|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jednak mimo wszystko musiał zgodzić się pewnie na niższą pensje, za co mu chwała i takich graczy nam teraz potrzeba. Pareiko to fighter. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie widzisz, że te dwie kwestie się ze sobą łączą?
Oczywiście doping jako taki jest więc generalnie Głowa ma rację w pewnym sensie ale jest to duże uproszczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Głowacki ma racje a Ty szukasz jak zwykle dziury w całym.
Zaś frekwencja to bolączka wszystkich klubów z dużymi stadionami w Polsce (oby przejściowa). |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
lepsze 6 tysięcy wiernych kibiców, niż 25 tys zjadaczy kiełbas. I nie mówie tu o finansach klubu, a o atmosferze, co znakomicie pokazał mecz z Ruchem
![]() A taki Głowacki to piłkarz który jest Wiśle niesamowicie potrzebny. Brakuje nam zawodników z charakterem. Nawet jeśli nie jest już tak dobry jak kiedyś i choćby powinęła mu się noga w kilku meczach, to wiemy przynajmniej, że będzie dawał z siebie wszystko i zap****ł cały mecz na 100%. Wisła w sercu = walka na boisku, co najlepiej pokazuje zachowanie boiskowe Sobola, Wilka, czy o dziwo Pareiki (chociaż w jego przypadku dominuje też charakter ;P) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
"Dzięki nowej umowie będę zarabiał około dwa i pół raza mniej niż dotychczas."
Niby zrezygnował z około 60% kontraktu?! Bonawentura chyba dobrze kombinuje, że chodzi o podstawową pensję w Bednarzowym systemie 50/50. Z racji tego, że Pareiko jest bramkarzem, to te drugie 50 raczej podniesie z boiska. W takim przypadku jego rzeczywista obniżka płacy to byłoby jakieś 20%. I tak dużo. Kirm dynamiczny i przebojowy był tylko w pierwszych meczach. To nie jest styl gry, o którym pisałem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A o Tobie mam takie zdanie: Generalnie co Ty wiesz o atmosferze na trybunach jak mecze oglądasz w tv i na sopcascie. Ten mecz z Ruchem był niesamowity, głownie pod względem atmosfery na trybunach. Moim zdaniem najlepszy w całej rundzie. Kto był wtedy ten wie jak było. Generalnie winnym takiej frekwencji na Wiśle (ale i na innych stadionach) są takie osoby jak Ty, które na stadion nie przyjdą, mecze oglądają w tv, szukają dziury w całym i p....la glupoty na forum. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Polonia, Bełchatów, Lechia - super passa Janasa.
Czas tego pana już minął. A Smuda niech zostanie z reprą, w ten sposób w Brazylii nie zagramy, ale co mnie to... ------------------ To co z tym Pareiką? Wszystko ustalone to dlaczego nie ma podpisu? Mam nadzieję, że jeśli podpiszą kontrakt z Rommelem to dlatego, że wszyscy są przekonani, że się przyda, a nie na zasadzie - niedrogi to spróbujemy go na rok. Chciałbym jeszcze żeby Misiek się sprawdził i załapał do kadry kosztem Jovanica.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2012 o godz. 08:07.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
co w naszej lidzie, nawet bez kiwki, robi różnice. Dlatego gdyby miał wrócić to jestem za, ale gdy w ataku będziemy mieć kogoś skutecznego, wtedy to będzie miało sens, bo wrzutki Zienczuka byłyby spożytkowane. Iliew gdyby go tak oceniać całościowo to kompletnie nic nie wniósł do drużyny. Taki Paulista tyle,że pewnie droższy i z Serbii. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Iliev do połowy, Zieńczuk po połowie ;]
Marszałek napisał(a):
Jedyna nadzieja, to że Marek będzie wrzucał na Genkowa i tak przez cały mecz, innego sensu jego ściągania nie widzę. A nie, widzę, brak nam młodych Polaków... PS: właśnie Łysy, główny krytyk Valkxa odnośnie liczby obcokrajowców pokazuje, jakich zawodników będzie ściągać. Oprócz emerytów jak Głowacki, Zieńczuk, którzy to przyjdą raczej z sentymentu żadnego innego Polaka nie zakontraktują. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A to głupie miasto, że wybudowało stadion na 34 tys. zamiast na 6 tys. Od razu byłaby lepsza atmosfera i niższe koszty wszystkiego, nawet kiełbasek. Tacy jak ja to są winni zawsze, jak nie przychodzą (nie wpłacają do kasy klubu i przez nich przychodzi taki nie mający pojęcia o grze w piłkę Jovanovic) i jak przychodzą (zeżreć kiełbaskę i pogwizdać na Małeckiego i biedak się zestresuje) więc sorry ale krytyka mnie rusza mniej więcej tak jak deszcz zapowiadany od tygodnia przez Dorotę Gardias ![]() A co do atmosfery to coś w tym jest - bardziej mi się podobała jak chodziłem na mecze Wisły kiedy grała w 2 lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ten koles z Hondurasu ma byc wypozyczony z opcja pierwokupu przeciez mielismy unikac podobnych deali...
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Problem jest tylko czy ten Honduranin zbliży się w ilości strzelonych bramek w sezonie do Bitona żeby móc myśleć o wykupie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No właśnie ja jestem przekonany ze się nie zbliży. Mam taką dziwną pewność. Jak strzeli z 5 goli w sezonie to będzie max. Po pierwsze dobry zawodnik nie przyjezdza na testy, a po drugie on strzelił tylko 8 goli w Hondurasie, w słabej lidze.
Wisła powinna szukać napastników w krajach skandynawskich. Gra tam dużo dobrych afrykańskich napastników, których czasem na nieduże pieniądze można wyciągnąć. Ze dwa okienka temu interesowalismy się napastnikiem Odd Grenland - Bentleyem, który teraz odszedł do Brann Bergen. To byłby fajny transfer... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Złowiłem dziś rano złotą rybkę i gdy spytała o trzy życzenia odpowiedziałem, że chce tylko jedno - żeby ten RQ i cała reszta zakontraktowanych przez Bednarza grajków zatrybiła i pokazała nową jakość w Wiśle. Wtedy nakazałem rybce, by wszyscy ci, którzy na tym forum wyzywają Bednarza od łysych i nieudaczników, miała grzybicę stóp, bo to właściwa nagroda za wyzywania od frajerów pracownika własnego Klubu. Howgh
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Marcelo?
![]() Edit: No dobra, nie był. Ale Błaszczykowski był chyba na testach. Generalnie chodziło mi o obalenie teorii "dobry zawodnik nie przyjeżdża na testy", bo to g* prawda.
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.05.2012 o godz. 13:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Marcelo Moretto nie był dobrym zawodnikiem, co pokazał w Arce. Innych Marcelów na testach nie pamiętam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ja osobiście nigdy nie byłem zwolennikiem zatrudniania pana Bednarza w Wiśle i za pierwszym razem tymbardziej teraz. Niestety znów się cofamy, podobnie jak pare lat temu ściągamy anonimowych zawodników na testy i niewiele z tego wynika ( choć daj Boże żeby tym razem Bednarzowi poszło lepiej ) Troche sie boję o to okno transfrowe że poza powrotem Głowy i Brozia żadnych praktycznych wzmocnień nie będzie...
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tylko, że nikt się nie zastanawia w kontekście sprowadzenia zawodnika z Hondurasu, że ten będzie dostępny dopiero w połowie rundy jesiennej albowiem wcześniej wyjeżdża na zgrupowanie kadry przygotowujące do występów na Olimpiadzie w Londynie. W okresie przygotowawczym zostajemy w takiej sytuacji z jednym napastnikiem do gry w systemie 4-5-1 czyli Bułgarem, którego zarówno przez ilość strzelanych goli jak i dyspozycje plus często łapane kontuzje nie można nazwać pewnym punktem drużyny.
Nie wiem czy rozsądne jest sprowadzanie kolejnego wiekowego skrzydłowego przy tym, ze jest już u nas Iliev - ani Serb ani Zieńczuk nie będą ciągnęli Wisły bo to już nie te zdrowie a po drugie w ich wieku coś takiego jak zmęczenie materiału i wypalenie są czymś normalnym. Zresztą jeżeli Głowacki wrócił do nas nie widzę żadnego sensu by sprowadzać kolejnego gracza będącego bliżej końca niż początku kariery a są już w kadrze również nie młodzi zawodnicy. Pretensje główne moje do Holendra były oparte na tym, że nie sprowadza zawodników młodych/ widać, że wnioski poszły w las. Media estońskie informują o przedłużeniu kontraktu przez Pareiko na poprzednich warunkach - wychodzi na to, że to co pisałem wielokrotnie o tym, że to najlepiej zarabiający zawodnik w Wiśle się potwierdza - ich zdaniem 450.000 euro.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 26.05.2012 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Guest
|
|
Ogólnie rzecz mówiąc po co ty wchodzisz na to forum ? Polecam opcje ignoruj i brak cytowania prowokacji oprawianych w ładną ramkę przez tego kogoś.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.05.2012 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Taki jednoroczniak raczej, jak go oczywiście podpiszą. Normalka u nas ostatnio. A, że łysy co innego mówił a co innego robi to już inna sprawa. Cytat:
Na koniec Błonia, zeby zaoszczędzić miesieczną pensję. Dajmy mu może szansę, może akurat wypali. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przecież wypożyczenie z REALNĄ opcją pierwokupu to dla klubu najlepszy deal. Jak się nie wypali to oddajemy gościa bez żalu do Hondurasu i nie jesteśmy związani ze słabym zawodnikiem długoletnim kontraktem (nie siedzi na budżecie jak np Garguła) a jak wypali wykupujemy za te ponoć 400k euro.
Poprzednio jak Biton czy Nunez mieli klauzule pierwokupu ponad 1 mln euro to się nie dziwcie, że ich nie wykupimy. To przecież było oczywiste od chwili, gdy przegraliśmy z APOELem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Co więcej, użytkownik ten (thechris) nie chodzi na Wisłę, a niemal w każdym poście sobie z niej kpi ,zaś w trakcie sezonu gratulował i to wielokrotnie w różnych miejscach Mistrzostwa Polski ... Legii Warszawa, wręcz zachęcał ich kibiców do "otwierania korków od szampana", a później jakby nigdy nic, przechodzi do porządku dziennego po radosnym dla kibiców Wisły mistrzostwie Śląska, bo jeśli nie My to niech chociaż zaprzyjaźniony klub z nami się raduje z MP. W sumie moim zdaniem najbardziej irytujący (pewnie taki ma cel, bawić się cudzym kosztem, np. kibiców Wisły) użytkownik na tym forum, tyle moich refleksji, sorry ale nie mogłem sie powstrzymać.
___________ Co do transferów, Arek Głowacki mega piłkarzem nie był ale to Wiślak z krwi i kości i braku ambicji mu zarzucić nie można było, a i elementarną solidność w grze prezentował . Gorszy od Jaliensa nie jest, a akurat politykę transferową Stana oceniam pozytywnie, rzecz jasna z kilkoma wyjątkami, jak ten nasz Jaliens. Pareiko podpisał nowy kontrakt. http://www.wislaportal.pl/22796,Serg...kolejnego.html Tylko złe wyniki badań mogą przeszkodzić Quioto w transferze do Wisły. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Nadal jednak oczekuję LO , def. pomocnika i skrzydłowych (choćby jednego, ale o charakterystyce Kosowskiego czyli z przebojowością Małego, ale w odróżnieniu od niego jak u Kamila dostrzegającego partnerów w ofensywie, miło by było też aby strzelał dla nas bramki, w sumie szkoda że taki Grosicki nie trafił do nas, Kupisz i Makuszewski to raczej na zasadzie że na bezrybiu i rak ryba, może Kupisz, ale pytanie za ile ...).
Ostatnio edytowane przez milosz : 26.05.2012 o godz. 16:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|