The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2012, 21:09
ciacho napisał(a):Wyświetl post
O żesz k***a. Czy ty chcesz powiedzieć, że radni Kielc nie dofinansowali "swojego" klubu żeby licencję dostała Cracovia Macie manię prześladowczą. To się leczy.
Prawie. Chcę zasugerować ( to nie sprawdzone info) ,że pewien profesor przekupił radnych Kielc żeby nie dofinansowywali ..... resztę znasz .
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2012, 21:56
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
Żeby zdobyć mistrza w przyszłym sezonie musicie wykluczyć nie tylko 6 piłkarzy WKSU, a całą 18.
Oj ktoś tu obrósł w piórka

Bez urazy, ale mistrzostwo WKS'u to raczej jednorazowy wyskok, niczym Zagłębia Lubin w 2006/2007r. bardziej wynikające ze słabości przeciwników, niż waszej siły - więc nie widzę podstaw, by ktokolwiek musiał was osłabiać (czyżby megalomania?) . Kreseq ma racje, takie doszukiwanie się na siłę spisków (działanie notabene będące podstawą funkcjonowania pewnej partii politycznej) zakrawa o paranoje.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 17.05.2012 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.05.2012, 22:37
Każdy kij ma dwa końce. Osobiście uważam ,że każdy piłkarz za takie występy wokalne jakie uskutecznili sobie aktualni mistrzowie Polski podczas wrocławskiej fety, powinien być regulaminowo ukarany. Nie należy mylić kontekstów. Kibice to jedno. Zawodnicy - drugie. Widocznie Stilić czy też piłkarze WKS-u są za bardzo ograniczeni kulturowo aby to zrozumieć. Jest jakaś konwencja. Jest jakaś higiena pracy i relacji międzyludzkich. Jak można być takim bezrefleksyjnym ,żeby w dobie wszechobecnych komórek , kamer i dyktafonów, pięknie z szeroko otwieranymi ustami , z przepony wykonywać takie przyśpiewki. Szczyt głupoty. Kara zaordynowana przez Komisję - słuszna. Wtedy kiedy piłkarze przekraczają granicę, stając się kibicami ,pojawiają się tylko kłopoty i kompromitacja (patrz - Małecki).

Jeśli chodzi o sytuację w lidze z licencjami. Teraz widzicie ile ta nasza liga organizacyjnie ,finansowo potencjalnie znaczy. Jak się karuzela rozbuja to po weryfikacji tabeli Cracovia się spokojnie utrzyma i nici ze sportowej sprawiedliwości. Kafarski biegał uradowany ,ale przecież to było od początku wiadome ,że Cracovia nawet jak spadnie to się utrzyma.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.05.2012 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.05.2012, 22:59
Zawsze twierdzilem ze.....

Legia & PZPN dwa bratanki,i do pillki i do szklanki.

i moje slowa zawsze znajduja potwierdzenie

P.S Powinni zrobic sobie flage zgodowa
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2012, 07:12
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Każdy kij ma dwa końce. Osobiście uważam ,że każdy piłkarz za takie występy wokalne jakie uskutecznili sobie aktualni mistrzowie Polski podczas wrocławskiej fety, powinien być regulaminowo ukarany. Nie należy mylić kontekstów. Kibice to jedno. Zawodnicy - drugie.
A ja się zastanawiam dlaczego ukarano piłkarzy za coś co wydarzyło się w ich czasie wolnym, nie związanym z grą na boisku, poza stadionem, na mieście ? Tak się stało w przypadku piłkarzy Śląska.
Natomiast piłkarze Legii śpiewali na stadionie i żadnych kar nie było.

Niebawem okaże się, że można w ten sposób karać kibiców zakazem wyjazdowym bo śpiewali sobie w ogródku piwnym na mieście lub na imieninach, a ktos to nagrał nakomórkę.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 18.05.2012, 07:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, skoro ukarało się piłkarzy Sląska za "gdzie twoje berło..." to dlaczego nie postąpiono tak samo w tym przypadku ?:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...21/story.shtml

Tradycyjnie już są równi i równiejsi tylko niektórzy udają głupków lub robią za tzw. "uzytecznych idiotów".
Przypomnę tylko, iż nasi za " Zawsze nad wami ...... " także nie zostali ukarani dyskwalifikacją.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.05.2012, 07:34
Ela napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę tylko, iż nasi za " Zawsze nad wami ...... " także nie zostali ukarani dyskwalifikacją.
Bo tak się składa, że nasi piłkarze nie śpiewali tylko podskakiwali i klaskali jak kibice śpiwali, a to już co innego.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 18.05.2012, 07:56
Bo tak się składa, że nasi piłkarze nie śpiewali tylko podskakiwali i klaskali jak kibice śpiwali, a to już co innego.
A kibice Legii śpiewali? Bo w tym artykule nic takiego nie pisze. Bo niby w którym miejscu? Bo co to znaczy "uczestniczyli"? Stali obok? To też jest "uczestniczenie".

Tutaj artykuł z dedykacją dla osób, które twierdzą, że sukces euro jest teraz najważniejszy. Bo "co na zachodzie powiedzą".

http://www.weszlo.com/news/10511-Fir...gandowa_szopke

EDIT: piłkarze Legii oczywiście.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 18.05.2012 o godz. 08:12.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 18.05.2012, 07:58
A nie było to tak, że zaintonowali tą przyśpiewkę ?
Pamiętam jak się tłumaczyli, że myśleli, że dalszy ciąg miał brzmieć "... Cracovio, zawsze nad wami "

Generalnie cała ta liga, jedna druga i trzecia, PZPN i Ekstraklasa to bagno, w którym każdy w zależności od humoru decyzyjnych może ugrzęznąć.

Niech za komentarz posłuży wpis z forum Pogoni, podesłany mi wczoraj :

" 15 marzec 2012 roku, śmieszny prezesina pzpn-u Lato, wizytuje na zaproszenie pzpn stadion i klub Pogoni. Po wizytacji w jednej z najbardziej ekskluzywnych hotelowych szczecińskich restauracji odbywa się zakrapiana biba. A że prezesina za kołnierz nie wylewa, na.......ił się jak świnia. Wszyscy nad nim skaczą, na czele z włodarzami Pogoni i Bednarkiem. Tylko biesiadujący nie wiedzą że kelnerzy to zagorzali kibice Pogoni, a ściany mają uszy. Lato: - Pogoń w tym roku nie awansuje do Ekstraklasy, nie ma szans. Brak stadionu i innych brakujących spraw, nie pozwala na awans. Macie kontrolować tabele. Awansuje Piast i Zawisza bo ma nowoczesne stadiony.

Kto by się spodziewał że te słowa będą prawdziwe. Wygrywamy z Piastem, i zaczyna się seria meczów przegranych. Gdy bezspośredni rywale do awansu wygrywają, My też. Gdy dostają w ....eczkę, lub remisują My też. Musimy przecież kontrolować tabelę.

Usłyszane dzisiaj od kibica który jest poważnym dorosłym człowiekiem, i który jako kelner obsługiwał tą libację!

To co oglądamy i w co wierzymy to jeden wielki teatr!!!!! Awansu nie będzie."

Jestem w stanie uwierzyć w ten scenariusz :]
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.05.2012, 08:02
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A kibice Legii śpiewali? Bo w tym artykule nic takiego nie pisze. Bo niby w którym miejscu? Bo co to znaczy "uczestniczyli"? Stali obok? To też jest "uczestniczenie".

O czym Ty pier.....isz. Chyba chodziło Ci o piłkarzy ? Przeczytaj sobie co napisał delegat po tym meczu, kto co śpiewał bo widzę, ze masz problem z czytaniem tekstu.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 18.05.2012, 08:12
O czym Ty pier.....isz. Chyba chodziło Ci o piłkarzy ? Przeczytaj sobie co napisał delegat po tym meczu, kto co śpiewał bo widzę, ze masz problem z czytaniem tekstu.
Tak, chodziło mi o piłkarzy. Z kontekstu to jasno wynikało. Daj jakiś link do raportu delegata bo mam rozumieć że ty go czytałeś że jesteś taki pewien?

Ponadto od kiedy to raport delegata jest dla Ciebie taki wiarygodny? Pewnie jak pisał, że po meczu Wisła-Arka biliśmy piłkarzy przeciwnika to tez uznałeś to za pewnik? Bo "raport delegata"? Ponadto jak to w końcu jest. Ci delegaci z PZPN są za Legią czy nie za Legią? Bo skoro tak bardzo forsują ich ukochaną drużynę to powinien to pominąć w raporcie a nie opisywać? Coś mi tutaj nie pasuje.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 18.05.2012 o godz. 08:17.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
duńczyk
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 18.05.2012, 10:14
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
I teraz idę o zakład. Terminarz będzie taki, że Śląsk na 100 % będzie grał w którymś z tych pięciu meczów z Legiunią. Oczywiście zupełnie przypadkiem.

Założycie się o tysiąc złotych chłopaczki z eł3?

P.S. I jeszcze jedno. Czemu przymierzany do gry w Legiunii Celeban uniknął kary, mimo że wyraźnie widać na materiałach że także śpiewał?
Specjalnie zarejestrowałem się na forum, żeby przyjąć ten zakład. Proszę o sprecyzowanie warunków zakładu oraz późniejszego rozliczenia. Ja proponuję jakis depozyt. Czekam na propozycje.
Ze sportowym pozdrowieniem.
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 18.05.2012, 10:24
022
po co Ty piszesz ,że Legia zdobyła 9 mistrzostw?, naprawdę zależy się Ci na na ,,takim" mistrzostwie?
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 18.05.2012, 10:27
po raz ....a tysiąc pięćsetny zaczynacie się kłócić o tego mistrza dla Legii? Dajcie sobie spokój z tą całą Legią, niech im nawet ufoludki pomagają, a jak wygramy to będzie to lepiej smakować, dziękuje dobranoc !
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 18.05.2012, 11:01
Widze,że od lat nic sie nie zmienia
Legia od ładnych paru lat z największym budżetem i świetnymi warunkami nie wygrywa ligi, ale spisek prolegijny w PZPN nadal tkwi moocno
Fighter wystarczyło by tak ze 2-3 karne więcej gwizdnąć dla legii w zeszłym sezonie (i paru innych stykowych) i byłoby po sprawie, nie trzeba spektakularnie zawieszać całego Śląska
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.05.2012, 12:23
http://www.weszlo.com/news/10516 Swietny tekst z dedykacją dla tych co widza ekstraklasę na 18 czy 20 zespołów. Jak polskie kluby mają współzawodniczyć z Europą to raczej 14 powinno być od razu i granie jak w Szkocji, Belgii czy dużo od nas bogatszych Rosji czy Turcji!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.05.2012, 17:08
Hej, bracia looserzy ze stolycy...
W zawsze wiarygodnym dzienniku PS przeczytałem dziś, że Jaśko żabol jest bliski powrotu do Was...
Prawda to?
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Od: 11.2011

Stary 19.05.2012, 23:09
arti napisał(a):Wyświetl post
Hej, bracia looserzy ze stolycy...
W zawsze wiarygodnym dzienniku PS przeczytałem dziś, że Jaśko żabol jest bliski powrotu do Was...
Prawda to?

Z tym bracia looserzy, to chyba masz na myśli, że mamy coś wspólnego w tym, bo wy nie dość, że niskie miejsce, to jeszcze frajersko żenująca gra A my frajerski koniec.

A tak serio braci to my mamy w Szczecinie. Wy też gdzie indziej

Co do Janka uważam, że sądze, iż....... aa tam, p.ierdolić to....w takim układzie to już wole zostawić Skorże
Ostatnio edytowane przez KorteZ : 19.05.2012 o godz. 23:15.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.05.2012, 07:56
soku napisał(a):Wyświetl post
022
po co Ty piszesz ,że Legia zdobyła 9 mistrzostw?, naprawdę zależy się Ci na na ,,takim" mistrzostwie?
Sam się dziwię czemu nie dopisał sobie 10 tytułu MP za ten sezon bo przecież PRAWIE go zdobyli ale czego wymagać od kibica który co mecz śpiewa że "mistrzem Polski jest Legia" a potem się dziwią i obrażają że kibice i piłkarze innych zespołów śpiewają piękną pieśń "Gdzie twoje berło i korona Legio ...... resztę znacie".
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.05.2012, 08:35
KorteZ napisał(a):Wyświetl post
Z tym bracia looserzy, to chyba masz na myśli, że mamy coś wspólnego w tym, bo wy nie dość, że niskie miejsce, to jeszcze frajersko żenująca gra A my frajerski koniec.

Nie koloega mial raczej na mysli to ze wszedzie na swiecie "elka" to znak porazki tylko w Polsce coniektorym kojarzy sie zLegia...
Dla jednych Looser dla innych Legia...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.05.2012, 09:15
Dobrze, że wy graliście pięknie, normalnie polska Barcelona.
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 20.05.2012, 14:01
@arrosmay

Gdzie tak napisałem? "Graliśmy pięknie jak Barcelona", czy nawet "graliśmy ładnie". Nie wciskaj kitu, bo nic takiego z ust obecnych tu kibiców Legii nie ma miejsca.

To, że graliście żałośnie to obiektywny fakt. To, że my obejmując fotel lidera zesraliśmy się pod wpływem presji i gra zrobiła się gówniana to również fakt. A reszta to tylko hejterstwo i szkolne, słowne przepychanki .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.05.2012, 14:06
Znak L na calym swiecie ma rozne przeslania. Znak L w ktorym dlon przylozona jest do czola znaczy Loser. Zanim zacznie sie cos pisac warto wiedziec o czym sie pisze.

PS: Pisanie Looser w Stanach tez ma swoje przeslanie, oczywiscie zamiast poprawnej formy Loser

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.05.2012, 15:18
[QUOTE=kreseq;1250856]Znak L na calym swiecie ma rozne przeslania. /QUOTE]
A co z Janem Żabolem?
Naprawdę wraca do Was?
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 20.05.2012, 15:45
@arrosmay

Gdzie tak napisałem? "Graliśmy pięknie jak Barcelona", czy nawet "graliśmy ładnie". Nie wciskaj kitu, bo nic takiego z ust obecnych tu kibiców Legii nie ma miejsca.

To, że graliście żałośnie to obiektywny fakt. To, że my obejmując fotel lidera zesraliśmy się pod wpływem presji i gra zrobiła się gówniana to również fakt. A reszta to tylko hejterstwo i szkolne, słowne przepychanki .
Napisałeś to i nawet o tym nie wiesz?
Cytat:
to chyba masz na myśli, że mamy coś wspólnego w tym, bo wy nie dość, że niskie miejsce, to jeszcze frajersko żenująca gra
Może skoro pisać ze zrozumieniem nie potrafisz, to umiesz chociaż czytać.
Odpowiedz cytując
KorteZ
Banita

Stary 20.05.2012, 16:36
@arrosmay
No widzę, że ty masz problem, bo niczego takiego nie napisałem ( że graliśmy jak Barca) Pisałem o waszej grze, że była słaba. Ale to nie znaczy, że nasza była zajebista.

Dokładasz swój wyimaginowany kontekst do moich slów Sam się idź doucz czytania ze zrozumieniem.

edit: do posta poniżej arrosmay - ja tam nic nie sugeruje. Opisuje zdarzenie. Co do Barcy zrozumiałem, że chodzi niby o dobrą grę. Na siłe szukasz drugiego dna. Naprawdę
Ostatnio edytowane przez KorteZ : 20.05.2012 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 20.05.2012, 17:32
@arrosmay
No widzę, że ty masz problem, bo niczego takiego nie napisałem ( że graliśmy jak Barca) Pisałem o waszej grze, że była słaba. Ale to nie znaczy, że nasza była zajebista.

Dokładasz swój wyimaginowany kontekst do moich slów Sam się idź doucz czytania ze zrozumieniem.
Z Barceloną to była ironia, której widocznie nie zrozumiałeś, bywa.
Co do gry waszej, to napisałeś
Cytat:
bo wy nie dość, że niskie miejsce, to jeszcze frajersko żenująca gra
Czym wyraźnie sugerujesz, że co prawda tak jak my nie zajęliście wysokiego miejsca, ale wasza gra nie była frajersko żenująca, tj. była dobra, ew. zajebista. Jaka była? Każdy widział
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.05.2012, 17:36
Nie chcę bronić Legionistów, ale ja także nie widzę sugerowania, że ich gra była zajebista, czy nawet dobra.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.05.2012, 00:46
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
co prawda tak jak my nie zajęliście wysokiego miejsca,
Nie ogarniam już który z Was jest autorem tej tezy, ale jednak nie porównywałbym miejsca na podium do miejsca w środku tabeli. Nawet jeśli koniec końców jest to gówno w porównaniu z oczekiwaniami jednych i drugich.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.05.2012, 09:43
oj nie płaczcie już Warszawiacy, tak frajersko stracić mistrza to chyba jednak gorsze od zajecia nawet tego 7go miejsca, tak to jest jak się "wyżej sra, niż dupę ma" i przypisuje sobie majstra, jeszcze go nie wygrywając, więc nie ma się co dziwić że w całej PL się z Was śmieją ; ]

tyle w temacie ;]
BTW jak ktoś mówi że my graliśmy żenująco, chociaż ich drużyna grała podobny piach, to albo ma coś z głową, albo jest ślepy, no ale to już nie trzeba dalej komentować.
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 21.05.2012 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów