|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przed maturami najbardziej nastawiałem się na dobry wynik z angielskiego rozszerzonego ale przyznam, że II część mnie trochę zaskoczyła. Rozprawkę faktycznie przyjemnie się pisało, ale II część to jak dla mnie wielka niewiadoma... Myślę, że mogę mieć zarówno 40% jak i 80%...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Tematy były 3: historia jakeigos wydarzenai sportowego, gdzie sportowiec był w niebezpieczeństwie z winy kibica plusy i minusy tego że uczniowie mgoą sobie wybierać przedmioty w klasie maturalnej coś tam o imprezach na polu, plusy i minusy historyczne, ale nikt tego 3 nie pisał Ja w końcu 2 napisałem, ale pierwszy raz w zyciu pisałem po angielsku coś co miało wiięcej niż 150 słów. Do tego z gramatyki 0, bo sie nie przygotowywałem, ale z readingu troche nabije i może coś z listeningu wpadnie. Pewnie będzie 30-40, ale ja to pisałem rekreacyjnie. Z podstawy pewnie 70-80, srednio, jesli bedzei te 80 to wraz z 94-96 z rozsz. z majcy mozna myslec o studiach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
syf i dno dna - tak po krótce można podsumować dzisiejszy dzień maturalnych przygód.
Podstawa 98% ( Jak można było zaznaczyć, że zaraził się malarią w restauracji !? O.o ) natomiast poziom rozszerzony, to totalne piekło. Piekłooo więcej jak 60% nie będzie. Temat rozprawki nie jasny, słowotwórstwo skomplikowane, jedynie transformacje całkiem przystępne. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Na rozprawce pisałem wszystkie obtrzaskane zwroty + te związane ze szkołą, jak wagary itp. W sumie to miałem po 4 argumenty za i przeciw.
I w sumie to żal że to już koniec pisemnych. Prawda taka że straszyli straszyli przez 4 lata i jakoś ten strach nieadekwatny do tego całego eventu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A trzeba bylo? ja w tym podobnie jak i w zeszlym nic nie zaznaczalem, po prostu zaczalem pisac nawet bez tematu; d
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jakie jeszcze mieliście tematy z ustnego angielskiego mnie to w poniedziałek czeka...
![]()
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co za s....ysyn robił arkusze maturalne z fizyki rozszerzonej. Skrajnie łatwe zadania przeplatane skrajnie debilnymi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wielkie dildo w dupe dla cke za tak późny egzamin. Siedziałem jeszcze obok tak jebiącego egzaminatora, aż odniechciało mi się żyć. W pewnym momencie, po prostu jak normalny zwykły człowiek się zrzygałem w ubikacji. Na szczęście dłużej obok tego pana przebywać nie musiałem, bo dali mnie na miejsce jakiejś dziewczyny, która skończyła egzamin.
Najwidoczniej moim przeznaczeniem jest łopata i petrescu'owski hard work... ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
WOS - wszechwiedzący ogólnokrajowi sku*wysyni. To tak po krótce. Nie wiem, jak z fizyką, bo mam kuzyna, który twierdzi, że była do napisania.
oby tylko progi na UEK były niskie -.- ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
troche rodupce temat maturalny ale co sadzicie ogolnie o UR i o Zarządzanie i inżynieria produkcji na UR ?
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Dzisiejszy WOS był... dziwny. Niektóre zadania proste, inne tak dziwnie sformułowane, że w pierwszym momencie nawet nie wiedziałam o co chodzi. Rewelacji się niestety nie spodziewam. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z poprzednikami. WOS strasznie dziwny. Łatwe pytania przeplatały się z takimi, że nie wiadomo z początku o co chodzi. Przynajmniej temat pracy był ok i można było się spokojnie rozpisać. Koło 40-55 % z rozszerzenia myślę powinno być.
![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Uff... dobrze, że nie tylko ja mam takie mieszane uczucia po rozszerzonym angielskim. Liczyłem na wynik oscylujący w granicach 95%, ale powiem szczerze, że nie wiem czego się spodziewać. Boję się zajrzeć w odpowiedzi, chyba poczekam na oficjalne wyniki.
Poza tym, co za patafian wymyślił, żeby maturę zacząć pisać o godzinie 9:00 a kończyć ok. 17:30? Jak dla mnie to było bardzo męczące. A pisanie 2 części egzaminu rozszerzonego to już istna katorga - nie chciało mi się już tam siedzieć, nie mówiąc o myśleniu :/
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 11.05.2012 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Miałem lekcję z doradcą zawodowym, który zna oferty kilkudziesięciu uczelni. Polecał Zarządzanie i inżynierię produkcji, bowiem jest to przyszłościowy kierunek. Tylko tak jak z innymi rzeczami, sam dyplom pracy nie da. Trzeba zrobić później specjalne papiery/szkolenia = zainwestować w siebie kilka tysięcy i wtedy dobra robota się znajdzie. Mówił jednak o tym kierunku w kontekście AGH. Wiadomo, że na UR kształcą pod innym kątem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Kierunek jest ok, jak ktoś nie wie czego chce, jak chcesz być inżynierem ale matematyka nie jest Twoją mocną stroną - można zrobić ewentualnie I stopień i dalej sie konkretnie kierować.
Kierunek nie daje konkretnej wiedzy ani umiejętności - jestes gorszym menedżerem niż ludzie po samym zarządzaniu i gorszym inżynierem niż ludzie po konkretnych kierunkach. Oczywiście, jak dorobisz kursy za pare tyś, to znajdziesz prace po każdym kierunku, ale w tym ogólnie jest kiepsko z pracą bo podaż znacząco przerosła popyt - 3x ZiIP na AGH, 1x UR, 1x UEK, 1x PK. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jest tu ktoś kto studiuje albo zamierza studiować Informatykę Stosowaną na UEK?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że więcej osób chce iść na UEK. Ja celuje w finanse i rachunkowość, ale tam jest najwyższy próg a z moim angielskim może być ciężko...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj ustny polski. Prace pisałem sam, praktycznie od ferii, ale skończyłem w piątek dopiero. W sobote się zacząłem uczyć i dostałem za to 3/5. Pytania miałem tak banalne, że ciezko było nie odpowiedzieć. Rola róży i lisa w małym ksieciu, charakterystyka Kurtza z jądra ciemności i co wiemy o zmianach u człowieka z opowiadania borowskiego. z pytań 7/7. Ogólnie 16/20.
Ale miałem kumpla któremu w niedziele ktoś uświadomił, że ma w pon, a nie w środe tak jak myslał. Napisał coś na szybko, pouczył się 2h a jak przyszedł do szkoły to wpadł na pomysł zeby to powiedzieć całkowciei inaczej. Przeczytał jeszcze wszystkie streszczenia i improwizując dostał 12 albo 11. Najważniejsze jest mówić nawet bez sensu ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja wczoraj miałem ustny polski. Pracę zacząłem pisać w niedzielę, skończyłem w poniedziałek (lektury dawno przeczytane, tylko brak czasu
![]() ![]()
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A właśnie pisał ktoś historię? Ja po podstawie jestem bardzo zadowolony
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja do historii zbyt pewny szedłem i szczerze mówiąc niewiele się uczyłem. Parę błędów, opuszczone całkiem dwa pytania (czemu sprawa włoska i ostatnie), ale ogólnie to koło 70% liczę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A miał już ktoś ustny niemiecki?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wielką ulgę mi czynicie pisząc takie komentarze o ustnym polskim
Ja mam za tydzień w środę i w dalszym ciągu nie mogę się wziąć na skończenie (mam 2.5 strony). Planuje w weekend zacząć kuć na pamięć |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos ustnego polskiego, miał ktoś temat dotyczący języka? Jakie mieliście do niego pytania? Dotyczące jakichś zagadnień gramatycznych, konstrukcji zdań, czy bezpośrednio nawiązujące do tematu prezentacji?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja dziś miałem temat: Język komentatorów sportowych a normy poprawnościowe. W 1 pytaniu miałem powiedzieć jakie środki językowe zauważyłem w wypowiedzi komentatorów, czym są błędy językowe, z czego wynikają i omówić czym jest instrumentacja głosowa. Tutaj trochę poległem, bo poza 1 pytaniem nie wiedziałem za bardzo co mówić. 2 pytanie dotyczące literatury, w jaki sposob przydało mi się w tworzeniu prezentacji i 3 wypowiedzi którego dziennikarza lubię słuchać najbardziej i dlaczego. Dostałem 16/20 ale stres o wiele większy niż na angielskim
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak oceniacie pisemny niemiecki? Ja tak +/- 75-80 %, a wczorajsza chemia rozszerzona 70-80 %.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Nieeee, angielski jest gorszy, bo nigdy nie wiesz co wylosujesz
![]() Miałem dużo większy stres na ang. niż na polskim, do którego podszedłem zupełnie na luzie. No, ale polski na 20/20 (troche sie pokłóciłem z egzaminatorką, ale na końcu mi przyznała rację i o dziwo dała mi maxa..) 27/30 ang. (też trochę pojechałem egzaminatorowi, że aż babka w komisji zaczęła się śmiać, ale pozytywny człowiek dosyć xD) @ Mam takie samo zdanie jak Ty xD |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w0lno nie przesadzaj, nie była znowu taka trudna. Dużo kartografii, więc nie pitu pitu mi tutaj.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|