The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2012, 14:55
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
A co potrzebujesz zrobic mam kumpla co robi sam u siebie w garazu tanio i zajebiscie :]
lakieruje tez w tym garazu czy tylko blacharke robi ?
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2012, 18:03
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Unikaj silnika 1.1 jest po prostu za słaby. Optymalny wybór moim zdaniem to 1.6 (109KM) - pali niedużo, w mieście 8.5-9.5l. a przyśpiesza do setki w nieco poniżej 11s.i rozpędza się prawie do 200km/h. Jeśli chodzi o sportowe wrażenia ciekawą opcją może być też wersja S16 z dwulitrowym silnikiem, zapewnia osiągi zakrawające o sportowe, a do tego auta te są świetnie wyposażone - dobre audio, automatyczna klima, pełna elektryka i półskóry, przy czym cena zakupu jest wciąż przystępna. Jeśli chodzi o awaryjność, to psują się głównie osprzęt silnika i zawieszenie - cewki zapłonowe, wentylatory chłodnic, silniczki krokowe, amortyzatory, łączniki stabilizatora. Problemy bywają także z układem wydechowym, padają sondy lambda i korodują tłumiki. Do tego zdarzają się problemy z elektroniką. Co do zamienników, to nie ma z nimi większych problemów, są łatwo dostępne i stosunkowo tanie.
samochód ma być dla mojej kobiety,więc najmocniejsze silniki nie są konieczne pojemność 1.1 też bezsonsowna taka skrajność znowu,ale już te co mają 75KM raczej wystarczające tymbardziej,że jazda głównie po Krakowie do przemieszczenia sie z jednego punktu w drugi.Przec co mysle,że spalanie powinno być mniejsze.A jakas ciekawa wersja wyposażenia?Chodzi mi o takie raczej podstawowe opcje jak klimatyzacja manualna,poduszki.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.05.2012, 18:13
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
lakieruje tez w tym garazu czy tylko blacharke robi ?
Głownie to blacharke ale lakieruje tez błotniki zderzaki itp
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.05.2012, 00:52
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
samochód ma być dla mojej kobiety,więc najmocniejsze silniki nie są konieczne pojemność 1.1 też bezsonsowna taka skrajność znowu,ale już te co mają 75KM raczej wystarczające tymbardziej,że jazda głównie po Krakowie do przemieszczenia sie z jednego punktu w drugi.Przec co mysle,że spalanie powinno być mniejsze.A jakas ciekawa wersja wyposażenia?Chodzi mi o takie raczej podstawowe opcje jak klimatyzacja manualna,poduszki.
W takim wypadku można polecić wersję 1.6 88KM z prostym silnikiem 8V. Podaż na rynku jest nieco mniejsza niż w przypadku 1.4. Ceny sensownych egzemplarzy to pewnie gdzieś 6-8tys. zł. Występowała także ciekawa wersja Roland Garros z automatyczną klimą, dwukolorowym wnętrzem i często z panoramicznym dachem, ale obawiam się, że ceny takich egzemplarzy mogą sięgnąć, a nawet przekroczyć kwotę 10tys. zł. Samochodów z klimatyzacją czy to manualną czy automatyczną oraz z poduszkami kierowcy i pasażera, wspomaganiem i z ABS nie brakuje. Właściwie te 3 ostatnie nie występują tylko w słabszych wersjach silnikowych. Odradzałbym zakup auta z automatyczną skrzynią biegów.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 28.05.2012 o godz. 00:55.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.05.2012, 21:36
Co byście powiedzieli na samochód z silnikiem na sprężone powietrze? Tankować nie trzeba, nabije się kompresorem zbiornik i jazda za darmo

Więcej : http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=26902
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.05.2012, 22:18
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Co byście powiedzieli na samochód z silnikiem na sprężone powietrze? Tankować nie trzeba, nabije się kompresorem zbiornik i jazda za darmo

Więcej : http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=26902
Jak dla mnie świetna sprawa do miasta,z pracy do domu,kina itp itd. Szkoda trochu tylko tej prędkości maksymalnej,przydałoby sie chociaż 100

Jednak patrząc na rynek to zaraz to wszystko upadnie,zbyt wiele osób i korporacji czerpie korzyści z ropy i używania tradycyjnych silników spalinowych.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 02.06.2012, 14:59
Jeżeli ktoś z was albo waszych znajomych użytkuje/użytkował Hyundaia Getza to prosiłbym o opinie na temat tego samochodu.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2012, 15:35
Cześć wam. Posiada ktoś z was Volvo S60? Chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji o tym aucie. Fajnie byłoby gdyby auto posiadało silnik 2.4 D5, najpopularniejszy z dieslów w tym modelu. Wiem, że spalanie wynosi przeciętnie 6-7 litrów czasami 8 zależy od jazdy
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 04.06.2012, 12:35
Dzięki Arturo za informacje.
A posiadał/posiada ktoś Seata Ibizę II generacji po face liftingu bądź Ibizę III generacji? Prosiłbym o jakies opinie o tych samochodach

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.06.2012, 15:51
StalSanok: Jeśli chodzi o S60 z D5, to absolutnie świetne auto. Jeździłem takim przeszło rok i auto wręcz pieściło. Fantastyczne fotele, najlepsze z jakimi miałem do czynienia oprócz M-pakietowych z BMW. Silnik D5 w mieście palił do 9 litrów, ale trzeba pamiętać, że to prawie 2,5 litra i 5 cylindrów. Świetne prowadzenie, a przy tym wygoda, sporo przestrzeni, ale tylko z przodu. Niestety pojawiło się też troszkę dość kosztownych usterek, wydmuchało dziurę w wężu ssącym turbiny, poszła pompa wspomagania i wysprzęglik. Niestety naprawy dość kosztowne, jak wspomniałem, szczególnie ta ostatnia gdyż wymagała spuszczenia skrzyni biegów. Auto miało wtedy nieco ponad 200tys. km. Wydaje mi się, że mogły to być jednak efekty zaniedbań poprzedniego właściciela. Koszty eksploatacji podnosi też uboga oferta zamienników dla tego auta, no i nie każdy mechanik chce podjąć się naprawy. Jak to w dieslu spodziewałbym się także problemów z EGR i dwumasą.

WiślakNH: Polo, ładniejsze Polo
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2012, 16:20
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś z was albo waszych znajomych użytkuje/użytkował Hyundaia Getza to prosiłbym o opinie na temat tego samochodu.
Znajomy ma. Silnik 1.4. benzynowy.

1. Kupujesz, płacisz podatek, zapominasz. 120 tysięcy bez większych awarii (1 naprawa kostka od stacyjki) w trudnych warunkach (krótkie dojazdy do pracy, wakacje). Co 15 tys przegląd 500-600 zł w ASO, duży co 90 tys. - 1100 zł.
2. W miarę wytrzymały i uniwersalny. Zarówno w -30 stopniach (zapala od kopa) jak i + 40 (jeden z najpopularniejszych samochodów w Grecji).
3. Dobrze trzyma się drogi, nie mułowaty, aczkolwiek porsche to nie jest.
4. Spalanie raczej nie rewelacja 8 w mieście 5 do 7 poza. 100 koni trzeba czymś jednak nakarmić.
5. Cichy, zwłaszcza przy jeżdzie po mieście, jak wyłączy się dmuchawe nie słychać silnika, powyżej 120 jednak zaczyna być głośny.

Ogólnie samochód do jazdy, nie do szpanu.

Jak coś więcej to konkretne pytanie, zapytam znajomego (ale tylko co do tej wersji silnika).
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 04.06.2012, 17:34
Wygląd to sprawa gustu Polo III generacji jest brzydki,tak samo Ibiza II przed liftingiem
Dlatego moje pytanie odnosi się do Ibizy II generacji po liftingu i III,przypuszczam że lepiej troche dołożyć i kupić już III ale czy jest ona warta uwagi czy może jakiś inny samochód jest lepszą alternatywą?
Chyba,że Polo IV wypada lepiej od Ibizy III.
Dodam,że samochód ciągle dla Drugiej Połówki,więc mocne silniki odpadaja
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 04.06.2012 o godz. 17:36.

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 05.06.2012, 10:46
Podtrzymuję swoje zdanie, że Ibiza, to ładniejsze Polo. Bez względu na generację, to Ibiza produkowana w tych samych latach, co dane Polo była jego ładniejszą odpowiedniczką podczas, gdy technicznie, to te same samochody. Moim zdaniem taka Cupra... Zagalopowałem się, auto dla kobiety Moim zdaniem taka Ibiza II FL, to wystarczające auto. Nie ma sensu się napinać na III gdyż prochu tam nie odkryto. W II FL pozbyto się większości usterek trapiących to auto takich jak: korodujące tłumiki, awaryjne immobilisery, pękające klamki czy zacinające się zamki. Co do silników, to najbardziej godne polecenia są 1,6 (75,101KM), 1,8T (156KM) i 1,9TDI (90KM)
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 05.06.2012, 12:51
Dopiero teraz zrozumiałem o co Ci chodziło z tego co do tej pory zdążyłem sie zorientować części zamienników Ibizy są raczej w kategorii "tańsze" a samochód do typowo awatyjnych nie należy.Jak jesteś na tyle zorientowany żeby napisać czy w Ibizie III części są zupełnie nowe niż w II FL to prosiłbym jeszcze o jakies informacje co jeszcze zostało poprawione,oczywiście domyslam sie,że całkowicie karoseria raczej jest bezpieczniejsza.Może są jeszcze jakieś inne godne polecenia samochody w takiej kategorii?

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 05.06.2012, 14:46
Ibiza III, zupełnie innym pojazdem nie jest. Chociaż powstała już na innej płycie, PQ24 wspólnej z Polo oraz Fabią. Fabia zresztą była pierwszym zaprezentowanym autem na tej płycie. Moim zdaniem zawieszenie jest mniej trwałe w III niż II/IIFL, niestety ma także tendencję do stukania, a to pewnie za sprawą sztywniejszego zestrojenia w porównaniu z Polo i Fabią. We znaki może się dać także elektronika, głównie pierdoły. W kategorii kosztów utrzymania Ibiza, to Polo oraz Fabia więc trudno o coś tańszego w utrzymaniu. Zamienników oraz używek jest pod dostatkiem, a napraw podejmie się każdy warsztat. Chociaż ciekawostką jest, że Polo jest znacznie wyżej w rankingach bezawaryjności. W rankingach sporządzanych przez niemieckie firmy...
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 06.06.2012, 11:48
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Ibiza III, zupełnie innym pojazdem nie jest. Chociaż powstała już na innej płycie, PQ24 wspólnej z Polo oraz Fabią. Fabia zresztą była pierwszym zaprezentowanym autem na tej płycie. Moim zdaniem zawieszenie jest mniej trwałe w III niż II/IIFL, niestety ma także tendencję do stukania, a to pewnie za sprawą sztywniejszego zestrojenia w porównaniu z Polo i Fabią. We znaki może się dać także elektronika, głównie pierdoły. W kategorii kosztów utrzymania Ibiza, to Polo oraz Fabia więc trudno o coś tańszego w utrzymaniu. Zamienników oraz używek jest pod dostatkiem, a napraw podejmie się każdy warsztat. Chociaż ciekawostką jest, że Polo jest znacznie wyżej w rankingach bezawaryjności. W rankingach sporządzanych przez niemieckie firmy...
Wielki dzięki Chociaż jeszcze troche czasu zostało do większego rozglądania sie za samochodem to na chwilę obecną na pierwszym miejscu jest Ibiza II FL bądź III,wszystko zależy od tego,który model spotkamy,chociaż nie ukrywam że osobiście byłbym już za III i jeśli cena nie będzie większa o 4-5 tysięcy od IIFL to pewnie zakupiona zostanie nowszy model Peugeot 206 byłbym też ciekawą opcją tyle,że z tego co wiem jest znacznie bardziej awaryjny a i koszty części zamiennych droższe niż w Ibizie.

EDIT :
a co sądzicie o Citroenie C3?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 11.06.2012 o godz. 12:26.

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.06.2012, 08:22
witam ponownie

poszukuje taniego dobrego blacharza w okolicach Krakowa lub w samym Krakowie

oraz "gaziarza" którego nie przerazi instalacja Autronic Mistral i nie będzie marudził

pw jak ktoś kogoś zna i poleci
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2012, 23:54
nadchodzi moment, kiedy wysłużona Xsara 1.4 rocznik 99 musi przejść na emeryturę, a zastąpić ma ją "lepszy model"

Pytanie więc do amatorów i maniaków motoryzacji: co kupić do max 15 tyś zł? Jaka marka, jaki model ,jaki rocznik, jaki silnik...

Osobiście sam myślałem nad: Hondą Civic, Seatem Leonem, Citroenem c4, Golfem... jednak nie mam faworyta w tych poszukiwaniach, a i nie chciałbym kupować auta, które po prostu jest kiepskie z założenia.

Liczę na wasze liczne sugestie i obszerne recenzje

ew. jeśli macie jakieś dobre strony/fora o tematyce mnie interesującej, to rzućcie linkami. Dzięki!
Ostatnio edytowane przez Elendil : 28.07.2012 o godz. 00:13.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.08.2012, 17:44
Panowie takie pytanie. Kupilem samochód i od razu kłopot. Sprzedawca powiedział że ma zapłacone OC. Po przyjeździe do domu ( nie sprawdziłem na miejscu - auto kupione na śląsku ) zobaczyłem ze ma co prawda blankiet OC ale ważny do końca czerwca tego roku. Zadzwoniłem do kolesia i powiedział że jest napewno zapłacone. Słyszałem że można iść do jakiegoś agenta ( w tym wypadku Ergo Hestia ) i on wypisze jakieś pokwitowanie że faktycznie zapłacone. Ale co w momencie gdyby mnie miśki złapały ? Tzn w momencie gdy nie mam jeszcze tego pokwotowania że zapłacone

Kolejna sprawa to mozna wykupić AC w innej firmie niż jest OC ? Jesli tak to co polecacie bardzo taniego ?
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.08.2012, 20:02
Jak Cię misie dopadną to jesteś w dupie bo na gębę nikomu jeszcze nie uwierzyli.
A gość może Cię robić w ciula - niech poda w jakiej firmie zapłacił - dzwonisz do najbliższego biura, podajesz VIN i
gotowe.

OC oczywiście możesz mieć w innej firmie niż AC - ale przeważnie w pakietach można fajne zniżki negocjować a w jakiej firmie? Ile ludzi ma aut tyle opinii ja mam w PTU od kilku lat i szkodę (szyby) załatwiłem od ręki.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.08.2012, 20:21
Panowie użytkuje ktoś Alfę Romeo 156 ? Chodzi mi o silnik 1.9 JTD lub 2.4 JTD ? Mógłby ktoś wypowiedzieć się jeśli chodzi o spalanie, niezawodność silnika 2.4 ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.08.2012, 20:38
blog.irdirect.pl/sprawdz-waznosc-ubezpieczenia-oc-przez-internet
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.08.2012, 07:56
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Panowie użytkuje ktoś Alfę Romeo 156 ? Chodzi mi o silnik 1.9 JTD lub 2.4 JTD ? Mógłby ktoś wypowiedzieć się jeśli chodzi o spalanie, niezawodność silnika 2.4 ?

Jeśli to te same co są montowane w 159 to są zajebiste silniczki.

Co do spalania to ja nigdy nie pytam bo to pytanie z rzędu "czy na słońcu jest ciepło".
Jak będziesz jechał jak totalna ciota po autostradzie 90 km/h to może spali 4.5 czy 5. Ale czy po to się kupuje ponad 2 litrowy silnik

tu masz trochę suchych danych

http://www.autocentrum.pl/dane-techn...-2.4-jtd-175km
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2012, 09:19
Zna ktoś blacharza/lakiernika który zajmuje sie pierdołami ?

może być garażowy/domowy/z zamiłowania/ w wolnym czasie byle by istniał

jak coś to na prv plz
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.08.2012, 18:32
Poszukuje częsci uzywanych do forda galaxy..
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2012, 09:29
A ja się pochwalę, że w końcu odpaliliśmy stronę i zaczynamy troszkę z marketingiem ruszać, bo "miszczów polerki w dwie godzinki" się namnożyło i najzwyczajniej w świecie wciskają ciemnotę a ktoś kto nie siedzi w temacie daje się na to złapać

tak czy owak zapraszam do obejrzenia tego co robimy i jak to robimy na:

KURODETAILING.PL

a za każdą opinię, czy lajka na FB będę bardzo wdzięczny
Powód: error
Ostatnio edytowane przez miba : 20.08.2012 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2012, 18:10
Można za darmo sprawdzić wyposażenie auta po numerze VIN?
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.08.2012, 19:11
Jakie auto możecie zaproponować za ok 15.000? Chodzą mi po głowie typy takie jak Mitsubishi Space Star, Scenic, Civic VII, Meriva. Ktoś może coś dodać ewentualnie tak w kilku słowach opisać powyższe modele?
I
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.08.2012, 19:21
usuwanie rys na samochodzie mozecie polecic cos specjalistycznego? tj jakis warsztata ,kosmetyki sprawdzilem i nie poradze sam !
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 23.08.2012, 20:39
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
usuwanie rys na samochodzie mozecie polecic cos specjalistycznego? tj jakis warsztata ,kosmetyki sprawdzilem i nie poradze sam !
Polecam tu: http://www.s-plus.pl/s-plus-krakow-nowohucka, tanio nie jest ale efekt konkret.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów