|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Głownie to blacharke ale lakieruje tez błotniki zderzaki itp
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 28.05.2012 o godz. 00:55.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co byście powiedzieli na samochód z silnikiem na sprężone powietrze? Tankować nie trzeba, nabije się kompresorem zbiornik i jazda za darmo
![]() Więcej : http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=26902 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Jednak patrząc na rynek to zaraz to wszystko upadnie,zbyt wiele osób i korporacji czerpie korzyści z ropy i używania tradycyjnych silników spalinowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś z was albo waszych znajomych użytkuje/użytkował Hyundaia Getza to prosiłbym o opinie na temat tego samochodu.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cześć wam. Posiada ktoś z was Volvo S60? Chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji o tym aucie. Fajnie byłoby gdyby auto posiadało silnik 2.4 D5, najpopularniejszy z dieslów w tym modelu. Wiem, że spalanie wynosi przeciętnie 6-7 litrów czasami 8 zależy od jazdy
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki Arturo za informacje.
A posiadał/posiada ktoś Seata Ibizę II generacji po face liftingu bądź Ibizę III generacji? Prosiłbym o jakies opinie o tych samochodach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
StalSanok: Jeśli chodzi o S60 z D5, to absolutnie świetne auto. Jeździłem takim przeszło rok i auto wręcz pieściło. Fantastyczne fotele, najlepsze z jakimi miałem do czynienia oprócz M-pakietowych z BMW. Silnik D5 w mieście palił do 9 litrów, ale trzeba pamiętać, że to prawie 2,5 litra i 5 cylindrów. Świetne prowadzenie, a przy tym wygoda, sporo przestrzeni, ale tylko z przodu. Niestety pojawiło się też troszkę dość kosztownych usterek, wydmuchało dziurę w wężu ssącym turbiny, poszła pompa wspomagania i wysprzęglik. Niestety naprawy dość kosztowne, jak wspomniałem, szczególnie ta ostatnia gdyż wymagała spuszczenia skrzyni biegów. Auto miało wtedy nieco ponad 200tys. km. Wydaje mi się, że mogły to być jednak efekty zaniedbań poprzedniego właściciela. Koszty eksploatacji podnosi też uboga oferta zamienników dla tego auta, no i nie każdy mechanik chce podjąć się naprawy. Jak to w dieslu spodziewałbym się także problemów z EGR i dwumasą.
WiślakNH: Polo, ładniejsze Polo ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
1. Kupujesz, płacisz podatek, zapominasz. 120 tysięcy bez większych awarii (1 naprawa kostka od stacyjki) w trudnych warunkach (krótkie dojazdy do pracy, wakacje). Co 15 tys przegląd 500-600 zł w ASO, duży co 90 tys. - 1100 zł. 2. W miarę wytrzymały i uniwersalny. Zarówno w -30 stopniach (zapala od kopa) jak i + 40 (jeden z najpopularniejszych samochodów w Grecji). 3. Dobrze trzyma się drogi, nie mułowaty, aczkolwiek porsche to nie jest. 4. Spalanie raczej nie rewelacja 8 w mieście 5 do 7 poza. 100 koni trzeba czymś jednak nakarmić. 5. Cichy, zwłaszcza przy jeżdzie po mieście, jak wyłączy się dmuchawe nie słychać silnika, powyżej 120 jednak zaczyna być głośny. Ogólnie samochód do jazdy, nie do szpanu. Jak coś więcej to konkretne pytanie, zapytam znajomego (ale tylko co do tej wersji silnika). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląd to sprawa gustu
Polo III generacji jest brzydki,tak samo Ibiza II przed liftingiem Dlatego moje pytanie odnosi się do Ibizy II generacji po liftingu i III,przypuszczam że lepiej troche dołożyć i kupić już III ale czy jest ona warta uwagi czy może jakiś inny samochód jest lepszą alternatywą? Chyba,że Polo IV wypada lepiej od Ibizy III. Dodam,że samochód ciągle dla Drugiej Połówki,więc mocne silniki odpadaja
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 04.06.2012 o godz. 17:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podtrzymuję swoje zdanie, że Ibiza, to ładniejsze Polo. Bez względu na generację, to Ibiza produkowana w tych samych latach, co dane Polo była jego ładniejszą odpowiedniczką podczas, gdy technicznie, to te same samochody. Moim zdaniem taka Cupra... Zagalopowałem się, auto dla kobiety
Moim zdaniem taka Ibiza II FL, to wystarczające auto. Nie ma sensu się napinać na III gdyż prochu tam nie odkryto. W II FL pozbyto się większości usterek trapiących to auto takich jak: korodujące tłumiki, awaryjne immobilisery, pękające klamki czy zacinające się zamki. Co do silników, to najbardziej godne polecenia są 1,6 (75,101KM), 1,8T (156KM) i 1,9TDI (90KM)![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopiero teraz zrozumiałem o co Ci chodziło
z tego co do tej pory zdążyłem sie zorientować części zamienników Ibizy są raczej w kategorii "tańsze" a samochód do typowo awatyjnych nie należy.Jak jesteś na tyle zorientowany żeby napisać czy w Ibizie III części są zupełnie nowe niż w II FL to prosiłbym jeszcze o jakies informacje co jeszcze zostało poprawione,oczywiście domyslam sie,że całkowicie karoseria raczej jest bezpieczniejsza.Może są jeszcze jakieś inne godne polecenia samochody w takiej kategorii? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ibiza III, zupełnie innym pojazdem nie jest. Chociaż powstała już na innej płycie, PQ24 wspólnej z Polo oraz Fabią. Fabia zresztą była pierwszym zaprezentowanym autem na tej płycie. Moim zdaniem zawieszenie jest mniej trwałe w III niż II/IIFL, niestety ma także tendencję do stukania, a to pewnie za sprawą sztywniejszego zestrojenia w porównaniu z Polo i Fabią. We znaki może się dać także elektronika, głównie pierdoły. W kategorii kosztów utrzymania Ibiza, to Polo oraz Fabia więc trudno o coś tańszego w utrzymaniu. Zamienników oraz używek jest pod dostatkiem, a napraw podejmie się każdy warsztat. Chociaż ciekawostką jest, że Polo jest znacznie wyżej w rankingach bezawaryjności. W rankingach sporządzanych przez niemieckie firmy...
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chociaż jeszcze troche czasu zostało do większego rozglądania sie za samochodem to na chwilę obecną na pierwszym miejscu jest Ibiza II FL bądź III,wszystko zależy od tego,który model spotkamy,chociaż nie ukrywam że osobiście byłbym już za III i jeśli cena nie będzie większa o 4-5 tysięcy od IIFL to pewnie zakupiona zostanie nowszy model Peugeot 206 byłbym też ciekawą opcją tyle,że z tego co wiem jest znacznie bardziej awaryjny a i koszty części zamiennych droższe niż w Ibizie.EDIT : a co sądzicie o Citroenie C3?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 11.06.2012 o godz. 12:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
witam ponownie
![]() poszukuje taniego dobrego blacharza w okolicach Krakowa lub w samym Krakowie oraz "gaziarza" którego nie przerazi instalacja Autronic Mistral i nie będzie marudził pw jak ktoś kogoś zna i poleci |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
nadchodzi moment, kiedy wysłużona Xsara 1.4 rocznik 99 musi przejść na emeryturę, a zastąpić ma ją "lepszy model"
Pytanie więc do amatorów i maniaków motoryzacji: co kupić do max 15 tyś zł? Jaka marka, jaki model ,jaki rocznik, jaki silnik... Osobiście sam myślałem nad: Hondą Civic, Seatem Leonem, Citroenem c4, Golfem... jednak nie mam faworyta w tych poszukiwaniach, a i nie chciałbym kupować auta, które po prostu jest kiepskie z założenia. Liczę na wasze liczne sugestie i obszerne recenzje ew. jeśli macie jakieś dobre strony/fora o tematyce mnie interesującej, to rzućcie linkami. Dzięki!
Ostatnio edytowane przez Elendil : 28.07.2012 o godz. 00:13.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Panowie takie pytanie. Kupilem samochód i od razu kłopot. Sprzedawca powiedział że ma zapłacone OC. Po przyjeździe do domu ( nie sprawdziłem na miejscu - auto kupione na śląsku ) zobaczyłem ze ma co prawda blankiet OC ale ważny do końca czerwca tego roku. Zadzwoniłem do kolesia i powiedział że jest napewno zapłacone. Słyszałem że można iść do jakiegoś agenta ( w tym wypadku Ergo Hestia ) i on wypisze jakieś pokwitowanie że faktycznie zapłacone. Ale co w momencie gdyby mnie miśki złapały ? Tzn w momencie gdy nie mam jeszcze tego pokwotowania że zapłacone
Kolejna sprawa to mozna wykupić AC w innej firmie niż jest OC ? Jesli tak to co polecacie bardzo taniego ?![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak Cię misie dopadną to jesteś w dupie bo na gębę nikomu jeszcze nie uwierzyli.
A gość może Cię robić w ciula - niech poda w jakiej firmie zapłacił - dzwonisz do najbliższego biura, podajesz VIN i gotowe. OC oczywiście możesz mieć w innej firmie niż AC - ale przeważnie w pakietach można fajne zniżki negocjować a w jakiej firmie? Ile ludzi ma aut tyle opinii ja mam w PTU od kilku lat i szkodę (szyby) załatwiłem od ręki.![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panowie użytkuje ktoś Alfę Romeo 156 ? Chodzi mi o silnik 1.9 JTD lub 2.4 JTD ? Mógłby ktoś wypowiedzieć się jeśli chodzi o spalanie, niezawodność silnika 2.4 ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
blog.irdirect.pl/sprawdz-waznosc-ubezpieczenia-oc-przez-internet
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Jeśli to te same co są montowane w 159 to są zajebiste silniczki. Co do spalania to ja nigdy nie pytam bo to pytanie z rzędu "czy na słońcu jest ciepło". Jak będziesz jechał jak totalna ciota po autostradzie 90 km/h to może spali 4.5 czy 5. Ale czy po to się kupuje ponad 2 litrowy silnik tu masz trochę suchych danych http://www.autocentrum.pl/dane-techn...-2.4-jtd-175km ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zna ktoś blacharza/lakiernika który zajmuje sie pierdołami ?
może być garażowy/domowy/z zamiłowania/ w wolnym czasie byle by istniałjak coś to na prv plz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Poszukuje częsci uzywanych do forda galaxy..
![]()
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja się pochwalę, że w końcu odpaliliśmy stronę i zaczynamy troszkę z marketingiem ruszać, bo "miszczów polerki w dwie godzinki" się namnożyło i najzwyczajniej w świecie wciskają ciemnotę a ktoś kto nie siedzi w temacie daje się na to złapać
![]() tak czy owak zapraszam do obejrzenia tego co robimy i jak to robimy na: KURODETAILING.PL a za każdą opinię, czy lajka na FB będę bardzo wdzięczny ![]() Powód: error
Ostatnio edytowane przez miba : 20.08.2012 o godz. 09:30.
![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Można za darmo sprawdzić wyposażenie auta po numerze VIN?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jakie auto możecie zaproponować za ok 15.000? Chodzą mi po głowie typy takie jak Mitsubishi Space Star, Scenic, Civic VII, Meriva. Ktoś może coś dodać ewentualnie tak w kilku słowach opisać powyższe modele?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
usuwanie rys na samochodzie mozecie polecic cos specjalistycznego? tj jakis warsztata ,kosmetyki sprawdzilem i nie poradze sam !
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]()
|
|
|