z sytuacjami, które polski ruch kibicowski spotyka na każdym kroku.
I dla nich szczytem zainteresowania piłką (i jedynym przypadkiem zainteresowania futbolem) był właśnie trening.
Nigdy wcześniej, ani nigdy później nie będzie to ich dotyczyć. Ot takie przemyślenie.

I nie jest tak, że to zawsze winna jest ta "hołota", jak Ty ją nazywasz.

LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
Poruszasz sie po forum w bardzo patriotycznym tonie i dobrze z tym ze nie oceniaj innych lub krytykuj na podstawie opini z ktorymi ci nie po drodze.
Ja nie widzę w tym nic złego, że piszę po części w tonie patriotycznym - ale tylko tam, gdzie to trzeba poruszyć. A co do krytyki, to chyba normalne, że krytykuję to co mi nie pasuje. Nie będę na gówno mówił papu, albo nie będę udawał, że deszcz pada gdy ktoś na mnie pluje. Ale to tylko moje zdanie, nie zmuszam nikogo do kochania Polski, Wisły, znania historii i tradycji. Mamy wolność i jeśli ktoś ma w dupie Polskę, to ma do tego prawo - ale ja mam wtedy prawo do krytyki takiego zachowania - to tylko przykład, nikogo o to nie oskarżam.

P.S. Jak cytujesz czyjeś posty to rób to prawidłowo, bo nie można się w tym połapać.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.06.2012 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 08.06.2012, 11:32
No właśnie, zawsze można powiedzieć Wisełko nic się nie stało!... nie chodziło bezpośrednio o punkty. chodziło o Wasz SZACUNEK do kibiców, którzy chcieli mobilizować drużynę, dla których zwycięstwo było ważne. Pojechaliście po starych, tych, którzy nie zgadzają się taka politykę.

Tym razem pojechaliście po normalnych ludziach, którzy przyszli na piknik piłkarski.
Zachęciliście tym eventem ludzi do przychodzenia na nasz 35 tyś stadion?!

Nie podcina się własnych korzeni!

To tak OFTOP
Pokazali jak przychodzą w Sosnowcu i w tym sezonie, a za sympatyków piłki nożnej którzy żeby zrobić zdjęcie roobena czy innego kopacza ubraliby nawet koszulkę sąsiadki to ja dziękuję

Za wiele lat jestem na Wiśle, żeby nadal myśleć że charakter dopingu ma wpływ na frekwencje, liczą się tylko sukcesy koledzy, sukcesy i ceny biletów.

@FraMat
Po twoich postach sądzę, że nie miałeś nic z latami 80/90 wspólnego, w mojej pamięci to sie troche różniło, przypomnij sobie np tramwaj po meczu hokeja
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.06.2012, 11:41
dokładnie, coraz trudniej przychodzi własne myślenie, a coraz łatwiej poddawanie się jakiejś ogólnej schizie. Gdzieś ktoś przy piwie rzucił, że euro to nagonki na kibiców, brutalność policji i utrata tożsamości narodowej i grupka przygłupich nastolatków zapragnęła zaistnieć i zaprotestować.

I co? Czują się bohaterami? Uratowali Polskę przed rozbiorami niechybnymi, wzniecili iskrę rewolucji, która niczym kula śnieżna spowoduję lawinę i wyzwoli Polskę spod jarzma Unii Europejskiej, tak?

A gówno. Zrobili z siebie debili i na szczęście tylko z siebie. Bezmózgowcy, manipulowani, tylko jestem ciekaw, przez kogo, bo sami nie zdolni do przyjęcia jakiejkolwiek wizji. Starszy powie, że trzeba udawać małpę, to trzeba udawać.

Na wymioty się zbiera, ale przyzwyczaiłem się już. Poziom wiślackiego kibica schodzi - nomen omen - na psy.
Widzisz, część z nas naprawdę wolała by chleba nie igrzysk.Mimo, że kocham Wisłe,szydze z tego euro, z tego Januszowego podniecania się euro, wystawianiu na pokaz flag z logami sponsorów- tymczasem w św niepodległości flag jakby mniej, w szkołach mniej historii a w mediach promowane są idee dążace do tego, by coraz bardziej zatracać św narodową ale integrować się z Unią.Nie nie jestem nacjonalistą, jednak pewne rzeczy można zobaczyć, tylko trzeba stanąć na chwile i obiektywnie się przyglądnąć.Media chcą, byśmy tutaj wspólnie zrobili 5 stadion europejskim gościom. byśmy przywitali ich boso, ale w ostrogach, pokazali jacy jesteśmy gościnni, by zagraniczne media spuszczały się na temat postępu jaki podobno zagościł w naszym państwie, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna- czy się tobie to podoba czy nie.
Dlatego wielu ludzi się buntuje i ma w głebokim poważaniu tą propagandę sukcesu i ten cyrk na kólkach który się serwuje w mediach.Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.

Odpowiedz cytując
Killler
Junior Member

Stary 08.06.2012, 11:47
również się przyłączam.

powiedz tylko, że to sarkazm, bo jeszcze to odczytają za pochwałę i nabiorą rozpędu do podobnych działań.
Oczywiście, że nie było rasistowskich haseł, słyszałem na własne uszy.

Ale co do chuya mają do treningu Holendrów pasy, po których pociskano?, bo tego nie kumam
Jeśli sarkazm nie został zrozumiany to tylko jeszcze bardzie potwierdza wniosek że dyskusja z nimi nie ma sensu.
Czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cie.
W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe !!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.06.2012, 12:01
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
.........
Oczywiście mam szacunek do "hardcorowych kibiców" .. Sposoby kibicowania są różne - granicą jest nieszkodzenie klubowi.
W sytuacji gdy cała Europa (słusznie czy nie słusznie) jest wyczulona na rasizm na polskich stadionach, trzeba dać sobie na wstrzymanie ......

Oczywiście uważam że małpie pohukiwania to szczyt prymitywizmu i gdyby tylko ci odważni kibice dawali świadectwo tylko sobie było by mi ich co najwyżej żal.
No ale przez kilku ..... opinia o wszystkich kibicach Wisły będzie jaka będzie.
Co z tego że 24,900 osób nie ma nic wspólnego z rasizmem ?. Nic. Takie są media.

Wkurza mnie takie stanowisko że "prawdziwy" kibic to dostawał pałą a w związku z tym ci "grzeczni" niech się nie odzywają bo nie wiedza co to prawdziwe kibicowanie .....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.06.2012, 12:06
Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.
Ok. tacy też potrzebni. Tylko po co psuć innym radość z imprezy, której nie było przez lata i której jak sądze po występach twoich idoli przez następne lata nie będzie ...?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2012, 12:11
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wkurza mnie takie stanowisko że "prawdziwy" kibic to dostawał pałą a w związku z tym ci "grzeczni" niech się nie odzywają bo nie wiedza co to prawdziwe kibicowanie .....
żle interpretujesz - nie mówiłem o Piknikach, bo Ci też pewnie nie raz mieli do czynienia ze "sprawiedliwością" służb i milicji.

Mi chodziło o ludzi, których Gówno Wybiórcze, TVN i inne media, chcą zrobić wzorem prawdziwego kibica, a którzy nigdy nie byli na meczu i nigdy już nie przyjdą, bo przecież nie jest tai piknikowo jak na Małyszu, a Kibole robią oprawy i piszą o:
- Dniu Niepodległości,
- Święcie 3 Maja,
- przypominają o Katyniu,
- przypominają Rotmistrza Pileckiego i innych zapomnianych bohaterów.

A o tym normalny obywatel, tzw. wzorowy kibic ma nie pamiętać. On ma wiedzieć, że piłka to duży biznes, ma wydawać kasę na sponsorów i cicho siedzieć, co najwyżej może popiszczeć jak nastolatka na widok Justina Bibera.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.06.2012, 12:26
Widzisz, część z nas naprawdę wolała by chleba nie igrzysk.Mimo, że kocham Wisłe,szydze z tego euro, z tego Januszowego podniecania się euro, wystawianiu na pokaz flag z logami sponsorów- tymczasem w św niepodległości flag jakby mniej, w szkołach mniej historii a w mediach promowane są idee dążace do tego, by coraz bardziej zatracać św narodową ale integrować się z Unią.Nie nie jestem nacjonalistą, jednak pewne rzeczy można zobaczyć, tylko trzeba stanąć na chwile i obiektywnie się przyglądnąć.Media chcą, byśmy tutaj wspólnie zrobili 5 stadion europejskim gościom. byśmy przywitali ich boso, ale w ostrogach, pokazali jacy jesteśmy gościnni, by zagraniczne media spuszczały się na temat postępu jaki podobno zagościł w naszym państwie, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna- czy się tobie to podoba czy nie.
Dlatego wielu ludzi się buntuje i ma w głebokim poważaniu tą propagandę sukcesu i ten cyrk na kólkach który się serwuje w mediach.Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.
Problemem jest utożsamianie turnieju z polityką rządu. Wedle zasady: chcę dokopać Tuskowi i jego ekipie, to najlepiej dokopię Euro.
Ja to rozumiem inaczej - potrafię oddzielić politykę od wydarzenia sportowego. Nigdy nie byłem zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej, ale "wyżywanie" się na turnieju jest dla mnie głupie. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który postrzega tego typu wydarzenia jako zagrożenie suwerenności państwa czy naszej tożsamości narodowej. Czy to nie przypadkiem początek jakiejś schizofrenii?

To może idźmy dalej - protestujmy przeciwko innym turniejom, Lidze Światowej, Pucharze Świata na żużlu, a co? Jak z fantazją, to z fantazją...

Mądry obserwator wie i widzi, jaka jest faktyczna sytuacja w naszym kraju, ale nie transferuje tego na Euo, bo to głupota. Przyjdzie czas rozliczeń. Ale robienie wiochy sobie samym, psucie wizerunku poprzez tego typu wydarzenia - na to mojej zgody nie ma i nie będzie.

Jestem ciekaw, kto stoi za tymi młodymi ludźmi, którzy jeszcze nie tak dawno atakowali Majchrowskiego, obarczając go winą za brak Euro w Krakowie, a teraz ganiają z transparentami "Fuck Euro". Błędy młodości? Terefere. Manipulacja i wykorzystywanie młodych osób, które są zbyt mało świadome, żeby decydować samemu. Albo zwykła chuliganeria.

Jedno i drugie to głupota.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Stary 08.06.2012, 12:30
do Domin Czyzyny:nie jestem maestro na Forum wiec musze przyznac ze poruszam sie dosc niemrawo. Musze potrenowac, czytaj moj post ze zrozumieniem to zrozumiesz ze ja twoj ton szanuje, nie rozumiem tylko twojej krytki ludzi na forum ktorzy maja inne zdanie do twojego i teraz zrozum ze chodzi mi o twoja krytkke ludzi a nie ich opinii czy zdania na tym forum. Kazdy kto wyraza sie inne zdanie na tym forum stal sie twoim rozmowca. Zobacz droge jaka idzie nasza rozmowa. Ja krytykuje akcje ktora moim zdaniem byla nie udana ty krytykujesz mnie zaslaniajac sie moim zdaniem chybionymi w tym wypadku argumentami. Pewnie w wiekszosci wypadkow macie racje i jak zauwazyles nigdy na temat waszych czynow sie nie wypowiadam, tym razem cos nie wyszlo i sprowadziliscie protest do rynsztoka dajac pretekst wszystkim by nas krytykowac.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.06.2012, 12:41
Problemem jest utożsamianie turnieju z polityką rządu. Wedle zasady: chcę dokopać Tuskowi i jego ekipie, to najlepiej dokopię Euro.
Ja to rozumiem inaczej - potrafię oddzielić politykę od wydarzenia sportowego. Nigdy nie byłem zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej, ale "wyżywanie" się na turnieju jest dla mnie głupie. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który postrzega tego typu wydarzenia jako zagrożenie suwerenności państwa czy naszej tożsamości narodowej. Czy to nie przypadkiem początek jakiejś schizofrenii?

To może idźmy dalej - protestujmy przeciwko innym turniejom, Lidze Światowej, Pucharze Świata na żużlu, a co? Jak z fantazją, to z fantazją...

Mądry obserwator wie i widzi, jaka jest faktyczna sytuacja w naszym kraju, ale nie transferuje tego na Euo, bo to głupota. Przyjdzie czas rozliczeń. Ale robienie wiochy sobie samym, psucie wizerunku poprzez tego typu wydarzenia - na to mojej zgody nie ma i nie będzie.

Jestem ciekaw, kto stoi za tymi młodymi ludźmi, którzy jeszcze nie tak dawno atakowali Majchrowskiego, obarczając go winą za brak Euro w Krakowie, a teraz ganiają z transparentami "Fuck Euro". Błędy młodości? Terefere. Manipulacja i wykorzystywanie młodych osób, które są zbyt mało świadome, żeby decydować samemu. Albo zwykła chuliganeria.

Jedno i drugie to głupota.
Po prostu.W normalnych okolicznościach trybuna ludu podaje informacje tylko te, które sobie wybierze i są po jej myśli.Ile przeczytałeś informacji o tym jak kibice pomagają powstancom, domom dziecka, biedniejszym rodziom, czy dzieciom z okolicznych miejscowości?Finansują sprzęt rehabilitacyjny czy artykuły życia codziennego?Nie slyszałeś.Słyszałeś za to o krwiożerczych chuliganach, którzy przewracają w dniu niepodległości auto tvnu, kopią już od paru lat kamerzyste, czy rzucają z trybuny nożem- te widoki są co jakiś czas przypominane.Więc niektórym to zwyczajnie nie pasuje i idą pod prąd.Dlaczego rząd tak bardzo obawiał się strajków budowlanców od autostrad czy natodowego, że po cichu z nimi rozmawia?Bo najgorszą rzeczą jaka by mogla cudaka spotkać to protesty pod narodowym.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.06.2012 o godz. 12:53.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2012, 12:44
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
do Domin Czyzyny:nie jestem maestro na Forum wiec musze przyznac ze poruszam sie dosc niemrawo. Musze potrenowac, czytaj moj post ze zrozumieniem to zrozumiesz ze ja twoj ton szanuje, nie rozumiem tylko twojej krytki ludzi na forum ktorzy maja inne zdanie do twojego i teraz zrozum ze chodzi mi o twoja krytkke ludzi a nie ich opinii czy zdania na tym forum. Kazdy kto wyraza sie inne zdanie na tym forum stal sie twoim rozmowca. Zobacz droge jaka idzie nasza rozmowa. Ja krytykuje akcje ktora moim zdaniem byla nie udana ty krytykujesz mnie zaslaniajac sie moim zdaniem chybionymi w tym wypadku argumentami. Pewnie w wiekszosci wypadkow macie racje i jak zauwazyles nigdy na temat waszych czynow sie nie wypowiadam, tym razem cos nie wyszlo i sprowadziliscie protest do rynsztoka dajac pretekst wszystkim by nas krytykowac.
ja krytykuje postawy, opinię i zdania, z którymi się nie zgadzam. Ale nie obrażam, każdy ma prawo do swojego zdania. Ja do swojego, a Ty do swojego.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 08.06.2012, 12:52
Szydzisz z kogoś, że niby nie potrafi samodzielnie myśleć, a tymi zdaniami dałeś właśnie obraz tego jak z tym "własnym myśleniem" jest u Ciebie.

Trzeba być Stevie Wonderem albo wyjątkową cynicznym człowiekiem, który dla poparcia swoich osądów nie chce znaleźć punktu wspólnego między Euro a tym co dzieje się w ostatnich latach. Rząd przy porozumieniu z wielkimi koncernami medialnymi wytoczył wojnę kibicom, tworząc na jej użytek nowe sformułowania słownikowe, oczywiście nacechowane pejoratywnym znaczeniem - np. KIBOL.

Otóż okazuje się, że nagle wszystkie działania przestępcze w kraju mają związek ze środowiskiem kibiców. Wjazd na burdele w Białymstoku i okazało się, że ich właściciele chodzą na Jagiellonię. Wjazd na jedno, drugie trzecie mieszkanie jakiegoś bandziora, ale to kibic się okazuje, bo znaleziono w szafie szalik z wzorem sprzed dwudziestu lat. O sytuacji w Kielcach nawet nie wspominam, bo tam w imię euro po prostu zaczęto je*ać nawet nie kibiców/kiboli, ale zwykłych i przeciętnych obywateli, którzy stają się kryminalistami, bo za wcześnie wyszli ze stadionu albo usiedli nie na tym krześle co wskazuje numer na bilecie. Setki bezpodstawnych zakazów stadionowych, zamykanie stadionów na mecze ligowe.

Oczywiście całkiem przypadkowym jest też ciągłe nagłaśnianie co tydzień afery w Bydgoszczy, a później tego co działo się na Marszu Niepodległości.

I z tym wszystkim co powyżej opisałem oraz masą innych zdarzeń Euro oczywiście nie ma kompletnie nic wspólnego. Nic, a nic.
Ostatnio edytowane przez hunter : 08.06.2012 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.06.2012, 13:25
Jeśli inny moderator zdejmie mu bana, nie będę miał nic naprzeciwko
Framat walcz z chamstwem i nie cofaj się.
Inni moderatorzy powinni cię poprzeć .....
Szacunek.
Odpowiedz cytując
Padre
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 08.06.2012, 13:38
Cytat:
Framat walcz z chamstwem i nie cofaj się.
Inni moderatorzy powinni cię poprzeć .....
Szacunek.
Haha, szacunek za to ze sam obraza czesc uzytkownikow, a jak ktos po nim i jemu podobnych pojedzie to zbrodnia?
Moralnosc Kalego po prostu.
Zeby bylo uczciwie i zeby mozna bylo mowic o jakimkolwiek szacunku, to szanowny moderator powinien sobie tez zafundowac bana. W koncu jesli tak sie burzycie o 'demokracje' i 'rowne prawa dla wszystkich' na stadionie, to moze zacznijcie od rownosci na forum.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.06.2012, 13:46
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ale ogólnie piszesz o nas. Wiadomo do kogo pijesz, Ty jako moderator. Hołoty od stadionów nie odsuniecie ! Poprzez pisanie w internecie wam się to nie uda CIACH BAJERA !
Cóż za samoświadomość
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
.....
A co do pozostałego zachowania - bo też je potępiasz - może po prostu na innych stadionach byli sami tzw. "normalni kibice", którzy na meczu nigdy nie byli - nie dostali gazem, pałką w twarz, nigdy nie byli traktowani jak bydło przez policjantów, ochroniarzy, rząd ..........
No tak, teraz wiem kto jest kibic, a kto piknik. Rozumiem, że "dostać gazem, pałą w twarz" to taki kibolski "chrzest"
Piszesz, jakby policja biła niewiniątka dla zabawy - rozrywka taka i polityczna nagonka na "prawdziwych Polaków" ceniących tradycję itp.
Nic nie piszesz o "kibicach", którzy np m.in. w trakcie meczu (jeszcze na starym stadionie) postanowili przejść z C na E do sektora gości w taki sposób, że tak długo kilku debili rzucało się (własnym organizmem) na siatkę, aż ją zerwało.
Potem był "chrzest" pałą i gazem i wrócili dumni na C. Już "prawdziwi kibice", kumaci itp
Normalni kibice to ludzie, którzy kibicują KLUBOWI SPORTOWEMU trzymając od sportu z daleka politykę, rasizmy itp.
Inni to hołota, która wykorzysta każdy pretekst, żeby być "niepokorni i hardkorowi".
Jak Dolha przyjechał do nas z Lechem to udało się bez bluzgów, tylko gwizdami, gościowi pokazać nasz stosunek do niego, przez resztę czasu dopingując Wisełkę.
Pomyliły się niektórym rejony - stadion to miejsce sportowe, nie polityczne.
Wiele osób na forum wkleja sobie hasła krytykujące GW, Komorowskiego, Tuska - czemu nie piszecie kogo popieracie. Czemu tylko "anty doping" (czasem chamski). Czym to się różni od śpiewania na Cracovii, na każdym meczu "Wisła to stara ...", obojętnie z kim grają.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 08.06.2012 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.06.2012, 13:52
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
C
Normalni kibice to ludzie, którzy kibicują KLUBOWI SPORTOWEMU trzymając od sportu z daleka politykę, rasizmy itp.
Inni to hołota, która wykorzysta każdy pretekst, żeby być "niepokorni i hardkorowi".
Ty jesteś totalnym ignorantem czy tylko udajesz?
Każdy klub ma swoją historię. Często prawdziwych kibiców jakieś wyższe wartości trzymają przy klubie niż tylko przejściowe koniunkturalne sukcesy.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów