The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2012, 19:43
chimba napisał(a):Wyświetl post
Bradzo slaba gra Wisly, Romell Quioto zmarnowal 2 setki, ogolnie Unia w 1 polowie zdeklasowala Wisle. Przebudzenie w koncowce 2 polowy ale Unia grala samymi juniorami juz. Bardzo slaby mecz Wisly, testowani gracze nic nie pokazali a szczegolnie Romell Quioto.
a Wisła nie grała prawie samymi juniorami ?
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.05.2012, 19:48
a przepraszam 3 podstawowych graczy w 1 polowie i 5 w drugiej polowie plus klilku aspirujacych do zakupu to jest malo na 3 ligowe Unie Tarnow
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.05.2012, 19:51
Zaraz wiekszosc osob sie poplacze wynikiem tego jakze wielkiego meczu...
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.05.2012, 19:52
i wasze opinie bazujecie na relacji tekstowej?
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.05.2012, 19:53
ja widzilem mecz na zywo
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.05.2012, 19:58
Byłem na meczu
Przez 60 minut Unia była lepsza.
Koszmarne źle grała Wisła w pierwszych 30 minutach.
Szczególnie lewa obrona nie radziła sobie zupełnie (Ślęczka).
W Wiśle tylko Quioto w pierwszej połowie coś grał chociaż to pudło na pustą bramkę rozweseliło wszystkich.
Snopek też wybronił kilka piłek, chociaż mógł chyba wybronić pierwszą bramkę.
W drugiej połowie było lepiej. Podobał mi się:
- znów Quioto (dobre przyspieszenie przy wychodzeniu na pozycje, niezła technika)
- Kamiński (biegał jak ktoś komu się chce)
Młody Cleber nie zaistniał szczególnie tak jak i pozostała młodzież ....
Nie piszę o podstawowych graczach za wiele bo jednak grali z drużyną trzecioligową (póki co)

Dziękuję Armii Białej Gwiazdy za doping którego my Tarnowianie nie ogarniamy jeszcze ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2012, 20:03
Też mi się wydaje, że Quioto nie powinien być oceniany przez pryzmat tych niestrzelonych sytuacji, szczególnie tej drugiej. Naprawdę fajnie biega, próbuje pograć ale kompletnie nie miał z kim. Nadzieja niektórych - Rojewski - w mojej ocenie to biega jakby miał nadwagę. Kamiński wszedł i bramkę strzelił. W zasadzie poza aktywnym Honduraninem reszta była tłem dla piłkarzy Unii.
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2012, 20:37
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Byłem na meczu
Przez 60 minut Unia była lepsza.
Koszmarne źle grała Wisła w pierwszych 30 minutach.
Szczególnie lewa obrona nie radziła sobie zupełnie (Ślęczka).
W Wiśle tylko Quioto w pierwszej połowie coś grał chociaż to pudło na pustą bramkę rozweseliło wszystkich.
Snopek też wybronił kilka piłek, chociaż mógł chyba wybronić pierwszą bramkę.
W drugiej połowie było lepiej. Podobał mi się:
- znów Quioto (dobre przyspieszenie przy wychodzeniu na pozycje, niezła technika)
- Kamiński (biegał jak ktoś komu się chce)
Młody Cleber nie zaistniał szczególnie tak jak i pozostała młodzież ....
Nie piszę o podstawowych graczach za wiele bo jednak grali z drużyną trzecioligową (póki co)

Dziękuję Armii Białej Gwiazdy za doping którego my Tarnowianie nie ogarniamy jeszcze ...
Sorry za offtop ale nie zgodze sie z ostatnim zdaniem. Nie wiem gdzie siedziales pewnie na glownej , doping stał jak na najwyzszym poziomie jak ze strony Wisly i Unii ... dzieki
Odpowiedz cytując
Aga21
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.05.2012, 21:16
http://tarwizja.pl/index.php/galeria...a-krakw-290512
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 29.05.2012, 21:50
Brzeszczot napisał(a):Wyświetl post
Sorry za offtop ale nie zgodze sie z ostatnim zdaniem. Nie wiem gdzie siedziales pewnie na glownej , doping stał jak na najwyzszym poziomie jak ze strony Wisly i Unii ... dzieki
Sorki.
Pisząc "my Tarnowianie" miałem na myśli trybunę główną, gdzie stałem, natomiast doping na wirażu zrobił na mnie wrażenie. Oczywiście był to doping nie tylko kibiców Wisły ale także Unii ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.05.2012, 21:59
A ja byłem w młynie, z meczu znam tylko wynik jak gra wyglądała już niebardzo ale kibicowsko ecz UDANY w 200 % !!! Było zaje****** !
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.05.2012, 22:34
Skrót meczu http://www.youtube.com/watch?v=-qAHyVQ8ZRg
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 30.05.2012, 00:11
Quioto wyglada ciekawie, to ze nie strzela? nie wiadomo czy gosc na wakacjach nie byl... Ale i tak ma 3 bramki w 2 meczach... Bardzo pozytywne jest to, ze ma latowsc dochodzenia do sytuacjii i niezle przyspieszeni, a przy takim Genkovie to wlasnie potrzebny taki latawiec ktoremu moglby zgrywac. Drogi nie bedzie, na 1 rok warto wziac, moga byc z niego ludzie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.05.2012, 00:40
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Quioto wyglada ciekawie, to ze nie strzela? nie wiadomo czy gosc na wakacjach nie byl... Ale i tak ma 3 bramki w 2 meczach.
Słyszałem że nie potrafi grać tyłem do bramki, więc ja bym go nie brał
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 30.05.2012, 00:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem że nie potrafi grać tyłem do bramki, więc ja bym go nie brał
No no wlasnie dlatego od tej robot jest Genkov choc on tez troche panienkowaty sie zrobil - czesto sie kladzie na boisku..
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 30.05.2012, 07:56
W Wiśle napastnik musi strzelać bramki, jeżeli chcemy grać o wyższe cele niż 7 miejsce na koniec sezonu. Genkov ani ich nie strzela ani do tej pory nie przepracował jednej rundy w pełnym zdrowiu - liczyć na niego to bardzo ryzykowne posunięcie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2012, 08:09
Quioto wyglada ciekawie, to ze nie strzela? nie wiadomo czy gosc na wakacjach nie byl... Ale i tak ma 3 bramki w 2 meczach... Bardzo pozytywne jest to, ze ma latowsc dochodzenia do sytuacjii i niezle przyspieszeni, a przy takim Genkovie to wlasnie potrzebny taki latawiec ktoremu moglby zgrywac. Drogi nie bedzie, na 1 rok warto wziac, moga byc z niego ludzie
Dokładnie. Niech go biorą, niezły jest. Finansowo powinni się dogadać zarówno z klubem jak i samym zawodnikiem. Ja w nim widzę duży potencjał.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.05.2012, 09:00
O tym samym pomyślałem, nasz atak nie był odpowiednio dynamiczny, bo Genkow nie ma przyspieszenia. Bułgar może jedynie robić za kołka do zgrywania piłek ew czyhać na celne wrzutki gdy już jest w polu karnym
..
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.05.2012, 10:50
Co do samego meczu to... byłem, widziałem i to co wyprawiała nasza obrona było lekko mówiąc nieporozumieniem. Szymiński zagrał na prawej obronie dość przyzwoicie, jednak środek obrony to było ubóstwo. Piwowarczyk wogóle nie wiedział co się dzieje na boisku, biegał w te i wewte jak elektron wokół jądra, bez ładu, składu. Nawet przy powrocie niezbyt wiedział za kim ma biec. Wyglądało to dość komicznie... Czekaj od 20 minuty już sam nie wiedział czy ma asekurować kolegę czy trzymać swojego rywala, przez co też nie był zbyt pewny w tym co robi. Nie mówie już o lewej flance, gdzie Ślęczka wogóle nie ogarniał tematu ani przez chwilę. Ogólnie do Czekaja można mieć jedynie pretensje, że przy bramce Matrasa nie poszedł wślizgiem i nie zablokował strzału. Snopek też nie jest bez winy, gdyż wydaje mi się że mógł odbić tę piłkę do boku. Drugą bramkę dla Unii da się przeżyć, bo zapieprzyli ją Ślęczka i Piwowarczyk (czyli goście, którzy raczej profesjonalnie w piłke grać nie będą - taką mam nadzieję przynajmniej), ale to co zrobił w 88 minucie "Q" woła o pomstę do nieba. Nie wiem czy to było nieporozumienie z bramkarzem, czy myślał że Snopek ma w dupie motor albo rakietowe buty, ale wypuścił chłopaka w maliny i odpuścił walkę. Widząc że Czekaj go asekuruje mógł chociaż pobiec w stronę drugiego napastnika, którego zostawił Michał, zamiast tego ten cap spacerowym krokiem szedł w stonę bramki. Patrząc na grę obronną naszej drużyny, widać że z młodych pojęcie o grze w obronie mają tylko Czekaj i Uryga. Mam nadzieję, że do tego grona dołaczą Nalepa i Burliga... będzie wtedy można myśleć o budowie jakiejś sensownej młodej formacji obronnej, która nie będzie robić w defensywie takich futbolowych jaj!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 30.05.2012, 11:06
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/1811/13383266582880.jpg

Co oni do licha tutaj wszyscy robią. Nudzi im się? A na Kapkę jak patrze to mnie szlag trafia. Ten Pan to jest jedyna pozostałość komunizmu w naszej drużynie. Próbowali już go taczkami wywozić, to ten wracał. I jest - niestety nieśmiertelny.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 30.05.2012, 15:21
Quioto to naprawdę ciekawy piłkarz, biorąc pod uwagę to, że ma 21 lat - perspektywiczny, a zarazem już przynajmniej solidny rezerwowy. Chociaż coś czuję, że Melikson odejdzie i Probierz postawi na 4-4-2. Z szybkim Kupiszem na skrzydle i atakiem Quioto-Genkov naprawdę nasza siła ofensywna by wzrosła mimo braku Maora.
Co do Miśkiewicza, to myślę że przyjdzie, jeśli nie potwierdzą się doniesienia o testach tego bramkarza z Bałkanów (Blażevicia?). Jako nr 2 Miśkiewicz byłby idealny - wciąż młody wiek, Polak, w dodatku z Krakowa. Ale to nie miałoby znaczenia, gdyby nie niezłe umiejętności które prezentuje. Widać, że może zastąpić Pareikę za 1-2 sezony.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 30.05.2012, 16:08
cały mecz Wisła z Unią http://www.youtube.com/watch?v=Jki1j...layer_embedded
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2012, 21:09
AÉL Limassol zagra z Wisłą i Koroną

Cytat:
Mistrz Cypru AÉL (Limassol) zagra mecze sparingowe z Wisłą Kraków oraz Koroną Kielce. Spotkanie z krakowianami odbędzie się 4 lipca w Grodzisku Wielkopolskim, a z kielczanami trzy dni później w Kielcach.

Ponadto Wisła Kraków zagra sparingi z Miedzią Legnica oraz TSG 1899 Hoffenheim.

90minut.pl
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 06.06.2012, 06:30
Na oficjalnej podano, że tylko na pierwszym obozie będzie 5 sparingów, w tym 2 z zespołami z Cypru.
Patrząc na terminarz zadaję sobie pytanie czy mamy na tyle liczną kadrę, żeby grać sparingi co 2 - 3 dni, czy może znowu będziemy testować dziesiątki noname-ów ?
Odpowiedz cytując
pr2emek
Junior Member

Stary 06.06.2012, 07:32
Czy na mecz we Wronkach będzie mógł wejść każdy? Bardzo chciałbym wybrać się na ten sparing ponieważ to tylko 100 km od mojej miejscowości.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.06.2012, 08:14
Może w końcu rozegramy ten sparing z Borussią Dortmund, który miał być rozegrany już kilka lat temu, po transferze Błaszczykowskiego:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.06.2012, 11:24
Nie wiem czy było podawane, ale 4 sierpnia gramy sparing z Piastem Gliwice
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Stary 29.06.2012, 12:43
Zanim rozpocznie się ekstraklasa 11 sierpnia gramy w Pucharze Polski, dobre przetarcie przed ligą.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.06.2012, 16:01
Wywiad z Probierzem ze strony skwk...

Cytat:
Po treningu zamieniliśmy kilka zdań z trenerem Probierzem:

Dziś znów brakowało kilku zawodników na treningu, na przykład Daniela Sikorskiego.
Sikorski miał indywidualny trening, a reszta zawodników ciągle leczy urazy. Na obóz zabieramy 27 piłkarzy, a zostaje Daniel Brud i Alan Uryga. Wszyscy inni, którzy mieli urazy czyli Chavez, Jovanović, Genkow jadą z nami.

Możemy się spodziewać że ktoś nowy dołączy do drużyny podczas obozu?
- Spodziewać się zawsze można, ale zobaczymy jak będzie. Narazie z tą grupą będziemy trenować i grać sparingi. Na pewno z prezesem Bednarzem omówimy jeszcze parę spraw.

Jakie są założenia przed obozem?
-Dla mnie najważniejsze jest, aby kontuzjowani się odbudowali i żeby nikt nie nabawił się urazu. Ten pierwszy okres przygotowań musimy sumiennie przepracować, żeby na drugi obóz wyjść spokojnie grając sparingi z bardzo dobrymi zespołami.

Zgranie drużyny chyba też będzie ważne?
- Oczywiście, że tak. Z tym wiąże się granie sparingów, które w większości zagramy na dwa składy więc będzie duża rotacja bo dużo tych meczów mamy.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2012, 11:48
Ktoś wie czemu na zgrupowanie nie pojechali Stolarski (który miał trenować z pierwszym zespołem) i Uryga?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów