The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2012, 21:29
cinekw napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbolnews.pl/informacje/...przezycia.html

Miło czytać takie rzeczy, oby został.
Nie powiem, jest to pozytywna wiadomość, z tym że nie wierzę, by Pareiko zgodził się na tak znaczne obniżenie zarobków. To pewnie pensja "czysta" bez dodatków za grę, czyste konto etc.

Jednak mimo wszystko musiał zgodzić się pewnie na niższą pensje, za co mu chwała i takich graczy nam teraz potrzeba. Pareiko to fighter.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2012, 21:46
Przypomne tylko że Pareiko ma zawieszenie na 3 mecze w pucharach więc ważne aby znalezc odpowiedniego drugiego bramkarza. W przypadku zdobycia mistrza 2012/2013 musi ktoś być w pogotowiu.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.05.2012, 22:15
cinekw napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbolnews.pl/informacje/...przezycia.html

Miło czytać takie rzeczy, oby został.
ile zarabiał Pareiko?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.05.2012, 22:39
Revolver napisał(a):Wyświetl post
To i tak byłoby pół biedy, zawsze mogliby wrócić Hristu Chiacu, Thwaite albo Brasilia.

P.S. Dzisiaj śniło mi się, że Cupiał zwolnił Probierza i nowym trenerem Wisły został Janas, nawet nie wiecie z jaką ulgą się obudziłem.
Lepszy Janas niż Smuda.

Głowacki: Na Wiśle się dopinguje, nawet jeśli jest źle.

Hmm... Dawniej jak stadion był na 10 tys tak to wyglądało. Teraz bardziej jest widoczna różnica kiedy jest dobrze (Apoel -> 24 tys) i kiedy jest źle (Ruch -> 6 614). Generalnie trochę głupio się musi grać przy tak pustych trybunach.
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.05.2012 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.05.2012, 23:21
thechris napisał(a):Wyświetl post
Lepszy Janas niż Smuda.

Głowacki: Na Wiśle się dopinguje, nawet jeśli jest źle.

Hmm... Dawniej jak stadion był na 10 tys tak to wyglądało. Teraz bardziej jest widoczna różnica kiedy jest dobrze (Apoel -> 24 tys) i kiedy jest źle (Ruch -> 6 614). Generalnie trochę głupio się musi grać przy tak pustych trybunach.
Jemu chodziło chyba bardziej o doping a nie o frekwencje
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 26.05.2012, 00:18
Nie widzisz, że te dwie kwestie się ze sobą łączą?

Oczywiście doping jako taki jest więc generalnie Głowa ma rację w pewnym sensie ale jest to duże uproszczenie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.05.2012, 02:28
Głowacki ma racje a Ty szukasz jak zwykle dziury w całym.

Zaś frekwencja to bolączka wszystkich klubów z dużymi stadionami w Polsce (oby przejściowa).
Odpowiedz cytując
Matrens
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 26.05.2012, 03:55
lepsze 6 tysięcy wiernych kibiców, niż 25 tys zjadaczy kiełbas. I nie mówie tu o finansach klubu, a o atmosferze, co znakomicie pokazał mecz z Ruchem

A taki Głowacki to piłkarz który jest Wiśle niesamowicie potrzebny. Brakuje nam zawodników z charakterem. Nawet jeśli nie jest już tak dobry jak kiedyś i choćby powinęła mu się noga w kilku meczach, to wiemy przynajmniej, że będzie dawał z siebie wszystko i zap****ł cały mecz na 100%.
Wisła w sercu = walka na boisku, co najlepiej pokazuje zachowanie boiskowe Sobola, Wilka, czy o dziwo Pareiki (chociaż w jego przypadku dominuje też charakter ;P)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.05.2012, 03:59
"Dzięki nowej umowie będę zarabiał około dwa i pół raza mniej niż dotychczas."
Niby zrezygnował z około 60% kontraktu?! Bonawentura chyba dobrze kombinuje, że chodzi o podstawową pensję w Bednarzowym systemie 50/50. Z racji tego, że Pareiko jest bramkarzem, to te drugie 50 raczej podniesie z boiska. W takim przypadku jego rzeczywista obniżka płacy to byłoby jakieś 20%. I tak dużo.
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ale takiego zawodnika juz mamy, zwie się Andraż Kirm.
Kirm dynamiczny i przebojowy był tylko w pierwszych meczach. To nie jest styl gry, o którym pisałem.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 26.05.2012, 05:20
Matrens napisał(a):Wyświetl post
A taki Głowacki to piłkarz który jest Wiśle niesamowicie potrzebny. Brakuje nam zawodników z charakterem. Nawet jeśli nie jest już tak dobry jak kiedyś i choćby powinęła mu się noga w kilku meczach, to wiemy przynajmniej, że będzie dawał z siebie wszystko i zap****ł cały mecz na 100%.
Glowa z charakterem? Nie mitologizujcie go tutaj bo to tylko solidny ligowiec z tendencja do "swojakow" albo kiksow w waznych meczach. Z calym szacunkiem dla niego pogral 10 lat w Wisle i pogra jescze zapewne 2 kolejne i czesc i chwala mu za to, ale pokazcie mi chociaz jedna sytuacje gdzie pokazal ten swoj charakter? Chyba u Cupiala jak Petrescu byl trenrem.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.05.2012, 07:15
Teraz bardziej jest widoczna różnica kiedy jest dobrze (Apoel -> 24 tys) i kiedy jest źle (Ruch -> 6 614). Generalnie trochę głupio się musi grać przy tak pustych trybunach.
Głowacki ma racje, na 100% potrzebny zawodnik.

A o Tobie mam takie zdanie:
Generalnie co Ty wiesz o atmosferze na trybunach jak mecze oglądasz w tv i na sopcascie.
Ten mecz z Ruchem był niesamowity, głownie pod względem atmosfery na trybunach. Moim zdaniem najlepszy w całej rundzie. Kto był wtedy ten wie jak było.

Generalnie winnym takiej frekwencji na Wiśle (ale i na innych stadionach) są takie osoby jak Ty, które na stadion nie przyjdą, mecze oglądają w tv, szukają dziury w całym i p....la glupoty na forum.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2012, 07:25
Lepszy Janas niż Smuda.
Polonia, Bełchatów, Lechia - super passa Janasa.
Czas tego pana już minął.
A Smuda niech zostanie z reprą, w ten sposób w Brazylii nie zagramy, ale co mnie to...
------------------
To co z tym Pareiką? Wszystko ustalone to dlaczego nie ma podpisu?
Mam nadzieję, że jeśli podpiszą kontrakt z Rommelem to dlatego, że wszyscy są przekonani, że się przyda, a nie na zasadzie - niedrogi to spróbujemy go na rok.
Chciałbym jeszcze żeby Misiek się sprawdził i załapał do kadry kosztem Jovanica.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2012 o godz. 08:07.
Odpowiedz cytując
rrcek
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 26.05.2012, 07:45
arti napisał(a):Wyświetl post
Polonia, Bełchatów, Lechia - super passa Janasa.
Czas tego pana już minął.
A Smuda niech zostanie z reprą, w ten sposób w Brazylii nie zagramy, ale co mnie to...
------------------
To co z tym Pareiką? Wszystko ustalone to dlaczego nie ma podpisu?
Mam nadzieję, że awizowany na pon. kontrakt z Rommelem to dlatego, że wszyscy są przekonani, że się przyda, a nie na zasadzie - niedrogi to spróbujemy go na rok.
Chciałbym jeszcze żeby Misiek się sprawdził i załapał do kadry kosztem Jovanica.
Kto Ci powiedzial re Romell ma miec kontrakt na poniedzialek?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.05.2012, 08:22
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Wirtuozem to on nie jest, ale jak był w Wiśle to we wszystkich sezonach nie miał sobie równych jeśli chodzi o statystykę asyst. Mam gdzieś kiwki Iliewa po których nic nie wynika, Zieniu może gra koślawo, nie ma szybkości, potrafi zjebać najlepsze sytuacje, tylko że kilkanaście razy po prostu świetnie wrzuci piłkę z linii bocznej zaliczając asystę, a to wystarczy. Dodatkowo w końcu mielibyśmy kogoś kto potrafi dobrze bić wolne i rożne. Jestem na tak. Jeden taki piłkarz na boisku jest jak najbardziej potrzebny.
Zieńczuka jakby połączyć z Iliewem to mielibyśmy piłkarza kompletnego. Jeden ma super wrzutę ale bez kiwki, a drugi umie minąc ale wrzucić nie za bardzo. Niemniej wydaje mi się iż bardziej produktywny byłby Zieńczuk. Gdy ma wolne pole potrafi idealnie dograć.
co w naszej lidzie, nawet bez kiwki, robi różnice. Dlatego gdyby miał wrócić to jestem za, ale gdy w ataku będziemy mieć kogoś skutecznego, wtedy to będzie miało sens, bo wrzutki Zienczuka byłyby spożytkowane.

Iliew gdyby go tak oceniać całościowo to kompletnie nic nie wniósł do drużyny. Taki Paulista tyle,że pewnie droższy i z Serbii.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2012, 09:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zieńczuka jakby połączyć z Iliewem to mielibyśmy piłkarza kompletnego. Jeden ma super wrzutę ale bez kiwki, a drugi umie minąc ale wrzucić nie za bardzo. Niemniej wydaje mi się iż bardziej produktywny byłby Zieńczuk. Gdy ma wolne pole potrafi idealnie dograć.
co w naszej lidzie, nawet bez kiwki, robi różnice. Dlatego gdyby miał wrócić to jestem za, ale gdy w ataku będziemy mieć kogoś skutecznego, wtedy to będzie miało sens, bo wrzutki Zienczuka byłyby spożytkowane.

Iliew gdyby go tak oceniać całościowo to kompletnie nic nie wniósł do drużyny. Taki Paulista tyle,że pewnie droższy i z Serbii.
A czemu nie skrzydła Zieńczuk - Iliev? Różne cechy boiskowe, zwiększony wachlarz zagrożenia dla rywala. A czy Iliev wnosi coś produktywnego do gry? Niestety taka właśnie jest ocena jak się w piłkę nie gra - goście od robienia wiatru są bardzo wartościowi choć asyst i goli mało. Niemniej na nich się skupia uwaga, na nich trzeba uważać - i wtedy taki Zieńczuk ma trochę tego pola, by zacentrować. Bo tak Twoją taktykę zabija się zatrzymaniem Zieńczuka... Wtedy pewnie będzie pisane, że nawet jeśli napastnik dobry, to podań nie dostaje.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.05.2012, 09:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Właśnie ... myślę, że jak już by był taki Zieńczuk(albo ktoś z wrzutką) to i Genkov trafiany przez niego w głowę strzelałby bramek na potęgę.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.05.2012, 10:20
Iliev do połowy, Zieńczuk po połowie ;]

Marszałek napisał(a):
Jak czytam takie głupoty, to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Jedyna nadzieja, to że Marek będzie wrzucał na Genkowa i tak przez cały mecz, innego sensu jego ściągania nie widzę. A nie, widzę, brak nam młodych Polaków...

PS: właśnie Łysy, główny krytyk Valkxa odnośnie liczby obcokrajowców pokazuje, jakich zawodników będzie ściągać. Oprócz emerytów jak Głowacki, Zieńczuk, którzy to przyjdą raczej z sentymentu żadnego innego Polaka nie zakontraktują.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 26.05.2012, 11:23
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Głowacki ma racje, na 100% potrzebny zawodnik.

A o Tobie mam takie zdanie:
Generalnie co Ty wiesz o atmosferze na trybunach jak mecze oglądasz w tv i na sopcascie.
Ten mecz z Ruchem był niesamowity, głownie pod względem atmosfery na trybunach. Moim zdaniem najlepszy w całej rundzie. Kto był wtedy ten wie jak było.

Generalnie winnym takiej frekwencji na Wiśle (ale i na innych stadionach) są takie osoby jak Ty, które na stadion nie przyjdą, mecze oglądają w tv, szukają dziury w całym i p....la glupoty na forum.
Oh yeah. Winny. Przyznaję się. Oprócz Spocasta - orientuje się co to jest ale nie używałem.

A to głupie miasto, że wybudowało stadion na 34 tys. zamiast na 6 tys. Od razu byłaby lepsza atmosfera i niższe koszty wszystkiego, nawet kiełbasek.

Tacy jak ja to są winni zawsze, jak nie przychodzą (nie wpłacają do kasy klubu i przez nich przychodzi taki nie mający pojęcia o grze w piłkę Jovanovic) i jak przychodzą (zeżreć kiełbaskę i pogwizdać na Małeckiego i biedak się zestresuje) więc sorry ale krytyka mnie rusza mniej więcej tak jak deszcz zapowiadany od tygodnia przez Dorotę Gardias

A co do atmosfery to coś w tym jest - bardziej mi się podobała jak chodziłem na mecze Wisły kiedy grała w 2 lidze.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.05.2012, 11:32
Ten koles z Hondurasu ma byc wypozyczony z opcja pierwokupu przeciez mielismy unikac podobnych deali...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.05.2012, 11:35
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ten koles z Hondurasu ma byc wypozyczony z opcja pierwokupu przeciez mielismy unikac podobnych deali...
Owszem. Jedyny plus jest taki że teraz cena wykupu jest bardziej w naszym zasięgu finansowym 400 tysięcy euro a nie 1,6 mln euro.

Problem jest tylko czy ten Honduranin zbliży się w ilości strzelonych bramek w sezonie do Bitona żeby móc myśleć o wykupie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.05.2012, 11:58
No właśnie ja jestem przekonany ze się nie zbliży. Mam taką dziwną pewność. Jak strzeli z 5 goli w sezonie to będzie max. Po pierwsze dobry zawodnik nie przyjezdza na testy, a po drugie on strzelił tylko 8 goli w Hondurasie, w słabej lidze.
Wisła powinna szukać napastników w krajach skandynawskich. Gra tam dużo dobrych afrykańskich napastników, których czasem na nieduże pieniądze można wyciągnąć. Ze dwa okienka temu interesowalismy się napastnikiem Odd Grenland - Bentleyem, który teraz odszedł do Brann Bergen. To byłby fajny transfer...
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.05.2012, 12:12
Złowiłem dziś rano złotą rybkę i gdy spytała o trzy życzenia odpowiedziałem, że chce tylko jedno - żeby ten RQ i cała reszta zakontraktowanych przez Bednarza grajków zatrybiła i pokazała nową jakość w Wiśle. Wtedy nakazałem rybce, by wszyscy ci, którzy na tym forum wyzywają Bednarza od łysych i nieudaczników, miała grzybicę stóp, bo to właściwa nagroda za wyzywania od frajerów pracownika własnego Klubu. Howgh
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.05.2012, 12:21
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze dobry zawodnik nie przyjezdza na testy
Marcelo?

Edit: No dobra, nie był. Ale Błaszczykowski był chyba na testach. Generalnie chodziło mi o obalenie teorii "dobry zawodnik nie przyjeżdża na testy", bo to g* prawda.
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.05.2012 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.05.2012, 12:31
filemon napisał(a):Wyświetl post
Marcelo?
Marcelo Moretto nie był dobrym zawodnikiem, co pokazał w Arce. Innych Marcelów na testach nie pamiętam.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.05.2012, 12:42
Ja osobiście nigdy nie byłem zwolennikiem zatrudniania pana Bednarza w Wiśle i za pierwszym razem tymbardziej teraz. Niestety znów się cofamy, podobnie jak pare lat temu ściągamy anonimowych zawodników na testy i niewiele z tego wynika ( choć daj Boże żeby tym razem Bednarzowi poszło lepiej ) Troche sie boję o to okno transfrowe że poza powrotem Głowy i Brozia żadnych praktycznych wzmocnień nie będzie...
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.05.2012, 12:43
Tylko, że nikt się nie zastanawia w kontekście sprowadzenia zawodnika z Hondurasu, że ten będzie dostępny dopiero w połowie rundy jesiennej albowiem wcześniej wyjeżdża na zgrupowanie kadry przygotowujące do występów na Olimpiadzie w Londynie. W okresie przygotowawczym zostajemy w takiej sytuacji z jednym napastnikiem do gry w systemie 4-5-1 czyli Bułgarem, którego zarówno przez ilość strzelanych goli jak i dyspozycje plus często łapane kontuzje nie można nazwać pewnym punktem drużyny.
Nie wiem czy rozsądne jest sprowadzanie kolejnego wiekowego skrzydłowego przy tym, ze jest już u nas Iliev - ani Serb ani Zieńczuk nie będą ciągnęli Wisły bo to już nie te zdrowie a po drugie w ich wieku coś takiego jak zmęczenie materiału i wypalenie są czymś normalnym.
Zresztą jeżeli Głowacki wrócił do nas nie widzę żadnego sensu by sprowadzać kolejnego gracza będącego bliżej końca niż początku kariery a są już w kadrze również nie młodzi zawodnicy.
Pretensje główne moje do Holendra były oparte na tym, że nie sprowadza zawodników młodych/ widać, że wnioski poszły w las.

Media estońskie informują o przedłużeniu kontraktu przez Pareiko na poprzednich warunkach - wychodzi na to, że to co pisałem wielokrotnie o tym, że to najlepiej zarabiający zawodnik w Wiśle się potwierdza - ich zdaniem 450.000 euro.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 26.05.2012 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.05.2012, 12:50
Oh yeah
A co do atmosfery to coś w tym jest - bardziej mi się podobała jak chodziłem na mecze Wisły kiedy grała w 2 lidze.
Co za typ jeszcze próbuje udawać że kiedy kol wiek kibicował Wiśle... sieje zgorszenie na forum w każdy poście, prowadzi relacje live z krytyką piłkarzy przed zakończeniem meczu, jak Melison zagra słabo nagle twierdzi że jest do dupy, jak zagra super to nic napiszę. Jak Wilk grał super mecze to również nic nie pisał jak, zgrał kilka słabych meczów to nagle urósł do miana najgorszego DP w lidze. Przekonuję że młody piłkarz jeśli ma ambicje nie powinien iść do Wisły. Wreszcie wypowiada się o atmosferze z perspektywy sopcasta.

Ogólnie rzecz mówiąc po co ty wchodzisz na to forum ?
Polecam opcje ignoruj i brak cytowania prowokacji oprawianych w ładną ramkę przez tego kogoś.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.05.2012 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.05.2012, 12:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Owszem. Jedyny plus jest taki że teraz cena wykupu jest bardziej w naszym zasięgu finansowym 400 tysięcy euro a nie 1,6 mln euro.

Problem jest tylko czy ten Honduranin zbliży się w ilości strzelonych bramek w sezonie do Bitona żeby móc myśleć o wykupie.
Za rok może to być to kwota zupełnie abstrakcyjna dla Wisły. Chyba, że wypali i będzie do bezpośredniej odsprzedaży.
Taki jednoroczniak raczej, jak go oczywiście podpiszą. Normalka u nas ostatnio.
A, że łysy co innego mówił a co innego robi to już inna sprawa.

Cytat:
Tylko, że nikt się nie zastanawia w kontekście sprowadzenia zawodnika z Hondurasu, że ten będzie dostępny dopiero w połowie rundy jesiennej albowiem wcześniej wyjeżdża na zgrupowanie kadry przygotowujące do występów na Olimpiadzie w Londynie.
Czyli gra pół rundy, potem jak Biton, dowiaduje się, że go nie wykupią i będzie oszczędzał kości.
Na koniec Błonia, zeby zaoszczędzić miesieczną pensję.

Dajmy mu może szansę, może akurat wypali.

Cytat:
Wtedy nakazałem rybce, by wszyscy ci, którzy na tym forum wyzywają Bednarza od łysych i nieudaczników, miała grzybicę stóp, bo to właściwa nagroda za wyzywania od frajerów pracownika własnego Klubu. Howgh
Rozumiem, ze Ci co wyzywają (nie mylić z słuszną czy nie krytyką) pracowników własnego klubu Jaliensa, Kirma itd. również dostaną grzybicy.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.05.2012, 13:18
Przecież wypożyczenie z REALNĄ opcją pierwokupu to dla klubu najlepszy deal. Jak się nie wypali to oddajemy gościa bez żalu do Hondurasu i nie jesteśmy związani ze słabym zawodnikiem długoletnim kontraktem (nie siedzi na budżecie jak np Garguła) a jak wypali wykupujemy za te ponoć 400k euro.

Poprzednio jak Biton czy Nunez mieli klauzule pierwokupu ponad 1 mln euro to się nie dziwcie, że ich nie wykupimy. To przecież było oczywiste od chwili, gdy przegraliśmy z APOELem.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.05.2012, 15:07
Co więcej, użytkownik ten (thechris) nie chodzi na Wisłę, a niemal w każdym poście sobie z niej kpi ,zaś w trakcie sezonu gratulował i to wielokrotnie w różnych miejscach Mistrzostwa Polski ... Legii Warszawa, wręcz zachęcał ich kibiców do "otwierania korków od szampana", a później jakby nigdy nic, przechodzi do porządku dziennego po radosnym dla kibiców Wisły mistrzostwie Śląska, bo jeśli nie My to niech chociaż zaprzyjaźniony klub z nami się raduje z MP. W sumie moim zdaniem najbardziej irytujący (pewnie taki ma cel, bawić się cudzym kosztem, np. kibiców Wisły) użytkownik na tym forum, tyle moich refleksji, sorry ale nie mogłem sie powstrzymać.

Co do transferów, Arek Głowacki mega piłkarzem nie był ale to Wiślak z krwi i kości i braku ambicji mu zarzucić nie można było, a i elementarną solidność w grze prezentował . Gorszy od Jaliensa nie jest, a akurat politykę transferową Stana oceniam pozytywnie, rzecz jasna z kilkoma wyjątkami, jak ten nasz Jaliens.

Pareiko podpisał nowy kontrakt. http://www.wislaportal.pl/22796,Serg...kolejnego.html

Tylko złe wyniki badań mogą przeszkodzić Quioto w transferze do Wisły. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Nadal jednak oczekuję LO , def. pomocnika i skrzydłowych (choćby jednego, ale o charakterystyce Kosowskiego czyli z przebojowością Małego, ale w odróżnieniu od niego jak u Kamila dostrzegającego partnerów w ofensywie, miło by było też aby strzelał dla nas bramki, w sumie szkoda że taki Grosicki nie trafił do nas, Kupisz i Makuszewski to raczej na zasadzie że na bezrybiu i rak ryba, może Kupisz, ale pytanie za ile ...).
Ostatnio edytowane przez milosz : 26.05.2012 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów