The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2012, 13:58
Qmkwat napisał(a):Wyświetl post
czyli jeśli prokuratura postawiła mu zarzuty to znaczy że coś jest na rzeczy i jakieś dowody przeciwko niemu mają.
A kolega mial kiedykolwiek do czynienia z prokuratorem?. Bo w polsce prokurator to alfa i omega najpierw wniosek o areszt tymczasowy a potem szukanie dowodow winy.
Nie ze bym byl obronca Pana Lukasz G. ale postawienie zazutow przez prokuratora o niczym jeszcze nie swiadczy, liczy sie material dowodowy a ztym moze byc roznie.

Nie wiemy co mieli na Wojciecha L. i nie wiemy co maja na Lukasza G to moga byc dwie rozne sprawy i skonczyc sie zupelnie inaczej.

Chociaz ja nie mam nic przeciwko temu zeby to byla prawda.
,
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.05.2012, 14:30
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A kolega mial kiedykolwiek do czynienia z prokuratorem?. Bo w polsce prokurator to alfa i omega najpierw wniosek o areszt tymczasowy a potem szukanie dowodow winy.
Nie ze bym byl obronca Pana Lukasz G. ale postawienie zazutow przez prokuratora o niczym jeszcze nie swiadczy, liczy sie material dowodowy a ztym moze byc roznie.

Nie wiemy co mieli na Wojciecha L. i nie wiemy co maja na Lukasza G to moga byc dwie rozne sprawy i skonczyc sie zupelnie inaczej.

Chociaz ja nie mam nic przeciwko temu zeby to byla prawda.
Czymś innym jest prowadzenie postepowania przygotowawczego a czymś innym postawienie zarzutów czy skierowanie aktu oskarżenia

Mam nadzieję, że to bł ostatni sezon kiedy musiałem słuchać Łukasza G. w ramach kretyńskich tłumaczeń pomeczowych jak i oglądać jego pomeczowe tańce przytulańce po przegranych meczach. Tylu przyjaciół boiskowych co ma ten gośc zakrawa na pewne podejrzenia ....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 14.05.2012 o godz. 14:37.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.05.2012, 15:00
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Kto podpisywał z tymi panami kontrakty? Czy kó***a robił to po pijaku? To są pieniądze które im się należą i to czy się komuś podoba czy nie to Wisła powinna wypłacić je w terminie. Po Błoniach, czy parku Jordana powinni biegać ci którzy podpisali z tym szrotem kontrakty, a nie nawet najmarniejsi kopacze. Za błędy trzeba płacić, a nie szukać winnych.
Słuchajże dzieciaku....

chodzi zupełnie o coś innego, jakoś inni nie mieli problemu aby kaska pojawiła się kilka dni później. Sam kiedyś maiłem podobną sytuację i oczywiście zgodziłem się bez wahania na taką propozycję, wiedząc że w miejscu gdzie pracuje nie ma walenia w ch. z pieniędzmi...

Jak tego nie rozumiesz tzn że jesteś.... jak ludzie z którymi codziennie muszę się ujadać (czyli największa obelga z możliwych) w robocie tłumacząc podstawowe zasady etyczne, nieetyczne, prawne, ustawowe, pisane i niepisane w życiu...

edit:

Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jakim człowiekiem jest Guła, może będzie szczęśliwy oglądając Ekstraklasę w TV i pobierać wypłaty, może nie. Jeżeli nie, to rozwiąże kontrakt z klubem za porozumieniem stron.
Guła jest takim człowiekiem, że nie chce dać swej czystej koszulki rzeszom fanów proszących go po meczu...

"Klub zabronił".... no tak, zabronił albo kara 2 stówki.... czyli tak jakby 99% tego forum dało 2zeta żulowi na piwko (proporcjonalnie do zarobków), tylko kibic to nie żul...

Piłki nie umie kopać to przynajmniej wynagrodziłby w 0.001% swoją nieudaczność rzuceniem koszulki, ale gdzie tam.... pare złotych trza wpłacić do klubowej kasy, uj że jest koniec sezonu, przecież nie jest świętym mikołajem.

PS.

Też nie rozumiem ludzi proszących Łukaszka o jego trykot.. Chyba,że planowali usunięcie z tyłu jego nazwiska...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.05.2012 o godz. 15:11.

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.05.2012, 15:10
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Słuchajże dzieciaku....
Ten zwrot idealnie sie komponuje z twoim podpisem rodem z przedszkola.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.05.2012, 15:20
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ten zwrot idealnie sie komponuje z twoim podpisem rodem z przedszkola.
i co wnosi Twój post do dyskusji? Oj coś mi się zdaje, że masz podobne zdanie do koleszki z Wwa, więc dedykacja jeszcze dla was:

"GDZIE PIENIĄDZE ZA LAS"
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.05.2012 o godz. 15:27.

Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.05.2012, 15:40
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
z jednej strony to jest niezła informacja, możemy pozbyć się Garguły, ale z drugiej strony to nie będziemy mieli środkowego ofensywnego gracza a kolejny sezon. Wiadomo, że z Meliksonem się raczej żegnamy.

Ale suma sumarum, mam nadzieję, że zwolnienie kasy z kontraktu Garguły pozwoli nam ściągnąć kogoś lepszego.
Chciałeś napisać: nie będziemy mieć pozorującego grę środkowego ofensywnego gracza, którego każde zagranie jest do tyłu.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2012, 15:50
Nie ma co, czekają nas emocjonujące dwa miesiące...
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2012, 16:00
Teraz tylko czekać na komunikat o rozstaniu z Gargułą... Boss mu nie przepuści, wiemy jakie ma podejście do korupcji.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.05.2012, 16:32
krowczax napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co, czekają nas emocjonujące dwa miesiące...
Dwa miechy wkurzania się i zadawanie pytań gdzie Wisła chce dojść.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.05.2012, 16:33
Zawsze wiedziałem ze na Gargule Wisła zarobi niezłe pieniądze i bingo. Zarobimy ok 250-300 tyś euro rocznie przez najbliższe lata.

A teraz staropolskie, wypie.rdalaj jak najdalej od Reymonta Łukaszu G.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.05.2012, 16:41
w Widzewie Matusiak podpisal papier ze jak sprzedawal mecze i mu to udowodnia to wplaci na rzecz Widzewa 1 000 000 zl... ciekawe czy Wisła ma tak samo... wtedy by nawet trochę odzyskała

Łukasz to dla ciebie od wszystkich sympatykow Wisły oraz od wszystkich którzy rwali kupony po twojej ciezkiej pracy!

http://www.youtube.com/watch?v=qVzgu...eature=related
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 14.05.2012 o godz. 16:44.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.05.2012, 17:25
Jestem przekonany, że Guły już w naszej koszulce nie zobaczymy. Cupiał ma jednoznaczne podejście do takich sytuacji, co udowadniał już wiele razy.

Nie będę za nim tęsknił.

/edit : no i stało się.
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26860
Podejrzewam, że sama decyzja zostanie również podjęta błyskawicznie i nie będzie miało na nią żadnego wpływu to co Łukaszek powie na dywaniku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.05.2012 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2012, 17:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany, że Guły już w naszej koszulce nie zobaczymy. Cupiał ma jednoznaczne podejście do takich sytuacji, co udowadniał już wiele razy.

Nie będę za nim tęsknił.
Z kim teraz będą się utożsamiać tysiące fanów Wisły?
Kto będzie pozostałych zawodników motywował do gry na 1906%?
Kto będzie przepraszał kibiców?!
Kto będzie strzelał pięknie z rzutów wolnych w przeciwników?
Kto będzie przybijał piątki z przeciwnikami?

A tak bardziej serio to lekki szok. Ciekawe na ile poważne są te zarzuty. Z drugiej strony sprawa Łobodzińskiego chyba nie jest jeszcze zakończona?
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.05.2012, 17:33
Oczywiście, nie ma tu miejsca dla takich typków. Pamiętam, jak przychodził do naszego klubu, wiele osób cieszyło się, że wreszcie będziemy mieli typową "10" w drużynie. Ze względu na kontuzje Garguła, nigdy nie grał na wysokim poziomie, a jego zachowanie po przegranych meczach w ostatnim czasie przelało czarę goryczy. To nawet lepiej dla klubu, bo będzie można rozwiązać kontrakt bez odprawy, a pożytku z tego piłkarza już raczej by nie było.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.05.2012, 18:29
Totalnie beznadziejny epizod tego grajka w Wiśle. To już Łobo miał jakiekolwiek gole czy asysty, a ten kopacz nic. Jeden gol kiedy na bramce rywala wisiał ręcznik, można to uznać za bug w matrixie.
Nie ma w klubie osoby, która by zrobiłą porządek w kadrze, daje się funkcjonować totalnie nieprzydatnym nic nie grającym kopaczom. Przecież jakby Łobo nie miał zarzutów korupcyjnych to byśmy do dzisiaj się z nim męczyli. To samo przecież będzie z Kirmem, siedzą tu te lebiegi i nikt nie ma jaj czy przebicia, żeby ich usunąć z ciepłych dobrze opłacanych posadek.
Dlatego dobrze, że ta sprawa z korupcją wypłynęła na wierzch.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.05.2012 o godz. 18:35.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.05.2012, 18:54
dobrze ktoś napisal ze najlepsze transfery dla nas to prokuratura robi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.05.2012, 19:08
tofik napisał(a):Wyświetl post
Totalnie beznadziejny epizod tego grajka w Wiśle. To już Łobo miał jakiekolwiek gole czy asysty, a ten kopacz nic. Jeden gol kiedy na bramce rywala wisiał ręcznik, można to uznać za bug w matrixie.
Nie ma w klubie osoby, która by zrobiłą porządek w kadrze, daje się funkcjonować totalnie nieprzydatnym nic nie grającym kopaczom. Przecież jakby Łobo nie miał zarzutów korupcyjnych to byśmy do dzisiaj się z nim męczyli. To samo przecież będzie z Kirmem, siedzą tu te lebiegi i nikt nie ma jaj czy przebicia, żeby ich usunąć z ciepłych dobrze opłacanych posadek.
Dlatego dobrze, że ta sprawa z korupcją wypłynęła na wierzch.
No ale to co mają zrobić? Umów należy dotrzymywać. Proponujesz klub kokosa dla Kirma, kiedy pod koniec sezonu nie było komu grać z racji kontuzji? Czy byłaby Wisła postrzegana jako klub poważny, gdyby tak przy gorszym humorze wyrzucała ze swych szeregów? Pokaż mi klub w którym nie ma niewypałów.

Jest okazja by pozbyć się gracza niewydajnego, który już porzucił chyba sportową ambicję i chce tylko dorobić na emeryturę. Z tego się cieszę i taki obrót spraw liczę. Oby. I oby w jego miejsce przyszedł ktoś lepszy...
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.05.2012, 19:09
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...-bechatow.html

Ciekawa lektura..
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2012, 20:48
Wertian napisał(a):Wyświetl post
No ale to co mają zrobić? Umów należy dotrzymywać. Proponujesz klub kokosa dla Kirma, kiedy pod koniec sezonu nie było komu grać z racji kontuzji? Czy byłaby Wisła postrzegana jako klub poważny, gdyby tak przy gorszym humorze wyrzucała ze swych szeregów? Pokaż mi klub w którym nie ma niewypałów.

Jest okazja by pozbyć się gracza niewydajnego, który już porzucił chyba sportową ambicję i chce tylko dorobić na emeryturę. Z tego się cieszę i taki obrót spraw liczę. Oby. I oby w jego miejsce przyszedł ktoś lepszy...
A gwiazda Klich gra w ogóle w Wolfsburgu? Jak piłkarz jest za słaby to trenuje z rezerwami, młodzieżą ile by nie kosztował.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.05.2012, 10:24
Co prawda nie jest to bezpośrednio związane z naszymi piłkarzami, ale derby w nowym sezonie są coraz bardziej realne GKS spada ŁKS bez licencji, Pasożydy się radują pozostaniem w elicie. Niby nic dwa razy się nie zdarza, a Cracovia znów się utrzymuje, chyba jest klubem wybranym ^^
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2012, 11:31
Prokuratura przez ostatni rok milczy w sprawie skorumpowanych klubów. Nagle kończy sie sezon, trwa przyznawanie licencji i ...jak królik z kapelusza pojawia się temat GKS-u Bełchatów. Przypadek ? Ta sama prokuratura, która zajmowała się sprawą Cracovii nabrała wody w usta i siedzi cicho w sprawie korupcji w tym klubie nagle zasypuje nas tematem Bełchatowa. Czyżby ich patron i lobbysta Filipiaka w jednej osobie poseł PO Raś cos załatwiał u kolegi Gowina ?
Odpowiedz cytując
grzybson87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 15.05.2012, 11:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Prokuratura przez ostatni rok milczy w sprawie skorumpowanych klubów. Nagle kończy sie sezon, trwa przyznawanie licencji i ...jak królik z kapelusza pojawia się temat GKS-u Bełchatów. Przypadek ? Ta sama prokuratura, która zajmowała się sprawą Cracovii nabrała wody w usta i siedzi cicho w sprawie korupcji w tym klubie nagle zasypuje nas tematem Bełchatowa. Czyżby ich patron i lobbysta Filipiaka w jednej osobie poseł PO Raś cos załatwiał u kolegi Gowina ?
Możliwa jest kombinacja że Łukasz Grałwhuja da utrzymanie Cracovii. To by dopiero było
Ostatnio edytowane przez grzybson87 : 15.05.2012 o godz. 11:44.
absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 15.05.2012, 12:34
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Oj a Cracovia miała jakieś kary za handel meczami ? Bo ja nie kojarzę, coś mi świta Drumlak, Moskała ale to tylko pamiętam o zawodnikach, nic o klubie.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.05.2012, 12:45
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Słuchajże dzieciaku....

chodzi zupełnie o coś innego, jakoś inni nie mieli problemu aby kaska pojawiła się kilka dni później. Sam kiedyś maiłem podobną sytuację i oczywiście zgodziłem się bez wahania na taką propozycję, wiedząc że w miejscu gdzie pracuje nie ma walenia w ch. z pieniędzmi...

Jak tego nie rozumiesz tzn że jesteś.... jak ludzie z którymi codziennie muszę się ujadać (czyli największa obelga z możliwych) w robocie tłumacząc podstawowe zasady etyczne, nieetyczne, prawne, ustawowe, pisane i niepisane w życiu...

edit:

Guła jest takim człowiekiem, że nie chce dać swej czystej koszulki rzeszom fanów proszących go po meczu...

"Klub zabronił".... no tak, zabronił albo kara 2 stówki.... czyli tak jakby 99% tego forum dało 2zeta żulowi na piwko (proporcjonalnie do zarobków), tylko kibic to nie żul...

Piłki nie umie kopać to przynajmniej wynagrodziłby w 0.001% swoją nieudaczność rzuceniem koszulki, ale gdzie tam.... pare złotych trza wpłacić do klubowej kasy, uj że jest koniec sezonu, przecież nie jest świętym mikołajem.

PS.

Też nie rozumiem ludzi proszących Łukaszka o jego trykot.. Chyba,że planowali usunięcie z tyłu jego nazwiska...
To kim ty z zawodu jesteś ? Ksiedzem ?

Wiadomo że każdy ma prawo mieć swoje zdanie jednak co do Garguly akurat w tej kwestii nie masz racji .
Nie będę się tu rozpisywał i udowadniał swojej tezy. Ale kolego nie jest tajemnicą że Gargula w sumie jako jeden z nielicznych pilkarzy potrafił mieć gest. Wartość koszulki przy tym to naprawdę śmieszna kwota . Może jak byś czasami wpadł na R22 to byś takich glupot nie wypisywal .

A co do samego Garguly , to no cóż ... pewnie BC go wypedzi . Jednak trochę się dziwię waszym wpisom tutaj !
Zapominamy że jest naszym piłkarzem i chyba powinnismy pochylić głowy nad trumną a nie dolewać oliwy do ognia .
Napewno poniesie konsekwencje swoich czynów ale to nie nam go oceniać .
Zamiast tego powinniscie ruchyc te swoje tegie mózgi i przez chwile pomyśleć, by zrozumieć system jaki wtedy panował . Wiadomo że takie zachowanie zasługuje na potępienie i oczywiście jest zagrożone karą wiezienia . Jednak już mineło 8 lat a to szmat czasu....

Jeśli pomyśle że mógłbym beknąć teraz grzechy z przed 8 lat to aż mi włos na głowie staje Jednak nie dlatego że się boję konsekwencji tylko dlatego że porostu jestem innym człowiekiem.

Liczba około 500 oskarżonych naprawdę robi wrażenie. Przecież ta cała patologia była bardzej powszechna niż niedzielna msza św. Wszyscy wiedzieli że trzeba płacić a kto temu zaprzecza zapewne niedługo też odwiedzi Wrocław .
Teraz poleciał GKS wcześniej Zagłębie , niedługo wypłynie następny klub . Prokuratura zapewne ma dowody i postawi w stan oskrżenia kolejnych piłkarzy jednego klubu, to tylko kwestia czasu .

Mam obawy że sprawiedliwych trzeba będzie ze świecą szukać. Za duża skala i za dużo osób aby coś takiego funkcjonowalo .
Widocznie było niewielu dla których problem istniał...
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 15.05.2012 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.05.2012, 13:02
cfa napisał(a):Wyświetl post
Oj a Cracovia miała jakieś kary za handel meczami ? Bo ja nie kojarzę, coś mi świta Drumlak, Moskała ale to tylko pamiętam o zawodnikach, nic o klubie.

Jakbym im sprawiedliwie naliczyli to by 5 klas w dół ich musieli zdegradować.

2 awanse pod rząd do ekstraklasy pod stołem, już nie mówię co potem się działo - dziwne że jak w innym klubie złapią zawodnika to klub jest winny a jak u nich kogoś złapią to oczywiście zawodnik we własnym imieniu postępował i są czyści jak łza ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 15.05.2012, 13:11
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jakbym im sprawiedliwie naliczyli to by 5 klas w dół ich musieli zdegradować.

2 awanse pod rząd do ekstraklasy pod stołem, już nie mówię co potem się działo - dziwne że jak w innym klubie złapią zawodnika to klub jest winny a jak u nich kogoś złapią to oczywiście zawodnik we własnym imieniu postępował i są czyści jak łza ...
Sprawiedliwośc to chyba czysta teoria.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.05.2012, 14:39
Gdyby Głowacki przyszedł kto został by kapitanem drużyny?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.05.2012, 15:01
Sobolewski
.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.05.2012, 15:08
Degradacja karna = wchodzi następny klub z 1. ligi o ile się nie mylę.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.05.2012, 15:34
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski
Głowacki był zdecydowanie więcej czasu w Wiśle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów