|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
a Wisła nie grała prawie samymi juniorami ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
a przepraszam 3 podstawowych graczy w 1 polowie i 5 w drugiej polowie plus klilku aspirujacych do zakupu to jest malo na 3 ligowe Unie Tarnow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zaraz wiekszosc osob sie poplacze wynikiem tego jakze wielkiego meczu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
i wasze opinie bazujecie na relacji tekstowej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja widzilem mecz na zywo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Byłem na meczu
Przez 60 minut Unia była lepsza. Koszmarne źle grała Wisła w pierwszych 30 minutach. Szczególnie lewa obrona nie radziła sobie zupełnie (Ślęczka). W Wiśle tylko Quioto w pierwszej połowie coś grał chociaż to pudło na pustą bramkę rozweseliło wszystkich. Snopek też wybronił kilka piłek, chociaż mógł chyba wybronić pierwszą bramkę. W drugiej połowie było lepiej. Podobał mi się: - znów Quioto (dobre przyspieszenie przy wychodzeniu na pozycje, niezła technika) - Kamiński (biegał jak ktoś komu się chce) Młody Cleber nie zaistniał szczególnie tak jak i pozostała młodzież .... Nie piszę o podstawowych graczach za wiele bo jednak grali z drużyną trzecioligową (póki co) Dziękuję Armii Białej Gwiazdy za doping którego my Tarnowianie nie ogarniamy jeszcze ... ![]() ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że Quioto nie powinien być oceniany przez pryzmat tych niestrzelonych sytuacji, szczególnie tej drugiej. Naprawdę fajnie biega, próbuje pograć ale kompletnie nie miał z kim. Nadzieja niektórych - Rojewski - w mojej ocenie to biega jakby miał nadwagę. Kamiński wszedł i bramkę strzelił. W zasadzie poza aktywnym Honduraninem reszta była tłem dla piłkarzy Unii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pisząc "my Tarnowianie" miałem na myśli trybunę główną, gdzie stałem, natomiast doping na wirażu zrobił na mnie wrażenie. Oczywiście był to doping nie tylko kibiców Wisły ale także Unii .... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
A ja byłem w młynie, z meczu znam tylko wynik jak gra wyglądała już niebardzo ale kibicowsko ecz UDANY w 200 % !!! Było zaje****** !
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Skrót meczu http://www.youtube.com/watch?v=-qAHyVQ8ZRg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Quioto wyglada ciekawie, to ze nie strzela? nie wiadomo czy gosc na wakacjach nie byl... Ale i tak ma 3 bramki w 2 meczach... Bardzo pozytywne jest to, ze ma latowsc dochodzenia do sytuacjii i niezle przyspieszeni, a przy takim Genkovie to wlasnie potrzebny taki latawiec ktoremu moglby zgrywac. Drogi nie bedzie, na 1 rok warto wziac, moga byc z niego ludzie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Wiśle napastnik musi strzelać bramki, jeżeli chcemy grać o wyższe cele niż 7 miejsce na koniec sezonu. Genkov ani ich nie strzela ani do tej pory nie przepracował jednej rundy w pełnym zdrowiu - liczyć na niego to bardzo ryzykowne posunięcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Co do samego meczu to... byłem, widziałem i to co wyprawiała nasza obrona było lekko mówiąc nieporozumieniem. Szymiński zagrał na prawej obronie dość przyzwoicie, jednak środek obrony to było ubóstwo. Piwowarczyk wogóle nie wiedział co się dzieje na boisku, biegał w te i wewte jak elektron wokół jądra, bez ładu, składu. Nawet przy powrocie niezbyt wiedział za kim ma biec. Wyglądało to dość komicznie... Czekaj od 20 minuty już sam nie wiedział czy ma asekurować kolegę czy trzymać swojego rywala, przez co też nie był zbyt pewny w tym co robi. Nie mówie już o lewej flance, gdzie Ślęczka wogóle nie ogarniał tematu ani przez chwilę. Ogólnie do Czekaja można mieć jedynie pretensje, że przy bramce Matrasa nie poszedł wślizgiem i nie zablokował strzału. Snopek też nie jest bez winy, gdyż wydaje mi się że mógł odbić tę piłkę do boku. Drugą bramkę dla Unii da się przeżyć, bo zapieprzyli ją Ślęczka i Piwowarczyk (czyli goście, którzy raczej profesjonalnie w piłke grać nie będą - taką mam nadzieję przynajmniej), ale to co zrobił w 88 minucie "Q" woła o pomstę do nieba. Nie wiem czy to było nieporozumienie z bramkarzem, czy myślał że Snopek ma w dupie motor albo rakietowe buty, ale wypuścił chłopaka w maliny i odpuścił walkę. Widząc że Czekaj go asekuruje mógł chociaż pobiec w stronę drugiego napastnika, którego zostawił Michał, zamiast tego ten cap spacerowym krokiem szedł w stonę bramki. Patrząc na grę obronną naszej drużyny, widać że z młodych pojęcie o grze w obronie mają tylko Czekaj i Uryga. Mam nadzieję, że do tego grona dołaczą Nalepa i Burliga... będzie wtedy można myśleć o budowie jakiejś sensownej młodej formacji obronnej, która nie będzie robić w defensywie takich futbolowych jaj!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjecia/1811/13383266582880.jpg
Co oni do licha tutaj wszyscy robią. Nudzi im się? A na Kapkę jak patrze to mnie szlag trafia. Ten Pan to jest jedyna pozostałość komunizmu w naszej drużynie. Próbowali już go taczkami wywozić, to ten wracał. I jest - niestety nieśmiertelny. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Quioto to naprawdę ciekawy piłkarz, biorąc pod uwagę to, że ma 21 lat - perspektywiczny, a zarazem już przynajmniej solidny rezerwowy. Chociaż coś czuję, że Melikson odejdzie i Probierz postawi na 4-4-2. Z szybkim Kupiszem na skrzydle i atakiem Quioto-Genkov naprawdę nasza siła ofensywna by wzrosła mimo braku Maora.
Co do Miśkiewicza, to myślę że przyjdzie, jeśli nie potwierdzą się doniesienia o testach tego bramkarza z Bałkanów (Blażevicia?). Jako nr 2 Miśkiewicz byłby idealny - wciąż młody wiek, Polak, w dodatku z Krakowa. Ale to nie miałoby znaczenia, gdyby nie niezłe umiejętności które prezentuje. Widać, że może zastąpić Pareikę za 1-2 sezony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cały mecz Wisła z Unią http://www.youtube.com/watch?v=Jki1j...layer_embedded
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
AÉL Limassol zagra z Wisłą i Koroną
Cytat:
90minut.pl ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na oficjalnej podano, że tylko na pierwszym obozie będzie 5 sparingów, w tym 2 z zespołami z Cypru.
Patrząc na terminarz zadaję sobie pytanie czy mamy na tyle liczną kadrę, żeby grać sparingi co 2 - 3 dni, czy może znowu będziemy testować dziesiątki noname-ów ? |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czy na mecz we Wronkach będzie mógł wejść każdy? Bardzo chciałbym wybrać się na ten sparing ponieważ to tylko 100 km od mojej miejscowości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Może w końcu rozegramy ten sparing z Borussią Dortmund, który miał być rozegrany już kilka lat temu, po transferze Błaszczykowskiego:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy było podawane, ale 4 sierpnia gramy sparing z Piastem Gliwice
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zanim rozpocznie się ekstraklasa 11 sierpnia gramy w Pucharze Polski, dobre przetarcie przed ligą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wywiad z Probierzem ze strony skwk...
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ktoś wie czemu na zgrupowanie nie pojechali Stolarski (który miał trenować z pierwszym zespołem) i Uryga?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|