The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak93
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2012, 19:45
Przed maturami najbardziej nastawiałem się na dobry wynik z angielskiego rozszerzonego ale przyznam, że II część mnie trochę zaskoczyła. Rozprawkę faktycznie przyjemnie się pisało, ale II część to jak dla mnie wielka niewiadoma... Myślę, że mogę mieć zarówno 40% jak i 80%...
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.05.2012, 19:49
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
Co do opowiadania, miałam pisać o Miśku, no ale to "przypadkiem" pokrzyżowało moje plany...
Przeczytałem temat i też pierwsza rzecz jaka mi przyszła na mysl to ta sytuacja.

Tematy były 3:
historia jakeigos wydarzenai sportowego, gdzie sportowiec był w niebezpieczeństwie z winy kibica
plusy i minusy tego że uczniowie mgoą sobie wybierać przedmioty w klasie maturalnej
coś tam o imprezach na polu, plusy i minusy historyczne, ale nikt tego 3 nie pisał

Ja w końcu 2 napisałem, ale pierwszy raz w zyciu pisałem po angielsku coś co miało wiięcej niż 150 słów. Do tego z gramatyki 0, bo sie nie przygotowywałem, ale z readingu troche nabije i może coś z listeningu wpadnie. Pewnie będzie 30-40, ale ja to pisałem rekreacyjnie.

Z podstawy pewnie 70-80, srednio, jesli bedzei te 80 to wraz z 94-96 z rozsz. z majcy mozna myslec o studiach.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.05.2012, 20:46
syf i dno dna - tak po krótce można podsumować dzisiejszy dzień maturalnych przygód.

Podstawa 98% ( Jak można było zaznaczyć, że zaraził się malarią w restauracji !? O.o )

natomiast poziom rozszerzony, to totalne piekło. Piekłooo

więcej jak 60% nie będzie. Temat rozprawki nie jasny, słowotwórstwo skomplikowane, jedynie transformacje całkiem przystępne.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.05.2012, 21:22
Na rozprawce pisałem wszystkie obtrzaskane zwroty + te związane ze szkołą, jak wagary itp. W sumie to miałem po 4 argumenty za i przeciw.

I w sumie to żal że to już koniec pisemnych. Prawda taka że straszyli straszyli przez 4 lata i jakoś ten strach nieadekwatny do tego całego eventu.
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.05.2012, 23:39
1.Przyznawać się, kto nie zaznaczył na rozszerzonym angielskim który temat pisał? :]
2. Co za to grozi? Uznają, czy można pożegnać się z punktami?
A trzeba bylo? ja w tym podobnie jak i w zeszlym nic nie zaznaczalem, po prostu zaczalem pisac nawet bez tematu; d
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.05.2012, 12:29
Co do opowiadania, miałam pisać o Miśku, no ale to "przypadkiem" pokrzyżowało moje plany...
Też zastanawiałem się jak przypadkowo dałoby się wzniecić zadymę na stadionie, myślałem o kibicu przeciwnika który zaplątał się w młynie ale jednak spasowałem i zdecydowałem się na rozprawkę, nie było z nią tak źle ale i tak powiem jedno: pieprzony limit słów!
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.05.2012, 12:46
Jakie jeszcze mieliście tematy z ustnego angielskiego mnie to w poniedziałek czeka...
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.05.2012, 19:04
Co za s....ysyn robił arkusze maturalne z fizyki rozszerzonej. Skrajnie łatwe zadania przeplatane skrajnie debilnymi
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 11.05.2012, 19:05
Wielkie dildo w dupe dla cke za tak późny egzamin. Siedziałem jeszcze obok tak jebiącego egzaminatora, aż odniechciało mi się żyć. W pewnym momencie, po prostu jak normalny zwykły człowiek się zrzygałem w ubikacji. Na szczęście dłużej obok tego pana przebywać nie musiałem, bo dali mnie na miejsce jakiejś dziewczyny, która skończyła egzamin.

Najwidoczniej moim przeznaczeniem jest łopata i petrescu'owski hard work...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.05.2012, 20:04
WOS - wszechwiedzący ogólnokrajowi sku*wysyni. To tak po krótce. Nie wiem, jak z fizyką, bo mam kuzyna, który twierdzi, że była do napisania.

oby tylko progi na UEK były niskie -.-
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 11.05.2012, 20:15
troche rodupce temat maturalny ale co sadzicie ogolnie o UR i o Zarządzanie i inżynieria produkcji na UR ?
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.05.2012, 20:55
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
WOS - wszechwiedzący ogólnokrajowi sku*wysyni. To tak po krótce. Nie wiem, jak z fizyką, bo mam kuzyna, który twierdzi, że była do napisania.

oby tylko progi na UEK były niskie -.-
Liczę na to samo.
Dzisiejszy WOS był... dziwny. Niektóre zadania proste, inne tak dziwnie sformułowane, że w pierwszym momencie nawet nie wiedziałam o co chodzi. Rewelacji się niestety nie spodziewam.
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Stary 11.05.2012, 21:11
Zgadzam się z poprzednikami. WOS strasznie dziwny. Łatwe pytania przeplatały się z takimi, że nie wiadomo z początku o co chodzi. Przynajmniej temat pracy był ok i można było się spokojnie rozpisać. Koło 40-55 % z rozszerzenia myślę powinno być.
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki''
H. Reyman
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.05.2012, 21:41
Uff... dobrze, że nie tylko ja mam takie mieszane uczucia po rozszerzonym angielskim. Liczyłem na wynik oscylujący w granicach 95%, ale powiem szczerze, że nie wiem czego się spodziewać. Boję się zajrzeć w odpowiedzi, chyba poczekam na oficjalne wyniki.
Poza tym, co za patafian wymyślił, żeby maturę zacząć pisać o godzinie 9:00 a kończyć ok. 17:30? Jak dla mnie to było bardzo męczące. A pisanie 2 części egzaminu rozszerzonego to już istna katorga - nie chciało mi się już tam siedzieć, nie mówiąc o myśleniu :/
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 11.05.2012 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
upr
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 11.05.2012, 22:33
neq. napisał(a):Wyświetl post
troche rodupce temat maturalny ale co sadzicie ogolnie o UR i o Zarządzanie i inżynieria produkcji na UR ?
Miałem lekcję z doradcą zawodowym, który zna oferty kilkudziesięciu uczelni. Polecał Zarządzanie i inżynierię produkcji, bowiem jest to przyszłościowy kierunek. Tylko tak jak z innymi rzeczami, sam dyplom pracy nie da. Trzeba zrobić później specjalne papiery/szkolenia = zainwestować w siebie kilka tysięcy i wtedy dobra robota się znajdzie. Mówił jednak o tym kierunku w kontekście AGH. Wiadomo, że na UR kształcą pod innym kątem...
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.05.2012, 08:10
Kierunek jest ok, jak ktoś nie wie czego chce, jak chcesz być inżynierem ale matematyka nie jest Twoją mocną stroną - można zrobić ewentualnie I stopień i dalej sie konkretnie kierować.
Kierunek nie daje konkretnej wiedzy ani umiejętności - jestes gorszym menedżerem niż ludzie po samym zarządzaniu i gorszym inżynierem niż ludzie po konkretnych kierunkach.

Oczywiście, jak dorobisz kursy za pare tyś, to znajdziesz prace po każdym kierunku, ale w tym ogólnie jest kiepsko z pracą bo podaż znacząco przerosła popyt - 3x ZiIP na AGH, 1x UR, 1x UEK, 1x PK.
Odpowiedz cytując
wislak93
Senior Member

Stary 12.05.2012, 09:57
a jest tu ktoś kto studiuje albo zamierza studiować Informatykę Stosowaną na UEK?
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 12.05.2012, 11:10
Widzę, że więcej osób chce iść na UEK. Ja celuje w finanse i rachunkowość, ale tam jest najwyższy próg a z moim angielskim może być ciężko...
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 15.05.2012, 11:36
Wczoraj ustny polski. Prace pisałem sam, praktycznie od ferii, ale skończyłem w piątek dopiero. W sobote się zacząłem uczyć i dostałem za to 3/5. Pytania miałem tak banalne, że ciezko było nie odpowiedzieć. Rola róży i lisa w małym ksieciu, charakterystyka Kurtza z jądra ciemności i co wiemy o zmianach u człowieka z opowiadania borowskiego. z pytań 7/7. Ogólnie 16/20.

Ale miałem kumpla któremu w niedziele ktoś uświadomił, że ma w pon, a nie w środe tak jak myslał. Napisał coś na szybko, pouczył się 2h a jak przyszedł do szkoły to wpadł na pomysł zeby to powiedzieć całkowciei inaczej. Przeczytał jeszcze wszystkie streszczenia i improwizując dostał 12 albo 11. Najważniejsze jest mówić nawet bez sensu
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Stary 16.05.2012, 09:06
Ja wczoraj miałem ustny polski. Pracę zacząłem pisać w niedzielę, skończyłem w poniedziałek (lektury dawno przeczytane, tylko brak czasu ). Zdałem na 100 %. Tym samym mam już koniec matur
H. Reyman
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Stary 16.05.2012, 09:07
A właśnie pisał ktoś historię? Ja po podstawie jestem bardzo zadowolony
H. Reyman
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.05.2012, 10:56
Ja do historii zbyt pewny szedłem i szczerze mówiąc niewiele się uczyłem. Parę błędów, opuszczone całkiem dwa pytania (czemu sprawa włoska i ostatnie), ale ogólnie to koło 70% liczę.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.05.2012, 11:25
A miał już ktoś ustny niemiecki?

Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.05.2012, 12:16
Wielką ulgę mi czynicie pisząc takie komentarze o ustnym polskim Ja mam za tydzień w środę i w dalszym ciągu nie mogę się wziąć na skończenie (mam 2.5 strony). Planuje w weekend zacząć kuć na pamięć
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Stary 16.05.2012, 12:32
A propos ustnego polskiego, miał ktoś temat dotyczący języka? Jakie mieliście do niego pytania? Dotyczące jakichś zagadnień gramatycznych, konstrukcji zdań, czy bezpośrednio nawiązujące do tematu prezentacji?
Odpowiedz cytując
wislak93
Senior Member

Stary 16.05.2012, 13:24
ja dziś miałem temat: Język komentatorów sportowych a normy poprawnościowe. W 1 pytaniu miałem powiedzieć jakie środki językowe zauważyłem w wypowiedzi komentatorów, czym są błędy językowe, z czego wynikają i omówić czym jest instrumentacja głosowa. Tutaj trochę poległem, bo poza 1 pytaniem nie wiedziałem za bardzo co mówić. 2 pytanie dotyczące literatury, w jaki sposob przydało mi się w tworzeniu prezentacji i 3 wypowiedzi którego dziennikarza lubię słuchać najbardziej i dlaczego. Dostałem 16/20 ale stres o wiele większy niż na angielskim
Odpowiedz cytując
wojteks
Member

Od: 04.2011

Stary 16.05.2012, 13:44
Jak oceniacie pisemny niemiecki? Ja tak +/- 75-80 %, a wczorajsza chemia rozszerzona 70-80 %.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2012, 16:00
Tylko TO przychodzi mi na myśl po dzisiejszej rozszerzonej maturze z geografii.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.05.2012, 16:08
wislak93 napisał(a):Wyświetl post
Dostałem 16/20 ale stres o wiele większy niż na angielskim
Nieeee, angielski jest gorszy, bo nigdy nie wiesz co wylosujesz
Miałem dużo większy stres na ang. niż na polskim, do którego podszedłem zupełnie na luzie.
No, ale polski na 20/20 (troche sie pokłóciłem z egzaminatorką, ale na końcu mi przyznała rację i o dziwo dała mi maxa..)
27/30 ang. (też trochę pojechałem egzaminatorowi, że aż babka w komisji zaczęła się śmiać, ale pozytywny człowiek dosyć xD)

@ Mam takie samo zdanie jak Ty xD
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.05.2012, 16:38
w0lno nie przesadzaj, nie była znowu taka trudna. Dużo kartografii, więc nie pitu pitu mi tutaj.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów