|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Lepiej niech Probierz dobrze przetestuje każdego kto przyjdzie do Wisły. On wie najlepiej czy się ktoś nada czy nie. Potrzeba nam młodych zdolnych. A nie emerytów którzy złapali w jeden sezon formę. Zaraz skończą kariery i problem dalej będzie. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Weźcie się ludzie obudźcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A w czym Ty widzisz problem - od marca jest w klubie w związku z tym ma tyle czasu, że powinien zdążyć tym bardziej, że szukamy głównie wśród zawodników wolnych (z kartą na ręku). To jest kwestia umiejętności w negocjacjach. A kiedy Ty chcesz przeprowadzać transfery - na 2 tygodnie przed ligą, chyba żartujesz.... mam nadzieję.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja sie zastanawiam tylko , po co sie tak wszyscy napinacie? Jak mial Moar przyjsc to tez byl placz ze jakis ogor dotego zyd. Wiadomo jest ze jednemu cos sie podoba drugiemu nie. I smutne .......amento typu "Bednarz testy" juz nie wpomne o postach w ,ktorych sa poruszane tak istone sprawy jak kto jest jakim ekspertem w dziedzinie oceniania potencjalu i umiejetnosci pilkarza. Ludzie jak wy po wygladzie umiecie ocenic czy ktos jest kozak czy ogor , to ja sie pytam co wy robicie przed kompem w domu. Wielkie kluby czekaja na takich scoutow!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozsądek podpowiada, że amator do tego z nadwagą nie miał prawa do nas na testy przyjeżdżać. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Kadrę skompletowaną to można mieć kiedy się wie kogo chce się kupić i ma na to pieniądze. My nie mamy pieniędzy podobno, a także nie wiemy kogo chcemy bo inaczej nie testowalibyśmy "pod kątem gry w wyjściowym składzie". Działania Pana Dyrektora to już tutaj wszyscy przerabiali. Nie ma nurkowania to będzie Euro ![]() Z resztą nie ma o czym gadać. Jak dla mnie to wszystko było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
1) Błaszczykowski przed testami w Wiśle grał w IV lidze. 2) Nie krytykuję Jaliensa tylko ukazuje jak mikroskopijnie małe są koszty testowania piłkarzy w porównaniu do wyjściówek zawodników ze składu. Nazywanie ich w tym wypadku kosztami jest śmieszne. 3) Za Bednarza też tam jakieś MP wpadło. A tak jak miał Jirsaka, Kirma i Gargułę, tak SV miał swojego Lameya, Jaliensa czy Nuneza. Z drugiej strony Stan wyłowił Meliksona a Bednarz Marcelo. Żeby nie było - oceniam pracę obydwóch dyrów sportowych podobnie, z lekkim wskazaniem na Stana, ale nic poza tym. Nie ma co gloryfikować jednego i mieszać z błotem drugiego, jakby to była różnica jak między niebem a ziemią. Nie była. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem po co cytujesz mojego posta i wchodzisz ze mną w polemikę skoro nie odnosisz się do tego co napisałem.
ad 1 Czy zdania "Też nie mam nic przeciwko testom" i "Problem leży natomiast nie w tym, że te testy się odbywają tylko w tym kto w nich bierze udział" są dla Ciebie niejasne? Może coś wytłumaczyć? Najlepiej mnie znowu wypunktuj, będzie mi łatwiej zredagować odpowiedź. ad 2 Fajnie, że piszesz o kosztach. Szkoda tylko, że ja nic o nich nie wspominałem. Testy takich wynalazków mnie denerwują mnie dlatego, że przez nie zbankrutujemy, ale dlatego, że nas kompromitują jako profesjonalny klub. ad 3 To teraz proszę powiedz, który z wymienionych piłkarzy nadal grają w Wiśle. Bednarz ma stuprocentową skuteczność - wszystkie jego wtopy, może oprócz Beto, są u nas na długoletnich kontraktach. Po Stanie został nam tylko Jaliens, który i tak przerasta o głowę cała wymienioną trojkę. Ostatniego zdania już w ogóle nie rozumiem. Zdaje się, że nie jest to skierowane do mnie.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 22.05.2012 o godz. 20:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
My nie mamy kasy na Celebana czy Pazdana czy też mamy lepszych graczy w kadrze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zauważcie jedną różnice. Valckx miał zbudować zespół na już. Dlatego ściągał zawodników doświadczonych, drogich, na krótkie kontrakty na których nie będziemy mogli zarobić. Bednarz miał bardziej długofalową politykę.
Ponadto jakby zsumować ile Jaliens zarobił w te półtora roku to nie wiem czy Jirsak tyle w ciągu 5 lat zabrał z klubu. Tak już gwoli ścisłości. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bednarz przynajmniej wie że istnieje taki piłkarz jak Michał Chrapek i gra na wypożyczeniu, a Stan w C+ był zdziwiony o kim mowa, co jak co ale pasuje chociaż to wiedzieć.Stan zrobił dobre transfery bo dostał kasę jakiej wcześniej nikt nie dostał chodzi mi o to że piłkarze mogli zarabiać krocie, innych dyrektorów to mogli zarabiać połowę z tego. Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem Stana, a na chwile obecną Łysol to chyba dobra opcja, bo przetestuje pół Świata i może coś się trafi.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przecież dobrze, że klub sprowadza na testy zawodników. Od tego one są, od tego są one, żeby najpierw przetestować, a dopiero potem zakontraktować albo podziękować i kopnąć w dupę. Tak jak ktoś wcześniej napisał, testują we Francji, w Anglii, na całym świecie, a tutaj panika, bo zaproszono na testy mało znanych zawodników. To, czy była to trafna decyzja zweryfikuje sezon. A chyba lepiej, że testowany piłkarz strzela dwie bramki, aniżeli w ogóle, prawda?
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Roznica jest taka ze do Angli na testy jedzie np. Malecki co by nie mowic dobry ligowiec, a do Wisly przyjezdza Ricardinhogracz ktory nigdy nie zagral profesjonalnie majac juz tak JUZ 20 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sport.pl twierdzi, że powrót Zienia na R22 jest już prawie pewny. Nie wierzę, po prostu nie wierzę...
Gość ma przecież 34 lata, dobry sezon ma średnio co 4, a zawalił nam nie tak dawno awans do LM... http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...al_pewne_.html ![]()
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tak borys, ale fakt, że do Polski nie przyjedzie testować Messi nie jest winą Bednarza czy zarządu Wisły, ale ogólnej formy i wizerunku polskiej piłki.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Zieńczuk przyjdzie - to proponuję zrobić jakąś masową manifestację pod biurem Bednarza - przecież to nie może tak być, że chłop będzie aż tak szedł na łatwiznę - albo będzie próbował półśrodkami budować drużynę.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.05.2012 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
przynajmniej potrafi dorzucic pilke z wolnego co u nas potrafi chyba tylko Melikson, w tym sezonie bił na głowe Małego,Kirma czy prawie kazdego naszego pomocnika oczywiscie nie jest to inwestycja na lata ale na sezon-dwa moglby byc przydatny, chociazby na zmiane bo warto miec takiego Zienczuka na lawce niz np Bruda czy inny wynalazek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Głowa jak przyjdzie to też i Brożki też. I jeszcze po przedłużeniu Sobola. Jak Żuraw przychodził to szkoda, że manifestacji kibice nie zrobili. No i jeszcze Kazia Moskala też można było "omanifestować". Ręcę opadają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apropo Q. Oglądnijcie sobie mecze z nim, on na prawdę nie jest słaby. To jest/był nasz najlepszy stoper w tym sezonie, jego problem nie polega na tym, że nie ma umiejętności tylko na tym, że jego forma jest nieregularna. Byle kto nie gra w rep Holandii i nie jedzie na MŚ. Wszyscy jeżdżą tu po nim i po SV (chociaż nie wiem dlaczego), że ściągnął swoich holenderskich "kolegów". Lamey, ok, słaby. Ale problem Jaliensa leży gdzie indziej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co z Nowakiem oblał testy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym nie wierzę, że Zieńczuk będzie w przyszłym sezonie naszym piłkarzem. Po prostu nie wierzę. Niby jako kto? Obrońca? Bo jego jako skrzydłowego po prostu nie widzę w naszej kadrze i już.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.05.2012 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powód: bo śnieg
Ostatnio edytowane przez Bambo1906 : 22.05.2012 o godz. 22:21.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
O jejku ...O Bozeeee..... Zienczuk pilkarzem Wisły...ojej...
Jestescie normalni czy nie W czym Zienczuk jest gorszy od naszych obecnych kopaczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję że to głupi żart z Zieńczukiem, miała być rewolucja i gra młodzieżą a nie ściąganie zawodników w wieku 30+. Kolejny klub emerytów tylko teraz bez walki o nic..
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|